Merlion Park
Skyline
Sri Mariamman
Chinatown

Landinformatie Singapore

Eten en drinken

Lekker eten speelt een grote rol in het dagelijks leven van de Singaporese bevolking. Door de vele culturen, die bij elkaar in dit kleine land wonen, is er keuze uit vele keukens. De belangrijkste zijn de Chinese, Maleise, Indische, Thaise en Franse keuken.

De Singapore Sling is het officiële welkomstdrankje van Singapore. Deze cocktail bestaat uit sinaasappelsap, citroensap, cherry, ginger ale, gin en rode cocktailkersen.

Kleding

Luchtige, ruimvallende katoenen kleding is het meest comfortabel om te dragen. Voor een bezoek aan een tempel dienen uw schouders en knieën bedekt zijn.

Nuttige adressen

De Singaporese ambassadeur te België is mede geaccrediteerd in Nederland.

Embassy of the Republic of Singapore
198 Avenue F.D. Roosevelt
1050 Brussel
België
Tel: 00 32 (0)2 660 2979
Fax: 00 32 (0)2 660 8685
amb.eu@singembbru.be
www.mfa.gov.sg/brussels

Consulaat-generaal van de Republiek Singapore in Nederland
Westerlaan 10
3016 CK Rotterdam
Tel: 0031 (0)10 440 3650
Fax: 0031 (0)10 440 3651

Nederlandse Ambassade in Singapore
541 Orchard Road #13-01
Liat Towers
238881 Singapore
Tel: 0065 673 711 55

Fooien

In Singapore is in de prijs van goederen en diensten vaak al een fooi van 10% inbegrepen. Het is in Singapore dan ook niet gebruikelijk fooi te geven, sterker nog, op het vliegveld is het streng verboden.

Geldzaken

De munteenheid van Singapore is de Singaporese dollar (SGD). Als u hier klikt, vindt u de actuele wisselkoers. In Singapore is het mogelijk om met uw bankpas en creditcard geld op te nemen (ATM). Via de website van uw bank activeert u vóór vertrek de instelling van uw bankpas tijdelijk naar ‘Wereld’. Let op: tegenwoordig zetten banken een extra beveiliging op uw bankpas, waardoor u niet zomaar buiten Europa kunt pinnen. Dit moet eerst geactiveerd worden bij uw bank. In de meeste hotels, restaurants en winkels kunt u met een creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd. Verder kunt u op het vliegveld 24 uur per dag geld wisselen. Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.

Telefoon en internet

Mobiel bellen is in Singapore vrijwel overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Bellen met uw mobiele telefoon en met de vaste telefoon vanuit uw hotelkamer kan erg duur zijn. Ter plekke kunt u een lokale simkaart aanschaffen waarmee u mobiel internet heeft. U kunt een simkaart kopen bij belwinkels, supermarkten en 7-Eleven winkels.

Wi-Fi
De meeste winkelcentra, stations en restaurants bieden gratis Wi-Fi. Ook zijn er meerdere internetcafés.

Taal

Vanuit historisch oogpunt is de nationale taal van Singapore het Maleis, maar Engels, Chinees (Mandarijn) en Tamil zijn tevens officiële talen. De voertaal is Engels en dit is ook de taal die op school de meeste aandacht krijgt.

Elektriciteit

De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz. Het wordt aangeraden om een wereldstekker voor type G mee te nemen op reis.

Tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is het in Singapore zes uur later dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het zeven uur later.

Paspoort en visum

Uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Singapore, met in elk geval 1 lege visumpagina.

Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Singapore. Echter bent u wel verplicht om u binnen drie dagen voor aankomst in Singapore te laten registreren via de SG Arrival Card. U ontvangt een registratiecode welke u vervolgens bij aankomst aan de douane moet laten zien. U kunt dit invullen en indienen via de website van de Singaporese Immigratie.

Openingstijden

Veel winkels en supermarkten zijn zeven dagen per week open. De shopping malls zijn van 10.00 tot 22.00 uur geopend. Kleinere supermarkten zijn vaak ook na de gebruikelijke openingstijden open.

Veiligheid

Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Singapore. (opent in een nieuw venster)

Bent u of uw reisgenoot een lhbtiq+ persoon? Bereid u dan voor op uw reis. (opent in een nieuw venster)

Gezond op reis

Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. Na een vaak lange vlucht krijgt u te maken met tijdsverschil, u ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een verre rondreis! Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat. Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan voor vertrek welke documenten u nodig heeft om de medicatie mee te kunnen nemen, om problemen bij de douane te voorkomen. Neem de nodige papieren mee in uw handbagage.

Vaccinaties en malariamiddelen
Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en (malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. Klik hier om u aan te melden bij Thuisvaccinatie. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet u 4 tot 6 weken voor vertrek beginnen.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via de A.S.R. Verzekeringen.

Fotograferen

In Singapore vinden mensen het vaak leuk om gefotografeerd te worden. Als u mensen van dichtbij wilt fotograferen, vraag dan wel altijd eerst om toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. Vooral kinderen vinden het vaak erg leuk om te poseren. Laat ook het resultaat zien als u een foto heeft gemaakt. Het is verboden om strategische plaatsen als vliegvelden, militair terrein en overheidsgebouwen en dergelijke te fotograferen.

Beste reistijd

Ga voor meer informatie over de beste reistijd en het klimaat van Singapore naar Beste reistijd Singapore .