Mount Fuji en de Chureito Pagode
Bloesem
Papiere lantaarns bij het Yasaka heiligdom
Mount Fuji
Geisha's in Kyoto
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinfo Japan

Bevolking

Japan heeft 127,3 miljoen inwoners waarvan 0,6 % Koreaanse immigranten zijn en 0,4 % Chinezen, Amerikanen en Europeanen.

Eten en drinken

De Japanse keuken is veelzijdig maar wereldberoemd om de sushi en sashimi. Dit zijn kleine gerechtjes die meestal gemaakt zijn van rijst met rauwe vlees of vis. Het belangrijkste ingrediënt in Japan is rijst, dit eten de japanners bij het ontbijt, lunch en avondeten! In Japan is het belangrijk dat het eten er perfect en kleurrijk uit ziet. Daarom serveren de Japanners geen grote volle borden maar kleine kleurrijke perfecte porties. Het bekendste drankje van Japan is de sake, vergelijkbaar met wijn maar het wordt warm geserveerd in kommetjes. Ook is whiskey erg populair in Japan.

Er zijn overal in Japan ontzettend veel leuke en gezellige restaurants waar u de Japanse keuken kunt leren kennen en ervan kunt genieten!

Geografie

Het land Japan wordt gevormd door meer dan 6800 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokyo, met meer dan 37 miljoen inwoners is Tokyo de grootste stad ter wereld. Japan is een vulkanische eilandenboog en behoort tot de meest actieve gebieden. Door de unieke ligging heeft Japan erg veel last van aardbevingen van diverse krachten.

Geschiedenis

In de achtste eeuw na Christus ontstaat er in Japan een keizerrijk zoals het land vandaag de dag nog kent. In deze periode werd het boeddhisme geïntroduceerd. Rond 1600 kent Japan het tijdperk van de Samoerai die veel macht hadden en een handelsverbod uitgaven om buitenlandse invloeden buiten te houden. Alleen Nederland mocht in deze periode handel drijven met Japan. In 1867 komt de keizer weer aan de macht en wordt het handelsverbod met de buitenwereld opgeheven.
In 1894 begint een periode vol oorlog voor Japan. Tijdens de eerste Wereldoorlog hoort Japan bij de geallieerden waarbij het tegen de Duitsers vecht in China. Vervolgens begint er in 1937 een oorlog tussen Japan en China. De Verenigde Staten probeert Japan tot kalmte te manen maar de Japanners kiezen ervoor om de Amerikaanse legerbasis Pearl Harbor te bombarderen in 1940 waarop de Amerikanen als reactie atoombommen laten vallen op Hiroshima en Nagasaki. Een catastrofe voor Japan, meer dan 250.000 kwamen om door de 2 atoombommen. Kort na de aanvallen besloot keizer Hirohito Japan over te geven. Na de oorlog heeft Japan zich hersteld en tegenwoordig is het een economische wereldmacht.

Klimaat

Het grootste deel van Japan heeft een gematigd zeeklimaat, hier zijn warme zomers en vrij milde winters. Meer in het zuiden heeft Japan een warmer zeeklimaat, dit zorgt voor mildere winters en zomers. Van de Ryukyu-eilanden hebben de meest zuidelijke eilanden, de Okinawa-eilanden, een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn hier in de wintermaanden meestal rond de 20 graden. In de westelijke gebieden zoals Honshu en Hokkaido heerst er vooral een koel tot gematigd landklimaat.

Religie

De oorspronkelijke religie in Japan is het Shintoïsme en dit betekent : De weg der Goden.

In het Shintoïsme worden de kami oftewel de natuurgeesten aanbeden en heerst er grote liefde en eerbied voor de natuur. De belangrijkste natuurgeest is de Amaterasu, de Zonnegodin. Tot vlak na de Tweede Wereldoorlog geloofde men dat de keizer afstamde van Amaterasu en dus ook een kami was. Het Shintoïsme heeft een grote invloed op de cultuur van Japan en straalt dit ook uit in de Japanse architectuur en tuinontwerp.

Taal

In Japan spreekt iedereen Japans, dit is een unieke taal en wordt ook enkel in Japan gesproken. Er zijn verschillende dialecten die gesproken worden op diverse eilanden. Japans is een moeilijke taal om te leren spreken en schrijven door de duizenden tekens die er gebruikt worden. De Japanners spreken over het algemeen allemaal redelijk Engels.

Fooien

Het is zeer ongebruikelijk om in Japan fooi te gegeven. Laat u bijvoorbeeld geld achter in uw hotelkamer of het restaurant dan komen ze u achterna om het terug te geven. U zult altijd het juiste wisselgeld terugkrijgen.

Bovenvermelde informatie staat los van de fooi voor uw reisleider. Als u tevreden bent over uw reisleider, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden!

Ambassade en consulaat

Ambassade en Consulaat van Japan
Tobias Asserlaan 5
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3469544
Fax: 070-3106341

Geldzaken

De munteenheid van Japan is de yen. In Japan kunt u uitsluitend met de yen betalen en nooit met de euro of dollar. Het is het makkelijkst om contant geld in te wisselen maar pinnen is ook mogelijk bij postkantoren en verschillende automaten. Niet alle automaten accepteren buitenlandse bankpassen of creditcards.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient van tevoren bij uw bank om een deblokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Japan worden een aantal vaccinaties aanbevolen. De BMR inenting tegen mazelen en een vaccinatie tegen Teken Encefalitis op de noordelijke eilanden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.
Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

De meeste winkels zijn geopend van 10.00 tot 20.00 uur, ook in het weekend. De grote warenhuizen sluiten iets eerder en banken zijn doordeweeks geopend van 9.00 tot 15.00 uur.

Reisdocumenten

Als toerist met een Nederlandse of Belgische nationaliteit is het toegestaan om maximaal 90 dagen in Japan te verblijven zonder visum. Uw paspoort moet minimaal geldig zijn tot na uw verblijf in Japan. Tevens dient het paspoort minstens één lege visumpagina te hebben.

Tijdsverschil

In de winter is het in Japan 8 uur later dan in Nederland en in de zomer 7 uur later. Japan kent geen zomer of wintertijd.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Denk eraan dit ruim 24 uur van tevoren te laten weten aan onze vertegenwoordiging zodat zij in staat zijn dit op de gewenste dag voor u te organiseren. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta, de Japanse yen.

Voltage

Het voltage is in Japan 100 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Japan kunt checken.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam