Olifanten in Kruger Nationaal Park
Olifanten in Kruger Nationaal Park
Limpopo
Limpopo
Tzaneen
Tzaneen
eSwatini
eSwatini
St. Lucia
St. Lucia

Cultuur & Safari

Privéreis | 16 dagen v.a.
1970i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
05-05-2025
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Op avontuur in de nog onontdekte provincie Limpopo
Verblijf in Noord & Zuid Krugerpark
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Uitgebreid bezoek aan het koninkrijk eSwatini en St. Lucia
Duik de geschiedenis van Zuid-Afrika in en ontdek de 'Battlefields Route'
Meet en Greet op de luchthaven, transfer naar uw eerste hotel

Tradities, safari & hoogtepunten

Zou het niet fantastisch zijn om in één reis de hoogtepunten te bewonderen én kennis te maken met de nog onontdekte Limpopo provincie? Tijdens deze reis ziet u de groene omgeving met weelderige fruitplantages waarbij u kennis maakt met de mythes en tradities van de Venda-cultuur. Hierna gaat u op safari in zowel het Krugerpark als Hluhluwe Nationaal Park op zoek naar de 'Big 5' en reist u door het kleine koninkrijk eSwatini. De reis eindigt in het indrukwekkende Dundee, waar u meer te weten komt over de historie van Zuid-Afrika. Een prachtige reis waarbij u ook de onontdekte parels ziet!

"Bijzonder Limpopo, mythes en tradities van de Venda-cultuur en op safari in het Krugerpark. Ervaar de vele hoogtepunten van Zuid-Afrika én maak kennis met de nog onontdekte parels van het prachtige land. Een echte aanrader! "

Nicole van der Put, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Johannesburg

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Johannesburg
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend aankomt. Het is een lange vlucht, maar het grote voordeel is dat er maximaal één uur tijdsverschil is met Nederland.

DAG
02

Johannesburg

ZA_AL_JOHANNESBURG3
Aankomst Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger
Transfer naar hotel Johannesburg (ca. 10 minuten)
Overnachting Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika! Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een transfer wordt u naar uw hotel in Johannesburg gebracht.

DAG
03

Johannesburg - Tzaneen (ca. 450 km)

Tzaneen
Huurauto ophalen bij hotel Johannesburg
Vertrek Johannesburg
Magoebaskloof Canopy Tour (optionele excursies)
Overnachting Tzaneen

In de loop van de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel afgeleverd, verlaat u Johannesburg en reist u naar de Limpopo provincie. Een beeldschoon en groen stukje Zuid-Afrika met vele fruitplantages en prachtige bossen. Tzaneen wordt dan ook wel de ‘fruit basket’ van het land genoemd. Het tropische weer en het lager gelegen gebied is ideaal voor het verbouwen van fruit. Tijdens uw verblijf komt u er dan ook vele tropische fruitbomen tegen zoals citrusvruchten, avocado’s en bananen. Ook zult u merken dat het een stuk warmer en vochtiger is dan de rest van het land. In de omgeving van Tzaneen is het goed vertoeven bij een aantal mooie watervallen waar genoeg picknickmogelijkheden zijn.

Naast de prachtige natuur en fruitplantages heeft Tzaneen ook op cultureel vlak veel te bieden. Ga op onderzoek uit en ontdek de boeiende legendes, cultuur, kunst en dans van de Shangaan stam. Voor wandelliefhebbers is een bezoek aan de Magoebaskloof een aanrader. De Magoebaskloof is vernoemd naar Makgoba, de leider van de Tlou stam. Als u zin heeft in avontuur dan is de Magoebaskloof canopy tour met ervaren gids aan te raden (optionele excursie). Slingeren tussen de bossen van boom tot boom langs weelderig groen en oude bergrotsen. Een spannende ervaring! Vergeet niet te genieten van de prachtige omgeving vol met rivieren, watervallen en bosgrond onder u. Tijdens de tour weet de gids alles te vertellen van de flora en fauna in het gebied.

DAG
04

Tzaneen - Louis Trichardt (ca. 130 km)

modjadji_500500.jpg
Vertrek Tzaneen
Bewonder metershoge palmvarens in het Modjadji-natuurreservaat (optioneel)
Eerste overnachting Louis Trichardt

Na het ontbijt verlaat u deze prachtige omgeving en reist u verder de Limpopo-provincie in. U overnacht de komende twee nachten in de plaats Louis Trichardt. Louis Trichardt is gelegen in een vruchtbare streek waar lychees, bananen, mango's en noten groeien. Het is een kleine stad gelegen aan de voet van de Soutpansberg bergketen. Net als vele andere steden in Zuid-Afrika is ook Louis Trichardt ontstaan door de Voortrekkers. Daarnaast staat dit gebied bekend om de Venda cultuur, een Zuid-Afrikaanse stam die trots is op de cultuur en tradities en deze graag met u wilt delen.

In het nabijgelegen en fascinerende Modjadji-natuurreservaat kunt u eeuwenoude palmvarens bewonderen. Sommige zijn wel 13 meter hoog, uniek! Maak een wandeling over één van de wandelpaden langs de palmvarens. Kijk goed om u heen, mogelijk ziet u apen, waterbokken en antilopen. 's Middags komt u aan in uw accommodatie.

DAG
05

Louis Trichardt

Louis Trichard
Vrije dag
Wandeling naar de Mashovhela Rock Pool (optionele excursie)
Maak kennis met de Venda-cultuur (optioneel)
Tweede overnachting Louis Trichardt

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om Louis Trichardt te verkennen. Ga na een uitgebreid ontbijt zelfstandig op pad naar de Mashovhela Rock Pool of het Ben Lavin natuurreservaat. U kunt ook een excursie met ervaren gids boeken. Tijdens de Mashovhela Rock Pool excursie neemt de gids u mee op een prachtige wandeling door de weelderige natuur naar de waterval en de Mashovhela Rock Pool, de op één na heiligste plek in de Venda cultuur. Geniet tijdens de wandeling van de betoverende rotsformaties en begroeiing om u heen. Ontspan en laat de natuur op u inwerken. Als u meer van cultuur houdt kunt u vandaag ook een Venda Lifestyle Tour boeken waarbij u met een gids op pad gaat en kennis maakt met het traditionele leven van de Venda cultuur. Via landelijke dorpjes komt u uit in Thohoyandou, wat ‘Hoofd van de Olifant’ betekent, de hoofdstad van Venda en omgeving.

DAG
06

Louis Trichardt - Phalaborwa (Krugerpark) (ca. 240 km)

za_al_phalaborwa.jpg
Vertrek Louis Trichardt
Vrije middag
Overnachting Phalaborwa (Krugerpark)

Na het ontbijt rijdt u in zo’n drie uur naar Phalaborwa. In de middag komt u aan in uw lodge aan de rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Tijdens uw verblijf heeft u kans om de ‘Big 5’ (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant) te spotten. Vanmiddag kunt u al uw eerste gamedrive maken! Gaat u graag zelfstandig op zoek naar de ‘Big 5’? In het Krugerpark is het toegestaan om met uw eigen huurauto door het park te rijden. Via de Phalaborwa-poort rijdt u zo het park in. Houdt uw camera gereed! Voor u het weet staat u oog in oog met een kudde olifanten. Het noorden van Kruger is anders dan het zuiden van Kruger. De belangrijkste redenen zijn het droge klimaat en de dominantie van mopane, de belangrijkste vegetatie van het noorden van Kruger. Olifanten voeden zich met de wortels, schors, bladeren en takken van de mopane. Meer dan de helft van de olifantenpopulatie van het Kruger Nationaal Park woont dan ook in dit gebied. Bij de Sable-waterput aan de voet van de Vudogwa-berg heeft u de mogelijkheid om de schuwe sabelantilope te treffen. Rondom Phalaborwa zijn ook veel wilde honden te spotten. Het beste van dit deel van Krugerpark is de relatieve rust.

DAG
07

Phalaborwa - Panoramaroute - Hazyview (Krugerpark) (ca. 241 km)

za_al_panorama route.jpg
Vertrek Phalaborwa (Krugerpark)
Rij over de beroemde Panoramaroute (Blyde River Canyon)
Eerste overnachting Hazyview (Krugerpark)

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer drieënhalf uur (zonder stops) richting Hazyview als u de Panoramaroute neemt, één van de mooiste autoroutes van het land. De Blyde River Canyon loopt parallel aan de Panoramaroute en is de op twee na grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika en de Fish River Canyon in Namibië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het na de Tafelberg de meest bezochte natuurlijke attractie is van Zuid-Afrika. Maak onderweg stops bij de uitkijkpunten met namen zoals Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window en The Pinnacle Rock. Geniet van het frisse berglandschap en het panoramische uitzicht.

DAG
08

Kruger Park Nationaal Park

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag
Raften over de Sabie-rivier (optionele excursie)
Paardrijden of quad biken (optionele excursie)
Volle dag safari per open 4WD (optionele excursie)
Tweede overnachting Hazyview (Krugerpark)

Vandaag heeft u weer een heerlijke vrije dag om zelf in te delen. Geniet na uw ontbijt van de mooie natuur in de omgeving. Voor vogelaars zijn hier meer dan 250 soorten te spotten. Verder zijn er ook allerlei leuke activiteiten te boeken, zoals een rafttocht over de Sabie-rivier, paardrijden of quad biken. U kunt ook een uitstapje maken naar het Krugerpark om de ‘Big 5’ te spotten. De Phabeni-poort van het Krugerpark ligt op zo’n 30 minuten rijden van Hazyview. Het Krugerpark is uniek door de grootte en de verscheidenheid aan dieren die hier leven. Ieder gedeelte is ook weer anders qua natuur. Leuk om het verschil te zien! Uiteraard zijn er ter plaatse ook excursies met gids naar het Krugerpark te boeken.

DAG
09

Hazyview - eSwatini (ca. 254 km)

ZA_AL_SWAZILAND3
Vertrek Hazyview (Krugerpark)
Grensovergang Zuid-Afrika - eSwatini
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Eerste overnachting eSwatini

Welkom in eSwatini! Vergeet niet uw paspoort bij de hand te houden voor de grensformaliteiten. eSwatini, voorheen bekend als Swaziland, is het kleinste geheel door een ander land omgeven land op het zuidelijke halfrond. Dit kleine koninkrijk is erin geslaagd om zijn tradities te behouden die dateren uit de pre-koloniale tijd. Centraal staat de monarchie die het land verbindt tijdens festivals en feesten. Vandaag en morgen maakt u kennis met de rijke cultuur, vriendelijke bevolking en het adembenemende landschap van het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika. In de loop van de middag komt u aan in uw lodge.

DAG
10

eSwatini

Swazidansers
Vrije dag
Omgeving verkennen per mountainbike (optionele excursie)
Umphakatsi Cultural Experience (optionele excursie)
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag om eSwatini te verkennen. Na het ontbijt is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad en te genieten van de groene omgeving. Als u iets actiefs wil ondernemen en de wilde dieren van dichtbij willen bewonderen dan is twee uur mountainbiken of paardrijden door het Mlilwane Wildlife Sanctuary aan te raden (optionele excursie). Dit is goed te combineren met de Umphakatsi Cultural Experience in het naburige dorp. Hierbij geniet u van een informatieve en authentieke ervaring, en krijgt u inzicht in de manier van leven op het platteland van eSwatini. De gids legt eerst de traditionele omgangsvormen uit, voordat u een korte wandeling maakt naar het dorp. Ontmoet hier het dorpshoofd die vertelt over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan. Tijdens uw bezoek leert u wat siSwati spreken, weeft u met droog gras en probeert u meel te stampen van maïs. Natuurlijk is een bezoek niet compleet zonder wat zang en dans.

DAG
11

eSwatini - Hluhluwe (ca. 288 km)

Giraffen Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Vertrek eSwatini
Grensovergang eSwatini - Zuid-Afrika
Route door het platteland van KwaZulu Natal
Overnachting Hluhluwe

In de loop van de ochtend verlaat u eSwatini en reist u weer terug naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt Zuid-Afrika binnen bij de provincie KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Bewonder de mooie route en bekijk het dagelijkse leven van de landarbeiders dat aan u voorbij trekt. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij Hluhluwe-iMfolozi Park. Het park is misschien minder beroemd dan het Krugerpark, toch is het beslist niet minder mooi! Het is bovendien het leefgebied van de zeldzame witte neushoorn. Geniet van de bijzondere plek, de mooie zonsondergang en de serene rust die uitgaat van de natuurlijke omgeving.

DAG
12

Hluhluwe-iMfolozi Park - St. Lucia (ca. 72 km)

Zebra's Hluhluwe/Umfolozi Nationaal Park Zuid-Afrika
Bezoek Hluhluwe-iMfolozi Park (optioneel)
Vertrek Hluhluwe
Eerste overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u alle tijd om met uw eigen auto, of per 4WD met chauffeur (optioneel), op safari te gaan in Hluhluwe-iMfolozi Park. Sta vroeg op, want de dieren zijn het beste te zien zijn als het nog koel is. Uw zoektocht naar de ‘Big Five’ (leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels) begint wanneer u het park in rijdt. Vergeet niet om ook uit te kijken naar de andere interessante dieren die hier leven, zoals nijlpaarden, hyena’s, giraffes en zeldzame vogels. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is één van de oudste parken van Zuid-Afrika en kent een grote wilddichtheid. De kans dat u wilde dieren ziet is dus bijzonder groot! Niet ver van Hluhluwe ligt het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust, waar u heerlijk kunt ontspannen. Het is één van de leukste plaatsen van Zuid-Afrika, hier ervaart u een echt vakantiegevoel.

DAG
13

St. Lucia

za_stlucia.jpg
Vrije dag
Cape Vidal (optionele excursie)
Hippo & Croc Tour in St. Lucia Wetlands (optionele excursie)
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Dan kunt u een bezoek brengen aan Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

U kunt ook een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. Slenter aan het eind van de dag door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
14

St. Lucia - Dundee (ca. 325 km)

Dundee omgeving
Vertrek St. Lucia
Battlefields Tour (optionele excursie)
Overnachting Dundee

Na het ontbijt verlaat u St. Lucia en rijdt u richting Dundee. In de middag komt u aan in uw lodge. Hier, het hart van de historische Battlefields, duikt u verder de geschiedenis van Zuid-Afrika in. Vanuit Dundee is het een klein uur rijden naar de Bloedrivier wat deel is van de zogenaamde ‘Battlefields Route’. Rij langs een indrukwekkend landschap van prachtige vergezichten en heuvels. De prachtige omgeving verschuilt de indrukwekkende geschiedenis met historische veldslagen tussen Boeren, Britse kolonisten en de Zulu’s. Het is een goed uitgangspunt om de slagvelden van Natal te bezoeken. Ook in het Talana Hill Museum krijgt u meer te weten over de oorlogen die er zich in dit gebied hebben afgespeeld en geeft het museum u een beter beeld van het dagelijkse leven van de Zulu's. Waan u terug in de tijd en stel u voor hoe het er hier vroeger moet zijn geweest.

DAG
15

Dundee - Johannesburg - Amsterdam (ca. 370 km)

Dundee
Vertrek Battlefields/Dundee
Huurauto inleveren op luchthaven Johannesburg
Vlucht Johannesburg - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag komt het einde van deze prachtige reis in zicht. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van Dundee naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Het is een lange rit van zo’n vierenhalf uur, dus vertrek op tijd. Nadat u de huurauto heeft ingeleverd op de luchthaven is het helaas tijd om terug naar huis te vliegen. In het vliegtuig denkt u terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen die u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige vakantie met vele hoogtepunten!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Extra's
19 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Cultuur & Safari: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Shuttleservice Johannesburg luchthaven - hotel
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt*
Verblijf in de bijzondere omgeving van de Limpopo provincie
Ontdek de wereldberoemde Panoramaroute
Op zoek naar de 'Big 5' in het Kruger Nationaal Park
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Spot de nijlpaarden in St. Lucia
Duik de geschiedenis in in Dundee
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg

Exclusief

Entreegelden: ca. € 92 p.p. (omgerekend ca. 1497 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Aflever- en ophaalkosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Grensovergang huurauto ca. 800 ZAR (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
4 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+