Kleurenpoeders
Dé Taj Mahal
Kruiden & Specerijen
Zonsondergang Varanasi

Bezienswaardigheden India

Old Delhi

in_al_delhi.jpg

Het overgrote deel van de tien miljoen inwoners leeft in Oud-Delhi, de oude ommuurde stad die een wirwar is van smalle straatjes, tempels, moskeeën en bazaars. Delhi, de hoofdstad van India, is doordrenkt met invloeden van de Mongolen, Turken, Perzen, Afghanen, Mughals en de Britten. Allen hebben een bijdrage geleverd aan de turbulente geschiedenis van Delhi en de unieke eerste indruk met toeterende tuk tuk’s en geuren van vele kruiden en specerijen die u niet altijd kunt plaatsen.. Laat uw westerse waarden varen en lever u over aan hetgeen u allemaal gaat zien..

Rajasthan

IN_AL_Rajasthani_vrouw_103762829

Rajasthan is India's meest kleurrijke en bijzondere provincie. De sprookjesachtige paleizen, gigantische forten en rijk versierde kleding van de bevolking zijn prachtig om te zien. Reis door levendige steden met bonte markten, afgelegen dorpjes, woestijnen en over koele meren. U zult versteld staan van de schoonheid van dit deel van India en zich in een compleet andere wereld wanen.

Per trein door India

in_al_allahabad trein.jpg

Het reizen met de trein in India is een belevenis op zich! Een rondreis door India is eigenlijk niet compleet wanneer u niet een gedeelte per trein heeft afgelegd. Met 60.900 km spoorlijn is het Indiase spoorwegsysteem het grootste van Azië en het op één na langste ter wereld. Er zijn meer dan 7000 stations en bijna alle plaatsen in India zijn dan ook per trein te bereiken. Bereid u voor op eenvoudige faciliteiten maar onbetaalbare interacties met de lokale bevolking!

Pushkar

IN_AL_Pushkar3

Pushkar is een klein, gezellig en bruisend dorpje met een relaxte sfeer gelegen aan een idyllisch meer. De stad is een eeuwenoud pelgrimsoord, dat door de nomaden als heilige plaats wordt gezien. Volgens de overlevering liet Brahma hier drie lotus blaadjes vallen, waaruit drie meren zijn ontsprongen. Ook staat Pushkar bekend om de Pushkar Fair, de grootste kamelenmarkt van India. Vanuit alle hoeken van de deelstaat Rajasthan trekken kamelenhandelaren met hun kuddes door de dorre Thar woestijn, om in Pushkar te arriveren voor volle maan. Het hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen.

Amber Fort Jaipur

Amber Fort in Jaipur

Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van koninklijke processies en overdadige weelde. De gids neemt u mee door de verschillende vertrekken en geeft u inzicht hoe men hier destijds leefde.
Indrukwekkend!

Taj Mahal

IN_AL_TajMahal_90950876

De Taj Mahal is niet alleen het meest markante gebouw van India, sinds 8 juli 2007 is het ook één van de nieuwe wereldwonderen. Wanneer u voor de Taj Mahal staat, kunt u zich vast voorstellen dat het een wereldwonder is. Het enorme gebouw is in de zeventiende eeuw gebouwd door de Indiase sjah Jahan als mausoleum voor zijn vrouw Mumtaz Mahal. Later is hij zelf in de graftombe bijgezet. Het gebouw is 58 meter hoog en 56 meter breed, geheel opgetrokken uit wit marmer en ingelegd met gekleurde stenen. Het is perfect symmetrisch en staat op een marmeren plateau van 10.000 vierkante meter. Aan de voorkant van het gebouw strekt zich een tuin uit met centraal een langgerekt waterbekken. Daarvandaan kunt u genieten van een mooi uitzicht op de Taj Mahal.

Agra Fort

in_al_agra fort.jpg

Agra Fort is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren.

Heilige Ganges

in_al_varanganges.jpg

Varanasi is dé plaatst waar u op spectaculaire wijze de religieuze activiteiten van de Hindoes kunt aanschouwen. Deze activiteiten vinden plaats aan de voor de Hindoes heilige rivier de Ganges. Op de ghats, de trappen langs de rivier de Ganges, is het altijd druk. Mensen nemen een reinigend bad, kleren worden geboend, koeien schoon geschrobd en overleden familieleden gecremeerd; een onvergetelijk schouwspel dat u wandelend langs het water of vanuit een bootje kunt gadeslaan.

Ranthambore Nationaal Park

in_al_ranthamnptijger.jpg

Het Ranthambore Nationaal Park heeft een zeer diverse flora & fauna en kent prachtige rotspartijen. U kunt hier diverse safari’s maken; dé ideale manier om tijgers te zien. Dit majestueuze roofdier kan hier beschermd rondlopen, zodat u hem soms van heel dichtbij kunt bewonderen. Uiteraard is er nog veel meer wild te vinden, zoals blauwe stieren, apen, wilde zwijnen, beren, hyena’s, pythons en luipaarden. In het meer in het park leven tevens veel krokodillen en vogels.

Meenakshi Tempel in Madurai

in_al_meenakshi tempel.jpg

De Meenakshi Tempel in Madurai is een van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India. Het is een enorme Hindu Tempel met 11 torens (gopurams), toegewijd aan Lord Shiva en de Godin Parvati. De torens steken fier boven de daken uit, ze zijn gedecoreerd met honderden beelden van Goden in uiteenlopende kleuren. Het oudste gedeelte van de tempel stamt uit de 13e eeuw, de torens werden in de 16e eeuw opgetrokken. In de avond vinden er Aarati ceremonies (gebeden) plaats welke vol overgave worden uitgevoerd!

Periyar Nationaal Park

in_al_periyar nationaal park.jpg

Bezoek het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: het Periyar Nationaal Park. Het park is de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, herten en nog veel, veel meer. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter, hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur!

Alleppey Houseboats

in_al_alleppy.jpg

Alleppey staat in de volksmond bekend als het Venetië van het oosten door de grachten en kanalen. Hier stapt u aan boord van uw houseboat. Houseboats of kettuvallom zijn boten die vroeger werden gebruikt. Zij voeren bij het ochtendgloren uit en vervoerden goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de prachtige schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de maaltijden worden geserveerd.