Etosha nationaal park
Etosha nationaal park
Sossusvlei
Sossusvlei
Victoria watervallen
Victoria watervallen
Okavanga Delta
Okavanga Delta
Chobe nationaal park
Chobe nationaal park

Namibië, Botswana & Victoria Falls

Privéreis | 27 dagen v.a. 4431
4256i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-04-2022
Reisduur
27 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 175 ppi
Rondreizen > Rondreizen Namibië > Privéreizen Namibië > Namibië, Botswana & Victoria Falls
Bezoek aan de rode duinen van Sossusvlei
Op safari in Etosha Nationaal Park
3-daags verblijf nabij het Chobe Nationaal Park (Botswana) inclusief twee gameactiviteiten
Bezoek aan de Victoria Falls en Sunset Cruise op de Zambezi-rivier
Mogelijkheid om de Okavango Delta te bezoeken
5 x diner (middenklasse) of 12 x diner (superiorklasse) inbegrepen

De mooiste Nationale Parken

In 27 dagen voert deze reis u door 3 unieke en zéér bijzondere landen, met elk hun eigen karakter. In Namibië vindt u verschillende Nationale Parken waaronder het Namib-Naukluft Park met de bekende Sossusvlei en Etosha Nationaal Park, één van de beste parken in Afrika voor het spotten van grote troepen wild! Via de Caprivi-strook, een strook van 35 km breed tussen Angola, Zambia en Botswana, reist u naar het Mudumu Nationaal Park, een echte Afrikaanse wildernis. Aanschouw in Chobe Nationaal Park de grootse olifantenkolonie ter wereld voordat u naar de indrukwekkende Victoria Falls in Zimbabwe vertrekt! Vervolgens rijdt u via de Okavango Delta in Botswana en de Kalahri woestijn in Namibië weer terug naar Windhoek. Het einde van een werkelijk onvergetelijke reis!

"Een fantastische en complete reis in een totaal andere wereld. Alles goed geregeld, zodat we ons onderweg helemaal konden richten op wat we tegenkwamen aan landschappen, cultuur, flora en fauna."

Bleeker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Windhoek, Namibië

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek3.jpg
Aankomst in Namibië
Verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger
Transfer naar uw accommodatie
Meet & Greet met onze vertegenwoordiger

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoekje te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. In de loop van de dag komt onze vertegenwoordiger ook bij u langs. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie ook de route door en kun je uiteraard nog eventuele vragen stellen.

DAG
03

Windhoek - Sesriem (ca. 305 km)

za_al_sos_dune45.jpg
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Logeren aan de rand van het natuurpark
Prachtige route door het Naukluft Nationaal Park

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd en zal onze vertegenwoordiger u de laatste informatie geven.

Vervolgens verlaat u de hoofdstad om door de Kalahari naar het Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde Rode Duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar het plaatsje Sesriem brengt. Hier zult u de aankomende twee nachten logeren en is tevens het beginpunt om de volgende ochtend de beroemde ‘Dune 45’ te beklimmen.

DAG
04

Sossusvlei (Sesriem)

Luchtballon Sossusvlei Namibië
Bezoek aan de wereldberoemde Dune 45

Vanaf Sesriem is het nog ongeveer zestig kilometer rijden naar Sossusvlei. U rijdt dwars door de beroemde Deadvlei, waarna u aankomt bij de entree van het nationale park, waar Sossusvlei ligt. Wanneer u de Sossusvlei op z'n allermooist wilt beleven, zorg er dan voor dat u voor zonsopkomst bij de poort bent. Zodra de zon opkomt, gaan de poorten open en rijdt u over een kaarsrechte weg door de Sossuvlei. Aan beide kanten doemen de enorme zandduinen op. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook ‘Dune 45’ die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht maakt alles goed!

Voordat u aankomt bij Sossusvlei komt u door de witte klei vlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar volledig in tact zijn gebleven door het droge klimaat.
Er is een parkeerplaats ingericht vanwaar een shuttleservice vertrekt (circa € 15 p.p. per retourritje). De wandeling op Sossusvlei is echt een aanrader, u wandelt door de hoogste zandduinen ter wereld! De organische vormen en schaduwen creëren een surrealistisch landschap. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar uw lodge in Sesriem.

DAG
05

Sesriem - Swakopmund (ca. 360 km)

na_al_swakopm.jpg
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Twee overnachtingen in sfeervol Swakopmund
Mogelijkheid om dolfijnen te zien (optioneel)
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Relaxte dagen in een gezellige badplaats om alle indrukken te verwerken en om lekker te relaxen op het strand. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan de flamingo’s bij Walvisbaai alvorens u doorrijdt naar Swakopmund.

Swakopmund wordt ook wel de activiteitenstad van Namibië genoemd. Sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen in de duinen net achter de stad. U kunt hier o.a. zandsurfen, quadbiken en paragliden. Maar mocht u de dag rustiger willen doorbrengen, kunt u hier natuurlijk ook heerlijk genieten van een mooie strandwandeling, een kopje koffie op een van de vele terrasjes of misschien wel wat winkelen in de kleine straatjes van het charmante Swakopmund.

Echte andere aanraders is een dolfijnentour in de middag of een bezoek aan de Township in de omgeving. Al deze excursies kunt u door onze agent ter plaatse laten organiseren of in Swakopmund zelf boeken.

DAG
07

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

za_al_dam_twijfelfontein rockart.jpg
Ontmoet de prachtig geklede Herero vrouwen
Mogelijkheid om de woestijnolifanten te zien
Mogelijkheid om de rotstekeningen van de San te zien
Overnachting in Damaraland

Op weg naar Damaraland heeft u kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero vrouwen, die bekend staan om de mooie poppen die ze maken. Tevens kunt u onderweg oog in oog komen te staan met de woestijn olifant, die in dit onherbergzame deel van Namibië nog voorkomt. Hier logeert u nabij de Twyfelfontein. In deze omgeving hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst galerijen’ gecreëerd. Deze ‘rock-art’ van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud.

DAG
08

Damaraland - Etosha Nationaal Park (ca. 300 km)

na_al_etoshanp_olifant.jpg
Op safari in Etosha Nationaal Park
Mogelijkheid om safari met een ranger te maken (optioneel)
Slapen op 2 verschillende plekken net buiten het zuiden en oosten van Etosha Nationaal Park
Heel veel tijd om wild te spotten

Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te bezichtigen en is het leefgebied van de onder andere de olifant, neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Ook heeft het park een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen.

U verblijft de eerste twee nachten aan de zuidkant net buiten het park. De laatste dag is een volle dag op safari in het park, waarbij u ook langzaam richting uw volgende accommodatie rijd, welke aan de oostkant van het park ligt. Deze kant van het park is een heel ander gebied dan dat u tot heden heeft gezien en dus weer een dag vol safari en hopelijk veel wilde dieren. Aan het einde van de middag verlaat u het park en logeert u in een lodge enkele kilometer buiten het park. Zo heeft u dus echt alle tijd om van het park te genieten.

DAG
11

Etosha Nationaal Park - Rundu (ca. 420 km)

na_al_okavanga_nijlpaard.jpg
Vertrek richting de Caprivi-strook
Logeren aan de rivier

Zodra u Etosha achter u laat, verlaat u ook het toeristische gedeelte. Vandaag reist u naar de Caprivi-strook, een lange strook van ongeveer 500 km lang en slechts 35 km breed die een scheiding vormt tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De Caprivi is het natste gebied in Namibië. De grote rivieren (zoals de Okavango, Kwando en Zambezi) zorgen voor een bijzonder contrast; de droge woestijn en de groene Caprivi. Door het vele water, leeft hier een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten zijn in overvloed, echter door de dichte begroeiing niet altijd makkelijk te zien.

U logeert vanavond in Rundu aan de oevers van de Okavango-rivier. Rundu is eigenlijk het beginpunt van de Caprivi-strook. De lodge heeft een veranda met uitzicht op de rivier, dus een bijzondere zonsondergang tijdens een diner is een garantie. Als u tijdig in de lodge bent aangekomen dan kunt u nog een leuke boottocht maken over de Okavango-rivier op zoek naar nijlpaarden.

DAG
12

Rundu - Divundu (ca. 200 km)

na_al_divundu_caprivi.jpg
Logeren tussen het groen
Mogelijkheid om riviersafari te maken (optioneel)
Bijzondere locatie om te overnachten

Vanuit Rundu rijdt u nu de Caprivi Strip in. De Caprivi wordt ook wel eens de ‘rechterarm’ van Namibië genoemd en ligt tussen Angola, Zambia en Botswana. Dit vruchtbare land vol rivieren en moerassen en het leefgebied van de Kavango-bevolking, staat in groot contrast met het Namibië dat u tot nu gezien heeft.

U vervolgt uw weg langs de Okavango-rivier, waar de lodge – waar u vannacht logeert – gelegen is. In de namiddag kunt u het Mahango Nationaal Park bezoeken, wat het leefgebied is van olifanten, buffels, antilopen, nijlpaarden, krokodillen en meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Ook vindt u hier grote Baobab-bomen. U kunt eenvoudig met uw huurauto het park bezoeken en een mooie safari maken. In de namiddag kunt u een mooie cruise maken op deze machtige rivier maken, waarbij de zon langzaam achter de bomen verdwijnt en u ziet hoe de natuur weer tot leven komt.

DAG
13

Divundu - Kongola (ca. 200 km)

na_al_kongolo_kwando.jpg
Logeren in een lodge nabij de Kwando-rivier
Mogelijkheid om bootsafari te maken (optioneel)
Op safari in Mudumu Nationaal Park
Excursie naar Bwabwata Nationaal Park (optioneel, afhankelijk van uw lodge)

De reis gaat verder de Caprivi Strook in, richting Mudumu Nationaal Park. U verblijft in een accommodatie gelegen aan de Kwando-rivier in de buurt van het park. Het Mudumu Nationaal Park heeft in tegenstelling tot de rest van Namibië een weelderige vegetatie en is nog een echte Afrikaanse wildernis. Zorg ervoor dat u tijdig in uw lodge bent want in de namiddag kunt u een bootsafari boeken in de lodge, die u meeneemt het park in. Een unieke manier om op safari te gaan. U logeert de komende twee nachten wederom in een hele leuke lodge aan de rivier!

De tweede dag is het aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag een gamedrive te boeken door Mudumu Nationaal Park. Dit zijn de beste tijden voor interactie met dieren in het wild. Een andere optie, wat mogelijk is vanuit de meeste lodges, is het boeken van een excursie naar het Bwabwata Nationaal Park. Dit nationale park is gelegen in de trekroute van de beroemde olifanten van Chobe Nationaal Park, die elk jaar hun reis van de Angolese hooglanden naar Botswana maken.

Aan het eind van de dag is er niets dat kan worden vergeleken met de zonsondergang van de Zambezi.

DAG
15

Kongola - Kasane - Chobe Nationaal Park (ca. 230 km)

na_al_caprivivogel.jpg
Grensovergang Namibië naar Botswana
Logeren in sfeervolle safari-lodge in Kasane
Mogelijkheid om eerste safari te maken in Chobe Nationaal Park

Vandaag rijdt u via Katima Mulilo naar Kasane. Uw lodge voor de komende twee nachten is gelegen aan de Chobe-rivier, direct naast Chobe Nationaal Park. Chobe Nationaal Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In een gebied van 12.000km² leven 50.000 tot 70.000 olifanten en talrijke andere diersoorten. Maar Chobe is ook een paradijs voor vogelliefhebbers en wat te denken van een boottocht over de Chobe-rivier bij zonsondergang. Grote kans dat u nijlpaarden en krokodillen tegenkomt, maar met een beetje geluk ook leeuwen en jachtluipaarden!

DAG
16

Chobe Nationaal Park

Leeuw Chobe NP
Volle dag genieten van Chobe Nationaal Park
Boek één van de vele safari-activiteiten
Ontdek de vele olifanten in dit park
We raden een bootsafari zeker aan!

Vandaag kunt u deelnemen aan verschillende excursies die worden aangeboden (exclusief). U kunt o.a. een mooie boottocht op de rivier maken, zodat u het wild dat aan de oevers leeft eenvoudig kunt observeren en fotograferen. Daarnaast kunt u in een gamedrive per 4x4 maken en onder deskundige begeleiding op zoek gaan naar de vele dieren die het park rijk is. Grote kuddes olifanten komt u zeker tegen.

DAG
17

Chobe Nationaal Park - Kasane - Victoria Falls (ca. 85 km)

na_al_kasane_zambezi.jpg
Transfer van de lodge naar hotel in Victoria Falls
Grensovergang Botswana – Zimbabwe
Inchecken in uw hotel bij de Vic. Falls
Sunset cruise op de indrukwekkende Zambezi

Vandaag heeft u een transfer van Kasane naar Victoria Falls. U laat uw huurauto achter in de lodge (waar hij veilig staat) en gaat de grens over naar Zimbabwe. Voor de lunch bent u in uw hotel, dat aan de rand van de stad ligt. In de namiddag maakt een prachtige sunset cruise op de Zambezi.

DAG
18

Victoria Falls

Victoria Falls Zuid-Afrika
Excursie naar de watervallen met Engelssprekende gids
Vrije middag voor eigen invulling

Vandaag gaat u, onder begeleiding van een gids, naar de beroemde watervallen. De Victoria Falls zijn door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. De afmetingen zijn dan ook gigantisch: een watergordijn van meer dan 1700 m breed en meer dan 100 m hoog stort zich naar beneden in de scheur van de aardkorst. In maart en april is het debiet het hoogste, maar met als nadeel dat de massale waterverstuiving vaak het globale zicht belemmert. In november en december staat het water vrij laag; de watermassa's zijn kleiner, maar je hebt beter zicht op het geheel.
’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid nog de watervallen te bezoeken of wellicht een sportieve activiteit te ondernemen, zoals raften of bungee jumpen.

DAG
19

Victoria Falls - Kasane - Makgadikgadi Pans (ca. 375 km)

Baobab boom Okavango Delta
Transfer van hotel naar lodge in Kasane
Wederom grensovergang
Ophalen van de auto in Kasane
Eerste reisdag in Botswana
Logeren nabij de zoutpan

Na het ontbijt wordt u weer naar Kasane gebracht, waar u uw huurauto weer oppakt en door reist richting het Makgadikgadi Pans Nationaal Park. Een rechte weg nodigt uit tot doorrijden maar doet u dat niet, want ondanks dat u buiten het nationale park bent, komt u hier regelmatig olifanten tegen en de weg is niet van al te beste kwaliteit. En als u goed kijkt kunt u ook andere dieren spotten zoals de sabelantilope en de koedoe. Uw gezellige lodge ligt vlakbij Makgadikgadi Pans Nationaal Park, dat bestaat uit zoutwaterpannen, eindeloze graslanden en savannevlaktes met verdwaalde baobab bomen. Deze plek trekt jaarlijks vele duizenden vogels aan, die hier nestelen. U kunt dan ook bij zonsondergang de mooiste vogels zien en met een beetje geluk ook flamingo's.

DAG
20

Makgadikgadi Pans Nationaal Park

na_al_makgadikgadi pans.jpg
Mogelijkheid om beroemde zoutpan te ontdekken
Mogelijkheid om de flamingo’s van Nata te zien

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de beroemde zoutwaterpan te bezoeken. De Makgadikgadi Pan is een enorme zogenaamde ‘zoutpan’ in het noordoosten van Botswana. Deze zoutpan is ontstaan doordat het grote Makgadikgadi-meer, met een oorspronkelijke oppervlakte zo groot als Zwitserland, duizenden jaren geleden volledig is opgedroogd. Makgadikgadi Pan is één van de grootste ter wereld, het gebied bestaat eigenlijk uit een aantal afzonderlijke pannen (Sua/Suwa, Ntwetwe en Nxai) waarvan Sua de grootste is. De pannen zijn uitgestrekte droge vlaktes met een soort zoutkorst als bovenlaag. Aan de randen van de pannen groeien grassen, acacia’s en af en toe een prachtige dikke Baobab. De Makgadikgadi en Nxai pannen vormen samen het Makgadikgadi and Nxai Pan Natioanaal Park.

In het westen van Ntwetwe vindt u het 3900 vierkante kilometer tellende Makgadikgadi Game Reserve, het grootste gedeelte van het jaar valt er geen regen in dit gebied wat het erg moeilijk maakt voor (grotere) zoogdieren om hier te leven. Echter in het natte seizoen trekken met name grote kuddes zebra’s en wildebeesten over de graslanden gevolgd door jagers zoals leeuwen en hyena’s. Ook kunt u na regenval tienduizenden en soms wel honderdduizenden flamingo’s zien in het Nata Sanctuary wat een indrukwekkend plaatje geeft.

DAG
21

Makgadikgadi Pans - Maun (ca. 300 km)

Okavango Delta
Reisdag richting Maun
Eerste kennismaking met de beroemde Okavango Delta

Vandaag richting de stad Maun. Dit is dé uitvalsbasis voor excursies naar dé belangrijkste bezienswaardigheid van Botswana; de Okavango Delta. Dit gebied is 's werelds grootste binnendelta en herbergt een uniek dierenrijk. Het is de plek waar de Okavango-rivier zich uitspreidt in een enorm netwerk van lagunes, eilandjes en kanalen en uiteindelijk verdampt in de Kalahari-woestijn. Dit is de enige rivier ter wereld die niet in een zee of meer eindigt. Dit gebied is het leefgebied van zeer veel diersoorten zoals olifanten, giraffen, buffels, nijlpaarden en vele soorten vogels.

De komende twee nachten logeert u in een vriendelijke lodge aan de oever van de Thamalakane-rivier, ten noorden van Maun.

DAG
22

Okavango Delta

na_al_okadelta_mokoro.jpg
Volle dag genieten van de Okavango Delta
Mogelijkheid om per mokoro de Delta in te varen (optioneel)
Mogelijkheid om safari te maken in Moreni Game Reserve (optioneel)

Vandaag kunt u een excursie naar de Okavango Delta boeken bij de lodge waar u logeert. Een bijzondere manier om de Delta beter te leren kennen is per mokoro, een uitgeholde boomstam. Behendig wordt u door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes geloodst en wijst uw gids u op de bijzondere flora en fauna. Ook houdt hij een oogje in het zeil voor naderende nijlpaarden of olifanten. Onderweg legt u aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en met een beetje geluk ziet u de zeldzame visarend. Ook andere activiteiten zoals een game drive of helikoptervlucht zijn mogelijk om dit unieke gebied te verkennen.

DAG
23

Maun - Ghanzi (ca. 285 km)

na_al_ghanzi.jpg
Reisdag richting Ghanzi
Ontdek de verschillende culturen van Botswana
Ontspan bij het zwembad van uw hotel

We verlaten Maun en we rijden rustig naar Ghanzi. De rit duurt ongeveer vier uur en dat betekent dat u al rond de lunch in uw lodge aankomt. Ghanzi staat bekend als de toegangspoort tot de Kalahari-woestijn. In de hoofdstraat van Ghanzi is een centrum voor San-artiesten (Ghanzi Craft) te vinden. Hier worden lederwaren, San-pijlen en -bogen, producten gemaakt van struisvogeleierschalen, en nog veel meer aangeboden. Kortom de perfecte plek voor het kopen van de laatste souvenirs! Ten noorden van Ghanzi is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het kleine dorpje D'Kar. Hier wonen verschillende families Bosjesmannen. Neem de tijd om hier te stoppen, want hier wordt kunst en ambachten van de Bosjesmannen tentoongesteld en verkocht.

DAG
24

Ghanzi - Kalahari (ca. 235 km)

za_al_kalahari.jpg
Grensovergang met Namibië
Genieten van de rust van de Kalahari-woestijn
Bewonder de rotstekeningen van de Bosjesmannen

Geniet van een lekker ontbijt, maar daarna is het echt tijd om verder te reizen. Vandaag gaan we de grens over, terug naar Namibië waar u vanavond in de Kalahari-woestijn logeert. De prachtige omgeving en rust maken dit een heerlijke relaxte dag en 's avonds is het genieten van een goed maaltijd.

De lodge beschikt over een 4x4-route van 20 kilometer die u langs de oude rotstekeningen van de Bosjesmannen brengt. U komt hierbij in nauw contact met de talrijke dieren die hier in het wild leven, waaronder de meer dan 20 soorten antilopen. Wilt u liever wandelen? Dan zijn er ook drie wandelroutes bij de lodge te vinden. Sommige hiervan leiden ook langs de rotstekeningen van de Bosjesmannen en bieden een spectaculair uitzicht op Botswana.

DAG
25

Kalahari - Windhoek (ca. 380 km)

za_al_windhoek.jpg
Laatste reisdag
Ontdek de kleine hoofdstad Windhoek

Vandaag reist u terug naar Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. ’s Middags kunt u nog genieten van het kleine, gemoedelijke centrum van Windhoek en wellicht de laatste souvenirs kopen.

DAG
26

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek.jpg
Vrije ochtend om Windhoek te ontdekken
Transfer naar de luchthaven
Vlucht naar Nederland

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan een van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
27

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven van Schiphol. Einde van een spectaculaire rondreis door Namibië & Botswana.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
27 dagen Namibië, Botswana & Victoria Falls: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage
Transfer Windhoek luchthaven - hotel v.v.
Transfer Kasane - Victoria Falls v.v.
22 dagen 4WD huurauto inclusief STLW en SCDW verzekeringen en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels en lodges (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe)
3-daags verblijf nabij het Chobe Nationaal Park (Botswana)
Iedere dag ontbijt
5 x diner bij verblijf in middenklasse en 12 x diner bij superiorklasse hotels en lodges
Twee gameactiviteiten in Kasane/Chobe Nationaal Park*
Bezoek aan de beroemde rode zandduinen, Sossusvlei**
Fantastische dagen in Etosha Nationaal Park**
Zeehonden en dolfijnen bij Swakopmund**
Woestijnolifanten in Damaraland**
Geweldige wildervaringen in de Caprivi-strook
Bezoek aan de Victoria Falls
Sunset Cruise op de Zambezi-rivier
Bezoek aan de Makgadikgadi Pans Nationaal Park nabij Nata
Ontmoeting met de San-bevolking in Botswana
Logeren in de prachtige Kalahari-woestijn van Namibië
Uitgebreide routebeschrijving en informatie
Meet & Greet in Windhoek
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te * Boottocht en gamedrive per 4x4 inclusief entreegelden inbegrepen.
** Entreegelden dienen ter plaatse betaald te worden.

Exclusief

Entreegelden Namibië: ca. €83 per persoon (omgerekend ca. 1600 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Botswana: ca. €30 per persoon (omgerekend ca. 360 BWP, afhankelijk van de wisselkoers)
Visumkosten voor bezoeken Victoria Falls vanuit Zimbabwe en Zambia: ca. USD 35 per persoon
Eventuele extra kosten autohuur / drop-off kosten
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €25 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+