Annapurna
Chitwan Nationaal Park
Himalaya
Kathmandu
Kathmandu Vallei
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Nepal

Himalaya

NP_AL_HIMALAYA

De Himalaya is de hoogste bergketen ter wereld dat zich uitstrekt over 1500 kilometer in Pakistan, India, Nepal en Tibet. Vele toppen bevinden zich op een hoogte van 8000 meter inclusief de Mount Everest. De contrasten in de Himalaya zijn enorm en u vindt er vele zeer bijzondere bergstammen met uiteenlopende culturen. Veel reizigers zien de bergtoppen van de Himalaya alleen als achtergrond van het Nepalese landschap, maar het gebied is zeker de moeite waard om een trekking te maken of zelfs een keer overheen te vliegen. Tijdens de rondvlucht heeft u een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya en de Mount Everest.

Kathmandu Vallei

np_al_kathmanduvallei.jpg

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. De stad is gelegen in een vallei aan de rivier de Vishnumati op 1350 meter boven zeeniveau. De stad is bekend om zijn vele Boeddhistische tempels en paleizen, waarvan de meesten uit de 17e eeuw dateren. De grootste tempel is Bouddhanath in de wijk Bouddah; de meeste paleizen staan rond Durbar Square. In de vallei bevinden zich zeven monumenten van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Kathmandu staat ook het paleis van de Nepalese koninklijke familie. Kathmandu is populair bij westerse toeristen, die zich voornamelijk in de wijk Tamel concentreren.

Pokhara

np_pokhara.jpg

Pokhara is vooral een begin en eindpunt voor ‘trekkings’ in de Himalaya. Het ligt aan het Phewa meer, in dit meer ligt een eilandje met een tempel, de tempel van de godin Varahi. De tempel is per bootje te bereiken. Ook ligt aan dit meer de winterresidentie van de koning en lakeside, het toeristische gedeelte van Pokhara. Vanuit Pokhara heeft men een schitterend uitzicht op het Annapurna massief. Het meest opvallende zijn de toppen van de Machhapuchhre, die op een vissenstaart lijken.

Chitwan Nationaal Park

np_chitwan.jpg

Chitwan Nationaal Park is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. In 1984 werd het park werelderfgoed vanwege zijn rijke fauna en flora, waaronder de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger. Wellicht ontmoet u ze op één van de mogelijke safaritochten: te voet of met een jeep.

Bandipur, Newar cultuur

np_al_bandipur.jpg

Bandipur is een schilderachtig stadje gelegen op een hoogte van 1050 meter in het Mahabharat gebergte. Het is prachtig gelegen op een hoge heuvel direct boven de Prithvi Narayan Highway en de stad Dumre. Dit oude Newar stadje ademt nog de sfeer van lang vervlogen tijden. U heeft hier tevens een prachtig uitzicht op de Himalaya keten, waaronder de wit besneeuwde toppen van de Annapurna 's, de Dhaulagiri, de Manaslu en de Langtang.

Annapurna, Phewa, Begnas en Rupa

np_al_annapurna_vlaggetjes.jpg

Annapurna is een 55 kilometer lang bergmassief en onderdeel van de Himalaya. De hoogste bergtop reikt 8091 meter de hoogte in. De relatief goede bereikbaarheid, de grote hoeveelheid guesthouses en de diversiteit van flora en fauna maken het gebied uitermate geschikt voor trekkings. U kunt namelijk genieten van een adembenemende natuur en spectaculaire uitzichten.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis