Merlion Park
Skyline
Sri Mariamman
Chinatown

Bezienswaardigheden Singapore

Universal Studios Singapore

Universal Studio Singapore

Universal Studios Singapore is een pretpark dat gebaseerd is op de kaskrakers van de filmstudio Universal. U kunt zich een hele dag vermaken in het park. Het heeft maar liefst zeven themazones: Far Far Away, The Lost World, Hollywood, Sci Fi City, New York, Ancient Egypt en Madagascar. In de themazones kunt u onder andere naar interactieve live shows, rotsen beklimmen en in spannende achtbanen gaan.

Jurong Birdpark

Jurong Birdpark

Jurong Birdpark werd geopend op 3 januari 1971 en is één van de grootste vogelparken ter wereld. U kunt er maar liefst meer dan negenduizend vogels van meer dan zeshonderd soorten zien. Het park bestaat uit verschillende kleine tot zeer grote volières, diverse vijvers en enkele gebouwen met binnenverblijven. Een volière waar u zeker een bezoek aan moet brengen is de Waterfall Aviary met Aziatische vogels en een dertig meter hoge waterval, die de grootste kunstmatige waterval ter wereld is.

Art museum

Art museum

In de dertien galeries van het Singapore Art museum kunt u de grootste collectie van Zuidoost-Aziatische kunst uit de twintigste eeuw bekijken. U vindt er vooral items van Singaporese en regionale kunstenaars. Van klassieke Chinese kalligrafie tot eigentijdse kunst over de Aziatische identiteit en moderne Singaporese ervaringen. Het museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd historisch schoolgebouw.

Sentosa Island

Sentosa Island

Sentosa Island is een natuurgebied en pretpark in één. U kunt Sentosa bereiken met de Sentosa Express Monorail of een kabelbaan. Vanaf Harbour Front zijn er drie stops op Sentosa. De eerste stop brengt u bij het casino en de tweede stop bij station Imbiah. Vanaf station Imbiah kunt u onder andere naar een soort kopie van het Park Güell van Gaudi lopen. De derde stop zet u af bij het strand, waar u kunt genieten van de zon en zee.

Singapore zoo

Zoo

In Singapore zoo komt u alle mooie diersoorten, vogelsoorten en andere tropische beesten uit Zuidoost-Azië tegen. Het park is prachtig aangelegd, zo zijn grote delen van de dierentuin vergelijkbaar met het echte regenwoud. Heeft u zin om te ontspannen; dan kunt u een tramritje maken door het park of een tochtje per boot maken.

Underwaterworld & Dolphin lagoon

Underwaterworld

Underwaterworld ligt op het eiland Sentosa, waar u tal van attracties kunt bezoeken. In het spectaculaire aquarium kunt u door een 83 meter lange tunnel wandelen en meer dan 250 soorten zeedieren zien. Een andere attractie op Sentosa Island is de Dolphin lagoon. Daar kunt u een show van de zeldzame Pink Dolphins bekijken.

Botanische tuinen

Botanische tuinen

Naast moderne business centra heeft Singapore ook een oosterse sfeer. Zo is er een schitterend aangelegde botanische tuin met de mooiste tropische planten. U vindt er een grote verzameling van wel 3000 verschillende soorten orchideeën.

Chinatown

Chinatown

Chinatown ligt ten zuiden van de Singapore rivier en ten zuidwesten van het business district. Het is één van de meest bezochte wijken van Singapore. U heeft er het gevoel dat u in China bent; overal staan Chinese tekens op de gevels en u kunt de geuren van de Chinese keuken ruiken. In de vele winkeltjes kunt u onder andere kleding, souvenirs en goedkope varianten van horloges en parfums kopen.

Shop till you drop

Orchard Road

In Singapore kunt u zich wat betreft winkelen goed uitleven! Orchard Road telt zoveel winkelcentra dat u ze niet op één hand kunt tellen. Vaak hebben de winkelcentra ieder een specialisme, waaronder kleding, goud en apparatuur. Naast Orchard Road kunt u naar Chinatown gaan. Daar vindt u veel winkeltjes met onder andere kleding, horloges en kruiden. Kortom; shop till you drop!