Merlion Park
Skyline
Sri Mariamman
Chinatown
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinformatie Singapore

Fotograferen

In Singapore vinden mensen het vaak leuk om gefotografeerd te worden. Als u mensen van dichtbij wilt fotograferen, vraag dan wel altijd eerst om toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. Vooral kinderen vinden het vaak erg leuk om te poseren. Laat ook het resultaat zien als u een foto heeft gemaakt. Het is verboden om strategische plaatsen als vliegvelden, militair terrein en overheidsgebouwen en dergelijke te fotograferen.

Beste reistijd

Ga voor meer informatie over de beste reistijd en het klimaat van Singapore naar Beste reistijd Singapore .

Elektriciteit

De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. Het wordt aangeraden om een wereldstekker voor type G mee te nemen op reis.

Kleding

Luchtige, ruimvallende katoenen kleding is het meest comfortabel om te dragen. Voor een bezoek aan een tempel dienen uw schouders en knieën bedekt zijn.

Nuttige adressen

De Singaporese ambassadeur te België is mede geaccrediteerd in Nederland.

Embassy of the Republic of Singapore
198 Avenue F.D. Roosevelt
1050 Brussel
België
Tel: 00 32 (0)2 660 2979
Fax: 00 32 (0)2 660 8685
amb.eu@singembbru.be
www.mfa.gov.sg/brussels

Consulaat-generaal van de Republiek Singapore in Nederland
Westerlaan 10
3016 CK Rotterdam
Tel: 0031 (0)10 440 3650
Fax: 0031 (0)10 440 3651

Nederlandse Ambassade in Singapore
541 Orchard Road #13-01
Liat Towers
238881 Singapore
Tel: 0065 673 711 55

Eten en drinken

Lekker eten speelt een grote rol in het dagelijks leven van de Singaporese bevolking. Door de vele culturen, die bij elkaar in dit kleine land wonen, is er keuze uit vele keukens. De belangrijkste zijn de Chinese, Maleise, Indische, Thaise en Franse keuken.

De Singapore Sling is het officiële welkomstdrankje van Singapore. Deze cocktail bestaat uit sinaasappelsap, citroensap, cherry, ginger ale, gin en rode cocktailkersen.

Corona

Actuele informatie omtrent maatregelen
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Wij proberen u van alle juiste informatie te voorzien, uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste reisdocumenten. Voor een totaal overzicht van de huidige heen-en terugreis vereisten en een beknopt overzicht van de lokale maatregelen verwijzen wij u naar de website van de overheid.

Bekijk hier de website van de Nederlandse overheid. (opent in een nieuw venster)
Indien u de Belgische nationaliteit heeft, bekijk hier de website van de Belgische overheid (opent in een nieuw venster)

Let op, deze vereisten kunnen veranderen. Hou dit dus tot kort voor vertrek in de gaten.

Voordelig testen
Heeft u voor uw heenreis een test nodig? Via Coronatest2travel (testpartner van de ANVR) ontvangt u tegen een sterk gereduceerd tarief een PCR- of Antigentest.

Ga naar deze website voor het maken van een afspraak.(opent in een nieuw venster). Bij het testen krijgt u gratis het noodzakelijke Covid19-afreisdocument. Coronatest2travel werkt samen met Health Check Center en heeft 85 locaties door het hele land, dus er is altijd een testcenter bij u in de buurt.

Reizen na Corona
De wereld is door en sinds de pandemie flink veranderd. Doordat het toerisme lang op slot heeft gezeten in sommige landen merken wij dat er hotels zijn die hier gevolgen van ondervinden. Samen met het wereldwijde personeelstekort zijn niet alle hotels op het niveau van voor de pandemie.

Geldzaken

De munteenheid van Singapore is de Singaporese dollar (SGD). Als u hier klikt, vindt u de actuele wisselkoers. In Singapore is het mogelijk om met uw bankpas en creditcard geld op te nemen (ATM). Via de website van uw bank activeert u vóór vertrek de instelling van uw bankpas tijdelijk naar ‘Wereld’. Let op: tegenwoordig zetten banken een extra beveiliging op uw bankpas, waardoor u niet zomaar buiten Europa kunt pinnen. Dit moet eerst geactiveerd worden bij uw bank. In de meeste hotels, restaurants en winkels kunt u met een creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd. Verder kunt u op het vliegveld 24 uur per dag geld wisselen. Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.

Openingstijden

Veel winkels en supermarkten zijn zeven dagen per week open. De shopping malls zijn van 10.00 tot 22.00 uur geopend. Kleinere supermarkten zijn vaak ook na de gebruikelijke openingstijden open.

Telefoon en internet

Mobiel bellen is in Singapore vrijwel overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Bellen met uw mobiele telefoon en met de vaste telefoon vanuit uw hotelkamer kan erg duur zijn. Ter plekke kunt u een lokale simkaart aanschaffen waarmee u mobiel internet heeft. U kunt een simkaart kopen bij belwinkels, supermarkten en 7-Eleven winkels.

Wi-Fi
De meeste winkelcentra, stations en restaurants bieden gratis Wi-Fi. Ook zijn er meerdere internetcafés.

Taal

Vanuit historisch oogpunt is de nationale taal van Singapore het Maleis, maar Engels, Chinees (Mandarijn) en Tamil zijn tevens officiële talen. De voertaal is Engels en dit is ook de taal die op school de meeste aandacht krijgt.

Paspoort en visum

Uw paspoort moet minimaal nog zes maanden geldig zijn bij aankomst in Singapore.

Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Singapore bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst krijgt u een gratis Social Visit Pass voor 14 of 30 dagen.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade in Singapore.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is het in Singapore zes uur later dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het zeven uur later.

Veiligheid

Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Singapore. (opent in een nieuw venster)

Gezond op reis

Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. Na een vaak lange vlucht krijgt u te maken met tijdsverschil, u ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een verre rondreis! Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat. Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Zo ja, dan is een Engelstalige medische verklaring van uw apotheek noodzakelijk, om problemen bij de douane te voorkomen. Houdt u dit document in uw handbagage.

Vaccinaties en malariamiddelen
Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en (malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. Klik hier om u aan te melden bij Thuisvaccinatie. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet u 4 tot 6 weken voor vertrek beginnen.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via de Europeesche Verzekeringen.

Fooien

In Singapore is in de prijs van goederen en diensten vaak al een fooi van 10% inbegrepen. Het is in Singapore dan ook niet gebruikelijk fooi te geven, sterker nog, op het vliegveld is het streng verboden.