neemt je mee
UNESCO Werelderfgoed in Sucre
UNESCO Werelderfgoed in Sucre
Zoutvlakte van Uyuni
Zoutvlakte van Uyuni
Verblijf op het Titicacameer
Verblijf op het Titicacameer
Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk
Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk
Machu Picchu
Machu Picchu

Hoogtepunten van Bolivia & Peru

Privéreis | 24 dagen v.a.
3695i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
14-11-2017
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz
 • Dag 2 Santa Cruz
 • Dag 3 Santa Cruz - Sucre
 • Dag 4 Sucre
 • Dag 5 Sucre - Potosí
 • Dag 6 Potosí - Uyuni
 • Dag 7 Uyuni - Salar de Uyuni
 • Dag 8 Salar de Uyuni - Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat
 • Dag 9 Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat - Uyuni - Oruro
 • Dag 10 Oruro - La Paz
 • Dag 11 La Paz - Puno
 • Dag 12 Puno - Amantaní eiland/Titicacameer
 • Dag 13 Amantaní eiland/Titicacameer - Puno
 • Dag 14 Puno - Cuzco
 • Dag 15 Cuzco - Heilige Vallei
 • Dag 16 Heilige Vallei
 • Dag 17 Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes
 • Dag 18 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco
 • Dag 19 Cuzco
 • Dag 20 Cuzco
 • Dag 21 Cuzco - Lima
 • Dag 22 Lima
 • Dag 23 Lima - Amsterdam
 • Dag 24 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Hoogtepunten van Bolivia & Peru
    Nieuwe reis vanaf 2017     UNESCO Werelderfgoed in Sucre, Potosí en Cuzco     3-daagse excursie over de zoutvlakte Salar de Uyuni     Verblijf bij een lokale familie op het Titicacameer     3-daags verblijf in de Heilige Vallei van de Inca's

Programma

Hoogtepunten van Bolivia & Peru

Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Santa Cruz, de belangrijkste en meest welvarende stad van Bolivia.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
bo_al_vrouwmetkind.jpg

Dag 2 Santa Cruz

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in het centrum van Santa Cruz te brengen. In tegenstelling tot veel andere grote steden in Bolivia is Santa Cruz laag gelegen, op zo’n 416 meter, en beschikt het over een tropisch klimaat.

Santa Cruz voelt verrassend genoeg aan als een kleine stad door zijn gebrek aan hoogbouw en ontspannen tropische sfeer. De grootste stad van Bolivia ademt moderniteit, maar klampt zich nog altijd vast aan traditie. Het centrum van de stad is levendig, de smalle straatjes vol met zakenmannen in pak die chicha (maïsdrankje) nippen bij kraampjes op straat, terwijl de taxi’s en paard-en-wagens elkaar verdringen voor de beste positie bij de verkeerslichten. De lokale bevolking relaxt op het centrale plein en luistert naar Camba muziek, restaurants gaan dicht voor de siësta en kleine winkels verkopen goedkope, lokale producten. Er zijn hier heerlijke restaurants te vinden door de veelzijdige invloeden van de Spanjaarden, Aziaten, Afrikanen en indianen.

Goed om te weten

Het kan voorkomen dat u vroeg in de ochtend in uw hotel aankomt. Het is dan niet altijd mogelijk om in te checken. Mocht dit wenselijk zijn laat dit dan bij boeking weten en wij regelen een dagkamer bij aankomst.

bo_al_sucre.jpg

Dag 3 Santa Cruz - Sucre

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Santa Cruz gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Sucre, de hoofdstad van Bolivia. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Sucre is de mooiste stad van Bolivia en het symbolisch hart van de natie. Het was hier dat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen en terwijl La Paz nu de zetel is van de regering, is Sucre in de grondwet opgenomen als de hoofdstad van het land. Met een schitterende verzameling van witte gebouwen en mooie patio's herbergt de stad een schat aan koloniale architectuur. De strenge controles die er gelden voor de ontwikkeling van de stad, hebben ervoor gezorgd dat Sucre het paradepaardje van Bolivia is geworden. In 1991 is het dan ook niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Door zijn ligging in een vallei omringd door lage bergen, beschikt Sucre over een mild en aangenaam klimaat. Met zijn ruime selectie aan uitstekende accommodaties en schat aan kerken en musea is er genoeg te doen in en rondom Sucre.
bo_al_tarabuco local market.jpg

Dag 4 Sucre

Vandaag heeft u een volle dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt optioneel deelnemen aan een excursie door de stad die ook wel de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad met Vier Namen’ wordt genoemd. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museo Costumbrista. Dit unieke museum toont het leven zoals het was in Sucre gedurende het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw. In de 10 kamers geven foto’s, kostuums, antiek meubilair en persoonlijke voorwerpen u een beter inzicht in het leven van de lokale bevolking in hun verschillende sociale klassen. Hierna vervolgt u de excursie met een wandeling over een typische markt, om de dagelijkse kledij van de lokale bevolking te bewonderen en bezoekt u het hoofdplein. Onderweg wordt u geattendeerd op interessante details die zijn te zien op de witte koloniale gebouwen. Tot slot geniet u van een traditioneel drankje in een populaire bar.

U kunt er op zondag ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de traditionele en kleurrijke openluchtmarkt van Tarabuco (optioneel). U wordt dan na het ontbijt opgehaald en naar de gemeenschap van Tarabuco gereden, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Hier heeft u de kans om in contact te komen met de inheemse Yampara bevolking die hun gewoonten, tradities en taal met u delen. Tijdens een wandeling over de straten van Tarabuco heeft u de gelegenheid om de met de hand gemaakte producten; het textiel en de kleding te kopen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u een aantal oude straatjes en het centrale plein. Deze excursie geeft u een goed inzicht in één van de best bewaarde culturen van de wereld.

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de inheemse bevolking van Jatun Yampara (optioneel). Jatun Yampara is een project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. Hier ziet u de typische huisvesting, kleding en gewoontes van de inheemse bevolking. Tijdens uw bezoek aan de textiel en keramiek werkplaatsen heeft de mogelijkheid om handwerk te kopen bij de ambachtslieden. Ook brengt u een bezoek aan een klein museum en de schoolgemeenschap. In de Chicheria (lokale bar) proeft u de chicha, een zuur drankje gemaakt van gefermenteerde maïs.

Goed om te weten

Bent u geïnteresseerd in het optionele bezoek aan de openluchtmarkt van Tarabuco die alléén op zondag mogelijk is, dan is er een extra nacht in Santa Cruz noodzakelijk om deze optionele excursie mogelijk te maken. Vraag bij boeking naar de mogelijkheden.

Potosi

Dag 5 Sucre - Potosí

In de ochtend heeft u de tijd om te ontspannen en uw bagage op uw gemak in te pakken. U wordt vervolgens opgehaald en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar de zilverstad Potosí. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Potosí was ooit de grootste en rijkste stad van het Amerikaanse continent. Eeuwenlang was dit de locatie van de Spaans koloniale muntplaats. Het verhaal gaat dat ook een groot deel van de Zilvervloot, die Piet Hein op de Spanjaarden buit maakte, afkomstig was uit Potosí. Door zijn rijke geschiedenis en koloniale architectuur behoort de stad tot UNESCO Werelderfgoed. Het is één van de hoogst gelegen steden ter wereld met zijn 4090 meter. Houdt u hier dan ook rekening mee en doe het rustig aan!

Goed om te weten

Als u zich zorgen maakt om de hoogte dan is het aan te raden om soroche pillen mee te nemen of uw arts te raadplegen voor Diamox pillen tegen zeeziekte en hoogteziekte.

bo_al_salt mining.jpg

Dag 6 Potosí - Uyuni

Vandaag kunt u een stadstour maken door Potosí waarbij u ook een bezoek brengt aan de mijn (optioneel). Houdt u er wel rekening mee dat sommige personen een bezoek aan de mijnen als claustrofobisch ervaren. Weeg dan ook voor uzelf af of deze optionele excursie voor u geschikt is. De excursie begint echter met een bezoek aan de markt, waar de gids u uitleg geeft over alle benodigdheden die nodig zijn voor het werken onder de grond, zoals dynamiet en olielampen. U krijgt hier tevens de gelegenheid om sigaretten en coca bladeren te kopen voor de mensen die werken in de mijn. Vanaf Cerro Chico heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Er zijn tenminste 300 verschillende ingangen naar de mijn, deze grotten zijn nog steeds vergelijkbaar met zoals ze waren in koloniale tijden, en zijn een bron van vele mineralen. In de mijn zijn er 300 tot 400 mijnwerkers te vinden. Als bezoeker daalt u in beschermende kleding zo’n twee kilometer omlaag, krijgt u onderweg uitleg van uw gids en ziet u de barre omstandigheden waarin de mijnwerkers moeten werken. De belangrijkste bezienswaardigheid is El Tío, de duivelse beschermengel van de mijn. Er wordt gedacht dat hij heerst over de mijn, en hij vertegenwoordigd dan ook bescherming en vernietiging. De mijnwerkers offeren sigaretten, coca bladeren en sterke drank bij zijn beeltenissen. Zij geloven dat als El Tío niet wordt gevoed hij ze zal straffen.

Uiteraard kunt u ook zelfstandig op verkenning gaan door Potosí, en de grote kerken en sierlijke koloniale architectuur bewonderen. Een bezoek aan de voormalige muntplaats Casa Nacional de Moneda en het prachtige klooster Convento de Santa Teresa zijn enkele belangrijke bezienswaardigheden die u onderweg tegen zal komen. In de middag, nadat u de tijd heeft gehad om Potosí te verkennen, wordt u naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar Uyuni. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Morgen begint u met uw bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld!

Goed om te weten

De eerste nacht verblijft u in Uyuni naar gelang uw keuze in een middenklasse of superiorklasse hotel. De tweede en derde overnachting verblijft u in middenklasse hotels ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze hotels zijn gekozen vanwege hun ligging nabij de bezienswaardigheden van de zoutvlakte Salar de Uyuni en het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat. De dagkamer in Uyuni is naar gelang uw keuze in een middenklasse of superiorklasse hotel.

bo_al_uyuni jeep tour.jpg

Dag 7 Uyuni - Salar de Uyuni

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en vertrekt u voor een onvergetelijke excursie per jeep over de zoutvlakte. Houdt uw camera bij de hand en zet een zonnebril op! De witte zoutlaag van Salar de Uyuni ziet eruit als een enorme gletsjer en heeft dan ook hetzelfde effect op uw ogen als een wintersportvakantie.

Allereerst brengt u een bezoek aan een zoutfabriek in Colchani. Hierna arriveert u bij Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte van 10582 km2, ooit een reusachtig prehistorisch meer dat is opgedroogd. Onderweg wordt er gestopt voor fotomomenten en kunt u genieten van het magnifieke uitzicht. Dit is ook een uitstekende plek voor wat grappige foto’s van optische illusies. Onderweg ziet u de waterbronnen Ojos de Sal (Ogen van de Zoutvlakte), die afkomstig zijn van de ondergrondse rivieren die stromen onder de zoutvlakte.

In de middag arriveert u bij het Incahuasi eiland. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte, en beschikt over enorme cactussen en een zeldzaam ecosysteem. De cactussen die zich op het eiland bevinden zijn zo’n 700 jaar oud en 10 meter hoog! Het eiland is gelegen op de overblijfselen van een vulkaan, die onderwater stond toen de zoutvlakte nog een prehistorisch meer was. De koraalachtige structuur van het eiland bestaat deels uit fossielen van algen, waaruit blijkt dat dit vroeger een gigantische zee vol leven was. Het eiland werd vroeger door de Inca’s gebruikt als rustplaats. Ze staken de zoutvlakte over met lama’s, die beladen waren met goederen voor de handel in Chili. Doordat het eiland in het midden van de zoutvlakte is gelegen heeft u hier een verbazingwekkend 360 graden panoramisch uitzicht. Vervolgens wordt u naar San Pedro de Quemes gebracht voor uw overnachting.

Goed om te weten

Hou er rekening mee dat het ’s avonds behoorlijk af kan koelen. Neem dus voldoende warme kleding mee! Het dragen van laagjes op de ochtenden dat u vroeg vertrekt is aan te raden.

bo_al_arbol de piedra (tree of rock) siloli desert.jpg

Dag 8 Salar de Uyuni - Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Laguna Colorada, een mooie rode lagune, ontstaan door de micro-organismen in het water. Hier heeft u de kans op het spotten van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Onderweg geniet u van het uitzicht op de Ollagüe vulkaan, Laguna Canapa, Laguna Hedionda, Laguna Honda, Laguna Chiarkota en Laguna Ramaditas. Dit gebied is onderdeel van een reservaat genaamd Eduardo Avaroa en geeft u ook de mogelijkheid om wilde vicuña’s (kleinste lamasoort), diverse vogelsoorten en wilde woestijnkonijnen te spotten. Aangekomen bij de Siloli woestijn heeft u de mogelijkheid om foto’s te maken van het schitterende landschap en ziet u de Árbol de Piedra (stenen boom). Deze ongewone rotsformatie van zo’n zeven meter hoog heeft zijn vorm gekregen door wind- en zanderosie. Vervolgens wordt u naar Ojo de Perdiz gebracht voor uw overnachting.
bo_al_geyser sol de manana.jpg

Dag 9 Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat - Uyuni - Oruro

Vandaag wordt het vroeg opstaan om een bezoek te kunnen brengen aan het geiserveld Sol de Mañana. Het actiefste moment van de dag is namelijk bij het eerste zonlicht. Hier heeft u de gelegenheid om fantastische foto’s te maken van de stomende geisers en bubbelende modderpoelen. Onderweg naar Uyuni passeert u de Dalí woestijn, dat lijkt op een surrealistisch schilderij van Salvador Dalí, de Laguna Blanca (Witte Lagune) en Laguna Verde (Groene Lagune). Tot slot brengt u een bezoek aan de Valle de las Rocas (Vallei van de Rotsen) met allemaal vreemde rotsformaties en het dorpje San Cristóbal. Aangekomen in Uyuni wordt u naar het hotel gebracht waar u de beschikking heeft over een dagkamer, totdat u wordt opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Uyuni.
bo_al_lapaz.jpg

Dag 10 Oruro - La Paz

’s Ochtends vroeg komt u aan bij het treinstation van Oruro. Hier wordt u opgewacht en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar La Paz. Bij aankomst in La Paz, de hoofdstad van het departement La Paz en de zetel van de regering, wordt u naar uw hotel gebracht. Vandaag neemt u deel aan een halve dagexcursie door deze stad. De eerste stop is Plaza Murillo, waar de Boliviaanse regering zich bevindt. Hier bezoekt u de immense kathedraal en het presidentieel paleis beter bekend als het verbrande paleis, vanwege de vernietiging die in 1875 plaatsvond tijdens een volksopstand. De volgende stop, de katholieke San Francisco kerk, is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw in de Mesties-barok stijl. De gebeeldhouwde façade is voorzien van inheemse symbolen van gemaskerde figuren tot slangen, draken en tropische vogels. Hierna brengt u een bezoek aan de beroemde koloniale straat Calle Jaén, waar vier kleine, interessante musea zijn te vinden. Vervolgens bezoekt u het openluchtmuseum van de Tiwanaku cultuur.

De tweede helft van de excursie brengt u een bezoek aan de unieke Valle de la Luna (Vallei van de Maan). Dit maanlandschap is ontstaan door erosie. Het resultaat is een canyon vol kleurrijke, geërodeerde en stalagmietachtige rotsformaties. Het heeft iets weg van een combinatie van het Badlands Nationaal Park en Bryce Canyon Nationaal Park in Amerika. Het is raar te bedenken dat dit buitenaardse landschap zich op zo’n 10 kilometer van de drukke binnenstad van La Paz bevindt. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
bo_al_copacabana.jpg

Dag 11 La Paz - Puno

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar het aan het Titicacameer gelegen Puno (Peru). Onderweg steekt u per ferry de Straat van Tiquina over en vervolgt u de reis naar de grens, waar u van bus wisselt. Hou uw paspoort bij de hand voor de grensformaliteiten!

Bij aankomst in Puno wordt u naar uw hotel gebracht. Puno is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Peru en één van de meest interessante plekken van het continent. Er zijn maar weinig steden gelegen aan de oever van een waterlichaam als het Titicacameer; ’s werelds hoogst bevaarbare meer.

Het Kuntur Wasi uitkijkpunt, een groot metalen sculptuur van een condor, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het Titicacameer. Het is dus de moeite waard om de 700 treden te beklimmen om dit sculptuur te bereiken! De Plaza de Armas, de barokke kathedraal uit de 18e eeuw en het 17e eeuwse huis Casa del Corregidor zijn andere bezienswaardigheden die in uw vrije tijd kunnen worden bezocht.
pe_al_the floating and tourist islands of lake titicaca puno.jpg

Dag 12 Puno - Amantaní eiland/Titicacameer

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor uw tweedaagse reis op het Titicacameer. Vanaf de haven vertrekt u per boot naar de Uros eilanden. De bewoners van deze veertigtal eilanden, gelegen in het Titicaca Nationaal Reservaat, leven nog net als hun voorouders deden. Ze hebben hun gewoontes en eigenaardigheden bewaard, maar bovenal hun manier van gemeenschappelijk leven. Hier ziet u hoe de leden van de Uros stam op deze rieteilanden wonen in huizen en varen in boten gebouwd van riet. U brengt wat tijd met ze door en ziet hoe ze al eeuwenlang overleven van de jacht en visserij.

Hierna vervolgt u de reis naar Amantaní eiland waar u wordt opgewacht door lokale families. Zij nodigen u uit bij hun huis en geven u inzicht in hun cultuur en levensstijl. Na te zijn toegewezen aan een gastgezin brengt u een bezoek aan het hoogste punt van het eiland om te genieten van een prachtige zonsondergang. Hier is ook een archeologische opgraving van Inca-ruïnes te vinden.

Goed om te weten

Het verblijf op Amantaní eiland geeft u de gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking. Houdt u er echter wel rekening mee dat het verblijf wat eenvoudiger is. U verblijft bij een lokale familie (homestay) en de badkamer zonder warm water moet worden gedeeld. Doordat de families gebruik maken van zonnepanelen is er gedurende bepaalde tijdstippen wel elektriciteit aanwezig.

pe_al_amantani - puno.jpg

Dag 13 Amantaní eiland/Titicacameer - Puno

Na het ontbijt neemt u afscheid van de lokale familie en vaart u naar het rustige eiland Taquile dat gedomineerd wordt door oude Inca terrassen. Een bezoek aan Taquile eiland geeft een beeld van de gewoontes en tradities van de inheemse bevolking en laat zien hoe deze mensen in staat zijn te leven ver van de bewoonde wereld. De inwoners van Taquile eiland staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding, dat tot het beste handwerk van Peru wordt gerekend. U heeft de kans om een demonstratie van traditionele weeftechnieken te zien. Daarnaast kunt u de traditionele kostuums bewonderen die de Quechua indianen hier dragen. Na een heerlijke lunch van vers gevangen vis en lokaal geteelde groenten en fruit keert u per boot terug naar Puno.
pe_al_andahuaylillas - cusco.jpg

Dag 14 Puno - Cuzco

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de Inka Express bus over de ‘Route van de Zon’ van Puno naar Cuzco. Onderweg zult u versteld staan van de indrukwekkende altiplano, een droog en dor landschap met weids uitzicht, met grazende vicuña’s en lokale gemeenschappen. Onderweg wordt er gestopt bij het INC Pukara museum, de La Raya bergpas, lunch in Sicuani, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas. Vooral Pukara en Andahuaylillas zijn prachtige bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Pukara is een getrapte piramide van 3500 jaar oud dat is uitgewerkt door de dorpelingen van Pukara. De beroemde koloniale kerk Andahuaylillas beschikt over een prachtig beschilderd plafond en andere kunstschatten. Onderweg rijdt u over de 4338 meter hoge La Raya bergpas en daalt u af naar een prachtige vallei gecultiveerd met tal van gewassen als maïs en aardappelen. Het is genieten van het prachtige uitzicht over het Andeslandschap, de natuur, kerken en Inca-ruïnes. Dit is veruit de meest leuke manier om van Puno naar Cuzco te reizen!

Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.
pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg

Dag 15 Cuzco - Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. De Heilige Vallei van de Inca’s is een bestemming op zich. Hier ziet u terrasvormige berghellingen, lokale markten en de onwerkelijke schoonheid van het landschap. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei.

In het kleine dorpje Pisac bezoekt u de indianenmarkt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. Na de lunch vertrekt u naar de stad Ollantaytambo dat enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru bevat. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in de Heilige Vallei.
pe_al_maras - cusco.jpg

Dag 16 Heilige Vallei

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en is het mogelijk om optioneel een bezoek te brengen aan Moray en Maras. Moray is beroemd om zijn amfitheaters, gevormd door verschillende ronde terrassen, die als kunstmatige kraters lijken te verdwijnen in het grasland. Bewijs lijkt te suggereren dat Moray een belangrijk centrum was van Inka landbouwkundig onderzoek naar gewassen. Deze gewassen werden geplant op verschillende perceelgroottes, op verschillende hoogtes en op verschillende bodemtypes om te zien waar de gewassen het beste resultaat leverden. De terrassen werden voorzien van water door een complex irrigatiesysteem en boden ruimte aan meer dan 250 verschillende soorten groenten en granen door het grote onderlinge temperatuurverschil.

Maras is een klein dorp met als voornaamste attractie, naast de kerk die dateert uit de koloniale tijd, de zoutmijnen. Zout wordt gewonnen uit mijnen die al sinds de precolumbiaanse tijd in gebruik zijn. Hier werken ze met een oud droogproces waarbij ze het zoutwater dat voortvloeit uit een ondergrondse stroom in de zon blootleggen in duizenden baden totdat het water verdampt is en alleen het zout overblijft. Er zijn hier meer dan 3000 zoutbaden te vinden die dagelijks worden gevuld met water. Tijdens de zomermaanden (april-oktober) is dit glinsterende spektakel werkelijk onvergelijkbaar. Het is geen wonder dat deze plek zoveel fotografen aantrekt. Onderweg reist u tussen de met sneeuw bedekte Andesgebergte, door gele velden van tarwe en langs enkele dorpjes. Na afloop keert u terug naar het hotel.

Uiteraard kunt u deze dag ook ontspannen bij het zwembad en een bezoek brengen aan het stadje met zijn centrale plein, koloniale architectuur en dagelijkse markt.
Aguas Calientes

Dag 17 Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

Goed om te weten

Als u wilt, kunt u vandaag een wandeling maken over de Inca Trail (optionele excursie), één van de mooiste wandelingen van Latijns-Amerika. Bekijk onderweg verschillende Inca-ruïnes, overbrug hoogteverschillen en bewonder het buitengewoon mooie landschap. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg

Dag 18 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein en bus keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

Goed om te weten

Wilt u tweede bezoek brengen aan de citadel Machu Picchu? Er zijn maar een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar om Machu Picchu te bezoeken. Wilt u daarnaast op eigen gelegenheid de berg Huayna Picchu of de berg Machu Picchu beklimmen om te genieten van het uitzicht op Machu Picchu? Wij kunnen uw toegang garanderen als u één van deze optionele bezoeken bijboekt gedurende het boekingsproces.

pe_al_plaza de armas, cuzco.jpg

Dag 19 Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
pe_al_childwith lama walking cuzco street.jpg

Dag 20 Cuzco

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng een bezoek aan één van de vele musea of de lokale markt, geniet van het heerlijke eten en ontspan op een terras en laat de wereld aan u voorbijgaan. In het ChocoMuseo kunt u deelnemen aan een chocolade workshop of een cacaoplantage tour boeken. In de meest sfeervolle en pittoreske wijk van Cuzco, San Blas, zijn vele ateliers en ambacht werkplaatsen te vinden. Het is een uitstekende wijk om in rond te lopen aangezien vele straten alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De wijk biedt ook een panoramisch uitzicht over de rest van de stad.
pe_alg_lima_road.jpg

Dag 21 Cuzco - Lima

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst wordt u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) gebracht.

Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners.

Goed om te weten

U kunt er optioneel voor kiezen om eerst een meerdaags bezoek te brengen aan het Tambopata Nationaal Reservaat voordat u doorreist naar Lima. U dient er wel rekening mee te houden dat de privéreis hierdoor een paar dagen langer duurt. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

Weetje

Restaurant Central in Lima is onlangs door het Britse tijdschrift Restaurant gekroond tot nummer 4 ter wereld. Dit maakt het volgens dit tijdschrift tot het beste restaurant in Latijns-Amerika. Kortom wilt u genieten van het allerhoogste culinaire niveau; breng een bezoek aan dit restaurant.

pe_al_san francisco church - lima 2.jpg

Dag 22 Lima

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en heeft u de gelegenheid om Lima te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

Het is aan te raden om deel te nemen aan de optionele stadstour door Lima. Tijdens deze excursie ziet u bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. Tijdens de rondleiding reist u langs de duizendjarige geschiedenis. Bij het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas) ziet u het regeringspaleis en de kathedraal, waar ook Francisco Pizarro is gelegen. De excursie gaat verder naar de San Francisco kerk en het klooster, waar het klooster en de hal zijn versierd met authentieke Sevilliaanse tegels die teruggaan tot 1620. In het complex, dat werd gebouwd over ondergrondse catacomben, is ook het Museum voor Religieuze Kunst, de kamer van de Spaanse kunstschilder Francisco de Zurbarán en de bibliotheek te vinden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het BRC Museum, waar u de schatten van Peru kunt bewonderen. Hier ziet u schitterende voorwerpen van goud, keramiek en textiel afkomstig van verschillende precolumbiaanse culturen. Tot slot brengt u een bezoek u de residentiele zones van San Isidro, met aantrekkelijke parken zoals El Olivar en Miraflores, een moderne wijk met prachtige parken, pleinen en lanen.
pe_al_paragliding in miraflores lima.jpg

Dag 23 Lima - Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Lima en naar de luchthaven gebracht. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Lima? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Dag 24 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

pe_al_tambopata giant otter in sandoval lake.jpg

3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inkaterra Hacienda Concepción

De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U brengt per houten kano een bezoek aan het hoefijzermeer Sandoval, dat de leefomgeving is van de bedreigde reuzenrotte...

Meer info >

Al voor € 756p.p.Meer info >
pe_al_tambopata macaws in clay lick.jpg

3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inotawa Lodge

De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. Bij de La Torre Clay Lick, een modderbank met mineraalrijke klei, heeft u vanaf een schuilplaats zicht op de ara's, pap...

Meer info >

Al voor € 686p.p.Meer info >
pe_tambopata_1.jpg

4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inkaterra Hacienda Concepción

De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. Geniet van de prachtige natuur, spot de wilde dieren en maak een nachtwandeling op zoek naar nachtdieren. Door een bezo...

Meer info >

Al voor € 901p.p.Meer info >
Tambopata rivier

4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inotawa Lodge

De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U overnacht in een goed verzorgde lodge, maakt een jungle wandeling en een nachtelijke boottocht. Ook brengt u een bezo...

Meer info >

Al voor € 740p.p.Meer info >
pe_al_san francisco church - lima 1.jpg

Lima - Stadstour Lima

Tijdens de stadstour door Lima ziet u bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. Tijdens de rondleiding reist u langs de duizendjarige geschiedenis. Bij ...

Meer info >

Al voor € 30p.p. Meer info >
pe_al_huaynapicchu.jpg

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Huayna Picchu beklimmen

Huayna Picchu is de jonge bergtop, gelegen aan de noordzijde van de Machu Picchu. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het hele complex. Dit is dan ook een uitstekende plek voor een geweldige...

Meer info >

Al voor € 102p.p. Meer info >
pe_al_machupicchu.jpg

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Machu Picchu beklimmen

Machu Picchu is de oude bergtop, gelegen ten zuidwesten van de citadel van Machu Picchu. Dit is de meest spectaculaire wandeling bij Machu Picchu. Het biedt een ongeëvenaard uitzicht op het beroemde I...

Meer info >

Al voor € 102p.p. Meer info >
pe_al_intipunku.jpg

Machu Picchu - Extra bezoek aan Machu Picchu + Wandeling naar de Inti Punku (zonnepoort)

De Inti Punku (zonnepoort) was ooit de hoofdingang van Machu Picchu. Keizerlijke bewakers gebruikten de Inti Punku om de toegang te controleren naar Machu Picchu. Zijn afgelegen locatie en strategisch...

Meer info >

Al voor € 84p.p. Meer info >
bo_al_potosimijnwerker2.jpg

Potosí - Stadstour Potosí

Maak een stadstour door Potosí waarbij u ook een bezoek brengt aan de mijn. Hou er rekening mee dat sommige een bezoek aan de mijnen als claustrofobisch ervaren. Deze excursie is dan ook niet voor ied...

Meer info >

Al voor € 34p.p. Meer info >
bo_al_tarabuco market 2.jpg

Sucre - Bezoek aan de openluchtmarkt van Tarabuco

Op zondag brengt u een bezoek aan de traditionele en kleurrijke openluchtmarkt van Tarabuco. U wordt na het ontbijt opgehaald en naar de gemeenschap van Tarabuco gereden, waar de tijd lijkt stil te he...

Meer info >

Al voor € 63p.p. Meer info >
bo_al_jatunyampara.jpg

Sucre - Bezoek de inheemse bevolking van Jatun Yampara

Breng een bezoek aan de inheemse bevolking van Jatun Yampara. Jatun Yampara is een project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. Hier ziet u ...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >
bo_al_white colonial towers and orange rooftops in sucre.jpg

Sucre - Stadstour Sucre

Maak een halve dagexcursie door de stad die ook wel de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad met Vier Namen’ wordt genoemd. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museo Costumbrista. Dit unieke museum toont h...

Meer info >

Al voor € 36p.p. Meer info >
pe_al_inca trail.jpg

Wandeling over de Inca Trail

De komende twee dagen maakt u in internationaal gezelschap één van de mooiste wandelingen van het continent. De wandelroute passeert een aantal archeologische Inca bezienswaardigheden en biedt een ind...

Meer info >

Al voor € 316p.p. Meer info >

Verlenging

pe_ac_britaniaex.jpg

Verlenging Hotel Britania Miraflores (middenklasse hotel)

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het Hotel Britania Miraflores in Lima. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt. Hotel Britania Miraflores staat in de groene buitenwijk Miraflore...

Meer info >

Al voor € 47p.p. p.nMeer info >
pe_ac_zw.jpg

Verlenging Hotel José Antonio Executive (superiorklasse hotel)

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in Hotel José Antonio Executive in Lima. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt. Hotel José Antonio Executive is gelegen in Miraflores, Lima. Hier...

Meer info >

Al voor € 61p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Peru selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Aguas Calientes

pe_ac_casaandinamachu_ex.jpg

Casa Andina Classic Machu Picchu - Superiorklasse

Casa Andina Classic Machu Picchu bevindt zich recht tegenover het treinstation van Aguas Calientes en op 20 meter van de BCP Bank en op slechts 5 minuten lopen van een bushalte waar bussen vertrekken naar Machu Picchu. De accommodatie beschikt overLees meer
pe_ac_marcoka.jpg

Marco Wasi Machu Picchu - Middenklasse

Marco Wasi is een comfortabel hotel vlakbij de hoofdstraat van Aguas Calientes en op 100 meter van Wiñaywayna Park. Het hotel beschikt over een receptie, computerstation, lobby, restaurant en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van een telefoon, TV,Lees meer

Cuzco

pe_ac_cusccatedral_ex.jpg

Casa Andina Classic Cusco Catedral - Superiorklasse

Deze Casa Andina Classic is een traditioneel hotel in het centrum van Cuzco, op slechts een steenworp afstand van het Plaza de Armas. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant met een uitgebreid ontbijtbuffet en mogelijkheden voor het lunchenLees meer
pe_ac_atahualpare.jpg

Hotel La Posada Atahualpa - Middenklasse

Hotel La Posada Atahualpa is gevestigd in een koloniaal huis. In de posada hangt een knusse, huiselijke sfeer waar u zich snel thuis zult voelen. Het ligt op een goede locatie met op loopafstand het centrale plein van Cusco, dichtbij musea, het busstationLees meer
pe_ac_cuscplaza_ex.jpg

Casa Andina Classic Cusco Plaza - Superiorklasse

Casa Andina Classic Cusco Plaza ligt op een uitstekende locatie in het centrum van Cuzco en nabij het belangrijkste plein van Cuzco, Plaza de Armas. Op loofafstand vindt u heel veel leuke winkels, restaurantjes, barretjes en bezienswaardigheden. De accommodatieLees meer

Heilige Vallei

pe_ac_sanaugustine_tuin.jpg

San Agustin Monasterio de la Recoleta Hotel - Superiorklasse

Het charmante hotel San Agustin Monasterio de la Recoleta was oorspronkelijk een legendarisch klooster dat is gebouwd aan het begin van de 15e eeuw. In 2007 werd het gebouw, na een complete renovatie, geopend als hotel. Het ligt in het majestueuze HeiligeLees meer
pe_ac_villauruex2.jpg

Villa Urubamba Sacred Valley Lodge - Middenklasse

Een knusse lodge in landelijke sfeer, gelegen in het hart van Sacred Valley. Villa Urubamba Sacred Valley Lodge is een comfortabel verblijf waar u zich zult onderdompelen in de schoonheid van de omgeving. De lodge is genesteld onder de majesteuze bergenLees meer

La Paz

bo_ac_casona_en.jpg

La Casona Boutique Hotel - Superiorklasse

La Casona Boutique Hotel bevindt zich in een koloniaal gebouw in La Paz, op slechts 20 meter van het San Francisco-plein en op 150 meter afstand van de Camacho Avenue. Het hotel beschikt over een restaurant waar u mediterrane en regionale gerechten kuntLees meer
bo_ac_columbuska1.jpg

Hotel LP Columbus - Middenklasse

Hotel LP Columbus is gelegen in het centrum van La Paz. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/ofLees meer

Lima

pe_ac_britaniaka.jpg

Hotel Britania Miraflores - Middenklasse

Hotel Britania Miraflores staat in de groene buitenwijk Miraflores. Een leuke buurt met diverse winkels, gezellige restaurants en het historische Huaca Pucllana vlakbij. Het hotel heeft een ideale locatie en beschikt over een receptie, lobby, restaurantLees meer
pe_ac_zw.jpg

Hotel José Antonio Executive - Superiorklasse

Hotel José Antonio Executive is gelegen in Miraflores, Lima. Hier kunt u genieten van de cultuur en rijke geschiedenis. Het hotel ligt op korte afstand van het strand Makaha Beach en diverse eetgelegenheden. Het hotel is voorzien van een zwembad, restaurantLees meer

Potosí

bo_hostalcolonial_ex3.jpg

Hostal Colonial - Superiorklasse

Het Hostal Colonial is gevestigd in een traditioneel koloniaals gebouw en beschikt over een prachtige patio, een terras op het dak, een receptie met haard en er is een restaurant. Er is tevens WiFi aanwezig.
De comfortabele kamers beschikken over eenLees meer
bo_ac_cerrorico_ka2.jpg

Hostal Cerro Rico Velasco - Middenklasse

Hostal Cerro Rico Velasco is gunstig gelegen op 300 meter van het centrale plein van Potosí. Het hostal beschikt over gratis WiFi, 24-uursreceptie en op aanvraag is er een wasservice beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, aircoLees meer

Puno/Titicacameer

pe_ac_casaandina_puno_ex.jpg

Casa Andina Classic Tikarani - Superiorklasse

Casa Andina Classic Puno Tikarani ligt in het centrum van Puno, nabij diverse restaurants, het Plaza de Armas en diverse bezienswaardigheden. De kamers zijn ruim en zonnig en beschikken over een TV en een grote zithoek. Het restaurant serveert verschillendeLees meer
pe_ac_colonka.jpg

Hotel Casona Colon Inn - Middenklasse

Gelegen in een groot koloniaal landhuis, in het hart van Puno, vindt u het comfortabele hotel Casona Colon Inn. Het Titcacameer ligt op loopafstand van dit hotel evenals de centrale markt van Puno. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, barLees meer

Santa Cruz

bo_ac_lpka1.jpg

Hotel LP Santa Cruz - Middenklasse

Een uitstekende optie voor een verblijf in Santa Cruz. Hotel LP Santa Cruz is een fijn hotel op een ideale locatie. Het Blacutt-plein in het centrum ligt op enkele meters afstand van het hotel, evenals het moderne Cine Center. Het hotel beschikt overLees meer
bo_acc_laspalmas_ex.jpg

Hotel Las Palmas - Superiorklasse

Hotel Las Palmas is een uitstekende uitvalbasis voor uw verblijf in Santa Cruz. Het hotel ligt in het centrum van Santa Cruz en ligt op slechts 3 minuten rijden van het voetbalstadion Ramón Tahuichi Aguilera. Het hotel beschikt over een restaurant waarLees meer

Sucre

bo_acc_sucre_tuin.jpg

Hostal Sucre - Middenklasse

Hostal Sucre heeft een elegante binnenplaats in Spaanse stijl en is ingericht met koloniale details. Het restaurant van het hotel heeft een elegante inrichting met indrukwekkende vergulde frames. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, TV, een eigenLees meer
bo_ac_mercedex1.jpg

Hotel De Su Merced - Superiorklasse

Een elegante, kleinschalige accommodatie opgetrokken uit een 18-eeuws huis in het hart van Sucre. Het is opgebouwd in Spaanse stijl en biedt prachtig uitzicht over Sucre. Hotel De Su Merced heeft een uitstekende ligging, met op slechts 250 meter afstandLees meer

Uyuni/Salar de Uyuni

bo_ac_jardinesuyuni_ex3.jpg

Hotel Jardines de Uyuni - Superiorklasse

Hotel Jardines de Uyuni is een elegant hotel met rustieke uitstraling. Het ligt op 200 meter afstand van het plein Arce. De kamers van het hotel zijn ingericht met levendige kleuren en rustiek meubilair. Ze zijn voorzien van verwarming, TV en een privéLees meer
pe_acc_samaywasi_ex.jpg

Hotel Samay Wasi Uyuni - Middenklasse

Hotel Samay Wasi Uyuni ligt aan de rand van het centrum van Uyuni. Het hotel beschikt over een receptie met lobby, WiFi en er is verwarming aanwezig in het hotel. De kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met warm-water douche.Lees meer
pe_ac_taylapiedraex.jpg

Hotel Tayka de Piedra - Middenklasse

In een charmant huis gemaakt van steen en vulkanisch zand is dit kleinschalige hotel gevestigd. Hotel Tayka de Piedra is op korte afstand gelegen van diverse culturele en natuurlijke bezienswaardigheden en ligt ten zuiden van de Salar de Uyuni. Het hotelLees meer
bo_ac_taykadesiertokex1.jpg

Hotel Tayka del Desierto - Middenklasse

In het midden van een unieke omgeving, geschilderd in een waaier van kleuren en in het hart van de Desert Siloli ligt het hotel Tayka del Desierto. Het hotel is opgebouwd uit vulkanisch gesteente en ligt op een spectaculaire locatie in de BoliviaanseLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Santa Cruz - Sucre en Cuzco - Lima
Alle transfers
Lijndienstbus Sucre - Potosí, Potosí - Uyuni, Oruro - La Paz en La Paz - Puno
Nachttrein Uyuni - Oruro
Toeristische bus Puno - Cuzco
Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
Shuttlebus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Dagkamer in Uyuni voor vertrek per nachttrein naar Oruro
Verblijf op het Titicacameer bij een lokale familie op Amantaní eiland
Iedere dag ontbijt*
8 x lunch en 1 x diner
3-daagse excursie per jeep over de zoutvlakte Salar de Uyuni en door het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat**
Stadstour La Paz & Valle de la Luna (Vallei van de Maan)**
2-daagse excursie per boot over het Titicacameer
Excursie onderweg van Puno naar Cuzco inclusief bezoek aan het INC Pukara museum, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas**
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s inclusief bezoek aan de Pisac indianenmarkt en de Inca-ruïnes van Ollantaytambo**
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Stadstour door de ‘Heilige stad van de Inca’s’, Cuzco**.
Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op privé-basis in Bolivia, en op basis van internationaal gezelschap in Peru.
* Uitgezonderd de treinreis.
** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 130 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Nachttrein Uyuni - Oruro

De nachttrein van Uyuni naar Oruro vertrekt momenteel vier keer in de week op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag. Het vertrek op dinsdag en vrijdag is rond 01.45 uur (aankomst rond 09.10 uur) en op donderdag en zondag rond 00.05 uur (aankomst rond 07.10 uur). De stoelen in de trein (Espreso del Sur of Wara Wara del Sur) zijn verstelbaar. Drankjes en snacks zijn niet inbegrepen gedurende de treinreis, maar zijn te verkrijgen in de eetzaal. De trein is uiteraard voorzien van toiletfaciliteiten.

Bij NRV heeft u als extra service de beschikking over een dagkamer totdat u wordt opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Uyuni.

3-daagse excursie per jeep

In een jeep passen maximaal 4 personen.

Privéreizen in Peru
De rondreis wordt uitgevoerd per comfortabel openbaar vervoer en met (mini-)bussen. De excursies tijdens onze reizen in Peru zijn over het algemeen niet op privé basis, maar u sluit zich aan bij een internationaal gezelschap. U dient er rekening mee te houden dat u tijdens de transfers tussen de verschillende plaatsen niet van begeleiding wordt voorzien en/of stops worden gemaakt.
Bezoekersregeling Machu Picchu
Vanaf 1 juli 2017 geldt er een nieuwe bezoekersregeling voor de Inca-stad Machu Picchu. Vanaf deze datum is het alleen mogelijk om Machu Picchu in shifts te bezoeken. De eerste shift is van 06.00-12.00 uur en de tweede shift is van 12.00-17.30 uur. Gedurende elke shift is het toegestaan om maximaal vier uur door te brengen in Machu Picchu. Doel is de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen.
Onvoorziene gebeurtenissen ter plaatse
Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met stakingen en/of wegafsluitingen tijdens uw reis. Hierdoor kan het zijn dat het programma iets aangepast moet worden, bepaalde trajecten een langere reistijd met zich meebrengen of een binnenlandse vlucht noodzakelijk is. Eventuele meerkosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening en dienen ter plaatse te worden voldaan. Uiteraard zal onze lokale vertegenwoordiger er alles aan doen om dit te vermijden en worden de opties met u besproken.
Feestdagen in Peru & Bolivia
Tijdens Kerst & Nieuwjaar, Pasen en Inti Raymi kunnen er prijsverhogingen gelden. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Bagage gedurende privéreizen
U mag maximaal 23 kilo ruimbagage meenemen aan boord van binnenlandse vluchten in Peru. Houdt u eventueel rekening met ruimte in uw koffer voor souvenirs. Het maximum voor uw handbagage tijdens de binnenlandse vluchten in Peru is zo'n 10 kilo (met een lengte + hoogte + breedte van maximaal 115 cm).

Het is aan te raden om een reistas, rugzak of kleine koffer (handbagage formaat) mee te nemen voor uw verblijf in Aguas Calientes en de Heilige Vallei. In dit geval kunt u uw grote koffer in het hotel in Cuzco achterlaten. De vervoersmiddelen in dit deel van Peru zijn niet voorzien van genoeg kofferruimte om het reizen met grote koffers mogelijk te maken.

Aan boord van de trein van/naar Aguas Calientes mag u een reistas, rugzak of kleine koffer (handbagage formaat) meenemen met een lengte + hoogte + breedte van maximaal 157 cm. Het gewicht dient te voldoen aan de normale handbagage restricties (niet meer wegen dan 10 kilo). Bagage die niet voldoet aan deze eisen worden niet vervoerd aan boord van de trein. Het is dus aan te raden om alleen het hoogst nodige mee te nemen voor uw verblijf in Aguas Calientes.

Als u ervoor heeft gekozen om de Wandeling over de Inca Trail bij te boeken dan dient u te beschikken over een rugzak voor maximaal 5 kilo aan persoonlijke bagage. Gedurende deze wandeling draagt u uw eigen bagage.
Als u ervoor heeft gekozen om de 4 dagen Inca Trail bij te boeken dan dient u te beschikken over een rugzak voor maximaal 7 kilo aan persoonlijke bagage. Gedurende deze wandeling draagt u uw eigen bagage of als u een drager bij heeft geboekt dan wordt uw bagage voor u gedragen.
Als u ervoor heeft gekozen om de 4 dagen Lares Trek of de 4 dagen Salkantay Trail bij te boeken dan wordt u de dag voor de start van deze bouwsteen door onze lokale vertegenwoordiger voorzien van een reistas voor uw maximaal 7 kilo aan persoonlijke bagage. Deze bagage wordt vervolgens gedragen door een muilezel.
Uw overige bagage kunt u achterlaten in uw hotel in Cuzco.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Hoogtepunten van Bolivia & Peru

Hotel Britania Miraflores***

Hotel José Antonio Executive****

Overnachtingen Lima

Overnachtingen Lima

Overnachtingen Lima

Overnachtingen Lima

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam