Etosha nationaal park
Etosha nationaal park
Caprivi
Caprivi
Victoria watervallen
Victoria watervallen
Chobe nationaal park
Chobe nationaal park
Okavanga Delta
Okavanga Delta

Noord-Namibië, Victoria Falls & Botswana

Privéreis | 22 dagen v.a.
5035i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-10-2024
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Rondreizen > Rondreizen Namibië > Privéreizen Namibië > Noord-Namibië, Victoria Falls & Botswana
Inclusief activiteiten in Chobe NP, Victoria Falls en Makgadikgadi Pans NP (t.w.v. ca. € 520 p.p.)
Uitgebreid bezoek aan Etosha NP
Spot wild bij de rivieren Okavango, Kwando en Chobe in de Zambezi-regio
Verblijf in de toegangspoort tot de Okavango Delta
Diverse maaltijden inbegrepen
4WD huurauto inclusief Full Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Héél veel wild spotten en de Victoria Falls

Op safari in Etosha Nationaal Park is een geweldige ervaring! Het is een uniek park met een oppervlakte van 22.000 hectare en daarmee één van de grootste wildparken van Afrika. Etosha is het leefgebied van vier van de zogenoemde 'Big Five', alleen de buffel komt niet voor in het nationale park. Tijdens uw rit door de Caprivistrook komt u in Chobe Nationaal Park, hier leeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. U zult uw ogen uitkijken! Ook een bezoek aan de wereldberoemde Victoria Falls zult u nooit meer vergeten. Zeker wanneer u vervolgens bij de Okavango Delta per zogenaamde mokoro, een uitgeholde boomstam de schitterende flora en fauna gaat bekijken. Wat een unieke en afwisselende reis!

"Schitterende reis en een onvergetelijke ervaring. Prachtige wildparken en overal vriendelijk mensen ontmoet, een wereldervaring!"

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst Windhoek
Transfer naar hotel Windhoek
Overnachting Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoek te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet in de loop van de dag of de volgende dag plaatsvinden. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie de route door en uiteraard kunt u nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens de reis assistentie nodig zijn, in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordigers die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

DAG
03

Windhoek - Zuid-Etosha Nationaal Park (ca. 530 km)

Etosha National Park Leeuwtjes
Ontvangst huurauto
Vertrek Windhoek
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Eerste overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Vandaag is een behoorlijk eind rijden naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te spotten en is het leefgebied van de zogenoemde Big Four: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft hier niet, waardoor u in dit nationale park niet de gehele Big Five kunt vinden. Het nationale park heeft verder een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U komt begin van de middag aan. 's Middags kunt u dus al op safari! Uiteraard kunt u bij de lodge ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat om op zoek te gaan naar wild. Uw verblijf voor de komende twee nachten ligt tussen de 2-25 kilometer van de meest zuidelijke poort van Etosha Nationaal Park (Andersson’s Gate).

DAG
04

Zuid-Etosha Nationaal Park

na_etosha2.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Vandaag staat helemaal in het teken van safari in het nationale park. Okaukuejo is een populaire drinkplaats op zo’n 25 minuten rijden van de Anderssons’s Gate. De olifant, zebra, koedoe en springbok zijn vaak geziene bezoekers. Okondeka is één van de beste drinkplaatsen voor het waarnemen van leeuwen, en de roofdieren zijn hier dan ook vaak te vinden. Deze natuurlijke fontein ligt aan de westkant van de Etosha-zoutpan, op zo’n 45 minuten rijden van de Andersson’s Gate.

DAG
05

Zuid-Etosha Nationaal Park - Oost-Etosha Nationaal Park (ca. 200 km)

Giraffen in Etosha Nationaal Park
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Zuid-Etosha Nationaal Park
Overnachting Oost-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om vanuit de lodge een game drive te maken per 4WD. Met een ranger gaat u het park in op zoek naar wild. De wilde dieren zijn vaak bij de drinkplaatsen te spotten. Tijdens een bezoek heeft u dan ook grote kans om olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en diverse antilopensoorten te zien. Als u geluk heeft spot u luipaarden en cheeta’s. Het is verder de thuisbasis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Zo is de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld hier te vinden.

Vervolgens rijdt u met de huurauto naar Oost-Etosha Nationaal Park. Onderweg van het zuiden naar het oosten is het aan te raden een stop te maken bij de drinkplaatsen Sueda en Salvadora. Deze schilderachtige drinkplaatsen bieden prachtige vergezichten over de zoutpan en zijn ook goede plekken om cheeta's te spotten. Het nabijgelegen Rietfontein is één van de grotere drinkplaatsen en wordt regelmatig bezocht door leeuwen. Halali en Goas, die ongeveer halverwege tussen de zuidelijke en oostelijke poort liggen, zijn nog twee drinkplaatsen die een bezoek waard zijn. Voor de verlegen en ongrijpbare luipaard bieden deze drinkplaatsen waarschijnlijk de beste kans om ze te spotten. De oase-achtige natuurlijke bron bij Goas is ook een favoriet voor vogelsoorten, zwartkop impala’s en olifanten. Er zijn ook grote aantallen gnoes en zebra’s te vinden.

Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 4-12 kilometer van de meest oostelijke poort van Etosha Nationaal Park (Von Lindequist Gate).

DAG
06

Oost-Etosha Nationaal Park - Rundu (ca. 420 km)

na_al_caprivivogel.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Oost-Etosha Nationaal Park
Diverse boottochtmogelijkheden over de Okavango-rivier (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Rundu

Oost-Etosha Nationaal Park is uitstekend te verkennen met uw huurauto. In de ochtend kunt u ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat op zoek naar wild. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is Fisher’s Pan. Als de regen zich in de zoutpan verzamelt, kunt u flamingo's en ooievaars door het ondiepe water zien waden. De Afrikaanse gaper (zwarte ooievaar) en diverse fuutsoorten zijn hier ook te spotten. Na flinke regenbuien vult de ongeveer 4800 km2 grote Etosha-zoutpan zich met water en trekt het een roze wolk van flamingo's aan. De nieuwsgierige vogel komt hier dan met duizenden broeden.

Hierna vertrekt u richting de Zambezi-regio (voorheen Caprivistrook), een smal stuk land van maar 32 kilometer breed in de vorm van een uitgestrekte wijsvinger. Het vormt een scheiding tussen Zambia en Angola in het noorden, en Botswana in het zuiden. De Zambezi is écht tropisch, gekenmerkt door gezwollen rivieren (Okavango, Kwando, Chobe en Zambezi), benauwde moerassen en mopane-bossen. Het is de natste regio van Namibië en de thuisbasis van 430 vogelsoorten en 35 zoogdiersoorten, waaronder buffels, grote katten en olifanten. Het wild wordt beschermd door de verschillende nationale parken en dieren reizen vrij over de ongemarkeerde grens met Chobe. De Zambezi-regio voelt als Namibië's eigen 'Hof van Eden'. Het is afgelegen en grotendeels ongerept, en biedt een authentieke Out of Africa-ervaring. De regio is de gemakkelijkste toegangsroute tot Victoria Falls in Zimbabwe en het Chobe Nationaal Park in Botswana. Hoe noordelijker u reist hoe meer u het gevoel krijgt dat u in Afrika bent. De wegen zijn verhard, maar houdt rekening met hier en daar een gat of verkeersdrempel. Aan het einde van de dag komt u aan in uw lodge in Rundu. Rundu is het startpunt van de Zambezi-regio. In deze grote plaats vindt u nog verschillende winkels en banken, goed om nog inkopen te doen, voordat u verder reist door de Zambezi-regio. U verblijft vannacht in een lodge aan de oevers van de Okavango-rivier. Als u tijdig in de lodge bent aangekomen dan kunt u nog een optionele boottocht maken over de Okavango-rivier. Geniet van het wild langs de rivier, waaronder vogels, nijlpaarden en krokodillen. De zonsondergang op de rivier is adembenemend en een hele mooie afsluiter van de dag!

DAG
07

Rundu - Divundu (ca. 200 km)

na_al_divundu_caprivi.jpg
Vertrek Rundu
Diverse boottochtmogelijkheden over de Okavango-rivier (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Divundu

Vandaag gaat u een mooie reisdag tegemoet door de ongerepte Zambezi-regio. Na uw ontbijt rijdt u richting het plaatsje Divundu. U verblijft vannacht in een lodge aan de oevers van de beroemde Okavango-rivier. U komt meestal eind van de ochtend aan, dus via uw lodge kunt u ter plaatse nog excursies boeken, zoals voor de mooie Popa Falls. Deze watervallen (stroomversnellingen) zijn het beginpunt van het beroemde kanalenstelsel dat de Okavango Delta vormt. Ook hier kunt u de dag weer afsluiten met een mooie cruise met adembenemend uitzicht tijdens de zonsondergang. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner. Hoort u een klotsend geluid in de rivier? Dat is een nijlpaard dat geniet van zijn diner!

DAG
08

Divundu - Kongola (ca. 228 km)

Camp Kwando
Vertrek Divundu
Diverse boottochtmogelijkheden over de Kwando-rivier (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Eerste overnachting Kongola

De reis van vandaag gaat verder de Zambezi-regio in, richting Mudumu Nationaal Park. De komende twee nachten verblijft u in een lodge aan de oevers van de Kwando-rivier. Er zijn allerlei excursies mogelijk (aanbod afhankelijk van de lodge waar u verblijft). Zo kunt u een optionele boottocht maken over de Kwando-rivier. Dit is een geweldige manier om vogels te zien en met geluk ziet u onderweg nijlpaarden, olifanten, buffels en meer. Geniet 's avonds van een drankje onder het genot van de mooie roep van de Afrikaanse zeearend.

DAG
09

Kongola

Camp Kwando
Vrije dag
Diverse excursiemogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Kongola

Het Mudumu Nationaal Park heeft in tegenstelling tot de rest van Namibië een weelderige vegetatie en is nog een echte Afrikaanse wildernis. Vandaag is het dan ook aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag een gamedrive te boeken door Mudumu Nationaal Park. Dit zijn de beste tijden voor interactie met dieren in het wild. Een andere optie, wat mogelijk is vanuit de meeste lodges, is het boeken van een excursie naar het Bwabwata Nationaal Park. Hierbij vaart u eerst per boot over de waterwegen, om vervolgens over te stappen op een 4WD voor een excursie door de Afrikaanse bush. Dit nationale park is gelegen in de trekroute van de beroemde olifanten van Chobe Nationaal Park, die elk jaar hun reis van de Angolese hooglanden naar Botswana maken. Andere mogelijke optionele excursies zijn een boottocht na zonsopgang om wild te bekijken en vogels te spotten op de Kwando-rivier, of een bezoek aan een traditioneel stamdorp.

Aan het eind van de dag is er niets dat kan worden vergeleken met de zonsondergang van de Zambezi. Of u nu geheelonthouder bent of niet, u wilt vast iets koels en verfrissends bij de hand hebben om op de dag te proosten.

DAG
10

Kongola - Kasane (Botswana) (ca. 257 km)

na_al_choberiver2.jpg
Vertrek Kongola
Grensovergang Namibië - Botswana
Eerste overnachting Kasane/Chobe Nationaal Park

Vandaag rijdt u via Katima Mulilo naar Kasane. Bij de grenspost van Ngoma steekt u via de brug over de Chobe-rivier om de grenspost van Botswana te bereiken. Vanaf hier rijdt u over een geasfalteerde weg naar Kasane. Uw lodge voor de komende twee nachten ligt aan de oever van de Chobe-rivier, direct naast Chobe Nationaal Park. Dit is ook de plek waar vier landen elkaar ontmoeten: Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia! Uw lodge is dan ook een uitstekende toegangspoort tot Chobe Nationaal Park én Victoria Falls. Een boottocht en gamedrive bieden u de beste kans om getuige te zijn van dit geweldige spektakel. Bij NRV is dit dan ook inbegrepen tijdens uw verblijf!

Chobe Nationaal Park heeft wereldwijde erkenning gekregen voor zijn ongelooflijke flora en fauna, en biodiversiteit. Het nationale park beschikt daarnaast over de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In een gebied van 12.000km² leven 50.000 tot 70.000 olifanten! Maar is ook de thuisbasis van elk dier dat op het verlanglijstje van een safariliefhebber staat: van aardvarken tot zebra, en is het een paradijs voor vogelliefhebbers.

DAG
11

Chobe Nationaal Park

na_al_choberiver.jpg
Volle dag genieten van Chobe Nationaal Park
Boottocht over de Chobe-rivier (inclusief!)
Gamedrive per 4WD door Chobe Nationaal Park (inclusief!)
Tweede overnachting Kasane/Chobe Nationaal Park

Geniet vandaag van de schoonheid van het Chobe Nationaal Park. Zo maakt u een boottocht over de groene uiterwaarden van de Chobe-rivier. Fotografeer en observeer al het wild dat op de oevers leeft eenvoudig vanaf de boot. Zo heeft u grote kans dat u nijlpaarden en krokodillen tegenkomt, maar met een beetje geluk zelfs leeuwen en jachtluipaarden. Daarnaast maakt u ook een gamedrive per 4WD, waarbij u onder deskundige begeleiding op zoek gaat naar de vele dieren die het park rijk is. Grote kuddes olifanten komt u zeker tegen. Kortom, vandaag is het genieten van de best mogelijke natuurervaring.

DAG
12

Kasane - Victoria Falls (Zimbabwe) (ca. 88 km)

Victoria Falls
Vertrek Kasane/Chobe Nationaal Park
Transfer naar hotel Victoria Falls
Grensovergang Botswana - Zimbabwe
Cruise bij zonsondergang over de Zambezi-rivier (inbegrepen!)
Eerste overnachting Victoria Falls

Vandaag heeft u een transfer van uw lodge naar Victoria Falls. U laat uw huurauto achter bij uw lodge in Kasane waar hij veilig staat. Vergeet niet uw paspoort mee te nemen! Vandaag steekt u namelijk de grens over naar Zimbabwe. Ter plaatse kunt u het toeristenvisum aanschaffen. Houdt hiervoor een pagina vrij in uw paspoort en zorg voor voldoende contant geld. De komende twee nachten verblijft u in Victoria Falls. De plaats Victoria Falls ligt aan de zuidelijke rand van de Zambezi-rivier, ten westen van de watervallen. De komende dagen geniet u van alles van dit zevende wereldwonder te bieden heeft. Zo maakt u in de namiddag al een prachtige cruise over de Zambezi-rivier bij zonsondergang.

DAG
13

Victoria Falls

Victoria Falls
Bezoek aan de Victoria Falls (inbegrepen!)
Vrije middag
Tweede overnachting Victoria Falls

Vandaag gaat u, onder begeleiding van een gids, naar de fameuze watervallen. De Victoria Falls zijn door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De afmetingen zijn dan ook gigantisch: een watergordijn van ongeveer 1,7 kilometer breed en 100 meter hoog stort zich naar beneden in een scheur in de aardkorst. In maart en april kan de volle kracht van de watervallen in al zijn glorie worden ervaren. Nadeel is wel dat de massale waterverstuiving het zicht kan belemmeren en de volledige breedte van de watervallen niet zichtbaar is. Naarmate de overstromingen afnemen, wordt het zicht op de watervallen gedurende het jaar beter en beter. Op zijn laagste worden de watervallen rond november en december kleine stroompjes die over de rand lopen en op sommige plaatsen langs de 1,7 kilometer breedte valt er geen water. Het genot van een bezoek aan de watervallen in deze periode is het uitzicht op de indrukwekkende kliffen die de watervallenmuren vormen. De omvang van de afgrond kan volledig worden gewaardeerd. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog de watervallen te bezoeken of wellicht een sportieve activiteit te ondernemen, zoals raften of bungeejumpen.

DAG
14

Victoria Falls - Kasane (Botswana) - Makgadikgadi Pans (ca. 501 km)

bw_al_makgadik.jpg
Vertrek Victoria Falls
Transfer naar lodge Kasane
Grensovergang Zimbabwe - Botswana
Huurauto ophalen lodge Kasane
Wandeling door baobab-bos of bezoek aan zoutpan bij het Nata Vogelreservaat (inclusief!; afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Eerste overnachting omgeving Makgadikgadi Pans Nationaal Park

Na het ontbijt wordt u weer naar Kasane gebracht, waar u uw huurauto ophaalt en doorreist richting het Makgadikgadi Pans Nationaal Park. Een rechte weg nodigt uit tot doorrijden maar doet dat niet, want ondanks dat u buiten het nationale park bent, komt u hier regelmatig olifanten tegen en de weg is niet van al te beste kwaliteit. Als u goed kijkt kunt u ook andere dieren spotten zoals de sabelantilope en de koedoe. Uw lodge voor de komende twee nachten ligt in de omgeving van het Makgadikgadi Pans Nationaal Park, een gebied groter dan Zwitserland, dat ooit de grootste zoetwatermeer ter wereld was. Tegenwoordig is het een uitgestrekte zoutvlakte met surrealistische landschappen dat zo groot zijn dat u de kromming van de aarde kunt zien. Het is een hard en schaars landschap, maar wel mooi in zijn verlatenheid. Hier, misschien meer dan waar ook ter wereld, zult u worden getroffen door een gevoel van volkomen isolement. Het nationale park bestaat uit verschillende zoutpannen en uitgestrekte grasvlaktes bezaaid met palmeilanden. Afhankelijk van het seizoen zijn er indrukwekkende dierenpopulaties te vinden.

DAG
15

Makgadikgadi Pans Nationaal Park

Zebra op de Makgadikgadi Pans
Bezoek aan Ntwetwe Pan of zoutpan bij het Nata Vogelreservaat (inclusief!; afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vrije middag
Tweede overnachting omgeving Makgadikgadi Pans Nationaal Park

Vandaag heeft u de mogelijkheid om het beroemde Makgadikgadi Pans Nationaal Park te bezoeken. Het nationale park bestaat uit een bestaat uit twee grote zoutpannen, Ntwetwe en Sua, omgeven door een aantal kleinere zoutpannen. U kunt zelfstandig de zoutpannen verkennen. De beste reistijd hiervoor is juni/juli en september/oktober, omdat de pannen dan droog en eenvoudiger te bereizen zijn. Er zijn ook gamedrives te boeken via de lodges. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Ntwetwe Pan, de grootste van de twee Makgadikgadi Pans. Geniet van de enorme uitgestrektheid van sprankelend zout dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Opmerkelijk genoeg is hier leven te vinden en gamedrives zullen enkele van de aangepaste woestijnsoorten onthullen die het maanlandschap bewonen, zoals grootoorvossen, springbokken en koritrappen. Met wat geluk ziet u zelfs de prachtige aan de woestijn aangepaste olifant en leeuw. Hoewel genoemd naar de pannen, bestaat Makgadikgadi voornamelijk uit grasland. Deze graslanden trekken in het regenseizoen ook duizenden dieren aan. De komst van de zomerregens in december luidt de komst van de zebra's en gnoes in de op één na grootste migratie van zoogdieren op het continent. Het leven wordt hectisch als de hoefdieren zich voeden met het verse, groene gras en de roofdieren voldoende te jagen hebben.

Een bezoek aan het nabijgelegen Nata Vogelreservaat behoort ook tot de mogelijkheid. Dit nabijgelegen reservaat is bezaaid met palmeilanden en vormt de broedplaats voor een groot aantal watervogels, waaronder duizenden pelikanen en flamingo's. Bijna 165 vogelsoorten zijn hier geregistreerd. Het Nata Vogelreservaat ligt aan de hoofdweg, op 15 kilometer van het dorp Nata. Voor vogelliefhebbers mag een bezoek aan dit reservaat niet ontbreken. Vooral in het natte seizoen is het een toevluchtsoord voor diverse soorten eenden, pelikanen en flamingo's.

DAG
16

Makgadikgadi Pans - Okavango Delta (ca. 225 km)

Leeuw Okavango Delta
Vertrek omgeving Makgadikgadi Pans Nationaal Park
Eerste overnachting Maun

Na het ontbijt vertrekt u richting de stad Maun, de 'toeristenhoofdstad' van Botswana. Dit is namelijk dé uitvalsbasis voor excursies naar de belangrijkste bezienswaardigheid van Botswana: de Okavango Delta. Dit gebied is 's werelds grootste binnendelta en herbergt een uniek dierenrijk. Het is de plek waar de Okavango-rivier zich uitspreidt in een enorm netwerk van lagunes, eilandjes en kanalen, en uiteindelijk verdampt in de Kalahari-woestijn. Dit is de enige rivier ter wereld die niet in een zee of meer eindigt. Dit gebied is het leefgebied van zeer veel diersoorten zoals buffels, olifanten, antilopen, luipaarden, nijlpaarden en vele soorten vogels.

De komende twee nachten logeert u in een lodge aan de oever van de Thamalakane-rivier, ten noorden van Maun. De schemering is hier spectaculair, met de zon die de rivier in vuur en vlam zet terwijl deze langzaam achter de bomen zakt.

DAG
17

Okavango Delta

na_al_okadelta_mokoro.jpg
Vrije dag
Diverse excursiemogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Maun

Vandaag kunt u een optionele excursie boeken bij de lodge waar u verblijft. Een bijzondere manier om de delta beter te leren kennen is per traditionele mokoro, een uitgeholde boomstam. Behendig wordt u door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes geloodst en terwijl de gids u wijst op de bijzondere flora en fauna. Ook houdt hij een oogje in het zicht voor naderende nijlpaarden en krokodillen. Onderweg meert u aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals leeuwen, olifanten en buffels. De Okavango Delta is bovendien een waar vogelparadijs en met een beetje geluk ziet u de zeldzame visarend. Tijdens de boottocht komt u meer te weten over de Delta, het ecosysteem en hoe de lokale stammen leven in deze waterige wildernis. Een andere populaire activiteit is een rondvlucht of helikoptervlucht boven de Okavango Delta om dit unieke gebied te verkennen.

Als alternatief is een volle dag per 4x4 in het Moremi Game Reserve aan te raden. Met een gekwalificeerde gids rijdt u naar de zuidelijke poort van dit wildreservaat. Hier heeft u volop kans om olifanten, leeuwen en andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien.

DAG
18

Okavango Delta - Ghanzi (ca. 306 km)

na_al_ghanzi.jpg
Vertrek Maun
Koop lokale kunst en ambachten als souvenirs
Ontspan bij het zwembad van uw hotel
Overnachting Ghanzi

Na het ontbijt verlaat u Maun en rijdt u rustig naar Ghanzi. De rit duurt ongeveer vier uur en dat betekent dat u al rond de lunch in uw hotel aankomt. Ghanzi staat bekend als de toegangspoort tot de Kalahari-woestijn. In de hoofdstraat van Ghanzi is een centrum voor San-artiesten (Ghanzi Craft) te vinden. Hier worden lederwaren, San-pijlen en -bogen, producten gemaakt van struisvogeleierschalen, en nog veel meer aangeboden. Kortom de perfecte plek voor het kopen van de laatste souvenirs! Ten noorden van Ghanzi is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het kleine dorpje D'Kar. Hier wonen verschillende families Bosjesmannen. Neem de tijd om hier te stoppen, want hier wordt kunst en ambachten van de Bosjesmannen tentoongesteld en verkocht.

DAG
19

Ghanzi - Kalahari-woestijn (Namibië) (ca. 236 km)

Kalahari woestijn
Vertrek Ghanzi
Grensovergang Botswana - Namibië
Geniet van de rust van de Kalahari-woestijn
Bewonder de oude rotstekeningen van Bosjesmannen
Overnachting Gobabis

Geniet van een lekker ontbijt, maar daarna is het echt tijd om verder te reizen. Vandaag gaat u de grens over, terug naar Namibië waar u vanavond in de Kalahari-woestijn logeert. De prachtige omgeving en rust maken dit een heerlijke relaxte dag.

De lodge beschikt over een 4x4-route van 20 kilometer die u langs de oude rotstekeningen van de Bosjesmannen brengt. U komt hierbij in nauw contact met de talrijke dieren die hier in het wild leven, waaronder de meer dan 20 soorten antilopen. Wilt u liever wandelen? Dan zijn er ook drie wandelroutes bij de lodge te vinden. Sommige hiervan leiden ook langs de rotstekeningen van de Bosjesmannen en bieden een spectaculair uitzicht op Botswana.

DAG
20

Kalahari-woestijn - Windhoek (ca. 292 km)

Trans Kalahari Highway
Vertrek Gobabis
Drop-off van de huurauto bij het hotel
Overnachting Windhoek

Vandaag reist u terug naar Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. ’s Middags kunt u nog genieten van het kleine, gemoedelijke centrum van Windhoek en wellicht de laatste souvenirs kopen.

DAG
21

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek3.jpg
Vrije ochtend om Windhoek te ontdekken
Transfer naar luchthaven Windhoek
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan één van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
22

Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven van Schiphol. Einde van een spectaculaire rondreis door Namibië, Zimbabwe & Botswana.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
22 dagen Noord-Namibië, Victoria Falls & Botswana : altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer Windhoek luchthaven - hotel v.v.
Transfer Kasane/Chobe Nationaal Park - Victoria Falls v.v.
18 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, aflever- en ophaalkosten en grensovergang*
Meet & Greet in Windhoek
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
4-daags verblijf net buiten Etosha Nationaal Park
3-daags verblijf nabij het Chobe Nationaal Park (Botswana)
3-daags verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe)
3-daags verblijf in de toegangspoort tot de Okavango Delta (Botswana)
Iedere dag ontbijt
6 x diner bij verblijf in middenklasse hotels en 12 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Twee gameactiviteiten in Kasane/Chobe Nationaal Park**
Sunset Cruise op de Zambezi-rivier
Bezoek aan de Victoria Falls (inclusief entreegelden t.w.v. 30 USD p.p.)
Twee activiteiten omgeving Makgadikgadi Pans Nationaal Park***
Uitgebreide routebeschrijving
* Bij boeking vanaf 14 november 2023 zijn de Border Cross kosten inbegrepen.
** Boottocht en gamedrive per 4x4 inclusief entreegelden inbegrepen.
*** Wandeling door baobab-bos en bezoek aan Ntwetwe Pan, of twee keer bezoek aan zoutpan bij het Nata Vogelreservaat (afhankelijk van de lodge waar u verblijft).

Exclusief

Visum Zimbabwe: ca. € 28 p.p. (omgerekend ca. 30 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Toeristenbelasting Botswana: ca. € 28 p.p. (omgerekend ca. 30 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Namibië: ca. € 39 p.p. (omgerekend ca. 650 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Botswana: ca. € 21 p.p. (omgerekend ca. 263 BWP, afhankelijk van de wisselkoers)
Grensovergang huurauto ca. 1470 NAD (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+