neemt je mee
Wereldstad Singapore
Wereldstad Singapore
Koloniaal Georgetown
Koloniaal Georgetown
Oude VOC-stad Malakka
Oude VOC-stad Malakka
Strandverblijf Langkawi
Strandverblijf Langkawi
Theevelden van de Cameron Highlands
Theevelden van de Cameron Highlands

Singapore & Maleisië

Privéreis | 16 dagen v.a.
1524i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-03-2018
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam – Singapore
 • Dag 2 Aankomst Singapore
 • Dag 3 en 4 Singapore
 • Dag 5 Singapore - Kuala Lumpur
 • Dag 6 Kuala Lumpur
 • Dag 7 Kuala Lumpur - Malakka (ca. 143 km)
 • Dag 8 Malakka - Cameron Highlands (ca. 360 km)
 • Dag 9 Cameron Highlands
 • Dag 10 Cameron Highlands - Penang (ca. 230 km)
 • Dag 11 Penang
 • Dag 12 Penang - Langkawi
 • Dag 13 en 14 Langkawi
 • Dag 15 Langkawi - Kuala Lumpur - Amsterdam
 • Dag 16 Aankomst Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

my_pri_sinmaleisie.png
    Genieten op de tropische eilanden Penang & Langkawi     Ontdek de schoonheid van Singapore     Bezoek de oude VOC-stad Malakka     Skylines en historische gebouwen in Kuala Lumpur     Bezoek aan de theevelden van Cameron Highlands

Hoogtepunten van deze reis

 • De jungle van Taman Negara

 • Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur

 • Theeplantages in de Cameron Highlands

 • Stranden van Penang

 • Ongerept Langkawi

Programma

my_pri_sinmaleisie.png

Dag 1 Amsterdam – Singapore

U vliegt vanaf Amsterdam, via Dubai naar Singapore. Hier komt u de volgende ochtend aan.
SG_AL_SINGAPORE2

Dag 2 Aankomst Singapore

In de loop van de middag land u op de luchthaven van Singapore en staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Na het inchecken heeft u vanavond alle tijd om al een eerste indruk te krijgen van deze geweldige stad. Ga lekker eten in een van de vele restaurants en geniet van de vele lichtjes en de levendigheid van de stad.
Chinatown

Dag 3 en 4 Singapore

Geniet van Singapore, een combinatie van oud en nieuw, westers en oosters. Deze stadstaat is modern, veilig en zeer schoon. Geniet van de indrukwekkende skyline met moderne kantoren en proef de sfeer van Chinatown of Little India. De stad biedt vele mogelijkheden voor iedere bezoeker, zoals natuurparken, kleine eilandjes, musea, dierentuinen, botanische tuinen maar daarnaast ook winkels, restaurants en nog veel meer.
my_al_kualalumpur (2).jpg

Dag 5 Singapore - Kuala Lumpur

Vandaag laten we Singapore achter ons en rijden we met een airco interline bus richting Maleisië. Na ongeveer 5 uur rijden komt u in de wereldstad Kuala Lumpur aan.

Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel waar u twee nachten zult verblijven. Het veelzijdige Kuala Lumpur beschikt over een goed metronetwerk en een monorail. In en rondom het centrum vindt u historische bouwwerken, musea, mooie parken, de KL Tower vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en natuurlijk de bekende Twin Towers! ’s Avonds kunt u de Chinese avondmarkt bezoeken, maar ook direct buiten uw accommodatie vindt u leuke luxe en lokale restaurants en eetstalletjes.
Petronas Towers Kuala Lumpur Maleisië

Dag 6 Kuala Lumpur

Na het ontbijt kunt u een stadstour maken door de indrukwekkende en bruisende stad (optioneel). Kuala Lumpur is een smeltkroes van Aziatische culturen. U ziet het contrast tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers. Tijdens de optionele stadstour brengt u o.a. een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtige gebouwen en het imposante, in Moorse stijl gebouwde, treinstation. Tevens bezoekt u een lokale batik handwerkplaats en maakt u een fotostop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. Kuala Lumpur leert u het beste te voet kennen en daarom neemt uw gids u nu mee voor een wandeling door de kleine straatjes van Chinatown en geniet u van de mystieke sferen in Little India. De middag is vrij ter besteding.
my_al_malacca.jpg

Dag 7 Kuala Lumpur - Malakka (ca. 143 km)

Na het ontbijt zal de huurauto bij uw hotel worden afgeleverd. In ongeveer 2 uur rijdt u naar de historische stad Malakka. De stad was het belangrijkste centrum voor de Aziatische kruidenhandel. In het oude centrum vindt u sporen uit de Portugese, Nederlandse en Engelse koloniale tijden. De historische wijk ligt in het hart van de stad. Hier vindt u o.a. het Stadthuys, één van de oudste Nederlandse gebouwen in het Verre Oosten. Overnachting in Malakka.
MY_CAMERONHIGH2

Dag 8 Malakka - Cameron Highlands (ca. 360 km)

Na het ontbijt rijdt u via een mooie route, langs rubber- en palmolieplantages, naar de Cameron Highlands. Dit is de meest uitgestrekte hoogvlakte van alle berglandschappen van Maleisië. Door het aangenaam koele klimaat vindt u hier veel theeplantages, maar ook fruitbomen, groenten en vooral bloemen. U logeert twee nachten in een comfortabel hotel.
vlinder Cameron Highlands

Dag 9 Cameron Highlands

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de vlindertuinen, één van de vele boerderijen of een theeplantage zodat u kunt zien hoe thee wordt geproduceerd. Er bevinden zich enkele fabrieken te midden van de uitgestrekte theevelden, waar u kunt zien hoe thee tot stand komt en u kunt uiteraard een kopje meedrinken. In een zij dal van de Boh Rivier kunt u de Boh theeplantages bezoeken, de meest indrukwekkende van de regio. U kunt een rondleiding maken door de fabriek en leert u meer over de Boh thee (maandag gesloten). De unieke natuur en de groene heuvels van de hooglanden zijn tevens een uitstekende plek om te wandelen.
MY_PENANG

Dag 10 Cameron Highlands - Penang (ca. 230 km)

Na het ontbijt reist u verder naar Penang. Onderweg naar Penang kunt u een stop maken in Kuala Kangsar. Hier staat één van de mooiste en beroemdste moskeeën van Maleisië, de Ubudiah Moskee. Ook het paleis van de sultan staat in deze stad. Aansluitend rijdt u over de 13,5 kilometer lange brug, die het vasteland met het eiland Penang verbindt. In de loop van de middag komt u aan in uw hotel in Georgetown op Penang waar u, wanneer u voor de huurauto kiest, deze inlevert.

Weetje

Indien u de reis per huurauto maakt kunt u er ook voor kiezen een bezoek te brengen aan Bukit Merah. Een boottocht brengt u naar het enige orang oetan rehabilitatie centrum van West-Maleisië. Daarnaast kunt u een eco-centrum bezoeken of een wandeling maken langs het meer. Wegens tijdsgebrek kunt u dit bezoek niet combineren met Kuala Kangsar.

my_ac_armenianstreetgr.jpg

Dag 11 Penang

Penang, ook wel 'Parel van de Oriënt' genoemd, heeft veel te bieden. U kunt het eiland ontdekken door een stadstour te boeken of ga zelf heerlijk door het oude centrum van Georgetown struinen. Georgetown staat sinds 2008 op de werelderfgoed lijst van Unesco, heeft een prachtig oud centrum met rijke geschiedenis en is beroemd om zijn vele eigen gerechtjes. 's Avonds kunt u hier dan ook heel voordelig en heerlijk eten.
Zwembad The Westin Langkawi Resort & Spa Langkawi Maleisië

Dag 12 Penang - Langkawi

Vandaag wordt u opgehaald om naar de ferry te rijden. U vaart in ca. 2,5 uur van Penang naar Langkawi. Ook hier wordt u opgewacht door één van onze vertegenwoordigers, die u naar uw strandhotel op het prachtige Langkawi brengt. De aankomende dagen kunt u genieten van uw gezellige resort op het tropische eiland Langkawi.

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om uw hotel op Langkawi te upgraden naar één van onze luxere hotels. Zo kunt u o.a. verblijven in het Berjaya Langkawi Resort en het Meritus Pelangi Beach Resort & Spa. Uiteraard kunt u ook uw verblijf verlengen met een aantal dagen. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'extra opties'.

MY_AL_Langkawi_STR_116615794

Dag 13 en 14 Langkawi

Een prachtige archipel bestaande uit circa 99 eilandjes waar u heerlijk kunt snorkelen, duiken en uitrusten. De ongerepte stranden, de helderblauwe zee en de lokale vissersbootjes tegenover de jungle met steile rotswanden, geven de eilandengroep een idyllische uitstraling.
my_ac_holidaylangre.jpg

Dag 15 Langkawi - Kuala Lumpur - Amsterdam

Aan het einde van de middag komt de chauffeur u weer ophalen om richting de luchthaven van Langkawi te rijden. U vliegt terug naar Kuala Lumpur om vervolgens naar Amsterdam terug te vliegen.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 16 Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam na een heerlijke vakantie!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Zwembad Berjaya Langkawi Beach Resort Langkawi Maleisië

Verblijf Berjaya Langkawi Beach Resort****, Langkawi

U kunt ook kiezen om in het luxere Berjaya Langkawi Beach Resort te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel op Langkawi gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt...

Meer info >

Al voor € 61p.p. p.nMeer info >

Extra optie

Burj Alarab Dubai

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

In samenwerking met Emirates bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Dubai. Een extra nacht bijboeken is mogelijk. Inclusief: - 2 overnachtingen in het J5 Port Saeed...

Meer info >

Al voor € 170p.p. Meer info >

Verlenging

Overzicht Berjaya Langkawi Beach Resort Maleisië

Verlenging Berjaya Resort Langkawi

U kunt uw verblijf in het Berjaya Resort op Langkawi per nacht verlengen. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een groots en prachtig resort op één van de mooiste plekjes van Langkawi. Doo...

Meer info >

Al voor € 61p.p. p.nMeer info >
Kapas Maleisië

Verlenging Holiday Villa Langkawi

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in Holiday Villa Langkawi, in het Federal gedeelte op het tropische eiland Langkawi. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk vakantiehotel ...

Meer info >

Al voor € 55p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Aanvullende verzekering autohuur

Samen met Europeesche verzekeringen kunnen wij u een Aanvullende Verzekering aanbieden. Deze dekt het eigen risico af tot maar liefst € 3.500 ($ 5.000 in Amerika ) en verzekert ook de uitgesloten casc...

Meer info >

Al voor € 6,05 p.dMeer info >

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

Singapore

Royal@Queen hotel

Royal @ Queens Hotel - Middenklasse

Het Royal@Queens Hotel is een zeer verzorgd hotel gelegen in het zakendistrict van Singapore op loopafstand van de metro, die u eenvoudig naar alle bezienswaardigheden van de stad brengt. Tevens vindt u op wandelafstand vele winkel- en uitgaansmogelijkheden,Lees meer

Cameron Highlands

my_ac_strawparkka.jpg

Strawberry Park - Middenklasse

Het Strawberry Park hotel is gelegen aan over de groene heuvels van Cameron Highlands met prachtig uitzicht en op circa 4 kilometer afstand van het dorpje Tanah Rata. De sfeervolle studio's zijn voorzien van minibar, telefoon, TV, koffie- en theefaciliteiten,Lees meer

Kuala Lumpur

Restaurant Swiss Garden Kuala Lumpur

Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur - Middenklasse

Het hotel ligt aan de beroemde Bintang Walk midden in het hart van Kuala Lumpur met de vele shoppingmalls, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook kunt u eenvoudig de Twin Towers bezoeken. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, telefoon, kluisje,Lees meer

Malakka

my_ac_purimelakaka.jpg

Puri Melaka - Middenklasse

Hotel Puri Melaka is een boutique hotel in het hart van Malakka. gerenoveerd in een Peranakan huis. De kamers zijn simpel maar comfortabel ingericht. Alle kamers beschikken over een kluisje, airco, tv, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een eigenLees meer

Penang

my_ac_armenianstreetka2.jpg

Armenian Street Heritage Hotel - Charme hotels

Het Armenian Street Heritage ligt midden in het centrum van oud Georgetown. Op loop afstand van de musea, de beroemde Foodstalls, tempels, Little India en vele andere bezienswaardigheden. Het hotel heeft een lobby met receptie, een winkeltje en eenLees meer

Langkawi

my_ac_holidaylangov.jpg

Holiday Villa Langkawi - Middenklasse

Een heerlijk vakantiehotel op één van de gezelligste plaatsen op dit tropische eiland. Door de vele faciliteiten, grote zwembad en vriendelijke service een zeer populair hotel aan een hagelwit strand.
Holiday Villa bestaat uit twee gedeeltes, namelijkLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Kuala Lumpur

Avondtour, incl. diner & show

Een prachtige excursie, waarbij u als eerste Chinatown, met zijn gezellige avondmarkt met vele namaak artikelen en een enorme drukte, bezoekt. Vervolgens rijdt u langs de prachtig verlichte Indian Tempel, waarna u aankomt bij het Seri Melayu restaurLees meer

Malakka Stadstour (hele dag)

Samen met een gids reist u van Kuala Lumpur naar de prachtige historische stad Malakka. Deze stad was ooit de plaats waar de Nederlandse Gouverneur verbleef tijdens de koloniale tijd.

In deze tijd hebben de Nederlanders veel prachtige monumentenLees meer

Kuala Lumpur en omgeving

Tijdens deze excursie ziet u de prachtige omgeving direct rondom Kuala Lumpur. U bezoekt eerst de grootste en modernste tinfabriek de Royal Selangor, bekend om de hoge kwaliteit en het bijzondere vakmanschap, waarna u naar een batikfabriekje rijdt. Lees meer

Putra Jaya Tour (halve dag)

Putra Jaya wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe hoofdstad van Maleisië. Vroeger stond het bekend als: Perang Besar en ligt 25 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur.

Ongeveer 70% van Putra Jaya bestaat nog uit vrije natuur. Veel groen en dertien mLees meer

Fireflies & Kuala Selangor tour

In de namiddag vertrekt u naar Melawati Hill, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Selangor-rivier. Na een fantastisch seafood diner, maakt u een boottocht over de rivier en kunt u duizenden vuurvliegjes zien.

<i>Deze excursie wordt op basLees meer

Hoogtepunten Kuala Lumpur

Bezoek alle hoogtepunten van Kuala Lumpur middels een stadstour en maak kennis met deze indrukwekkende en bruisende stad. Kuala Lumpur is een smeltkroes van Aziatische culturen. U ziet het contrast tussen de historische architectuur en de moderne woLees meer

Langkawi

Langkawi Eiland Tour

Langkawi is een eiland van legendes en kent prachtige verhalen.

Tijdens deze excursie neemt de gids u mee langs de verschillende plekjes van de legendes en folklore van dit prachtige eiland.

U bezoekt onder andere Mahsuri’s mausoleum en een Lees meer

Mangrove Tour

Samen met een gids trekt u per platte boot door de Mangrove van Sungai Kelim. U ziet het voeden van wilde arenden en bezoekt een grot met stalactieten, stalagmieten en vleermuizen.

Vervolgens vaart u de zee op bij Tanjung Rhu en stopt u bij een Lees meer

Zeilcruise

Een fantastische, avontuurlijke eco-cruise, voor alle leeftijden.

U ervaart een heerlijke dag zeilen langs de idyllische eilanden van Langkawi.

U kunt vissen, dolfijnen, vliegende vissen en zeeotters spotten of gewoon relaxen met een drankjeLees meer

Sunset Cruise

De perfecte manier om uw dag romantisch te eindigen!

Geniet van een heerlijke tocht over de Andaman zee aan boord van een zeilboot. Luister naar het geluid van de golven en zie dolfijnen, vliegende vissen en arenden.

Tijdens uw diner en met Lees meer

Snorkel Tour Pulau Payar Marine Park

Een bijzondere excursie naar Maleisië’s eerste ‘Marine park’.

Na een ferryovertocht van een uur komt u bij Langkawi’s koraalrif platform. Hier is een onderwater observeerplatform, tevens kunt u een tocht maken met een glas-bodemboot, snorkelen eLees meer

Langkawi Eiland Tour

Langkawi is een eiland van legendes en kent prachtige verhalen.

Tijdens deze excursie neemt de gids u mee langs de verschillende plekjes van de legendes en folklore van dit prachtige eiland.

U bezoekt onder andere Mahsuri’s mausoleum en een Lees meer

Mangrove Tour

Samen met een gids trekt u per platte boot door de Mangrove van Sungai Kelim. U ziet het voeden van wilde arenden en bezoekt een grot met stalactieten, stalagmieten en vleermuizen.

Vervolgens vaart u de zee op bij Tanjung Rhu en stopt u bij een Lees meer

Zeilcruise

Een fantastische, avontuurlijke eco-cruise, voor alle leeftijden.

U ervaart een heerlijke dag zeilen langs de idyllische eilanden van Langkawi.

U kunt vissen, dolfijnen, vliegende vissen en zeeotters spotten of gewoon relaxen met een drankjeLees meer

Sunset Cruise

De perfecte manier om uw dag romantisch te eindigen!

Geniet van een heerlijke tocht over de Andaman zee aan boord van een zeilboot. Luister naar het geluid van de golven en zie dolfijnen, vliegende vissen en arenden.

Tijdens uw diner en met Lees meer

Snorkel Tour Pulau Payar Marine Park

Een bijzondere excursie naar Maleisië’s eerste ‘Marine park’.

Na een ferryovertocht van een uur komt u bij Langkawi’s koraalrif platform. Hier is een onderwater observeerplatform, tevens kunt u een tocht maken met een glas-bodemboot, snorkelen eLees meer

Penang

Eiland Tour Penang

Deze excursie voert u via de prachtige noordkust met vele fruit- en kruidenplantages, zoals nootmuskaat en kruidnagel, naar de binnenlanden waar u kleine dorpjes vindt en u een batikfabriekje, de vlinderkwekerij in Telok Bahang en een slangentempel Lees meer

Penang Stadstour

Deze tour laat voornamelijk de bezienswaardigheden zien van de hoofdstad Georgetown. Allereerst maakt u een stop bij Fort Cornwallis, hier richtten de Britten vroeger hun eerste vesting op.

Maak een wandeling langs de Chew Jetty, een oud ChineesLees meer

Heuvel en Tempel Tour

Een fascinerende tour naar het centrale deel van het eiland Penang.

Bewonder de bekende Kek Lok Si tempel, één van de mooiste tempels in het verre oosten met zijn pagode van 10.000 boedhas en schildpadden reservaat.

Per jeep gaat u Penang HiLees meer

Natuur & Kruiden Tour

Gelegen in de vallei, uitkijkend over Telok Bahnang aan zee, vindt u de Tropical Spice Garden. U krijgt hier een rondleiding langs 500 soorten planten, voornamelijk kruiden en specerijen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Penang’s arboretum, gelegeLees meer

Georgetown by Night

Een heerlijke avond in de stad!

Allereerst rijdt u door het hart van de stad in een originele riksja, waarna u heerlijk gaat genieten van één van Penang’s heerlijke keukens aan “Glutton Square”. Populair zijn gerechten zoals Malay saté’ en Char Lees meer

Sunset Tour

Een ervaring om niet te vergeten, de zonsondergang op Penang.

Per jeep gaan we naar Penang Hill, waar u een prachtig uitzicht heeft met duizenden lichtjes. U ziet de exotische vogels bij hotel Bellevue. U geniet van een heerlijk Chinees fondue dLees meer

Taman Negara

Night Jungle Walk

Op de dag van aankomst, kunt u ’s avonds (onder begeleiding) een nachtwandeling door de jungle maken.

Een spannende wandeling dwars door het regenwoud met al zijn junglegeluiden!

Duur: ca. 4 uur
Deze excursie wordt uitgevoerd op basis van iLees meer

Canopy Walk

Een prachtige trekking op de langste Canopy ter wereld. Deze bruggen hangen in de toppen van de bomen op circa 40 meter van de grond en zijn maar liefst 530 meter lang.

Een indrukwekkende wandeling, waarbij u een prachtig uitzicht heeft en uiteiLees meer

Soft Raften

Een 9 kilometer boottocht over de rivier, dwars door het Regenwoud.

Deze tocht is echt voor iedereen geschikt en misschien wel een beginpunt om later één van de zwaardere raft tochten te maken.

Aan het einde van de tocht, wordt er lekker gezwommen!Lees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Intercontinentale vlucht naar Singapore en retour vanuit Kuala Lumpur
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslag
Binnenlandse vlucht Langkawi – Kuala Lumpur
Transfer luchthaven – hotel Singapore
Lijndienstbus van Singapore naar Kuala Lumpur
Aankomst transfer en ontvangst door lokale vertegenwoordiging
Alle transfers op Penang en Langkawi
Ferry Penang - Langkawi
Verblijf in goede 4-sterren en koloniale hotels
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan de historische stad; Malakka
Bezoek aan de Cameron Highlands
Verblijf in 2 mooie heritage hotels in Malakka en Georgetown
Heerlijke stranddagen op Langkawi

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien
- Toeristenbelasting. Per 1 september 2017 dient u bij het in- of uitchecken een bedrag van 10 MYR (ca. € 2,-) per kamer per nacht te betalen (in lokale valuta).

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 125 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en kan slechts 1 extra bed in de kamer worden bijgeplaatst.

Autohuur

U kunt er in het prijsoverzicht voor kiezen om een huurauto cat. C, E of H bij te reserveren. In Kuala Lumpur en Taman Negara heeft u de auto niet nodig.

De voorwaarden met betrekking tot de autohuur kunt u vinden onder het tabblad Vervoer.

Weekendtoeslag Emirates

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Emirates vanaf Amsterdam op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Weekendtoeslag Singapore Airlines

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Singapore Airlines op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kort voor vertrektoeslag Singapore Airlines

Wanneer u binnen 60 dagen voor vertrek boekt in de periode 1 juni t/m 23 juni 2016 of tussen 15 augustus en 15 december 2016, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Autohuur - GPS, one way & drop-off kosten

Indien u een GPS bij boekt zal deze voor u ter plaatse gereserveerd worden. De kosten dient u ter plaatse te betalen. Ook eventuele ophaal/afleverkosten en one-way kosten van de huurauto zijn exclusief (zie voorwaarden huurauto).

Toeristenbelasting (TTx) - vanaf 1 september 2017
Het Ministerie van Financiën heeft samen met de Koninklijke Maleisische Douane Afdeling besloten dat alle toeristen vanaf 1 september 2017 toeristenbelasting (TTx) dienen te gaan betalen. De toeristenbelasting geldt voor alle toeristen en deze dient u in iedere accommodatie te betalen tijdens het uitchecken (vertrek). De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan (in lokale valuta).

De belasting is voor iedere classificatie gelijk en en vastgesteld op RM10 per kamer per nacht.

Wij willen u er ook aan herinneren dat veel eilanden, Jungle lodges of nationale parken geen- of beperkte Creditcard faciliteiten of geldautomaten hebben. Zorg ervoor dat u voldoende lokale valuta bij u heeft voordat u een dergelijke bestemmingen bereikt.
Ramadan 2018
U dient er rekening mee te houden dat de Ramadan in het jaar 2018 valt tussen 16 mei en 14 juni.
Tevens dient u er rekening mee te houden dat Idul Fitri (einde van de Ramadan) in het jaar 2018 valt tussen 14 juni en 16 juni.
De exacte data van de Ramadan en Idul Fitri kan nog wijzigen, dit is afhankelijk van de stand van de maan.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Maleisië maken wij gebruik van Avis.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Singapore & Maleisië 1

Reisgedeelte Singapore & Maleisië 2

Verblijf Holiday Villa Langkawi

, Leiden
'Heel mooi resort met alles wat je zoekt voor een paar dagen rust. Daarnaast veel restaurantjes langs de weg aan de overkant en goed te doen naar de kabelbaan vanaf hier. '
Rianne,
'Mooi resort, rustig gelegen, met voldoende faciliteiten. Heerlijk om te relaxen.'
a.post, velsen - noord
'Aan het mooiste strand van Langkawi , heerlijk voor mensen die willen relaxen .'
Robert van der Marel,
'Een goed hotel met goede kamers , een uitstekend ontbijt en aardige bediening.'
G. van den Broek, 's-Gravendeel
'Hier hebben wij 4 extra nachten bij geboekt om even heerlijk te realexen. Het hotel was prima. Van het heerlijke zwembad hebben wij veel gebruik gemaakt.'
Sander, Hoofddorp
'Netjes hotel, echter de kamers zijn wel wat ouderwetser ingericht. Maar verder prima om de vakantie mee af te sluiten. Gunstig gelegen aan het meest toeristische gedeelte van Langkawi. Net buiten het hotel heb je voldoende keus uit restaurants, winkels, internetshopjes en spa''s. Je zit dus niet gebonden aan het hotel. Het hotel heeft een mooi zwembad en aan een rustig strand gelegen met voldoende ligbedden (althans toen wij er waren). '
Paul Peters, Beuningen
'Dit hotel heeft een prachtige ligging met een mooi groot zwembad, het ontbijt is prima, maar lunch en dinner zijn veel te duur , er zijn vlak bij het hotel diverse goede restaurants waar je voor minder dan de helft van de prijs goed en lekker kan eten.'
Fam. Maaswinkel, Maarssen
'Redelijk hotel met complete voorzieningen. Het geheel mag wel een kwastje verf hebben. De staf is niet overmatig vriendelijk en service minded. Duidelijk anders dan in de andere hotels van onze reis.'
de Graaf, Purmerend
'Mooi verzorgd resort, waar wij in eerste instantie een "achteraf kamer" kregen, 2 dagen later konden we naar een andere kamer, die beter gesitueerd was. '
M.E.Schulp, Amersfoort
'Prima "Bounty"achtig hotel met zeer dienstbaar personeel, waar door het laagseizoen gelukkig geen massatoerisme was.
Je moet er niet in december/januari zijn wanneer de Saoedi''s vakantie hebben.Dan ziet het er letterlijk zwart van de (gesluierde)vrouwen.
Er is een apart indoor zwembad voor vrouwen.'
Hellebuyck, Ardooie
'Heel mooi hotel met prachtig uitzicht. Bij aankomst kregen we zelfs een upgrade naar een suite!'
Lianne en Jeroen, Deventer
'Mooi strand en goede locatie. Federal villa kun je prima verblijven wij zaten hierdoor zelfs dichtbij zee met een prachtig uitzicht! Eten en drinken op het hotel erg duur in vergelijking met de omgeving.'
Corry,
'Hotel Villa Langkawi is een prachtig resort met vriendelijk personeel en heel veel voorzieningen. Het was er heerlijk rustig, ik kan iedereen de maand mei aanbevelen als je van rust houdt! Het hotel is prachtig ingericht en heeft een hele mooie tuin. De kamers zijn goed, hebben een klein balkon, een goed werkende airco en verder ook alle voorzieningen: koelkastje, waterkoker ed.'
M.Bastiaans, Capelle aan den IJssel
'Dit hotel is naar onze mening 4 sterren waard.'
RFT Liauw, Hendrik Ido Ambacht
'* rustige ligging (net buiten het drukke Cenang Beach)
* direct aan het strand
'
Wallays Carlos, B-Desselgem
'Goed hotel om maar 3* te hebben. Zeer goede ligging.'

Berjaya Langkawi Beach Resort****

Paul Kerckhoffs, Druten
'Dit resort is werkelijk fantastisch. Prachtig zwembad, schoon strand, heerlijke en betaalbare restaurant en zeer vriendelijk personeel. De gewone chalets zijn erg gedateerd en zeker niet 4 sterren waardig. Vanaf de premium chalets zie je de 4 sterren weer terug komen.'
l ket- boogerd, haarlem
'Zeer goed hotel, wel wat prijzig eten, maar was gewoon geweldig, zelfs de superior room'
Schenkels, Kontich
'Leuk hotel in een leuke omgeving maar geen 5 sterren waard.'
, Oegstgeest
'Berjaya is een prachig resort direct aan het strand. Er is keuze uit 5 goede restaurants (die wel aan de prijs zijn) en er staan voldoende ligbedden zowel bij de zwembaden als op het strand. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam.
De accomodaties verschillen sterk; de "superior rooms" zijn erg sober en gedateerd, de hogere klasse kamers lijken een stuk beter te zijn.
Berjaya ligt wel afgelegen van de winkels en andere restaurantjes; je bent altijd aangewezen op taxivervoer (dat wel goed geregeld is op Langkawi). Alleen Oriental Village en de Cable Car liggen vlak bij het hotel.'
Margriet, Valkenswaard
'Geweldige ervaring! Midden in de jungle, en toch relaxte luxe! Een aanrader!'
Yvon en Peter, Zoetermeer
'Fantastisch, we gaan zeker nog een keer terug.'
Anita de Groot-Leben, IJsselmuiden
'voor iedereen die redelijk te been is aan te bevelen en eveneens voor gezinnen, aangezien ze per januari 2010 een kinderopvang starten voor kinderen van 3 t/m 10 jaar!!!'
Liesbeth & GB, Leeuwarden
'Het Berjaya is een enorm groot resort, gebouwd tegen een helling die afloopt in een prachtige baai. De huisjes,- sommigen vrijstaand en sommigen 2 onder 1 kap,- staan tegen de helling op gebouwd midden in de jungle. Ze hebben na de bouw van het resort de natuur de vrije hand gelaten dus er lopen allerlei wilde dieren rond zoals apen, eekhoorns, koeien, honden, etc. De cicada''s vallen echter overal het meest op: enorme vliegen waarvan de mannetjes een heel ''apart'' geluid produceren. Dat moet je een keer horen!
Het resort zelf is echt luxe, en de service uitmuntend. Er rijden 24 uur per dag shuttelbusjes met vrolijk lachende en uiterst galante chauffeurs door het resort die je ophalen en wegbrengen wanneer en waarheen je maar wilt. Het eten en drinken is heerlijk en de service in de restaurants en bars is ook supergoed. Er is echt van alles te doen, ondanks dat het niet in het drukste gebied van Langkawi ligt: er is een heerlijke spa, er zijn twee bars en diverse restaurants, en je kunt scooters en auto''s huren, op het strand en bij het zwembad is er bediening en er is een boekuitleen, waar je overigens ook boeken kunt achterlaten voor andere gasten. Om de hoek is een cable car en kun je paardrijden. Wij hebben een auto gehuurd en zijn heel Langkawi over gereden. Langs de stranden in het Noorden en langs de Crocodile Farm, wat behoorlijk indrukwekkend was, en door Kuah en Cenang beach. Dit was voor ons allemaal te doen in een dagje. Verder is het vooral genieten van een prachtig strand en heerlijk weer!'
anoniem
'Prachtig resort, mooi gelegen, rustig. Echt om te relaxen. Lekker eten in de verschillende restaurants'
Ruud,
'Heerlijke plaats om nog even te relaxen na een reis. Park is mooi, eten is heerlijk en de service prima'
Lian Lim, Leusden
'Een prachtig resort, ligging aan het strand en tegen de berghelling gebouwd, ligt midden in de bossen. Prachtige vogels, eekhoorns en vooral apen maken dat je je in de natuur bevindt. Open shuttle busjes rijden af en aan en brengen je gratis van en naar je chalet, spa, restaurant, lobby en kabelbaan. Alleen jammer dat de shuttlebus niet elektrisch is waardoor veel uitlaatgassen ontstaan, ook van de motorfietsen die af en aan rijden met schoon linnengoed e.d. Restaurants op het resort zijn prima, heerlijk gevarieerd eten, elke dag een ander thema buffet. Ontbijtbuffet is zeer uitgebreid en zowel westers als oosters en bevat ook veel rauwkost, yoghurt, muesli. Personeel is supervriendelijk en laat je duidelijk merken dat je welkom bent. Er komen gasten uit de hele wereld, en ook veel uit het midden-oosten. een mooi zwembad met verschillende dieptes, en een apart kinderzwembad. Ook een bubbelbad maar je zit er niet gemakkelijk omdat de banken ruw zijn en pijn doen bij het zitten.
De chalets zijn top! Met een balkon en gemakkelijk zitje. We kregen wel bezoek van een grote aap maar hij was alleen nieuwsgierig en niet kwaadaardig. Alles bijelkaar een prima resort! '
Debora, Hoofddorp
'Is de upgrade meer dan waard, we hebben een extra nacht erbij geboekt. Mooi, net hotel, met mooie huisjes op palen midden in de jungle. Zo veel gezien, van eekhoorntjes en leguanen tot drie aapsoorten. Ze hebben een gratis shuffleservice waarmee je naar je huisje gebracht wordt, naar de lobby, een van de vijf restaurants of de kabelbaan iets verderop. Enige nadeel is dat als je buiten de deur wilt eten, je niet lopend op pad kunt. Het strand is adembenemend mooi en er staan genoeg strandbedjes. Vriendelijk personeel. Mochten de kamer iets langer aanhouden ivm onze transfer.'
Frans en Angelique, Almere
'Schitterend hotel met mooie op palen staande bungalows. Wil je daarnaast ook nog een mooi uitzicht, neem dan een zee-zicht chalet.'
Stefan, Amsterdam
'
Beste hotel waar we geweest zijn. Het personeel was zeer vriendelijk en gaf je het gevoel dat ze er persoonlijk voor jou zijn. De recreation desk regelt graag exercursies voor je, in ons geval een island drop waarbij je op een onbewoond eiland wordt gedropped (geweldige ervaring!). Het eten is een feestje, vooral als je bij het beach restaurant ontbijt, waar je in de rust bij het strand kan ontbijten. Het zwembad en het strand zijn prachtig en de huisjes zijn ook top. Het resort ligt wel erg afgelegen, plus voor de rust dus maar wel wat ver weg voor excursies.'
Elene, Groningen
'Super mooi hotel op een mooie locatie. Geweldig zwembad met ''sunken pool bar'' en happy hours. Goed eten en veel afwisseling.

Mooie hotelkamers in het regenwoud waar je de beesten om je oren ziet vliegen, letterlijk! '
Marieke, Krommenie
'Mooi resort, prachtige locatie. Een aanrader, wel jammer dat je niet zelf naar de cottage''s kan lopen, je moet gebruik maken van de busjes. Dit gaat overigens prima.'
anoniem
'Uitstekend verblijf, mooie nieuwe kamer met schoon sanitair. Vriendelijk personeel. De ligging van dit hotel is fantastisch, mooi uitzicht vanuit het zwembad en de zee. Met de taxi op slechts 5 min van diverse restaurantjes. '
anoniem
'Mooi resort en luxueus ingerichte kamers in de prachtige jungle. Veel wilde dieren nabij de chalets. Ontbijt met bediening aan ''t strand. ''t paradijs ...'
Moonen, Den Bosch
'Berjaya Hotel is een supervriendelijk maar voor ons te groot complex. Diverse huisjes (500) verdeeld in een heuvelachtig park (jungle, met wild life). De afstanden zijn te groot om te wandelen, en men maakt daarom in het park gebruik van minibusjes. Soms moet men wel enige tijd wachten om van A naar B te komen. wachttijden op vervoer kunnen soms oplopen tot 15-20 minuten! Dit is voor menig hotel gast te lang. Volgende keer zou ik verlengen in een hotel op Chenang beach.'

Holiday Villa Langkawi***

Rianne,
'Mooi resort, rustig gelegen, met voldoende faciliteiten. Heerlijk om te relaxen.'
de Graaf, Purmerend
'Mooi verzorgd resort, waar wij in eerste instantie een "achteraf kamer" kregen, 2 dagen later konden we naar een andere kamer, die beter gesitueerd was. '
Fam. Maaswinkel, Maarssen
'Redelijk hotel met complete voorzieningen. Het geheel mag wel een kwastje verf hebben. De staf is niet overmatig vriendelijk en service minded. Duidelijk anders dan in de andere hotels van onze reis.'
Paul Peters, Beuningen
'Dit hotel heeft een prachtige ligging met een mooi groot zwembad, het ontbijt is prima, maar lunch en dinner zijn veel te duur , er zijn vlak bij het hotel diverse goede restaurants waar je voor minder dan de helft van de prijs goed en lekker kan eten.'
Wallays Carlos, B-Desselgem
'Goed hotel om maar 3* te hebben. Zeer goede ligging.'
Sander, Hoofddorp
'Netjes hotel, echter de kamers zijn wel wat ouderwetser ingericht. Maar verder prima om de vakantie mee af te sluiten. Gunstig gelegen aan het meest toeristische gedeelte van Langkawi. Net buiten het hotel heb je voldoende keus uit restaurants, winkels, internetshopjes en spa''s. Je zit dus niet gebonden aan het hotel. Het hotel heeft een mooi zwembad en aan een rustig strand gelegen met voldoende ligbedden (althans toen wij er waren). '
G. van den Broek, 's-Gravendeel
'Hier hebben wij 4 extra nachten bij geboekt om even heerlijk te realexen. Het hotel was prima. Van het heerlijke zwembad hebben wij veel gebruik gemaakt.'
a.post, velsen - noord
'Aan het mooiste strand van Langkawi , heerlijk voor mensen die willen relaxen .'
Robert van der Marel,
'Een goed hotel met goede kamers , een uitstekend ontbijt en aardige bediening.'
M.Bastiaans, Capelle aan den IJssel
'Dit hotel is naar onze mening 4 sterren waard.'
, Leiden
'Heel mooi resort met alles wat je zoekt voor een paar dagen rust. Daarnaast veel restaurantjes langs de weg aan de overkant en goed te doen naar de kabelbaan vanaf hier. '
RFT Liauw, Hendrik Ido Ambacht
'* rustige ligging (net buiten het drukke Cenang Beach)
* direct aan het strand
'
Corry,
'Hotel Villa Langkawi is een prachtig resort met vriendelijk personeel en heel veel voorzieningen. Het was er heerlijk rustig, ik kan iedereen de maand mei aanbevelen als je van rust houdt! Het hotel is prachtig ingericht en heeft een hele mooie tuin. De kamers zijn goed, hebben een klein balkon, een goed werkende airco en verder ook alle voorzieningen: koelkastje, waterkoker ed.'
Lianne en Jeroen, Deventer
'Mooi strand en goede locatie. Federal villa kun je prima verblijven wij zaten hierdoor zelfs dichtbij zee met een prachtig uitzicht! Eten en drinken op het hotel erg duur in vergelijking met de omgeving.'
Hellebuyck, Ardooie
'Heel mooi hotel met prachtig uitzicht. Bij aankomst kregen we zelfs een upgrade naar een suite!'
M.E.Schulp, Amersfoort
'Prima "Bounty"achtig hotel met zeer dienstbaar personeel, waar door het laagseizoen gelukkig geen massatoerisme was.
Je moet er niet in december/januari zijn wanneer de Saoedi''s vakantie hebben.Dan ziet het er letterlijk zwart van de (gesluierde)vrouwen.
Er is een apart indoor zwembad voor vrouwen.'

3 dagen / 2 nachten stop-over Dubai

anoniem
'Zou er nog wel 3 dagen willen zitten.'
Robin & Kayleigh, Sliedrecht
'Dubai is een mooie stad die je zeker een keer gezien moet hebben in je leven!'
Kristie, Heerjansdam
'Een mooie gelegenheid om Dubai te leren kennen. Drie dagen is genoeg om deze stad te ontdekken. Ook aquaventure is de moeite waard!'
Harry, Drenthe
'Leuke ervaring om er zo bij te doen als je met Emirates vliegt. We kwamen tijd tekort om alles te bekijken'
Chantal en Vincent, Rhoon
'Leuke stadstour, goed hotel. Eén dag (twee nachten) is eigenlijk te kort voor Dubai. We hebben na de stadstour ook nog een desertsafari gedaan, een aanrader!
'
anoniem
'Boek een extra nacht bij om echt wat van de stad te zien. drie nachten zijn in feite maar een volle dag door late aankomst en vroeg vertrek.'

Berjaya Langkawi Beach Resort****

Paul Kerckhoffs, Druten
'Dit resort is werkelijk fantastisch. Prachtig zwembad, schoon strand, heerlijke en betaalbare restaurant en zeer vriendelijk personeel. De gewone chalets zijn erg gedateerd en zeker niet 4 sterren waardig. Vanaf de premium chalets zie je de 4 sterren weer terug komen.'
l ket- boogerd, haarlem
'Zeer goed hotel, wel wat prijzig eten, maar was gewoon geweldig, zelfs de superior room'
Schenkels, Kontich
'Leuk hotel in een leuke omgeving maar geen 5 sterren waard.'
, Oegstgeest
'Berjaya is een prachig resort direct aan het strand. Er is keuze uit 5 goede restaurants (die wel aan de prijs zijn) en er staan voldoende ligbedden zowel bij de zwembaden als op het strand. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam.
De accomodaties verschillen sterk; de "superior rooms" zijn erg sober en gedateerd, de hogere klasse kamers lijken een stuk beter te zijn.
Berjaya ligt wel afgelegen van de winkels en andere restaurantjes; je bent altijd aangewezen op taxivervoer (dat wel goed geregeld is op Langkawi). Alleen Oriental Village en de Cable Car liggen vlak bij het hotel.'
Margriet, Valkenswaard
'Geweldige ervaring! Midden in de jungle, en toch relaxte luxe! Een aanrader!'
Yvon en Peter, Zoetermeer
'Fantastisch, we gaan zeker nog een keer terug.'
Anita de Groot-Leben, IJsselmuiden
'voor iedereen die redelijk te been is aan te bevelen en eveneens voor gezinnen, aangezien ze per januari 2010 een kinderopvang starten voor kinderen van 3 t/m 10 jaar!!!'
Liesbeth & GB, Leeuwarden
'Het Berjaya is een enorm groot resort, gebouwd tegen een helling die afloopt in een prachtige baai. De huisjes,- sommigen vrijstaand en sommigen 2 onder 1 kap,- staan tegen de helling op gebouwd midden in de jungle. Ze hebben na de bouw van het resort de natuur de vrije hand gelaten dus er lopen allerlei wilde dieren rond zoals apen, eekhoorns, koeien, honden, etc. De cicada''s vallen echter overal het meest op: enorme vliegen waarvan de mannetjes een heel ''apart'' geluid produceren. Dat moet je een keer horen!
Het resort zelf is echt luxe, en de service uitmuntend. Er rijden 24 uur per dag shuttelbusjes met vrolijk lachende en uiterst galante chauffeurs door het resort die je ophalen en wegbrengen wanneer en waarheen je maar wilt. Het eten en drinken is heerlijk en de service in de restaurants en bars is ook supergoed. Er is echt van alles te doen, ondanks dat het niet in het drukste gebied van Langkawi ligt: er is een heerlijke spa, er zijn twee bars en diverse restaurants, en je kunt scooters en auto''s huren, op het strand en bij het zwembad is er bediening en er is een boekuitleen, waar je overigens ook boeken kunt achterlaten voor andere gasten. Om de hoek is een cable car en kun je paardrijden. Wij hebben een auto gehuurd en zijn heel Langkawi over gereden. Langs de stranden in het Noorden en langs de Crocodile Farm, wat behoorlijk indrukwekkend was, en door Kuah en Cenang beach. Dit was voor ons allemaal te doen in een dagje. Verder is het vooral genieten van een prachtig strand en heerlijk weer!'
anoniem
'Prachtig resort, mooi gelegen, rustig. Echt om te relaxen. Lekker eten in de verschillende restaurants'
Ruud,
'Heerlijke plaats om nog even te relaxen na een reis. Park is mooi, eten is heerlijk en de service prima'
Lian Lim, Leusden
'Een prachtig resort, ligging aan het strand en tegen de berghelling gebouwd, ligt midden in de bossen. Prachtige vogels, eekhoorns en vooral apen maken dat je je in de natuur bevindt. Open shuttle busjes rijden af en aan en brengen je gratis van en naar je chalet, spa, restaurant, lobby en kabelbaan. Alleen jammer dat de shuttlebus niet elektrisch is waardoor veel uitlaatgassen ontstaan, ook van de motorfietsen die af en aan rijden met schoon linnengoed e.d. Restaurants op het resort zijn prima, heerlijk gevarieerd eten, elke dag een ander thema buffet. Ontbijtbuffet is zeer uitgebreid en zowel westers als oosters en bevat ook veel rauwkost, yoghurt, muesli. Personeel is supervriendelijk en laat je duidelijk merken dat je welkom bent. Er komen gasten uit de hele wereld, en ook veel uit het midden-oosten. een mooi zwembad met verschillende dieptes, en een apart kinderzwembad. Ook een bubbelbad maar je zit er niet gemakkelijk omdat de banken ruw zijn en pijn doen bij het zitten.
De chalets zijn top! Met een balkon en gemakkelijk zitje. We kregen wel bezoek van een grote aap maar hij was alleen nieuwsgierig en niet kwaadaardig. Alles bijelkaar een prima resort! '
Debora, Hoofddorp
'Is de upgrade meer dan waard, we hebben een extra nacht erbij geboekt. Mooi, net hotel, met mooie huisjes op palen midden in de jungle. Zo veel gezien, van eekhoorntjes en leguanen tot drie aapsoorten. Ze hebben een gratis shuffleservice waarmee je naar je huisje gebracht wordt, naar de lobby, een van de vijf restaurants of de kabelbaan iets verderop. Enige nadeel is dat als je buiten de deur wilt eten, je niet lopend op pad kunt. Het strand is adembenemend mooi en er staan genoeg strandbedjes. Vriendelijk personeel. Mochten de kamer iets langer aanhouden ivm onze transfer.'
Frans en Angelique, Almere
'Schitterend hotel met mooie op palen staande bungalows. Wil je daarnaast ook nog een mooi uitzicht, neem dan een zee-zicht chalet.'
Stefan, Amsterdam
'
Beste hotel waar we geweest zijn. Het personeel was zeer vriendelijk en gaf je het gevoel dat ze er persoonlijk voor jou zijn. De recreation desk regelt graag exercursies voor je, in ons geval een island drop waarbij je op een onbewoond eiland wordt gedropped (geweldige ervaring!). Het eten is een feestje, vooral als je bij het beach restaurant ontbijt, waar je in de rust bij het strand kan ontbijten. Het zwembad en het strand zijn prachtig en de huisjes zijn ook top. Het resort ligt wel erg afgelegen, plus voor de rust dus maar wel wat ver weg voor excursies.'
Elene, Groningen
'Super mooi hotel op een mooie locatie. Geweldig zwembad met ''sunken pool bar'' en happy hours. Goed eten en veel afwisseling.

Mooie hotelkamers in het regenwoud waar je de beesten om je oren ziet vliegen, letterlijk! '
Marieke, Krommenie
'Mooi resort, prachtige locatie. Een aanrader, wel jammer dat je niet zelf naar de cottage''s kan lopen, je moet gebruik maken van de busjes. Dit gaat overigens prima.'
anoniem
'Uitstekend verblijf, mooie nieuwe kamer met schoon sanitair. Vriendelijk personeel. De ligging van dit hotel is fantastisch, mooi uitzicht vanuit het zwembad en de zee. Met de taxi op slechts 5 min van diverse restaurantjes. '
anoniem
'Mooi resort en luxueus ingerichte kamers in de prachtige jungle. Veel wilde dieren nabij de chalets. Ontbijt met bediening aan ''t strand. ''t paradijs ...'
Moonen, Den Bosch
'Berjaya Hotel is een supervriendelijk maar voor ons te groot complex. Diverse huisjes (500) verdeeld in een heuvelachtig park (jungle, met wild life). De afstanden zijn te groot om te wandelen, en men maakt daarom in het park gebruik van minibusjes. Soms moet men wel enige tijd wachten om van A naar B te komen. wachttijden op vervoer kunnen soms oplopen tot 15-20 minuten! Dit is voor menig hotel gast te lang. Volgende keer zou ik verlengen in een hotel op Chenang beach.'

Uitgebreide reisverslagen

Reisverslag Maleisië

17-11-2013

Het was ruim voor half negen toen neef Paul voor de deur stopte om ons samen met Louk en Hanneke én de bagage bij Schiphol af te zetten voor onze reis naar- en door Maleisië. Louk 'spielberg' legde het koffers-in-de-auto-frommelen nog even op film vast een we konden vertrekken. Nog geen halfuur later stonden onze koffers gelabeld en al op de band. Snel door de douane voor zo'n hele grote bak cappu...

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Maleisië

05-09-2013

Na een lange vlucht te hebben gehad kwamen wij aan op het vliegveld in Kuala Lumpur (KL). Het heerlijke warme weer sloeg ons in het gezicht en wij hadden er direct erg veel zin in. De transfer en zeer aardige gids stond al voor ons klaar in de aankomsthal en bracht ons netjes naar het heerlijke 5 sterren hotel Istana. Onderweg naar het hotel was de adembenemende natuur van Maleisië al te zien en...

Singapore en Maleisië (zelf samengesteld)

08-10-2012

Na een vlucht van 12 uur met Malaysia Airlines komen we om 6.30 aan op KLIA, Kuala Lumpur International Airport. Al snel hebben we de volgende vlucht naar Singapore, waar we door de plaatselijke Vertegenwoordiger worden opgehaald. Met de auto rijden we door het drukke verkeer van deze moderne schone stad. Na ongeveer een uur arriveren we bij ons hotel, het Bayview, waar we vriendelijk begro...

Maleisië Totaal (Incl. chauffeur)

17-07-2011

Na een zeer prettige vlucht ( 10500 km van huis) kwamen we aan in Kuala Lumpur. Voor ons even wennen omdat dit onze eerste reis buiten de europese grenzen was, maar al snel zagen wij iemand staan met een bordje met onze namen erop. Vanaf die tijd werd alles vanzelf en uitstekend voor ons geregeld. De tweede dag in KL maakte wij kennis met onze chauffeur, het enthousiasme straalde er van af e...

16 dagen Maleisië Totaal

21-06-2011

De vakantie begon rond 12:00 toen we op weg gingen naar Düsseldorf flughafen. Onderweg geen oponthoud of zo maar het was wel druk. Om 15:25 zou de Emiraten EK56 vertrekken maar het duurde allemaal wat langer en on 16:00 rolde de Boing 777/300 over de startbaan. De lucht was helemaal probleemloos en om 23:50 landden we op Dubai. Op de luchthaven was weinig te beleven. We wandelden wat rond, dronken...

18-daagse rondreis Maleisië Totaal

04-05-2011

Bijna iedere dag bracht prettige nieuwe verassingen, al moet je soms bedenken dat je in Azië bent en dat niet alles gaat zoals verwacht. Uiteindelijk komt het goed, maar niet op de manier zoals je zou verwachten. De spreekwoordelijke Aziatische vriendelijke logica heeft altijd een onverwachte oplossing in petto. Kuala Lumpur is een geweldige stad met veel variatie. Wolkenkrabbers met uitstralin...

Maleisië, zelf samenstellen

03-01-2011

In Schiphol vertrekt om 12u onze MH-vlucht (MH staat voor Malaysian Hospitality). Kuala Lumpur is maar een goede twaalf uur verwijderd meer en aan boord is nog niemand voor een dutje te vinden; het belooft dus een rustige vlucht te worden! Wanneer we op 30 oktober ‘s ochtends voet zetten op Maleisische bodem en KLIA (Kuala Lumpur International Airport) uitlopen, treedt de warme vochtigheid ons al ...

Rondreis Maleisië 15 dagen Maleisië & Borneo

10-11-2010

Na een vlucht van 12 uur zijn we op Kuala Lumpur (KLIA) aangekomen, om onze reis voort te zetten naar Kuching, Borneo. Helaas heeft onze vlucht wat vertraging, maar we hebben vakantie! Aangekomen in Kuching staat onze gids Adam, van CHP Travel Agencies Sarawak ons al op te wachten. Het is 13.30 uur en volgens de planning zou er op 14.00 uur een stadstour van 3 uur plaats moeten hebben, m...

15-daagse privérondreis Maleisië & Borneo

08-10-2010

2010 is het zover, onze reis naar Borneo & Maleisië begint op Schiphol....

Maleisië zelf samenstellen

02-03-2009

Vanaf Singapore zijn we met een bus naar Malakka gegaan. Elk uur vertrekken er vanaf Lavender street bussen rechtstreeks naar Malakka. Ter plaatse kan je heel goedkoop een kaartje kopen. De reis duurde ongeveer vier uur. In Malakka zijn we op het station afgezet en vervolgens zijn we met de taxi naar het hotel gegaan (Renaissance Malakka). We zijn lopend naar het centrum gegaan en hebben Dutch squ...

18-daagse privérondreis Maleisië Totaal

02-02-2009

In februari hebben we de Maleisië-totaal reis gemaakt. Het was onze eerste kennismaking met Azië. Na vier uur vertraging kwamen we rond elf uur ’s morgens aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Daar stond bij de gate al een dame te wachten om ons te begeleiden naar de koffers en onze transfer naar het hotel, prima geregeld dus. Kuala Lumpur is een drukke en chaotische stad (let op met oversteken!)...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam