Cuicocha-kratermeer
Cuicocha-kratermeer
Cotopaxi Nationaal Park
Cotopaxi Nationaal Park
Quilotoa-kratermeer
Quilotoa-kratermeer
Chimborazo Nationaal Park
Chimborazo Nationaal Park
El Cajas Nationaal Park
El Cajas Nationaal Park

Avontuurlijk Ecuador

Privéreis | 16 dagen v.a.
3735i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
13-04-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m juni 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Inclusief Engelssprekende gids!
Wandel rondom het Cuicocha-kratermeer
Wandelingen door de nationale parken Cotopaxi, Chimborazo en El Cajas
4-daagse Hostal Hopping trekking incl. bezoek aan het Quilotoa-kratermeer
Bezoek de 'Route van Watervallen' en schommel in de wolken bij Baños
Verlengingsopties naar de Galápagos-eilanden of een strandverblijf in Puerto López

Ervaar de verbazingwekkende schoonheid van Ecuador van dichtbij

Gedurende deze actieve privéreis wordt u begeleid door een Engelssprekende gids en maakt u diverse wandelingen. Zo brengt u een bezoek aan het Cuicocha-kratermeer, het nevelwoud van Mindo, de watervallen van Baños, en de voornaamste nationale parken (Cotopaxi, Chimorazo en El Cajas). Ook maakt u een 4-daagse trekking waarbij een bezoek wordt gebracht aan traditionele bergdorpjes als Isinliví en Chugchilán, en het Quilotoa-kratermeer. Na afloop kunt u ontspannen gedurende een optionele verlenging op de Galápagos-eilanden of een optioneel strandverblijf in Puerto López.

"Deze privéreis zit boordevol avontuur en de Engelssprekende gids laat u kennismaken met dit prachtige land, zijn cultuur en mensen. Bezoek twee van de hoogtepunten van de Ecuadoraanse Andes: de adembenemende Cotopaxi-vulkaan en de met sneeuw bedekte Chimborazo-vulkaan. Na een trektocht door het Andeslandschap en langs kleine gemeenschappen is de beloning nog groter als u het smaragdgroene Quilotoa-kratermeer bereikt. Een fantastische manier om de natuur van Ecuador van dichtbij te verkennen! "

Judith, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Quito

ec_al_monument mitad del mundo.jpg
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naam aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito - Cuicocha-kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicochameer_alg.jpg
Kennismaking Engelssprekende gids
Wandel rondom het Cuicocha-kratermeer (ca. 4-5 uur)
Overnachting Otavalo

Na het ontbijt maakt u kennis met de Engelssprekende gids die u tijdens deze reis zal vergezellen. Hij kan u onderweg van alles vertellen over dit schitterende land. Samen rijdt u naar het noorden van Ecuador met het Cuicocha-kratermeer. Dit kratermeer is gelegen in het prachtige ecologische reservaat Cotacachi Cayapas op een hoogte van 3246 meter. Met zijn diepblauw gekleurde water en twee kleine eilanden in het midden is Cuicocha een lust voor het oog. Op een heldere dag heeft u een panoramisch uitzicht over de omgeving met de vulkanen Imbabura en Cayambe. Het parcours rond de lagune duurt vier tot vijf uur (afhankelijk van uw fysieke conditie). Het is een prachtige kans om te genieten van de unieke biodiversiteit in het gebied en iets meer te leren over pre-Colombiaanse culturen, waarvan een paar historische resten zijn te vinden op de route. De wandeling varieert in hoogte van 3100 tot 3500 meter, en is geschikt voor personen met een gemiddelde fysieke conditie. U eindigt het avontuur in het restaurant me uitzicht op de lagune. Vervolgens reist u af naar de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
04

Otavalo - Mindo

otavalo markt.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Bezoek een vlindertuin en kolibrietuin
Geniet van een chocoladeproeverij
Overnachting Mindo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna reist u in vier uur naar een compleet andere wereld; het ruim 20.000 hectare aan weelderig groen nevelwoud van Mindo. Dit is één van de meest biodiverse regio’s op aarde en het beschermde Mindo-Nambillo Ecologisch Reservaat herbergt bijna 350 vogelsoorten, waaronder de kleurrijke toekanbaardvogel en goudkopquetzal. Hoewel de vogels ’s ochtends het meest actief zijn, is er altijd de kans om ze te spotten. In het stadje Mindo bezoekt u een tuin waar u allerlei vlindersoorten kunt observeren, die in dit grote aantallen in dit prachtige gebied leven. Ook kolibries komen voor in en rond Mindo. In de tropische kolibrietuin zijn voederstations geplaatst om kolibries en tangaren aan te trekken. Vervolgens leert u over ambachtelijke chocolade maken en heeft u de mogelijkheid om cacaobonen en lokale chocolade te proeven.

DAG
05

Mindo - Quito

Mindo
Wandel over de watervalroute (ca. 3 uur)
Overnachting Quito

Vandaag maakt u een rit met een kabelbaan over de Nambillo-rivier en het nevelwoud, en brengt u een bezoek aan het Mindo-Nambillo Ecologisch Reservaat met zijn 7 watervallen. De dichtstbijzijnde waterval (Nambillo) ligt op ongeveer 15 minuten lopen. De Reina-waterval ligt op ongeveer een uur lopen en is meer dan de moeite waard. Onderweg is het genieten van de felgekleurde bloemen en het schitterende groen. Spot ook verschillende vlinders en vogels. Maak van de gelegenheid gebruik om af te koelen bij één van de watervallen! Na afloop keert u terug naar Quito.

DAG
06

Quito - Cotopaxi Nationaal Park - Isinliví

limpiopungo cotopaxi.jpg
Wandel door het Cotopaxi Nationaal Park (ca. 3 uur)
Overnachting Isinliví (2929 meter)

In de vroege ochtend vertrekt u zuidwaarts over de Laan der Vulkanen naar het Cotopaxi Nationaal Park en het beginpunt van de vierdaagse Hostal Hopping trekking. Hier bezoekt u het museum en leert u meer over de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi (5897 meter). Vervolgens wandelt u door de Ecuadoraanse páramo naar Laguna de Limpiopungo (3892 meter), gelegen aan de voet van de Cotopaxi-vulkaan. Bij helder weer ziet u dat de perfect gevormde kegel van de Cotopaxi-vulkaan wordt weerspiegeld in het heldere water. Na afloop reist u door naar Isinliví, waar u heerlijk kunt ontspannen in uw lodge.

DAG
07

Isinliví - Chugchilán

isinlivi.jpg
Trektocht van Isinliví naar Chugchilán (ca. 4-5 uur)
Overnachting Chugchilán (3198 meter)

Na het ontbijt bereiden we ons voor op de wandeling. Het is een kans om midden in het leven van de lokale bevolking te duiken en door het prachtige Andeslandschap te trekken. Het is een comfortabele trektocht die op en neer gaat, langs kleine gehuchten en verbouwde valleien die zijn gelegen aan de Toachi-rivier. Nadat u de canyon heeft bereikt klimt u ongeveer drie kilometer omhoog tot het kleine en lieflijke stadje Chugchilán wordt bereikt. Dit kleine stadje wordt omgeven door een landelijke omgeving vol authenticiteit. Maak van de gelegenheid gebruik om in de middag het stadje te verkennen. U overnacht in een hostel.

DAG
08

Chugchilán - Quilotoa-kratermeer - Tigua

quilotoa-kratermeer.jpg
Trektocht van Chugchilán naar Tigua (ca. 5-6 uur)
Bezoek aan het Quilotoa-kratermeer
Overnachting Tigua (3457 meter)

Vandaag na het ontbijt maken we ons klaar voor de derde wandeldag. De wandeling duurt ongeveer zes uur, dus hier besteedt u de hele dag aan. Onervaren of niet geacclimatiseerde wandelaars zullen mogelijk wat langer nodig hebben. U begint de wandeling in de canyon en daalt af tot u bij de Sihui-rivier aankomt. Tijdens de tocht steekt u een paar loopbruggen over en passeert u enkele kleine dorpjes, zoals Guamaya. Dit is een goede plek om de complexe structuur van de canyon muren te bewonderen. Na een lange trektocht bereikt u de befaamde Quilotoa Loop. Hier heeft u de gelegenheid om foto’s te maken van deze vulkanische krater gevuld door een prachtig smaragdgroen meer. De trektocht naar het Quilotoa-kratermeer (3914 meter) is één van de beste in de omgeving vanwege het prachtige uitzicht over het meer. Als uw fysieke conditie minder goed is, is er ook een wandelroute rond het meer in plaats van naar het meer. Dit zal minder fysieke inspanning vergen. Uiteindelijk wordt u opgehaald door een lokale pick-up die u naar de charmante Posada de Tigua brengt. Hier zult u de rest van de middag doorbrengen met een lokale inheemse familie. U kunt ze koeien zien melken, maar ook gewoon genieten van de omgeving. Het is zelfs mogelijk om op een lama te rijden! Als er geen beschikbaarheid is in deze posada, wordt de overnachting geregeld in een lokale hostel in Quilotoa.

DAG
09

Tigua - Baños

banos.jpg
Vrije dag
Eerste overnachting Baños

Vandaag is het einde van de vierdaagse Hostal Hopping trekking. Na het ontbijt wordt u naar Baños gebracht. Baños ligt in een vallei met watervallen en warmwaterbronnen bij de Tungurahua-vulkaan en is omgeven door weelderig nevelwoud. De omgeving is uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

DAG
10

Baños

manto de la novia banos.jpg
Bezoek de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen)
Schommel in de wolken bij Casa del Árbol
Tweede overnachting Baños

Na het ontbijt verlaat u de stad om de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) te verkennen, één van de hoogtepunten van Baños. Op deze route vindt u verschillende prachtige watervallen, waaronder Agoyán en Manto de la Novia (bruidssluier). De koning van deze watervallen is echter de ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel), die u aan het einde van de route opwacht. Deze waterval is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. Een korte afdaling leidt u naar deze indrukwekkende waterval die u kunt bewonderen vanaf een kleine brug of vanaf het uitkijkpunt. Wees echter voorbereid op een natuurlijke douche! Hierna is het tijd voor een ander hoogtepunt: de beroemde schommel in Casa del Árbol, ook wel de ‘Schommel aan het Einde van de Wereld’ genoemd. Deze schommel bevind zich op de top van de berg naast Baños en heeft een geweldig uitzicht op de stad en de Tungurahua-vulkaan. Hier heeft u echt het gevoel dat u op de top van de wereld bent! ’s Middags kunt u ontspannen in het zwembad van uw hotel, of samen met uw gids meer van het gebied verkennen. Aan u de keus!

DAG
11

Baños - Chimborazo Nationaal Park - Guamote

ec_al_chimborazo.jpg
Wandel door het Chimborazo Nationaal Park
Overnachting in een gastenhuis in Guamote (3075 meter)

Na het ontbijt vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park waar de hoogste vulkaan van Ecuador is gelegen. Hoewel het niet de hoogste berg ter wereld is, gemeten vanaf het zeeniveau, wordt het wel beschouwd als de hoogste berg ter wereld, gemeten vanaf het midden van de aarde. De met sneeuw bedekte Chimborazo-vulkaan (6268 meter) is dan zelfs meer dan 2000 meter hoger dan Mount Everest! De vulkaan, omgeven door een natuurreservaat, is een geweldige uitdaging voor bergbeklimmers. U kunt in een deel van het nationaal park rondlopen en het prachtige landschap bewonderen dat bestaat uit vlaktes en Polylepis-bossen. In dit gebied vind u veel wilde lama’s, alpaca’s en vicuña's, de kleinere zus van de lama, zwerven door de hooglanden. Ook kolibries, haviken en zelfs condors zijn te zien rond de Chimborazo. Voor een spectaculair uitzicht op de Ecuadoraanse Andes wandelt u naar de berghut Refugio Hermanos Carrel op 4800 meter hoogte, of de berghut Refugio Edward Whymper op 5000 meter hoogte. Na afloop vervolgt u de reis naar Guamote.

DAG
12

Guamote - Inti Sisa - Ingapirca - Cuenca

ec_al_ingapirca_alg.jpg
Bezoek non-profit project Inti Sisa
Bezoek de Ingapirca Inca-ruïnes
Eerste overnachting Cuenca

Guamote ligt hoog in het Andesgebergte op zo’n 3000 meter, in de schaduw van de Chimborazo. Hier komt u aan bij het interessante project Inti Sisa (Kichwa voor zonnebloem), wat in teken staat van de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. Het is een opleidingscentrum voor allerlei etnische groepen en heeft als doel om door middel van workshops een multiculturele ruimte te creëren wat iedereen ten goede komt en waarbij ervaringen worden uitgewisseld. Het is in feite een non-profit organisatie dat onderwijs biedt aan de bevolking van Guamote. Er zijn hier een bibliotheek, naaiatelier, muziekatelier en computerruimte te vinden. U verblijft de komende nacht in het gastenhuis waarvan de opbrengst worden gebruikt voor de projecten van Inti Sisa. Het verblijf geeft een authentieke blik op landelijke Ecuador.

U reist verder af naar de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes, die bekend staat als de ‘Tempel van de Zon’. De tempel is een zeer fascinerend deel van het complex en is gelegen in het centrum van de archeologische bezienswaardigheid. Een bezoek aan de grootste Inca-ruïnes van Ecuador geeft u een beter inzicht in het leven van de Inca’s. Tenslotte rijdt u naar de koloniale stad Cuenca, die bekend staat als de ‘Stad van de Vier Rivieren’. Hier verblijft u twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van de stad, gelegen op circa 2500 meter hoogte.

DAG
13

El Cajas Nationaal Park

el cajas.jpg
Wandel door El Cajas Nationaal Park (ca. 4 uur)
Tweede overnachting Cuenca

Na het ontbijt reist u naar El Cajas Nationaal Park, een prachtig beschermd gebied van 28554 hectare met verschillende soorten ecosystemen, variërend van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen. De diversiteit en het grote aantal lagunes, meer dan 200, maakt dit nationale park echt uniek. Het grootste deel van El Cajas heeft een hoogte van boven de 3000 meter, en een deel daarvan bereikt zelfs meer dan 4400 meter. Het is dit hoger gelegen gebied dat het meeste indruk maakt; de páramo landschappen waar bergtoppen en ijsrotsen worden afgewisseld met donkere meren en velden met wilde lama’s. Tijdens de wandeling ziet u misschien meer dieren dan alleen lama’s, waaronder de grootste kolibrie ter wereld, konijnen en wilde katten. De duur van de wandeling hangt af van uw wensen, fysieke conditie en de beschikbare tijd. Zorg ervoor dat u warme kleding draagt, want de temperaturen zijn laag in het bovenste deel van het nationale park. Na afloop keert u terug naar uw hotel in Cuenca.

Cuenca is een uitstekende stad om in rond te lopen en op een rustig tempo te verkennen. Laat de kans u niet voorbij gaan om een originele panamahoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama, maar uit Ecuador. ’s Avonds kunt u in Cuenca genieten van geweldige livemuziek onder het genot van een drankje.

DAG
14

Cuenca - Guayaquil

guayaquil.jpg
Stadstour Guayaquil
Afscheid Engelssprekende gids
Overnachting Guayaquil

Vandaag rijdt u naar Guayaquil, de belangrijkste haven en de grootste stad van Ecuador. Guayaquil ligt aan de oevers van de Guayas-rivier en op minder dan 1,5 uur rijden van het dichtstbijzijnde strand. Het heeft de ambiance van een kuststad. Bovendien zorgt de mix van moderne en historische gebouwen voor een unieke sfeer.

Met uw gids brengt u een bezoek aan de beroemde boulevard. Deze historische plaats is onlangs gerenoveerd en is een belangrijke trekpleister van de stad. Vervolgens gaat u naar Las Peñas, een 16e eeuwse wijk dat door UNESCO in 1982 is uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Deze kleurrijke wijk ligt op de top van een heuvel en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Het volgende hoogtepunt is het Seminariepark, het vroegere hart van Guayaquil. Het park is nu bekend als het ‘Park van Leguanen’ vanwege zijn bewoners. De leguanen in dit park zijn niet bang voor mensen en poseren geduldig voor foto’s terwijl uw gids u verteld over dit deel van de stad. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
15

Guayaquil - Amsterdam

lokale bevolking.jpg
Transfer naar luchthaven Guayaquil
Vlucht Guayaquil - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 of 7 dagen Galápagos eilandhoppen ter land en zee (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)
Alternatief: verlenging 4 dagen Galápagos Safari Camp (optioneel)
Alternatief: verlenging 3, 4 of 5 dagen strandverblijf Puerto López (optioneel)

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
20 opties
Open+