neemt je mee
UNESCO Werelderfgoed in Sucre
UNESCO Werelderfgoed in Sucre
Zoutvlakte van Uyuni
Zoutvlakte van Uyuni
Verblijf op het Titicacameer
Verblijf op het Titicacameer
Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk
Cuzco, de hoofdstad van het oude Inca-rijk
Machu Picchu
Machu Picchu

Hoogtepunten van Bolivia & Peru

Privéreis | 24 dagen v.a. 4089
3914i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
18-11-2018
Reisduur
24 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Privéreizen Sale tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 20 november 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen bij vertrek tot en met oktober 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- Geldig tot en met 20 november 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen bij vertrek tot en met oktober 2019
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Privéreizen Sale tot 175 ppi
Rondreizen > Rondreizen Peru > Privéreizen Peru > Hoogtepunten van Bolivia & Peru
UNESCO Werelderfgoed in Sucre, Potosí en Cuzco
3-daagse excursie over de zoutvlakte Salar de Uyuni
Verblijf bij een lokale familie op het Titicacameer
3-daags verblijf in de Heilige Vallei van de Inca's
Mogelijkheid tot een 2e bezoek aan Machu Picchu

Van de grootste zoutvlakte ter wereld tot de verborgen Inca-stad Machu Picchu

Tijdens deze reis brengt u een bezoek aan de voornaamste bezienswaardigheden van Bolivia en Peru. U maakt gebruik van verschillende vervoersmiddelen, geniet van een rijke geschiedenis, koloniale architectuur en UNESCO Werelderfgoed, en leert meer over de verschillende bevolkingsgroepen. Onderweg slaapt u op een eiland gelegen op het hoogst bevaarbare meer ter wereld en verblijft u enkele dagen in de Heilige Vallei van de Inca’s. Natuurlijk mag een meerdaagse excursie per 4WD over de zoutvlakte van Salar de Uyuni en langs kleurrijke lagunes met flamingo’s niet ontbreken.

"Twee van de mooiste landen van Zuid-Amerika gecombineerd in één reis. Onderweg was het genieten van de prachtige natuur en rijke cultuur en heb ik de belangrijkste bezienswaardigheden van beide landen gezien. Vooral de excursie per jeep over de zoutvlakte en het bezoek aan Machu Picchu hebben een grote indruk op mij gemaakt."

H. de Boer, Rotterdam

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Santa Cruz

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - Santa Cruz

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Santa Cruz, de belangrijkste en meest welvarende stad van Bolivia.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Santa Cruz

bo_al_vrouwmetkind.jpg
Transfer naar hotel Santa Cruz
Vrije dag
Overnachting Santa Cruz

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in het centrum van Santa Cruz te brengen. In tegenstelling tot veel andere grote steden in Bolivia is Santa Cruz laag gelegen, op zo’n 416 meter, en beschikt het over een tropisch klimaat.

Santa Cruz voelt verrassend genoeg aan als een kleine stad door zijn gebrek aan hoogbouw en ontspannen tropische sfeer. De grootste stad van Bolivia ademt moderniteit, maar klampt zich nog altijd vast aan traditie. Het centrum van de stad is levendig, de smalle straatjes vol met zakenmannen in pak die chicha (maïsdrankje) nippen bij kraampjes op straat, terwijl de taxi’s en paard-en-wagens elkaar verdringen voor de beste positie bij de verkeerslichten. De lokale bevolking relaxt op het centrale plein en luistert naar Camba muziek, restaurants gaan dicht voor de siësta en kleine winkels verkopen goedkope, lokale producten. Er zijn hier heerlijke restaurants te vinden door de veelzijdige invloeden van de Spanjaarden, Aziaten, Afrikanen en indianen.

DAG
03

Santa Cruz - Sucre

bo_al_sucre.jpg
Transfer naar luchthaven Santa Cruz
Vlucht Santa Cruz - Sucre
Transfer naar hotel Sucre
Vrije middag
Eerste overnachting Sucre

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Santa Cruz gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Sucre, de hoofdstad van Bolivia. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Sucre is de mooiste stad van Bolivia en het symbolisch hart van de natie. Het was hier dat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen en terwijl La Paz nu de zetel is van de regering, is Sucre in de grondwet opgenomen als de hoofdstad van het land. Met een schitterende verzameling van witte gebouwen en mooie patio's herbergt de stad een schat aan koloniale architectuur. De strenge controles die er gelden voor de ontwikkeling van de stad, hebben ervoor gezorgd dat Sucre het paradepaardje van Bolivia is geworden. In 1991 is het dan ook niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Door zijn ligging in een vallei omringd door lage bergen, beschikt Sucre over een mild en aangenaam klimaat. Met zijn ruime selectie aan uitstekende accommodaties en schat aan kerken en musea is er genoeg te doen in en rondom Sucre.

DAG
04

Sucre

bo_al_tarabuco local market.jpg
Vrije dag
Stadstour Sucre (optionele excursie)
Bezoek openluchtmarkt Tarabuco (optionele excursie, alléén op zondag)
Bezoek inheemse bevolking Jatun Yampara (optionele excursie)
Tweede overnachting Sucre

Vandaag heeft u een volle dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt optioneel deelnemen aan een excursie door de stad die ook wel de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad met Vier Namen’ wordt genoemd. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museo Costumbrista. Dit unieke museum toont het leven zoals het was in Sucre gedurende het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw. In de 10 kamers geven foto’s, kostuums, antiek meubilair en persoonlijke voorwerpen u een beter inzicht in het leven van de lokale bevolking in hun verschillende sociale klassen. Hierna vervolgt u de excursie met een wandeling over een typische markt, om de dagelijkse kledij van de lokale bevolking te bewonderen en bezoekt u het hoofdplein. Onderweg wordt u geattendeerd op interessante details die zijn te zien op de witte koloniale gebouwen. Tot slot geniet u van een traditioneel drankje in een populaire bar.

U kunt er op zondag ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de traditionele en kleurrijke openluchtmarkt van Tarabuco (optioneel). U wordt dan na het ontbijt opgehaald en naar de gemeenschap van Tarabuco gereden, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Hier heeft u de kans om in contact te komen met de inheemse Yampara bevolking die hun gewoonten, tradities en taal met u delen. Tijdens een wandeling over de straten van Tarabuco heeft u de gelegenheid om de met de hand gemaakte producten; het textiel en de kleding te kopen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u een aantal oude straatjes en het centrale plein. Deze excursie geeft u een goed inzicht in één van de best bewaarde culturen van de wereld.

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de inheemse bevolking van Jatun Yampara (optioneel). Jatun Yampara is een project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. Hier ziet u de typische huisvesting, kleding en gewoontes van de inheemse bevolking. Tijdens uw bezoek aan de textiel en keramiek werkplaatsen heeft de mogelijkheid om handwerk te kopen bij de ambachtslieden. Ook brengt u een bezoek aan een klein museum en de schoolgemeenschap. In de Chicheria (lokale bar) proeft u de chicha, een zuur drankje gemaakt van gefermenteerde maïs.

DAG
05

Sucre - Potosí

Potosi
Transfer naar busstation Sucre
Lijndienstbus Sucre - Potosí (ca. 3 uur)
Transfer naar hotel Potosí
Overnachting Potosí

In de ochtend heeft u de tijd om te ontspannen en uw bagage op uw gemak in te pakken. U wordt vervolgens opgehaald en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar de zilverstad Potosí. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Potosí was ooit de grootste en rijkste stad van het Amerikaanse continent. Eeuwenlang was dit de locatie van de Spaans koloniale muntplaats. Het verhaal gaat dat ook een groot deel van de Zilvervloot, die Piet Hein op de Spanjaarden buit maakte, afkomstig was uit Potosí. Door zijn rijke geschiedenis en koloniale architectuur behoort de stad tot UNESCO Werelderfgoed. Het is één van de hoogst gelegen steden ter wereld met zijn 4090 meter. Houdt u hier dan ook rekening mee en doe het rustig aan!

DAG
06

Potosí - Uyuni

bo_al_salt mining.jpg
Vrije ochtend
Stadstour Potosí (optionele excursie)
Transfer naar busstation Potosí
Lijndienstbus Potosí - Uyuni (ca. 3 uur)
Transfer naar hotel Uyuni
Alternatief: zouthotel Uyuni (optioneel)
Overnachting Uyuni in het centrum

Vandaag kunt u een stadstour maken door Potosí waarbij u ook een bezoek brengt aan de mijn (optioneel). Houdt u er wel rekening mee dat sommige personen een bezoek aan de mijnen als claustrofobisch ervaren. Weeg dan ook voor uzelf af of deze optionele excursie voor u geschikt is. De excursie begint echter met een bezoek aan de markt, waar de gids u uitleg geeft over alle benodigdheden die nodig zijn voor het werken onder de grond, zoals dynamiet en olielampen. U krijgt hier tevens de gelegenheid om sigaretten en coca bladeren te kopen voor de mensen die werken in de mijn. Vanaf Cerro Chico heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Er zijn tenminste 300 verschillende ingangen naar de mijn, deze grotten zijn nog steeds vergelijkbaar met zoals ze waren in koloniale tijden, en zijn een bron van vele mineralen. In de mijn zijn er 300 tot 400 mijnwerkers te vinden. Als bezoeker daalt u in beschermende kleding zo’n twee kilometer omlaag, krijgt u onderweg uitleg van uw gids en ziet u de barre omstandigheden waarin de mijnwerkers moeten werken. De belangrijkste bezienswaardigheid is El Tío, de duivelse beschermengel van de mijn. Er wordt gedacht dat hij heerst over de mijn, en hij vertegenwoordigd dan ook bescherming en vernietiging. De mijnwerkers offeren sigaretten, coca bladeren en sterke drank bij zijn beeltenissen. Zij geloven dat als El Tío niet wordt gevoed hij ze zal straffen.

Uiteraard kunt u ook zelfstandig op verkenning gaan door Potosí, en de grote kerken en sierlijke koloniale architectuur bewonderen. Een bezoek aan de voormalige muntplaats Casa Nacional de Moneda en het prachtige klooster Convento de Santa Teresa zijn enkele belangrijke bezienswaardigheden die u onderweg tegen zal komen. In de middag, nadat u de tijd heeft gehad om Potosí te verkennen, wordt u naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar Uyuni. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Morgen begint u met uw bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld!

DAG
07

Uyuni - Salar de Uyuni

bo_al_uyuni jeep tour.jpg
Excursie per jeep over de zoutvlakte Salar de Uyuni
Bezoek Colchani zoutfabriek en waterbronnen Ojos de Sal
Panoramisch uitzicht bij Incahuasi eiland
Overnachting San Pedro de Quemes/Uyuni

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en vertrekt u voor een onvergetelijke excursie per jeep over de zoutvlakte. Houdt uw camera bij de hand en zet een zonnebril op! De witte zoutlaag van Salar de Uyuni ziet eruit als een enorme gletsjer en heeft dan ook hetzelfde effect op uw ogen als een wintersportvakantie.

Allereerst brengt u een bezoek aan een zoutfabriek in Colchani. Hierna arriveert u bij Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte van 10582 km2, ooit een reusachtig prehistorisch meer dat is opgedroogd. Onderweg wordt er gestopt voor fotomomenten en kunt u genieten van het magnifieke uitzicht. Dit is ook een uitstekende plek voor wat grappige foto’s van optische illusies. Onderweg ziet u de waterbronnen Ojos de Sal (Ogen van de Zoutvlakte), die afkomstig zijn van de ondergrondse rivieren die stromen onder de zoutvlakte.

In de middag arriveert u bij het Incahuasi eiland. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte, en beschikt over enorme cactussen en een zeldzaam ecosysteem. De cactussen die zich op het eiland bevinden zijn zo’n 700 jaar oud en 10 meter hoog! Het eiland is gelegen op de overblijfselen van een vulkaan, die onderwater stond toen de zoutvlakte nog een prehistorisch meer was. De koraalachtige structuur van het eiland bestaat deels uit fossielen van algen, waaruit blijkt dat dit vroeger een gigantische zee vol leven was. Het eiland werd vroeger door de Inca’s gebruikt als rustplaats. Ze staken de zoutvlakte over met lama’s, die beladen waren met goederen voor de handel in Chili. Doordat het eiland in het midden van de zoutvlakte is gelegen heeft u hier een verbazingwekkend 360 graden panoramisch uitzicht. Vervolgens wordt u naar San Pedro de Quemes gebracht voor uw overnachting.

DAG
08

Salar de Uyuni - Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat

bo_al_arbol de piedra (tree of rock) siloli desert.jpg
Excursie per jeep door het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat
Bezoek Laguna Colorada en Siloli woestijn
Overnachting Ojo de Perdiz/Uyuni

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Laguna Colorada, een mooie rode lagune, ontstaan door de micro-organismen in het water. Hier heeft u de kans op het spotten van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Onderweg geniet u van het uitzicht op de Ollagüe vulkaan, Laguna Canapa, Laguna Hedionda, Laguna Honda, Laguna Chiarkota en Laguna Ramaditas. Dit gebied is onderdeel van een reservaat genaamd Eduardo Avaroa en geeft u ook de mogelijkheid om wilde vicuña’s (kleinste lamasoort), diverse vogelsoorten en wilde woestijnkonijnen te spotten. Aangekomen bij de Siloli woestijn heeft u de mogelijkheid om foto’s te maken van het schitterende landschap en ziet u de Árbol de Piedra (stenen boom). Deze ongewone rotsformatie van zo’n zeven meter hoog heeft zijn vorm gekregen door wind- en zanderosie. Vervolgens wordt u naar Ojo de Perdiz gebracht voor uw overnachting.

DAG
09

Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat - Uyuni - Oruro

bo_al_geyser sol de manana.jpg
Bezoek het geiserveld Sol de Mañana
Rit langs Dalí woestijn en diverse lagunes
Bezoek Valle de las Rocas (Vallei van de Rotsen)
Dagkamer Uyuni
Transfer treinstation Uyuni
Nachttrein Uyuni - Oruro (ca. 7 uur)

Vandaag wordt het vroeg opstaan om een bezoek te kunnen brengen aan het geiserveld Sol de Mañana. Het actiefste moment van de dag is namelijk bij het eerste zonlicht. Hier heeft u de gelegenheid om fantastische foto’s te maken van de stomende geisers en bubbelende modderpoelen. Onderweg naar Uyuni passeert u de Dalí woestijn, dat lijkt op een surrealistisch schilderij van Salvador Dalí, de Laguna Blanca (Witte Lagune) en Laguna Verde (Groene Lagune). Tot slot brengt u een bezoek aan de Valle de las Rocas (Vallei van de Rotsen) met allemaal vreemde rotsformaties en het dorpje San Cristóbal. Aangekomen in Uyuni wordt u naar het hotel gebracht waar u de beschikking heeft over een dagkamer, totdat u wordt opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Uyuni.

DAG
10

Oruro - La Paz

bo_al_lapaz.jpg
Transfer naar busstation Oruro
Lijndienstbus Oruro - La Paz (ca. 4 uur)
Transfer naar hotel La Paz
Stadstour La Paz & Valle de la Luna (Vallei van de Maan)
Overnachting La Paz

’s Ochtends vroeg komt u aan bij het treinstation van Oruro. Hier wordt u opgewacht en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar La Paz. Bij aankomst in La Paz, de hoofdstad van het departement La Paz en de zetel van de regering, wordt u naar uw hotel gebracht. Vandaag neemt u deel aan een halve dagexcursie door deze stad. De eerste stop is Plaza Murillo, waar de Boliviaanse regering zich bevindt. Hier bezoekt u de immense kathedraal en het presidentieel paleis beter bekend als het verbrande paleis, vanwege de vernietiging die in 1875 plaatsvond tijdens een volksopstand. De volgende stop, de katholieke San Francisco kerk, is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw in de Mesties-barok stijl. De gebeeldhouwde façade is voorzien van inheemse symbolen van gemaskerde figuren tot slangen, draken en tropische vogels. Hierna brengt u een bezoek aan de beroemde koloniale straat Calle Jaén, waar vier kleine, interessante musea zijn te vinden. Vervolgens bezoekt u het openluchtmuseum van de Tiwanaku cultuur.

De tweede helft van de excursie brengt u een bezoek aan de unieke Valle de la Luna (Vallei van de Maan). Dit maanlandschap is ontstaan door erosie. Het resultaat is een canyon vol kleurrijke, geërodeerde en stalagmietachtige rotsformaties. Het heeft iets weg van een combinatie van het Badlands Nationaal Park en Bryce Canyon Nationaal Park in Amerika. Het is raar te bedenken dat dit buitenaardse landschap zich op zo’n 10 kilometer van de drukke binnenstad van La Paz bevindt. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
11

La Paz - Puno

bo_al_copacabana.jpg
Transfer naar busstation La Paz
Lijndienstbus La Paz - Puno (ca. 7 uur)
Transfer naar hotel Puno

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar het aan het Titicacameer gelegen Puno (Peru). Onderweg steekt u per ferry de Straat van Tiquina over en vervolgt u de reis naar de grens, waar u van bus wisselt. Hou uw paspoort bij de hand voor de grensformaliteiten!

Bij aankomst in Puno wordt u naar uw hotel gebracht. Puno is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Peru en één van de meest interessante plekken van het continent. Er zijn maar weinig steden gelegen aan de oever van een waterlichaam als het Titicacameer; ’s werelds hoogst bevaarbare meer.

Het Kuntur Wasi uitkijkpunt, een groot metalen sculptuur van een condor, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het Titicacameer. Het is dus de moeite waard om de 700 treden te beklimmen om dit sculptuur te bereiken! De Plaza de Armas, de barokke kathedraal uit de 18e eeuw en het 17e eeuwse huis Casa del Corregidor zijn andere bezienswaardigheden die in uw vrije tijd kunnen worden bezocht.

DAG
12

Puno - Amantaní eiland/Titicacameer

pe_al_the floating and tourist islands of lake titicaca puno.jpg
Transfer naar haven Puno
Boottocht over het Titicacameer
Kennismaking tradities Uros-eilanden
Prachtige zonsondergang Amantaní eiland
Overnachting op Amantaní eiland bij een lokale familie

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor uw tweedaagse reis op het Titicacameer. Vanaf de haven vertrekt u per boot naar de Uros eilanden. De bewoners van deze veertigtal eilanden, gelegen in het Titicaca Nationaal Reservaat, leven nog net als hun voorouders deden. Ze hebben hun gewoontes en eigenaardigheden bewaard, maar bovenal hun manier van gemeenschappelijk leven. Hier ziet u hoe de leden van de Uros stam op deze rieteilanden wonen in huizen en varen in boten gebouwd van riet. U brengt wat tijd met ze door en ziet hoe ze al eeuwenlang overleven van de jacht en visserij.

Hierna vervolgt u de reis naar Amantaní eiland waar u wordt opgewacht door lokale families. Zij nodigen u uit bij hun huis en geven u inzicht in hun cultuur en levensstijl. Na te zijn toegewezen aan een gastgezin brengt u een bezoek aan het hoogste punt van het eiland om te genieten van een prachtige zonsondergang. Hier is ook een archeologische opgraving van Inca-ruïnes te vinden.

DAG
13

Amantaní eiland/Titicacameer - Puno

pe_al_amantani - puno.jpg
Boottocht over het Titicameer
Bezoek textiel-eiland Taquile
Transfer naar hotel Puno
(Nieuwe) overnachting Puno

Na het ontbijt neemt u afscheid van de lokale familie en vaart u naar het rustige eiland Taquile dat gedomineerd wordt door oude Inca terrassen. Een bezoek aan Taquile eiland geeft een beeld van de gewoontes en tradities van de inheemse bevolking en laat zien hoe deze mensen in staat zijn te leven ver van de bewoonde wereld. De inwoners van Taquile eiland staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding, dat tot het beste handwerk van Peru wordt gerekend. U heeft de kans om een demonstratie van traditionele weeftechnieken te zien. Daarnaast kunt u de traditionele kostuums bewonderen die de Quechua indianen hier dragen. Na een heerlijke lunch van vers gevangen vis en lokaal geteelde groenten en fruit keert u per boot terug naar Puno.

DAG
14

Puno - Cuzco

pe_al_andahuaylillas - cusco.jpg
Transfer naar busstation Puno
Bezoek diverse bezienswaardigheden tussen Puno - Cuzco met de Inka Express bus (ca. 10 uur)
Transfer naar hotel Cuzco
Overnachting Cuzco

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de Inka Express bus over de ‘Route van de Zon’ van Puno naar Cuzco. Onderweg zult u versteld staan van de indrukwekkende altiplano, een droog en dor landschap met weids uitzicht, met grazende vicuña’s en lokale gemeenschappen. Onderweg wordt er gestopt bij het INC Pukara museum, de La Raya bergpas, lunch in Sicuani, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas. Vooral Pukara en Andahuaylillas zijn prachtige bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Pukara is een getrapte piramide van 3500 jaar oud dat is uitgewerkt door de dorpelingen van Pukara. De beroemde koloniale kerk Andahuaylillas beschikt over een prachtig beschilderd plafond en andere kunstschatten. Onderweg rijdt u over de 4338 meter hoge La Raya bergpas en daalt u af naar een prachtige vallei gecultiveerd met tal van gewassen als maïs en aardappelen. Het is genieten van het prachtige uitzicht over het Andeslandschap, de natuur, kerken en Inca-ruïnes. Dit is veruit de meest leuke manier om van Puno naar Cuzco te reizen!

Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.

DAG
15

Cuzco - Heilige Vallei

pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s
Bezoek lokale markt Pisac
Bezoek Ollantaytambo-ruïnes
Eerste overnachting Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. De Heilige Vallei van de Inca’s is een bestemming op zich. Hier ziet u terrasvormige berghellingen, lokale markten en de onwerkelijke schoonheid van het landschap. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei.

In het kleine dorpje Pisac bezoekt u de indianenmarkt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. Na de lunch vertrekt u naar de stad Ollantaytambo dat enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru bevat. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in de Heilige Vallei.

DAG
16

Heilige Vallei

pe_al_maras - cusco.jpg
Vrije dag
Amfitheaters van Moray & Zoutmijnen van Maras (optionele excursie)
Tweede overnachting Heilige Vallei

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en is het mogelijk om optioneel een bezoek te brengen aan Moray en Maras. Moray is beroemd om zijn amfitheaters, gevormd door verschillende ronde terrassen, die als kunstmatige kraters lijken te verdwijnen in het grasland. Bewijs lijkt te suggereren dat Moray een belangrijk centrum was van Inka landbouwkundig onderzoek naar gewassen. Deze gewassen werden geplant op verschillende perceelgroottes, op verschillende hoogtes en op verschillende bodemtypes om te zien waar de gewassen het beste resultaat leverden. De terrassen werden voorzien van water door een complex irrigatiesysteem en boden ruimte aan meer dan 250 verschillende soorten groenten en granen door het grote onderlinge temperatuurverschil.

Maras is een klein dorp met als voornaamste attractie, naast de kerk die dateert uit de koloniale tijd, de zoutmijnen. Zout wordt gewonnen uit mijnen die al sinds de precolumbiaanse tijd in gebruik zijn. Hier werken ze met een oud droogproces waarbij ze het zoutwater dat voortvloeit uit een ondergrondse stroom in de zon blootleggen in duizenden baden totdat het water verdampt is en alleen het zout overblijft. Er zijn hier meer dan 3000 zoutbaden te vinden die dagelijks worden gevuld met water. Tijdens de zomermaanden (april-oktober) is dit glinsterende spektakel werkelijk onvergelijkbaar. Het is geen wonder dat deze plek zoveel fotografen aantrekt. Onderweg reist u tussen de met sneeuw bedekte Andesgebergte, door gele velden van tarwe en langs enkele dorpjes. Na afloop keert u terug naar het hotel.

Uiteraard kunt u deze dag ook ontspannen bij het zwembad en een bezoek brengen aan het stadje met zijn centrale plein, koloniale architectuur en dagelijkse markt.

DAG
17

Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

Aguas Calientes
Transfer naar treinstation Ollantaytambo
Wandeling over de Inca Trail (optionele excursie)
Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes
Shuttlebus naar Machu Picchu
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Shuttlebus naar Aguas Calientes
Overnachting Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

DAG
18

Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg
Vrije ochtend
Mogelijkheid om een extra bezoek aan Machu Picchu te brengen (optionele excursie)
Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo
Transfer naar hotel Cuzco
Eerste (nieuwe) overnachting Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein en bus keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

DAG
19

Cuzco

pe_al_plaza de armas, cuzco.jpg
Vrije ochtend
Stadstour Cuzco
Tweede overnachting Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
20

Cuzco

pe_al_childwith lama walking cuzco street.jpg
Vrije dag
Derde overnachting Cuzco

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng een bezoek aan één van de vele musea of de lokale markt, geniet van het heerlijke eten en ontspan op een terras en laat de wereld aan u voorbijgaan. In het ChocoMuseo kunt u deelnemen aan een chocolade workshop of een cacaoplantage tour boeken. In de meest sfeervolle en pittoreske wijk van Cuzco, San Blas, zijn vele ateliers en ambacht werkplaatsen te vinden. Het is een uitstekende wijk om in rond te lopen aangezien vele straten alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De wijk biedt ook een panoramisch uitzicht over de rest van de stad.

DAG
21

Cuzco - Lima

pe_alg_lima_road.jpg
Transfer naar luchthaven Cuzco
Vlucht Cuzco - Lima
Transfer hotel Lima
Eerste overnachting Lima
Alternatief: verlenging Tambopata Nationaal Reservaat (optioneel)

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst wordt u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) gebracht.

Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners.

DAG
22

Lima

pe_al_san francisco church - lima 2.jpg
Vrije dag
Stadstour Lima (optioneel)
Tweede overnachting Lima in de wijk Miraflores

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en heeft u de gelegenheid om Lima te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

Het is aan te raden om deel te nemen aan de optionele stadstour door Lima. Tijdens deze excursie ziet u bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. Tijdens de rondleiding reist u langs de duizendjarige geschiedenis. Bij het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas) ziet u het regeringspaleis en de kathedraal, waar ook Francisco Pizarro is gelegen. De excursie gaat verder naar de San Francisco kerk en het klooster, waar het klooster en de hal zijn versierd met authentieke Sevilliaanse tegels die teruggaan tot 1620. In het complex, dat werd gebouwd over ondergrondse catacomben, is ook het Museum voor Religieuze Kunst, de kamer van de Spaanse kunstschilder Francisco de Zurbarán en de bibliotheek te vinden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het BRC Museum, waar u de schatten van Peru kunt bewonderen. Hier ziet u schitterende voorwerpen van goud, keramiek en textiel afkomstig van verschillende precolumbiaanse culturen. Tot slot brengt u een bezoek u de residentiele zones van San Isidro, met aantrekkelijke parken zoals El Olivar en Miraflores, een moderne wijk met prachtige parken, pleinen en lanen.

DAG
23

Lima - Amsterdam

pe_al_paragliding in miraflores lima.jpg
Transfer naar luchthaven Lima
Vlucht Lima - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Lima (optioneel)

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Lima en naar de luchthaven gebracht. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Extra's
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
24 dagen Hoogtepunten van Bolivia & Peru: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Santa Cruz - Sucre en Cuzco - Lima
Alle transfers
Lijndienstbus Sucre - Potosí, Potosí - Uyuni, Oruro - La Paz en La Paz - Puno
Nachttrein Uyuni - Oruro
Toeristische bus Puno - Cuzco
Trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
Shuttlebus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Dagkamer in Uyuni voor vertrek per nachttrein naar Oruro
Verblijf op het Titicacameer bij een lokale familie op Amantaní eiland
Iedere dag ontbijt*
8 x lunch en 1 x diner
3-daagse excursie per jeep over de zoutvlakte Salar de Uyuni en door het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat**
Stadstour La Paz & Valle de la Luna (Vallei van de Maan)**
2-daagse excursie per boot over het Titicacameer
Excursie onderweg van Puno naar Cuzco inclusief bezoek aan het INC Pukara museum, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas**
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s inclusief bezoek aan de Pisac indianenmarkt en de Inca-ruïnes van Ollantaytambo**
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Stadstour door de ‘Heilige stad van de Inca’s’, Cuzco**.
Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op privé-basis in Bolivia, en op basis van internationaal gezelschap in Peru.
* Uitgezonderd de treinreis.
** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Exclusief

Entreegelden: ca. 130 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
6 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
10 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
24 dagen Hoogtepunten van Bolivia & Peru: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Santa Cruz

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - Santa Cruz

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Santa Cruz, de belangrijkste en meest welvarende stad van Bolivia.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Santa Cruz

bo_al_vrouwmetkind.jpg
Transfer naar hotel Santa Cruz
Vrije dag
Overnachting Santa Cruz

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in het centrum van Santa Cruz te brengen. In tegenstelling tot veel andere grote steden in Bolivia is Santa Cruz laag gelegen, op zo’n 416 meter, en beschikt het over een tropisch klimaat.

Santa Cruz voelt verrassend genoeg aan als een kleine stad door zijn gebrek aan hoogbouw en ontspannen tropische sfeer. De grootste stad van Bolivia ademt moderniteit, maar klampt zich nog altijd vast aan traditie. Het centrum van de stad is levendig, de smalle straatjes vol met zakenmannen in pak die chicha (maïsdrankje) nippen bij kraampjes op straat, terwijl de taxi’s en paard-en-wagens elkaar verdringen voor de beste positie bij de verkeerslichten. De lokale bevolking relaxt op het centrale plein en luistert naar Camba muziek, restaurants gaan dicht voor de siësta en kleine winkels verkopen goedkope, lokale producten. Er zijn hier heerlijke restaurants te vinden door de veelzijdige invloeden van de Spanjaarden, Aziaten, Afrikanen en indianen.

Goed om te weten

Het kan voorkomen dat u vroeg in de ochtend in uw hotel aankomt. Het is dan niet altijd mogelijk om in te checken. Mocht dit wenselijk zijn laat dit dan bij boeking weten en wij regelen een dagkamer bij aankomst.

DAG
03

Santa Cruz - Sucre

bo_al_sucre.jpg
Transfer naar luchthaven Santa Cruz
Vlucht Santa Cruz - Sucre
Transfer naar hotel Sucre
Vrije middag
Eerste overnachting Sucre

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Santa Cruz gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Sucre, de hoofdstad van Bolivia. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Sucre is de mooiste stad van Bolivia en het symbolisch hart van de natie. Het was hier dat de onafhankelijkheid werd uitgeroepen en terwijl La Paz nu de zetel is van de regering, is Sucre in de grondwet opgenomen als de hoofdstad van het land. Met een schitterende verzameling van witte gebouwen en mooie patio's herbergt de stad een schat aan koloniale architectuur. De strenge controles die er gelden voor de ontwikkeling van de stad, hebben ervoor gezorgd dat Sucre het paradepaardje van Bolivia is geworden. In 1991 is het dan ook niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Door zijn ligging in een vallei omringd door lage bergen, beschikt Sucre over een mild en aangenaam klimaat. Met zijn ruime selectie aan uitstekende accommodaties en schat aan kerken en musea is er genoeg te doen in en rondom Sucre.

DAG
04

Sucre

bo_al_tarabuco local market.jpg
Vrije dag
Stadstour Sucre (optionele excursie)
Bezoek openluchtmarkt Tarabuco (optionele excursie, alléén op zondag)
Bezoek inheemse bevolking Jatun Yampara (optionele excursie)
Tweede overnachting Sucre

Vandaag heeft u een volle dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt optioneel deelnemen aan een excursie door de stad die ook wel de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad met Vier Namen’ wordt genoemd. Deze excursie begint met een bezoek aan het Museo Costumbrista. Dit unieke museum toont het leven zoals het was in Sucre gedurende het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw. In de 10 kamers geven foto’s, kostuums, antiek meubilair en persoonlijke voorwerpen u een beter inzicht in het leven van de lokale bevolking in hun verschillende sociale klassen. Hierna vervolgt u de excursie met een wandeling over een typische markt, om de dagelijkse kledij van de lokale bevolking te bewonderen en bezoekt u het hoofdplein. Onderweg wordt u geattendeerd op interessante details die zijn te zien op de witte koloniale gebouwen. Tot slot geniet u van een traditioneel drankje in een populaire bar.

U kunt er op zondag ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de traditionele en kleurrijke openluchtmarkt van Tarabuco (optioneel). U wordt dan na het ontbijt opgehaald en naar de gemeenschap van Tarabuco gereden, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Hier heeft u de kans om in contact te komen met de inheemse Yampara bevolking die hun gewoonten, tradities en taal met u delen. Tijdens een wandeling over de straten van Tarabuco heeft u de gelegenheid om de met de hand gemaakte producten; het textiel en de kleding te kopen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u een aantal oude straatjes en het centrale plein. Deze excursie geeft u een goed inzicht in één van de best bewaarde culturen van de wereld.

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de inheemse bevolking van Jatun Yampara (optioneel). Jatun Yampara is een project dat de culturele waarde van de Yampara, één van de oudste culturen van het continent, waarborgt. Hier ziet u de typische huisvesting, kleding en gewoontes van de inheemse bevolking. Tijdens uw bezoek aan de textiel en keramiek werkplaatsen heeft de mogelijkheid om handwerk te kopen bij de ambachtslieden. Ook brengt u een bezoek aan een klein museum en de schoolgemeenschap. In de Chicheria (lokale bar) proeft u de chicha, een zuur drankje gemaakt van gefermenteerde maïs.

Goed om te weten

Bent u geïnteresseerd in het optionele bezoek aan de openluchtmarkt van Tarabuco die alléén op zondag mogelijk is, dan is er een extra nacht in Santa Cruz noodzakelijk om deze optionele excursie mogelijk te maken. Vraag bij boeking naar de mogelijkheden.

DAG
05

Sucre - Potosí

Potosi
Transfer naar busstation Sucre
Lijndienstbus Sucre - Potosí (ca. 3 uur)
Transfer naar hotel Potosí
Overnachting Potosí

In de ochtend heeft u de tijd om te ontspannen en uw bagage op uw gemak in te pakken. U wordt vervolgens opgehaald en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar de zilverstad Potosí. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Potosí was ooit de grootste en rijkste stad van het Amerikaanse continent. Eeuwenlang was dit de locatie van de Spaans koloniale muntplaats. Het verhaal gaat dat ook een groot deel van de Zilvervloot, die Piet Hein op de Spanjaarden buit maakte, afkomstig was uit Potosí. Door zijn rijke geschiedenis en koloniale architectuur behoort de stad tot UNESCO Werelderfgoed. Het is één van de hoogst gelegen steden ter wereld met zijn 4090 meter. Houdt u hier dan ook rekening mee en doe het rustig aan!

Goed om te weten

Als u zich zorgen maakt om de hoogte dan is het aan te raden om soroche pillen mee te nemen of uw arts te raadplegen voor Diamox pillen tegen zeeziekte en hoogteziekte.

DAG
06

Potosí - Uyuni

bo_al_salt mining.jpg
Vrije ochtend
Stadstour Potosí (optionele excursie)
Transfer naar busstation Potosí
Lijndienstbus Potosí - Uyuni (ca. 3 uur)
Transfer naar hotel Uyuni
Alternatief: zouthotel Uyuni (optioneel)
Overnachting Uyuni in het centrum

Vandaag kunt u een stadstour maken door Potosí waarbij u ook een bezoek brengt aan de mijn (optioneel). Houdt u er wel rekening mee dat sommige personen een bezoek aan de mijnen als claustrofobisch ervaren. Weeg dan ook voor uzelf af of deze optionele excursie voor u geschikt is. De excursie begint echter met een bezoek aan de markt, waar de gids u uitleg geeft over alle benodigdheden die nodig zijn voor het werken onder de grond, zoals dynamiet en olielampen. U krijgt hier tevens de gelegenheid om sigaretten en coca bladeren te kopen voor de mensen die werken in de mijn. Vanaf Cerro Chico heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Er zijn tenminste 300 verschillende ingangen naar de mijn, deze grotten zijn nog steeds vergelijkbaar met zoals ze waren in koloniale tijden, en zijn een bron van vele mineralen. In de mijn zijn er 300 tot 400 mijnwerkers te vinden. Als bezoeker daalt u in beschermende kleding zo’n twee kilometer omlaag, krijgt u onderweg uitleg van uw gids en ziet u de barre omstandigheden waarin de mijnwerkers moeten werken. De belangrijkste bezienswaardigheid is El Tío, de duivelse beschermengel van de mijn. Er wordt gedacht dat hij heerst over de mijn, en hij vertegenwoordigd dan ook bescherming en vernietiging. De mijnwerkers offeren sigaretten, coca bladeren en sterke drank bij zijn beeltenissen. Zij geloven dat als El Tío niet wordt gevoed hij ze zal straffen.

Uiteraard kunt u ook zelfstandig op verkenning gaan door Potosí, en de grote kerken en sierlijke koloniale architectuur bewonderen. Een bezoek aan de voormalige muntplaats Casa Nacional de Moneda en het prachtige klooster Convento de Santa Teresa zijn enkele belangrijke bezienswaardigheden die u onderweg tegen zal komen. In de middag, nadat u de tijd heeft gehad om Potosí te verkennen, wordt u naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar Uyuni. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Morgen begint u met uw bezoek aan de grootste zoutvlakte ter wereld!

Goed om te weten

De eerste nacht verblijft u in Uyuni naar gelang uw keuze in een middenklasse of superiorklasse hotel. De tweede en derde overnachting verblijft u in middenklasse hotels ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze hotels zijn gekozen vanwege hun ligging nabij de bezienswaardigheden van de zoutvlakte Salar de Uyuni en het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat. De dagkamer in Uyuni is naar gelang uw keuze in een middenklasse of superiorklasse hotel.

DAG
07

Uyuni - Salar de Uyuni

bo_al_uyuni jeep tour.jpg
Excursie per jeep over de zoutvlakte Salar de Uyuni
Bezoek Colchani zoutfabriek en waterbronnen Ojos de Sal
Panoramisch uitzicht bij Incahuasi eiland
Overnachting San Pedro de Quemes/Uyuni

Vandaag wordt u na het ontbijt opgehaald en vertrekt u voor een onvergetelijke excursie per jeep over de zoutvlakte. Houdt uw camera bij de hand en zet een zonnebril op! De witte zoutlaag van Salar de Uyuni ziet eruit als een enorme gletsjer en heeft dan ook hetzelfde effect op uw ogen als een wintersportvakantie.

Allereerst brengt u een bezoek aan een zoutfabriek in Colchani. Hierna arriveert u bij Salar de Uyuni, een enorme zoutvlakte van 10582 km2, ooit een reusachtig prehistorisch meer dat is opgedroogd. Onderweg wordt er gestopt voor fotomomenten en kunt u genieten van het magnifieke uitzicht. Dit is ook een uitstekende plek voor wat grappige foto’s van optische illusies. Onderweg ziet u de waterbronnen Ojos de Sal (Ogen van de Zoutvlakte), die afkomstig zijn van de ondergrondse rivieren die stromen onder de zoutvlakte.

In de middag arriveert u bij het Incahuasi eiland. Dit eiland ligt in het midden van de zoutvlakte, en beschikt over enorme cactussen en een zeldzaam ecosysteem. De cactussen die zich op het eiland bevinden zijn zo’n 700 jaar oud en 10 meter hoog! Het eiland is gelegen op de overblijfselen van een vulkaan, die onderwater stond toen de zoutvlakte nog een prehistorisch meer was. De koraalachtige structuur van het eiland bestaat deels uit fossielen van algen, waaruit blijkt dat dit vroeger een gigantische zee vol leven was. Het eiland werd vroeger door de Inca’s gebruikt als rustplaats. Ze staken de zoutvlakte over met lama’s, die beladen waren met goederen voor de handel in Chili. Doordat het eiland in het midden van de zoutvlakte is gelegen heeft u hier een verbazingwekkend 360 graden panoramisch uitzicht. Vervolgens wordt u naar San Pedro de Quemes gebracht voor uw overnachting.

Goed om te weten

Hou er rekening mee dat het ’s avonds behoorlijk af kan koelen. Neem dus voldoende warme kleding mee! Het dragen van laagjes op de ochtenden dat u vroeg vertrekt is aan te raden.

DAG
08

Salar de Uyuni - Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat

bo_al_arbol de piedra (tree of rock) siloli desert.jpg
Excursie per jeep door het Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat
Bezoek Laguna Colorada en Siloli woestijn
Overnachting Ojo de Perdiz/Uyuni

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Laguna Colorada, een mooie rode lagune, ontstaan door de micro-organismen in het water. Hier heeft u de kans op het spotten van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Onderweg geniet u van het uitzicht op de Ollagüe vulkaan, Laguna Canapa, Laguna Hedionda, Laguna Honda, Laguna Chiarkota en Laguna Ramaditas. Dit gebied is onderdeel van een reservaat genaamd Eduardo Avaroa en geeft u ook de mogelijkheid om wilde vicuña’s (kleinste lamasoort), diverse vogelsoorten en wilde woestijnkonijnen te spotten. Aangekomen bij de Siloli woestijn heeft u de mogelijkheid om foto’s te maken van het schitterende landschap en ziet u de Árbol de Piedra (stenen boom). Deze ongewone rotsformatie van zo’n zeven meter hoog heeft zijn vorm gekregen door wind- en zanderosie. Vervolgens wordt u naar Ojo de Perdiz gebracht voor uw overnachting.

DAG
09

Eduardo Avaroa Nationaal Reservaat - Uyuni - Oruro

bo_al_geyser sol de manana.jpg
Bezoek het geiserveld Sol de Mañana
Rit langs Dalí woestijn en diverse lagunes
Bezoek Valle de las Rocas (Vallei van de Rotsen)
Dagkamer Uyuni
Transfer treinstation Uyuni
Nachttrein Uyuni - Oruro (ca. 7 uur)

Vandaag wordt het vroeg opstaan om een bezoek te kunnen brengen aan het geiserveld Sol de Mañana. Het actiefste moment van de dag is namelijk bij het eerste zonlicht. Hier heeft u de gelegenheid om fantastische foto’s te maken van de stomende geisers en bubbelende modderpoelen. Onderweg naar Uyuni passeert u de Dalí woestijn, dat lijkt op een surrealistisch schilderij van Salvador Dalí, de Laguna Blanca (Witte Lagune) en Laguna Verde (Groene Lagune). Tot slot brengt u een bezoek aan de Valle de las Rocas (Vallei van de Rotsen) met allemaal vreemde rotsformaties en het dorpje San Cristóbal. Aangekomen in Uyuni wordt u naar het hotel gebracht waar u de beschikking heeft over een dagkamer, totdat u wordt opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Uyuni.

DAG
10

Oruro - La Paz

bo_al_lapaz.jpg
Transfer naar busstation Oruro
Lijndienstbus Oruro - La Paz (ca. 4 uur)
Transfer naar hotel La Paz
Stadstour La Paz & Valle de la Luna (Vallei van de Maan)
Overnachting La Paz

’s Ochtends vroeg komt u aan bij het treinstation van Oruro. Hier wordt u opgewacht en naar het busstation gebracht waar u per lijndienstbus vertrekt naar La Paz. Bij aankomst in La Paz, de hoofdstad van het departement La Paz en de zetel van de regering, wordt u naar uw hotel gebracht. Vandaag neemt u deel aan een halve dagexcursie door deze stad. De eerste stop is Plaza Murillo, waar de Boliviaanse regering zich bevindt. Hier bezoekt u de immense kathedraal en het presidentieel paleis beter bekend als het verbrande paleis, vanwege de vernietiging die in 1875 plaatsvond tijdens een volksopstand. De volgende stop, de katholieke San Francisco kerk, is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw in de Mesties-barok stijl. De gebeeldhouwde façade is voorzien van inheemse symbolen van gemaskerde figuren tot slangen, draken en tropische vogels. Hierna brengt u een bezoek aan de beroemde koloniale straat Calle Jaén, waar vier kleine, interessante musea zijn te vinden. Vervolgens bezoekt u het openluchtmuseum van de Tiwanaku cultuur.

De tweede helft van de excursie brengt u een bezoek aan de unieke Valle de la Luna (Vallei van de Maan). Dit maanlandschap is ontstaan door erosie. Het resultaat is een canyon vol kleurrijke, geërodeerde en stalagmietachtige rotsformaties. Het heeft iets weg van een combinatie van het Badlands Nationaal Park en Bryce Canyon Nationaal Park in Amerika. Het is raar te bedenken dat dit buitenaardse landschap zich op zo’n 10 kilometer van de drukke binnenstad van La Paz bevindt. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
11

La Paz - Puno

bo_al_copacabana.jpg
Transfer naar busstation La Paz
Lijndienstbus La Paz - Puno (ca. 7 uur)
Transfer naar hotel Puno

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar het aan het Titicacameer gelegen Puno (Peru). Onderweg steekt u per ferry de Straat van Tiquina over en vervolgt u de reis naar de grens, waar u van bus wisselt. Hou uw paspoort bij de hand voor de grensformaliteiten!

Bij aankomst in Puno wordt u naar uw hotel gebracht. Puno is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Peru en één van de meest interessante plekken van het continent. Er zijn maar weinig steden gelegen aan de oever van een waterlichaam als het Titicacameer; ’s werelds hoogst bevaarbare meer.

Het Kuntur Wasi uitkijkpunt, een groot metalen sculptuur van een condor, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en het Titicacameer. Het is dus de moeite waard om de 700 treden te beklimmen om dit sculptuur te bereiken! De Plaza de Armas, de barokke kathedraal uit de 18e eeuw en het 17e eeuwse huis Casa del Corregidor zijn andere bezienswaardigheden die in uw vrije tijd kunnen worden bezocht.

DAG
12

Puno - Amantaní eiland/Titicacameer

pe_al_the floating and tourist islands of lake titicaca puno.jpg
Transfer naar haven Puno
Boottocht over het Titicacameer
Kennismaking tradities Uros-eilanden
Prachtige zonsondergang Amantaní eiland
Overnachting op Amantaní eiland bij een lokale familie

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor uw tweedaagse reis op het Titicacameer. Vanaf de haven vertrekt u per boot naar de Uros eilanden. De bewoners van deze veertigtal eilanden, gelegen in het Titicaca Nationaal Reservaat, leven nog net als hun voorouders deden. Ze hebben hun gewoontes en eigenaardigheden bewaard, maar bovenal hun manier van gemeenschappelijk leven. Hier ziet u hoe de leden van de Uros stam op deze rieteilanden wonen in huizen en varen in boten gebouwd van riet. U brengt wat tijd met ze door en ziet hoe ze al eeuwenlang overleven van de jacht en visserij.

Hierna vervolgt u de reis naar Amantaní eiland waar u wordt opgewacht door lokale families. Zij nodigen u uit bij hun huis en geven u inzicht in hun cultuur en levensstijl. Na te zijn toegewezen aan een gastgezin brengt u een bezoek aan het hoogste punt van het eiland om te genieten van een prachtige zonsondergang. Hier is ook een archeologische opgraving van Inca-ruïnes te vinden.

Goed om te weten

Het verblijf op Amantaní eiland geeft u de gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking. Houdt u er echter wel rekening mee dat het verblijf wat eenvoudiger is. U verblijft bij een lokale familie (homestay) en de badkamer zonder warm water moet worden gedeeld. Doordat de families gebruik maken van zonnepanelen is er gedurende bepaalde tijdstippen wel elektriciteit aanwezig.

DAG
13

Amantaní eiland/Titicacameer - Puno

pe_al_amantani - puno.jpg
Boottocht over het Titicameer
Bezoek textiel-eiland Taquile
Transfer naar hotel Puno
(Nieuwe) overnachting Puno

Na het ontbijt neemt u afscheid van de lokale familie en vaart u naar het rustige eiland Taquile dat gedomineerd wordt door oude Inca terrassen. Een bezoek aan Taquile eiland geeft een beeld van de gewoontes en tradities van de inheemse bevolking en laat zien hoe deze mensen in staat zijn te leven ver van de bewoonde wereld. De inwoners van Taquile eiland staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding, dat tot het beste handwerk van Peru wordt gerekend. U heeft de kans om een demonstratie van traditionele weeftechnieken te zien. Daarnaast kunt u de traditionele kostuums bewonderen die de Quechua indianen hier dragen. Na een heerlijke lunch van vers gevangen vis en lokaal geteelde groenten en fruit keert u per boot terug naar Puno.

DAG
14

Puno - Cuzco

pe_al_andahuaylillas - cusco.jpg
Transfer naar busstation Puno
Bezoek diverse bezienswaardigheden tussen Puno - Cuzco met de Inka Express bus (ca. 10 uur)
Transfer naar hotel Cuzco
Overnachting Cuzco

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de Inka Express bus over de ‘Route van de Zon’ van Puno naar Cuzco. Onderweg zult u versteld staan van de indrukwekkende altiplano, een droog en dor landschap met weids uitzicht, met grazende vicuña’s en lokale gemeenschappen. Onderweg wordt er gestopt bij het INC Pukara museum, de La Raya bergpas, lunch in Sicuani, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas. Vooral Pukara en Andahuaylillas zijn prachtige bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Pukara is een getrapte piramide van 3500 jaar oud dat is uitgewerkt door de dorpelingen van Pukara. De beroemde koloniale kerk Andahuaylillas beschikt over een prachtig beschilderd plafond en andere kunstschatten. Onderweg rijdt u over de 4338 meter hoge La Raya bergpas en daalt u af naar een prachtige vallei gecultiveerd met tal van gewassen als maïs en aardappelen. Het is genieten van het prachtige uitzicht over het Andeslandschap, de natuur, kerken en Inca-ruïnes. Dit is veruit de meest leuke manier om van Puno naar Cuzco te reizen!

Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.

DAG
15

Cuzco - Heilige Vallei

pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s
Bezoek lokale markt Pisac
Bezoek Ollantaytambo-ruïnes
Eerste overnachting Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. De Heilige Vallei van de Inca’s is een bestemming op zich. Hier ziet u terrasvormige berghellingen, lokale markten en de onwerkelijke schoonheid van het landschap. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei.

In het kleine dorpje Pisac bezoekt u de indianenmarkt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. Na de lunch vertrekt u naar de stad Ollantaytambo dat enkele van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru bevat. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in de Heilige Vallei.

DAG
16

Heilige Vallei

pe_al_maras - cusco.jpg
Vrije dag
Amfitheaters van Moray & Zoutmijnen van Maras (optionele excursie)
Tweede overnachting Heilige Vallei

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en is het mogelijk om optioneel een bezoek te brengen aan Moray en Maras. Moray is beroemd om zijn amfitheaters, gevormd door verschillende ronde terrassen, die als kunstmatige kraters lijken te verdwijnen in het grasland. Bewijs lijkt te suggereren dat Moray een belangrijk centrum was van Inka landbouwkundig onderzoek naar gewassen. Deze gewassen werden geplant op verschillende perceelgroottes, op verschillende hoogtes en op verschillende bodemtypes om te zien waar de gewassen het beste resultaat leverden. De terrassen werden voorzien van water door een complex irrigatiesysteem en boden ruimte aan meer dan 250 verschillende soorten groenten en granen door het grote onderlinge temperatuurverschil.

Maras is een klein dorp met als voornaamste attractie, naast de kerk die dateert uit de koloniale tijd, de zoutmijnen. Zout wordt gewonnen uit mijnen die al sinds de precolumbiaanse tijd in gebruik zijn. Hier werken ze met een oud droogproces waarbij ze het zoutwater dat voortvloeit uit een ondergrondse stroom in de zon blootleggen in duizenden baden totdat het water verdampt is en alleen het zout overblijft. Er zijn hier meer dan 3000 zoutbaden te vinden die dagelijks worden gevuld met water. Tijdens de zomermaanden (april-oktober) is dit glinsterende spektakel werkelijk onvergelijkbaar. Het is geen wonder dat deze plek zoveel fotografen aantrekt. Onderweg reist u tussen de met sneeuw bedekte Andesgebergte, door gele velden van tarwe en langs enkele dorpjes. Na afloop keert u terug naar het hotel.

Uiteraard kunt u deze dag ook ontspannen bij het zwembad en een bezoek brengen aan het stadje met zijn centrale plein, koloniale architectuur en dagelijkse markt.

DAG
17

Heilige Vallei - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

Aguas Calientes
Transfer naar treinstation Ollantaytambo
Wandeling over de Inca Trail (optionele excursie)
Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes
Shuttlebus naar Machu Picchu
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Shuttlebus naar Aguas Calientes
Overnachting Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een transfer naar het treinstation van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

Goed om te weten

Als u wilt, kunt u vandaag een wandeling maken over de Inca Trail (optionele excursie), één van de mooiste wandelingen van Latijns-Amerika. Bekijk onderweg verschillende Inca-ruïnes, overbrug hoogteverschillen en bewonder het buitengewoon mooie landschap. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie.

DAG
18

Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg
Vrije ochtend
Mogelijkheid om een extra bezoek aan Machu Picchu te brengen (optionele excursie)
Expedition trein Aguas Calientes - Ollantaytambo
Transfer naar hotel Cuzco
Eerste (nieuwe) overnachting Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein en bus keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

Goed om te weten

Wilt u tweede bezoek brengen aan de citadel Machu Picchu? Er zijn maar een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar om Machu Picchu te bezoeken. Wilt u daarnaast op eigen gelegenheid de berg Huayna Picchu of de berg Machu Picchu beklimmen om te genieten van het uitzicht op Machu Picchu? Wij kunnen uw toegang garanderen als u één van deze optionele bezoeken bijboekt gedurende het boekingsproces.

DAG
19

Cuzco

pe_al_plaza de armas, cuzco.jpg
Vrije ochtend
Stadstour Cuzco
Tweede overnachting Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
20

Cuzco

pe_al_childwith lama walking cuzco street.jpg
Vrije dag
Derde overnachting Cuzco

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng een bezoek aan één van de vele musea of de lokale markt, geniet van het heerlijke eten en ontspan op een terras en laat de wereld aan u voorbijgaan. In het ChocoMuseo kunt u deelnemen aan een chocolade workshop of een cacaoplantage tour boeken. In de meest sfeervolle en pittoreske wijk van Cuzco, San Blas, zijn vele ateliers en ambacht werkplaatsen te vinden. Het is een uitstekende wijk om in rond te lopen aangezien vele straten alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De wijk biedt ook een panoramisch uitzicht over de rest van de stad.

DAG
21

Cuzco - Lima

pe_alg_lima_road.jpg
Transfer naar luchthaven Cuzco
Vlucht Cuzco - Lima
Transfer hotel Lima
Eerste overnachting Lima
Alternatief: verlenging Tambopata Nationaal Reservaat (optioneel)

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst wordt u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) gebracht.

Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners.

Goed om te weten

U kunt er optioneel voor kiezen om eerst een meerdaags bezoek te brengen aan het Tambopata Nationaal Reservaat voordat u doorreist naar Lima. U dient er wel rekening mee te houden dat de privéreis hierdoor een paar dagen langer duurt. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie.

Weetje

Restaurant Central in Lima is onlangs door het Britse tijdschrift Restaurant gekroond tot nummer 4 ter wereld. Dit maakt het volgens dit tijdschrift tot het beste restaurant in Latijns-Amerika. Kortom wilt u genieten van het allerhoogste culinaire niveau; breng een bezoek aan dit restaurant.

DAG
22

Lima

pe_al_san francisco church - lima 2.jpg
Vrije dag
Stadstour Lima (optioneel)
Tweede overnachting Lima in de wijk Miraflores

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en heeft u de gelegenheid om Lima te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

Het is aan te raden om deel te nemen aan de optionele stadstour door Lima. Tijdens deze excursie ziet u bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. Tijdens de rondleiding reist u langs de duizendjarige geschiedenis. Bij het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas) ziet u het regeringspaleis en de kathedraal, waar ook Francisco Pizarro is gelegen. De excursie gaat verder naar de San Francisco kerk en het klooster, waar het klooster en de hal zijn versierd met authentieke Sevilliaanse tegels die teruggaan tot 1620. In het complex, dat werd gebouwd over ondergrondse catacomben, is ook het Museum voor Religieuze Kunst, de kamer van de Spaanse kunstschilder Francisco de Zurbarán en de bibliotheek te vinden. Vervolgens brengt u een bezoek aan het BRC Museum, waar u de schatten van Peru kunt bewonderen. Hier ziet u schitterende voorwerpen van goud, keramiek en textiel afkomstig van verschillende precolumbiaanse culturen. Tot slot brengt u een bezoek u de residentiele zones van San Isidro, met aantrekkelijke parken zoals El Olivar en Miraflores, een moderne wijk met prachtige parken, pleinen en lanen.

DAG
23

Lima - Amsterdam

pe_al_paragliding in miraflores lima.jpg
Transfer naar luchthaven Lima
Vlucht Lima - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Lima (optioneel)

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Lima en naar de luchthaven gebracht. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u verlengen in Lima? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.

DAG
24

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
6 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
10 opties
Open+
24 dagen Hoogtepunten van Bolivia & Peru: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Diverse vormen van vervoer

Tijdens deze rondreis reist u met verschillende (lokale) vervoersmiddelen. Al deze vormen van reizen dragen bij tot een zeer afwisselende reis. Uiteraard hebben wij alles al voor u gereserveerd en hoeft u nergens naar om te kijken. Samen met onze agent zorgen wij voor een onbezorgde vakantie.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Santa Cruz
Hotel LP Santa Cruz
Driesterren
 • bo_ac_lpka1.jpg
 • bo_ac_lpre.jpg
 • bo_ac_lpov.jpg
 • bo_ac_lpov1.jpg
 • bo_ac_lpkex.jpg
 • bo_ac_lpka.jpg
Een uitstekende optie voor een verblijf in Santa Cruz. Hotel LP Santa Cruz is een fijn hotel op een ideale locatie. Het Blacutt-plein in het centrum ligt op enkele meters afstand van het hotel, evenals het moderne Cine Center. Het hotel beschikt over receptie, lobby, restaurant en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Santa Cruz
Hotel Las Palmas
Drieenhalve ster
 • bo_acc_laspalmas_ex.jpg
 • bo_acc_laspalmas_zw.jpg
 • bo_acc_laspalmas_ka.jpg
 • bo_acc_laspalmas_bar.jpg
Hotel Las Palmas is een uitstekende uitvalbasis voor uw verblijf in Santa Cruz. Het hotel ligt in het centrum van Santa Cruz en ligt op slechts 3 minuten rijden van het voetbalstadion Ramón Tahuichi Aguilera. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. De bar serveert veel verschillende soorten drankjes. Het buitenzwembad wordt omgeven door tropische tuinen en een terras. De kamers van Las Palmas zijn eenvoudig ingericht en beschikken over airco, minikoelkast, TV, gratis WiFi en een eigen badkamer.
Meer info >
Sucre
Hostal Sucre
Driesterren
 • bo_acc_sucre_tuin.jpg
 • bo_acc_sucre_ka.jpg
 • bo_acc_sucre_re.jpg
 • bo_acc_sucre_tuin2.jpg
 • bo_acc_sucre_ex.jpg
Hostal Sucre heeft een elegante binnenplaats in Spaanse stijl en is ingericht met koloniale details. Het restaurant van het hotel heeft een elegante inrichting met indrukwekkende vergulde frames. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi, TV, een eigen badkamer met een bad of douche. Sommige zijn voorzien van gedrapeerde gordijnen of gedessineerd behang en donkerhouten meubels met houtsnijwerk. De kamers bieden uitzicht over de stad. Op Slechts 1 stratenblok van het hote ligt het Plaza 25 de Mayo.
De centrale markt ligt op 3 stratenblokken van Sucre Hostal.
Meer info >
Sucre
Hotel De Su Merced
Drieenhalve ster
 • bo_ac_mercedex1.jpg
 • bo_ac_mercedka.jpg
 • bo_ac_mercedkre.jpg
 • bo_ac_mercedkov1.jpg
 • bo_ac_mercedkov.jpg
 • bo_ac_mercedka3.jpg
Een elegante, kleinschalige accommodatie opgetrokken uit een 18-eeuws huis in het hart van Sucre. Het is opgebouwd in Spaanse stijl en biedt prachtig uitzicht over Sucre. Hotel De Su Merced heeft een uitstekende ligging, met op slechts 250 meter afstand het schilderachtige 25 de Mayo-plein. Het beschikt over een receptie, restaurant en een patio met zitjes. De kamers zijn voorzien van verwarming, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Potosí
Hostal Cerro Rico Velasco
Tweëenhalve ster
 • bo_ac_cerrorico_ka2.jpg
 • bo_ac_cerrorico_ka.jpg
 • bo_ac_cerrorico_lou.jpg
 • bo_ac_cerrorico_ex.jpg
Hostal Cerro Rico Velasco is gunstig gelegen op 300 meter van het centrale plein van Potosí. Het hostal beschikt over gratis WiFi, 24-uursreceptie en op aanvraag is er een wasservice beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, airco en een TV. Roomservice is ook mogelijk.
Meer info >
Potosí
Hostal Colonial
Drieenhalve ster
 • bo_hostalcolonial_ex3.jpg
 • bo_hostalcolonial_ex2.jpg
 • bo_hostalcolonial_re.jpg
 • bo_hostalcolonial_ka.jpg
 • bo_hostalcolonial_ka2.jpg
 • bo_hostalcolonial_ex4.jpg
Het Hostal Colonial is gevestigd in een traditioneel koloniaals gebouw en beschikt over een prachtige patio, een terras op het dak, een receptie met haard en er is een restaurant. Er is tevens WiFi aanwezig.
De comfortabele kamers beschikken over een minibar, telefoon, handdoeken en beddengoed, TV en een eigen badkamer met bad of douche. Vanuit de kamer heeft u uitzicht op de patio. Het hotel ligt in de buurt van het grootste plein in Potosí.
Meer info >
Uyuni/Salar de Uyuni
123
Hotel Samay Wasi Uyuni
Driesterren
 • pe_acc_samaywasi_ex.jpg
 • pe_acc_samaywasi_ka.jpg
Hotel Samay Wasi Uyuni ligt aan de rand van het centrum van Uyuni. Het hotel beschikt over een receptie met lobby, WiFi en er is verwarming aanwezig in het hotel. De kamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over een badkamer met warm-water douche.
Meer info >
Hotel Tayka de Piedra
Driesterren
 • pe_ac_taylapiedraex.jpg
 • pe_ac_taylapiedrare1.jpg
 • bo_ac_taykapiedraka1.jpg
 • pe_ac_taylapiedraka.jpg
 • bo_ac_taykapiedraex.jpg
 • pe_ac_taylapiedrare.jpg
 • bo_ac_taykapiedraka.jpg
 • bo_ac_taykapiedrare.jpg
In een charmant huis gemaakt van steen en vulkanisch zand is dit kleinschalige hotel gevestigd. Hotel Tayka de Piedra is op korte afstand gelegen van diverse culturele en natuurlijke bezienswaardigheden en ligt ten zuiden van de Salar de Uyuni. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en buitenterras met zitjes. De knusse kamers zijn voorzien van verwarming en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Hotel Tayka del Desierto
Driesterren
 • bo_ac_taykadesiertokex1.jpg
 • bo_ac_taykadesiertoka1.jpg
 • bo_ac_taykadesiertoka.jpg
 • bo_ac_taykadesiertokex.jpg
 • bo_ac_taykadesiertoov.jpg
In het midden van een unieke omgeving, geschilderd in een waaier van kleuren en in het hart van de Desert Siloli ligt het hotel Tayka del Desierto. Het hotel is opgebouwd uit vulkanisch gesteente en ligt op een spectaculaire locatie in de Boliviaanse woestijn. Het hotel beschikt over een receptie en restaurant en de kamers zijn voorzien van een verwarming en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Uyuni/Salar de Uyuni
123
Hotel Jardines de Uyuni
Drieenhalve ster
 • bo_ac_jardinesuyuni_ex3.jpg
 • bo_ac_jardinesuyuni_lo.jpg
 • b_ac_jardinesuyuni_ka.png
 • bo_ac_jardinesuyuni_ka.jpg
Hotel Jardines de Uyuni is een elegant hotel met rustieke uitstraling. Het ligt op 200 meter afstand van het plein Arce. De kamers van het hotel zijn ingericht met levendige kleuren en rustiek meubilair. Ze zijn voorzien van verwarming, TV en een privé badkamer. WiFi is gratis. U kunt in het restaurant dat geopend is van 19:30 tot 21:30 uur, genieten van regionale gerechten.
Meer info >
Hotel Tayka de Piedra
Driesterren
 • pe_ac_taylapiedraex.jpg
 • pe_ac_taylapiedrare1.jpg
 • bo_ac_taykapiedraka1.jpg
 • pe_ac_taylapiedraka.jpg
 • bo_ac_taykapiedraex.jpg
 • pe_ac_taylapiedrare.jpg
 • bo_ac_taykapiedraka.jpg
 • bo_ac_taykapiedrare.jpg
In een charmant huis gemaakt van steen en vulkanisch zand is dit kleinschalige hotel gevestigd. Hotel Tayka de Piedra is op korte afstand gelegen van diverse culturele en natuurlijke bezienswaardigheden en ligt ten zuiden van de Salar de Uyuni. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en buitenterras met zitjes. De knusse kamers zijn voorzien van verwarming en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Hotel Tayka del Desierto
Driesterren
 • bo_ac_taykadesiertokex1.jpg
 • bo_ac_taykadesiertoka1.jpg
 • bo_ac_taykadesiertoka.jpg
 • bo_ac_taykadesiertokex.jpg
 • bo_ac_taykadesiertoov.jpg
In het midden van een unieke omgeving, geschilderd in een waaier van kleuren en in het hart van de Desert Siloli ligt het hotel Tayka del Desierto. Het hotel is opgebouwd uit vulkanisch gesteente en ligt op een spectaculaire locatie in de Boliviaanse woestijn. Het hotel beschikt over een receptie en restaurant en de kamers zijn voorzien van een verwarming en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
La Paz
Hotel LP Columbus
Driesterren
 • bo_ac_columbuska1.jpg
 • bo_ac_columbusre.jpg
 • bo_ac_columbuska.jpg
 • bo_ac_columbuslo.jpg
 • bo_ac_columbusex.jpg
Hotel LP Columbus is gelegen in het centrum van La Paz. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van een airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
La Paz
La Casona Boutique Hotel
Drieenhalve ster
 • bo_ac_casona_en.jpg
 • bo_ac_casona_patio.jpg
 • bo_ac_casona_patio2.jpg
 • bo_ac_casona_ex.jpg
 • bo_ac_casona_res.jpg
 • bo_ac_casona_loun.jpg
 • bo_ac_casona_terras.jpg
 • bo_ac_casona_ka.jpg
La Casona Boutique Hotel bevindt zich in een koloniaal gebouw in La Paz, op slechts 20 meter van het San Francisco-plein en op 150 meter afstand van de Camacho Avenue. Het hotel beschikt over een restaurant waar u mediterrane en regionale gerechten kunt bestellen. Verder kunt bij het hotel fietsen huren om de stad te verkennen. De kamers van zijn ingericht met een parketvloer en een puntdak. Ze beschikken over gratis WiFi, TV, ventilator, verwarming en bieden toegang tot het balkon op de 3e verdieping, waar u van het uitzicht op de stad kunt genieten.
Meer info >
Puno/Titicacameer
Hotel Casona Colon Inn
Driesterren
 • pe_ac_colonka.jpg
 • pe_ac_colonlo.jpg
 • pe_ac_colontu.jpg
 • pe_ac_colonov.jpg
 • PE_ac_colonex1.jpg
Gelegen in een groot koloniaal landhuis, in het hart van Puno, vindt u het comfortabele hotel Casona Colon Inn. Het Titcacameer ligt op loopafstand van dit hotel evenals de centrale markt van Puno. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis WiFi door het gehele hotel. De ruim ingerichte kamers zijn voorzien van een kluisje, TV, minibar en badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Puno/Titicacameer
Casa Andina Standard Puno
Drieenhalve ster
 • pe_ac_casaandina_puno_ex.jpg
 • pe_ac_casaandina_puno_ka2.jpg
 • pe_ac_casaandina_puno_lo.jpg
 • pe_ac_casaandina_puno_lo3.jpg
Casa Andina Standard Puno ligt in het centrum van Puno, nabij diverse restaurants, het Plaza de Armas en diverse bezienswaardigheden. Casa Andina beschikt over een receptie, computerruimte, geldautomaat, WiFi en er is tegen betaling ook een wasservice. Bij aankomst in het hotel wordt u gewezen op de aanwezigheid van het gratis coca-thee (mate de coca) station. Daarnaast serveert de ontbijtruimte een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn ruim en zonnig en beschikken over een telefoon, TV, kluisje, werktafel, verwarming en een badkamer met douche. Het hotel ligt op 5 minuten rijden van de haven van Puno, waar de bootexcursies vandaan vertrekken.
Meer info >
Cuzco
Hotel Tika Wasi San Blas Cusco
Driesterren
 • pe_ac_tikiwasika1.jpg
 • pe_ac_tikiwasiov1.jpg
 • pe_ac_tikiwasiex.jpg
 • pe_ac_tikiwasika.jpg
 • pe_ac_tikiwasiov.jpg
 • pe_ac_tikiwasire.jpg
 • pe_ac_tikiwasitu.jpg
 • pe_ac_tikiwasilo.jpg
Gevestigd in een charmant huis met een grote tuin en uitzicht over de stad, ligt het prachtige hotel Tika Wasi San Blas. Het bevindt zich op ongeveer 200 meter van het San Blas-plein en de grote markt van Cuzco ligt op ongeveer 500 meter afstand. De accommodatie beschikt over een receptie, lobby, ontbijtzaal en grote tuin met terras. De stijlvol ingerichte kamers zijn voorzien van verwarming, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.
Meer info >
Cuzco
Casa Andina Standard Cusco Plaza
Drieenhalve ster
 • pe_ac_cuscplaza_ex.jpg
 • pe_ac_cuscplaza_lob.jpg
 • pe_ac_cuscplaza_rec.jpg
 • pe_ac_cuscplaza_ka.jpg
Casa Andina Standard Cusco Plaza ligt op een uitstekende locatie in het centrum van Cuzco en nabij het belangrijkste plein van Cuzco, Plaza de Armas. Op loopafstand vindt u heel veel leuke winkels, restaurantjes, barretjes en bezienswaardigheden. De accommodatie biedt uitzicht op Plaza Regocijo. Verder beschikt het historische gebouw beschikt over een modern interieur. Casa Andina beschikt over een receptie, computerruimte, geldautomaat, WiFi en er is tegen betaling ook een wasservice. Bij aankomst in het hotel wordt u gewezen op de aanwezigheid van het gratis coca-thee (mate de coca) station. Daarnaast serveert de ontbijtruimte een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers beschikken over een telefoon, TV, werktafel, verwarming en een badkamer met toilet, douche en föhn. Sommige kamers bieden uitzicht op Plaza de Armas.
Meer info >
Heilige Vallei
Villa Urubamba Sacred Valley Lodge
Driesterren
 • pe_ac_villauruex2.jpg
 • pe_ac_villauruka.jpg
 • pe_ac_villauruex1.jpg
 • pe_ac_villauruka2.jpg
 • pe_ac_villaurukex4.jpg
 • pe_ac_villauruba.jpg
 • pe_ac_villauruex.jpg
Een knusse lodge in landelijke sfeer, gelegen in het hart van Sacred Valley. Villa Urubamba Sacred Valley Lodge is een comfortabel verblijf waar u zich zult onderdompelen in de schoonheid van de omgeving. De lodge is genesteld onder de majesteuze bergen van de Heilige vallei, in de buurt van Urubamba stad. De lodge beschikt over een receptie, restaurant, bar, heerlijke tuin en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers netjes, maar simpel ingericht en zijn voorzien van een verwarming, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Heilige Vallei
San Agustin Monasterio de la Reco...
San Agustin Monasterio de la Recoleta Hotel
Viersterren
 • pe_ac_sanaugustine_tuin.jpg
 • pe_ac_sanaugustine_ex.jpg
 • pe_ac_sanaugustine_ex2.jpg
 • pe_ac_sanaugustine_bar.jpg
 • pe_ac_sanaugustine_ka.jpg
 • pe_ac_sanaugustine_res.jpg
Het charmante hotel San Agustin Monasterio de la Recoleta was oorspronkelijk een legendarisch klooster dat is gebouwd aan het begin van de 15e eeuw. In 2007 werd het gebouw, na een complete renovatie, geopend als hotel. Het ligt in het majestueuze Heilige Vallei van de Inca's in de plaats Urubamba. Het is omringd door het mysterie en de religie van het oude klooster, dat bekend staat sinds 2007 voor zijn charme en sereniteit.
Het hotel beschikt over een receptie met lobby, internetmogelijkheden, restaurant, bar en roomservice. Alle 30 kamers zijn ruim en comfortabel ingericht met verwarming, telefoon, koelkast, sat-TV, kluisje en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Aguas Calientes
Hotel Wiracocha Inn
Tweëenhalve ster
 • pe_wiracocha_ex.jpg
 • pe_wiracocha_ka.jpg
 • pe_wiracocha_rec.jpg
 • pe_wiracocha_res.jpg
Hotel Wiracocha Inn ligt op 200 meter van het treinstation van Machu Picchu. De bus die moet worden genomen om de verborgen stad Macchu Picchu te bezoeken ligt op 600 meter. De warmwaterbronnen liggen op 10 minuten loopafstand. Het hotel heeft een receptie, restaurant en een koffiebar. 's Ochtends wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Warme dranken, frisdranken, alcoholische drankjes en wijnen worden geserveerd in de koffiebar. De kamers van Wiracocha Inn zijn licht en uitgerust met betegelde vloeren en houten nachtkastjes. Ze beschikken over gratis WiFi, een eigen badkamer en bieden uitzicht op de bergen.
Meer info >
Aguas Calientes
Casa Andina Standard Machu Picchu
Drieenhalve ster
 • pe_ac_casaandinamachu_ex.jpg
 • pe_ac_casaandinamachu_ka.jpg
 • pe_ac_casaandinamachu_res.jpg
 • pe_ac_casaandinamachu_lob.jpg
Casa Andina Standard Machu Picchu bevindt zich recht tegenover het treinstation van Aguas Calientes en op 20 meter van de BCP Bank en op slechts 5 minuten lopen van een bushalte waarvandaan de bussen vertrekken naar Machu Picchu. Casa Andina beschikt over een receptie, computerruimte, restaurant, WiFi en er is tegen betaling ook een wasservice. De kamers zijn voorzien van een plafondventilator, telefoon, TV, kluisje, werktafel en een badkamer met toilet, douche en föhn. Een ideaal hotel om nog meer van uw bezoek aan Machu Picchu te genieten!
Meer info >
Lima
Virreynal Hotel
Driesterren
 • cr_al_virreynalex.jpg
 • cr_al_virreynallo1.jpg
 • cr_al_virreynalen.jpg
 • cr_al_virreynalka.jpg
 • cr_al_virreynallo.jpg
 • cr_al_virreynalre.jpg
Virreynal Hotel ligt in het culturele hart van de wijk Miraflores. Miraflores is de belangrijkste toeristische wijk van Lima en met zijn groene parken, stranden, goede restaurants, winkels en cafés is het de perfecte plek om uw avontuur in Lima te beginnen.

Het hotel is gevestigd in een elegant gebouw met een marmeren trap en donkere houten lambrisering. Geniet van een heerlijke maaltijd in het restaurant dat zowel Peruaanse als internationale gerechten serveert. U kunt ook een drankje bestellen bij de bar. Hiernaast beschikt het hotel over een 24-uursreceptie, wasserette en vriendelijke personeel dat u graag informatie geeft over de attracties en activiteiten in de stad.

De kamers met uitzicht op de stad beschikken over gratis WiFi, een TV, een minibar, airco, een kluisje en een bureau. De badkamer met bad of douche is voorzien van een föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Lima
Hotel José Antonio Executive
Viersterren
 • pe_ac_zw.jpg
 • pe_ac_ka2.jpg
 • pe_ac_re.jpg
 • pe_ac_ka.jpg
Hotel José Antonio Executive is gelegen in Miraflores, Lima. Hier kunt u genieten van de cultuur en rijke geschiedenis. Het hotel ligt op korte afstand van het strand Makaha Beach en diverse eetgelegenheden. Het hotel is voorzien van een zwembad, restaurant waar diverse lokale gerechten geserveerd worden en gratis Wi-Fi.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in het laatste hotel in Lima? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
cr_al_virreynalex.jpg
Lima - Virreynal Hotel
Driesterren
Virreynal Hotel ligt in het culturele hart van de wijk Miraflores. Miraflores is de belangrijkste toeristische wijk van Lima en met zijn groene parken, stranden, goede restaurants,...
Meer info
meerprijs
v.a.288
pe_ac_zw.jpg
Lima - Hotel José Antonio Executive
Viersterren
Hotel José Antonio Executive is gelegen in Miraflores, Lima. Hier kunt u genieten van de cultuur en rijke geschiedenis. Het hotel ligt op korte afstand van het strand Makaha Beach ...
Meer info
meerprijs
v.a.316
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 3 t/m 6 van 6 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Peru en wilt u de reis met een bezoek aan een uniek reservaat of aan de kustlijn afsluiten? Wij bieden u de mogelijkheid om te verlengen in het Tambopata Nationaal Reservaat waar u vanaf een schuilplaats zicht heeft op verschillende tropische vogels en ‘s avonds kunt u genieten van de schitterende sterrenhemel.
U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
pe_al_tambopata macaws in clay lick.jpg
Puerto Maldonado/Tambopata Nationaal Reservaat - 3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inotawa Lodge
Driesterren
De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. Bij de La Torre Clay Lick, een modderbank met mineraalrijke klei, heeft u vanaf een schuilplaats zi...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.709
Tambopata rivier
Puerto Maldonado/Tambopata Nationaal Reservaat - 4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inotawa Lodge
Driesterren
De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U overnacht in een goed verzorgde lodge, maakt een jungle wandeling en een nachtelijke boottocht. O...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.770
pe_al_tambopata giant otter in sandoval lake.jpg
Puerto Maldonado/Tambopata Nationaal Reservaat - 3 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inkaterra Hacienda Concepción
Drieenhalve ster
De komende drie dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U brengt per houten kano een bezoek aan het hoefijzermeer Sandoval, dat de leefomgeving is van de b...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.727
pe_tambopata_1.jpg
Puerto Maldonado/Tambopata Nationaal Reservaat - 4 dagen Tambopata Nationaal Reservaat - Inkaterra Hacienda Concepción
Drieenhalve ster
De komende vier dagen brengt u een bezoek aan het Tambopata Nationaal Reservaat. U brengt per houten kano een bezoek aan het hoefijzermeer Sandoval, dat de leefomgeving is van de b...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.856