neemt je mee
Bushmen nabij Lake Eyasi
Tarangire Nationaal Park
Ngorongoro krater
Lake Manyara
Zanzibar

Onbekend Tanzania & Zanzibar

Privéreis | 15 dagen v.a.
3872i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
31-10-2017
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
 • Dag 2 Arusha - Tarangire Nationaal Park (ca. 130 km)
 • Dag 3 Tarangire Nationaal park - Manyara nationaal park (ca. 100 km)
 • Dag 4 en 5 Manyara nationaal park - Lake Eyasi (ca. 100 km)
 • Dag 6 Lake Eyasi - Serengeti (ca. 200 km)
 • Dag 7 Serengeti Nationaal Park
 • Dag 8 Serengeti - Olduvai Gorge - Karatu (ca. 200 km)
 • Dag 9 Ngorongoro karter
 • Dag 10 Karatu - Kilimanjaro - Zanzibar (ca. 200 km)
 • Dag 11 en 12 Zanzibar
 • Dag 13 Zanzibar - (Dar Es Salaam) - Amsterdam
 • Dag 14 Aankomst Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Ontmoeting met de Hadzabe en de Datoga stam bij Lake Eyasi     Alle entreegelden zijn inbegrepen t.w.v. 436 USD     Gamesdrives over de uitgestrekte savanne van Serengeti     Spannende safari naar de krater van Ngorongoro     Genieten op idyllisch Zanzibar

Hoogtepunten van deze reis

  Programma

  tz_nrv_pr3.png

  Dag 1 Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha

  Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Tanzania, Arusha. De luchthaven ligt net buiten de stad nabij Kilimanjaro, waar u opgewacht wordt door onze lokale vertegenwoordiger. Samen met hem loopt u naar de landrover en ontmoet u direct uw chauffeur/ranger voor de aankomende dagen.

  Het is een ongeveer een uur rijden naar uw accommodatie in Arusha, waar u vanavond zal logeren. We adviseren u het niet te laat te maken, want morgenochtend vroeg begint het avontuur.

  Goed om te weten

  Wanneer u met Ethiopian Airlines vanaf Brussel vliegt, komt u pas de volgende dag in Arusha aan. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

  tz_al_tarangire.jpg

  Dag 2 Arusha - Tarangire Nationaal Park (ca. 130 km)

  Na het ontbijt staat uw chauffeur al op u te wachten en rijden we vandaag richting het Tarangire nationaal park, wat op circa 2 uur rijden van Arusha ligt. We nemen een picknick lunch mee, zodat als we bij het wildpark aankomen direct op safari kunnen.

  Tarangire nationaal park is een park met een bijzonder karakter in het noordwesten van Tanzania. De Tarangire rivier , een zand rivier waarnaar het park is vernoemd, heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antiloopsoorten op hun constante zoektocht naar water. Het verse verkoelende water van de Tarangire rivier dat zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren. Tarangire nationaal park kan het gehele jaar bezocht worden zelfs als de rivier in de droge periode haast droogvalt. In dat deel van het seizoen graven grote kuddes olifanten in de droge rivierbeddingen op zoek naar ondergrondse stromen in de slinkende lagunes.

  In de namiddag komen we aan in uw mooie lodge aan de rand van het park. ’s Avonds is het genieten van een uitstekend maaltijd en is uw eerste safari dag dan toch echt een feit.
  tz_al_manyara.jpg

  Dag 3 Tarangire Nationaal park - Manyara nationaal park (ca. 100 km)

  Na het ontbijt checken we uit en rijden we richting Lake Manyara nationaal park, waar de een heerlijke lange gamedrive maken. De chauffeur neemt een picknick lunch mee, zodat we ons niet hoeven te haasten naar uw volgende lodge.

  Lake Manyara Nationaal Park ligt aan de voet van de grote Rift Vallei, het is een bijzonder park met een grote diversiteit aan vegetatie zones, en waar u vele flamingo’s langs de oevers van het meer ziet. Bekend door de boom klimmende leeuwen die in de acacia bomen klimmen om in de schaduw van het bladerdak luierend de dag door te brengen. Maar ook voor de grote populatie olifanten, die worden aangetrokken door de vijgen en wilde fruitsoorten die hier in deze zone van het park aan de diverse bomen groeien. Nijlpaarden die zich nabij de Simba rivier ophouden en door de vele helderen beekjes en rivierbossen kent het de grootste diversiteit aan vogelsoorten, waaronder adelaars en visarenden.

  Aan het einde van de middag rijden we door naar uw lodge nabij Lake Manyara nationaal park of Karatu, wat op nog geen half uur rijden van het park ligt. Na het inchecken is er alle tijd om u op te frissen en wellicht een drankje in de bar te drinken. Het was weer een bijzondere safari-dag!
  tz_al_lakeeyasi_jagers.jpg

  Dag 4 en 5 Manyara nationaal park - Lake Eyasi (ca. 100 km)

  Na het ontbijt rijden we door maar een minder bekend gedeelte van Tanzania, Lake Eyasi. Zeker als u iets langer de tijd heeft is een bezoek aan deze regio aan te raden, want het laat u een heel ander stukje Tanzania zien. Want Lake Eyasi is het leefgebied van twee fascinerende stammen: de Hadzabe stam en de Datoga stam, die hier volgens hun oude tradities voortleven. De nomadische Wahadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk van de andere stammen. We zullen dan ook op de tweede dag uitgebreid kennis maken met deze stammen, hun gebruiken en tradities. Een bijzondere en afwisselende dag.

  De Hadzabe stam jaagt nog met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte, jaagt daarin tegen de Datoga stam (verdreven naar het noordelijk gelegen deel door lokale Masai stammen) voornamelijk op wild en voeden zij zich daarnaast met vele vruchten uit de bush. Datoga stam is daarnaast een vee-houdende stam in tegenstelling tot de Hadzabe stam.

  Lake Eyasi zelf is een alkalisch sodameer grenzend aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro concessie. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen tot wel 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen.
  tz_al_serengeti (2).jpg

  Dag 6 Lake Eyasi - Serengeti (ca. 200 km)

  Na het ontbijt is het tijd om richting één van de bekendste wildparken van Tanzania te rijden. Ook vandaag nemen we weer een picknick lunch mee, want onze lodge ligt midden in het park en we vinden het zonde om de route naar uw lodge niet te gebruiken om alvast wat wilde dieren te ‘spotten’. Zodra we het park inkomen, zal de chauffeur zijn snelheid aanpassen en maakt u al een en-route safari en dus al een eerste kennismaking met het park.

  In de loop van de middag komt u aan in uw lodge, waar u de aankomende 2 nachten verblijft, en kunt even genieten van de rust. Neem een verkoelende duik in het zwembad of lees een lekker boek op de veranda. Aan het einde van de middag komt uw chauffeur u weer halen om wederom op safari in het park te gaan. ’s Avonds is het genieten bij het haardvuur met een lekker drankje.
  tz_al_serengetizon.jpg

  Dag 7 Serengeti Nationaal Park

  Vandaag gaan we de hele dag dit grote en indrukwekkende park ontdekken. Dat begint ’s ochtends vroeg al voor het ontbijt. U wordt nog voor zonsopkomst gewekt, om bij zonsopkomst op safari te gaan. Geniet van een warme kop koffie, want het is nog fris, en stap dan in uw landrover om de dieren te zie n ontwaken. Dit is een van de beste tijdstippen om de dieren te zien.

  Serengeti Nationaal Park is één van de beroemdste wildparken in Afrika en is bekend door de grootste wildmigraties op aarde. De traditionele levende Masai noemen het park ‘Siringet’, het land zonder horizon, met haar eindeloze vlakte.

  Het park is voornamelijk bekend door de jaarlijks grote gnoe migratie die de korte regens volgen op hen trektocht. Van november tot en met juni blijven de gnoes zoeken naar het verse steppegras door de gehele Serengeti. Begin juli, met gevaar voor eigen leven, zwemmen ze door de Mara rivier naar de Masai Mara in Kenia om vervolgens in oktober weer terug te keren op de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Tijdens de migratie vergezellen ontelbare zebra's en diverse gazellen de gnoes op hen jaarlijkse 700 kilometer lange migratie waar ze belaagd worden door leeuwen, jachtluipaarden en de gevreesde krokodillen in de rivieren.

  Tijdens uw verblijf logeert u de Seronera vallei het centrale deel van de Serengeti. De vallei bestaat voornamelijk uit open savanne vlaktes afgewisseld door rots kopjes en een netwerk van riviertjes. Door het permanente water in de Seronera en Mbalageti rivier in het gebied zorgt ervoor dat dit deel van de Serengeti door het gehele jaar wild te observeren is.
  ke_al_ngoronp_olduvaigorge.jpg

  Dag 8 Serengeti - Olduvai Gorge - Karatu (ca. 200 km)

  Na het ontbijt verlaten we het Serengeti nationala park om richting Karatu te rijden. Karatu ligt op nog geen 15 minuten rijden van het Ngorongoro nationaal park, wat we morgen de hele dag gaan ontdekken. Nadat we het park hebben verlaten brengen we eerst ene bezoek aan Olduvai Gorge. In deze kloof heeft Dr. Louis en Mary Leaky de fossielen gevonden van uitgestorven prehistorische dieren en eerste tekenen van onze huidige beschaving. In het kleine museum ‘The Cradle of Mankind’ in het bezoekerscentrum ziet u deze opgravingen van de Nutcracker man en de Handy man van 3.5 miljoen jaar oud. De diverse vondsten toonden aan, dat de mens zich ontwikkelde en hun hersenen in omvang toenamen en dat uiteindelijk gereedschappen geavanceerder werden.

  Vervolgens rijden we door naar onze accommodatie in Karatu, waar we voor de lunch zijn. Geniet van een lekkere lunch en vrije middag bij het zwembad. Wanneer u het leuk vind kunt u ook een optionele excursie maken naar een Masai dorpje of voor de sportievere onder ons is het mogelijk om een mooie wandeling maken door de indrukwekkende natuur.
  tz_al_ngorongoro.jpg

  Dag 9 Ngorongoro karter

  Vandaag zal zeker een hoogtepunt van uw reis zijn, we bezoeken de wereldberoemde krater in het Ngorongoro nationaal park. De Ngorongoro Krater ligt opgesloten tussen 600 meter hoge kraterwanden, waar een uniek ecosysteem ligt en naar schatting 50.000 diersoorten samenleven. Ongekend spannend is de weg naar de krater, slingerend langs de hellingen van de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan. Langs ‘Bearded Trees’, waar het wier sierlijk aan de takken wapperend mee beweegt op de wind, tot uiteindelijk de kam van de krater is bereikt. Ver beneden, gehuld in nevel en gekenmerkt door vele pastelkleurige tinten, is daar dat immense panoramische vergezicht in de krater. Een variatie van verschillende landschappen afgewisseld met moerassen, riviertjes en meertjes, waar met het blote oog haast niet waar te nemen is wat zich 600 meter lager gelegen afspeelt. Dit is het amfitheater van de wereld de fameuze Ngorongoro krater.

  De krater is het leefgebied van één van de grootste wildconcentraties in Afrika, met een doorsnede van 18 kilometer en met een oppervlakte van 260 km2 is dit één van reservaten waar op één dag de Big Five met veel geluk te vinden zou zijn. Tussen deze steile kraterwanden leven 50 verschillende zoogdieren waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, hyena’s, jakhalzen, luipaarden, zebra’s, gnoes en diverse antiloop soorten en bavianen en meerkatten. In de krater zijn daarnaast een grote diversiteit aan vogelsoorten waar te nemen waaronder: struisvogels, kraanvogels, roofvogels en flamingo’s in het diepblauw gekleurde alkalische Magadi meer in het westen van de krater. Een unieke beleving om tijdens gamedrives te realiseren. In deze krater leven naar schatting 50.000 diersoorten samen waarvan een aantal soorten de krater jaarlijks verlaten.

  Aan het einde van de middag zijn we terug in uw accommodatie en is het nog nagenieten van alles wat u vandaag gezien heeft. Geniet van een lekkere maaltijd en drink een drankje bij de haard.
  tz_al_masaiman_zonsondergang_83714827.jpg

  Dag 10 Karatu - Kilimanjaro - Zanzibar (ca. 200 km)

  Na het ontbijt rijden we terug naar Arusha, maar ook is het mogelijk om onderweg een bijzondere excursie te maken (optioneel) naar Mto wa Mbu.

  Mto wa Mbu ligt op weg naar Arusha en laat u een andere kant van Tanzania zien. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijke lokale bevolking en krijgt u van een lokale gids informatie over de lokale gebruiken van de bevolking. Vast onderdeel van de wandeling is het bezoeken van een dranklokaal waar het proces van het bananenbiertje wordt toegelicht. Uiteraard gaat u ook het bijzondere brouwsel proeven. Een gezellige, ongedwongen wandeling waarbij u een kijkje krijgt in het landelijk leven van Tanzania.

  Vervolgens rijden we door naar de luchthaven, waar u in de loop van de middag doorvliegt naar het exotische eiland, Zanzibar. U neemt afscheid van uw chauffeur en in slechts 1 uur en 20 minuten vliegt u dit bijzondere eiland. Op de luchthaven staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De aankomende dagen is het genieten, genieten en nog eens genieten.
  tz_al_zanzibar.jpg

  Dag 11 en 12 Zanzibar

  Twee heerlijke dagen in een vriendelijk, kleinschalig resort direct aan het prachtige zandstrand van Zanzibar. Het eiland staat bekend om de hagelwitte stranden omzoomd met palmbomen en een azuurblauwe zee. Voor duikers en snorkelaars is het een waar paradijs, maar ook voor degene die lekker wil bijkomen na enkele inspannende safaridagen is dit een paradijs.

  Goed om te weten

  We hebben op Zanzibar gekozen voor een kleinschalig resort, maar we bieden u uiteraard ook de mogelijkheid om voor één van onze andere accommodaties te kiezen. Of u nu ultra luxe, all inclusive of juist wat eenvoudiger wil verblijven, er is voldoende keuze. Zie het ‘tabblad data & prijs’ voor alle mogelijkheden. Verlengen is ook geen probleem, u bepaald hoelang u aan het strand wil verblijven.

  tz_zanzibar.jpg

  Dag 13 Zanzibar - (Dar Es Salaam) - Amsterdam

  Helaas is er vandaag een einde gekomen aan uw vakantie in Tanzania. U wordt in uw hotel opgehaald om naar de kleine luchthaven van Zanzibar te rijden, al waar u naar Dar Es Salaam vliegt om vervolgens de aansluitende vlucht naar Amsterdam te nemen. U komt de volgende dag aan in Amsterdam.

  Goed om te weten

  Wanneer u met Ethiopian Airlines vliegt, hoeft u niet eerst naar Dar Es Salaam te vliegen. U vliegt dan via Kilimanjaro terug naar Brussel.

  Aankomst luchthaven (terugreis)

  Dag 14 Aankomst Amsterdam

  In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven van Schiphol, Amsterdam en is de vakantie nu echt ten einde.

  Let op!

  Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

  Data & Prijzen

   
   

  Meerpersoonskorting

  Alternatief hotel

  Verblijf Breezes Beach Club & Spa****+, Zanzibar

  U kunt ook kiezen om in het luxere Breezes Beach Club & Spa op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van halfpension. Breez...

  Meer info >

  Al voor € 79p.p. p.nMeer info >

  Verblijf Dream of Zanzibar*****, Zanzibar

  U kunt ook kiezen om in het schitterende Dream of Zanzibar op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van halfpension. Met w...

  Meer info >

  Al voor € 113p.p. p.nMeer info >

  Verblijf Indigo Beach Zanzibar****, Zanzibar

  U kunt ook kiezen om in het sfeervolle Indigo Beach Zanzibar op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van halfpension. Uitk...

  Meer info >

  Al voor € 60p.p. p.nMeer info >

  Verblijf Kichanga Lodge****, Zanzibar

  U kunt ook kiezen om in de heerlijke Kichanga Lodge op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van halfpension. Kichanga Lodg...

  Meer info >

  Al voor € 84p.p. p.nMeer info >

  Verblijf KonoKono Beach Resort*****, Zanzibar

  U kunt ook kiezen om in het prachtige KonoKono Beach Resort op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van halfpension. KonoK...

  Meer info >

  Al voor € 273p.p. p.nMeer info >

  Verblijf Neptune Pwani Beach Resort*****, Zanzibar

  U kunt ook kiezen om in het schitterende Neptune Pwani Beach Resort op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van All Inclusive...

  Meer info >

  Al voor € 136p.p. p.nMeer info >

  Extra optie

  Flying Doctor Service Tanzania (en i.c.m. Kenia of Zanzibar)

  U kunt naast uw eigen reisverzekering ook kiezen voor de Flying Doctor Service. Mocht u onverwachts ziek worden tijdens uw safari, wordt u direct per vliegtuigje opgehaald en naar het dichtsbijzijnde ...

  Meer info >

  Al voor € 33p.p. Meer info >

  Verlenging

  Verlenging Breezes Beach Club & Spa****+

  U kunt uw safari ook verlengen in het luxe Breezes Beach Club & Spa op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Breezes Beach Club & Spa kent een heerlijke exotisch, persoonlijk sfeer e...

  Meer info >

  Al voor € 79p.p. p.nMeer info >

  Verlenging Dream of Zanzibar*****

  U kunt uw safari ook verlengen in het het schitterende Dream of Zanzibar op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Met wuivende palmbomen op het witte zandstrand en het uitzicht op de...

  Meer info >

  Al voor € 113p.p. p.nMeer info >

  Verlenging Indigo Beach Zanzibar****

  U kunt uw safari ook verlengen in het het sfeervolle Indigo Beach Zanzibar op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. Uitkijkend op het kristalhelder blauwe water van de lagune, op de ...

  Meer info >

  Al voor € 60p.p. p.nMeer info >

  Verlenging Kichanga Lodge****

  U kunt ook kiezen om in de heerlijke Kichanga Lodge op Zanzibar te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van halfpension. Kichanga Lodg...

  Meer info >

  Al voor € 84p.p. p.nMeer info >

  Verlenging KonoKono Beach Resort*****

  U kunt uw safari ook verlengen in het prachtige KonoKono Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van halfpension. KonoKono Beach Resort is gelegen aan de zuidoostkust van Zanzibar op he...

  Meer info >

  Al voor € 273p.p. p.nMeer info >

  Verlenging NUR Beach Resort****

  U kunt uw safari ook verlengen in het het mooie NUR Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. In het midden van de prachtige witte zandstranden van de zuid-oostelijk...

  Meer info >

  Al voor € 45p.p. p.nMeer info >

  Verlenging Neptune Pwani Beach Resort*****

  U kunt uw safari ook verlengen in het schitterende Neptune Pwani Beach Resort op Zanzibar. U verblijft hier op basis van All Inclusive. Het prachtige Neptune Pwani Beach resort biedt u een aangenaa...

  Meer info >

  Al voor € 136p.p. p.nMeer info >

  Verzekering

  Kortlopende annuleringsverzekering

  Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

  Meer info >

  Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

  Kortlopende reisverzekering

  Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

  Meer info >

  Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

  Onze hotels

  Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

  Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

  Hotelclassificatie

  Sfeervolle lodges
  Wanneer u kiest voor een safari in Tanzania met NRV verblijft u in sfeervolle midden- en superiorklasse lodges en/of ‘tented camps’ op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner) in en aan de rand van de wildparken.

  Arusha

  Planet Lodge - Middenklasse

  Een kleinschalige resort in een rustige wijk van Arusha. De 28 kamers liggen in sfeervolle chalets in de mooie tuin en kennen veel leuke Afrikaanse details. Uiteraard hebben alle kamers airco, badkamer met douche en is er in het gehele hotel gratis wifiLees meer

  Arusha hotel - Superiorklasse

  Een heerlijk hotel om uw reis te beginnen in het centrum van Arusha. Ondanks dat het in de stad ligt zal u niet het idee hebben in een stadshotel te logeren. Het hotel kent een mooie groene tuin, met lekker zwembad en een restaurant met een buiten,Lees meer

  Karatu

  Country Lodge -

  Country Lodge ligt in Karatu stad 10 minuten vanaf de toegangspoort Lolduare voor de Ngorongoro krater. De lodge heeft slechts 22 kamers welke in geschakelde cottages in de mooie tuin liggen. Alle kamers zijn voorzien van muskietennet, badkamer met doucheLees meer

  Kitela Lodge - Superiorklasse

  Deze kleinschalige lodge ligt prachtig tussen de koffieplantages, in het plaatsje Karatu, de toegangspoort van het Ngorongoro national park. De lodge kijkt uit over een prachtige vallei en wordt omgeven door een tropische tuin. Een perfecte setting,Lees meer

  Lake Eyasi

  Kisima Ngeda Camp - Superiorklasse

  Dit vrij nieuwe permanente tented camp is gelegen op de oevers van Lake Eyasi tussen palmen en acacia bomen met daarachter een grote rotspartij en een naturrlijke waterbron.

  De in totaal 7 tenten zijn gebouwd op platforms en hebben een en/suite badkamerLees meer

  Lake Eyasi Safari Lodge - Middenklasse

  Lake Eyasi Safari Lodge ligt op een glooiende heuvel met een wijds uitzicht over het Eyasi meer. Er zijn slechts 14 bungalows, welke allemaal sfeervol, met veel Afrikaanse details, zijn ingericht en een muskietennet, badkamer met regendouche en fijneLees meer

  Lake Manyara

  Migunga Forest Camp - Middenklasse

  Wanneer u aankomt bij deze Tented Lodge voelt u direct het ‘Out of Africa-gevoel’, want hier logeert u vanavond in echte safari-tenten. De 21 safari-tenten zijn allemaal voorzien van vaste bedden, elektriciteit en een badkamer met douche en toilet. UiteraardLees meer

  Lake Manyara Serena Lodge - Superiorklasse

  Deze lodge is hooggelegen aan de noordelijk van Lake ManyaraDe lodge is opgebouwd in Masai stijl gekenmerkt door de vele rondingen waarbij de wanden voorzien zijn van kleurrijke schilderingen die de migratie van vogels weergeven. Het restaurant, de gezelligeLees meer

  Serengeti Nationaal Park

  Serengeti Kati Kati Tented Camp - Middenklasse

  Kati Kati Camp is ooit als mobiel kamp begonnen, maar heeft inmiddels een permanente ligging in het Seronera gebied in centraal Serengeti. Het Tented Camp heeft slechts 20 semi-luxe safari-tenten en zal u het echte ‘Out of Africa’ gevoel geven. De safari-tentenLees meer

  Pumzika Safari Camp - Superiorklasse

  Een bijzonder tented camp op een zeer centrale plek in de Serengeti. Dit tented camp heeft slechts 6 grote, luxe safari-tenten met een buitenbadkamer en een terras met spectaculair uitzicht over de Serengeti. Hier bent u echt even helemaal weg van deLees meer

  Tarangire Nationaal Park

  Lake Burunge Camp - Middenklasse

  Het luxueus tentenkamp ligt aan de oevers van het Burunge meer, op slechts 10 minuten van de ingang van het Tarangire nationaal park. De 20 luxe safari-tenten zijn gebouwd op houten platforms onder een rieten dak. Alle tenten zijn voorzien van een eigenLees meer

  Ecosience Tented Lodge - Superiorklasse

  Een bijzondere lodge, welke een modern uitstraling heeft. De lodge ligt aan de noordelijke kant van het Tarangire Park en kent prachtige vergezichten. De algemene ruimtes en tenten zijn zeer smaakvol ingericht en het is dan ook een bijzondere ervaringLees meer

  Zanzibar

  NUR Beach Resort - Middenklasse

  In het midden van de prachtige witte zandstranden van de zuid-oostelijke kust van Zanzibar, in Jambiani, ligt het Nur Beach Hotel. Het is heerlijk vertoeven tussen de wuivende palmbomen en het geluid van de zacht golvende zee. Het hotel beschikt overLees meer

  Optionele excursies

  Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

  Ngorongoro Nationaal Park

  Bezoek aan de Masai

  Vanuit Karatu kunt u een bezoekje brengen aan een traditioneel Masai dorpje, welke gelegen is aan de rand van het Ngorongoro nationaal park. Leuk om te zien hoe de Masai nog steeds in deze regio leeft. Houd u er wel rekening mee dat dit soort dorpjeLees meer

  Wandeling aan de rand van de Ngorongoro Krater

  Een mooie wandeling, onder begeleiding van uw chauffeur/ranger, nabij de rand van de krater. Een heerlijk, ontspannen middag met indrukwekkende vergezichten. De wandeling is circa 2.5 uur en is een leuke afwisseling.Lees meer

  Bezoek aan Mto Wa Mbu

  Hoe leuk is het om naast alle safari-belevenissen ook kennis te maken met de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan Mto Wa Mbu krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de mensen. Tijdens deze 3 uur durende wandeling ontmoet u de vriendelijkeLees meer

  Inclusief

  Intercontinentale vluchten
  Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
  Intercontinentale vluchten
  Binnenlandse vluchten Arusha - Zanzibar en Zanzibar - Dar Es Salaam
  Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
  Safari per 4x4 Landcruiser met opklapbaar dak op privébasis
  Engelssprekende chauffeur/ranger
  Transfers luchthaven - hotel Arusha v.v. en op Zanzibar v.v.
  Overnachtingen in sfeervolle lodges & Tented Camps
  Overnachtingen op Zanzibar op basis van logies & ontbijt
  Alle maaltijden tijdens uw safaridagen (ontbijt dag 2 t/m ontbijt dag 10)
  Alle safari’s zoals in het programma aangegeven
  Bezoek aan de Ngorongoro krater
  Entreegelden nationale parken t.w.v. 436 USD
  Meet & Greet op de luchthaven

  Extra informatie

  U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

  Exclusief

  Visum Tanzania
  - Eventuele optionele excursies
  - Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
  - Overige maaltijden
  - Fooien

  - Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
  - Reserveringskosten: € 25 per boeking

  Kinderkorting arrangement

  Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 550 korting op het arrangement en kinderen 12 t/m 15 jaar krijgen € 240 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven. Er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst!

  Weekendtoeslag KLM

  Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met KLM vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

  Visum Tanzania
  Voor Tanzania & Zanzibar is een visum verplicht. U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
  NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
  Klik hier voor alle benodigde informatie.
  Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen
  Alle eventuele Kerst & Nieuwjaarsdiner toeslagen zijn al in de prijs inbegrepen!
  Kinderkorting vlucht
  Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

  Wat vonden anderen?

  Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

  Reisgedeelte Onbekend Tanzania & Zanzibar

  NUR Beach Resort***

  Dream of Zanzibar*****

  Breezes Beach Club & Spa*****

  Indigo Beach Zanzibar****

  Kichanga Lodge****

  KonoKono Beach Resort*****

  Neptune Pwani Beach Resort****+

  NUR Beach Resort***

  Breezes Beach Club & Spa*****

  Dream of Zanzibar*****

  Indigo Beach Zanzibar****

  Kichanga Lodge****

  KonoKono Beach Resort*****

  Neptune Pwani Beach Resort****+

  Uitgebreide reisverslagen

   

  Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Bezoek ons Reiscafé!

  Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
  Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam