Lofoten
Lofoten
Noordkaap
Noordkaap
Vesterålen
Vesterålen
Tromsø
Tromsø
Alta
Alta

Noordkaap, Lapland & Lofoten

Groepsreis | 10 dagen v.a.
2249i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-06-2024
Reisduur
10dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Vroegboekkortingi

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 2 oktober 2023

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden Vroegboekkorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2024
- Korting is niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- Actie is geldig t/m 2 oktober 2023
Vroegboekkortingi
Rondreizen > Rondreizen Noorwegen > Groepsreizen Noorwegen > Noordkaap, Lapland & Lofoten
Ontdek de ruige wildernis van Lapland en maak kennis met de Sami cultuur
Breng een bezoek aan een rendierboerderij
Bewonder de middernachtzon vanaf de Noordkaap
De ongerepte eilandengroep Vesterålen
Bezoek de Lofoten-eilanden met pittoreske vissersdorpjes, fjorden en witte stranden
Kleine groepen met max. 26 deelnemers
Drie bijzondere landen in één reis!

Een magische reis!

Welkom in het noorden van Scandinavië, waar de zon ‘s zomers niet ondergaat. Maak u klaar voor een onvergetelijke reis door verschillende prachtige landen. U vertrekt vanuit Finland, maar reist ook door Noorwegen en Zweden! Leer alles over de Sami cultuur en hun rendieren. Bewonder de middernachtzon vanaf het meest noordelijke puntje van Europa, de Noordkaap. Bezoek de Saariselkä Reindeer Farm en vervolg uw weg via prachtige wegen naar Tromsø waar u kunt genieten van de prachtige natuur. Via de glimmende stranden, steile bergen en uitgestrekte vlaktes van de Lofoten én Vesterålen, komen we uit bij de mijnen van het Zweedse Kiruna, een zeer unieke plek. De reis eindigt in het prachtige Fins Lapland. De ongerepte Lofoten en Vesterålen -eilanden, de diepe fjorden en de middernachtzon maken de Noordkaap, Lapland en de Lofoten tot een magische plek!

"De middernachtzon en prachtige ongerepte flora en fauna in combinatie met de gezellige dorpjes en unieke uitstapjes zorgen voor een onvergetelijke reis!"

Amber, Product Medewerker

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Rovaniemi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi
Mooie rit naar het hotel
Overnachting Rovaniemi

Vandaag is het zover! De rondreis door de Noordkaap, Lapland & Lofoten gaat van start. Vanaf Schiphol zullen we naar Rovaniemi vliegen, het startpunt voor deze geweldige rondreis. Zit u lekker? Zijn de camera’s opgeladen? Verheug u tijdens de vlucht op al het moois wat u te wachten staat! Aangekomen op de luchthaven zetten we onze horloges een uur vooruit. U zult meteen doorhebben dat u in het land van de Kerstman bent aangekomen, zelfs in hartje zomer is de kerstsfeer niet te missen! We maken ons klaar voor de rit naar het hotel in Rovaniemi waar we zullen overnachten. In het hart van Rovaniemi, Lordi’s Square, vindt u winkels, gezellige restaurants en cafés waar u zich vast en zeker zult vermaken! Neem bij aankomst in de stad zeker de tijd om deze te verkennen. Overnachting in Rovaniemi.

Weetje

Wist u dat Rovaniemi de woonplaats van de enige echte Kerstman is?

DAG
02

Rovaniemi - Ivalo (ca. 290 km)

rendierenboerderij
Prachtige route van Rovaniemi naar Ivalo
Stop bij Santa Claus Village
Breng een bezoek aan een rendierboerderij
Diner en overnachting Ivalo

Goedemorgen, vandaag begint onze reis door dit prachtige landschap pas echt! Na het ontbijt laten we Rovaniemi achter ons en vertrekken we met een prachtige route naar Ivalo. Onderweg maken we een stop bij het officiële dorp van de kerstman, Santa Claus Village. Een unieke ervaring waar u ook de mogelijkheid heeft om de Kerstman te ontmoeten. Wist u dat de Kerstman elk jaar ongeveer een half miljoen brieven ontvangt? Maak vrienden en familieleden blij door bij Santa Claus Village een brief van de Kerstman te bestellen. Deze wordt dan voor Kerstmis verzonden. Hierna vervolgen wij onze weg.

Lapland staat onder andere bekend om zijn rendierboerderijen. Een bezoek aan een rendierboerderij mag dan ook niet ontbreken. Tijdens ons bezoek worden de rendieren in de paddock gevoerd en wordt er uitleg gegeven over de rendierhouderij. Dan is het tijd om de Lapse lasso te pakken en onder begeleiding van de gastheer te oefenen met het gooien van de lasso. U krijgt ook een kijkje in de schemerige Lapse hut. In het idyllische oude huisje kunt u genieten van een kopje koffie en meer praten over rendieren en Sámi. Wat een unieke en veelzijdige ervaring! We verlaten de rendierboerderij en rijden door naar ons hotel in Ivalo waar we zullen genieten van een heerlijk diner en overnachten.

Goed om te weten

In de zomer zijn alle rendieren vrij in het bos, omdat ze hun natuurlijke dieet nodig hebben om sterk en gezond te zijn voor de volgende winter. Een rendierboerderij heeft meestal wat rendieren (3-4) op de boerderij die bezoekers kunnen zien, voeren en foto's van kunnen maken.

Weetje

Wist u dat Finland aan drie landen grenst? Noorwegen en Zweden bezoeken we tijdens deze reis al. Maar het land ligt ook aan het Oosten van Rusland.

DAG
03

Ivalo - Honningsvåg (ca. 390 km)

Noordkaap
Rit van Ivola naar Honningsvåg
Leer meer over de Samí-cultuur in het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida
Geniet van de middernachtzon tijdens een bezoek aan de Noordkaap (inclusief certificaat)
Diner en overnachting Honningsvåg

We genieten deze ochtend van een heerlijk ontbijt en maken ons dan klaar voor een lange maar spectaculaire rit. Langzaamaan laten we de wondere wereld van Finland achter ons en komt de prachtige natuur van Noorwegen ons tegemoet. Onderweg zullen wij een bezoek brengen aan het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida. Tijdens dit bezoek leren we meer over de Sámi-cultuur en de Noordse natuur. Hierna vervolgen wij onze reis richting Noorwegen. Onderweg maken we nog een korte stop bij de witte, houten kerk van Kistrand. De rit eindigt in Honningsvåg, gelegen op het eiland Magerøya in het uiterste noorden van Noorwegen. Magerøy betekent in het Sámi steile, schrale kust, wat tekenend is voor het kale, boomloze toendra-landschap. Deze plek staat onder andere bekend als dé toegangspoort tot de Noordkaap. Aangekomen bij ons hotel in Honningsvåg genieten we van een heerlijk diner.

Na het avondeten is het tijd voor een bezoek aan het uiterste noorden van Noorwegen: de Noordkaap. Dit is ook een uitstekend moment om te genieten van de middernachtzon. De Noordkaap is schitterend als het weer een beetje mee zit, want het kan soms flink spoken op deze ruige plek waar de Atlantische Oceaan de Noordelijke IJszee ontmoet. Ondanks dat we hier niet alleen zijn, is het een hele bijzondere ervaring om aan het ‘eind van de wereld’ te zijn. Het entreebewijs geeft ons ook toegang tot het Nordkapp bezoekerscentrum voor meer informatie over deze bijzondere plek. Na dit indrukwekkende bezoek keren we terug naar het hotel waar u na een intensieve dag waarschijnlijk heerlijk zult overnachten.

Weetje

Vanaf de Noordkaap is het ‘slechts’ 2080 kilometer tot aan de Noordpool.

Weetje

De Sámi zijn de meest noordelijke bevolking van Europa en de enige inheemse bevolking van de Noordse landen.

DAG
04

Honningsvåg - Alta (ca. 211 km)

Alta
Rit van Honningsvåg naar Alta
Overnachting Alta

Er staat alweer een schitterende nieuwe dag op het programma! Vandaag laten we Honningsvåg achter ons en reizen we door naar Alta. Door het gebrek aan bomen kunt u tijdens de rit in het noorden ver kijken. Een enorme uitgestrekte kale vlakte met regelmatig een rendierkudde. Houd uw ogen dus goed open! De Sami zijn duidelijk aanwezig in dit gebied. Naarmate u zuidelijker komt, wordt het gebied groener en bosrijker. Alta is een rustige stad gelegen aan de gelijknamige fjord. Alta staat onder andere bekend om de Northern Lights Cathedral. Dit is een indrukwekkend stukje moderne bouwtechniek waar u kunt leren over het Noorderlicht. Het meest centrale punt van Alta is het winkelcentrum. Hier bevinden zich ook wat restaurants en cafés. Aangekomen in de stad kunt u ervoor kiezen om te genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft en lekker bij te komen van de prachtige rit, of juist op onderzoek te gaan in de buurt van het hotel. Overnachting in Alta.

Weetje

Alta staat voornamelijk bekend om de beroemde rotstekeningen, welke als werelderfgoed worden beschouwd. Deze rotstekeningen zijn tussen 4200 en 500 voor christus gemaakt. Dit is in de tijd van de eerste menselijke bewoning!

DAG
05

Alta - Tromsø (ca. 275 km)

Tromso
Rit van Alta naar Tromsø
Ferry crossing: Olderdalen - Lyngseidet
Ferry crossing: Svenby - Breivikeidet
Overnachting Tromsø

Naar deze stad heeft u vast en zeker uitgekeken. We laten vandaag namelijk Alta achter ons en vertrekken naar Tromsø! In ongeveer 5 a 6 uur reist u naar Tromsø. Onderweg komen we wederom mooie landschappen, vergezichten en af en toe een kudde rendieren tegen. Om de reis extra speciaal te maken hebben we vandaag twee ferry overtochten. De eerste ferry overtocht is van Olderdalen naar Lyngseidet, gelegen aan het Lyngenfjord. Hierna volgt de ferry van Svenby naar Breivikeidet. Wat een unieke en mooie manier van transport! Na een fantastische route komen we aan in Tromsø. De universiteitsstad Tromsø is knus en charmant en heeft vele gezellige restaurants en pubs. Ook de omgeving van Tromsø heeft veel moois te bieden. De kleurige woningen en ijszeekathedraal zijn een waar boegbeeld van de stad. Geniet van lokale gerechten en lekkere drankjes in de restaurants en bars. Struin heerlijk rond door de stad en bezoek een van de interessante musea. Wat een unieke reis is dit ook eigenlijk! Overnachting in Tromsø.

Weetje

Tromsø heeft de meest noordelijke brouwerij, universiteit én kathedraal in de wereld!

DAG
06

Tromsø - Vesterålen (ca. 320 km)

Vesteralen
Rit van Tromsø naar eilandengroep Vesterålen
Ferry crossing: Gryllefjord - Andenes
Diner en overnachting Vesterålen

Goedemorgen! Bent u klaar voor een nieuwe dag vol avonturen? Na het ontbijt vertrekken we naar de eilandengroep Vesterålen. Ook vandaag reizen we middels een ferry. Een leuke aanvulling op de reis! Sluit uw ogen terwijl u geniet van het suizen over de golven of houdt ze juist open om de prachtige omgeving in u op te nemen! Houdt uw camera maar bij de hand want hier zijn genoeg prachtplaatjes te schieten! Aangekomen op de eilandengroep Vesterålen komt u helemaal tot rust. Hier vindt u idyllische landschappen met witte stranden, ruige kusten en oude vissersdorpjes. Een ander belangrijk kenmerk van deze plek is dat er walvissen voorkomen! De walvissen trekken veel toeristen naar plaatsen als Andenes. Andenes is de walvishoofstad van Noorwegen. Het voedselrijke water in deze regio trekt verschillende soorten walvissen aan. In de zomermaanden zijn er potvissen te bewonderen, maar ook orka’s en grienden worden soms gespot. Ook de papegaaiduiker met zijn felgekleurde oranje snavel komt hier veel voor, net als zeearenden, otters en zeehonden. Kunt u de dieren spotten? Wat een heerlijke dag omringd met de prachtige flora en fauna van het land! Overnachting in Vesterålen.

Goed om te weten

Het is aan te raden om zeeziektepillen mee te nemen voor vandaag als u hiervoor gevoelig bent. De veerboot vaart namelijk op open zee.

Weetje

Vesterålen heeft meerdere kleine strandjes met helderblauw water waar u heerlijk tot rust kunt komen!

DAG
07

Vesterålen - Lofoten (ca. 356 km)

Lofoten
Rit van Vesterålen naar Lofoten
Bezoek Reine, het mooiste dorp van de Lofoten
Diner en overnachting Lofoten

In de ochtend genieten we van een heerlijk ontbijt en maken we ons klaar voor de rit van eilandengroep Vesterålen naar eilandengroep Lofoten. Vergeet ook bij deze rit niet om naar buiten te kijken terwijl de prachtige landschappen aan ons voorbij vliegen. Aangekomen bij de Lofoten zult u zich verbazen door flora en fauna. Het smaragdgroene water in combinatie met de ruige bergtoppen en rustige baaien zullen u vast en zeker verrassen. Wat een bijzonder verschil qua landschap met de andere plekken die u tot nu toe gezien heeft! Lofoten wordt gekenmerkt door de visindustrie. Kijk dan ook zeker niet verrast op als u her en der visser en vissershuisjes voorbij ziet komen. Uiteraard mag een bezoek aan het toeristische vissersdorpje Reine niet ontbreken. Dit is volgens velen het mooiste dorp van de Lofoten. Het dorpje wordt afgetekend tegen een aantal steile pieken en is veelvuldig gefotografeerd voor ansichtkaarten als symbool voor de Lofoten. Hierna brengen we een bezoek aan Svolvær. Dit is de schilderachtige hoofdstad van de Lofoten met rood geschilderde huizen en ontelbare stokvisrekken. Doordat we vannacht op de Lofoten verblijven kunnen we de eilandengroep vandaag volop verkennen. Trek erop uit en ontdek afgelegen baaien, zandstranden en pittoreske vissersplaatsjes. Misschien waagt u zich wel aan een nachtelijke wandeling. Het licht van de middernachtzon is dan werkelijk fenomenaal. De gezellige sfeer zal u meteen doen thuis voelen! Overnachting op de Lofoten.

Goed om te weten

De volgorde van het programma vandaag kan wisselen (afhankelijk van de locatie van ons hotel). Meestal verblijven we op de Lofoten in de omgeving van Svolvær of Leknes.

Goed om te weten

Bij verblijf in Marina Hotel dineren we in een restaurant nabij ons hotel.

Weetje

De meren van de Lofoten behoren tot de diepste van Europa!

DAG
08

Lofoten - Kiruna (ca. 379 km)

Kiruna
Rit van Lofoten naar Kiruna
Bewonder het veranderende landschap
Voel het trillen van de stad
Diner en overnachting Kiruna

Na het ontbijt in ons hotel verlaten we Noorwegen en gaan we grens over naar Zweden. We vertrekken vandaag naar de bijzondere mijnstad Kiruna. Deze plaats is letterlijk in beweging. De stad heeft te maken met grondverzakkingen veroorzaakt door de mijnbouw en wordt stukje bij beetje ‘opgepakt en verplaatst’. Zo wordt de hele stad vier kilometer opgeschoven op kosten van het staatsmijnbedrijf, een miljarden operatie. De mijn in Kiruna is de grootste ondergrondse ijzerertsmijn ter wereld. De mijnbouw gaat hier tot wel 1365 meter onder de grond met op afstand bedienbare machines en zelfrijdende treinen. Wat een operatie! Vandaag genieten we van ons laatste gezamenlijke diner. Overnachting in Kiruna.

Weetje

De Zweedse politieserie Midnattssol (Midnigt Sun) speelt zich af in Kiruna. Je krijgt prachtige beelden van de omgeving te zien en het belang van de lokale mijnbouw komt duidelijk naar voren. Ook geeft het inzicht in de spanningen tussen de mijnbouwers en de Sami cultuur.

DAG
09

Kiruna - Rovaniemi (ca. 355 km)

Rovaniemi - Icebar
Rit van Kiruna naar Rovaniemi
Bezoek aan het Ice Hotel
Overnachting Rovaniemi

Goedemorgen! Geniet van een heerlijk ontbijt en maak u klaar voor alweer de laatste dag tijdens deze rondreis. We verlaten de bewegende stad Kiruna en reizen terug naar de ‘hoofdstad’ van Lapland, Rovaniemi. Onderweg brengen wij een bezoek aan het Ice Hotel. Dit is het eerste permanente ijs- en sneeuwhotel ooit gebouwd. Hier zien we onder meer een kunsttentoonstelling met handgesneden ijssculpturen en de beroemde Ice Bar. Na dit indrukwekkende bezoek zullen wij onze weg vervolgen naar Rovaniemi. Aangekomen in het hotel verwerken we alle indrukken van Finland, Noorwegen en Zweden. Vanavond bent u lekker vrij om een restaurant uit te kiezen. Overnachting in Rovaniemi.

Weetje

Lapland betekent het land van de Sami.

DAG
10

Rovaniemi - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Vlucht van Rovaniemi naar Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Negen dagen geleden stapte u op Schiphol op het vliegtuig naar Rovaniemi. Wat lijkt dat lang geleden. Tijdens uw vakantie heeft u zoveel indrukwekkends gezien en meegemaakt! De thuisblijvers kijken vast uit naar uw verhalen en foto’s. Met een vroege ochtendvlucht vliegt u vanaf de luchthaven in Rovaniemi terug naar Amsterdam. Na aankomst neemt u afscheid van uw reisgenoten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van (eventuele) optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Veerbootovertochten
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m 10
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
5 x diner
Bezoek aan Rovaniemi en Santa Claus Village
Op bezoek bij de Samí en hun rendieren in Fins Lapland
Leer meer over de Samí-cultuur in het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida
Geniet van de middernachtzon tijdens een bezoek aan de Noordkaap (inclusief certificaat)
De charmante stad Tromsø
Onvergetelijke natuurervaring op de Lofoten
Indrukwekkende eilandengroep Vesterålen
Bezoek het Ice Hotel nabij de mijnstad Kiruna

Exclusief

Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 20 Maximaal aantal deelnemers: 26

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van (eventuele) optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Rovaniemi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht van Amsterdam naar Rovaniemi
Mooie rit naar het hotel
Overnachting Rovaniemi

Vandaag is het zover! De rondreis door de Noordkaap, Lapland & Lofoten gaat van start. Vanaf Schiphol zullen we naar Rovaniemi vliegen, het startpunt voor deze geweldige rondreis. Zit u lekker? Zijn de camera’s opgeladen? Verheug u tijdens de vlucht op al het moois wat u te wachten staat! Aangekomen op de luchthaven zetten we onze horloges een uur vooruit. U zult meteen doorhebben dat u in het land van de Kerstman bent aangekomen, zelfs in hartje zomer is de kerstsfeer niet te missen! We maken ons klaar voor de rit naar het hotel in Rovaniemi waar we zullen overnachten. In het hart van Rovaniemi, Lordi’s Square, vindt u winkels, gezellige restaurants en cafés waar u zich vast en zeker zult vermaken! Neem bij aankomst in de stad zeker de tijd om deze te verkennen. Overnachting in Rovaniemi.

Weetje

Wist u dat Rovaniemi de woonplaats van de enige echte Kerstman is?

DAG
02

Rovaniemi - Ivalo (ca. 290 km)

rendierenboerderij
Prachtige route van Rovaniemi naar Ivalo
Stop bij Santa Claus Village
Breng een bezoek aan een rendierboerderij
Diner en overnachting Ivalo

Goedemorgen, vandaag begint onze reis door dit prachtige landschap pas echt! Na het ontbijt laten we Rovaniemi achter ons en vertrekken we met een prachtige route naar Ivalo. Onderweg maken we een stop bij het officiële dorp van de kerstman, Santa Claus Village. Een unieke ervaring waar u ook de mogelijkheid heeft om de Kerstman te ontmoeten. Wist u dat de Kerstman elk jaar ongeveer een half miljoen brieven ontvangt? Maak vrienden en familieleden blij door bij Santa Claus Village een brief van de Kerstman te bestellen. Deze wordt dan voor Kerstmis verzonden. Hierna vervolgen wij onze weg.

Lapland staat onder andere bekend om zijn rendierboerderijen. Een bezoek aan een rendierboerderij mag dan ook niet ontbreken. Tijdens ons bezoek worden de rendieren in de paddock gevoerd en wordt er uitleg gegeven over de rendierhouderij. Dan is het tijd om de Lapse lasso te pakken en onder begeleiding van de gastheer te oefenen met het gooien van de lasso. U krijgt ook een kijkje in de schemerige Lapse hut. In het idyllische oude huisje kunt u genieten van een kopje koffie en meer praten over rendieren en Sámi. Wat een unieke en veelzijdige ervaring! We verlaten de rendierboerderij en rijden door naar ons hotel in Ivalo waar we zullen genieten van een heerlijk diner en overnachten.

Goed om te weten

In de zomer zijn alle rendieren vrij in het bos, omdat ze hun natuurlijke dieet nodig hebben om sterk en gezond te zijn voor de volgende winter. Een rendierboerderij heeft meestal wat rendieren (3-4) op de boerderij die bezoekers kunnen zien, voeren en foto's van kunnen maken.

Weetje

Wist u dat Finland aan drie landen grenst? Noorwegen en Zweden bezoeken we tijdens deze reis al. Maar het land ligt ook aan het Oosten van Rusland.

DAG
03

Ivalo - Honningsvåg (ca. 390 km)

Noordkaap
Rit van Ivola naar Honningsvåg
Leer meer over de Samí-cultuur in het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida
Geniet van de middernachtzon tijdens een bezoek aan de Noordkaap (inclusief certificaat)
Diner en overnachting Honningsvåg

We genieten deze ochtend van een heerlijk ontbijt en maken ons dan klaar voor een lange maar spectaculaire rit. Langzaamaan laten we de wondere wereld van Finland achter ons en komt de prachtige natuur van Noorwegen ons tegemoet. Onderweg zullen wij een bezoek brengen aan het Sámi Museum & Natuurcentrum Siida. Tijdens dit bezoek leren we meer over de Sámi-cultuur en de Noordse natuur. Hierna vervolgen wij onze reis richting Noorwegen. Onderweg maken we nog een korte stop bij de witte, houten kerk van Kistrand. De rit eindigt in Honningsvåg, gelegen op het eiland Magerøya in het uiterste noorden van Noorwegen. Magerøy betekent in het Sámi steile, schrale kust, wat tekenend is voor het kale, boomloze toendra-landschap. Deze plek staat onder andere bekend als dé toegangspoort tot de Noordkaap. Aangekomen bij ons hotel in Honningsvåg genieten we van een heerlijk diner.

Na het avondeten is het tijd voor een bezoek aan het uiterste noorden van Noorwegen: de Noordkaap. Dit is ook een uitstekend moment om te genieten van de middernachtzon. De Noordkaap is schitterend als het weer een beetje mee zit, want het kan soms flink spoken op deze ruige plek waar de Atlantische Oceaan de Noordelijke IJszee ontmoet. Ondanks dat we hier niet alleen zijn, is het een hele bijzondere ervaring om aan het ‘eind van de wereld’ te zijn. Het entreebewijs geeft ons ook toegang tot het Nordkapp bezoekerscentrum voor meer informatie over deze bijzondere plek. Na dit indrukwekkende bezoek keren we terug naar het hotel waar u na een intensieve dag waarschijnlijk heerlijk zult overnachten.

Weetje

Vanaf de Noordkaap is het ‘slechts’ 2080 kilometer tot aan de Noordpool.

Weetje

De Sámi zijn de meest noordelijke bevolking van Europa en de enige inheemse bevolking van de Noordse landen.

DAG
04

Honningsvåg - Alta (ca. 211 km)

Alta
Rit van Honningsvåg naar Alta
Overnachting Alta

Er staat alweer een schitterende nieuwe dag op het programma! Vandaag laten we Honningsvåg achter ons en reizen we door naar Alta. Door het gebrek aan bomen kunt u tijdens de rit in het noorden ver kijken. Een enorme uitgestrekte kale vlakte met regelmatig een rendierkudde. Houd uw ogen dus goed open! De Sami zijn duidelijk aanwezig in dit gebied. Naarmate u zuidelijker komt, wordt het gebied groener en bosrijker. Alta is een rustige stad gelegen aan de gelijknamige fjord. Alta staat onder andere bekend om de Northern Lights Cathedral. Dit is een indrukwekkend stukje moderne bouwtechniek waar u kunt leren over het Noorderlicht. Het meest centrale punt van Alta is het winkelcentrum. Hier bevinden zich ook wat restaurants en cafés. Aangekomen in de stad kunt u ervoor kiezen om te genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft en lekker bij te komen van de prachtige rit, of juist op onderzoek te gaan in de buurt van het hotel. Overnachting in Alta.

Weetje

Alta staat voornamelijk bekend om de beroemde rotstekeningen, welke als werelderfgoed worden beschouwd. Deze rotstekeningen zijn tussen 4200 en 500 voor christus gemaakt. Dit is in de tijd van de eerste menselijke bewoning!

DAG
05

Alta - Tromsø (ca. 275 km)

Tromso
Rit van Alta naar Tromsø
Ferry crossing: Olderdalen - Lyngseidet
Ferry crossing: Svenby - Breivikeidet
Overnachting Tromsø

Naar deze stad heeft u vast en zeker uitgekeken. We laten vandaag namelijk Alta achter ons en vertrekken naar Tromsø! In ongeveer 5 a 6 uur reist u naar Tromsø. Onderweg komen we wederom mooie landschappen, vergezichten en af en toe een kudde rendieren tegen. Om de reis extra speciaal te maken hebben we vandaag twee ferry overtochten. De eerste ferry overtocht is van Olderdalen naar Lyngseidet, gelegen aan het Lyngenfjord. Hierna volgt de ferry van Svenby naar Breivikeidet. Wat een unieke en mooie manier van transport! Na een fantastische route komen we aan in Tromsø. De universiteitsstad Tromsø is knus en charmant en heeft vele gezellige restaurants en pubs. Ook de omgeving van Tromsø heeft veel moois te bieden. De kleurige woningen en ijszeekathedraal zijn een waar boegbeeld van de stad. Geniet van lokale gerechten en lekkere drankjes in de restaurants en bars. Struin heerlijk rond door de stad en bezoek een van de interessante musea. Wat een unieke reis is dit ook eigenlijk! Overnachting in Tromsø.

Weetje

Tromsø heeft de meest noordelijke brouwerij, universiteit én kathedraal in de wereld!

DAG
06

Tromsø - Vesterålen (ca. 320 km)

Vesteralen
Rit van Tromsø naar eilandengroep Vesterålen
Ferry crossing: Gryllefjord - Andenes
Diner en overnachting Vesterålen

Goedemorgen! Bent u klaar voor een nieuwe dag vol avonturen? Na het ontbijt vertrekken we naar de eilandengroep Vesterålen. Ook vandaag reizen we middels een ferry. Een leuke aanvulling op de reis! Sluit uw ogen terwijl u geniet van het suizen over de golven of houdt ze juist open om de prachtige omgeving in u op te nemen! Houdt uw camera maar bij de hand want hier zijn genoeg prachtplaatjes te schieten! Aangekomen op de eilandengroep Vesterålen komt u helemaal tot rust. Hier vindt u idyllische landschappen met witte stranden, ruige kusten en oude vissersdorpjes. Een ander belangrijk kenmerk van deze plek is dat er walvissen voorkomen! De walvissen trekken veel toeristen naar plaatsen als Andenes. Andenes is de walvishoofstad van Noorwegen. Het voedselrijke water in deze regio trekt verschillende soorten walvissen aan. In de zomermaanden zijn er potvissen te bewonderen, maar ook orka’s en grienden worden soms gespot. Ook de papegaaiduiker met zijn felgekleurde oranje snavel komt hier veel voor, net als zeearenden, otters en zeehonden. Kunt u de dieren spotten? Wat een heerlijke dag omringd met de prachtige flora en fauna van het land! Overnachting in Vesterålen.

Goed om te weten

Het is aan te raden om zeeziektepillen mee te nemen voor vandaag als u hiervoor gevoelig bent. De veerboot vaart namelijk op open zee.

Weetje

Vesterålen heeft meerdere kleine strandjes met helderblauw water waar u heerlijk tot rust kunt komen!

DAG
07

Vesterålen - Lofoten (ca. 356 km)

Lofoten
Rit van Vesterålen naar Lofoten
Bezoek Reine, het mooiste dorp van de Lofoten
Diner en overnachting Lofoten

In de ochtend genieten we van een heerlijk ontbijt en maken we ons klaar voor de rit van eilandengroep Vesterålen naar eilandengroep Lofoten. Vergeet ook bij deze rit niet om naar buiten te kijken terwijl de prachtige landschappen aan ons voorbij vliegen. Aangekomen bij de Lofoten zult u zich verbazen door flora en fauna. Het smaragdgroene water in combinatie met de ruige bergtoppen en rustige baaien zullen u vast en zeker verrassen. Wat een bijzonder verschil qua landschap met de andere plekken die u tot nu toe gezien heeft! Lofoten wordt gekenmerkt door de visindustrie. Kijk dan ook zeker niet verrast op als u her en der visser en vissershuisjes voorbij ziet komen. Uiteraard mag een bezoek aan het toeristische vissersdorpje Reine niet ontbreken. Dit is volgens velen het mooiste dorp van de Lofoten. Het dorpje wordt afgetekend tegen een aantal steile pieken en is veelvuldig gefotografeerd voor ansichtkaarten als symbool voor de Lofoten. Hierna brengen we een bezoek aan Svolvær. Dit is de schilderachtige hoofdstad van de Lofoten met rood geschilderde huizen en ontelbare stokvisrekken. Doordat we vannacht op de Lofoten verblijven kunnen we de eilandengroep vandaag volop verkennen. Trek erop uit en ontdek afgelegen baaien, zandstranden en pittoreske vissersplaatsjes. Misschien waagt u zich wel aan een nachtelijke wandeling. Het licht van de middernachtzon is dan werkelijk fenomenaal. De gezellige sfeer zal u meteen doen thuis voelen! Overnachting op de Lofoten.

Goed om te weten

De volgorde van het programma vandaag kan wisselen (afhankelijk van de locatie van ons hotel). Meestal verblijven we op de Lofoten in de omgeving van Svolvær of Leknes.

Goed om te weten

Bij verblijf in Marina Hotel dineren we in een restaurant nabij ons hotel.

Weetje

De meren van de Lofoten behoren tot de diepste van Europa!

DAG
08

Lofoten - Kiruna (ca. 379 km)

Kiruna
Rit van Lofoten naar Kiruna
Bewonder het veranderende landschap
Voel het trillen van de stad
Diner en overnachting Kiruna

Na het ontbijt in ons hotel verlaten we Noorwegen en gaan we grens over naar Zweden. We vertrekken vandaag naar de bijzondere mijnstad Kiruna. Deze plaats is letterlijk in beweging. De stad heeft te maken met grondverzakkingen veroorzaakt door de mijnbouw en wordt stukje bij beetje ‘opgepakt en verplaatst’. Zo wordt de hele stad vier kilometer opgeschoven op kosten van het staatsmijnbedrijf, een miljarden operatie. De mijn in Kiruna is de grootste ondergrondse ijzerertsmijn ter wereld. De mijnbouw gaat hier tot wel 1365 meter onder de grond met op afstand bedienbare machines en zelfrijdende treinen. Wat een operatie! Vandaag genieten we van ons laatste gezamenlijke diner. Overnachting in Kiruna.

Weetje

De Zweedse politieserie Midnattssol (Midnigt Sun) speelt zich af in Kiruna. Je krijgt prachtige beelden van de omgeving te zien en het belang van de lokale mijnbouw komt duidelijk naar voren. Ook geeft het inzicht in de spanningen tussen de mijnbouwers en de Sami cultuur.

DAG
09

Kiruna - Rovaniemi (ca. 355 km)

Rovaniemi - Icebar
Rit van Kiruna naar Rovaniemi
Bezoek aan het Ice Hotel
Overnachting Rovaniemi

Goedemorgen! Geniet van een heerlijk ontbijt en maak u klaar voor alweer de laatste dag tijdens deze rondreis. We verlaten de bewegende stad Kiruna en reizen terug naar de ‘hoofdstad’ van Lapland, Rovaniemi. Onderweg brengen wij een bezoek aan het Ice Hotel. Dit is het eerste permanente ijs- en sneeuwhotel ooit gebouwd. Hier zien we onder meer een kunsttentoonstelling met handgesneden ijssculpturen en de beroemde Ice Bar. Na dit indrukwekkende bezoek zullen wij onze weg vervolgen naar Rovaniemi. Aangekomen in het hotel verwerken we alle indrukken van Finland, Noorwegen en Zweden. Vanavond bent u lekker vrij om een restaurant uit te kiezen. Overnachting in Rovaniemi.

Weetje

Lapland betekent het land van de Sami.

DAG
10

Rovaniemi - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Vlucht van Rovaniemi naar Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Negen dagen geleden stapte u op Schiphol op het vliegtuig naar Rovaniemi. Wat lijkt dat lang geleden. Tijdens uw vakantie heeft u zoveel indrukwekkends gezien en meegemaakt! De thuisblijvers kijken vast uit naar uw verhalen en foto’s. Met een vroege ochtendvlucht vliegt u vanaf de luchthaven in Rovaniemi terug naar Amsterdam. Na aankomst neemt u afscheid van uw reisgenoten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van (eventuele) optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

Alta

Thon Hotel Alta

Viersterren

Het Thon Hotel bevindt zich in hetzelfde gebouw als het winkelcentrum AMFI Alta, en is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Alta en de arctische omgeving. Elke ochtend kunt u de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude opties. In het restaurant van het hotel, Brasseri Alta, kunt u genieten van a la cartegerechten met lokale ingrediënten. Als gast van het Thon Hotel Alta kunt u gratis 24 uur per dag gebruik maken van de gloednieuwe sportschool! De fitnessapparatuur is uitgerust met de nieuwste technologie, zoals loopbanden, fietsen, roeitoestellen en krachttoestellen. Het personeel van het hotel staat vo ...

Het Thon Hotel bevindt zich in hetzelfde gebouw als het winkelcentrum AMFI Alta, en is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Alta en de arctische omgeving. Elke ochtend kunt u de dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude opties. In het restaurant van het hotel, Brasseri Alta, kunt u genieten van a la cartegerechten met lokale ingrediënten. Als gast van het Thon Hotel Alta kunt u gratis 24 uur per dag gebruik maken van de gloednieuwe sportschool! De fitnessapparatuur is uitgerust met de nieuwste technologie, zoals loopbanden, fietsen, roeitoestellen en krachttoestellen. Het personeel van het hotel staat voor u klaar voor het regelen van activiteiten. De kamers zijn voorzien met een verwarming, kitchenette, keukengerei, minibar, flatscreen-tv met kabelzenders, bureau en luchtreinigers. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Buitenkant
 • Kamer
 • Restaurant
 • Buitenkant

Honningsvag

Scandic Nordkapp

Driesterren

Het Scandic Nordkapp hotel ligt in Honningsvag op slechts 15 km vanaf de Noordkaap. Voordat u naar de Noordkaap rijdt om de bijzondere middernachtzon te bewonderen, kunt u dineren in het restaurant van het hotel. Ook voor het uitgebreide ontbijt kunt u hier terecht. Geniet in het restaurant van de typisch Noorse sfeer en de knusse open haard. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, kleine supermarkt, cadeauwinkel en een wasserette. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de gehele accommodatie en u kunt gratis openbaar parkeren bij het hotel. Alle kamers zijn voorzien van een zitje, verwarming, tv en badkamer met douche of bad, föhn en gratis ...

Het Scandic Nordkapp hotel ligt in Honningsvag op slechts 15 km vanaf de Noordkaap. Voordat u naar de Noordkaap rijdt om de bijzondere middernachtzon te bewonderen, kunt u dineren in het restaurant van het hotel. Ook voor het uitgebreide ontbijt kunt u hier terecht. Geniet in het restaurant van de typisch Noorse sfeer en de knusse open haard. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, kleine supermarkt, cadeauwinkel en een wasserette. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de gehele accommodatie en u kunt gratis openbaar parkeren bij het hotel. Alle kamers zijn voorzien van een zitje, verwarming, tv en badkamer met douche of bad, föhn en gratis toiletartikelen.

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Honningsvag
 • Scandic Honningsvag
 • Scandic Honningsvag
 • Scandic Honningsvag
 • Scandic Honningsvag

Honningsvag

Scandic Honningsvag

Driesterren

In de kustplaats Honningsvåg vindt u het knusse hotel Scandic Honningsvåg op 35 km van de Noordkaap. Vanuit het hotel heeft u prachtig uitzicht op de haven. In de omgeving kunt u diverse activiteiten ondernemen. Zo zijn er leuke wandelroutes en kunt u gaan vissen en skiën. Voor meer avontuur kunt u diepzee-raften of een tocht met een sneeuwscooter maken. Het hotel beschikt over een lounge, bar, 24-uurs receptie en gratis WiFi. Daarnaast is er een winkel 24 uur per dag geopend, waar verschillende drankjes en snacks te koop zijn. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

 • Ivalo Hotelli
 • Ivalo Hotelli slaapkamer
 • Ivalo Hotelli slaapkamer
 • Ivalo Hotelli badkamer
 • Ivalo Hotelli zwembad

Ivalo

Hotel Ivalo

Viersterren

Aan de rivier de Ivalo vindt u dit comfortabele hotel. Vanwege de centrale ligging is het een fijne verblijfplaats om de omgeving te ontdekken. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten die afhankelijk zijn van het seizoen. Ook is er een zwembad waar u gebruik van kunt maken. Tegen betaling kunt u ook ontspannen in het spa gedeelte, hier vindt u sauna's en jacuzzi's. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van gratis WiFi en TV. De badkamer beschikt over een douche, toilet en een föhn.

 • Scandic Kiruna
 • Scandic Kiruna
 • Scandic Kiruna
 • Scandic Kiruna
 • Scandic Kiruna
 • Scandic Kiruna

Kiruna / Jukkasjärvi

Scandic Kiruna

Viersterren

In het centrum van Kiruna, vindt u het stijlvolle hotel Scandic Kiruna. Het heeft een mooie uitstraling en is de ideale ontmoetingsplek. Het hotel biedt een restaurant waar heerlijk gegeten kan worden. Er is ook een gezellige rooftop bar en lounge met geweldig uitzicht op de omgeving. Verder beschikt het hotel over een sportruimte, binnenzwembad en sauna. De moderne kamers zijn voorzien van airco, een eigen badkamer met bad of douche en toilet, een haardroger en kluisje. Er is gratis WiFi beschikbaar.

 • Scandic leknes Lofoten, omgeving
 • Scandic Leknes Lofoten, kamer
 • Scandic Leknes Lofoten, restaurant
 • Scandic leknes Lofoten, restaurant
 • Scandic leknes Lofoten, omgeving

Leknes

Scandic Leknes Lofoten

Driesterren

Hotel Scandic Leknes Lofoten bevindt zich in de plaats Leknes; na Svolvær de grootste stad op de Lofoten. De twee steden liggen op ca. 1 uur rijden uit elkaar. De perfecte omgeving om het schitterende landschap van de Lofoten te ontdekken. Begin de dag met een heerlijk ontbijt in het restaurant van het hotel. 's Avonds kunt u hier ook terecht voor een diner. Het menu is samengesteld uit lokale ingrediënten. Het hotel biedt gratis WIFI in de gehele accommodatie. De gerenoveerde kamers beschikken ieder over een verwarming, TV, badkamer met bad of douche en toilet.

Omgeving Svolvær

Scandic Svolvaer

Driesterren

Geniet van een charmant en huiselijk hotel met uitzicht op de haven en zee. Het hotel is gelegen in een spectaculair landschap op een eiland in de haven van Svolvaer. Scandic Svolvaer is de ideale uitvalsbasis om de Lofoten te ontdekken. Begin de dag met een smakelijk ontbijt en geniet van een ontspannen diner in het restaurant en een drankje in de bar terwijl u een prachtig uitzicht heeft over de haven en de omliggende bergen. Als u geluk heeft, ziet u tijdens uw diner wellicht een Hurtigruten-boot langsvaren. Vanuit de accommodatie kunnen er verschillende activiteiten worden ondernomen, zoals een orka-safari, duiken in het kristalhelder ...

Geniet van een charmant en huiselijk hotel met uitzicht op de haven en zee. Het hotel is gelegen in een spectaculair landschap op een eiland in de haven van Svolvaer. Scandic Svolvaer is de ideale uitvalsbasis om de Lofoten te ontdekken. Begin de dag met een smakelijk ontbijt en geniet van een ontspannen diner in het restaurant en een drankje in de bar terwijl u een prachtig uitzicht heeft over de haven en de omliggende bergen. Als u geluk heeft, ziet u tijdens uw diner wellicht een Hurtigruten-boot langsvaren. Vanuit de accommodatie kunnen er verschillende activiteiten worden ondernomen, zoals een orka-safari, duiken in het kristalheldere water, fietsen, rotsklimmen en nog veel meer. Mocht u een echte fijnproever zijn en de lokale voedseltradities willen uitproberen, kunt u vanuit dit hotel gemakkelijk het Lofoten Viking Museum bezoeken om de lokale delicatesse te proberen. Het hotel biedt gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien met een airco, verwarming, zithoek en een tv met kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Vestfjord Lofoten - kamer met uitzicht
 • Scandic Vestfjord Lofoten - lounge/receptie/bar
 • Scandic Vestfjord Lofoten - hotelkamer
 • Scandic Vestfjord Lofoten - restaurant
 • Scandic Vestfjord Lofoten - lounge

Omgeving Svolvær

Scandic Vestfjord Lofoten

Driesterren

Het Scandic Vestfjord Lofoten wordt omringd door een adembenemende omgeving. Binnen 5 minuten wandelt u al naar de dichtbijzijnste winkels en restaurant, welke gelegen zijn rondom het hoofdplein van Svolvaer. U kunt heerlijk ontbijten in het restaurant van het hotel. Daarnaast is het hotel ook voorzien van een bar, buitenterras en gratis Wi-Fi. De comfortabele kamers hebben een TV, kluis en een badkamer met douche.

 • Marina hotel
 • Marina hotel
 • Marina hotel
 • Marina Hotel
 • Marina hotel

Omgeving Svolvær

Marina Hotel Lofoten

Driesterren

Marina Hotel Lofoten is centraal gelegen in Svolvær. Op loopafstand van het hotel vindt u het centrum waar ook diverse restaurants te vinden zijn. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om de schitterende omgeving te ontdekken. De lobby is voorzien van comfortabele zitjes. Hier kunt u kaartspellen spelen of TV kijken. In de lobby is ook de eetzaal te vinden waar het ontbijt wordt geserveerd. Bij lekker weer kunt u ook gebruik maken van het terras om in de zon te ontbijten. De eenvoudige maar schone kamers beschikken over verwarming, een TV en in de gehele accommodatie is gratis Wi-Fi aanwezig. De badkamer met bad of douche beschikt daarnaast ov ...

Marina Hotel Lofoten is centraal gelegen in Svolvær. Op loopafstand van het hotel vindt u het centrum waar ook diverse restaurants te vinden zijn. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om de schitterende omgeving te ontdekken. De lobby is voorzien van comfortabele zitjes. Hier kunt u kaartspellen spelen of TV kijken. In de lobby is ook de eetzaal te vinden waar het ontbijt wordt geserveerd. Bij lekker weer kunt u ook gebruik maken van het terras om in de zon te ontbijten. De eenvoudige maar schone kamers beschikken over verwarming, een TV en in de gehele accommodatie is gratis Wi-Fi aanwezig. De badkamer met bad of douche beschikt daarnaast over een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Scandic Rovaniemi slaapkamer
 • Scandic Rovaniemi badkamer
 • Scandic Rovaniemi restaurant
 • Scandic Rovaniemi lounge

Rovaniemi

Scandic Rovaniemi

Viersterren

In het centrum van Rovaniemi ligt dit hotel. Door de centrale ligging is het een goede verblijfplaats om de omgeving te verkennen. Het wetenschapsmuseum Arktikum is op loopafstand van het hotel. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten en in de bar kunt u zich ontspannen onder het genot van een drankje. De kamers zijn eenvoudig ingericht en zijn voorzien van airconditioning, TV, gratis WiFi en een kluisje. De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn.

Sortland

Sortland Hotel

Viersterren

Hotel Sortland wordt omgeven door de fjorden en bergen van het eiland Langøya en ligt in de kustplaats Sortland. De omgeving leent zich perfect om erop uit te trekken voor een lange wandeling door een afwisselend landschap. Het hotel beschikt over een traditioneel restaurant, bar, sportruimte, excursiebalie en 24-uursreceptie. Ook is er gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een televisie, comfortabele bedden, badkamer met bad of douche, toilet, haardroger en gratis toiletartikelen.

Tromso

Thon Hotel Tromso

Driesterren

Dit nieuwe, moderne hotel is centraal gelegen in Tromso en bevindt zich direct om de hoek van Storgata. Storgata is de belangrijkste winkelstraat van Tromso. ’s Ochtends kunt u in de moderne eetzaal genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Omdat het hotel zo centraal gelegen is, kunt u voor uw diner kiezen uit verschillende gezellige restaurants in het centrum van Tromso. Of u nu voor lokale of internationale gerechten gaat, er is voor ieder wat wils. ’s Avonds kunt u genieten in de Hidr Gastro Bar, vlakbij het hotel. Hier kunt u in een gezellig houten huisje met een tuin genieten van cocktails en creatieve snacks. Het personeel van het h ...

Dit nieuwe, moderne hotel is centraal gelegen in Tromso en bevindt zich direct om de hoek van Storgata. Storgata is de belangrijkste winkelstraat van Tromso. ’s Ochtends kunt u in de moderne eetzaal genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Omdat het hotel zo centraal gelegen is, kunt u voor uw diner kiezen uit verschillende gezellige restaurants in het centrum van Tromso. Of u nu voor lokale of internationale gerechten gaat, er is voor ieder wat wils. ’s Avonds kunt u genieten in de Hidr Gastro Bar, vlakbij het hotel. Hier kunt u in een gezellig houten huisje met een tuin genieten van cocktails en creatieve snacks. Het personeel van het hotel zal voor u klaar staan met advies over activiteiten voor bezienswaardigheden en activiteiten. De kamers zijn voorzien van een verwarming, koffie- en theefaciliteiten, minibar, een kluisje voor uw waardevolle spullen, geluidsisolatie, een bureau, een flatscreen-tv met satelliet- en kabelzenders en een stopcontact bij het bed. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.

Meer info >

Minder info >

10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk diverse extra’s bij te boeken, waardoor u het maximale uit uw vakantie haalt. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.

10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs
10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs

Reisleiding Zweden

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Zweden zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Zweden. (opent in een nieuw venster)

Reisleiding Finland

In Finland reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Finland ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van (eventuele) optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Noorwegen

In Noorwegen reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Noorwegen ontdekt. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van (eventuele) optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden juni t/m juli.

Lange reisdagen

Rondreizen door Finland, Noorwegen en Zweden is een intensieve ervaring. U moet rekening houden met lange reisdagen. Onderweg is het echter genieten van de mooie omgeving.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Finland, Noorwegen en Zweden boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Fooienpot : ca. € 10 per persoon

Maaltijden
Lunch : ca. € 35
Diner : ca. € 45

Drinken
Flesje water: ca. €4,35 pp
Glas wijn: ca. €9,50 pp
Glas bier (lokaal) ca. €7,50 pp

De fooien voor de reisleider en de vaste chauffeur zijn niet inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen en 5 keer diner. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch in een restaurant is ca. € 35 per persoon.

De diner is in deze reis inbegrepen van dag 2 t/m 3 en dag 6 t/m 8. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

Het geven van een fooi is in Finland, Noorwegen en Zweden niet gebruikelijk. De enige plaatsen waar af en toe een fooi wordt gegeven zijn restaurants en kroegen als waardering voor een uitstekende service. Het geven van een fooi wordt dan ook zeker gewaardeerd. Het geven van fooien is nooit verplicht.

Indicatie fooien
Restaurant/bar: 5-15% van de rekening

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 10 per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider en vaste chauffeur zelf zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Noorwegen. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo Zweden

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Zweden

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Zweden zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Zweden. (opent in een nieuw venster)

+-Landinfo Finland

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Finland

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Finland zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Finland. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Waar kan ik de groepssamenstelling zien?

Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?

Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Customer Experience. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

10 dagen Noordkaap, Lapland & Lofoten: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Rovaniemi

02Rovaniemi - Ivalo

03Ivalo - Honningsvåg

04Honningsvåg - Alta

05Alta - Tromsø

06Tromsø - Vesterålen

07Vesterålen - Lofoten

08Lofoten - Kiruna

09Kiruna - Rovaniemi

10Rovaniemi - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu