Wadi Bani Khalid
Wahibi Sands
Ras al-Jinz
Jebal Akhdar
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Oman

Naar alle rondreizen Oman

Klimaat

In Oman heerst een warm woestijnklimaat met weinig neerslag, hete zomers en warme winters. Dit maakt het een perfecte bestemming om aan de Nederlandse kou te ontsnappen. Oman heeft 2 verschillende seizoenen. Van november tot en met maart zijn de warme 'wintermaanden'. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Vanaf mei tot en met september stijgt het kwik al gauw en kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 50 graden! Daarnaast heerst er in deze maanden een hoge luchtvochtigheid. April en oktober zijn overgangsmaanden, waarin de temperatuur zich dus het meest zal aanpassen naar het volgende seizoen. In de avonden kan het, zoals gebruikelijk bij een woestijnklimaat, nog wel eens afkoelen. Ook in de berggebieden is het iets frisser.

Op bestemmingen als Oman, waar we te maken hebben met een woestijnklimaat, zijn er bepaalde natuurverschijnselen die invloed hebben op de weersituatie. Zo kan de Siberische wind genaamd de Shimal zorgen voor enige verkoeling. In de hete zomermaanden juni en juli waait er een stevige woestijnwind, afkomstig uit Pakistan. Deze wind kan voor heftige zandstormen zorgen.

De meest gunstige tijd om Oman te bezoeken is in de maanden november tot en met april. De temperaturen zijn aangenaam, er valt vrijwel geen regen en als u geluk hebt is er af en toe nog een lekker briesje aanwezig. De temperaturen laten het toe om zowel een excursie in te plannen als een middagje aan het strand te liggen. Zo haalt u het beste uit deze bijzondere bestemming.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis