Amalfikust
Scilla
Agrigento
Ostuni
Marsala
Taormina
Sicilië
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Italië

Naar alle rondreizen Italië

Beste reistijd

De beste reistijd naar Italië is niet in één zin samen te vatten. Dit verschilt namelijk per regio en is ook afhankelijk van het doel van uw bezoek. Over het algemeen zijn april tot en met juni, september en oktober de beste reismaanden voor het bezoeken van bezienswaardigheden in Italië en zijn de zomermaanden van juni tot en met augustus de beste reistijd voor een zonvakantie. In deze maanden heeft u het meeste kans op zon en zijn de temperaturen op zijn hoogst. In het zuiden kunnen de temperaturen dan wel oplopen tot maar liefst 40 graden. In de grote steden, zoals Rome en Florence kan het dan te warm en benauwd zijn.

Italië heeft een mediterraan klimaat en kent daardoor warme zomers en zachte winters. Echter kunnen er landelijk wel grote temperatuurverschillen zijn:
Onder Noord Italië vallen de provincies zoals, Lombardije, Piemonte, Trentino, Garda en Veneto. De zomermaanden kennen een aangenaam klimaat met een gemiddelde temperatuur van 20 tot 26 graden. In de bergen het vanaf mei al erg lekker weer en zullen de toeristen u niet voor uw voeten lopen.

Midden-Italië kent het echte Middellandse Zee klimaat. Onder Midden Italië vallen plaatsen, zoals Toscane en Umbrië. Heel het jaar door is het hier mooi weer. De beste reisperiode voor dit gebied is van half oktober tot ongeveer half juni. Binnen deze maanden liggen de temperaturen tussen de 12 en 20 graden. De zomermaanden in Midden Italië kunnen erg warm worden met temperaturen van 28 tot 30 graden.

In de zomermaanden kan het in Zuid-Italië, met temperaturen van 28 tot 30 graden en met uitschieters tot 40 graden erg heet worden. In de lente en herfst is het in Zuid-Italië erg aangenaam met gemiddelde temperaturen van 17 tot 20 graden. Daarnaast is het in de winter ook nog aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 15 graden.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis