neemt je mee
Havana
UNESCO Werelderfgoed
Trinidad
Lokale bevolking
Viñales Vallei

Hoogtepunten van Cuba

Groepsreis | 16 dagen v.a.
2072i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
27-10-2016
Reisduur
16 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Vertrek t/m 27 oktober 2016
Gegarandeerd Nederlandssprekende reisleiding
U heeft de hele reis plezier van uw salsa les in Havana
Alle tijd om de bruisende hoofdstad Havana te ontdekken
Verblijf in een sfeervolle casa particular in Trinidad
Verlengingsmogelijkheid in Varadero

Proef de sfeer van salsa en sigaren

Koloniale tijden herleven in het swingende Cuba – land van salsa, son en sigaren. De enthousiaste Nederlandssprekende reisleiding neemt u mee naar oude steden, waar de kleurrijke huizen en geplaveide straatjes nog dezelfde grandeur uitstralen als vroeger, en laat u kennismaken met het landschap en vurige karakter van de Cubanen. Om u de lokale way of life, vol ritme en muziek, optimaal te laten ervaren leert u op dag drie salsadansen van een professionele leraar. U heeft er de hele reis plezier van! Tot slot geniet u een aantal dagen heerlijk na op een hagelwit strand in een all-inclusive resort naar uw eigen keuze.

"Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de altijd vriendelijke bevolking, de paard en wagens en ossenkarren op de weg en overal de Cubanen die muziek maken. "

J Damen, 'S-GRAVENZANDE

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Havana

Vlucht Amsterdam - Havana
Welkomstdiner in een paladar (lokaal restaurant)
Eerste overnachting Havana

U vliegt van Schiphol naar Havana, de bruisende hoofdstad van Cuba, waar u dezelfde dag nog landt op het internationale vliegveld José Martí. Onze Nederlandssprekende reisleiding wacht u hier op en rijdt samen met u en de rest van de groep naar het hotel, waar u de komende vier nachten zult slapen. Nadat u zich heeft opgefrist neemt de reisleiding u mee naar één van de beste paladares (particuliere restaurants) van de stad voor een gezellig welkomstdiner inclusief welkomstdrankje. Zo leert u elkaar en de Cubaanse keuken op de eerste avond direct al een beetje kennen.

Goed om te weten

Omdat deze rondreis wordt uitgevoerd met de KLM, kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Voor een meerprijs boeken wij zowel op de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie 'Verlengen/upgraden/extra’s’ voor meer informatie.

Weetje

Vanwege de vorm die Cuba heeft, noemen Cubanen het eiland ook wel ‘El Cocodrilo’ (De Krokodil).

DAG
02

Havana

Stadswandeling door Oud Havana
Lunch
Vrije middag
Bezoek sigarenfabriek & rummuseum (optionele excursie)
Avond: Tropicana Show (optionele excursie)
Tweede overnachting Havana

Nadat we hebben ontbeten neemt onze reisleiding eerst het complete reisprogramma met u door. Hierna laat hij of zij u Oud Havana zien tijdens een leuke wandeling – uw eerste kennismaking met het koloniale Havana. We zien diverse highlights, zoals de sfeervolle pleinen Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco en Plaza Vieja, met prachtige kerken en koloniale paleizen. Onderweg rusten we even uit op een gezellige terrasje bij de boekenmarkt met een lekker drankje. ’s Middags lunchen we in een gezellig lokaal restaurant (inclusief 1 drankje). Hierna kunt u de stad eventueel verder op eigen gelegenheid verkennen, of één van de leuke optionele excursies maken die u ter plaatse kunt boeken. Zo kunt u overdag optioneel een 3 uur durende excursie maken per coco-taxi (eivormige, riksja-achtige taxi) naar een sigarenfabriekje, waar een Engelstalige gids u alles vertelt over hoe sigaren worden gemaakt, en een rummuseum. ’s Avonds kunt u als u wilt genieten van de legendarische Tropicana Show, een swingend spektakel vol iconische Cubaanse muziek en dans, in de club waar sterren als Nat King Cole en Josephine Baker op het podium hebben gestaan.

Weetje

In een sigarenfabriek herken je de werknemer die de meeste sigaren per dag draait meestal aan een bordje op zijn werkblad. Gemiddeld doet een persoon er ongeveer negen maanden over om een echt goede sigarenmaker te worden.

DAG
03

Havana

Salsales op professionele dansschool
Vrije middag
Classic Tour in Amerikaanse Oldtimer (optionele excursie)
Avond: Optreden Legendarios del Guajirito – eerbetoon aan de Buena Vista Social Club (optionele excursie)
Derde overnachting Havana

We beginnen de dag met een dansje! De Cubanen zijn beroemd om hun grote liefde voor muziek en dans. Mannen en vrouwen, van groot tot klein en van jong tot oud (soms zelfs zeer oud): iedereen kent hier de ritmische dansen die het eiland zo swingend maken. Na het ontbijt kunnen we onze eigen Hollandse heupen los leren schudden – we gaan naar een leuke dansschool, waar professionele dansleraren ons de basispasjes van de salsa bijbrengen. Een leuke ervaring waar u ongetwijfeld de hele reis profijt van zult hebben! De middag kunt u besteden zoals u zelf wilt. U kunt ook kiezen uit diverse leuke activiteiten. Zo kunt u optioneel een Classic Tour boeken voor een leuke 3 uur durende rit in een klassieke Amerikaanse oldtimer, langs verschillende bezienswaardigheden van Havana. ’s Avonds kunt u genieten van een muzikaal optreden van Legendarios del Guajirito, met onder anderen twee bandleden van de wereldberoemde Buena Vista Social Club (optionele excursie). Vanavond overnachten we opnieuw in Havana.

Weetje

De reden dat u zoveel oldtimers uit de jaren vijftig ziet rijden in Cuba, is dat Fidel Castro de verkoop van Amerikaanse auto’s van vóór de revolutie (1959) verbood. De Buicks, Pontiacs en Chryslers vormen tegenwoordig een toeristische trekpleister.

DAG
04

Havana - Viñales Vallei - Havana

Bezoek Viñales Vallei
Tabaksplantage bezichtigen
Boottocht Cuevas de los Indios
Lunch met uitzicht op de Mogotes-kalksteenrotsen
Vierde overnachting Havana

Vandaag maken we een leuke dagexcursie naar Pinar del Río en de Viñales Vallei. Het groene Pinar del Río, ook wel de ‘Tuin van Cuba’ genoemd, is volgens veel reizigers één van de mooiste streken van Cuba. De Viñales Vallei, met zijn uitbundige vegetatie en fascinerende bergketens, is tot Natuurerfgoed van UNESCO verklaard en trekt bezoekers van over de hele wereld. Onderweg maken we eerst een stop bij de Cuevas de los Indios – een intrigerend ondergronds grottenstelsel, dat we per boot verkennen. Hierna rijden we via een prachtig uitkijkpunt door naar de sfeervolle stad Viñales, waar we ongetwijfeld vriendelijk begroet worden door lokale inwoners die in een schommelstoel voor hun huis zitten. Tijdens onze lunch in een plaatselijk restaurant genieten we van het uitzicht over de vallei en de weelderig begroeide Mogotes-kalksteenformaties (bergen met platte toppen), en de kleuren en geuren van de omliggende akkers. In deze regio groeit de beste tabak ter wereld, waar beroemde sigaren als de Cohiba, Romeo y Julieta en Montecristo van worden gemaakt. Een leuke aanleiding voor een bezoek aan een lokale tabaksplantage. We zien arbeiders aan het werk en bekijken hoe de tabak wordt behandeld en verwerkt tot sigaren in een fabriek. Aan het eind van de middag keren we terug naar Havana.

Goed om te weten

Muggen zijn, vanwege het microklimaat, óók dol op de Viñales Vallei. Vergeet voor de zekerheid niet om een muggenwerend middel met deet mee te nemen.

DAG
05

Havana - Santa Clara (ca. 280 km)

Vertrek Havana
Bezoek Tren Blindado
Bezoek Che Guevara Mausoleum
Overnachting Santa Clara

’s Ochtends na het ontbijt verlaten we het heerlijke Havana – we reizen door naar Santa Clara, de stad die vooral bekend is vanwege de revolutionair Che Guevara. Op deze plek bracht Che Guevara met zijn Revolutionaire Troepen het leger van Batista de laatste, beslissende slag toe in 1958, waardoor de weg naar Havana voor hem open kwam te liggen. De revolutie zegevierde en Fidel Castro kwam aan de macht. Na aankomst in Santa Clara bezoeken we eerst de Tren Blindado: de gepantserde trein met wapens die Batista naar Santa Clara had gestuurd om zijn manschappen te ondersteunen, maar die werd onderschept door de strijders van Guevara en zo een belangrijke rol speelde in de overwinning van de Revolutionaire Troepen. Vervolgens bezichtigen we het Che Guevara Mausoleum, waar het stoffelijk overschot van Guevara in 1997 werd bijgezet nadat het was overgebracht uit Bolivia, waar Che dertig jaar eerder om het leven werd gebracht. Vanavond overnachten we in Santa Clara.

DAG
06

Santa Clara - Cienfuegos - Trinidad (ca. 159 km)

Vertrek Santa Clara
Bezoek Cienfuegos
Lunch Palacio de Valle
Eerste overnachting Trinidad

We vertrekken naar de havenstad Cienfuegos, de derde stad van Cuba, aan de prachtige baai van Cienfuegos. In de stad heerst nog altijd een bijzondere Frans-koloniale sfeer. We maken hier een stop om te lunchen in het restaurant van het meest in het oog springende bouwwerk van Cienfuegos: het Palacio de Valle, een paleis dat in 1917 werd gebouwd in opdracht van de puissant rijke suikerbaron Don Acisco del Valle. Tijdens onze maaltijd worden we omgeven door een overweldigende mix van weelderige architectuurstijlen, van Moors tot barok en rococo. Na de lunch rijden we langs de kustweg naar het mooie Trinidad, dat nog meest doet denken aan een charmant openluchtmuseum met zijn felgekleurde huizen, geplaveide straatjes en autovrije centrum met paarden. De stad werd in 1514 gesticht door de Spanjaarden en door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De komende twee nachten logeren we hier in sfeervolle ‘casas particulares’, de Cubaanse variant van een bed & breakfast, waar we beschikken over eigen badkamers en kamers met airconditioning of fan. Een geweldige gelegenheid om kennis te maken met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen!

DAG
07

Trinidad

Stadswandeling, o.a. Museo Romántico, bar La Chanchanchara
Live muziek in de Casa de la Trova
Tweede overnachting Trinidad

Na het ontbijt maken we samen met de reisleiding een wandeling door het prachtige historische centrum van Trinidad, waar we ons even in het verleden wanen. Op de Plaza Mayor, het middelpunt van de stad, bezichtigen we in een voormalige koloniale villa het Museo Romántico. De diverse 19e-eeuwse gebruiksvoorwerpen die we hier zien, waaronder meubels en servies, geven een goed beeld van de onbezorgde levensstijl van de welvarende suikerbaronnen die in Trinidad woonden. Hierna maken we een stop bij de beroemde bar La Chanchanchara, waar u kennis kunt maken met een typisch Cubaans drankje op basis van honing en rum. Zoals gezegd speelt muziek en dans een grote rol in het dagelijks leven van Cubanen. In de Casa de la Trova, dé place to be in Trinidad voor live muziek, luisteren we naar de heerlijke klanken en ritmes van traditionele volkse muzieksoorten als trova en son – de muziekstijl die wereldwijd bekendheid kreeg door Ry Cooder’s Buena Vista Social Club. Wie weet waagt u wel een dansje met één van de vele inwoners van Trinidad die hier vaak komen? Geniet van de unieke sfeer in de stad, morgen reizen we door naar Sancti Spíritus.

Weetje

De Buena Vista Social Club is Cuba’s meest succesvolle band. In 2015 liet president Obama de groep optreden in het Witte Huis om de verbeterde relatie met Cuba te benadrukken.

DAG
08

Trinidad - Sancti Spíritus (ca. 154 km)

Vertrek Trinidad
Wandeling Escambray-gebergte
Bezoek waterval El Cubano (zwemmen)
Stop bij de toren Manaca Iznaga
Overnachting Sancti Spíritus

Zodra we hebben ontbeten pakken we onze zwemspullen en vertrekken we naar het Escambray-gebergte, een weelderig natuurreservaat nabij Trinidad. Hier maken we een lichte wandeling en genieten we van de weldadige rust en de mooie natuur. Bij de idyllische waterval El Cubano kunnen we een verfrissende duik nemen, voor we weer terugwandelen naar de bus. In de middag rijden we langs de Valle de los Ingenios, wat lange tijd het rijkste suikerrietgebied van Cuba was, met veel suikerfabrieken. Bij de oude plantage Manaca Iznaga stoppen we om de 45 meter hoge monumentale toren te bekijken van waaruit de plantages en slavenarbeiders in de gaten werden gehouden. Vanaf de top, die u kunt bereiken via een steile houten trap, heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Hierna rijden we door naar onze nieuwe bestemming: het wat afgelegen Sancti Spíritus, een klein stadje dat vaak, volkomen onterecht, wordt overgeslagen. Het voordeel hiervan is dat het plaatsje zijn authentieke karakter heeft bewaard en u in alle rust kunt genieten van het rijke koloniale verleden en de terracotta Yayabo-brug, een lokale bezienswaardigheid. We overnachten in het centrum van Sancti Spíritus.

DAG
09

Sancti Spíritus - Santiago de Cuba (ca. 529 km)

Vertrek Sancti Spíritus
Stop in Bayamo
Eerste overnachting Santiago de Cuba

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg naar Santiago de Cuba, misschien wel de meest ‘Cubaanse’ stad van Cuba. De reis is een ideaal moment om lekker bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen, ervaringen uit te wisselen met andere reizigers en te genieten van het fascinerende Cubaanse landschap. Onderweg stoppen we onder meer in Bayamo – bakermat van het Cubaanse volkslied, geboorteplaats van Carlos Manuel de Céspedes (de eerste president van Cuba) en de plaats waar Cuba’s nationale held José Martí het leven liet tijdens de Tweede Onafhankelijkheidsoorlog. Het levendige Santiago de Cuba, ooit de hoofdstad van het eiland, is na Havana de tweede en bekendste stad op Cuba. De stad heeft een rijke geschiedenis: hier riep Fidel Castro de Cubaanse Revolutie uit, hier begon Don Facundi Bacardí zijn succesvolle rum-imperium en hier ontstond de son, de traditionele Cubaanse muziek die bekendheid kreeg door de Buena Vista Social Club. We blijven twee nachten slapen in Santiago de Cuba. Morgen gaan we de stad verkennen.

Weetje

Volgens de legende dronk koning Alfons XIII van Spanje een hele fles Bacardí-rum leeg toen hij de Spaanse Griep had. De volgende dag was hij genezen. Ondanks dit onwaarschijnlijke verhaal prijkt sindsdien het Spaanse koninklijk schildwapen op elke fles.

DAG
10

Santiago de Cuba

Stadswandeling centrum Santiago
Vrije middag
Tweede overnachting Santiago de Cuba

’s Ochtends ontbijten we eerst en maken dan gezamenlijk een wandeling door het centrum van Santiago. We zien Parque Céspedes, het levendige hart en centrale stadsplein waar jong en oud samenkomen om te flaneren, te roddelen, te flirten of gewoon te ontspannen en te genieten van de koloniale sfeer van de gebouwen rondom het plein. Hier bekijken we de kathedraal, waarvan wordt beweerd dat de veroveraar van Cuba, Diego Velazquez, er begraven ligt, en het stadhuis, waar Fidel Castro voor het eerst het Cubaanse volk toesprak. Vervolgens wandelen we door de straatjes er omheen, langs het carnavalsmuseum, het sfeervolle Casa de la Trova en het Bacardí-museum. Na de wandeling kunt u, als u wilt, op eigen gelegenheid de overige bezienswaardigheden en de restaurants en winkeltjes van de stad verder ontdekken. U kunt ook meegaan op één van de optionele excursies die ter plaatse worden aangeboden, zoals een bezoek aan de begraafplaats Ifigenia – waar belangrijke Cubanen als de eerste president van Cuba, José Martí, en de oprichter van het Bacardí-imperium begraven liggen – en aan het machtige fort El Morro. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Santiago de Cuba.

DAG
11

Santiago de Cuba - Camagüey (ca. 341 km)

Vertrek Santiago de Cuba
Bezoek El Cobre (Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre)
Overnachting Camagüey

In de ochtend rijden we naar El Cobre, een plaats net buiten de stad die is vernoemd naar de kopermijnen die hier al sinds de 16e eeuw worden geëxploiteerd. We bezoeken hier de basiliek die voluit Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre heet – het bedevaartsoord van Cubanen en veel andere katholieken, compleet met bijbehorende commerciële activiteiten van handelaren in religieuze voorwerpen. Hier wordt de beschermheilige van Cuba, de Maagd der Barmhartigheid, vereerd met talloze grote en kleine offerandes. Zo offerden Cubaanse atleten hun Olympische medailles en liet Ernest Hemingway zijn Nobelprijs hier achter als geschenk aan het Cubaanse volk, dat hem de inspiratie gaf voor zijn romans. Na dit bezoek reizen we door naar Camagüey, de stad van de grote terracotta kruiken (‘tinajones’), waar regenwater in wordt opgevangen. Onderweg maken we een lunchstop. Camagüey, dat in het verleden veel te verduren had van piratenaanvallen, lag oorspronkelijk dichter bij de kust. Het verhuisde beetje bij beetje meer richting het binnenland. De stad (UNESCO Werelderfgoed) is één van de best bewaarde en grootste historische centra in Cuba. We logeren in Camagüey.

Weetje

In 1916 verklaarde paus Benedictus XV de Maagd der Barmhartigheid tot patroonheilige van Cuba. In de volksmond wordt deze Mariafiguur ook wel ‘La Cachita’ genoemd – een Cubaanse koosnaam voor vrouwen die Caridad heten.

DAG
12

Camagüey - Varadero (ca. 488 km)

Stadstour per bicitaxi
Vertrek Camagüey
Eerste overnachting Varadero

Nadat we hebben ontbeten maken we met een bicitaxi (fietstaxi) een leuke stadstour door het 16e-eeuwse historisch centrum van Camagüey. We zien sfeervolle pleintjes en rijden door talloze kronkelige straatjes. De stad voelt aan als een doolhof. Dat heeft een reden: de labyrintachtige opbouw van Camagüey diende in het verleden om de piraten die de stad regelmatig aanvielen in verwarring te brengen. Na deze rondrit vertrekken we naar Varadero, het mooiste strand van Cuba, waar we de laatste dagen van onze rondreis heerlijk kunnen genieten van het 21 kilometer lange sneeuwwitte zandstrand, de diepblauwe zee en de mooie onderwaterwereld. In Varadero nemen we afscheid van onze Nederlandssprekende gids. Er is een lokale Engelssprekende gids aanwezig die u kan bijstaan tot aan uw vertrek op dag 15. De komende dagen, die u vrij kunt besteden, kunt u kiezen uit diverse leuke optionele excursies.

Goed om te weten

Uw strandvakantie in Varadero kunt u volledig afstemmen op uw persoonlijke wensen en budget: u bepaalt zelf in welk all-inclusive hotelresort u wilt verblijven! U heeft de keuze uit zowel mooie 3- en 4-sterren hotels met een lage vanaf-prijs, als luxere resorts waar u zich extra in de watten kunt laten leggen!

DAG
13

Varadero

Twee vrije dagen
Offroad jeepsafari, incl. boottocht, picknick-lunch en zwemmen in de Cueva de Saturno-grot (optionele excursie)
Catamaran cruise incl. zwemmen met dolfijnen en snorkelen (optionele excursie)
Bootavontuur met speedboot (optionele excursie)
Tweede + derde overnachting Varadero

Op dag 13 en 14 kunnen we heerlijk bijkomen van alle belevenissen. Geniet van de paradijselijke stranden en het zalige zeewater en ervaar het ultieme vakantiegevoel. Het enige wat u hoeft te doen is bepalen wat u wilt – lekker niksen met een boek en een cocktail aan het zwembad, of deelnemen aan één of meerdere leuke optionele excursies. Zo kunt u in Varadero als u wilt een spectaculaire jeepsafari maken waarbij u onder begeleiding van een enthousiaste Engelssprekende gids offroad gaat, een boottrip maakt op de Canimar-rivier, luncht in de natuur en de Cueva de Saturno-grot bezoekt waar u heerlijk kunt zwemmen. U rijdt zelf, dus vergeet uw rijbewijs niet! Een tweede optie is een onvergetelijke dagexcursie op een catamaran, waarbij u de kans krijgt om met dolfijnen te zwemmen en kunt snorkelen bij een prachtig koraalrif. Inclusief open bar en lunch. Een derde optie is een twee uur durend ‘bootavontuur’ vol actie en snelheid. Hierbij scheurt u in een speedboot over het water door mangrovebossen en bezoekt u een kleine dierentuin op één van de eilanden voor de kust. Of u nu veel onderneemt of juist zo min mogelijk: uw verblijf in Varadero is een perfecte afsluiting van de rondreis!

Weetje

Vóór de Cubaanse Revolutie (1959) was Varadero, met zijn maagdelijk witte strand en helderblauwe zee, al een populaire zonbestemming onder rijke Amerikanen. De beruchte gangster Al Capone had hier zelfs een eigen vakantiehuis.

DAG
15

Varadero - Havana - Amsterdam

Vertrek Varadero
Vlucht Havana - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

’s Ochtends genieten we voor de laatste keer van het geweldige uitzicht op zee en de ontspannen vakantiesfeer in Varadero. De reis zit er helaas op. We worden opgehaald bij ons hotel in Varadero en rijden naar de luchthaven van Havana voor onze terugvlucht naar Amsterdam. We overnachten in het vliegtuig.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Met een heerlijk ontspannen vakantiegevoel landen we op Schiphol. De onvergetelijke rondreis op Cuba is nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra dagen relaxen in uw rondreishotel in Varadero? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Varadero

-

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie...

2 nachten p.p.v.a.98
minprijs hoofdelement: 49
Hoofdelement Totaalprijs : 245
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
HotarranPRIJS 49
Overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt bij aan het gevoel van buiten zijn.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Villa Tortuga ligt aan het begin van het stedelijke gedeelte van de stad, op ongeveer 70 meter van het strand en 7 kilometer van het centrum van Varadero. De hoofdingang bevindt zich net om de hoek van de hoofdstraat.

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, lobby bar, koffiebar, zwembad bar, drie restaurants (waarvan twee à la carte), zwembad, fitness, winkeltje, biljart en tafeltennis. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot kajakken, catamaran zeilen, windsurfen, waterfietsen, snorkelen en strandvolleybal.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Villa Tortuga
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken. Voor à la carte dineren is reserveren noodzakelijk.

Sluit meer info

> Trakteer uzelf: verleng en upgrade uw strandhotel

( 2 van 2 opties )

U kunt uw strandverblijf in Varadero per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We hebben diverse mooie opties. Boeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. De meerprijs geldt voor het gehele strandverblijf, dus ook voor de 4 stranddagen tijdens de reis.

Varadero

-

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en hout...

2 nachten p.p.v.a.143
minprijs hoofdelement: 58
Hoofdelement Totaalprijs : 290
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie nodigt uit tot ontspanning met een cocktail in de hand.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Starfish Cuatro Palmas ligt direct aan het strand aan een promenade voorzien van bankjes en op loopafstand van het centrum van Varadero. Tegenover het hotel ligt een klein winkelcentrum, waar er 's avonds volop mogelijkheden zijn tot livemuziek.

Kamers

De kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht op zee, het zwembad of de tuin. Enkele kamers hebben uitzicht op straat. De ruime kamers hebben een mediterrane sfeer en zijn voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche, föhn en balkon of terras.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, vier restaurants, drie bars, zwembad voor volwassenen met jacuzzi, kinderzwembad, snackbar bij het zwembad, spa met behandelingen, fitness, winkeltje, tafeltennis, tennis, bowlen, minigolf en strandvolleybal. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot windsurfen, waterfietsen en snorkelen.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken.

24-07-2016

'Mooi hotel met vriendelijk personeel. Hotel ligt direct aan het strand, maar beschikt ook over een eigen zwembad. Zo goed als alles is ingebegrepen, ook handdoeken om te gebruiken op het strand of bij het zwembad en de ligbedden met parasols op het strand. '

Lisette, Kudelstaart

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 0 opties )+Open-Sluiten
Er zijn geen extra's beschikbaar

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
10.35 uur
Amsterdam Havana
15.25 uur
17.20 uur
HavanaAmsterdam
08.30 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

13-07-2016

'Door het bezoeken van al deze plekken zie en ervaar je een groot deel van Cuba. Het bezoek aan Santiago de Cuba was ook leuk en mooi, maar houdt er rekening mee dat Santiago de Cuba aanzienlijk warmer is dan de andere delen van Cuba en dat het een l ...

'Door het bezoeken van al deze plekken zie en ervaar je een groot deel van Cuba. Het bezoek aan Santiago de Cuba was ook leuk en mooi, maar houdt er rekening mee dat Santiago de Cuba aanzienlijk warmer is dan de andere delen van Cuba en dat het een lange reis er naar toe is.'

Meer info >

Minder info >

Lisette, Kudelstaart

13-07-2016

'Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de ...

'Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de altijd vriendelijke bevolking, de paard en wagens en ossenkarren op de weg en overal de Cubanen die muziek maken. '

Meer info >

Minder info >

J Damen, 'S-GRAVENZANDE

16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 299

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 12
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf in Trinidad in een casa particular (een Cubaanse B&B)
Welkomstdiner
Iedere dag ontbijt
4 x lunch
Stadswandeling door Oud Havana en het centrum van Santiago de Cuba
Salsales in Havana onder begeleiding van professionele leraren
Dagexcursie naar Valle de Viñales inclusief bezoek aan een tabaksplantage en een boottocht door de ‘Grot van de indiaan’
Bezoek het monument van de Tren Blindado en het Che Guevara mausoleum in Santa Clara
Bezoek aan de havenstad Cienfuegos, Sancti Spíritus met zijn rijke koloniale verleden en de plaats waar de revolutie begon, Bayamo
Stadswandeling door het historische centrum van Trinidad inclusief bezoek aan Museo Romántico, een heerlijke cocktail in La Chanchanchara en Cubaanse muziek in Casa de la Trova
Lichte wandeling door het natuurreservaat van het Escambray-gebergte en verfrissing bij een waterval
Stop onderweg naar Sancti Spíritus bij de Iznaga toren en geniet van het spectaculaire uitzicht over de Valle de los Ingenios
Bezoek onderweg naar Camagüey de beroemde kerk El Cobre
Ontdek de mooie koloniale binnenstad van Camagüey per fietstaxi
Heerlijke stranddagen in Varadero op basis van All Inclusive
Entreegelden volgens programma

Exclusief

Toeristenkaart (visum) Cuba
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra dagen relaxen in uw rondreishotel in Varadero? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Varadero

-

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie...

2 nachten p.p.v.a.98
minprijs hoofdelement: 49
Hoofdelement Totaalprijs : 245
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
HotarranPRIJS 49
Overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt bij aan het gevoel van buiten zijn.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Villa Tortuga ligt aan het begin van het stedelijke gedeelte van de stad, op ongeveer 70 meter van het strand en 7 kilometer van het centrum van Varadero. De hoofdingang bevindt zich net om de hoek van de hoofdstraat.

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, lobby bar, koffiebar, zwembad bar, drie restaurants (waarvan twee à la carte), zwembad, fitness, winkeltje, biljart en tafeltennis. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot kajakken, catamaran zeilen, windsurfen, waterfietsen, snorkelen en strandvolleybal.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Villa Tortuga
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken. Voor à la carte dineren is reserveren noodzakelijk.

Sluit meer info

> Trakteer uzelf: verleng en upgrade uw strandhotel

( 2 van 2 opties )

U kunt uw strandverblijf in Varadero per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We hebben diverse mooie opties. Boeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. De meerprijs geldt voor het gehele strandverblijf, dus ook voor de 4 stranddagen tijdens de reis.

Varadero

-

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en hout...

2 nachten p.p.v.a.143
minprijs hoofdelement: 58
Hoofdelement Totaalprijs : 290
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie nodigt uit tot ontspanning met een cocktail in de hand.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Starfish Cuatro Palmas ligt direct aan het strand aan een promenade voorzien van bankjes en op loopafstand van het centrum van Varadero. Tegenover het hotel ligt een klein winkelcentrum, waar er 's avonds volop mogelijkheden zijn tot livemuziek.

Kamers

De kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht op zee, het zwembad of de tuin. Enkele kamers hebben uitzicht op straat. De ruime kamers hebben een mediterrane sfeer en zijn voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche, föhn en balkon of terras.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, vier restaurants, drie bars, zwembad voor volwassenen met jacuzzi, kinderzwembad, snackbar bij het zwembad, spa met behandelingen, fitness, winkeltje, tafeltennis, tennis, bowlen, minigolf en strandvolleybal. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot windsurfen, waterfietsen en snorkelen.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken.

24-07-2016

'Mooi hotel met vriendelijk personeel. Hotel ligt direct aan het strand, maar beschikt ook over een eigen zwembad. Zo goed als alles is ingebegrepen, ook handdoeken om te gebruiken op het strand of bij het zwembad en de ligbedden met parasols op het strand. '

Lisette, Kudelstaart

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 0 opties )+Open-Sluiten
Er zijn geen extra's beschikbaar

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Havana

Vlucht Amsterdam - Havana
Welkomstdiner in een paladar (lokaal restaurant)
Eerste overnachting Havana

U vliegt van Schiphol naar Havana, de bruisende hoofdstad van Cuba, waar u dezelfde dag nog landt op het internationale vliegveld José Martí. Onze Nederlandssprekende reisleiding wacht u hier op en rijdt samen met u en de rest van de groep naar het hotel, waar u de komende vier nachten zult slapen. Nadat u zich heeft opgefrist neemt de reisleiding u mee naar één van de beste paladares (particuliere restaurants) van de stad voor een gezellig welkomstdiner inclusief welkomstdrankje. Zo leert u elkaar en de Cubaanse keuken op de eerste avond direct al een beetje kennen.

Goed om te weten

Omdat deze rondreis wordt uitgevoerd met de KLM, kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Voor een meerprijs boeken wij zowel op de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie 'Verlengen/upgraden/extra’s’ voor meer informatie.

Weetje

Vanwege de vorm die Cuba heeft, noemen Cubanen het eiland ook wel ‘El Cocodrilo’ (De Krokodil).

DAG
02

Havana

Stadswandeling door Oud Havana
Lunch
Vrije middag
Bezoek sigarenfabriek & rummuseum (optionele excursie)
Avond: Tropicana Show (optionele excursie)
Tweede overnachting Havana

Nadat we hebben ontbeten neemt onze reisleiding eerst het complete reisprogramma met u door. Hierna laat hij of zij u Oud Havana zien tijdens een leuke wandeling – uw eerste kennismaking met het koloniale Havana. We zien diverse highlights, zoals de sfeervolle pleinen Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco en Plaza Vieja, met prachtige kerken en koloniale paleizen. Onderweg rusten we even uit op een gezellige terrasje bij de boekenmarkt met een lekker drankje. ’s Middags lunchen we in een gezellig lokaal restaurant (inclusief 1 drankje). Hierna kunt u de stad eventueel verder op eigen gelegenheid verkennen, of één van de leuke optionele excursies maken die u ter plaatse kunt boeken. Zo kunt u overdag optioneel een 3 uur durende excursie maken per coco-taxi (eivormige, riksja-achtige taxi) naar een sigarenfabriekje, waar een Engelstalige gids u alles vertelt over hoe sigaren worden gemaakt, en een rummuseum. ’s Avonds kunt u als u wilt genieten van de legendarische Tropicana Show, een swingend spektakel vol iconische Cubaanse muziek en dans, in de club waar sterren als Nat King Cole en Josephine Baker op het podium hebben gestaan.

Weetje

In een sigarenfabriek herken je de werknemer die de meeste sigaren per dag draait meestal aan een bordje op zijn werkblad. Gemiddeld doet een persoon er ongeveer negen maanden over om een echt goede sigarenmaker te worden.

DAG
03

Havana

Salsales op professionele dansschool
Vrije middag
Classic Tour in Amerikaanse Oldtimer (optionele excursie)
Avond: Optreden Legendarios del Guajirito – eerbetoon aan de Buena Vista Social Club (optionele excursie)
Derde overnachting Havana

We beginnen de dag met een dansje! De Cubanen zijn beroemd om hun grote liefde voor muziek en dans. Mannen en vrouwen, van groot tot klein en van jong tot oud (soms zelfs zeer oud): iedereen kent hier de ritmische dansen die het eiland zo swingend maken. Na het ontbijt kunnen we onze eigen Hollandse heupen los leren schudden – we gaan naar een leuke dansschool, waar professionele dansleraren ons de basispasjes van de salsa bijbrengen. Een leuke ervaring waar u ongetwijfeld de hele reis profijt van zult hebben! De middag kunt u besteden zoals u zelf wilt. U kunt ook kiezen uit diverse leuke activiteiten. Zo kunt u optioneel een Classic Tour boeken voor een leuke 3 uur durende rit in een klassieke Amerikaanse oldtimer, langs verschillende bezienswaardigheden van Havana. ’s Avonds kunt u genieten van een muzikaal optreden van Legendarios del Guajirito, met onder anderen twee bandleden van de wereldberoemde Buena Vista Social Club (optionele excursie). Vanavond overnachten we opnieuw in Havana.

Weetje

De reden dat u zoveel oldtimers uit de jaren vijftig ziet rijden in Cuba, is dat Fidel Castro de verkoop van Amerikaanse auto’s van vóór de revolutie (1959) verbood. De Buicks, Pontiacs en Chryslers vormen tegenwoordig een toeristische trekpleister.

DAG
04

Havana - Viñales Vallei - Havana

Bezoek Viñales Vallei
Tabaksplantage bezichtigen
Boottocht Cuevas de los Indios
Lunch met uitzicht op de Mogotes-kalksteenrotsen
Vierde overnachting Havana

Vandaag maken we een leuke dagexcursie naar Pinar del Río en de Viñales Vallei. Het groene Pinar del Río, ook wel de ‘Tuin van Cuba’ genoemd, is volgens veel reizigers één van de mooiste streken van Cuba. De Viñales Vallei, met zijn uitbundige vegetatie en fascinerende bergketens, is tot Natuurerfgoed van UNESCO verklaard en trekt bezoekers van over de hele wereld. Onderweg maken we eerst een stop bij de Cuevas de los Indios – een intrigerend ondergronds grottenstelsel, dat we per boot verkennen. Hierna rijden we via een prachtig uitkijkpunt door naar de sfeervolle stad Viñales, waar we ongetwijfeld vriendelijk begroet worden door lokale inwoners die in een schommelstoel voor hun huis zitten. Tijdens onze lunch in een plaatselijk restaurant genieten we van het uitzicht over de vallei en de weelderig begroeide Mogotes-kalksteenformaties (bergen met platte toppen), en de kleuren en geuren van de omliggende akkers. In deze regio groeit de beste tabak ter wereld, waar beroemde sigaren als de Cohiba, Romeo y Julieta en Montecristo van worden gemaakt. Een leuke aanleiding voor een bezoek aan een lokale tabaksplantage. We zien arbeiders aan het werk en bekijken hoe de tabak wordt behandeld en verwerkt tot sigaren in een fabriek. Aan het eind van de middag keren we terug naar Havana.

Goed om te weten

Muggen zijn, vanwege het microklimaat, óók dol op de Viñales Vallei. Vergeet voor de zekerheid niet om een muggenwerend middel met deet mee te nemen.

DAG
05

Havana - Santa Clara (ca. 280 km)

Vertrek Havana
Bezoek Tren Blindado
Bezoek Che Guevara Mausoleum
Overnachting Santa Clara

’s Ochtends na het ontbijt verlaten we het heerlijke Havana – we reizen door naar Santa Clara, de stad die vooral bekend is vanwege de revolutionair Che Guevara. Op deze plek bracht Che Guevara met zijn Revolutionaire Troepen het leger van Batista de laatste, beslissende slag toe in 1958, waardoor de weg naar Havana voor hem open kwam te liggen. De revolutie zegevierde en Fidel Castro kwam aan de macht. Na aankomst in Santa Clara bezoeken we eerst de Tren Blindado: de gepantserde trein met wapens die Batista naar Santa Clara had gestuurd om zijn manschappen te ondersteunen, maar die werd onderschept door de strijders van Guevara en zo een belangrijke rol speelde in de overwinning van de Revolutionaire Troepen. Vervolgens bezichtigen we het Che Guevara Mausoleum, waar het stoffelijk overschot van Guevara in 1997 werd bijgezet nadat het was overgebracht uit Bolivia, waar Che dertig jaar eerder om het leven werd gebracht. Vanavond overnachten we in Santa Clara.

DAG
06

Santa Clara - Cienfuegos - Trinidad (ca. 159 km)

Vertrek Santa Clara
Bezoek Cienfuegos
Lunch Palacio de Valle
Eerste overnachting Trinidad

We vertrekken naar de havenstad Cienfuegos, de derde stad van Cuba, aan de prachtige baai van Cienfuegos. In de stad heerst nog altijd een bijzondere Frans-koloniale sfeer. We maken hier een stop om te lunchen in het restaurant van het meest in het oog springende bouwwerk van Cienfuegos: het Palacio de Valle, een paleis dat in 1917 werd gebouwd in opdracht van de puissant rijke suikerbaron Don Acisco del Valle. Tijdens onze maaltijd worden we omgeven door een overweldigende mix van weelderige architectuurstijlen, van Moors tot barok en rococo. Na de lunch rijden we langs de kustweg naar het mooie Trinidad, dat nog meest doet denken aan een charmant openluchtmuseum met zijn felgekleurde huizen, geplaveide straatjes en autovrije centrum met paarden. De stad werd in 1514 gesticht door de Spanjaarden en door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De komende twee nachten logeren we hier in sfeervolle ‘casas particulares’, de Cubaanse variant van een bed & breakfast, waar we beschikken over eigen badkamers en kamers met airconditioning of fan. Een geweldige gelegenheid om kennis te maken met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen!

DAG
07

Trinidad

Stadswandeling, o.a. Museo Romántico, bar La Chanchanchara
Live muziek in de Casa de la Trova
Tweede overnachting Trinidad

Na het ontbijt maken we samen met de reisleiding een wandeling door het prachtige historische centrum van Trinidad, waar we ons even in het verleden wanen. Op de Plaza Mayor, het middelpunt van de stad, bezichtigen we in een voormalige koloniale villa het Museo Romántico. De diverse 19e-eeuwse gebruiksvoorwerpen die we hier zien, waaronder meubels en servies, geven een goed beeld van de onbezorgde levensstijl van de welvarende suikerbaronnen die in Trinidad woonden. Hierna maken we een stop bij de beroemde bar La Chanchanchara, waar u kennis kunt maken met een typisch Cubaans drankje op basis van honing en rum. Zoals gezegd speelt muziek en dans een grote rol in het dagelijks leven van Cubanen. In de Casa de la Trova, dé place to be in Trinidad voor live muziek, luisteren we naar de heerlijke klanken en ritmes van traditionele volkse muzieksoorten als trova en son – de muziekstijl die wereldwijd bekendheid kreeg door Ry Cooder’s Buena Vista Social Club. Wie weet waagt u wel een dansje met één van de vele inwoners van Trinidad die hier vaak komen? Geniet van de unieke sfeer in de stad, morgen reizen we door naar Sancti Spíritus.

Weetje

De Buena Vista Social Club is Cuba’s meest succesvolle band. In 2015 liet president Obama de groep optreden in het Witte Huis om de verbeterde relatie met Cuba te benadrukken.

DAG
08

Trinidad - Sancti Spíritus (ca. 154 km)

Vertrek Trinidad
Wandeling Escambray-gebergte
Bezoek waterval El Cubano (zwemmen)
Stop bij de toren Manaca Iznaga
Overnachting Sancti Spíritus

Zodra we hebben ontbeten pakken we onze zwemspullen en vertrekken we naar het Escambray-gebergte, een weelderig natuurreservaat nabij Trinidad. Hier maken we een lichte wandeling en genieten we van de weldadige rust en de mooie natuur. Bij de idyllische waterval El Cubano kunnen we een verfrissende duik nemen, voor we weer terugwandelen naar de bus. In de middag rijden we langs de Valle de los Ingenios, wat lange tijd het rijkste suikerrietgebied van Cuba was, met veel suikerfabrieken. Bij de oude plantage Manaca Iznaga stoppen we om de 45 meter hoge monumentale toren te bekijken van waaruit de plantages en slavenarbeiders in de gaten werden gehouden. Vanaf de top, die u kunt bereiken via een steile houten trap, heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Hierna rijden we door naar onze nieuwe bestemming: het wat afgelegen Sancti Spíritus, een klein stadje dat vaak, volkomen onterecht, wordt overgeslagen. Het voordeel hiervan is dat het plaatsje zijn authentieke karakter heeft bewaard en u in alle rust kunt genieten van het rijke koloniale verleden en de terracotta Yayabo-brug, een lokale bezienswaardigheid. We overnachten in het centrum van Sancti Spíritus.

DAG
09

Sancti Spíritus - Santiago de Cuba (ca. 529 km)

Vertrek Sancti Spíritus
Stop in Bayamo
Eerste overnachting Santiago de Cuba

Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg naar Santiago de Cuba, misschien wel de meest ‘Cubaanse’ stad van Cuba. De reis is een ideaal moment om lekker bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen, ervaringen uit te wisselen met andere reizigers en te genieten van het fascinerende Cubaanse landschap. Onderweg stoppen we onder meer in Bayamo – bakermat van het Cubaanse volkslied, geboorteplaats van Carlos Manuel de Céspedes (de eerste president van Cuba) en de plaats waar Cuba’s nationale held José Martí het leven liet tijdens de Tweede Onafhankelijkheidsoorlog. Het levendige Santiago de Cuba, ooit de hoofdstad van het eiland, is na Havana de tweede en bekendste stad op Cuba. De stad heeft een rijke geschiedenis: hier riep Fidel Castro de Cubaanse Revolutie uit, hier begon Don Facundi Bacardí zijn succesvolle rum-imperium en hier ontstond de son, de traditionele Cubaanse muziek die bekendheid kreeg door de Buena Vista Social Club. We blijven twee nachten slapen in Santiago de Cuba. Morgen gaan we de stad verkennen.

Weetje

Volgens de legende dronk koning Alfons XIII van Spanje een hele fles Bacardí-rum leeg toen hij de Spaanse Griep had. De volgende dag was hij genezen. Ondanks dit onwaarschijnlijke verhaal prijkt sindsdien het Spaanse koninklijk schildwapen op elke fles.

DAG
10

Santiago de Cuba

Stadswandeling centrum Santiago
Vrije middag
Tweede overnachting Santiago de Cuba

’s Ochtends ontbijten we eerst en maken dan gezamenlijk een wandeling door het centrum van Santiago. We zien Parque Céspedes, het levendige hart en centrale stadsplein waar jong en oud samenkomen om te flaneren, te roddelen, te flirten of gewoon te ontspannen en te genieten van de koloniale sfeer van de gebouwen rondom het plein. Hier bekijken we de kathedraal, waarvan wordt beweerd dat de veroveraar van Cuba, Diego Velazquez, er begraven ligt, en het stadhuis, waar Fidel Castro voor het eerst het Cubaanse volk toesprak. Vervolgens wandelen we door de straatjes er omheen, langs het carnavalsmuseum, het sfeervolle Casa de la Trova en het Bacardí-museum. Na de wandeling kunt u, als u wilt, op eigen gelegenheid de overige bezienswaardigheden en de restaurants en winkeltjes van de stad verder ontdekken. U kunt ook meegaan op één van de optionele excursies die ter plaatse worden aangeboden, zoals een bezoek aan de begraafplaats Ifigenia – waar belangrijke Cubanen als de eerste president van Cuba, José Martí, en de oprichter van het Bacardí-imperium begraven liggen – en aan het machtige fort El Morro. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Santiago de Cuba.

DAG
11

Santiago de Cuba - Camagüey (ca. 341 km)

Vertrek Santiago de Cuba
Bezoek El Cobre (Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre)
Overnachting Camagüey

In de ochtend rijden we naar El Cobre, een plaats net buiten de stad die is vernoemd naar de kopermijnen die hier al sinds de 16e eeuw worden geëxploiteerd. We bezoeken hier de basiliek die voluit Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre heet – het bedevaartsoord van Cubanen en veel andere katholieken, compleet met bijbehorende commerciële activiteiten van handelaren in religieuze voorwerpen. Hier wordt de beschermheilige van Cuba, de Maagd der Barmhartigheid, vereerd met talloze grote en kleine offerandes. Zo offerden Cubaanse atleten hun Olympische medailles en liet Ernest Hemingway zijn Nobelprijs hier achter als geschenk aan het Cubaanse volk, dat hem de inspiratie gaf voor zijn romans. Na dit bezoek reizen we door naar Camagüey, de stad van de grote terracotta kruiken (‘tinajones’), waar regenwater in wordt opgevangen. Onderweg maken we een lunchstop. Camagüey, dat in het verleden veel te verduren had van piratenaanvallen, lag oorspronkelijk dichter bij de kust. Het verhuisde beetje bij beetje meer richting het binnenland. De stad (UNESCO Werelderfgoed) is één van de best bewaarde en grootste historische centra in Cuba. We logeren in Camagüey.

Weetje

In 1916 verklaarde paus Benedictus XV de Maagd der Barmhartigheid tot patroonheilige van Cuba. In de volksmond wordt deze Mariafiguur ook wel ‘La Cachita’ genoemd – een Cubaanse koosnaam voor vrouwen die Caridad heten.

DAG
12

Camagüey - Varadero (ca. 488 km)

Stadstour per bicitaxi
Vertrek Camagüey
Eerste overnachting Varadero

Nadat we hebben ontbeten maken we met een bicitaxi (fietstaxi) een leuke stadstour door het 16e-eeuwse historisch centrum van Camagüey. We zien sfeervolle pleintjes en rijden door talloze kronkelige straatjes. De stad voelt aan als een doolhof. Dat heeft een reden: de labyrintachtige opbouw van Camagüey diende in het verleden om de piraten die de stad regelmatig aanvielen in verwarring te brengen. Na deze rondrit vertrekken we naar Varadero, het mooiste strand van Cuba, waar we de laatste dagen van onze rondreis heerlijk kunnen genieten van het 21 kilometer lange sneeuwwitte zandstrand, de diepblauwe zee en de mooie onderwaterwereld. In Varadero nemen we afscheid van onze Nederlandssprekende gids. Er is een lokale Engelssprekende gids aanwezig die u kan bijstaan tot aan uw vertrek op dag 15. De komende dagen, die u vrij kunt besteden, kunt u kiezen uit diverse leuke optionele excursies.

Goed om te weten

Uw strandvakantie in Varadero kunt u volledig afstemmen op uw persoonlijke wensen en budget: u bepaalt zelf in welk all-inclusive hotelresort u wilt verblijven! U heeft de keuze uit zowel mooie 3- en 4-sterren hotels met een lage vanaf-prijs, als luxere resorts waar u zich extra in de watten kunt laten leggen!

DAG
13

Varadero

Twee vrije dagen
Offroad jeepsafari, incl. boottocht, picknick-lunch en zwemmen in de Cueva de Saturno-grot (optionele excursie)
Catamaran cruise incl. zwemmen met dolfijnen en snorkelen (optionele excursie)
Bootavontuur met speedboot (optionele excursie)
Tweede + derde overnachting Varadero

Op dag 13 en 14 kunnen we heerlijk bijkomen van alle belevenissen. Geniet van de paradijselijke stranden en het zalige zeewater en ervaar het ultieme vakantiegevoel. Het enige wat u hoeft te doen is bepalen wat u wilt – lekker niksen met een boek en een cocktail aan het zwembad, of deelnemen aan één of meerdere leuke optionele excursies. Zo kunt u in Varadero als u wilt een spectaculaire jeepsafari maken waarbij u onder begeleiding van een enthousiaste Engelssprekende gids offroad gaat, een boottrip maakt op de Canimar-rivier, luncht in de natuur en de Cueva de Saturno-grot bezoekt waar u heerlijk kunt zwemmen. U rijdt zelf, dus vergeet uw rijbewijs niet! Een tweede optie is een onvergetelijke dagexcursie op een catamaran, waarbij u de kans krijgt om met dolfijnen te zwemmen en kunt snorkelen bij een prachtig koraalrif. Inclusief open bar en lunch. Een derde optie is een twee uur durend ‘bootavontuur’ vol actie en snelheid. Hierbij scheurt u in een speedboot over het water door mangrovebossen en bezoekt u een kleine dierentuin op één van de eilanden voor de kust. Of u nu veel onderneemt of juist zo min mogelijk: uw verblijf in Varadero is een perfecte afsluiting van de rondreis!

Weetje

Vóór de Cubaanse Revolutie (1959) was Varadero, met zijn maagdelijk witte strand en helderblauwe zee, al een populaire zonbestemming onder rijke Amerikanen. De beruchte gangster Al Capone had hier zelfs een eigen vakantiehuis.

DAG
15

Varadero - Havana - Amsterdam

Vertrek Varadero
Vlucht Havana - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

’s Ochtends genieten we voor de laatste keer van het geweldige uitzicht op zee en de ontspannen vakantiesfeer in Varadero. De reis zit er helaas op. We worden opgehaald bij ons hotel in Varadero en rijden naar de luchthaven van Havana voor onze terugvlucht naar Amsterdam. We overnachten in het vliegtuig.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Met een heerlijk ontspannen vakantiegevoel landen we op Schiphol. De onvergetelijke rondreis op Cuba is nu echt voorbij.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra dagen relaxen in uw rondreishotel in Varadero? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Varadero

-

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie...

2 nachten p.p.v.a.98
minprijs hoofdelement: 49
Hoofdelement Totaalprijs : 245
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
HotarranPRIJS 49
Overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt bij aan het gevoel van buiten zijn.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Villa Tortuga ligt aan het begin van het stedelijke gedeelte van de stad, op ongeveer 70 meter van het strand en 7 kilometer van het centrum van Varadero. De hoofdingang bevindt zich net om de hoek van de hoofdstraat.

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, lobby bar, koffiebar, zwembad bar, drie restaurants (waarvan twee à la carte), zwembad, fitness, winkeltje, biljart en tafeltennis. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot kajakken, catamaran zeilen, windsurfen, waterfietsen, snorkelen en strandvolleybal.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Villa Tortuga
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken. Voor à la carte dineren is reserveren noodzakelijk.

Sluit meer info

> Trakteer uzelf: verleng en upgrade uw strandhotel

( 2 van 2 opties )

U kunt uw strandverblijf in Varadero per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We hebben diverse mooie opties. Boeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. De meerprijs geldt voor het gehele strandverblijf, dus ook voor de 4 stranddagen tijdens de reis.

Varadero

-

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en hout...

2 nachten p.p.v.a.143
minprijs hoofdelement: 58
Hoofdelement Totaalprijs : 290
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie nodigt uit tot ontspanning met een cocktail in de hand.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Starfish Cuatro Palmas ligt direct aan het strand aan een promenade voorzien van bankjes en op loopafstand van het centrum van Varadero. Tegenover het hotel ligt een klein winkelcentrum, waar er 's avonds volop mogelijkheden zijn tot livemuziek.

Kamers

De kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht op zee, het zwembad of de tuin. Enkele kamers hebben uitzicht op straat. De ruime kamers hebben een mediterrane sfeer en zijn voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche, föhn en balkon of terras.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, vier restaurants, drie bars, zwembad voor volwassenen met jacuzzi, kinderzwembad, snackbar bij het zwembad, spa met behandelingen, fitness, winkeltje, tafeltennis, tennis, bowlen, minigolf en strandvolleybal. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot windsurfen, waterfietsen en snorkelen.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken.

24-07-2016

'Mooi hotel met vriendelijk personeel. Hotel ligt direct aan het strand, maar beschikt ook over een eigen zwembad. Zo goed als alles is ingebegrepen, ook handdoeken om te gebruiken op het strand of bij het zwembad en de ligbedden met parasols op het strand. '

Lisette, Kudelstaart

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 0 opties )+Open-Sluiten
Er zijn geen extra's beschikbaar

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
10.35 uur
Amsterdam Havana
15.25 uur
17.20 uur
HavanaAmsterdam
08.30 uur

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

13-07-2016

'Door het bezoeken van al deze plekken zie en ervaar je een groot deel van Cuba. Het bezoek aan Santiago de Cuba was ook leuk en mooi, maar houdt er rekening mee dat Santiago de Cuba aanzienlijk warmer is dan de andere delen van Cuba en dat het een l ...

'Door het bezoeken van al deze plekken zie en ervaar je een groot deel van Cuba. Het bezoek aan Santiago de Cuba was ook leuk en mooi, maar houdt er rekening mee dat Santiago de Cuba aanzienlijk warmer is dan de andere delen van Cuba en dat het een lange reis er naar toe is.'

Meer info >

Minder info >

Lisette, Kudelstaart

13-07-2016

'Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de ...

'Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de altijd vriendelijke bevolking, de paard en wagens en ossenkarren op de weg en overal de Cubanen die muziek maken. '

Meer info >

Minder info >

J Damen, 'S-GRAVENZANDE

16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Bij deze rondreis is het mogelijk om na de reis te verlengen. Hierdoor haalt u het maximale uit uw vakantie en heeft u de mogelijkheid om nog meer te zien. Daarnaast is het mogelijk om diverse extra’s bij te boeken, waardoor de reis nog meer op maat te maken is.

+- Verlengen

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 t/m 1 van 2 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar extra dagen relaxen in uw rondreishotel in Varadero? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

Varadero

-

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie...

2 nachten p.p.v.a.98
minprijs hoofdelement: 49
Hoofdelement Totaalprijs : 245
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
HotarranPRIJS 49
Overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt bij aan het gevoel van buiten zijn.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Villa Tortuga ligt aan het begin van het stedelijke gedeelte van de stad, op ongeveer 70 meter van het strand en 7 kilometer van het centrum van Varadero. De hoofdingang bevindt zich net om de hoek van de hoofdstraat.

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, lobby bar, koffiebar, zwembad bar, drie restaurants (waarvan twee à la carte), zwembad, fitness, winkeltje, biljart en tafeltennis. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot kajakken, catamaran zeilen, windsurfen, waterfietsen, snorkelen en strandvolleybal.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Villa Tortuga
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken. Voor à la carte dineren is reserveren noodzakelijk.

Sluit meer info

> Trakteer uzelf: verleng en upgrade uw strandhotel

( 2 van 2 opties )

U kunt uw strandverblijf in Varadero per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We hebben diverse mooie opties. Boeken en bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. De meerprijs geldt voor het gehele strandverblijf, dus ook voor de 4 stranddagen tijdens de reis.

Varadero

-

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en hout...

2 nachten p.p.v.a.143
minprijs hoofdelement: 58
Hoofdelement Totaalprijs : 290
Hotarranrpijs totaal eraf: 147
Hotarranduur 3
overige elementen0

Bekijk meer infoSluit meer info

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie nodigt uit tot ontspanning met een cocktail in de hand.

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Starfish Cuatro Palmas ligt direct aan het strand aan een promenade voorzien van bankjes en op loopafstand van het centrum van Varadero. Tegenover het hotel ligt een klein winkelcentrum, waar er 's avonds volop mogelijkheden zijn tot livemuziek.

Kamers

De kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht op zee, het zwembad of de tuin. Enkele kamers hebben uitzicht op straat. De ruime kamers hebben een mediterrane sfeer en zijn voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche, föhn en balkon of terras.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, vier restaurants, drie bars, zwembad voor volwassenen met jacuzzi, kinderzwembad, snackbar bij het zwembad, spa met behandelingen, fitness, winkeltje, tafeltennis, tennis, bowlen, minigolf en strandvolleybal. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot windsurfen, waterfietsen en snorkelen.

Transfer strandhotel Varadero - luchthaven Havana
Overnachting(en) in het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas
Verblijf op basis van All Inclusive inclusief ontbijt, snacks, lunch, diner, nationale en internationale non-premium alcoholische dranken en frisdranken.

24-07-2016

'Mooi hotel met vriendelijk personeel. Hotel ligt direct aan het strand, maar beschikt ook over een eigen zwembad. Zo goed als alles is ingebegrepen, ook handdoeken om te gebruiken op het strand of bij het zwembad en de ligbedden met parasols op het strand. '

Lisette, Kudelstaart

Sluit meer info

Bekijk alle verlengingsoptiesSluit alle verlengingsopties

+- Extra's

( 0 opties )+Open-Sluiten
Er zijn geen extra's beschikbaar
16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve accommodaties altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

Havana

Hotel Park View

Gelegen in een historische omgeving is dit één van de eerste hotels gebouwd met Amerikaans kapitaal. Het was dan ook één van de meest luxueuze hotels in Havana in het begin van de 20e eeuw. Het hotel ligt in een bevoorrechte positie waar oud en moder ...

Gelegen in een historische omgeving is dit één van de eerste hotels gebouwd met Amerikaans kapitaal. Het was dan ook één van de meest luxueuze hotels in Havana in het begin van de 20e eeuw. Het hotel ligt in een bevoorrechte positie waar oud en modern Havana samenkomen. Hotel Park View beschikt over een receptie, computers met internet, een lobby bar en een restaurant op de zevende verdieping met een adembenemend uitzicht. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

Santa Clara

Hotel Los Caneyes

Hotel Los Caneyes heeft door zijn architectuur een Pre-Colombiaanse uitstraling en wordt omgeven door eucalyptusbomen en palmbomen. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bars, zwembad, jacuzzi en spa met behandelingen. De kamers zi ...

Hotel Los Caneyes heeft door zijn architectuur een Pre-Colombiaanse uitstraling en wordt omgeven door eucalyptusbomen en palmbomen. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bars, zwembad, jacuzzi en spa met behandelingen. De kamers zijn gelegen in cabana-achtige hutten, in overeenstemming met de rustieke stijl van de rest van het complex, waar u ook aantrekkelijk houtsnijwerk vindt. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad. Een leuk detail is de oude Cubaanse schommelstoel op het terras van elke bungalow.

Meer info >

Minder info >

Santa Clara

Hotel La Granjita

Hotel La Granjita is een combinatie van traditie, het boerenleven en de natuur in een rijke natuurlijke omgeving. Voor diegene die overdag de stedelijke centra willen verkennen, maar vervolgens later de drukte en stadgeluiden willen ontduiken, is Gra ...

Hotel La Granjita is een combinatie van traditie, het boerenleven en de natuur in een rijke natuurlijke omgeving. Voor diegene die overdag de stedelijke centra willen verkennen, maar vervolgens later de drukte en stadgeluiden willen ontduiken, is Granjita een perfecte plek om te verblijven. In een eigen oase van rust beschikt La Granjita over 65 standaard kamers die zijn ondergebracht in twee-verdiepingen-tellende houten bungalows, verspreid over de weelderige en goed onderhouden tuin van het hotel. La Granjita heeft een mooi zwembad met een zonnedek, twee restaurants en een snackbar.

Meer info >

Minder info >

Trinidad

Casa Particular

Sinds 1997 is het door de Cubaanse regering toegestaan om kamers te verhuren aan buitenlandse toeristen. De eigenaren van zo'n 'casa particular' hebben hiervoor een speciale vergunning. In de sfeervolle ‘casa particular’, de Cubaanse variant van ee ...

Sinds 1997 is het door de Cubaanse regering toegestaan om kamers te verhuren aan buitenlandse toeristen. De eigenaren van zo'n 'casa particular' hebben hiervoor een speciale vergunning. In de sfeervolle ‘casa particular’, de Cubaanse variant van een bed & breakfast, heeft u de beschikking over een eigen kamer met airconditioning of fan en een privé-badkamer. In sommige gevallen heeft u een eigen ingang. Een geweldige gelegenheid om kennis te maken met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen!

Meer info >

Minder info >

Sancti Spíritus

Hotel Plaza

Hotel Plaza is centraal gelegen in het historische centrum van Sancti Spiritus. Het in 1843 gebouwde hotel was in eerste instantie een herenhuis, maar tegen 1914 was het getransformeerd tot een cafetaria, banketbakker, pension en ontmoetingsplaats vo ...

Hotel Plaza is centraal gelegen in het historische centrum van Sancti Spiritus. Het in 1843 gebouwde hotel was in eerste instantie een herenhuis, maar tegen 1914 was het getransformeerd tot een cafetaria, banketbakker, pension en ontmoetingsplaats voor de belangrijke landeigenaren. In 1996 werd het heropend als hotel nadat het was gerenoveerd naar de originele glorie. Het is een vrij klein hotel dat beschikt over een receptie, lobby, restaurant en bar. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en balkon of terras.

Meer info >

Minder info >

Sancti Spíritus

Hotel del Rijo

Hotel del Rijo is een kleinschalig hotel in koloniale stijl gelegen in een bevoorrechte locatie. Tijdens de 19e eeuw was dit gebouw de residentie van de beroemde arts Don Rudesindo García Rijo. Sinds 2001 is het een hotel en één van de mooiste gebouw ...

Hotel del Rijo is een kleinschalig hotel in koloniale stijl gelegen in een bevoorrechte locatie. Tijdens de 19e eeuw was dit gebouw de residentie van de beroemde arts Don Rudesindo García Rijo. Sinds 2001 is het een hotel en één van de mooiste gebouwen van de stad. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en bar. De kamers zijn gelegen rondom een binnenplaats en voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

Santiago de Cuba

Hotel San Juan

Hotel San Juan wordt omgeven door bomen en bloemen, en ligt op een paar meter van Parque Histórico Loma de San Juan, waar het enige landveldslag van de Cubaans-Spaans-Amerikaanse oorlog plaatsvond in 1898. Het historische centrum van de stad ligt op ...

Hotel San Juan wordt omgeven door bomen en bloemen, en ligt op een paar meter van Parque Histórico Loma de San Juan, waar het enige landveldslag van de Cubaans-Spaans-Amerikaanse oorlog plaatsvond in 1898. Het historische centrum van de stad ligt op zo'n 4 kilometer. De architectuur van het gebouw geeft het een Caraïbische sfeer. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bar, een mooi groot zwembad en biljart. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

Santiago de Cuba

Hotel Las Américas

Hotel Las Américas wordt omgeven door mooie tuinen en is gelegen op een paar minuten lopen van het historische centrum van Santiago de Cuba. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bars, zwembad, cafetaria, internet service en biljar ...

Hotel Las Américas wordt omgeven door mooie tuinen en is gelegen op een paar minuten lopen van het historische centrum van Santiago de Cuba. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, bars, zwembad, cafetaria, internet service en biljart. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

Camagüey

Hotel Gran

Hotel Gran opende in 1939 zijn deuren in de historische wijk van Camagüey. Beroemdheden zoals de Mexicaanse zanger en acteur Jorge Negrete, de nationale dichter Nicolás Guillén, de Cubaanse danseres Alicia Alonso en Ernest Hemingway verbleven hier. H ...

Hotel Gran opende in 1939 zijn deuren in de historische wijk van Camagüey. Beroemdheden zoals de Mexicaanse zanger en acteur Jorge Negrete, de nationale dichter Nicolás Guillén, de Cubaanse danseres Alicia Alonso en Ernest Hemingway verbleven hier. Het is één van de betere hotels in de stad en er heerst een familiaire sfeer. Het hotel beschikt over een receptie, computers met internet, restaurant, bars en een zwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

Camagüey

Hotel Colón

Hotel Colón bezit nog altijd elementen van de oorspronkelijke bouw in 1926, inclusief prachtig houtwerk en een centrale patio. Het hotel beschikt over een receptie, computers met internet, lobby bar en restaurant. De kamers zijn voorzien van airco, t ...

Hotel Colón bezit nog altijd elementen van de oorspronkelijke bouw in 1926, inclusief prachtig houtwerk en een centrale patio. Het hotel beschikt over een receptie, computers met internet, lobby bar en restaurant. De kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

Meer info >

Minder info >

Camagüey

Hotel Encanto La Avellaneda

Hotel Encanto La Avellaneda is favoriet voor de locatie in de legendarische stad Camagüey, alsook voor zijn naam, die is geïnspireerd en een eerbetoon is aan Gertrudis Gómez de Avellaneda, een van de belangrijkste romantische schrijvers van de 19e ee ...

Hotel Encanto La Avellaneda is favoriet voor de locatie in de legendarische stad Camagüey, alsook voor zijn naam, die is geïnspireerd en een eerbetoon is aan Gertrudis Gómez de Avellaneda, een van de belangrijkste romantische schrijvers van de 19e eeuw. Ze wordt beschouwd als een van de grootste vrouwelijke dichters van alle tijden en is geboren in deze stad. De 9 kamers zijn gelegen rond een koloniale binnenplaats, die zijn stijl deelt met de rest van het herenhuis. Alle kamers beschikken over airco, minibar, kluis, TV en een haardroger.

Meer info >

Minder info >

Camagüey

Camino del Hierro

Comfortabel genesteld op de Plaza de El Gallo, geniet hotel Camino de Hierro (wat 'ijzeren weg' betekent en verwijst naar de spoorwegen) van een bevoorrechte locatie in het historische centrum van Camagüey. Het twee verdiepingen tellende gebouw met r ...

Comfortabel genesteld op de Plaza de El Gallo, geniet hotel Camino de Hierro (wat 'ijzeren weg' betekent en verwijst naar de spoorwegen) van een bevoorrechte locatie in het historische centrum van Camagüey. Het twee verdiepingen tellende gebouw met rondom balkons en een leuk terras zinspeelt op de magie die verborgen is achter de koloniale gevel. Zachtgele muren contrasteren met de groene houten balkons en balustrades, de toevoeging van planten en orchideeën verhogen het tropisch gevoel. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. De 10 kamers zijn voorzien van airco, TV, minibar en een eigen badkamer.

Meer info >

Minder info >

Varadero

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt ...

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt bij aan het gevoel van buiten zijn.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Villa Tortuga ligt aan het begin van het stedelijke gedeelte van de stad, op ongeveer 70 meter van het strand en 7 kilometer van het centrum van Varadero. De hoofdingang bevindt zich net om de hoek van de hoofdstraat.

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, lobby bar, koffiebar, zwembad bar, drie restaurants (waarvan twee à la carte), zwembad, fitness, winkeltje, biljart en tafeltennis. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot kajakken, catamaran zeilen, windsurfen, waterfietsen, snorkelen en strandvolleybal.

Minder info

-

+- Verlengingshotels

( 2 opties )+Open-Sluiten

Varadero

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie ...

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie nodigt uit tot ontspanning met een cocktail in de hand.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Starfish Cuatro Palmas ligt direct aan het strand aan een promenade voorzien van bankjes en op loopafstand van het centrum van Varadero. Tegenover het hotel ligt een klein winkelcentrum, waar er 's avonds volop mogelijkheden zijn tot livemuziek.

Kamers

De kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht op zee, het zwembad of de tuin. Enkele kamers hebben uitzicht op straat. De ruime kamers hebben een mediterrane sfeer en zijn voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche, föhn en balkon of terras.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, vier restaurants, drie bars, zwembad voor volwassenen met jacuzzi, kinderzwembad, snackbar bij het zwembad, spa met behandelingen, fitness, winkeltje, tafeltennis, tennis, bowlen, minigolf en strandvolleybal. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot windsurfen, waterfietsen en snorkelen.

Minder info

Varadero

Hotel Villa Tortuga

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt ...

Het All Inclusive resort Villa Tortuga is gelegen aan een rustige straat aan het begin van Varadero op zo'n 70 meter van het strand. Het wordt omgeven door een weelderige vegetatie, wat bijdraagt aan de relaxte sfeer. Het open en ruime ontwerp draagt bij aan het gevoel van buiten zijn.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Villa Tortuga ligt aan het begin van het stedelijke gedeelte van de stad, op ongeveer 70 meter van het strand en 7 kilometer van het centrum van Varadero. De hoofdingang bevindt zich net om de hoek van de hoofdstraat.

Kamers

De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, lobby bar, koffiebar, zwembad bar, drie restaurants (waarvan twee à la carte), zwembad, fitness, winkeltje, biljart en tafeltennis. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot kajakken, catamaran zeilen, windsurfen, waterfietsen, snorkelen en strandvolleybal.

Minder info

+- Upgrade hotels

( 1 optie )+Open-Sluiten

Varadero

Hotel Starfish Cuatro Palmas

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie ...

Het All Inclusive resort Starfish Cuatro Palmas is direct aan het strand gelegen. De architectuur heeft een Spaanse stijl met gewelfde kolommen, een terracotta betegeld dak en houtsnijwerk. Het aantrekkelijke zwembad omgeven door tropische vegetatie nodigt uit tot ontspanning met een cocktail in de hand.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Varadero is gelegen op het schiereiland Hicacos en heeft in totaal ongeveer 20 kilometer aan strand. Hotel Starfish Cuatro Palmas ligt direct aan het strand aan een promenade voorzien van bankjes en op loopafstand van het centrum van Varadero. Tegenover het hotel ligt een klein winkelcentrum, waar er 's avonds volop mogelijkheden zijn tot livemuziek.

Kamers

De kamers in het hoofdgebouw hebben uitzicht op zee, het zwembad of de tuin. Enkele kamers hebben uitzicht op straat. De ruime kamers hebben een mediterrane sfeer en zijn voorzien van airco, koelkast, telefoon, TV, kluisje, badkamer met douche, föhn en balkon of terras.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, betaald internet in de lobby, vier restaurants, drie bars, zwembad voor volwassenen met jacuzzi, kinderzwembad, snackbar bij het zwembad, spa met behandelingen, fitness, winkeltje, tafeltennis, tennis, bowlen, minigolf en strandvolleybal. Er zijn dagelijkse activiteiten en op het strand zijn er strandbedden met parasols en is er de mogelijkheid tot windsurfen, waterfietsen en snorkelen.

16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs

Beoordeling

Wij vragen onze reizigers na terugkomst altijd om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

13-07-2016

'Door het bezoeken van al deze plekken zie en ervaar je een groot deel van Cuba. Het bezoek aan Santiago de Cuba was ook leuk en mooi, maar houdt er rekening mee dat Santiago de Cuba aanzienlijk warmer is dan de andere delen van Cuba en dat het een lange reis er naar toe is.'

Lisette, Kudelstaart

13-07-2016

'Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de altijd vriendelijke bevolking, de paard en wagens ...

'Een hele mooie rondreis die alle bekende hoogtepunten van Cuba laat zien. Wat het echt de moeite waard maakt is dat de rondreis het oosten van Cuba aandoet, het minder toeristische deel. Hier heb je het gevoel in het echte Cuba te zijn tussen de altijd vriendelijke bevolking, de paard en wagens en ossenkarren op de weg en overal de Cubanen die muziek maken. '

Meer info >

Minder info >

J Damen, 'S-GRAVENZANDE

Er zijn nog geen reisverslagen geschreven voor deze reis

16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs

Reisleiding Cuba

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Cuba

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Cuba

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Cuba

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Cuba

In Cuba reist u met een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

+- Reisprogramma

+ Open - Sluiten

Errata t.o.v. groepsreizen brochure

Onder 'In deze rondreis zijn bij de prijs inbegrepen:' staat Welkomstdiner, 4 x lunch en 3 x diner. Dit moet zijn Welkomstdiner en 4 x lunch. De genoemde aantal diners zijn wel inbegrepen, maar zijn inclusief bij uw stranddagen in Varadero (waar u verblijft op basis van All Inclusive).

Casa Particular in Trinidad

In Trinidad overnacht u in een casa particular (een Cubaanse B&B). Als groep overnacht u in verschillende casas particulares. Hierbij wordt er wel gekeken dat deze zo dicht mogelijk bij elkaar zijn gelegen.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met de KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

+- Vluchtinfo

+ Open - Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
10.35 uur
Amsterdam Havana
15.25 uur
17.20 uur
HavanaAmsterdam
08.30 uur

+- Landinfo

+ Open - Sluiten

Ambassade

Ambassade van Cuba
Scheveningseweg 9
2517 KS De Haag
Tel.: 070-360 6061

Verkeersbureau Cuba
Bierstraat 12B
3011 XA Rotterdam
Tel. 010-2136403 / 4131098
Fax 010-4131468

Nederlandse Ambassade in Cuba
7ma. Ave., #2007, esq. 22,
Miramar
Havana, Cuba
Tel nr. +53 7 2042512
Fax: +53 7 2042059

Feestdagen

Cuba kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

Bevrijdingsdag - 1 januari 2016
Nieuwjaarsdag - 2 januari 2016
Dag van de arbeid - 1 mei 2016
Dagen van de revolutie - 25, 26, 27 juli
Dag van de onafhankelijkheidsoorlog - 10 oktober
Eerste kerstdag - 25 december 2016
Oudejaarsavond - 31 december 2016

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.

Fooien

Geschenken als fooien mogen Cubanen officieel niet aannemen van buitenlanders. Toch zijn fooien in Cuba gebruikelijk en bij voorkeur in CUC's. Tijdens uw reis staan er vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisje: ongeveer 1 CUC per nacht
Kofferdragers: ongeveer 1 CUC per koffer
Gids: ongeveer 2-3 CUC per persoon per dag
Chauffeur: ongeveer 2-3 CUC per persoon per dag

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Geldzaken

Cuba kent 2 officiële valuta, de Cubaanse Peso (CUP), voor met name de lokale bevolking en de Cubaanse Peso Convertible (CUC) voor de buitenlanders. Het aangewezen betaalmiddel op Cuba is voor toeristen dan ook de Peso Convertible. U kunt als toerist echter met de peso enkel op straat terecht wanneer u bij een eettentje wat wilt eten of in sommige staatswinkels. Op sommige plaatsen, zoals Varadero en de eilanden Jardinez del Rey en Cayo Largo kunt u ook met de euro betalen.

Pinnen met een reguliere bankpas is in Cuba niet mogelijk. Nederlandse giro- en bankpassen zijn in Cuba niet bruikbaar. Creditcards gelieerd aan Amerikaanse banken en dollar travellercheques worden geweigerd. De Ambassade adviseert u dan ook voldoende contant geld (EURO) mee te nemen om deze ter plaatse om te wisselen in CUC.

Voor sommige betalingen is het mogelijk in Nederland uitgegeven Visa en Mastercard creditcards te gebruiken (in de duurdere hotels). In de meeste steden kunt u met een Visa creditcard gebruik maken van bankautomaten (met pincode!). Vaak bevinden deze bankautomaten zich op straat. U dient daarom goed op te passen voor personen die u uw geld afhandig willen maken. Het is niet mogelijk via Western Union of soortgelijke organisaties geld naar Cuba over te maken.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim van tevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Er worden in Cuba geen vaccinaties verplicht gesteld. Wel worden voor Cuba vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In Cuba komt dengue voor, een virus dat overgedragen wordt door de tijger mug. Er bestaat geen behandeling of vaccin tegen dit virus, daarom raden wij u aan om een effectieve muggenspray mee te nemen en deze met name ook overdag te gebruiken en draag bedekkende kleding.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Identificatieplicht

In verband met de op Cuba bestaande identificatieplicht is het raadzaam altijd een fotokopie van uw paspoort bij u te hebben. U wordt geadviseerd uw originele paspoort, evenals andere waardevolle zaken, op een veilige plaats te bewaren (dicht op het lichaam) of in bewaring te geven (bijv. hotelkluis). Mail een scan van uw reisdocumenten naar uw eigen e-mail adres, als deze vanuit het buitenland geopend kan worden. Dit versnelt, bij eventueel verlies van uw reisdocumenten, de aanvraagprocedure voor afgifte van een nooddocument.

Openingstijden

De winkels zijn dagelijkse geopend van 09:30 t/m 12:30 en van 14:00 tot 17:00. Winkeltijden kunnen per omgeving verschillen.

De banken en postkantoren zijn meestal geopend van 08:30 t/m 12:00 en 13:30 tot 15:00.

Reisdocumenten

Passagiers reizend als toerist met een verblijf van minder dan 30 dagen moeten in het bezit zijn van het volgende (tenzij anders voorgeschreven):
- geldig paspoort
- toeristenkaart (visum)
- ziektekostenverzekering

Passagiers geboren in Cuba met een dubbele nationaliteit moeten in het bezit zijn van het volgende:
- geldig Cubaanse paspoort.

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Cuba een toeristenkaart (visum) verplicht. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

Laat VisumCentrale u helpen bij het aanvragen van uw visum.

Voordat u op reis gaat moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen is echter lastig en kost vaak veel tijd. NRV werkt voor de visumbemiddeling samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas.

Middels onderstaande links kunt u tegen gereduceerde bemiddelingskosten het visum aan vragen via CIBT.

Klik hier wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft voor alle benodigde informatie en Klik hier wanneer u de Belgische nationaliteit heeft.

Iedere buitenlandse bezoeker wordt bij aankomst in Cuba verplicht om bewijs van een geldige ziektekostenverzekering te laten zien. Dit moet een Engelstalige verklaring zijn.

Vanaf 26 juni 2012 dienen kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer bijgeschreven worden in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum ook niet meer geldig.

Tijdsverschil

In Cuba is het, het hele jaar door 6 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta (CUC).

Voltage

Het voltage is in Cuba 110 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u onder Praktisch het type stekker voor Cuba kunt checken.

+- FAQ

+ Open - Sluiten

Een reis boeken bij NRV

+Hoe kan ik een prijsoverzicht van mijn gewenste reis krijgen?

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+- Optionele excursies

+ Open - Sluiten

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Bezoek sigarenfabriek & rummuseum

Tijdens deze excursie wordt u vervoert per coco-taxi (eivormige, riksja-achtige taxi). Onderweg brengt u een bezoek aan een sigarenfabriekje, waar een Engelssprekende gids u alles vertelt over hoe sigaren worden gemaakt. Vervolgens leert u in het rum...

Tijdens deze excursie wordt u vervoert per coco-taxi (eivormige, riksja-achtige taxi). Onderweg brengt u een bezoek aan een sigarenfabriekje, waar een Engelssprekende gids u alles vertelt over hoe sigaren worden gemaakt. Vervolgens leert u in het rummuseum alles over het proces van de rumproductie. Na afloop krijgt u uiteraard de kans om deze wereldberoemde Cubaanse rum te proeven! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar afloop weer teruggebracht. Vertrek: maandag t/m vrijdag Duur: 3 uur Inclusief: vervoer per coco-taxi en Engelssprekende gids. Deze excursie wordt op privé basis uitgevoerd.
Minimaal 2 personen - Prijs ca. 70 CUC per persoon Van 25 t/m 27 juli zijn de revolutie herdenkingsdagen. Door deze feestdagen zijn de sigarenfabrieken in ieder geval gesloten van 22 juli t/m 1 augustus. Het kan voorkomen dat de sigarenfabrieken tot half augustus gesloten blijven, maar dit verschilt per streek.

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 personen - Prijs ca. 70 CUC per persoon

Van 25 t/m 27 juli zijn de revolutie herdenkingsdagen. Door deze feestdagen zijn de sigarenfabrieken in ieder geval gesloten van 22 juli t/m 1 augustus. Het kan voorkomen dat de sigarenfabrieken tot half augustus gesloten blijven, maar dit verschilt per streek.

Tropicana Show

’s Avonds geniet u van de legendarische Tropicana Show, een swingend spektakel vol iconische Cubaanse muziek en dans, in de club waar sterren als Nat King Cole en Josephine Baker op het podium hebben gestaan. In de openlucht, opgeven door ene tropisc...

’s Avonds geniet u van de legendarische Tropicana Show, een swingend spektakel vol iconische Cubaanse muziek en dans, in de club waar sterren als Nat King Cole en Josephine Baker op het podium hebben gestaan. In de openlucht, opgeven door ene tropische tuin, ziet u de meest spectaculaire cabaret show van Cuba. U wordt opgehaald bij uw hotel en kunt na afloop één van de vele taxi’s nemen terug naar uw hotel. Toegankelijk vanaf 18 jaar. Formele kleding is vereist. Vertrek: dinsdag t/m zondag Duur: 1,5-2 uur Inclusief: transfer naar de Tropicana Show, show met welkomstcocktail en per twee personen 1/2 fles Havana rum en twee cola's Exclusief: diner en taxi terug naar het hotel.
Minimaal 2 personen - Prijs ca. 110 CUC per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 personen - Prijs ca. 110 CUC per persoon

Classic Tour in Amerikaanse Oldtimer

Tijdens de Classic Tour maakt u een leuke 3 uur durende rit in een klassieke Amerikaanse oldtimer, langs verschillende bezienswaardigheden van Havana. Zo ziet u de beroemde boulevard Malecón, de wijk Miramar met mooie koloniale gebouwen, het enorme p...

Tijdens de Classic Tour maakt u een leuke 3 uur durende rit in een klassieke Amerikaanse oldtimer, langs verschillende bezienswaardigheden van Havana. Zo ziet u de beroemde boulevard Malecón, de wijk Miramar met mooie koloniale gebouwen, het enorme plein Plaza de la Revolución en de moderne wijk Vedado. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar afloop weer teruggebracht. Vertrek: dagelijks Duur: 3 uur Inclusief: vervoer per oldtimer en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 personen - Prijs ca. 60 CUC per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 personen - Prijs ca. 60 CUC per persoon

Optreden Legendarios del Guajirito – eerbetoon aan de Buena Vista Social Club

’s Avonds geniet u van een muzikaal optreden van Legendarios del Guajirito, met onder anderen twee bandleden van de wereldberoemde Buena Vista Social Club en drie bandleden van de Afro-Cuban All Stars. Ze hebben internationaal veel succes gehad met t...

’s Avonds geniet u van een muzikaal optreden van Legendarios del Guajirito, met onder anderen twee bandleden van de wereldberoemde Buena Vista Social Club en drie bandleden van de Afro-Cuban All Stars. Ze hebben internationaal veel succes gehad met twee Grammy’s en nog eens twee Grammy nominaties. El Guajirito is een plek voor toeristen die op zoek zijn naar de verloren nirvana van de jaren 50, beroemd gemaakt door het succes van de Buena Vista Social Club. Vertrek: dagelijks Duur: 2 uur Inclusief: voorgerecht, cocktail, driegangendiner en show Exclusief: vervoer.
Minimaal 2 personen - Prijs ca. 50 CUC per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 personen - Prijs ca. 50 CUC per persoon

Catamaran cruise incl. zwemmen met dolfijnen en snorkelen

U neemt deel aan een onvergetelijke dagexcursie op een catamaran, waarbij u de kans krijgt om met dolfijnen te zwemmen en kunt snorkelen bij een prachtig koraalrif. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar afloop weer teruggebracht. Vertrek: dagelij...

U neemt deel aan een onvergetelijke dagexcursie op een catamaran, waarbij u de kans krijgt om met dolfijnen te zwemmen en kunt snorkelen bij een prachtig koraalrif. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar afloop weer teruggebracht. Vertrek: dagelijks Duur: hele dag Inclusief: vervoer, open bar, lunch en Engelssprekende gids. Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Minimaal 1 persoon - Prijs ca. 134 CUC per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 1 persoon - Prijs ca. 134 CUC per persoon

Bootavontuur met speedboot

Tijdens dit 2 uur durend ‘bootavontuur’ vol actie en snelheid scheurt u in een speedboot over de zee en door mangrovebossen. Onderweg brengt u een bezoek aan een kleine dierentuin op één van de eilanden voor de kust. U wordt opgehaald bij uw hotel en...

Tijdens dit 2 uur durend ‘bootavontuur’ vol actie en snelheid scheurt u in een speedboot over de zee en door mangrovebossen. Onderweg brengt u een bezoek aan een kleine dierentuin op één van de eilanden voor de kust. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar afloop weer teruggebracht. Alleen mogelijk vanaf 18 jaar. Vertrek: dagelijks Duur: ca. 2 uur Inclusief: vervoer en Engelssprekende gids. Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Minimaal 2 personen - Prijs ca. 90 CUC per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 personen - Prijs ca. 90 CUC per persoon

Offroad jeepsafari, incl. boottocht, picknick-lunch en zwemmen in de Cueva de Saturno-grot

Maak een spectaculaire jeepsafari waarbij u onder begeleiding van een enthousiaste Engelssprekende gids offroad gaat, een boottrip maakt op de Canimar-rivier, luncht in de natuur en de Cueva de Saturno-grot bezoekt waar u heerlijk kunt zwemmen. U rij...

Maak een spectaculaire jeepsafari waarbij u onder begeleiding van een enthousiaste Engelssprekende gids offroad gaat, een boottrip maakt op de Canimar-rivier, luncht in de natuur en de Cueva de Saturno-grot bezoekt waar u heerlijk kunt zwemmen. U rijdt zelf, dus vergeet uw rijbewijs niet! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar afloop weer teruggebracht. Vier personen per jeep. Vertrek: dagelijks Duur: hele dag Inclusief: vervoer per jeep en boot, picknicklunch en Engelssprekende gids. Deze excursie wordt in internationaal gezelschap uitgevoerd.
Minimaal 2 personen - Prijs ca. 85 CUC per persoon

Meer info >

Minder info >

Minimaal 2 personen - Prijs ca. 85 CUC per persoon

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

http://www.nrv.nl/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

16 dagen Hoogtepunten van Cuba: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Havana

02Havana

03Havana

04Havana - Viñales Vallei - Havana

05Havana - Santa Clara

06Santa Clara - Cienfuegos - Trinidad

07Trinidad

08Trinidad - Sancti Spíritus

09Sancti Spíritus - Santiago de Cuba

10Santiago de Cuba

11Santiago de Cuba - Camagüey

12Camagüey - Varadero

13 / 14Varadero

15Varadero - Havana - Amsterdam

16Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam