Chobe nationaal park
Chobe nationaal park
Caprivi
Caprivi
Sossusvlei
Sossusvlei
Victoria watervallen
Victoria watervallen
Fish River Canyon
Fish River Canyon

Namibië, Chobe & Victoria Falls

Privéreis | 20 dagen v.a.
5015i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-01-2025
Reisduur
20dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Van Windhoek naar Victoria Falls, bezoek aan alle hoogtepunten
Inclusief activiteiten in Chobe NP en Victoria Falls (t.w.v. ca. € 280 p.p.)
Vier dagen volop safarimogelijkheden in Etosha NP
Beklim de zandduinen van Sossusvlei en bezoek de rotstekeningen van Damaraland
Diverse maaltijden inbegrepen
4WD huurauto inclusief Full Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Een reis van uitersten: van woestijn tot de meest imposante watervallen ter wereld

Tijdens deze gevarieerde rondreis komen de hoogtepunten aan bod van Namibië, het Chobe Park in Botswana en de Victoria Falls, op de grens van Zambia en Zimbabwe. Vanuit Windhoek in Namibië bezoekt u de wereldberoemde Sossusvlei met de immense rode duinen om vervolgens via Swakopmund en Damaraland door te rijden naar Etosha Nationaal Park. Dit is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en een fantastisch park om wild te bezichtigen. Dan rijdt u via de Caprivi-strip richting Chobe Nationaal Park, met de grootste olifantenkolonie ter wereld! Tot slot gaat u naar de indrukwekkende Victoria Falls en maakt hier een schitterende Sunset cruise over de Zambezi.

"We hebben van deze reis genoten van de eerste tot de laatste minuut en kunnen niet anders zeggen dan:" het was de reis van ons leven. NRV Bedankt !!!. "

Aad en Hanneke Melsen, Alphen aan den Rijn

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst Windhoek
Transfer naar hotel Windhoek
Overnachting Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoek te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet in de loop van de dag of de volgende dag plaatsvinden. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie de route door en uiteraard kunt u nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens de reis assistentie nodig zijn, in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordigers die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

DAG
03

Windhoek - Sesriem (ca. 305 km)

za_al_sossusvlei.jpg
Ontvangst huurauto
Vertrek Windhoek
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Eerste overnachting omgeving Sesriem

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Vandaag verlaat u de hoofdstad om door de Kalahari naar het Namib-Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde rode duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar uw accommodatie in Sesriem brengt. Bij aankomst in uw hotel kunt u deelnemen aan een optionele excursie (aanbod afhankelijk van het hotel waar u verblijft). Zo kunt u veelal begeleide tours boeken door de woestijn per quad of 4x4. De komende twee nachten verblijft u in een hotel aan de rand van het Namib-Naukluft Nationaal Park.

DAG
04

Namib-Naukluft Nationaal Park

na_al_deadvlei.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Namib-Naukluft Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Sesriem

Een vroege start vanuit uw hotel om bij zonsopgang het Namib-Naukluft Nationaal Park te ervaren is aan te raden. De temperatuur is dan nog mild en de contrasten zijn op hun best. Sossusvlei is de topattractie van het park en staat bekend om zijn majestueuze, rode duinen die contrasteren met de witte kleipan. Geniet van de vergezichten en maak onderweg naar Sossusvlei een stop bij Dune 45 (van 80 meter hoog) om ‘s werelds meest gefotografeerde duin te bewonderen. De wandeling (ca. 2,6 kilometer retour) naar Deadvlei is een ‘must’ voor bezoekers. De wereldberoemde foto van de eeuwenoude dode boomstammen met de duinen op de achtergrond is hier genomen. De meer energieke wandelaar heeft de mogelijkheid om Big Daddy (met zijn 325 meter de hoogste duin in dit gebied) te beklimmen. De meeste mensen klimmen tot het eerste plateau (ca. 45 minuten). De top is te bereiken na zo’n 1,5 uur klimmen (afhankelijk van uw fitheid). Neem voldoende water mee als u zich waagt aan deze klim!

Op 5 kilometer van Sesriem kunt u ook een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, de op één na belangrijkste toeristische attractie in het gebied. Deze natuurlijke kloof is gedurende miljoenen jaren gevormd door de Tsauchab-rivier, ongeveer een kilometer lang en tot wel 30 meter diep. Het is één van de weinige plekken dat het hele jaar door water vasthoudt. Maak een wandeling door de canyon en verken de prachtige rotsformaties.

DAG
05

Sesriem - Walvisbaai - Swakopmund (ca. 360 km)

NA_AL_WALVISBAAI
Vertrek Sesriem
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Geniet onderweg van het indrukwekkende landschap en maak een stop bij de flamingo’s van Walvisbaai. Swakopmund, de hoofdstad van de Erongo Regio, ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn. Net zoals Lüderitz aan de zuidkust heeft Swakopmund een Duits karakter door zijn architectuur en gemütlichkeit (een typisch Duitse waardering voor comfort en gastvrijheid). Hier is het genieten van met palmbomen omzoomde straten, promenades langs de zee, restaurants, cafés, kunstgalerijen en musea. Swakopmund is het activiteitencentrum van Namibië. In de woestijn rondom Swakopmund kunt u quadrijden, sandboarden, parasailen, een tocht maken per kameel en nog veel meer.

DAG
06

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken (optioneel)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er zijn allerlei optionele excursies mogelijk om de Namib-woestijn van dichtbij te ervaren. Zo kunt u ‘s ochtends sandboarden of quadbiken, maar zijn beide activiteiten ook met elkaar te combineren. Als u graag meer leert over de Namib-woestijn dan is de Living Desert Tour aan te raden. Tijdens deze populaire excursie verkent u de woestijn per 4x4 en geniet u van zijn vele wonderen. De rijkdom aan lokale flora en fauna zal u verbazen. Enkele van de lokale inwoners die u misschien ontmoet zijn woestijngekko's, schorpioenen, woestijnkameleons en nog veel meer. Uw gids spot de dieren en natuurlijke hoogtepunten van dit schilderachtige landschap terwijl u langs torenhoge zandduinen reist. Geniet ‘s avonds in Swakopmund van de Duitse keuken of maak een keuze uit één van de vele uitstekende visrestaurants.

DAG
07

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

Prehistorische rotstekeningen van de San
Vertrek Swakopmund
Ontdek de traditie van de Herero-vrouwen
Ontmoeting met de woestijnolifant
Bezoek de rotstekeningen van Twyfelfontein (optioneel)
Overnachting omgeving Twyfelfontein

Onderweg naar Damaraland ziet u al snel een spitse berg uitsteken in het omliggende landschap. Dit is de fotogenieke Spitzkoppe. Daarnaast heeft u vandaag kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero-vrouwen. Deze vrouwen staan bekend om de mooie poppen die ze maken. Deze regio is ook het leefgebied van de woestijnolifant. Dus kijk goed om u heen, want die stoffige rots in de verte, kan net zo goed een olifant zijn! De komende nacht verblijft u in het zuiden van het ongerepte Damaraland in de buurt van Twyfelfontein. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waar de bron ligt. In de omgeving van Twyfelfontein hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunstgalerijen’ gecreëerd. Deze “rock-art” van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud!

DAG
08

Damaraland - Zuid-Etosha Nationaal Park (ca. 300 km)

Etosha National Park Leeuwtjes
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Eerste overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te spotten en is het leefgebied van de zogenoemde Big Four: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft hier niet, waardoor u in dit nationale park niet de gehele Big Five kunt vinden. Het nationale park heeft verder een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U komt in de loop van de ochtend aan. 's Middags kunt u dus al op safari! Uiteraard kunt u bij de lodge ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat om op zoek te gaan naar wild. Uw verblijf voor de komende twee nachten ligt tussen de 2-25 kilometer van de meest zuidelijke poort van Etosha Nationaal Park (Andersson’s Gate).

DAG
09

Zuid-Etosha Nationaal Park

na_etosha2.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Vandaag staat helemaal in het teken van safari in het nationale park. Okaukuejo is een populaire drinkplaats op zo’n 25 minuten rijden van de Anderssons’s Gate. De olifant, zebra, koedoe en springbok zijn vaak geziene bezoekers. Okondeka is één van de beste drinkplaatsen voor het waarnemen van leeuwen, en de roofdieren zijn hier dan ook vaak te vinden. Deze natuurlijke fontein ligt aan de westkant van de Etosha-zoutpan, op zo’n 45 minuten rijden van de Andersson’s Gate.

DAG
10

Zuid-Etosha Nationaal Park - Oost-Etosha Nationaal Park (ca. 200 km)

Giraffen in Etosha Nationaal Park
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Zuid-Etosha Nationaal Park
Overnachting Oost-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om vanuit de lodge een game drive te maken per 4WD. Met een ranger gaat u het park in op zoek naar wild. De wilde dieren zijn vaak bij de drinkplaatsen te spotten. Tijdens een bezoek heeft u dan ook grote kans om olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en diverse antilopensoorten te zien. Als u geluk heeft spot u luipaarden en cheeta’s. Het is verder de thuisbasis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Zo is de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld hier te vinden.

Vervolgens rijdt u met de huurauto naar Oost-Etosha Nationaal Park. Onderweg van het zuiden naar het oosten is het aan te raden een stop te maken bij de drinkplaatsen Sueda en Salvadora. Deze schilderachtige drinkplaatsen bieden prachtige vergezichten over de zoutpan en zijn ook goede plekken om cheeta's te spotten. Het nabijgelegen Rietfontein is één van de grotere drinkplaatsen en wordt regelmatig bezocht door leeuwen. Halali en Goas, die ongeveer halverwege tussen de zuidelijke en oostelijke poort liggen, zijn nog twee drinkplaatsen die een bezoek waard zijn. Voor de verlegen en ongrijpbare luipaard bieden deze drinkplaatsen waarschijnlijk de beste kans om ze te spotten. De oase-achtige natuurlijke bron bij Goas is ook een favoriet voor vogelsoorten, zwartkop impala’s en olifanten. Er zijn ook grote aantallen gnoes en zebra’s te vinden.

Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 4-12 kilometer van de meest oostelijke poort van Etosha Nationaal Park (Von Lindequist Gate).

DAG
11

Oost-Etosha Nationaal Park - Rundu (ca. 420 km)

na_al_caprivivogel.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Oost-Etosha Nationaal Park
Diverse boottochtmogelijkheden over de Okavango-rivier (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Rundu

Oost-Etosha Nationaal Park is uitstekend te verkennen met uw huurauto. In de ochtend kunt u ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat op zoek naar wild. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is Fisher’s Pan. Als de regen zich in de zoutpan verzamelt, kunt u flamingo's en ooievaars door het ondiepe water zien waden. De Afrikaanse gaper (zwarte ooievaar) en diverse fuutsoorten zijn hier ook te spotten. Na flinke regenbuien vult de ongeveer 4800 km2 grote Etosha-zoutpan zich met water en trekt het een roze wolk van flamingo's aan. De nieuwsgierige vogel komt hier dan met duizenden broeden.

Hierna vertrekt u richting de Zambezi-regio (voorheen Caprivistrook), een smal stuk land van maar 32 kilometer breed in de vorm van een uitgestrekte wijsvinger. Het vormt een scheiding tussen Zambia en Angola in het noorden, en Botswana in het zuiden. De Zambezi is écht tropisch, gekenmerkt door gezwollen rivieren (Okavango, Kwando, Chobe en Zambezi), benauwde moerassen en mopane-bossen. Het is de natste regio van Namibië en de thuisbasis van 430 vogelsoorten en 35 zoogdiersoorten, waaronder buffels, grote katten en olifanten. Het wild wordt beschermd door de verschillende nationale parken en dieren reizen vrij over de ongemarkeerde grens met Chobe. De Zambezi-regio voelt als Namibië's eigen 'Hof van Eden'. Het is afgelegen en grotendeels ongerept, en biedt een authentieke Out of Africa-ervaring. De regio is de gemakkelijkste toegangsroute tot Victoria Falls in Zimbabwe en het Chobe Nationaal Park in Botswana. Hoe noordelijker u reist hoe meer u het gevoel krijgt dat u in Afrika bent. De wegen zijn verhard, maar houdt rekening met hier en daar een gat of verkeersdrempel. Aan het einde van de dag komt u aan in uw lodge in Rundu. Rundu is het startpunt van de Zambezi-regio. In deze grote plaats vindt u nog verschillende winkels en banken, goed om nog inkopen te doen, voordat u verder reist door de Zambezi-regio. U verblijft vannacht in een lodge aan de oevers van de Okavango-rivier. Als u tijdig in de lodge bent aangekomen dan kunt u nog een optionele boottocht maken over de Okavango-rivier. Geniet van het wild langs de rivier, waaronder vogels, nijlpaarden en krokodillen. De zonsondergang op de rivier is adembenemend en een hele mooie afsluiter van de dag!

DAG
12

Rundu - Divundu (ca. 200 km)

na_al_divundu_caprivi.jpg
Vertrek Rundu
Diverse boottochtmogelijkheden over de Okavango-rivier (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Divundu

Vandaag gaat u een mooie reisdag tegemoet door de ongerepte Zambezi-regio. Na uw ontbijt rijdt u richting het plaatsje Divundu. U verblijft vannacht in een lodge aan de oevers van de beroemde Okavango-rivier. U komt meestal eind van de ochtend aan, dus via uw lodge kunt u ter plaatse nog excursies boeken, zoals voor de mooie Popa Falls. Deze watervallen (stroomversnellingen) zijn het beginpunt van het beroemde kanalenstelsel dat de Okavango Delta vormt. Ook hier kunt u de dag weer afsluiten met een mooie cruise met adembenemend uitzicht tijdens de zonsondergang. In de avond kunt u genieten van een heerlijk diner. Hoort u een klotsend geluid in de rivier? Dat is een nijlpaard dat geniet van zijn diner!

DAG
13

Divundu - Kongola (ca. 228 km)

Camp Kwando
Vertrek Divundu
Diverse boottochtmogelijkheden over de Kwando-rivier (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Eerste overnachting Kongola

De reis van vandaag gaat verder de Zambezi-regio in, richting Mudumu Nationaal Park. De komende twee nachten verblijft u in een lodge aan de oevers van de Kwando-rivier. Er zijn allerlei excursies mogelijk (aanbod afhankelijk van de lodge waar u verblijft). Zo kunt u een optionele boottocht maken over de Kwando-rivier. Dit is een geweldige manier om vogels te zien en met geluk ziet u onderweg nijlpaarden, olifanten, buffels en meer. Geniet 's avonds van een drankje onder het genot van de mooie roep van de Afrikaanse zeearend.

DAG
14

Kongola

Camp Kwando
Vrije dag
Diverse excursiemogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Tweede overnachting Kongola

Het Mudumu Nationaal Park heeft in tegenstelling tot de rest van Namibië een weelderige vegetatie en is nog een echte Afrikaanse wildernis. Vandaag is het dan ook aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag een gamedrive te boeken door Mudumu Nationaal Park. Dit zijn de beste tijden voor interactie met dieren in het wild. Een andere optie, wat mogelijk is vanuit de meeste lodges, is het boeken van een excursie naar het Bwabwata Nationaal Park. Hierbij vaart u eerst per boot over de waterwegen, om vervolgens over te stappen op een 4WD voor een excursie door de Afrikaanse bush. Dit nationale park is gelegen in de trekroute van de beroemde olifanten van Chobe Nationaal Park, die elk jaar hun reis van de Angolese hooglanden naar Botswana maken. Andere mogelijke optionele excursies zijn een boottocht na zonsopgang om wild te bekijken en vogels te spotten op de Kwando-rivier, of een bezoek aan een traditioneel stamdorp.

Aan het eind van de dag is er niets dat kan worden vergeleken met de zonsondergang van de Zambezi. Of u nu geheelonthouder bent of niet, u wilt vast iets koels en verfrissends bij de hand hebben om op de dag te proosten.

DAG
15

Kongola - Kasane (Botswana) (ca. 257 km)

na_al_choberiver2.jpg
Vertrek Kongola
Grensovergang Namibië - Botswana
Eerste overnachting Kasane/Chobe Nationaal Park

Vandaag rijdt u via Katima Mulilo naar Kasane. Bij de grenspost van Ngoma steekt u via de brug over de Chobe-rivier om de grenspost van Botswana te bereiken. Vanaf hier rijdt u over een geasfalteerde weg naar Kasane. Uw lodge voor de komende twee nachten ligt aan de oever van de Chobe-rivier, direct naast Chobe Nationaal Park. Dit is ook de plek waar vier landen elkaar ontmoeten: Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia! Uw lodge is dan ook een uitstekende toegangspoort tot Chobe Nationaal Park én Victoria Falls. Een boottocht en gamedrive bieden u de beste kans om getuige te zijn van dit geweldige spektakel. Bij NRV is dit dan ook inbegrepen tijdens uw verblijf!

Chobe Nationaal Park heeft wereldwijde erkenning gekregen voor zijn ongelooflijke flora en fauna, en biodiversiteit. Het nationale park beschikt daarnaast over de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In een gebied van 12.000km² leven 50.000 tot 70.000 olifanten! Maar is ook de thuisbasis van elk dier dat op het verlanglijstje van een safariliefhebber staat: van aardvarken tot zebra, en is het een paradijs voor vogelliefhebbers.

DAG
16

Chobe Nationaal Park

na_al_choberiver.jpg
Volle dag genieten van Chobe Nationaal Park
Boottocht over de Chobe-rivier (inclusief!)
Gamedrive per 4WD door Chobe Nationaal Park (inclusief!)
Tweede overnachting Kasane/Chobe Nationaal Park

Geniet vandaag van de schoonheid van het Chobe Nationaal Park. Zo maakt u een boottocht over de groene uiterwaarden van de Chobe-rivier. Fotografeer en observeer al het wild dat op de oevers leeft eenvoudig vanaf de boot. Zo heeft u grote kans dat u nijlpaarden en krokodillen tegenkomt, maar met een beetje geluk zelfs leeuwen en jachtluipaarden. Daarnaast maakt u ook een gamedrive per 4WD, waarbij u onder deskundige begeleiding op zoek gaat naar de vele dieren die het park rijk is. Grote kuddes olifanten komt u zeker tegen. Kortom, vandaag is het genieten van de best mogelijke natuurervaring.

DAG
17

Kasane - Victoria Falls (Zimbabwe) (ca. 88 km)

Victoria Falls
Drop-off van de huurauto bij de lodge
Vertrek Kasane/Chobe Nationaal Park
Transfer naar hotel Victoria Falls
Grensovergang Botswana - Zimbabwe
Cruise bij zonsondergang over de Zambezi-rivier (inbegrepen!)
Eerste overnachting Victoria Falls

's Ochtends levert u de huurauto in bij uw lodge in Kasane. Vervolgens heeft u een transfer van uw lodge naar Victoria Falls. Vergeet niet uw paspoort mee bij de hand te houden! Vandaag steekt u namelijk de grens over naar Zimbabwe. Ter plaatse kunt u het toeristenvisum aanschaffen. Houdt hiervoor een pagina vrij in uw paspoort en zorg voor voldoende contant geld. De komende twee nachten verblijft u in Victoria Falls. De plaats Victoria Falls ligt aan de zuidelijke rand van de Zambezi-rivier, ten westen van de watervallen. De komende dagen geniet u van alles van dit zevende wereldwonder te bieden heeft. Zo maakt u in de namiddag al een prachtige cruise over de Zambezi-rivier bij zonsondergang.

DAG
18

Victoria Falls

Victoria Falls
Bezoek aan de Victoria Falls (inbegrepen!)
Vrije middag
Tweede overnachting Victoria Falls

Vandaag gaat u, onder begeleiding van een gids, naar de fameuze watervallen. De Victoria Falls zijn door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De afmetingen zijn dan ook gigantisch: een watergordijn van ongeveer 1,7 kilometer breed en 100 meter hoog stort zich naar beneden in een scheur in de aardkorst. In maart en april kan de volle kracht van de watervallen in al zijn glorie worden ervaren. Nadeel is wel dat de massale waterverstuiving het zicht kan belemmeren en de volledige breedte van de watervallen niet zichtbaar is. Naarmate de overstromingen afnemen, wordt het zicht op de watervallen gedurende het jaar beter en beter. Op zijn laagste worden de watervallen rond november en december kleine stroompjes die over de rand lopen en op sommige plaatsen langs de 1,7 kilometer breedte valt er geen water. Het genot van een bezoek aan de watervallen in deze periode is het uitzicht op de indrukwekkende kliffen die de watervallenmuren vormen. De omvang van de afgrond kan volledig worden gewaardeerd. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog de watervallen te bezoeken of wellicht een sportieve activiteit te ondernemen, zoals raften of bungeejumpen.

DAG
19

Victoria Falls - Amsterdam

Victoria Falls
Vertrek Victoria Falls
Transfer naar luchthaven Victoria Falls
Binnenlandse vlucht naar Johannesburg of Windhoek
Vlucht Johannesburg of Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Via Johannesburg of Windhoek vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
20

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven van Schiphol. Einde van een spectaculaire rondreis door Namibië, Botswana & Zimbabwe.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
20 dagen Namibië, Chobe & Victoria Falls : altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Transfer Windhoek luchthaven - hotel
Transfer Kasane/Chobe Nationaal Park - Victoria Falls
Transfer Victoria Falls hotel - luchthaven
14 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, aflever- en ophaalkosten, grensovergang en One Way kosten
Meet & Greet in Windhoek
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
4-daags verblijf net buiten Etosha Nationaal Park
3-daags verblijf nabij het Chobe Nationaal Park (Botswana)
3-daags verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe)
Iedere dag ontbijt
4 x diner bij verblijf in middenklasse hotels en 12 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Twee gameactiviteiten in Kasane/Chobe Nationaal Park*
Sunset Cruise op de Zambezi-rivier
Bezoek aan de Victoria Falls (inclusief entreegelden t.w.v. 30 USD p.p.)
Uitgebreide routebeschrijving
* Boottocht en gamedrive per 4x4 inclusief entreegelden inbegrepen.

Exclusief

Visum Zimbabwe: ca. € 28 p.p. (omgerekend ca. 30 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Toeristenbelasting Botswana: ca. € 28 p.p. (omgerekend ca. 30 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Namibië: ca. € 65 per persoon (omgerekend ca. 1075 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+