Chobe nationaal park
Chobe nationaal park
Caprivi
Caprivi
Sossusvlei
Sossusvlei
Victoria watervallen
Victoria watervallen
Fish River Canyon
Fish River Canyon

Namibië, Chobe & Victoria Falls

Privéreis | 20 dagen v.a.
3526i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
02-04-2022
Reisduur
20 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Bezoek aan de rode duinen van Sossusvlei
Flamingo's aan de kust en woestijnolifanten in Damaraland
3-daags verblijf nabij het Chobe Nationaal Park (Botswana) inclusief twee gameactiviteiten
3-daags verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe)
3 x diner (middenklasse) of 12 x diner (superiorklasse) inbegrepen

Een reis van uitersten: van woestijn tot de meest imposante watervallen ter wereld

Tijdens deze gevarieerde rondreis komen de hoogtepunten aan bod van Namibië, het Chobe Park in Botswana en de Victoria Falls, op de grens van Zambia en Zimbabwe. Vanuit Windhoek in Namibië bezoekt u de wereldberoemde Sossusvlei met de immense rode duinen om vervolgens via Swakopmund en Damaraland door te rijden naar Etosha Nationaal Park. Dit is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en een fantastisch park om wild te bezichtigen. Dan rijdt u via de Caprivi-strip richting Chobe Nationaal Park, met de grootste olifantenkolonie ter wereld! Tot slot gaat u naar de indrukwekkende Victoria Falls en maakt hier een schitterende Sunset cruise over de Zambezi.

"We hebben van deze reis genoten van de eerste tot de laatste minuut en kunnen niet anders zeggen dan:" het was de reis van ons leven. NRV Bedankt !!!. "

Aad en Hanneke Melsen, Alphen aan den Rijn

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Windhoek, Namibië

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek2.jpg
Aankomst in Namibië
Verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger
Transfer naar uw accommodatie
Meet & Greet met onze vertegenwoordiger

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoekje te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. In de loop van de dag komt onze vertegenwoordiger ook bij u langs. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie ook de route door en kun je uiteraard nog eventuele vragen stellen.

DAG
03

Windhoek - Sesriem (ca. 305 km)

na_al_sesriemcanyon.jpg
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Logeren aan de rand van het natuurpark
Prachtige route door het Naukluft Nationaal Park

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd en zal onze vertegenwoordiger u de laatste informatie geven.

Vervolgens verlaat u de hoofdstad om door de Kalahari naar het Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde Rode Duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar uw accommodatie in Sesriem brengt. Hier zult u de aankomende twee nachten logeren en is tevens het beginpunt om de volgende ochtend de beroemde ‘Dune 45’ te beklimmen.

DAG
04

Sossusvlei

Duinen Sossusvlei Namibië
Bezoek aan de wereldberoemde Dune 45

Vanaf Sesriem is het nog ongeveer zestig kilometer rijden naar Deadvlei: het hart van de Sossusvlei. Wanneer u de Sossusvlei op z'n allermooist wilt beleven, zorg er dan voor dat u voor zonsopkomst bij de poort bengt. Zodra de zon opkomt, gaan de poorten open en rijdt u over een kaarsrechte weg door de Sossuvlei. Aan beide kanten doemen de enorme zandduinen op. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook ‘Dune 45’ die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht maakt alles goed!

Midden tussen de immense duinen, liggen de witte klei vlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar volledig in tact zijn gebleven door het droge klimaat. U kunt Deadvlei alleen met een 4WD bereiken en vergeet niet dat u ook ervaring dient te hebben om door los zand te rijden.
Er is dan ook een parkeerplaats ingericht vanwaar een shuttleservice vertrekt (circa € 15 p.p. per ritje). Wij adviseren u om gebruik te maken van de shuttleservice omdat u anders ongeveer 4 kilometer dient te wandelen. De wandeling door Deadvlei is echt een aanrader, u wandelt door de hoogste zandduinen ter wereld! De organische vormen en schaduwen creëren een surrealistisch landschap. U heeft ook grote kans om een Kudu antilope of Klipspringer te zien die zich hebben aangepast aan de ruige leefomstandigheden. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar uw lodge in Sesriem.

DAG
05

Sesriem - Swakopmund (ca. 360 km)

za_al_walvisbay.jpg
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Twee overnachtingen in sfeervol Swakopmund
Mogelijkheid om dolfijnen te zien (optioneel)
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Relaxte dagen in een gezellige badplaats om alle indrukken te verwerken en om lekker te relaxen op het strand. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan de flamingo’s bij Walvisbaai alvorens u doorrijdt naar Swakopmund.

Swakopmund wordt ook wel de activiteitenstad van Namibië genoemd. Sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen in de duinen net achter de stad. U kunt hier o.a. zandsurfen, quadbiken en paragliden. Maar mocht u de dag rustiger willen doorbrengen, kunt u hier natuurlijk ook heerlijk genieten van een mooie strandwandeling, een kopje koffie op een van de vele terrasjes of misschien wel wat winkelen in de kleine straatjes van het charmante Swakopmund.

Echte andere aanraders is een dolfijnentour in de middag of een bezoek aan de Township in de omgeving. Al deze excursies kunt u door onze agent ter plaatse laten organiseren of in Swakopmund zelf boeken.

DAG
07

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

NA_AL_Herero vrouwen1
Ontmoet de prachtig geklede Herero vrouwen
Mogelijkheid om de woestijnolifanten te zien
Mogelijkheid om de rotstekeningen van de San te zien
Overnachten in Damaraland

Op weg naar Damaraland heeft u kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero vrouwen, die bekend staan om de mooie poppen die ze maken. Tevens kunt u onderweg oog in oog staan met de woestijn olifant, die in dit onherbergzame deel van Namibië nog voorkomt. Hier logeert u nabij de Twyfelfontein. In deze omgeving hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst galerijen’ gecreëerd. Deze ‘rock-art’ van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud.

DAG
08

Damaraland - Etosha Nationaal Park (ca. 300 km)

za_al_etosha national park2.jpg
Op safari in Etosha Nationaal Park
Mogelijkheid om safari met een ranger te maken (optioneel)
Slapen op 2 verschillende plekken net buiten het zuiden en oosten van Etosha Nationaal Park
Heel veel tijd om wild te spotten

Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te bezichtigen en is het leefgebied van de onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Ook heeft het park een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen.

U verblijft de eerste twee nachten aan de zuidkant net buiten het park. De laatste dag een volle dag op safari in het park, waarbij u ook langzaam richting uw volgende accommodatie rijd, welke aan de oostkant van het park ligt, een heel ander gebied dat u tot heden heeft gezien en dus weer een dag vol safari en hopelijk veel wilde dieren. Aan het einde van de middag verlaat u het park en logeert u in een lodge enkele kilometer buiten het park. Zo heeft u dus echt alle tijd om van het park te genieten.

DAG
11

Etosha Nationaal Park - Rundu (ca. 420 km)

na_caprivi.jpg
Vertrek richting de Caprivi-strook
Logeren aan de rivier

Zodra u Etosha achter u laat, verlaat u ook het toeristische gedeelte. Vandaag reist u naar de Caprivi-strook, een lange strook van ongeveer 500 km lang en slechts 35 km breed die een scheiding vormt tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De Caprivi is het natste gebied in Namibië. De grote rivieren (zoals de Okavango, Kwando en Zambezi) zorgen voor een bijzonder contrast; de droge woestijn en de groene Caprivi. Door het vele water, leeft hier een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten zijn in overvloed, echter door de dichte begroeiing niet altijd makkelijk te zien.

U logeert vanavond in Rundu aan de oevers van de Okavango-rivier. Rundu is eigenlijk het beginpunt van de Caprivi-strook. De lodge heeft een veranda met uitzicht op de rivier, dus een bijzondere zonsondergang tijdens een diner is een garantie. Als u tijdig in de lodge bent aangekomen dan kunt u nog een leuke boottocht maken over de Okavango-rivier op zoek naar nijlpaarden.

DAG
12

Rundu - Divundu (ca. 200 km)

na_al_divundu_caprivi.jpg
Logeren tussen het groen
Mogelijkheid om riviersafari te maken (optioneel)
Bijzondere locatie om te overnachten

Vanuit Rundu rijdt u nu de Caprivi Strip in. De Caprivi wordt ook wel eens de ‘rechterarm’ van Namibië genoemd en ligt tussen Angola, Zambia en Botswana. Dit vruchtbare land vol rivieren en moerassen en het leefgebied van de Kavango-bevolking, staat in groot contrast met het Namibië dat u tot nu gezien heeft.

U vervolgt uw weg langs de Okavango-rivier, waar de lodge – waar u vannacht logeert – gelegen is. In de namiddag kunt u het Mahango Nationaal Park bezoeken, wat het leefgebied is van olifanten, buffels, antilopen, nijlpaarden, krokodillen en meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Ook vindt u hier grote Baobab-bomen. U kunt eenvoudig met uw huurauto het park bezoeken en een mooie safari maken. In de namiddag kunt u een mooie cruise maken op deze machtige rivier maken, waarbij de zon langzaam achter de bomen verdwijnt en u ziet hoe de natuur weer tot leven komt.

DAG
13

Divundu - Kongola (ca. 200 km)

na_al_choberiver.jpg
Logeren in een lodge nabij de Kwando-rivier
Mogelijkheid om bootsafari te maken (optioneel)
Op safari in Mudumu Nationaal Park
Excursie naar Bwabwata Nationaal Park (optioneel, afhankelijk van uw lodge)

De reis gaat verder de Caprivi Strook in, richting Mudumu Nationaal Park. U verblijft in een accommodatie gelegen aan de Kwando-rivier in de buurt van het park. Het Mudumu Nationaal Park heeft in tegenstelling tot de rest van Namibië een weelderige vegetatie en is nog een echte Afrikaanse wildernis. Zorg ervoor dat u tijdig in uw lodge bent want in de namiddag kunt u een bootsafari boeken in de lodge, die u meeneemt het park in. Een unieke manier om op safari te gaan. U logeert de komende twee nachten wederom in een hele leuke lodge aan de rivier!

De tweede dag is het aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag een gamedrive te boeken door Mudumu Nationaal Park. Dit zijn de beste tijden voor interactie met dieren in het wild. Een andere optie, wat mogelijk is vanuit de meeste lodges, is het boeken van een excursie naar het Bwabwata Nationaal Park. Dit nationale park is gelegen in de trekroute van de beroemde olifanten van Chobe Nationaal Park, die elk jaar hun reis van de Angolese hooglanden naar Botswana maken.

Aan het eind van de dag is er niets dat kan worden vergeleken met de zonsondergang van de Zambezi.

DAG
15

Kongola - Kasane - Chobe Nationaal Park (ca. 230 km)

na_al_choberiver3.jpg
Grensovergang Namibië naar Botswana
Logeren in sfeervolle safari-lodge in Kasane
3 uur durende boottocht op de rivier (inclusief!)

Vandaag rijdt u via Katima Mulilo naar Kasane. Uw lodge voor de komende twee nachten is gelegen aan de Chobe-rivier, direct naast Chobe Nationaal Park. Chobe Nationaal Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In een gebied van 12.000km² leven 50.000 tot 70.000 olifanten en talrijke andere diersoorten. Maar Chobe is ook een paradijs voor vogelliefhebbers en wat te denken van een boottocht over de Chobe-rivier bij zonsondergang. Grote kans dat u nijlpaarden en krokodillen tegenkomt, maar met een beetje geluk ook leeuwen en jachtluipaarden!

DAG
16

Chobe Nationaal Park

na_al_choberiver2.jpg
Genieten van Chobe Nationaal Park
Ontdek de vele olifanten in dit park
3 uur durende gamedrive per 4x4 (inclusief!)

Vandaag kunt u deelnemen aan verschillende excursies die worden aangeboden. U kunt o.a. een mooie boottocht op de rivier maken, zodat u het wild dat aan de oevers leeft eenvoudig kunt observeren en fotograferen. Daarnaast kunt u in een gamedrive per 4x4 maken en onder deskundige begeleiding op zoek gaan naar de vele dieren die het park rijk is. Grote kuddes olifanten komt u zeker tegen.

NRV heeft een boottocht en een gamedrive per 4x4 inbegrepen. Soms worden beide excursie op dag 16 georganiseerd en soms maakt op op dag 15 de boottocht en op dag 16 de gamedrive per 4x4. U wordt ter plaatse hierover geïnformeerd.

DAG
17

Kasane - Victoria Falls (ca. 85 km)

na_al_victoriafalls.jpg
Transfer van de lodge naar hotel in Victoria Falls
Grensovergang Botswana – Zimbabwe
Inchecken in uw hotel bij de Vic. Falls
Sunset cruise op de indrukwekkende Zambezi

's Ochtend levert u de huurauto in, want u gaat per georganiseerde transfer van Kasane naar Victoria Falls, Zimbabwe. Voor de lunch bent u in uw hotel, dat aan de rand van de stad ligt. In de namiddag maakt een prachtige sunset cruise op de Zambezi.

DAG
18

Victoria Falls

Raften Victoria Falls Zuid-Afrika
Excursie naar de watervallen met Engelssprekende gids
Vrije middag voor eigen invulling

Vandaag gaat u, onder begeleiding van een gids, naar de beroemde watervallen. De Victoria Falls zijn door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. De afmetingen zijn dan ook gigantisch: een watergordijn van meer dan 1700 m breed en meer dan 100 m hoog stort zich naar beneden in de scheur van de aardkorst. In maart en april is het debiet het hoogste, maar met als nadeel dat de massale waterverstuiving vaak het globale zicht belemmert. In november en december staat het water vrij laag; de watermassa's zijn kleiner, maar je hebt beter zicht op het geheel.
’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog de watervallen te bezoeken of wellicht een sportieve activiteit te ondernemen, zoals raften of bungee jumpen.

DAG
19

Victoria Falls - Amsterdam

ZA_AL_JOHANNESBURG2
Einde van een indrukwekkende reis
Transfer naar luchthaven
Binnenlandse vlucht naar Johannesburg of Windhoek

In de loop van de ochtend wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht. U vliegt via Johannesburg of Windhoek terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
20

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven van Schiphol. Einde van een spectaculaire rondreis door Namibië & Botswana.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
20 dagen Namibië, Chobe & Victoria Falls : altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage
Transfer Windhoek luchthaven - hotel
Transfer Kasane - Victoria Falls
Transfer Victoria Falls hotel - luchthaven
14 dagen 4WD huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en lodges (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf nabij het Chobe Nationaal Park (Botswana)
3-daags verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe)
Iedere dag ontbijt
3 x diner bij verblijf in middenklasse en 12 x diner bij superiorklasse hotels en lodges
Twee gameactiviteiten in Kasane/Chobe Nationaal Park*
Bezoek aan de beroemde rode zandduinen, Sossusvlei**
Fantastische dagen in Etosha Nationaal Park**
Zeehonden en dolfijnen bij Swakopmund**
Woestijnolifanten in Damaraland**
Geweldige wildervaringen in de Caprivi-strook
Bezoek aan de Victoria Falls
Sunset Cruise op de Zambezi-rivier
Uitgebreide routebeschrijving en informatie
Meet & Greet in Windhoek
* Boottocht en gamedrive per 4x4 inclusief entreegelden inbegrepen.
** Entreegelden dienen ter plaatse betaald te worden.

Exclusief

Entreegelden Namibië: ca. €83 per persoon (omgerekend ca. 1600 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Botswana: ca. €20 per persoon (omgerekend ca. 240 BWP, afhankelijk van de wisselkoers)
Visumkosten voor bezoeken Victoria Falls vanuit Zimbabwe en Zambia: ca. USD 35 per persoon
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Vertrekbelasting: 15 USD/juiste valuta p.p.
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €25 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+