Sinharaja
Sinharaja
Strand sri lanka
Strand sri lanka
Little Adam's Peak
Little Adam's Peak
Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
Olifanten in Udawalawe Nationaal Park
Olifanten in Udawalawe Nationaal Park

Familierondreis Impressie van Sri Lanka

Privéreis | 16 dagen v.a.
2313i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
08-06-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Ideale gezinsvakantie met kinderen vanaf 12 jaar
Ontdek het tropische zuiden van Sri Lanka
Overnachten in het laatste regenwoud van Sri Lanka: het Sinharaja Forest Reserve
Leuke familie excursies inclusief, zoals zwemmen bij een waterval en koken met locals
Eindigen met heerlijke stranddagen in Beruwela
Zeer complete rondreis met privéchauffeur/-gids

Van eeuwenoude tempels tot slingerende apen

Traditionele tempels, glooiende theevelden en een heus regenwoud: het mooie zuiden van Sri Lanka is de ideale plek voor een tropisch familieavontuur! Tijdens deze zeer complete familievakantie maken jullie in een ontspannen tempo kennis met de indrukwekkende binnenlanden van Sri Lanka. Van de kleurrijke tempels in cultuurhoofdstad Kandy naar de theevelden van de Sri Lankaanse hooglanden en via de wilde olifanten van Udawalawe Nationaal Park naar een heerlijk strandresort aan de kust – wat een prachtige route. Overnachten doen jullie op bijzondere plekken, zoals midden in het laatste regenwoud van Sri Lanka, of in een avontuurlijk tentenkamp aan de rand van Udawalawe. De vele leuke familie excursies die inbegrepen zijn, maken de reis helemaal af!

"Sri Lanka is niet voor niets één van onze meest geliefde familiebestemmingen. Door de kleine afstanden ligt het tempo lekker laag en het tropische zuiden is bovendien enorm divers: van wilde olifanten tot slingerende apen in een heus regenwoud!"

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Colombo

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Colombo

Vandaag is het eindelijk zover, jullie langverwachte familievakantie naar Sri Lanka gaat van start! Jullie vliegen naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar jullie morgenochtend aankomen. De komende twee weken gaan jullie een schitterende reis maken langs de mooiste plekken van Sri Lanka, waarbij jullie afsluiten met ontspannen dagen aan het strand van Beruwela. Stap aan boord van jullie vlucht en maak het jezelf gemakkelijk. Jullie overnachten aankomende nacht in het vliegtuig.

DAG
02

Colombo – Negombo

AL_gezin_in_zwembad_89518942
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met jullie Engelssprekende gids
Rest van de dag vrij
Overnachting in Negombo

Zodra jullie zijn geland in Colombo voel je de tropische warmte, ruik je kruidige geuren en zie je mannen en vrouwen in kleurrijke sarongs. Wat een wondere wereld: welkom in Sri Lanka!
Bij de luchthaven staat jullie vriendelijke, Engelssprekende gids al op jullie te wachten. Hij begeleidt jullie tijdens de reis en zal jullie onderweg alles vertellen over de vele bezienswaardigheden die op het programma staan.
De gids brengt jullie naar jullie eerste hotel in de plaats Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd.
De rest van de dag kunnen jullie op het gemak acclimatiseren van de lange reis, een verfrissende duik in het zwembad nemen en je vast verheugen op al het leuks dat jullie deze vakantie te wachten staat.

DAG
03

Negombo

lk_al_negombo.jpg
Stadswandeling door het historische centrum van Negombo
Boottocht op de lagune
Tweede overnachting in Negombo

Na het ontbijt maken jullie kennis met het historische centrum van Negombo. Samen met de gids bezoeken jullie vandaag de hoogtepunten in het kleine centrum van dit traditionele vissersdorpje. Samen wandelen jullie door de haven, waar ook een bezoek gebracht kan worden aan de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort, de kerk en een Hindu tempel.
In de middag maken jullie een boottochtje op de lagune, waar jullie de vissers hun netten zien binnenhalen. De wateren zijn gevuld met krab en het is leuk om de mensen zo aan het werk te zien. De Prachtige groene lagune is tevens het leefgebied van vele vogelsoorten. Tijdens het varen kunnen de volwassenen genieten van een lekker lokaal drankje; Arak. En geniet vervolgens samen van de zon die langzaam ondergaat. Wat een fantastische afsluiting van de dag!

DAG
04

Negombo - Kandy

Kandy
Vertrek uit Negombo
Ritje per tuk-tuk door Kandy
Avondbezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Overnachting in Kandy

Na twee fijne nachten in jullie hotel aan de kust van Negombo is het tijd om de koffers te pakken. Vandaag gaan jullie op pad richting het culturele hart Sri Lanka. Eindpunt van vandaag is de populaire stad Kandy, waar jullie de komende twee nachten verblijven. Dit culturele hart van het land staat bol van de prachtige oude tempels en culturele bezienswaardigheden en is daarom een geliefde plek op Sri Lanka.
In de middag komen jullie aan in Kandy, waar jullie lekker de tijd hebben om de koffers uit te pakken en een duik in het zwembad te nemen. In de avond maken jullie een stadstour, die je gedeeltelijk per tuk-tuk aflegt. Wat een leuke manier om Kandy te ontekken!
Samen met de gids bezoeken jullie de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is Kandy misschien wel op haar mooist: de sfeervol verlichte tempel en de brandende olielampjes zorgen voor een haast sprookjesachtig tafereel.

DAG
05

Kandy

Kandy
Dans mee bij een Sri Lankaanse dansschool
Lekker lunchen: help mee met het maken van een Sri Lankaanse curry!
Optioneel bezoek aan de botanische tuinen van Kandy
Laatste overnachting in Kandy

Gisteren hebben jullie een eerste goede indruk gekregen van Kandy – wat een leuke stad! Vandaag hebben jullie de hele dag in Kandy en staan er weer twee leuke activiteiten op het programma.
In de ochtend neemt de gids jullie mee naar een lokale dansschool. Zoals jullie gisteren hebben gezien is culturele dans een belangrijk onderdeel van de tradities in Kandy. Vandaag leren jullie alles over deze traditionele Sri Lankaanse dans en mogen jullie zelfs mee dansen! Ook is er de kans om een instrument te bespelen en lekker muziek te maken met de leerlingen van de school.
Tijd voor een heerlijke lunch! Jullie gaan samen naar een lokale markt om heerlijke ingrediënten in te slaan voor een kookworkshop. De gastvrouw leert jullie met veel liefde alle ins en outs van het maken van een echte curry! Vervolgens mogen jullie zelf genieten van de zelfgemaakte Sri Lankaanse lunch.
In de avond kunnen jullie optioneel kiezen voor een bezoek aan de botanische tuinen van Kandy, op zo’n 5 kilometer buiten het centrum. Dit enorme park is met haar 60 hectare echt een oase van rust, heerlijk. Wandel langs de vele plantensoorten en bloemen en vergeet ook niet af en toe even omhoog te kijken: het park wordt bewoond door een grote groep vleermuizen die graag in de bomen hangen!

DAG
06

Kandy – Ella/Haputale

Sri Lanka trein
Vertrek uit Kandy
Prachtige rit naar Nuwara Eliya
Magische treinrit van Nanu Oya naar Demodara
Overnachting in Ella of Haputale

Voor jullie vandaag uit Kandy vertrekken is het aan te raden vast een trui of vest klaar te leggen. Jullie reis van vandaag gaat dwars doorde hooglanden van Sri Lanka, waar de lucht een stuk koeler is dan de vochtige warmte in Kandy.
Onderweg zien jullie het landschap veranderen, de talloze theevelden spreiden zich als een intens groene deken uit over het heuvelachtige landschap. Wat een plaatje!
Aangekomen in het plaatsje Nanu Oya stappen jullie op de trein. De rit brengt jullie naar het plaatsje Demodara, vlakbij de plaatsen Ella en Haputale, waar jullie vanavond overnachten.
Het reizen met de trein in Sri Lanka is een belevenis op zich. Veel Sri Lankanen maken gebruik van deze betaalbare manier van reizen, waardoor jullie zij aan zij met locals in de trein zitten. Een enorm leuke manier om de lieve lokale bevolking te leren kennen. Bovendien is het traject dat jullie afleggen één van de mooiste stukken spoor in Sri Lanka – en misschien zelfs ter wereld! Onderweg boemelt de trein in een rustig tempo door intens groene heuvels. Door de lage snelheid, zie je veel mensen uit de deuren en ramen hangen om de omgeving zo goed mogelijk te kunnen zien. Durf jij het aan?
Vlakbij het eindpunt Demodara rijdt de trein over de beroemde ‘Nine Arch Bridge’. Deze 24 meter hoge brug bestaat uit negen bogen en ligt midden in de groene jungle rondom Ella. Het lijkt wel een schilderijtje!
Aangekomen op het station van Demodara, staat de gids jullie weer op te wachten om jullie naar het hotel in Ella of Haputale te brengen. Hier blijven jullie twee nachten.

DAG
07

Ella/Haputale

little adam's peak
Ochtendwandeling naar Little Adam’s Peak
Op pad in de prachtige omgeving van Ella inclusief bezoek aan een lokale boerderij
Overnachting in Haputale of Ella

Vandaag staan jullie vroeg op en dat is niet voor niets! De gids neemt jullie in de ochtend mee naar Little Adam’s Peak, een uitzichtpunt boven de plaats Ella, waar jullie een verbluffend uitzicht hebben op de groene omgeving. De wandeling zelf is goed te doen, in ongeveer een uur lopen jullie naar het uitkijkpunt, waarvan het alleen de laatste 20 minuten even klimmen is. Eenmaal boven was het de klim meer dan waard: wat een uitzicht! Bovenop de groene bergen van Ella hebben jullie het gevoel ‘on top of the world’ te staan. Geweldig!
In de middag maken jullie met de gids een excursie door de prachtige omgeving van Ella. Zo krijgen jullie veel mee van het lokale leven in deze omgeving. Onderweg stoppen jullie bij een boerderij van een lokale familie. Wat leuk om te zien hoe zij leven en wat zij verbouwen.
Geniet vanavond nog even van de koele omgeving van Ella of Haputale. Morgen gaan jullie verder richting het zuiden van Sri Lanka.

DAG
08

Ella/Haputale – Udawalawe

Udawalawe Olifanten
Vertrek uit Haputale/Ella
Frisse duik bij de Ella Wala Waterval
Op bezoek bij de olifanten in het Udawalawe Elephant Transit Home
Overnachting in aan de rand van Udawalawe Nationaal Park

Na twee fijne nachten in de omgeving van Ella gaan jullie op pad richting Udawalawe waar jullie vanavond overnachten. Maar voor de gids richting het zuiden rijdt, maken jullie eerst nog een stop bij de Ella Wala Waterval. Vergeet vooral jullie zwemkleding niet aan te trekken, want bij goed weer kunnen jullie een lekkere duik nemen in het frisse water! Midden in de jungle ligt deze kleine waterval, die nog niet bekend is bij het grote publiek. Het is niet de grootste of meest dichtbij zijnde waterval van Ella, maar juist de rust die jullie hier nog vinden is heerlijk. Laat het vooral aan de gids weten als jullie het leuk vinden bij de waterval te picknicken, dan regelt hij de lunch voor jullie vandaag.
Onderweg naar Udawalawe maken jullie een stop bij het Elephant Transit Home. Dit vrijwilligersproject is naast het Udawalawe Nationaal Park gelegen en is er op gericht om gewonden en verstoten olifanten op te vangen en uiteindelijk weer vrij te laten in het naastgelegen park. Op dit moment zijn er zo’n 35 (baby)olifanten en heeft het project in de afgelopen 10 jaar ruim 65 olifanten kunnen vrijlaten. Het blijft toch bijzonder om deze reuzen van dichtbij te bewonderen!
Vanavond overnachten jullie aan de rand van het Udawalawe Nationaal Park.

DAG
09

Udawalawe – Sinharaja

Sinharaja
Optionele safari door Udawalawe Nationaal Park
Eerste kennismaking met het Sinharaja Forest Reserve
Overnachting in Sinharaja

In de ochtend worden jullie wakker van de verschillende geluiden die de vogels en vooral pauwen maken. Dat is nog eens lekker wakker worden!
Nadat jullie de koffers weer hebben gepakt, hebben jullie de mogelijkheid om een leuke safari in het Udawalawe Nationaal Park te maken (optioneel). Dit park staat bekend vanwege de grote olifanten populatie, er leven ca. 400 olifanten. Het reservaat heeft grote open vlaktes en een groot waterreservoir. Het is tijdens een Jeep safari daardoor eenvoudig om een kudde olifanten te zien. Hou je ogen dus goed open voor deze imposante reuzen!
Vervolgens gaan jullie weer op pad met de gids. Na een spectaculaire rit, dwars door intens groen landschap komen jullie aan in het Sinharaja Forest Reserve, het laatste échte regenwoud van Sri Lanka. Hier overnachten jullie vannacht in een prachtige koloniale villa, op enkele minuten lopen van de ingang van het beschermde natuurgebied. Horen jullie de aapjes al roepen in het regenwoud? Verken de omgeving vast, morgen hebben jullie in de ochtend tijd voor een optionele trekking door het regenwoud, voor jullie naar de kust vertrekken.

DAG
10

Sinharaja – Beruwela

Beruwela
Vertrek uit Sinharaja
Optionele trekking door het Sinharaja Forest Reserve
Transfer naar jullie strandhotel

In de ochtend ontwaken jullie midden in de jungle van Sri Lanka. Wanneer je de gordijnen opent zie je om je heen niets anders dan dampend regenwoud en hoor je de geluiden van kletterend water en inheemse vogels en apen. Wat een manier om wakker te worden!
Vanuit het hotel wandel je in enkele minuten naar de ingang van het Sinharaja Forest Reserve, dat enkel met een gids bezocht kan worden. Maak optioneel een trekking door het regenwoud, er zijn verschillende paden voor lichte tot midzware wandelingen.
Het Sinharaja Forest Reserve is het laatste levensvatbare regenwoud van het eiland, maar is daardoor ontzettend belangrijk voor het ecosysteem van het Sri Lanka. Meer dan de helft van alle bomen, reptielen, vogels en andere zoogdieren is zeer zeldzaam en alleen op deze plek te bewonderen. Tijdens jullie wandeling hoor je het bladerdek boven je ritselen, wie weet slingert er wel een apenfamilie aan een liaan voorbij!
Na jullie heerlijke ochtend in het regenwoud is het tijd om de koffers te pakken – op naar het strand! De komende nachten verblijven jullie in een heerlijk strandresort in de kustplaats Beruwela.

DAG
11

Beruwela

Familie strand
Vrije dag in de fijne badplaats Beruwela

De aankomende dag kunt u genieten van heerlijke vrije dag aan het strand van Beruwela. Deze fijne badplaats staat ook wel bekend om zijn ‘Golden Mile’, dankzij het prachtige goudkleurige zand. Alle ingrediënten voor tropische stranddagen zijn in Beruwela aanwezig! Gecombineerd met het helderblauwe water en een rij wuivende palmbomen, maakt dit alles het idyllische decor compleet.

DAG
12

Beruwela

Vrije dag
Bezoek aan het centrum van Beruwela (Optioneel)
Overnachting in Beruwela

Goedemorgen! Lekker geslapen? Vandaag heeft u een vrije dag waarin u zelf mag bepalen wat u gaat doen. Natuurlijk hebben wij een leuk idee als inspiratie. Namelijk een bezoek aan het centrum van Beruwela. Het centrum van Beruwela is druk en bruisend, maar op het strand en in de buitenwijken ervaart u een oase van rust. Vroeg in de ochtend ziet u de kleurrijke lokale vissersbootjes aankomen met hun vangst voor de dag. De lokale producten en de vis worden verkocht op authentieke markten in het dorp. Wellicht bezoekt u ook wel één van de lokale markten tijdens uw vrije dagen in Beruwela, het is een bezoek meer dan waard!

DAG
13

Beruwela

Beruwela
Vrije dag
Culturele schatten (optioneel)
Overnachting in Beruwela

Wat een fantastische reis en wat een hoop vrijheid. We snappen dat het lastig is om te bepalen wat u wilt doen. Daarom hebben wij ook voor vandaag een leuke tip. In Beruwela kunt u genieten van de vele culturele schatten die Sri Lanka te bieden heeft. Zo staat één van de meest bezochte moslimheiligdommen, de Kachchimalai moskee, in Beruwela. De moskee is een bedevaartsoord en dankzij de witte minaretten, die fotogeniek afsteken tegen de omliggende natuur, een lust voor het oog. Ook een bezoek aan de boeddhistische Galapata Raja Tempel is een bezoek waard. De buitenkant is dankzij het hoge Boeddhabeeld ontzettend indrukwekkend, maar het interieur met de middeleeuwse fresco’s zal u ook doen verbazen.

DAG
14

Beruwela

Vrije dag
Overnachting in Beruwela

Wat heeft u al veel gezien en gedaan! Houdt het vandaag lekker rustig door bij te komen in het hotel na deze indrukwekkende rondreis. Uiteraard kunt u vanuit Beruwela ook verschillende optionele excursies maken. U bepaald!

DAG
15

Colombo – Amsterdam

Beruwela
Transfer naar de luchthaven van Colombo
Inchecken voor de terugvlucht naar Amsterdam

Jullie laatste dag aan het strand van Sri Lanka is aangebroken. Voor meer comfort boeken jullie voor vandaag een dagkamer in het strandhotel. Zo kunnen jullie tot het moment van vertrek naar de luchthaven van jullie kamer gebruik maken. Bovendien is het diner dan inbegrepen, prettig! Laat in de avond worden jullie opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Overnachting aan boord van het vliegtuig
Aankomst op de luchthaven Schiphol

Vlak na middernacht gaan jullie aan boord van het vliegtuig voor de terugvlucht van Colombo naar Amsterdam, waar jullie in de middag aankomen. Tijdens de vlucht denk jullie vast terug aan de vele prachtige plekken die jullie hebben gezien in Sri Lanka – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Familierondreis Impressie van Sri Lanka: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage
Rondreis met Engelssprekende privéchauffeur/-gids per auto/minibus met airco van dag 2 t/m 10
Transfer strandhotel – luchthaven Colombo
Treinreis door de theevelden van Nanu Oya naar Demodara
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Elke avond diner m.u.v. het verblijf in Negombo
Stadstour door Negombo
Boottochtje op de Lagune in Negombo*
Kookworkshop inclusief lunch – maak je eigen curry!*
Per tuk-tuk door Koninklijk Kandy rijden
Meedansen en muziek maken op een lokale dansschool
Makkelijke hike naar de top van Little Adam’s Peak
Frisse duik bij Ella Wala Waterval
Bezoek aan het Elephant Transit Home*
Overnachting midden in het regenwoud van het Sinharaja Forest Reserve
Vijf nachten in een mooi strandresort in Beruwela op basis van all inclusive
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 48 p.p. (omgerekend ca. 10.435 Roepie p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Visum
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
4 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
16 dagen Familierondreis Impressie van Sri Lanka: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Colombo

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam – Colombo

Vandaag is het eindelijk zover, jullie langverwachte familievakantie naar Sri Lanka gaat van start! Jullie vliegen naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, waar jullie morgenochtend aankomen. De komende twee weken gaan jullie een schitterende reis maken langs de mooiste plekken van Sri Lanka, waarbij jullie afsluiten met ontspannen dagen aan het strand van Beruwela. Stap aan boord van jullie vlucht en maak het jezelf gemakkelijk. Jullie overnachten aankomende nacht in het vliegtuig.

DAG
02

Colombo – Negombo

AL_gezin_in_zwembad_89518942
Aankomst op de luchthaven van Colombo
Kennismaking met jullie Engelssprekende gids
Rest van de dag vrij
Overnachting in Negombo

Zodra jullie zijn geland in Colombo voel je de tropische warmte, ruik je kruidige geuren en zie je mannen en vrouwen in kleurrijke sarongs. Wat een wondere wereld: welkom in Sri Lanka!
Bij de luchthaven staat jullie vriendelijke, Engelssprekende gids al op jullie te wachten. Hij begeleidt jullie tijdens de reis en zal jullie onderweg alles vertellen over de vele bezienswaardigheden die op het programma staan.
De gids brengt jullie naar jullie eerste hotel in de plaats Negombo. Deze kleine stad ligt tussen een lagune en de kust en heeft een klein, historisch centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd.
De rest van de dag kunnen jullie op het gemak acclimatiseren van de lange reis, een verfrissende duik in het zwembad nemen en je vast verheugen op al het leuks dat jullie deze vakantie te wachten staat.

DAG
03

Negombo

lk_al_negombo.jpg
Stadswandeling door het historische centrum van Negombo
Boottocht op de lagune
Tweede overnachting in Negombo

Na het ontbijt maken jullie kennis met het historische centrum van Negombo. Samen met de gids bezoeken jullie vandaag de hoogtepunten in het kleine centrum van dit traditionele vissersdorpje. Samen wandelen jullie door de haven, waar ook een bezoek gebracht kan worden aan de vis- en fruitmarkt, het Nederlandse fort, de kerk en een Hindu tempel.
In de middag maken jullie een boottochtje op de lagune, waar jullie de vissers hun netten zien binnenhalen. De wateren zijn gevuld met krab en het is leuk om de mensen zo aan het werk te zien. De Prachtige groene lagune is tevens het leefgebied van vele vogelsoorten. Tijdens het varen kunnen de volwassenen genieten van een lekker lokaal drankje; Arak. En geniet vervolgens samen van de zon die langzaam ondergaat. Wat een fantastische afsluiting van de dag!

DAG
04

Negombo - Kandy

Kandy
Vertrek uit Negombo
Ritje per tuk-tuk door Kandy
Avondbezoek aan de heilige Tempel van de Tand
Overnachting in Kandy

Na twee fijne nachten in jullie hotel aan de kust van Negombo is het tijd om de koffers te pakken. Vandaag gaan jullie op pad richting het culturele hart Sri Lanka. Eindpunt van vandaag is de populaire stad Kandy, waar jullie de komende twee nachten verblijven. Dit culturele hart van het land staat bol van de prachtige oude tempels en culturele bezienswaardigheden en is daarom een geliefde plek op Sri Lanka.
In de middag komen jullie aan in Kandy, waar jullie lekker de tijd hebben om de koffers uit te pakken en een duik in het zwembad te nemen. In de avond maken jullie een stadstour, die je gedeeltelijk per tuk-tuk aflegt. Wat een leuke manier om Kandy te ontekken!
Samen met de gids bezoeken jullie de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt getoond. ’s Avonds is Kandy misschien wel op haar mooist: de sfeervol verlichte tempel en de brandende olielampjes zorgen voor een haast sprookjesachtig tafereel.

Weetje

Bekijk als culturele afsluiting van deze mooie dag een dansuitvoering van traditionele vuurdansers! Jullie gids helpt jullie ter plaatse graag aan kaartjes voor deze culturele dansshow.

DAG
05

Kandy

Kandy
Dans mee bij een Sri Lankaanse dansschool
Lekker lunchen: help mee met het maken van een Sri Lankaanse curry!
Optioneel bezoek aan de botanische tuinen van Kandy
Laatste overnachting in Kandy

Gisteren hebben jullie een eerste goede indruk gekregen van Kandy – wat een leuke stad! Vandaag hebben jullie de hele dag in Kandy en staan er weer twee leuke activiteiten op het programma.
In de ochtend neemt de gids jullie mee naar een lokale dansschool. Zoals jullie gisteren hebben gezien is culturele dans een belangrijk onderdeel van de tradities in Kandy. Vandaag leren jullie alles over deze traditionele Sri Lankaanse dans en mogen jullie zelfs mee dansen! Ook is er de kans om een instrument te bespelen en lekker muziek te maken met de leerlingen van de school.
Tijd voor een heerlijke lunch! Jullie gaan samen naar een lokale markt om heerlijke ingrediënten in te slaan voor een kookworkshop. De gastvrouw leert jullie met veel liefde alle ins en outs van het maken van een echte curry! Vervolgens mogen jullie zelf genieten van de zelfgemaakte Sri Lankaanse lunch.
In de avond kunnen jullie optioneel kiezen voor een bezoek aan de botanische tuinen van Kandy, op zo’n 5 kilometer buiten het centrum. Dit enorme park is met haar 60 hectare echt een oase van rust, heerlijk. Wandel langs de vele plantensoorten en bloemen en vergeet ook niet af en toe even omhoog te kijken: het park wordt bewoond door een grote groep vleermuizen die graag in de bomen hangen!

Weetje

Eén keer per jaar wordt in Kandy het Perahera festival gehouden (in de maanden juli of augustus, afhankelijk van de stand van de maan). Het is één van de grootste en kleurrijkste boeddhistische feesten ter wereld. Tijdens deze festiviteiten komen duizenden pelgrims naar de stad om deze indrukwekkende processie, met prachtig aangeklede Kandy dansers, vuurdansers, muzikanten, acrobaten en versierde olifanten, bij te wonen.

DAG
06

Kandy – Ella/Haputale

Sri Lanka trein
Vertrek uit Kandy
Prachtige rit naar Nuwara Eliya
Magische treinrit van Nanu Oya naar Demodara
Overnachting in Ella of Haputale

Voor jullie vandaag uit Kandy vertrekken is het aan te raden vast een trui of vest klaar te leggen. Jullie reis van vandaag gaat dwars doorde hooglanden van Sri Lanka, waar de lucht een stuk koeler is dan de vochtige warmte in Kandy.
Onderweg zien jullie het landschap veranderen, de talloze theevelden spreiden zich als een intens groene deken uit over het heuvelachtige landschap. Wat een plaatje!
Aangekomen in het plaatsje Nanu Oya stappen jullie op de trein. De rit brengt jullie naar het plaatsje Demodara, vlakbij de plaatsen Ella en Haputale, waar jullie vanavond overnachten.
Het reizen met de trein in Sri Lanka is een belevenis op zich. Veel Sri Lankanen maken gebruik van deze betaalbare manier van reizen, waardoor jullie zij aan zij met locals in de trein zitten. Een enorm leuke manier om de lieve lokale bevolking te leren kennen. Bovendien is het traject dat jullie afleggen één van de mooiste stukken spoor in Sri Lanka – en misschien zelfs ter wereld! Onderweg boemelt de trein in een rustig tempo door intens groene heuvels. Door de lage snelheid, zie je veel mensen uit de deuren en ramen hangen om de omgeving zo goed mogelijk te kunnen zien. Durf jij het aan?
Vlakbij het eindpunt Demodara rijdt de trein over de beroemde ‘Nine Arch Bridge’. Deze 24 meter hoge brug bestaat uit negen bogen en ligt midden in de groene jungle rondom Ella. Het lijkt wel een schilderijtje!
Aangekomen op het station van Demodara, staat de gids jullie weer op te wachten om jullie naar het hotel in Ella of Haputale te brengen. Hier blijven jullie twee nachten.

DAG
07

Ella/Haputale

little adam's peak
Ochtendwandeling naar Little Adam’s Peak
Op pad in de prachtige omgeving van Ella inclusief bezoek aan een lokale boerderij
Overnachting in Haputale of Ella

Vandaag staan jullie vroeg op en dat is niet voor niets! De gids neemt jullie in de ochtend mee naar Little Adam’s Peak, een uitzichtpunt boven de plaats Ella, waar jullie een verbluffend uitzicht hebben op de groene omgeving. De wandeling zelf is goed te doen, in ongeveer een uur lopen jullie naar het uitkijkpunt, waarvan het alleen de laatste 20 minuten even klimmen is. Eenmaal boven was het de klim meer dan waard: wat een uitzicht! Bovenop de groene bergen van Ella hebben jullie het gevoel ‘on top of the world’ te staan. Geweldig!
In de middag maken jullie met de gids een excursie door de prachtige omgeving van Ella. Zo krijgen jullie veel mee van het lokale leven in deze omgeving. Onderweg stoppen jullie bij een boerderij van een lokale familie. Wat leuk om te zien hoe zij leven en wat zij verbouwen.
Geniet vanavond nog even van de koele omgeving van Ella of Haputale. Morgen gaan jullie verder richting het zuiden van Sri Lanka.

DAG
08

Ella/Haputale – Udawalawe

Udawalawe Olifanten
Vertrek uit Haputale/Ella
Frisse duik bij de Ella Wala Waterval
Op bezoek bij de olifanten in het Udawalawe Elephant Transit Home
Overnachting in aan de rand van Udawalawe Nationaal Park

Na twee fijne nachten in de omgeving van Ella gaan jullie op pad richting Udawalawe waar jullie vanavond overnachten. Maar voor de gids richting het zuiden rijdt, maken jullie eerst nog een stop bij de Ella Wala Waterval. Vergeet vooral jullie zwemkleding niet aan te trekken, want bij goed weer kunnen jullie een lekkere duik nemen in het frisse water! Midden in de jungle ligt deze kleine waterval, die nog niet bekend is bij het grote publiek. Het is niet de grootste of meest dichtbij zijnde waterval van Ella, maar juist de rust die jullie hier nog vinden is heerlijk. Laat het vooral aan de gids weten als jullie het leuk vinden bij de waterval te picknicken, dan regelt hij de lunch voor jullie vandaag.
Onderweg naar Udawalawe maken jullie een stop bij het Elephant Transit Home. Dit vrijwilligersproject is naast het Udawalawe Nationaal Park gelegen en is er op gericht om gewonden en verstoten olifanten op te vangen en uiteindelijk weer vrij te laten in het naastgelegen park. Op dit moment zijn er zo’n 35 (baby)olifanten en heeft het project in de afgelopen 10 jaar ruim 65 olifanten kunnen vrijlaten. Het blijft toch bijzonder om deze reuzen van dichtbij te bewonderen!
Vanavond overnachten jullie aan de rand van het Udawalawe Nationaal Park.

DAG
09

Udawalawe – Sinharaja

Sinharaja
Optionele safari door Udawalawe Nationaal Park
Eerste kennismaking met het Sinharaja Forest Reserve
Overnachting in Sinharaja

In de ochtend worden jullie wakker van de verschillende geluiden die de vogels en vooral pauwen maken. Dat is nog eens lekker wakker worden!
Nadat jullie de koffers weer hebben gepakt, hebben jullie de mogelijkheid om een leuke safari in het Udawalawe Nationaal Park te maken (optioneel). Dit park staat bekend vanwege de grote olifanten populatie, er leven ca. 400 olifanten. Het reservaat heeft grote open vlaktes en een groot waterreservoir. Het is tijdens een Jeep safari daardoor eenvoudig om een kudde olifanten te zien. Hou je ogen dus goed open voor deze imposante reuzen!
Vervolgens gaan jullie weer op pad met de gids. Na een spectaculaire rit, dwars door intens groen landschap komen jullie aan in het Sinharaja Forest Reserve, het laatste échte regenwoud van Sri Lanka. Hier overnachten jullie vannacht in een prachtige koloniale villa, op enkele minuten lopen van de ingang van het beschermde natuurgebied. Horen jullie de aapjes al roepen in het regenwoud? Verken de omgeving vast, morgen hebben jullie in de ochtend tijd voor een optionele trekking door het regenwoud, voor jullie naar de kust vertrekken.

DAG
10

Sinharaja – Beruwela

Beruwela
Vertrek uit Sinharaja
Optionele trekking door het Sinharaja Forest Reserve
Transfer naar jullie strandhotel

In de ochtend ontwaken jullie midden in de jungle van Sri Lanka. Wanneer je de gordijnen opent zie je om je heen niets anders dan dampend regenwoud en hoor je de geluiden van kletterend water en inheemse vogels en apen. Wat een manier om wakker te worden!
Vanuit het hotel wandel je in enkele minuten naar de ingang van het Sinharaja Forest Reserve, dat enkel met een gids bezocht kan worden. Maak optioneel een trekking door het regenwoud, er zijn verschillende paden voor lichte tot midzware wandelingen.
Het Sinharaja Forest Reserve is het laatste levensvatbare regenwoud van het eiland, maar is daardoor ontzettend belangrijk voor het ecosysteem van het Sri Lanka. Meer dan de helft van alle bomen, reptielen, vogels en andere zoogdieren is zeer zeldzaam en alleen op deze plek te bewonderen. Tijdens jullie wandeling hoor je het bladerdek boven je ritselen, wie weet slingert er wel een apenfamilie aan een liaan voorbij!
Na jullie heerlijke ochtend in het regenwoud is het tijd om de koffers te pakken – op naar het strand! De komende nachten verblijven jullie in een heerlijk strandresort in de kustplaats Beruwela.

Goed om te weten

U verblijft in de badplaats Beruwela in een superiorklasse accommodatie. Een heerlijke plek om te relaxen na de indrukwekkende rondreis!

DAG
11

Beruwela

Familie strand
Vrije dag in de fijne badplaats Beruwela

De aankomende dag kunt u genieten van heerlijke vrije dag aan het strand van Beruwela. Deze fijne badplaats staat ook wel bekend om zijn ‘Golden Mile’, dankzij het prachtige goudkleurige zand. Alle ingrediënten voor tropische stranddagen zijn in Beruwela aanwezig! Gecombineerd met het helderblauwe water en een rij wuivende palmbomen, maakt dit alles het idyllische decor compleet.

Goed om te weten

Uiteraard kunnen jullie de reis verlengen door extra dagen in jullie strandhotel bij te boeken. Maar ook kun je er voor kiezen om tijdens deze stranddagen in één van de comfortabele upgrade hotels te verblijven. Kijk snel op het tabblad ‘verlengen/vervangen’ voor de mogelijkheden!

DAG
12

Beruwela

Vrije dag
Bezoek aan het centrum van Beruwela (Optioneel)
Overnachting in Beruwela

Goedemorgen! Lekker geslapen? Vandaag heeft u een vrije dag waarin u zelf mag bepalen wat u gaat doen. Natuurlijk hebben wij een leuk idee als inspiratie. Namelijk een bezoek aan het centrum van Beruwela. Het centrum van Beruwela is druk en bruisend, maar op het strand en in de buitenwijken ervaart u een oase van rust. Vroeg in de ochtend ziet u de kleurrijke lokale vissersbootjes aankomen met hun vangst voor de dag. De lokale producten en de vis worden verkocht op authentieke markten in het dorp. Wellicht bezoekt u ook wel één van de lokale markten tijdens uw vrije dagen in Beruwela, het is een bezoek meer dan waard!

DAG
13

Beruwela

Beruwela
Vrije dag
Culturele schatten (optioneel)
Overnachting in Beruwela

Wat een fantastische reis en wat een hoop vrijheid. We snappen dat het lastig is om te bepalen wat u wilt doen. Daarom hebben wij ook voor vandaag een leuke tip. In Beruwela kunt u genieten van de vele culturele schatten die Sri Lanka te bieden heeft. Zo staat één van de meest bezochte moslimheiligdommen, de Kachchimalai moskee, in Beruwela. De moskee is een bedevaartsoord en dankzij de witte minaretten, die fotogeniek afsteken tegen de omliggende natuur, een lust voor het oog. Ook een bezoek aan de boeddhistische Galapata Raja Tempel is een bezoek waard. De buitenkant is dankzij het hoge Boeddhabeeld ontzettend indrukwekkend, maar het interieur met de middeleeuwse fresco’s zal u ook doen verbazen.

DAG
14

Beruwela

Vrije dag
Overnachting in Beruwela

Wat heeft u al veel gezien en gedaan! Houdt het vandaag lekker rustig door bij te komen in het hotel na deze indrukwekkende rondreis. Uiteraard kunt u vanuit Beruwela ook verschillende optionele excursies maken. U bepaald!

DAG
15

Colombo – Amsterdam

Beruwela
Transfer naar de luchthaven van Colombo
Inchecken voor de terugvlucht naar Amsterdam

Jullie laatste dag aan het strand van Sri Lanka is aangebroken. Voor meer comfort boeken jullie voor vandaag een dagkamer in het strandhotel. Zo kunnen jullie tot het moment van vertrek naar de luchthaven van jullie kamer gebruik maken. Bovendien is het diner dan inbegrepen, prettig! Laat in de avond worden jullie opgehaald om naar de luchthaven van Colombo te rijden voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Indien u met Turkish Airlines vliegt vertrekt uw vlucht aan het begin van de avond.

DAG
16

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Overnachting aan boord van het vliegtuig
Aankomst op de luchthaven Schiphol

Vlak na middernacht gaan jullie aan boord van het vliegtuig voor de terugvlucht van Colombo naar Amsterdam, waar jullie in de middag aankomen. Tijdens de vlucht denk jullie vast terug aan de vele prachtige plekken die jullie hebben gezien in Sri Lanka – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastisch land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
16 dagen Familierondreis Impressie van Sri Lanka: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Negombo
12
Goldi Sands Resort
Driesterren
 • Goldi Sands Resort, zwembad
 • Goldi Sands Resort, hotelkamer
 • Goldi Sands Resort, zwembad
 • Goldi Sands Resort, tuin
 • Goldi Sands Resort, restaurant
 • Goldi Sands Resort, strand
Het Goldi Sands Resort met een moderne uitstraling is een fijne accommodatie voor uw verblijf in Negombo. Het hotel beschikt over een heerlijk zwembad en is direct gelegen aan het strand. Het hotel ligt direct aan het mooie zandstrand van Negombo. Op loopafstand vindt u verschillende winkeltjes en restaurants.Het hotel beschikt over een restaurant en bar met uitzicht op de zee. Tevens is er een mooi zwembad met ligbedden, parasols en handoekenservice. U kunt ook genieten van een massage of schoonheidsbehandeling in de Ayurveda Spa. De ruime kamers zijn voorzien van een airco, tv, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met douche/badcombinatie. Iedere kamer beschikt over een balkon of terras.
Meer info >
Camelot Beach Hotel
Drieenhalve ster
 • Camelot Beach, uitzicht
 • Camelot Beach, kamer
 • Camelot Beach, kamer
 • Camelot Beach, kamer
 • Camelot Beach, zwembad
 • Camelot Beach, restaurant
Het Camelot Beach Hotel is een fijne accommodatie met vele faciliteiten die bijdragen aan een comfortabel verblijf in het gezellige vissersplaatsje Negombo. Het Camelot Beach Hotel ligt aan de westkust van Sri Lanka en ligt direct aan het prachtige gouden zandstrand. In de directe omgeving bevinden zich gezellige bars, restaurants en winkeltjes. De faciliteiten van het hotel staan garant voor een comfortabel verblijf. Er is een 24-uursreceptie, twee zwembaden, waarvan één direct aan het strand en één met een kinderbad, restaurant, poolbar voor een lichte maaltijd en gezellige bar. Tevens is er een Ayurveda gezondheidscentrum waar u zich kunt laten verwennen met bijvoorbeeld een heerlijke Ayurveda massage. Het hotel heeft verder tafeltennis, darts, een winkeltje en gratis WiFi in het hele hotel.De standaardkamers bieden zeezicht en uitzicht op het zwembad. Ze beschikken over een balkon of terras met zitje, airco, telefoon, TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche, toilet en föhn.
Meer info >
Kandy
123
Amaya Hills
Viersterren
Amaya Hills ligt hoog in de groene heuvels rondom Kandy. Vanaf het hotel heeft u dan ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hotel is rustig gelegen maar wel een zeer goede uitvalbasis om de drukke stad Kandy the ontdekken. Het hotel ligt op ca. 7 kilometer van het centrum van Kandy. Het hotel beschikt over een open lobby met een grote veranda waar zich de coffee lounge, bar en restaurant bevinden. Het restaurant is in buffetvorm met zowel internationale als lokale specialiteiten. Het zwembad bevindt zich een etage lager. Rond het zwembad staan ligbedden. Tevens beschikt het hotel over een fitnessruimte en een squashbaan. U kunt gratis gebruik maken van WiFi. De ruime kamers zijn voorzien van een airco, tv, minibar, telefoon, kluisje, badkamer met douche en een balkon met een uitzicht op de groene omgeving.
Meer info >
Hotel The Tourmaline
Viersterren
 • lk_ac_el_tourmaline_zw.jpg
 • lk_ac_el_tourmaline_re.jpg
 • lk_ac_el_tourmaline_ka.jpg
Hotel The Tourmaline is rustig gelegen op korte afstand van bekende bezienswaardigheden van Kandy. Het hotel beschikt over een zwembad met ligstoelen, tennisbanen en een fitnessruimte. De ruime kamers zijn voorzien van een airco, tv, een minibar, kluisje en een eigen badkamer met bad en/of douche. In het restaurant worden heerlijke lokale specialiteiten bereid, voor de liefhebbers is er ook een internationaal menu aanwezig.Het Tourmaline Hotel ligt op ca. 2,5 km van de Botanische Tuin van Kandy en op ca. 1,5 km van het centrum. In de gehele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Hotel Topaz
Driesterren
 • Hotel Topaz, zwembad
 • Hotel Topaz, zwembad
 • Hotel Topaz, kamer
 • Hotel Topaz, kamer
 • Hotel Topaz, terras
 • Hotel Topaz, restaurant
 • Hotel Topaz, restaurant
 • Hotel Topaz, lobby
 • Hotel Topaz, lobby
Een vriendelijk en kleurrijk hotel op een unieke locatie. Het hotel ligt in de heuvels van Kandy, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de stad. Het hotel kent een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, gezellige lounge/bar, prima buffetrestaurant op de bovenste etage met een mooi uitzicht over Kandy, lekker zwembad met ligbedden en een (kleine) Ayurveda Spa. Er is tevens gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie. De 72 nette kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, zitje en badkamer met douche en/of bad en haardroger.
Meer info >
Ella
Hideaway Trails by Chaarya
Driesterren
Hideaway Trails by Chaarya is gelegen rustig gelegen in Ella. Het kleinschalige hotel is omringd door prachtig groene natuur. In het hotel is een restaurant en een bar aanwezig. Alle kamers zijn voorzien van een tv, waterkoker, föhn, gratis toiletartikelen en een eigen badkamer met douche. Enkele kamers beschikken over een balkon/terras met uitzicht over de omgeving. In het gehele hotel is gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Bandarawela
Olympus Plaza Hotel
Driesterren
 • Olympus Plaza Hotel, buitenkant
 • Olympus Plaza Hotel, kamer
 • Olympus Plaza Hotel, restaurant
 • Olympus Plaza Hotel, restaurant
 • Olympus Plaza Hotel, restaurant
Olympus Plaza Hotel is een verzorgd hotel en is van alle faciliteiten voorzien om van uw verblijf een comfortabele tijd te maken. Het hotel beschikt over een receptie, lobby en restaurant. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van een telefoon, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en/of bad en toilet. In de gehele accommodatie kunt u gebruik maken van gratis WiFi. Vanaf de bovenste verdieping van het hotel heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Op deze verdieping bevinden zich ook een filmkamer, game room, speeltoestellen voor kinderen en een tafeltennistafel.
Meer info >
Udawalawe Nationaal Park
123
Grand Udawalawe
Viersterren
 • lk_ac_granduda_zw.jpg
 • lk_ac_granduda_ka.jpg
 • lk_ac_granduda_lo.jpg
 • lk_ac_granduda_re.jpg
 • lk_ac_granduda_ex.jpg
 • LK_AC_grandUda_RE1
 • LK_AC_grandUda_BA
 • LK_AC_grandUda_EN
Dit hotel is prachtig gesitueerd tussen de mooie natuur van Sri Lanka en nabij het Udawalawe Nationaal Park. Een ideale uitvalsbasis vol luxe. Het Grand Udawalawe Safari Resort is gelegen op een mooie locatie in de natuur. Het Udawalawe Nationaal Park ligt op maar 5 minuten rijden en op slechts 500 meter afstand van het olifant weeshuis Ath Athuru Sevana. Grand Udawalawe is een indrukwekkend resort met mooie tuin, een goed restaurant en een heerlijk buitenzwembad. Het restaurant van de accommodatie serveert heerlijke lokale en internationale gerechten. Ook kunt u gebruikmaken van roomservice. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes.De kamers hebben een mooie uitstraling en beschikken over een buitenruimte. De kamers zijn ruim opgezet en beschikken over airco, TV, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Centauria Wild
Viersterren
Hotel Centauria Wild gelegen op ca. 1 km afstand Udawalawe Nationaal Park wat het de ideale uitvalbasis maakt voor een bezoek aan dit bijzondere park. Het hotel beschikt over een groot buitenzwembad met ligbedden. Verder is er ook een restaurant aanwezig bij het hotel en kunt u gratis gebruik maken van de WiFi. De kamers zijn voorzien van een airco, tv, föhn, gratis toiletartikelen en een eigen badkamer met douche.
Meer info >
Big Game Camp
Driesterren
 • Big Game Camp, tent
 • Big Game Camp, tent
 • Big Game Camp
 • Big Game Camp, eettafel
 • Big Game Camp, kampvuur
 • Big Game Camp, kampvuur
Midden in de prachtige natuur vindt u Big Game Camp Udawalawe. Het camp ligt aan de oostelijke grens van het Udawalawe National Park, waardoor de kans bestaat dat u vanuit het camp uitzicht heeft op voorbij lopende olifanten. Door de ligging midden in de natuur, wordt u waarschijnlijk wakker van de geluiden van de vele soorten vogels. Kortom een onvergetelijke ervaring!Big Game Camp ligt aan de oostelijke grens van het Nationaal Park Udawalawe en kijkt uit op een meer. Het bevindt zich op 30 minuten rijden van de hoofdingang van het park en op 45 minuten rijden van het olifantenopvangcentrum.Het vriendelijke personeel staat het gehele verblijf voor u klaar om te zorgen dat u optimaal kunt genieten. Geniet in de open lucht, onder de sterrenhemel van een heerlijk diner. Tegen een toeslag kunnen er safari's worden geregeld. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar.De tenten waarin u verblijft zijn voorzien van muskietengaas en beschikken over eenvoudige bedden, een ventilator en een kleine badkamer met douche en toilet. Voor de tent bevindt zich een zitje met tafeltje en er hangt een hangmat aan de bomen.
Meer info >
Sinharaja
Jansen's Bungalow
Driesterren
Jansen's Bungalow is een ecolodge gelegen nabij de ingang van het natuurreservaat Sinharaja. De accommodatie is kleinschalig opgezet met maar enkele kamers. De kamers hebben een prachtig uitzicht over het regenwoud en rivier. Natuurliefhebbers zullen zich hier snel thuis voelen. In de directe omgeving kunt u wandelen en fietsen. Ook zijn er watersportfaciliteiten beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een airco en eigen badkamer met douche. Verder beschikt de accommodatie over een groene tuin en een gemeenschappelijke lounge. U kunt gratis gebruik maken van de WiFi.
Meer info >