Olifanten in Kruger Nationaal Park
Olifanten in Kruger Nationaal Park
Mlilwane, Swaziland
Mlilwane, Swaziland
Walvissen bij Hermanus
Walvissen bij Hermanus
Wijnlanden
Wijnlanden
Wereldstad Kaapstad
Wereldstad Kaapstad

Ontdek Zuid-Afrika & eSwatini

Privéreis | 22 dagen v.a.
2718i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
25-09-2024
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Krugerpark, eSwatini en de West-Kaap
Safarimogelijkheden in Krugerpark & Hluhluwe NP
De Wijnlanden
Drie nachten in Kaapstad
Binnenlandse vlucht Johannesburg - Kaapstad
Lokale vertegenwoordigers 24/7 bereikbaar voor advies en hulp
Inclusief ruimbagage

Van Krugerpark naar de West-Kaap

Ga op ontdekkingsreis door het veelzijdige Zuid-Afrika. Spannende safari's worden afgewisseld met adembenemende vergezichten op de Panorama- en Tuinroute. Ga op zoek naar de 'Big Five' in Krugerpark en Hluhluwe Nationaal Park. Verken de ongerepte groene valleien en bergen in eSwatini per mountainbike en maak een boottocht tussen de nijlpaarden in St. Lucia. Maak kennis met het plattelandsleven van de Zulu's en breng een bezoek aan de beruchte 'battlefields'. Een indrukwekkend stukje geschiedenis. De binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Kaapstad is bij deze reis al inbegrepen waardoor u optimaal kunt genieten van uw vakantiedagen. Geniet van een wijnproeverij in Stellenbosch en fotografeer de struisvogels in Oudtshoorn. Na een optionele walvisexcursie (afhankelijk van het seizoen) in Hermanus sluit u uw reis af in wereldstad Kaapstad.

"Combineer safari's in Krugerpark en een bezoek aan Zululand met de adembenemende Tuinroute, de Wijnlanden en Kaapstad. "

Esther Bos, Product Manager Afrika

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Luchthaven check in
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland en u dus geen jetlag heeft.

DAG
02

Aankomst Johannesburg

za_al_johannesburg.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Overnachting Johannesburg

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet & Greet (afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden). Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Met een shuttleservice reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Hazyview (ca. 410 km)

ZA_AL_PRETORIA4
Ontvangst huurauto
Bezoek aan Pretoria
Overnachting Hazyview

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd. Wanneer u de koffers in de auto heeft gezet is het tijd om te vertrekken. Vandaag rijdt u naar Hazyview, de zuidelijke toegangspoort van het beroemde Krugerpark. Breng onderweg een bezoek aan Pretoria. Deze voormalige hoofdstad van het Transvaal heeft een fascinerende geschiedenis. Een bezoek aan de Union Buildings en Church Square geven een goede indruk van het ontstaan van Zuid-Afrika. Geniet van de indrukwekkende vergezichten op de prachtige route – uw eerste kennismaking met de weidsheid van het Zuid-Afrikaanse landschap. Uw accommodatie ligt op een steenworp afstand van het Krugerpark, waar u maar liefst drie nachten verblijft.

DAG
04

Kruger Nationaal Park

Kruger Nationaal Park
Ontdek het indrukwekkende Kruger Nationaal Park per huurauto
Boek een georganiseerde safari in 4WD met ranger (optioneel)
Geniet van het zwembad bij de lodge na een safari

Een opwindende dag. Vandaag is uw eerste kennismaking met het Kruger Nationaal Park en de vele wilde dieren van Zuid-Afrika. Het 20.000 vierkante kilometer grote park, op de grens met Zimbabwe en Mozambique, is uitgegroeid tot het beroemdste wildreservaat van Zuid-Afrika. Het dankt zijn faam vooral aan de grote diversiteit aan dieren, en aan het feit dat de zogenoemde ‘Big Five’ hier leven: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Kijk behalve naar deze dieren ook zeker uit naar ander bijzonder wild, zoals zebra’s, giraffen, impala’s, hyena’s, bavianen en uiteenlopende vogelsoorten. U heeft de hele dag, dus de kans dat u veel wilde dieren ziet is uitermate groot! Ga op safari met uw huurauto of boek een safari in een open 4WD bij de entree van het park of in uw lodge. Geniet ’s avonds in Hazyview na van deze indrukwekkende dag met een lekker drankje.

DAG
05

Panoramaroute

za_al_panorama route.jpg
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Ga op eigen gelegenheid op safari in Krugerpark
Laatste overnachting Hazyview

Vandaag kunt u een spectaculaire dagtour over de beroemde Panoramaroute maken. Een natuurtocht door groen landschap met prachtige vergezichten. Laat u onder meer overweldigen door de imposante Blyde River Canyon, Pinnacle Rock, de wonderbaarlijke Bourkes Luck Potholes en God’s Window, met een fabuleus uitkijkpunt. Als u in de namiddag weer terug bent in Hazyview kunt u voor zonsondergang nog een gamedrive maken door het Kruger Nationaal Park. Een ideaal moment van de dag, waarop veel dieren hun schuilplaats verlaten. Uiteraard kunt u er vandaag ook voor kiezen een volledige dag op safari te gaan in Kruger Nationaal Park.

DAG
06

Hazyview - eSwatini (ca. 300 km)

eSwatini
Laatste safari Krugerpark (optioneel)
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini (voormalig Swaziland)
Mogelijk bezoek aan de lokale markt of glasfabriek
Eerste overnachting eSwatini

Wilt u nog een keer op safari in Krugerpark? Als u vroeg op staat kunt u via Krugerpark naar de grens met eSwatini rijden. Zo heeft u de hele ochtend gamedrive in uw huurauto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal waarna u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge, waar u in de loop van de middag aankomt. Wist u dat glas is een belangrijk export product voor de Swazi's? Bezoek in de middag een glasfabriek of struin over de lokale markt. U verblijft twee nachten in eSwatini.

DAG
07

eSwatini

ZA_AL_SWAZILAND3
Bezoek Umphakatsi Village
Omgeving verkennen per mountainbike
Paardrijden door schitterende natuurgebieden
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. Ontspan aan de rand van het zwembad en geniet van het mooie groene landschap om u heen. Of duik in de cultuur van Swazi's. Zo kunt u een bezoekje brengen aan Umphakatsi Village aan de rand van het Mlilwane wildreservaat. Een leuke manier om een idee te krijgen van de tradities en de manier waarop veel mensen in eSwatini hebben geleefd en nog steeds leven. Heeft u behoefte aan beweging? Huur een mountainbike en verken op eigen gelegenheid de prachtige omgeving. Ook kunt u hier uitstekend paardrijden en genieten van schitterende natuurgebieden en eindeloze vergezichten.

DAG
08

eSwatini - St. Lucia (ca. 300 km)

St Lucia
Vertrek eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika
Prachtige route door KwaZulu Natal
Boottocht op het meer van St. Lucia
Twee nachten in St. Lucia

U verlaat eSwatini en reist door naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, ook wel het land van de Zulu’s genoemd. Een mooie route, waarbij u kennis maakt met het plattelandsleven van Zuid-Afrika. Rond het middaguur komt u aan in uw accommodatie in St. Lucia. Het sfeervolle plaatste St. Lucia ligt direct aan de kust. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika. Nadat u heeft ingecheckt kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, wat onderdeel is van het iSimangaliso Wetland Park. Het is één van de weinige parken in de wereld die uit vijf verschillende ecosystemen bestaat en waar meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen leven. Tijdens de boottocht is de kans dan ook groot dat u krokodillen aan de oevers ziet liggen en grote groepen nijlpaarden ziet.

DAG
09

St. Lucia

Cape Vidal
Mogelijkheid tot het bezoeken van het Greater St Lucia Wetlands Park
Ochtend- of middagsafari in Hluhluwe Nationaal Park
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag een vrije dag om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om op pad te gaan? Breng dan een bezoek Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust kunt u een mooie wandeling maken door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee. Ook kunt een ochtend- of middagsafari boeken in Hluhluwe Nationaal Park. Dit wildpark is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot!

DAG
10

St. Lucia - Dundee (ca. 325 km)

Dundee
Ontdek de zogenaamde 'Battlefield Route'
Overnachting Dundee

Vandaag vervolgt u uw weg door de Kwazulu-Natal regio over de zogenaamde 'Battlefield Route'. Dundee staat bekend om zijn geschiedenis en biedt een goed uitgangspunt om de slagvelden van Natal te bezoeken. In het Talana Hill Museum krijgt u meer te weten over de oorlogen die er zich in dit gebied hebben afgespeeld. Ook geeft het museum u een beter beeld van het dagelijkse leven van de Zulu's. Vanuit Dundee is het een klein uur rijden naar de Bloedrivier. Dundee ligt in één van de valleien van de Biggars bergketen, dus ook wandel- en natuurliefhebbers kunnen hier terecht.

DAG
11

Dundee - Johannesburg - Stellenbosch (ca. 370 km.)

ZA_AL_Stellenbosch3
Afleveren huurauto luchthaven Johannesburg
Vlucht Johannesburg - Kaapstad
Ontvangst nieuwe huurauto in Kaapstad
Twee overnachtingen Stellenbosch

Het is tijd om de oostkant van Zuid-Afrika te verlaten. U levert de huurauto in op de luchthaven van Johannesburg, dat op ca. 4,5 uur rijden van Dundee ligt. Vanaf Johannesburg vliegt u naar Kaapstad, waar een nieuwe huurauto voor u klaar staat. U verlaat de luchthaven en rijdt naar Stellenbosch waar u de komende twee nachten verblijft. Stellenbosch is de hoofdstad van de wijnlanden. Een klein plaatsje met een grote historie. U ziet er prachtig onderhouden sierlijke Kaap-Hollandse huizen met rieten daken en trapgevels, gemoedelijke winkeltjes en kleine terrasjes.

DAG
12

Stellenbosch

za_al_stellenbosch2.jpg
Wijnproeven bij verschillende wijnboerderijen
Bezoek Paarl en/of Franschhoek

Voor degene die van een mooi glas wijn houden is het bezoeken van één van de vele wijnboerderijen toch zeker een hoogtepunt. In het centrum van Stellenbosch kunt u een kaart krijgen met alle routes, waar de verschillende wijnhuizen op staan aangegeven. Bij de meeste wijnboerderijen kunt u een rondleiding krijgen door de kelders en een uitgebreide uitleg over het proces. Deze rondleiding wordt altijd afgesloten met een heerlijk glaasje wijn in de ‘tastingroom’ of met mooi weer op het terras. Ook kunt u een uitstapje maken naar Paarl of Franschhoek. Bewonder Paarl Valley en verken vervolgens het lieflijke Paarl. Een klein juweel. Of het charmante Franschhoek, met zijn belangrijke wijngaarden en culinaire hotspots. Wist u dat deze plaats ooit Olifantshoek heette omdat hier veel olifanten leefden? De latere naam Franschhoek verwijst naar de Franse protestanten die hier vanaf de 17e eeuw verbleven – een goede verklaring voor de Franse namen van plaatselijke wijngaarden, zoals La Motte.

DAG
13

Stellenbosch - Oudtshoorn (ca. 400 km)

Struisvogels in Oudtshoorn
Vervolg Route 62 richting Oudtshoorn
Bezoek aan een struisvogelboerderij
Bezoek aan de Cango Caves
Twee overnachtingen Oudtshoorn

Na uw bezoek aan de Wijnlanden reist u via prachtige bergketens verder naar Oudtshoorn. Deze plaats wordt ook wel de struisvogelhoofdstad genoemd. In Oudtshoorn kunt u uiteraard een struisvogelboerderij bezoeken waar u uitleg krijgt over deze interessante dieren. Ontspan ’s middags lekker of bezichtig de indrukwekkende Cango Caves, één van de mooiste grottenstelsels ter wereld. In de grotten ziet u sprookjesachtige stalactieten. Sommige van de zandsteen-formaties zijn zelfs kleurrijk verlicht. De grootste ‘kamer’ van de Cango-grotten heeft een oppervlakte van maar liefst 4500 vierkante meter en is achttien meter hoog. U overnacht twee nachten in Oudtshoorn.

DAG
14

Oudtshoorn

za_al_oud_swartbergpass_500500.jpg
Optionele excursie naar de Swartberg-pas
Tweede overnachting Oudtshoorn

Slaap vandaag heerlijk uit en geniet uitgebreid van het ontbijt. Maak vandaag een wandeling door Oudtshoorn en geniet van de omgeving of blijf relaxen bij het hotel. Wilt u op excursie vandaag? Boek dan ter plaatse een enerverende excursie naar de Swartberg-pas. Bij veel reizigers staat een rit over deze beroemde bergpas hoog op hun wensenlijst. De 27 kilometer lange steile grindweg vol haarspeldbochten staat bekend om zijn adembenemende vergezichten, beekjes en gevarieerde berglandschap. Een ervaren chauffeur rijdt u veilig naar het hooggelegen Kobus se Gat, dat langs de route ligt. In dit typisch Zuid-Afrikaanse restaurant geniet u van een traditionele ‘braai’ (barbecue), terwijl u het ongekend mooie uitzicht bewondert.

DAG
15

Oudtshoorn - Mosselbaai (ca. 90 km)

Mosselbay
Vertrek Oudtshoorn
Bartolomeu Diaz Museum (incl. oude ‘brievenbusboom’): het rijke verleden van Mosselbaai ontdekken
Eerste overnachting in sfeervolle kustplaats Mosselbaai

Via de mooie Outenique Pas rijdt u naar Mosselbaai, het beginpunt van de Tuinroute. Na aankomst kunt u in het Diaz Museum meer te weten komen over de geschiedenis van de Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeu Diaz en andere Europese zeevaarders, waaronder VOC-handelslieden. Misschien stuurt u thuisblijvers graag een kaart via de bekende ‘brievenbusboom’? Hierin lieten passerende zeelieden vroeger boodschappen achter. U logeert twee nachten in Mosselbaai. Fijn! Zo geniet u morgen van de mooie ruige kust of een bezoek aan Tsitsikamma Nationaal Park.

DAG
16

Tuinroute

Tsitsikamma Nationaal Park
Heerlijk relaxen in Mosselbaai
Ontdek de Tuinroute
Bezoek Tsitsikamma Nationaal Park

U merkt waarschijnlijk snel waarom Mosselbaai een geliefde vakantiebestemming is. Het heeft een heerlijk klimaat – Mosselbaai heeft na Hawaii de meeste zonuren. De kliffen, baaien en witte zandstranden zijn eveneens grote trekpleisters. Bovendien is Mosselbaai het historische hart van de Tuinroute: de beroemde zuidelijke kustroute. Verkent u vandaag liever de omgeving? Ga dan bijvoorbeeld naar de haven en stap op een boot naar Seal Island, waar een kolonie van ruim 4000 zeehonden leeft. Behoefte aan beweging? Pak eventueel uw rugzak en maak een magnifieke wandeltocht langs de ruige kust over de St. Blaize Trail (ca. 13,5 km). Ook kunt u een uitstapje maken naar het beroemde Tsitsikamma Nationaal Park. U rijdt via de prachtige Tuinroute waar u onderweg kunt stoppen bij de meren in Wildernis, de lagune in Knysna en de populaire kustplaats Plettenberg Bay. Aangekomen in Tsitsikamma Nationaal Park kunt u tuben, ziplinen of een mooie wandeling maken naar de hangende brug over de Storms Rivier die hier in zee uitmondt.

DAG
17

Mosselbaai - Hermanus (ca. 310 km)

za_al_her_walvis.jpg
Walvissen spotten (afhankelijk van de periode)
Overnachting Hermanus

Na het ontbijt verlaat u Mosselbaai en rijdt u naar uw volgende bestemming Hermanus. Dit prettige plaatsje ligt op een smalle strook tussen de zee en een bergketen ten zuidoosten van Kaapstad. Hermanus wordt ook wel ‘the Whale Capital of South Africa’ genoemd. In de periode juli t/m november is het mogelijk om deze bijzondere dieren vanaf de kust te aanschouwen. Ook kunt u hier dolfijnen spotten, een erg leuke ervaring! Slenter over de leuke boulevard met winkels en gezellige strandtenten en geniet van het geruis van de zee.

DAG
18

Hermanus - Kaapstad (ca. 120 km)

za_al_kaa_luchtfoto.jpg
Adembenemende kustroute
Eerste aanzicht van de beroemde Tafelberg
Drie nachten in Kaapstad

Het einde van uw vakantie komt in zicht en u sluit deze bijzondere reis dan ook af in het prachtige Kaapstad! Volgens ervaren reizigers is Kaapstad één van de mooiste steden ter wereld. Alleen de weg ernaartoe is al bijzonder. Geniet van de schitterende kustroute via Bettysbaai en Pringlebaai. Van veraf herkent u de iconische Tafelberg al, die hoog oprijst uit het landschap. Aan het eind van de middag komt u aan in Kaapstad. In en rond Kaapstad is veel te zien en te doen. Fijn dat u hier maar liefst drie nachten verblijft.

DAG
19

Kaapstad

za_al_kaa_boulders.jpg
Bezoek Tafelberg en Robbeneiland
Dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop
Winkelen in het V&A Waterfront

U heeft twee volle dagen in Kaapstad. Wat heeft deze stad veel te bieden! Maak een wandeling door het oude centrum en geniet hier van de gezellige sfeer en de charmante oude gebouwen langs de Green Market Square. Er is ook een breed aanbod aan goede restaurants te vinden in dit historische hart van de haven. U kunt ook in de karakteristieke 'hop on hop off' bus stappen om de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad te bekijken! Maak een tocht naar de top van de Tafelberg waarvandaan u een schitterend uitzicht over de stad en de voorsteden heeft. Bezoek het V&A Waterfront met de vele winkels, restaurants en terrassen. Een bezoek aan Robbeneiland is een 'must do' tijdens uw bezoek aan Kaapstad. Het geeft u een unieke inkijk in de geschiedenis van het land en de Apartheid. Verken met de auto ook het Kaapse schiereiland. Met een lunch onderweg neemt dit ongeveer de hele dag in beslag.

DAG
21

Kaapstad - Amsterdam

ZA_AL_KAAPSTAD
Vertrek Kaapstad

Vandaag is er helaas een einde gekomen aan deze prachtige reis. Aan het einde van dag rijdt u richting de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U vliegt vanavond terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
22

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Nederland

Einde van een geweldige vakantie!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
22 dagen Ontdek Zuid-Afrika & eSwatini: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Johannesburg - Kaapstad
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Ruimbagage binnenlandse vlucht 23kg
Handbagage (zie vluchtinfo)
Shuttleservice Johannesburg luchthaven - hotel
16 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Op zoek naar de 'Big 5' in het Kruger Nationaal Park
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Spot de nijlpaarden in St. Lucia
Bezoek één van de vele wijnboerderijen in Stellenbosch
Beleef de adembenemende Tuinroute
Ontdek de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika
Walvissen spotten in Hermanus (afhankelijk van het seizoen)
Heerlijke dagen in de wereldstad Kaapstad
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg

Exclusief

Entreegelden: ca. €84 per persoon (omgerekend ca. 1615 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
5 opties
Open+