Mexico Straatbeeld
Agua Azul
Cenotes
Chitzen Itza

Bezienswaardigheden Mexico

Playa del Carmen

Playa del Carmen

Playa del Carmen is de perfecte plaats voor een heerlijk strandverblijf in Mexico. Geniet hier van de schone witte stranden en de prachtige blauwe zee. Het nabijgelegen Great Maya Reef is het op één na grootste koraalrif ter wereld, dus u kunt hier fantastisch duiken en genieten van de indrukwekkende onderwaterwereld. Na een ontspannende dag kunt u kiezen uit één van de vele restaurantjes om te genieten van een heerlijk diner en een tropische cocktail. Vanuit Playa del Carmen kunt u ook verschillende excursies doen, zoals de Mayastad Tulúm bezoeken. Tulúm heeft een bijzondere ligging bovenop een klif. Ook een bezoek aan Uxmal, de best bewaarde stad van de Maya’s, is een mogelijkheid vanuit Playa del Carmen.

Tulum

Tulum

Mexico is een paradijs voor liefhebbers voor zon, zee en strand, maar eigenlijk kunt u Mexico niet verlaten door een stukje van de Maya-cultuur te ontdekken. Dit kan het beste in de oude Maya-stad Tulum. Deze stad is was een van de meest belangrijke handelssteden door de Maya’s gebouwd, het is ook de enige Maya-stad aan zee. Tulum is een populaire toeristische bestemming, toch is het vergeleken met de drukte in Cancún en Playa del Carmen een verademing om in Tulum te vertoeven. Er heerst een veel rustiger dorpsleven en een aangename vakantiesfeer. Het strad is prachtig, met wit zand, een turkooizen zee en palmen. Tulum is Maya voor ‘vesting’, en boven alles is het inderdaad een vestingstad zonder piramiden of gigantische paleizen. De rijksweg (‘avenida Tulum’) die de stad doorsnijdt is de hoofdverkeersader en verzamelplaats van lekkere restaurantjes en leuke cafeetjes.

Mexico-Stad

Kathedraal Mexico Stad

In de hoofdstad van Mexico, Mexico-Stad, is genoeg te beleven. Slenter door de oude straatjes van het centrum en bewonder de gekleurde gebouwen. Geniet van de levendigheid op het Zocalo plein, bezoek de enorme kathedraal en bezichtig de vele musea in de stad. Shop in de gezellige winkeltjes in La Condesa en geniet hier van het heerlijke eten in de vele restaurantjes. Wist u dat Mexico-Stad vroeger uit verschillende eilandjes bestond? Toen de Azteken zich rond 1325 in de stad vestigden, verplaatsten zij zich per kano door de stad. Bezoek de wijk Xochimilco, waar deze kanalen nog goed te zien zijn.

Teotihuacan

Teotihuacan

Het piramidecomplex Teotihuacán bevindt zich ongeveer 50 kilometer buiten Mexico-Stad. De tempels behoren tot Mexico’s eerste grote beschaving, de Teotihuacanen. Over deze bevolking is erg weinig bekend en ook over de (waarschijnlijk ooit gigantische) stad is niet veel bekend. De Azteken hebben de stad “Het huis van de Goden” genoemd. Bewonder de indrukwekkende ruïnes van de verschillende tempels en beklim de piramide van de zon en de maan.

Chichen Itza

Chichen Itza

Een bezoek aan Mexico is niet compleet zonder de prachtige Mayastad Chichen Itza te bezoeken. Deze oude Mayastad is niet voor niets één van de zeven wereldwonderen en heeft een plek gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Chichen Itza bestaat niet alleen uit de beroemde Kukulkan Tempel, ook wel El Castillo genoemd. Wist u dat deze tempel 365 treden telt, die staan voor elke dag van het jaar? Bezoek ook de vele andere indrukwekkende gebouwen van de stad, zoals het nonnenklooster, het adelaarsplatform, de graftombe van de hogepriester en de tempels.

Mérida

Mérida

Het beeldschone koloniale Mérida, gelegen op het schiereiland Yucatán, is met haar kleurrijke straten een plezier om te bezoeken. Het goed bewaarde koloniale centrum is een van de bezienswaardigheden in de stad, elke gevel heeft een andere kleur en hier domineert laagbouw het straatbeeld. Op en rond het centrale plein, het Plaza Grande, zijn tal van terrassen te vinden voor een verfrissende Cerveza of smakelijke marquesita (een soort pannekoek met nutella en kaas). Museumliefhebbers kunnen in Mérida hun hart ophalen, het Palacio Canton, Museo Regional de Antropología en het Mayan World Museum zijn slechts enkele voorbeelden van de vele interessante musea.

Uxmal

Uxmal

Een rustige Mayastad zien? Dan is Uxmal dé plek. Uxmal is een heerlijke plek om rond te dwalen. De vele Maya-ruïnes zijn nog in goede staat en staan middenin het regenwoud. Ontdek de Piramide van de tovenaar. Volgens de legende is deze in één nacht gebouwd door een dwergtovenaar. Uxmal betekent ‘drie keer gebouwd’, als is het niet helemaal duidelijk wat het betekent. De Maya ruïnestad Uxmal is indrukwekkend! De opgravingen zijn weliswaar kleinschalig, maar in volstrekte harmonie gebouwd. Opmerkelijk is dat er geen Tolteekse invloeden te bespeuren zijn in de architectuur. Tijdens de bloeiperiode woonden er meer dan 20.000 mensen in deze stad, het was niet alleen een ceremonieel centrum maar ook het bestuurlijke, militaire en religieuze middelpunt van de Puuc regio. De grootste piramide is de Piramide van Adivino en is gewijd aan de God van de Regen, andere bezienswaardigheden op deze archeologische locatie zijn o.a. het Cuadrángulo de las Monjas, Casa de las Tortugas en het Palacio del Gobernador.

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas

Gelegen in een schitterende groene vallei is San Cristóbal de las Casas een van de hoogtepunten in de staat Chiapas. Wat deze stad zo uniek maakt zijn de autoloze straten. De hoofdstraten zijn niet alleen verboden terrein voor auto’s, maar ook voor alle andere voertuigen. U kunt deze straten enkel te voet ontdekken. Bezoek één van de vele Maya markten waar de lokale bevolking handgemaakte producten verkoopt of breng tijdens de zonsondergang een bezoek aan de San Cristóbal kathedraal voor schitterende foto’s. Bestaande uit gekleurde huizen, gezellige pleien en de eeuwenoude Maya cultuur die hier nog altijd heerst is San Cristóbal de las Casas met recht een van de hoogtepunten van uw reis door Mexico.

Maya tempels van Palenque

Palenque

Net als de enorm bekende Chichen Itza, zijn de tempels van Palenque overblijfselen van de Maya Cultuur. Deze stad is iets lastiger om te bezoeken dan Chichen Itza en daardoor ook wat minder toeristisch. De tempels bevinden zich midden in de jungle, waardoor niet alleen de stad zelf, maar ook de weg ernaartoe prachtig is. Vanuit de stad heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Beklim de vele goed bewaarde tempels, zoals de Tempel van het kruis, Tempel van de inscripties en de Tempel van de zon. Neem ook de tijd om het Paleis van Palenque te bekijken en de beelden en inscripties te bewonderen.

Roberto Barrios watervallen

Roberto Barrios watervallen

De Roberto Barrios watervallen bestaan uit verschillende spectaculaire watervallen, grote en kleine, hoge en lage. Het neerkletterende water komt terecht in natuurlijk gevormde zwembaden gevuld met turquoise water. Achter veel van de watervallen bevinden zich verborgen grotten. Deze kunt u alleen zien vanuit het water. Neem een duik in één van de daarvoor afgezette delen in het water en geniet van de fantastische ervaring en prachtige omgeving.