Annapurna
Chitwan Nationaal Park
Himalaya
Kathmandu
Kathmandu Vallei

Bezienswaardigheden Nepal

Himalaya

NP_AL_HIMALAYA

Himalaya, het dak van de wereld. De Himalaya is de meest indrukwekkende bergketen dat zich uitstrekt over 1500 kilometer in Pakistan, India, Nepal en Tibet, met als hoogte punt de Mount Everest. Himal Alyaya komt uit het Sanskriet en betekent ‘woonplaats in de sneeuw’. Een terechte naam. Nepal is verreweg de populairste uitvalsbasis om de Himalaya te ontdekken; de contrasten zijn enorm en u vindt vele zeer bijzondere bergstammen met uiteenlopende culturen.

De Himalaya is ontzagwekkend, zelfs voor niet-klimmers is er een wereld van hoge pieken, eindeloze paden en tal van trekking mogelijk of om eroverheen te vliegen. Tijdens de rondvlucht geeft u een schitterend uitzicht over de besneeuwde toppen van de Himalaya en de Mount Everest.

Kathmandu Vallei

Wilt u het culturele erfgoed van Nepal ontdekken? U doet er dan goed aan om Kathmandu te bezoeken, gelegen in het hart van Nepal aan de rivier Vishnumati. Kathmandu is daarmee ook direct de hoofdstad van Nepal. De vallei omvat een gebied van zo’n 600 vierkante meter en herbergt eeuwenoude steden en spectaculair Werelderfgoed. Deze indringende stad prikkelt al uw zintuigen en u kijkt gegarandeerd uw ogen uit op de mooie pleinen en de prachtige tempels. Kathmandu is ook bekend om zijn vele Boeddhistische tempels en paleizen, waarvan de meeste uit de 17e eeuw dateren. De grootste tempel is Bouddhanath in de wijk Bouddah; gelovigen vanuit alle windrichtingen komen hier om te bidden en te mediteren. De meeste paleizen staan rond Dubar Square. In de vallei bevinden zich zeven monumenten van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Kathmandu staat ook het paleis van de Nepalese Koninklijke familie. Kathmandu is populair bij westerse toeristen, die zich voornamelijk in de wijk Tamel concentreren.

Pokhara

np_pokhara.jpg

Pokhara is dé outdoor hoofdstad van de wereld en de perfecte uitvalbasis voor een begin en een eindpunt voor ‘trekkings’ of een goede plek om even op te laden tijdens uw rondreis in Nepal. De stad Pokhara is prachtig gelegen aan de voet van de Himalaya en is omgeven door de hoogste bergen ter wereld en een tal van wandelroutes; het is dan ook geen verrassing dat reizigers hier vooral komen voor een trekking. Desalniettemin, heeft Pokhara veel meer te bieden. De stad ligt aan het Phewa meer, in dit meer ligt een eilandje met een tempel, de tempel van de godin Varahi. De tempel is per boot te bereiken. Ook ligt er aan dit meer de winterresidentie van de koning en lakeside, het toeristische gedeelte van Pokhara. Vanuit de stad heeft u een schitterend uitzicht op het Annapurna massief. Het meest opvallende zijn de toppen van de Macchapuchhre, die op een vissenstaart lijken.

Chitwan Nationaal Park

Chitwan nationaal park

Chitwan Nationaal Park is het oudste nationale park in Nepal. Het dateert uit 1973 en ligt in de Terai, het laagland in het zuiden van Nepal. In 1984 werd het park werelderfgoed vanwege zijn rijke fauna en flora, waaronder de zeldzame Indische neushoorn en de Bengaalse tijger. Wellicht ontmoet u ze op één van de mogelijke safaritochten: te voet of met een jeep.

Bandipur, Newar cultuur

Bandipur

Het schilderachtige stadje Bandipur is een indrukwekkend historisch dorpje tussen Kathmandu en Pokhara, gelegen op een hoogte van 1050 meter in het Mahabharat gebergte. In dit kleine middeleeuwse dorpje is de Newari-cultuur goed bewaard gebleven. Er is weinig verkeer en weinig toeristen. U vindt hier prachtige tempels, bijzonder houtsnijwerk en huizen met pagode daken. De omgeving is ook bekend om zijn meerdere trekkings die u hier kunt maken. In Badipur zult u de gemoedelijke sfeer proeven. Ooit was Bandipur deel van het Magar Koninkrijk, maar in het begin van de 19e eeuw is het dorp ontdekt door de Newari bevolking. Hierdoor werd Bandipur een belangrijke plaats op de handelsroute tussen Tibet en India. Ondanks de authentiteit van dit prachtige dorpje zijn er verschillende gezellige restaurant waar u heerlijk kunt eten, terrasjes kunt pakken voor een verkoelend drankje en zijn er een aantal barretjes voor in de avonden. Bij een bezoek aan Bandiput heeft u ook prachtig uitzicht op de Himalaya keten, waaronder de wit besneeuwde toppen van Annapurna’s, de Dhaulagiri, de Manaslu en de Langtang.

Annapurna gebergte

np_al_annapurna_vlaggetjes.jpg

Droomt u ervan om te hiken in de Himalaya gebergte? Eén van de bekendste gebieden is het Annapurna gebergte gelegen in het midden van Nepal. De mogelijkheden vanaf hier zijn eindeloos. Annapurna is een 55 kilometer lang bergmassief, de hoogste bergtop reikt 8091 meter de hoogte in. De relatief goede bereikbaarheid, de grote hoeveelheid guesthouses en de diversiteit van flora en fauna maken het gebied uitermate geschikt voor trekkings. U kunt hier genieten van een adembenemende natuur en spectaculaire uitzichten.