Palenque
Cenote
Mexico Straatbeeld
Agua Azul
Mexicaanse keuken
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Mexico

Playa del Carmen

Playa del Carmen

Playa del Carmen is de perfecte plaats voor een heerlijk strandverblijf in Mexico. Geniet hier van de schone witte stranden en de prachtige blauwe zee. Het nabijgelegen Great Maya Reef is het op één na grootste koraalrif ter wereld, dus u kunt hier fantastisch duiken en genieten van de indrukwekkende onderwaterwereld. Na een ontspannende dag kunt u kiezen uit één van de vele restaurantjes om te genieten van een heerlijk diner en een tropische cocktail. Vanuit Playa del Carmen kunt u ook verschillende excursies doen, zoals de Mayastad Tulúm bezoeken. Tulúm heeft een bijzondere ligging bovenop een klif. Ook een bezoek aan Uxmal, de best bewaarde stad van de Maya’s, is een mogelijkheid vanuit Playa del Carmen.

Mexico-Stad

Kathedraal Mexico Stad

In de hoofdstad van Mexico, Mexico-Stad, is genoeg te beleven. Slenter door de oude straatjes van het centrum en bewonder de gekleurde gebouwen. Geniet van de levendigheid op het Zocalo plein, bezoek de enorme kathedraal en bezichtig de vele musea in de stad. Shop in de gezellige winkeltjes in La Condesa en geniet hier van het heerlijke eten in de vele restaurantjes. Wist u dat Mexico-Stad vroeger uit verschillende eilandjes bestond? Toen de Azteken zich rond 1325 in de stad vestigden, verplaatsten zij zich per kano door de stad. Bezoek de wijk Xochimilco, waar deze kanalen nog goed te zien zijn.

Palenque

Palenque

Net als de enorm bekende Chichen Itza, zijn de tempels van Palenque overblijfselen van de Maya Cultuur. Deze stad is iets lastiger om te bezoeken dan Chichen Itza en daardoor ook wat minder toeristisch. De tempels bevinden zich midden in de jungle, waardoor niet alleen de stad zelf, maar ook de weg ernaartoe prachtig is. Vanuit de stad heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Beklim de vele goed bewaarde tempels, zoals de Tempel van het kruis, Tempel van de inscripties en de Tempel van de zon. Neem ook de tijd om het Paleis van Palenque te bekijken en de beelden en inscripties te bewonderen.

Chichen Itza

Chichen Itza

Een bezoek aan Mexico is niet compleet zonder de prachtige Mayastad Chichen Itza te bezoeken. Deze oude Mayastad is niet voor niets één van de zeven wereldwonderen en heeft een plek gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Chichen Itza bestaat niet alleen uit de beroemde Kukulkan Tempel, ook wel El Castillo genoemd. Wist u dat deze tempel 365 treden telt, die staan voor elke dag van het jaar? Bezoek ook de vele andere indrukwekkende gebouwen van de stad, zoals het nonnenklooster, het adelaarsplatform, de graftombe van de hogepriester en de tempels.

Agua Azul

Agua Azul

Agua Azul bestaat uit verschillende spectaculaire watervallen. Het bijzondere aan deze watervallen is de schitterende azuurblauwe kleur van het water. Als het in de voorgaande dagen heeft geregend, kan het water een andere kleur zijn. Maar ook dan zijn de watervallen zeker een bezoek waard. Bij binnenkomst ziet u onderaan de grote waterval, maar wanneer u naar boven loopt kunt u ook de ander watervallen bekijken. Neem een duik in één van de daarvoor afgezette delen in het water en geniet van het azuurblauwe water, de fantastische ervaring en de prachtige omliggende natuur.

Teotihuacan

Teotihuacan

Het piramidecomplex Teotihuacán bevindt zich ongeveer 50 kilometer buiten Mexico-Stad. De tempels behoren tot Mexico’s eerste grote beschaving, de Teotihuacanen. Over deze bevolking is erg weinig bekend en ook over de (waarschijnlijk ooit gigantische) stad is niet veel bekend. De Azteken hebben de stad “Het huis van de Goden” genoemd. Bewonder de indrukwekkende ruïnes van de verschillende tempels en beklim de piramide van de zon en de maan.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis