Olifanten in Kruger Nationaal Park
Olifanten in Kruger Nationaal Park
Limpopo
Limpopo
Tzaneen
Tzaneen
eSwatini
eSwatini
St. Lucia
St. Lucia

Cultuur & Safari

Privéreis | 16 dagen v.a. 1634
1509i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-09-2021
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Overnachten in kleinschalige lodges en guesthouses
Hoogtepunten én de onontdekte regio Limpopo
Op twee verschillende plaatsen op safari in het beroemde Krugerpark
Ontdek de zogenaamde 'Battlefield Route'
Lokale vertegenwoordigers 24/7 bereikbaar voor advies en hulp
Inclusief ruimbagage

Tradities, safari & hoogtepunten

Zou het niet fantastisch zijn om in één reis de hoogtepunten te bewonderen én kennis te maken met de nog onontdekte Limpopo provincie? Tijdens deze reis ziet u de groene omgeving met weelderige fruitplantages waarbij u kennis maakt met de mythes en tradities van de Venda-cultuur. Hierna gaat u op safari in zowel het Krugerpark als Hluhluwe Nationaal Park op zoek naar de 'Big 5' en reist u door het kleine koninkrijk eSwatini. De reis eindigt in het indrukwekkende Dundee, waar u meer te weten komt over de historie van Zuid-Afrika. Een prachtige reis waarbij u ook de onontdekte parels ziet!

"Bijzonder Limpopo, mythes en tradities van de Venda-cultuur en op safari in het Krugerpark. Ervaar de vele hoogtepunten van Zuid-Afrika én maak kennis met de nog onontdekte parels van het prachtige land. Een echte aanrader! "

Nicole van der Put, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Johannesburg

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u de volgende ochtend zal aankomen.

DAG
02

Johannesburg

za_al_job_stadszicht.jpg
Aankomst luchthaven Johannesburg
Welkom door onze vertegenwoordiger

Na de landing op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht in de aankomsthal voor een Meet en Greet. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet ook de volgende dag plaatsvinden. Tijdens deze Meet & Greet wordt uitleg over de reis gegeven en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen. Zo kunt u met een gerust hart verder op reis in Zuid-Afrika. Met een shuttlebus reist u vanaf het vliegveld naar uw hotel op nog geen 15 minuten van de luchthaven.

DAG
03

Johannesburg - Tzaneen (ca. 450 km)

Tzaneen
Afleveren huurauto bij uw hotel
Afwisselende route richting noordelijke deel van Krugerpark
Overnachten in tropisch Tzaneen

Vandaag gaat uw vakantie écht beginnen! Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw accommodatie afgeleverd en reist u richting Tzaneen. Een route met vele prachtige vergezichten, die u richting het noordelijke gedeelte van het Krugerpark zal brengen. Tzaneen wordt ook de 'fruitbasket' van Zuid-Afrika genoemd. Deze regio is laag gelegen en daardoor bijna tropisch warm. Het ideale klimaat voor het verbouwen van fruit. U vindt hier dan ook vele fruitplantages. Een prachtig groen stukje Zuid-Afrika met leuke accommodaties en prachtige bossen en plantages.

DAG
04

Tzaneen - Louis Trichardt (ca. 130 km)

za_alg_rainqueenhuis_500500.jpg
Bewonder metershoge palmvarens in het Modjadji-natuurreservaat
Overnachten in schilderachtig Louis Trichardt

Na het ontbijt verlaat u deze prachtige omgeving en reist u verder de Limpopo-provincie in. U overnacht de komende twee nachten in de plaats Louis Trichardt. Louis Trichardt is gelegen in een vruchtbare streek waar lychees, bananen, mango's en noten worden geproduceerd. Het is een kleine stad gelegen aan de voet van de Soutpansberg bergketen. Net als vele andere steden in Zuid-Afrika is ook Louis Trichardt ontstaan door de Voortrekkers. Daarnaast staat dit gebied bekend om de Venda cultuur, een Zuid-Afrikaanse stam die trots is op de cultuur en tradities en deze graag met u wilt delen.

In het nabijgelegen en fascinerende Modjadji-natuurreservaat kunt u eeuwenoude palmvarens bewonderen. Sommige zijn wel 13 meter hoog, uniek! U kunt een wandeling maken over één van de wandelpaden langs de palmvarens. Kijk goed om u heen, mogelijk ziet u apen, waterbokken en antilopen. 's Middags komt u aan in uw accommodatie.

DAG
05

Louis Trichardt

Louis Trichard
Vrije dag
Kennismaken met Venda cultuur
Tweede overnachting Louis Trichardt

Vandaag een vrije dag. U kunt heerlijk uitslapen en uitgebreid ontbijten. Wilt u meer weten over de Venda cultuur? Breng dan een bezoek aan de op één na heiligste plek in de Venda-folklore: de Mashovhela Rock Pool en waterval. Geniet tijdens de wandeling van de betoverende rotsformaties en begroeiing om u heen. Ontspan en laat de natuur op u inwerken.

DAG
06

Louis Trichardt - Phalaborwa (ca. 240 km)

za_al_phalaborwa.jpg
Vertrek Louis Trichardt
Op safari in noordelijk gedeelte van het Krugerpark

Vandaag verlaat u na het ontbijt deze prachtige omgeving en rijdt u door naar de noordelijke rand van het beroemde Kruger Nationaal Park. Phalaborwa ligt in de provincie Limpopo en staat bekend om zijn vele privé reservaten. Tegen het einde van de middag komt u aan bij de lodge. Neem een verkoelende duik in het zwembad en geniet 's avonds van het diner. Als u niet te laat bent, kunt u aan het einde van de middag al uw eerste gamedrive maken.

DAG
07

Phalaborwa - Hazyview (ca. 235 km)

za_al_panorama route.jpg
Ontdek de vele vergezichten van de beroemde Panoramaroute
Overnachten in sfeervolle accommodatie nabij Krugerpark

Vanuit Phalaborwa vervolgen we onze weg naar Hazyview, een dag waarop u één van Zuid-Afrika’s mooiste routes kunt rijden; de Panoramaroute. U rijdt door de Blyde River Canyon waar u vele bezienswaardigheden tegenkomt. Wat dacht u van God’s Window met prachtige vergezichten, de Drie Rondavels en Bourke’s Luck Potholes? Stuk voor stuk plaatjes! Aan het eind van de middag komt u aan in het gezellige plaatsje Hazyview waar u twee nachten verblijft.

DAG
08

Hazyview

ZA_AL_HAZYVIEW4
Vrije dag om op safari te gaan
Maak een self-drive door het wereldberoemde park
Mogelijkheid om een safari in 4WD met ranger te maken (optioneel)

Vandaag gaat u op zoek naar de 'Big 5'! Hazyview wordt ook wel de zuidelijkste toegangspoort van het Krugerpark genoemd. U kunt de hele dag op safari met uw eigen auto op zoek naar de wild, of u kunt u een georganiseerde gamedrive per 4WD bij uw accommodatie of de entree van het park boeken. Het Krugerpark staat garant voor een prachtige safaridag, waarna u heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of later die avond bij het kampvuur.

DAG
09

Hazyview – eSwatini (voormalig Swaziland) (ca. 300 km)

za_al_swaziland.jpg
Laatste indrukken van Krugerpark onderweg naar eSwatini
Afwisselende route: van tropische fruitplantages tot bergketens
Grensformaliteiten eSwatini
Overnachten in eSwatini

Vandaag rijdt u richting eSwatini. Wanneer u vroeg opstaat kunt u via de grens van het park naar eSwatini rijden. De hele ochtend dus gamedrive in uw eigen auto! De laatste 100 kilometer reist u door het voormalige Transvaal voor u bij de grens met eSwatini aankomt. Na het passeren van de grens en de douaneformaliteiten rijdt u door het mooie landschap naar uw lodge in eSwatini waar u in de loop van de middag aankomt.

DAG
10

eSwatini (voormalig Swaziland)

ZA_AL_Swaziland_stam_78350053
Vrije dag
Genieten van de indrukwekkende omgeving
Tweede overnachting eSwatini

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. Ontspan aan de rand van het zwembad en geniet van het mooie groene landschap om u heen. Of duik in de cultuur van eSwatini. Zo kunt u een bezoekje brengen aan Umphakatsi Village aan de rand van het Mlilwane wildreservaat. Een leuke manier om een kijkje te krijgen in de manier waarop veel mensen in eSwatini nog steeds leven en een uitleg over de cultuur en verschillende rituelen. Heeft u behoefte aan beweging, dan kunt u een mountainbike huren en op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Of maak een mooie tocht per paard – eSwatini heeft schitterende natuurgebieden en met eindeloze vergezichten.

DAG
11

eSwatini (voormalig Swaziland) – Hluhluwe Nationaal Park (ca. 300 km)

za_al_hlu_leeuw.jpg
Prachtige route dwars door eSwatini
Grensformaliteiten Zuid-Afrika voordat u KwaZulu Natal in rijdt
Overnachten in sfeervolle safari lodge nabij Hluhluwe Nationaal Park

Vandaag is het tijd om eSwatini achter ons te laten en reizen we weer naar Zuid-Afrika. U rijdt aan de zuidkant het koninkrijk uit en komt aan in KwaZulu Natal, het land van de Zulu’s. Een mooie route waar u het dagelijkse leven van de plattelands arbeiders aan u voorbij ziet trekken. In de namiddag komt u aan in uw lodge nabij het Hluhluwe Nationaal Park, wat vooral bekend staat vanwege de witte neushoorn die hier zijn leefgebied heeft. De aankomende nacht overnacht u in een sfeervolle safari lodge nabij het park.

DAG
12

Hluhluwe Nationaal Park - St. Lucia (ca. 80 km)

St. Lucia nijlpaard
Vertrek Hluhluwe
Boottocht meer van St. Lucia (iSimangaliso Wetland Park)
Overnachting St. Lucia

Niet ver van Hluhluwe ligt het charmante plaatsje St. Lucia, direct aan de kust. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel kunt u een mooie boottocht op het meer van St. Lucia maken, dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park (voorheen het St. Lucia Reservaat) – één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van ruim achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Bereid u dan ook voor op een onvergetelijke tocht: de kans bestaat dat u vanaf de boot de krokodillen ziet liggen op de oevers en de grote groepen nijlpaarden tegenkomt die in het meer leven. ’s Middags bent u vrij. Slenter door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia, pak wellicht een terrasje en geniet van de warme temperaturen waar deze regio, zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter, om bekend staat.

DAG
13

St. Lucia

St. Lucia krokodil
Vrije dag
Tweede overnachting St. Lucia

Vandaag heeft u vrij om te genieten van het gemoedelijke dorpje St. Lucia. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Boek dan een excursie naar Cape Vidal. Waarschijnlijk ziet u op weg naar Cape Vidal nog wilde dieren, zoals antilopen en nijlpaarden, die hier in grote aantallen leven. Het prachtige strand van Cape Vidal ligt in één van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Spierwitte stranden worden afgewisseld met hoge duinen. Bij de kust maakt u een mooie wandeling door de ongerepte duinen. Afhankelijk van het tij kunt u ook zwemmen of snorkelen in de zee.

DAG
14

St. Lucia - Dundee (ca. 325 km)

Dundee
Ontdek de zogenaamde 'Battlefield Route'
Leer meer over de geschiedenis van Zuid-Afrika
Overnachten in Dundee

Vandaag vervolgt u uw weg door de Kwazulu-Natal regio over de zogenaamde 'Battlefield Route'. Dundee staat bekend om zijn geschiedenis en biedt een goed uitgangspunt om de slagvelden van Natal te bezoeken. In het Talana Hill Museum krijgt u meer te weten over de oorlogen die er zich in dit gebied hebben afgespeeld. Ook geeft het museum u een beter beeld van het dagelijkse leven van de Zulu's. Vanuit Dundee is het een klein uur rijden naar de Bloedrivier. Dundee ligt in één van de valleien van de Biggars bergketen, dus ook wandel- en natuurliefhebbers kunnen hier terecht.

DAG
15

Dundee - Johannesburg - Amsterdam (ca. 370 km)

Dundee omgeving
Laatste indrukken van het prachtige land
Vertrek richting de luchthaven van Johannesburg

Vroeg in de ochtend verlaat u Dundee. Bewonder nog één keer het Zuid-Afrikaanse landschap als u na het ontbijt van de Dundee naar het vliegveld van Johannesburg rijdt. Helaas is het tijd om terug te vliegen naar Amsterdam. Hoog boven de wolken denkt u uitgebreid terug aan de prachtige dieren, mooie landschappen en vele bijzondere ervaringen u de afgelopen weken heeft beleefd.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam. Uw heerlijke vakantie is nu echt voorbij. Zodra u de douane op Schiphol bent passeert, beseft u hoeveel u heeft gezien en meegemaakt in het geweldige, veelzijdige Zuid-Afrika!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Cultuur & Safari: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de internationale vluchten met KLM, British Airways en Etihad Airways
25 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Emirates
Shuttle Service hotel luchthaven - hotel
12 dagen huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en/of guesthouses (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Kennismaking met mythes en tradities van de Venda's
Overnachten bij het Krugerpark
Ontdek het koninkrijk eSwatini
Overnachten in St. Lucia
Beleef de indrukwekkende 'Battlefield Route'
Digitale Nederlandse routebeschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging ter plaatse
Meet & Greet op de luchthaven van Johannesburg

Exclusief

Entreegelden: ca. €68 per persoon (omgerekend ca. 1303 ZAR, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
6 opties
Open+