Chureito Pagode
Bloesem
Papieren lantaarns bij het Yasaka heiligdom
Mount Fuji
Geisha's in Kyoto
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Japan

Tokyo

jp_al_tokyo (3).jpg

De bruisende hoofdstad van Japan is een perfecte combinatie van ultramoderne en traditionele Japanse cultuur. Tokyo heeft alles te bieden wat u van een Japanse stad verwacht: van hightech wolkenkrabbers, verborgen heiligdommen en een levendige foodscene, tot de unieke en prachtige modewereld van Shibuya en Harajuku. In elke wijk in de stad kunt u iets anders beleven, bezoek bijvoorbeeld de elektronicawijk Akihabara: een walhalla voor fans van games, mangafiguren en futuristische gadgets of de historische wijk Asakusa, hier zijn de meeste straten, gebouwen en tempels al eeuwen hetzelfde gebleven waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

Hakone

jp_al_hakone.jpg

Hakone ligt niet ver van het centrum van Tokyo. Het is één van de beste plaatsen om de majestueuze Mount Fuji te bewonderen.

Takayama

jp_al_takayama (2).jpg

Takayama is een prachtige historische dorp in de Japanse Alpen. De stad heeft een zeer uitgesproken cultuur en wordt omringt door een dramatisch landschap. Bewonder ook de unieke architectuur van het nabij liggende dorpje Shirakawago. Beide dorpjes zijn in elk seizoen prachtig om te bezoeken. In de winter valt hier sneeuw, wat deze plek een bijna magische uitstraling geeft.

Kanazawa

jp_al_kanazawa.png

Kanazawa heeft de bijnaam 'Little Kyoto', dit komt doordat u hier net zoals in Kyoto een overvloed aan cultureel erfgoed kunt vinden, maar op een kleinere schaal. Het is ook één van de beste plaatsen om te leren over traditionele Geisha, Samurai en Zen culturen, in de prachtige historische districten. Onlangs is er een nieuwe Shinkansen-spoorlijn geopend, die Kanazawa direct met Tokyo verbindt.

Hiroshima

jp_al_hiroshima.jpg

De stad Hiroshima staat helaas het meest bekend om de atoombom die hier in de Tweede Wereldoorlog is gevallen. In het indrukwekkende Peace Memorial Park en Museum kunt u uw respect betuigen aan de slachtoffers en meer leren over deze vreselijke gebeurtenis. Hiroshima is echter ook de toegangspoort naar het idyllische Miyajima-eiland en de drijvende Tori-poort.

Nagasaki

jp_al_nagasaki.jpg

Als één van de Japanse havensteden die het dichts bij het Aziatische vasteland ligt heeft Nagasaki voor vele eeuwen een prominente rol gespeeld in de buitenlandse handelsbetrekkingen. Nagasaki is één van de van slechts een paar havens die open bleven voor een beperkte aantallen buitenlandse handelaren tijdens de periode van isolatie in Japan. Veel van deze buitenlandse handelaren waren Nederlanders. Naast de VOC-handelspost op het eilandje Deshima vlak voor de kust, zijn er ook veel Nederlandse invloeden in de stad te zien zoals een aantal Nederlandse koloniale houten huizen en een replicatie van Huis Ten Bosch.

Kurashiki

jp_alg_kurashiki (3).jpg

Kurashiki heeft een bewaard gebleven kanaalgebied dat dateert uit de Edo Periode (1603-1867), toen de stad één van de belangrijk rijstdistributiecentra was. In feite kan de naam "Kurashiki" ruwweg vertaald worden als "stad van pakhuizen", dat verwijst naar de pakhuizen waarin de rijst is gehouden. Veel van de voormalige pakhuizen zijn nu omgebouwd tot musea, boetieks en cafés. Het Ohara Museum is het indrukwekkendste museum van Kurashiki, met een grote collectie werken van beroemde westerse kunstenaars.

Kyoto

jp_al_kyoto.png

Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en vecht met Tokyo om de eerste plek voor beste reisbestemming in het land. De stad heeft meer dan 3.000 tempels en heiligdommen, en prachtig bewaard gebleven historische districten. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde 'Gouden Paviljoen' van Kyoto, Kinkaku-Ji. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van Japan.

Naast de vele tempels die de stad te bieden heeft, is Kyoto een fantastische plek om kennis te maken met de traditionele Japanse Geisha en Samurai cultuur. Veel Japanners en internationale toeristen komen naar Kyoto en verkleden zich in een traditionele Kimono. Kyoto is ook de beste plek om deel te nemen aan een traditionele theeceremonie.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis