Kleurenpoeders
Dé Taj Mahal
Kruiden & Specerijen
Zonsondergang Varanasi
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd India

Naar alle rondreizen India

Klimaat

In India zijn er grofweg drie seizoenen: de droge tijd, de pré-moesson en de moesson. De droge tijd is van oktober tot maart, de pré-moesson van april tot en met juni en de moesson van juli tot en met september. In de droge tijd ligt er een hogedrukgebied boven Centraal-Azië dat in februari snel opwarmt, opstijgt en plaats maakt voor een krachtig lagedrukgebied met warme vochtige oceaanlucht uit het zuidwesten. Flinke regenval is hiervan het gevolg.

Het noorden van India heeft een subtropisch landklimaat met forse temperatuurverschillen tussen de zomer en de winter. De regentijd is beperkt tot de maanden juli en augustus. Noord-India is het beste te bezoeken in onze wintermaanden. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 20 en 25 graden en de regenval is zeer beperkt. Houdt er wel rekening mee dat de minimum temperatuur (avond/nacht) in deze periode rond de 7/8 °C ligt.

Het zuiden heeft een tropisch klimaat met minder temperatuurverschillen door het jaar heen. Het regenseizoen geeft veel neerslag van juni tot en met september.

De beste reistijd voor Rajasthan, Agra en Varanasi is van oktober tot april. Voornamelijk de periode mei en juni kunt u beter mijden. Het is in Delhi dan tegen de 40 °C en in de woestijn van Rajasthan kan de temperatuur zelfs nog hoger oplopen. Juli en augustus zijn beter uit te houden, maar er valt dan wel regelmatig regen.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis