Havana
Havana
De Viñales vallei
De Viñales vallei
Tabaksplantage
Tabaksplantage
Varadero
Varadero

Cuba Completa (vertrek 2024)

Groepsreis | 18 dagen v.a.
2299i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-10-2024
Reisduur
18dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Rondreizen > Rondreizen Cuba > Groepsreizen Cuba > Cuba Completa (vertrek 2024)
Inclusief excursies en entreegelden
Per oldtimer door Havana en per fietstaxi door Camagüey
Stadsbezoek aan Havana, Cienfuegos, Trinidad, Bayamo en Santiago de Cuba
Wandelen door de Viñalesvallei incl. bezoek aan tabak- en koffieplantages
Relaxen aan het witte strand van Varadero (o.b.v. all inclusive)
Kleine groepen met max. 22 deelnemers

Maak kennis met authentiek Cuba

Welkom in kleurrijk Cuba – land van salsa, oldtimers en sigaren. De enthousiaste Nederlandssprekende reisleiding neemt u mee naar oude steden, waar de kleurrijke huizen en geplaveide straatjes nog dezelfde grandeur uitstralen als vroeger, en laat u kennismaken met het groene landschap en vurige karakter van de Cubanen. Tot slot geniet u een aantal dagen heerlijk na op een hagelwit strand in een all-inclusive resort.

"Goede organisatie, afwisselende reis. Geweldige (Nederlandssprekende) gids Alex en chauffeur Miquel. Goede hotels, af en toe iets minder met eten/ontbijt maar gezien de beperkte middelen van de bevolking meer dan oké. "

Van Dorst

| Beoordeling: 9

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Aankomst in Havana

Vertrek luchthaven
Heenvlucht
Ontmoeting met Nederlandssprekende reisleider
Overnachting in Havana

Voormalige koloniale steden, paradijselijke stranden, aanstekelijke muziek, dans, rum, sigaren en klassieke auto’s: begrijpelijk dat Cuba zo’n geliefde vakantiebestemming is. Nog even en ook u maakt kennis met de unieke eilandsfeer. Op de luchthaven staat de lokale Nederlandssprekende reisleider al op u te wachten. Per transfer worden we naar ons hotel in Havana gebracht. Overnachting in Havana.

Goed om te weten

Bij aankomst ontvangt u een WiFi kaart om de eerste berichten naar huis te sturen.

DAG
02

Havana

Havana, Oldtimers
Stadswandeling Havana (ca. 3 uur)
Tour per oldtimer door de stad (ca. 2 uur)
Welkomstdiner in een lokale 'paladar'
Overnachting in Havana

Een geweldige eerste dag! Vandaag maken we kennis met Havana: één van de mooiste steden van Cuba. Na het ontbijt neemt de reisleider u mee op een rustige stadswandeling. Prettig om Havana lopend te bekijken, zo ervaren we het leven op straat van dichtbij. We gaan eerst naar Oud-Havana. U begrijpt vast waarom UNESCO deze wijk tot Werelderfgoed uitriep. We zien er prachtige kerken, stadspaleizen en sfeervolle pleinen, zoals het door oude gebouwen en musea omgeven Plaza de Armas. We bezoeken het Palacio del Segundo Cabo met een interessante afdeling over de invloed van de Nederlandse cartografie.

Na een lichte lunch (inclusief) stappen we in kleurrijke oldtimers. Wat een ervaring om in deze legendarische auto’s door Havana te rijden! We flaneren over de Paseo del Prado en de Malecón Boulevard, en rijden langs statige herenhuizen in de chique wijk Miramar, zien parken in de groene wijk Vedado en passeren het sprookjesachtige bos langs de Almendares-rivier. Eind van de middag zijn we terug in het hotel. ’s Avonds genieten we samen van een welkomstdiner in een paladar (lokaal restaurant). Gezellig om elkaar zo wat beter te leren kennen.

Weetje

De reden dat u zoveel oldtimers uit de jaren vijftig ziet rijden in Cuba, is dat Fidel Castro de verkoop van Amerikaanse auto’s van vóór de revolutie (1959) verbood. De Buicks, Pontiacs en Chryslers vormen tegenwoordig een toeristische trekpleister.

DAG
03

Havana - Viñales (ca. 190 km)

Viñales
Natuurwandeling door de groene Silenciovallei (ca. 2,5 uur)
Bezoek tabaksplantage: ontdek het geheim achter de Cubaanse sigaren
Overnachting in Viñales

We verruilen het levendige Havana voor weelderige natuur. Op naar de Viñalesvallei, dé tabaksregio van Cuba – een hoogtepunt volgens vele reizigers. Wat een prachtig ongerept gebied! Betoverd bekijken we de vele ‘mogotes’ (kalksteenheuvels), die als ronde bulten uit het groene landschap omhoog rijzen. Het tempo van het alledaagse leven ligt hier duidelijk lager dan in de stad. Misschien ziet u onderweg boeren die met een os het land bewerken, of passeren we plattelandsbewoners op paardenkarren. Tijdens een wandeling door de beeldschone Silencio-vallei ervaren we de natuurlijke schoonheid in alle rust. Heerlijk, zoveel groen om ons heen. Onze lunch in de rustieke Agroecológica El Paraíso (inclusief) is minstens zo relaxt. Op de gezellig gedekte tafel staan verschillende schalen met eten. Vooral de lokaal verbouwde biologische producten proeft u vast graag – u kijkt zelfs uit op de moestuin! Tot slot bezoeken we een tabaksplantage. Natuurlijk willen we alles te weten komen over de wereldberoemde Cubaanse sigaren. Wie weet rolt u hier zelf wel een perfecte Cubaanse sigaar? Vanavond logeren we in een comfortabel hotel in de Viñalesvallei.

Weetje

Cubanen maken jaarlijks zo’n 350 miljoen sigaren. Sigaarmerken als Cohiba en Montecristo zijn wereldberoemd. Een ‘goede’ sigaar veert mee als je hem indrukt. Pas na 9 maanden training mag iemand zich professioneel sigarenroller noemen.

DAG
04

Viñalesvallei - Las Terrazas (ca. 120 km)

Las Terrazas
Verfrissende duik in de waterval van Soroa
Bezoek aan voormalig koffieplantage
Duik in de natuurlijke baden Baños del San Juan
Overnachting in Las Terrazas

Met onze zwemspullen stappen we ’s morgens in de bus. We gaan op weg naar het groene Las Terrazas, waar we vanavond slapen. Onderweg maken we drie leuke tussenstops. Eerst stappen we uit bij de mooie waterval in Soroa. Trek gerust uw zwemkleding aan als u wilt, de poel onderaan de waterval is heerlijk verfrissend. Houd uw zwemspullen hierna nog even bij de hand. Na een interessant bezoek aan een voormalige koffieplantage, rijden we naar de natuurlijke baden van Baños de San Juan – een geliefde plek om even af te koelen. Stap gerust in een van de natuurlijke baden bij de verschillende kleine watervallen. Volgens de Cubanen verlengen de bijzondere mineralen in het water je leven met één dag. Leuk om te weten! Vervolgens rijden we door naar Las Terrazas. Veel mensen zien Las Terrazas als het voorbeeld van de groene revolutie: een groot herbebossingsproject veranderde de ooit kale heuvels van het omliggende Sierra del Rosario-gebied in een groene oase. Prachtig, die palmen, varens, orchideeën en andere tropische vegetatie. De vele vogelgeluiden zullen u als muziek in de oren klinken! Kijk goed om u heen. Misschien ziet u wel een bijzondere vogel, zoals een felgekleurde inheemse kolibrie, of luidkeels zingende Cubaanse trogón.

Goed om te weten

In de avond is er een cocktail workshop in het hotel en kunt u meedoen aan één van de bekendste Cubaanse spellen: Domino.

DAG
05

Las Terrazas - Cienfuegos (ca. 360 km)

Cuba, Zapata
Zwemmen tussen tropische vissen in Cueva de los Peces
Overnachting in Cienfuegos

We verlaten Las Terrazas. Vanavond slapen we in de charmante historische havenstad Cienfuegos. We rijden via het Zapata-schiereiland. Dit enorme moerasgebied met mangroves is het meest veelzijdige wildreservaat van de Caribbean: een paradijs voor natuurliefhebbers. Let goed op de omgeving! Wie weet heeft u geluk en ziet u roze flamingo’s, bontgekleurde papegaaien, of één van de beschermde krokodillen die hier leven. Via de Varkensbaai (geen stop) rijden we naar Cueva de los Peces. In Cueva de los Peces nemen we een verfrissende duik in de 70 meter diepe cenote. In het doorzichtige blauwe water zwemmen schitterende tropische vissen! Hierna rijden we door naar de eindbestemming van vandaag, Cienfuegos. Overnachting in Cienfuegos.

Weetje

Bij de Varkensbaai vond in april 1961 de mislukte invasie plaats waar rechtse Cubaanse bannelingen, gesteund door de Amerikaanse CIA, probeerden om het linke bewind van Fidel Castro omver te werpen.

DAG
06

Cienfuegos - Sancti Spiritus (ca. 148 km)

Cuba, Cienfueogos
Stadstour Cienfuegos: nostalgische sfeer proeven
Verborgen parel: lokale boerenmarkt bezoeken in Sancti Spiritus
Overnachting in Sancti Spiritus

We beginnen de dag met een stadstour door Cienfuegos: de ‘Parel van het Zuiden’. Een passende koosnaam. Cienfuegos heeft prachtige historische huizen, elegante villa’s en paleizen, een malecón (wandelboulevard) langs de baai en één van de aantrekkelijkste winkelstraten van Cuba. We zien onder andere Parque José Martí, Teatro Tomás Terry, Palácio de Gobierno en Palácio del Valle. Dan rijden we naar het wat afgelegen Sancti Spíritus, waar we een lokale boerenmarkt bezoeken. We genieten van het authentieke karakter van Sancti Spíritus. De gebouwen, pleinen en bruggen ademen nog duidelijk de sfeer van een rijk verleden. Kijk rustig rond op de markt, het is een ideale plek om het alledaagse lokale leven van dichtbij te ervaren. Overnachting in Sancti Spiritus.

Weetje

Cubanen houden van flirten. Mannen noemen een vrouw die zij aantrekkelijk vinden vaak ‘manguita’ – afgeleid van de in Cuba ooit schaarse, populaire mangovrucht.

DAG
07

Sancti Spiritus – Bayamo – Santiago de Cuba (ca. 524 km)

Cuba, Santiago de Cuba
Tussenstop in het authentieke Bayamo
Overnachting Santiago de Cuba

Vandaag vertrekken we naar het swingende Santiago de Cuba – de meest ‘Cubaanse’ stad van het eiland. Het is de stad waar de revolutie begon. We hebben een lange rit voor de boeg. We maken een tussenstop in de stad Bayamo: de geboorteplaats van Carlos Manuel Céspedes, Cuba’s ‘vader des vaderlands’.

Bayamo speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsoorlogen met Spanje. Bekijk de historische gebouwen die de stadsbrand in 1869 overleefden en proef de authentieke sfeer. Het voelt net alsof de tijd hier stilstond: paardenkarren zijn duidelijk nog steeds een alledaags lokaal vervoersmiddel in Bayamo. Na het bezoek aan Bayamo rijden we door naar ons hotel in Santiago de Cuba. Deze bruisende stad is de bakermat van veel muzieksoorten en dansstijlen. Dat merk je meteen: op veel plekken in de stad hoor je live muziek en zie je mensen dansen. Overnachting in Santiago de Cuba.

DAG
08

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba
Highlights van Santiago de Cuba samen verkennen
Vrije middag
Overnachting in Santiago de Cuba

Op verkenning in Santiago de Cuba. We maken een wandeling door het centrum. Geniet van het levendige Parque Céspedes, het centrale stadsplein, waar jong en oud komen flaneren, roddelen, flirten of gewoon ontspannen. De omliggende gebouwen zorgen voor een bijzondere sfeer op het plein. Bewonder de kathedraal waar Cuba’s veroveraar Diego Velázquez mogelijk begraven ligt en bekijk het stadhuis waar Fidel Castro het Cubaanse volk voor het eerst toesprak. Slenter door de straatjes rond het plein, langs het carnavalsmuseum, Casa de la Trova en Bacardí-museum. Wat een levendige stad! De begraafplaats Ifigenia fascineert u vast: de statige witte grafmonumenten van presidenten, muziekidolen en andere prominente Cubanen geven de plek een bijzondere uitstraling. Tot slot bezoeken we het imposante, net buiten de stad gelegen fort El Morro. Ontdek tijdens uw vrije middag nog meer bijzondere plekken in Santiago de Cuba. De stad kent een rijke geschiedenis: Fidel Castro riep de Cubaanse Revolutie uit, Don Facundi Bacardí begon zijn imposante rum-imperium en de Cubaanse son-muziek ontstond hier.

Weetje

Santiago de Cuba ligt tegenover Jamaica en Haïti: dit verklaart de Caraïbische sfeer. De inwoners staan erom bekend dat ze van feesten houden. Het echte alledaagse Cubaanse leven ervaar je hier sterker dan in het nog bekendere Havana.

DAG
09

Santiago de Cuba – El Cobre – Playa Guardalavaca (ca. 186 km)

Cuba, Playa Guardalavaca
Bezoek bedevaarsoord: El Cobre Basiliek bewonderen
Verblijf o.b.v. all inclusive in Playa Guardalavaca
Overnachting in Playa Guardalavaca

Na het ontbijt stappen we in de bus. Eerst rijden we van Santiago de Cuba naar het nabijgelegen El Cobre: de meest heilige plaats op Cuba. Uiteraard bezoeken we hier de beroemde basiliek, die voluit Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre heet – het bedevaartsoord van Cubanen en vele katholieken wereldwijd. Meerdere pausen en beroemdheden bezochten deze plek. Cubaanse atleten offerden hier zelfs hun Olympische medailles aan de beschermheilige van Cuba, de Maagd der Barmhartigheid. Ook indrukwekkend: Ernest Hemingway liet zijn Nobelprijs achter in de Basílica, als geschenk aan het Cubaanse volk. We zien de mooie kerk al van veraf op een heuvel liggen. Een prachtige plek. Geniet van het weidse uitzicht, bewonder het imposante bouwwerk, bekijk de zwarte Madonna en zie hoe Cubaanse gelovigen haar aanbidden. In de middag arriveren we in Playa Guardalavaca. Het langgerekte zandstrand met palmbomen en doorzichtige blauwe zee versterken ongetwijfeld uw vakantiegevoel. Bestel een koel drankje en geniet van dit heerlijke rustmoment tijdens de reis. Overnachting in Playa Guardalavaca.

DAG
10

Playa Guardalavaca – Camagüey (ca. 265 km)

Camaguey, Fietstaxi
Rondrit door Camagüey in een fietstaxi
Overnachting in Camagüey

We reizen door naar het historische Camagüey. De stad behoort tot de best bewaarde en grootste historische centra van het eiland. Kenmerkend voor Camagüey zijn de ‘tinajones’, de terracotta kruiken waarin mensen regenwater opvangen. U ziet ze veel in de stad. Na aankomst maken we een stadstour met een fietstaxi (‘bicitaxi’). Een ideale manier om de kronkelige straatjes, prachtige pleinen, oude kerken, kathedraal en huizen van Camagüey te verkennen. Het 16e-eeuwse centrum voelt aan als een doolhof! Grappig genoeg heeft dit juist een praktische oorzaak: het labyrintachtige stratenplan diende vroeger om de piraten die Camagüey vaak aanvielen te misleiden. Overnachting in Camagüey.

Weetje

Camagüey (UNESCO Werelderfgoed) lag oorspronkelijk dichter bij de kust. Vanwege de vele piratenaanvallen verplaatste de stad beetje bij beetje richting het binnenland.

DAG
11

Camagüey – Trinidad (ca. 260 km)

Manaca Iznaga
Tussenstop: uitzicht bekijken vanaf de Manaca Iznaga-toren
Historisch Trinidad verkennen
Overnachting in Trinidad

Via Valle de los Ingenios, een vallei vol uitgestrekte suikerrietplantages, rijden we naar Trinidad. Bij de oude plantage Manaca Iznaga stappen we uit. Beklim hier als u wilt de 45 meter hoge monumentale toren van waaruit plantagehouders hun land en slaven in de gaten hielden. Vanaf de top heeft u een weids uitzicht over de omgeving. Dan rijden we naar het mooie Trinidad – een grote favoriet van reizigers. De 16e-eeuwse stad is net een sfeervol openluchtmuseum, met zijn felgekleurde huizen, geplaveide straatjes en autovrije centrum met paarden. Na aankomst verkennen we samen het oude centrum van Trinidad. We wandelen over de Plaza Mayor met het gele San Francisco klooster. We bezoeken het Museo Romantico. Het museum is ondergebracht in een schitterend huis, het Palacio Brunet. Dit bouwwerk dateert uit de achttiende eeuw. De tentoongestelde objecten geven een goed beeld weer van hoe de rijkere klasse in het Cuba van de achttiende eeuw leefden. Vanaf de bovenste verdieping hebben we een prachtig uitzicht over Trinidad. Een leuk vooruitzicht: de komende twee nachten logeren we in een sfeervolle, comfortabele ‘casa particular’, de Cubaanse variant van een bed & breakfast. Geweldig om zo kennis te maken met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen!

Goed om te weten

Uw kamer in de ‘casa particular’ (bed & breakfast) in Trinidad heeft een privébadkamer en airconditioning of fan.

DAG
12

Trinidad

Cuba, Trinidad
Afkoelen bij de idyllische El Cubano-waterval
Vrije middag in Trinidad
Overnachting in Trinidad

Trek ’s ochtends uw wandelschoenen aan en pak uw zwemspullen. We gaan de natuur in. Na het ontbijt brengt onze privéchauffeur ons naar de prachtig glooiende Escambray-heuvels, die u al zag liggen vanuit Trinidad. Hier volgen we een betoverende wandelroute naar de El Cubano-waterval. De middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld door de kleurrijke kleine straten en geniet van zwoele Cubaanse muziek op een terras. Proef eventueel canchánchara, een typisch Cubaans drankje op basis van rum, honing en citroensap: minder bekend dan cuba libre, maar volgens liefhebbers net zo lekker. Overnachting in Trinidad.

Weetje

De ritmische klanken van traditionele volkse muzieksoorten als trova en son – de meerstemmig gezongen muziekstijl werd wereldwijd bekend dankzij de Buena Vista Social Club, Cuba’s succesvolste band ooit.

DAG
13

Trinidad – Santa Clara – Varadero (ca. 328 km)

Cuba, Santa Clara
Mausoleum van Che Guevara in Santa Clara bezichtigen
Vrije middag Varadero
Afscheid van Nederlandssprekende reisleider
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

In de ochtend verlaten we Trinidad en rijden we door naar Santa Clara, bekend vanwege Ernesto ‘Che’ Guevara. Hier bracht Guevara in 1958 de beslissende slag toe aan het leger van Batista. De weg naar Havana lag hierna voor hem open – de revolutie zegevierde en Fidel Castro kwam aan de macht. We bezichtigen het mausoleum van Che Guevara en bedenken hoeveel hij betekende voor de Cubaanse geschiedenis. Bijzonder dat zijn stoffelijke resten hier pas sinds 1997 begraven liggen. De guerrillastrijder stierf maar liefst dertig jaar eerder in Bolivia. Vervolgens rijden we verder naar het paradijselijke Varadero.

U kijkt vast uit naar het heerlijke toetje van de rondreis: ons all-inclusive verblijf aan het paradijselijke strand van Varadero. Een droomplek! De badplaats staat bekend om zijn 21 kilometer lange hagelwitte zandstrand en azuurblauwe zee. De mooie onderwaterwereld voor de kust en de diverse watersportfaciliteiten maken het ideale vakantieplaatje af. Na aankomst nemen we afscheid van onze Nederlandssprekende reisleider. In Varadero is een lokale Engelssprekende gids aanwezig die u desgewenst bijstaat tot aan uw vertrek. Geniet de komende vrije dagen van uw ontspannen strandverblijf!

Goed om te weten

Het mausoleum van Che Guevara is gesloten op maandag. De reisleider zorgt ter plaatse voor een alternatief.

Weetje

Cuba libre, een mix van rum en cola, is wereldberoemd. Het ontstond rond 1900, toen de Amerikanen Cuba bevrijdden van de Spanjaarden. Een officier bestelde in een bar een cola met rum, en proostte met zijn soldaten op een vrij Cuba: Cuba libre!

DAG
14

Varadero

Duiken in Varadero
Vrije dag in Varadero
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Een heerlijke vrije dag in Varadero. Geniet van het mooie strand, de blauwe zee en de fantastische temperaturen. Ook een dag bij het zwembad van uw hotel met een drankje in uw hand behoort tot de mogelijkheden. U kunt ook vandaag weer kiezen om deel te nemen aan één van de leuke optionele excursies.

DAG
15

Varadero

Cuba, Varadero
Vrije dag in Varadero
Derde overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Nog een volle dag om van het tropische Varadero te genieten. Pak nog een dagje strand, boek een leuke optionele excursie of bezoek de souvenirmarkt van de badplaats. In het centrum vindt u verschillende marktkramen met souvenirs, schilderijen, tassen maar ook producten gemaakt van hout, kokosnoot, schelpen en kralen.

DAG
16

Varadero

Varadero
Vrije dag in Varadero
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Een vrije dag om te genieten van de zon, de zee en het strand. Wat een vakantiegevoel!

DAG
17

Varadero

Onderwaterwereld Varadero
Vrije dag in Varadero
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Geniet van uw laatste volledige dag aan het strand van Varadero. Maak nog een laatste verfrissende duik en geniet van een heerlijke cocktail.

DAG
18

Vertrek vanuit Varadero (ca. 170 km)

Varadero strand auto
Vertrek Varadero
Terugvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Beleef uw laatste heerlijke vakantiemomenten in Varadero op uw eigen manier. Koop bijvoorbeeld nog wat mooie souvenirs, ontspan bij het zwembad, of maak uw laatste vakantiefoto’s van het weergaloze uitzicht op zee. Dan spoelen we het zand uit onze haren en pakken we onze bagage in. Aan het eind van de middag rijden we met een privétransfer naar het luchthaven in Havana. Vanaf hier vliegen we terug. Tijdens de vlucht hebben we volop gelegenheid om na te genieten: we overnachten in het vliegtuig.

DAG
19

Aankomst in Nederland

Aankomst luchthaven
Aankomst

Met een ontspannen vakantiegevoel landen we op de luchthaven. De komende tijd denkt u vast met heimwee terug aan de highlights, mooie verborgen plekken, hartelijke bevolking, zwoele muziek, warmbloedige dans en tropische stranden. Na deze rondreis weet u zeker: Cuba’s imago van ideaal vakantie-eiland klopt helemaal!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Upgraden

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Luxer genieten? Trakteer uzelf.

Meer luxe en comfort tijdens uw strandverblijf van uw rondreis? Kies dan uit diverse mooie opties. De meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze vindt u door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. Daar kunt u ook boeken.

Hotel Meliá Varadero

Varadero

-

Hotel Meliá Varadero

Vijfsterren

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en co...

per persoonvanaf 95
117
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en comfortabele kamers die allemaal een privé balkon hebben.

Het resort ligt aan een prachtige kustlijn die kliffen, wit zand en zeer kalm water combineert. Meliá Varadero ligt een paar meter van de Varadero Golf Club vandaan.

De kamers in het hotel beschikken over airconditioning, TV, minibar, balkon en badkamer met bad en/of douche.

Op de begane grond van het centrale gebouw bevindt zich restaurant Fuerteventura waar u kunt genieten van internationale en Cubaanse gerechten. Voor een lichte maaltijd en lekkere cocktails op een dag dat u aan het genieten bent van het strand, kunt u terecht bij bar Varadero.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of de zee of kom helemaal tot rust in het wellness centrum.

Liever toch wat meer actie en teamwork? Het resort heeft tennis- en beachvolleybal velden waar u gebruik van kunt maken. Er zijn ook talloze bordspellen en een intensief programma met dagelijkse activiteiten aanwezig. 's Avonds zorgen de themashows voor een gezellige tijd.

8

09-03-2024

9

09-03-2024

Net hotel, wel heel grootschalig. Gelukkig is er in kleinere restaurants te reserveren.

Sluit meer info

Hotel Paradisus Varadero

Varadero

-

Hotel Paradisus Varadero

Vijfsterren

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstek...

per persoonvanaf 117
139
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstekend animatieprogramma. Dit 5-sterren eco-resort ligt in een prachtig strandgebied en is de perfecte keuze voor een vakantie in Cuba.

Dit 5-sterren resort heeft direct toegang tot Varadero Beach. Bent u het strand even zat? Aan de andere kant van het resort bevindt zich het natuurreservaat Varahicacos. Hier kunt u eeuwenoude grotten bezoeken.

De aantrekkelijke kamers beschikken allemaal over een balkon met uitzicht over de zee of mooie tuinen, airconditioning, TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.

Paradisus Varadero Resort & Spa heeft toegang tot het Varadero Beach. Daarnaast beschikt het hotel ook over een aantal verschillende zwembaden. Het grootste zwembad beschikt zelfs over een poolbar. Restaurant Turey is een à la carte restaurant waar elegantie en verfijning de boventonen voeren. In restaurant Ara geniet u van een aantrekkelijk internationaal buffetmenu in een informele sfeer met showcooking. In restarant Vento kunt u genieten van een smakelijke mediterrane keuken met als hoogtepunt een uitstekende wijnkaart. In het hotel is ook een wellnesscentrum aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen.

Sluit meer info

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Trinidad by Night

Trinidad - Trinidad by Night

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de...

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de gemaakte reservering). De nacht wordt vervolgd in La Casa de la Trova, waar kunt genieten van salsa, rumba en son muziek. Bewonder hier ook zeker de flitsende salsadansers! Aan het einde van de excursie brengt uw gids u terug naar uw accommodatie.

Alleen mogelijk vanaf 18 jaar.
Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
Deze excursie is aan het begin van uw reis te boeken bij de reisleider.Minimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $49 vanaf 2 personen
- ca. $39 vanaf 4 personen
- ca. $29 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Trinidad Percussie Instrumenten

Trinidad - Percussie en salsa les in Trinidad

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de ...

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de Salsa-voorouders). Ook krijgt u een presentatie over de vier basisinstrumenten van de Cubaanse percussie. Leer verschillende ritmes te herkennen wanneer deze instrumenten bespeeld worden. Hierna is het tijd om de heupjes los te gooien! U leert verschillende basispassen van de Rumba en de link met Salsa. In de salsa les leert u vier verschillende basis salsa danspassen en aan het einde van de les danst u op een georganiseerde choreografie van een Cubaanse dans.

Vertrek: Maandag tot en met vrijdag in de ochtend of namiddag
Duur: 1.5 uur
Inclusief: Engelssprekende gidsMinimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $42 vanaf 2 personen
- ca. $37 vanaf 4 personen
- ca. $36 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Vissen Varadero

Varadero - Diepzeevissen Varadero

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt ...

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt u verschillende vissen.

Vertrek: dagelijks vanaf 08:00 AM.
Duur: 5 uur
Inclusief: transfer van/naar La Marina, snack aan boordMinimaal 2 personen - Prijzen per persoon:
- ca. $270 vanaf 2 personen
- ca. $147 vanaf 4 personen
- ca. $181 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Varadero, duiken

Varadero - Duiken in Varadero

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richtin...

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richting het duikgebied. U heeft de mogelijkheid om op twee verschillende plekken te duiken (gebaseerd op de kennis van de klanten). Geniet hier zeker van de onderwaterwereld van Cuba! Rond het middaguur keert u terug naar de jachthaven en vervolgens richting het hotel.

Minimale leeftijd: 18 jaar of ouder
Vertrek: dagelijks (alleen mogelijk in de ochtenden om 08:00 uur)
Duur: 3 uur
Voorwaarden: Duikbrevet verplicht en moet worden getoond. Test in het zwembad als de laatste duik ouder is dan een jaar. Geen prijskorting bij gebruik van eigen apparatuur.
Inclusief: Duikapparatuur, Engelstalige gidsMinimaal 2 personen - Prijs per persoon ca. $87

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Cuba reist u met een Cubaanse Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Reizen naar en door Cuba was een ervaring om nooit te vergeten. Deze reis bracht ons naar een hele andere wereld, waar zowel koloniale steden, prachtige natuur, sfeervolle muziek en een gastvrije bevolking centraal staan. In deze reis waren allerhand ...

Reizen naar en door Cuba was een ervaring om nooit te vergeten. Deze reis bracht ons naar een hele andere wereld, waar zowel koloniale steden, prachtige natuur, sfeervolle muziek en een gastvrije bevolking centraal staan. In deze reis waren allerhande extraatjes inbegrepen, maar vooral de fantastische gids, Iovanni, en de uitstekende chauffeur, Juanca, gaven deze reis dit tikkeltje extra. Kortom een echte aanrader!

Meer info >

Minder info >

9

Van Roy, groepsreis Kleurrijk Cuba

Wij vonden het erg leuke reis, waar je onwijs veel ziet van het land en de mensen. Genieten van de Cubaanse muziek, drankjes en gezelligheid. Zoveel indrukken opgedaan. Voordeel bij deze reis is, dat al veel in de prijs inbegrepen zit. Om het gehele ...

Wij vonden het erg leuke reis, waar je onwijs veel ziet van het land en de mensen. Genieten van de Cubaanse muziek, drankjes en gezelligheid. Zoveel indrukken opgedaan. Voordeel bij deze reis is, dat al veel in de prijs inbegrepen zit. Om het gehele eiland te zien, moet je helaas wel veel in de bus zitten. En wij hadden Havana graag een dagje meer willen bezoeken. De groep was ook qua grote erg prettig. De reisleider (Adrian) en buschauffeur waren toppers.

Meer info >

Minder info >

8

Trouwen, groepsreis Kleurrijk Cuba

18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleider van dag 1 t/m dag 13
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels en casas particulares
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 3 x diner (tijdens rondreis)
Verblijf aan het strand in Guardalavaca o.b.v. all inclusive
Verblijf in 4* hotel in Varadero o.b.v. all inclusive
Stadsbezoek aan Havana, Cienfuegos, Trinidad, Bayamo en Santiago de Cuba
Per oldtimer door Havana en per fietstaxi door Camagüey
Natuurwandeling in de Viñalesvallei incl. bezoek aan tabak- en koffieplantages
Bezoek mausoleum van Che Guevara
Zwemmen in de cenote ‘Cueva de los Peces’ en de Soroa waterval
Duik in de natuurlijke baden van San Juan in Las Terrazas
Wandeling door Escambray-gebergte
Entreegelden volgens programma

Exclusief

Eventuele optionele excursies (zie Extra’s)
Toeristenkaart v.a. € 27,95 p.p.
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 22

+- Upgraden

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Luxer genieten? Trakteer uzelf.

Meer luxe en comfort tijdens uw strandverblijf van uw rondreis? Kies dan uit diverse mooie opties. De meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze vindt u door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. Daar kunt u ook boeken.

Hotel Meliá Varadero

Varadero

-

Hotel Meliá Varadero

Vijfsterren

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en co...

per persoonvanaf 95
117
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en comfortabele kamers die allemaal een privé balkon hebben.

Het resort ligt aan een prachtige kustlijn die kliffen, wit zand en zeer kalm water combineert. Meliá Varadero ligt een paar meter van de Varadero Golf Club vandaan.

De kamers in het hotel beschikken over airconditioning, TV, minibar, balkon en badkamer met bad en/of douche.

Op de begane grond van het centrale gebouw bevindt zich restaurant Fuerteventura waar u kunt genieten van internationale en Cubaanse gerechten. Voor een lichte maaltijd en lekkere cocktails op een dag dat u aan het genieten bent van het strand, kunt u terecht bij bar Varadero.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of de zee of kom helemaal tot rust in het wellness centrum.

Liever toch wat meer actie en teamwork? Het resort heeft tennis- en beachvolleybal velden waar u gebruik van kunt maken. Er zijn ook talloze bordspellen en een intensief programma met dagelijkse activiteiten aanwezig. 's Avonds zorgen de themashows voor een gezellige tijd.

8

09-03-2024

9

09-03-2024

Net hotel, wel heel grootschalig. Gelukkig is er in kleinere restaurants te reserveren.

Sluit meer info

Hotel Paradisus Varadero

Varadero

-

Hotel Paradisus Varadero

Vijfsterren

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstek...

per persoonvanaf 117
139
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstekend animatieprogramma. Dit 5-sterren eco-resort ligt in een prachtig strandgebied en is de perfecte keuze voor een vakantie in Cuba.

Dit 5-sterren resort heeft direct toegang tot Varadero Beach. Bent u het strand even zat? Aan de andere kant van het resort bevindt zich het natuurreservaat Varahicacos. Hier kunt u eeuwenoude grotten bezoeken.

De aantrekkelijke kamers beschikken allemaal over een balkon met uitzicht over de zee of mooie tuinen, airconditioning, TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.

Paradisus Varadero Resort & Spa heeft toegang tot het Varadero Beach. Daarnaast beschikt het hotel ook over een aantal verschillende zwembaden. Het grootste zwembad beschikt zelfs over een poolbar. Restaurant Turey is een à la carte restaurant waar elegantie en verfijning de boventonen voeren. In restaurant Ara geniet u van een aantrekkelijk internationaal buffetmenu in een informele sfeer met showcooking. In restarant Vento kunt u genieten van een smakelijke mediterrane keuken met als hoogtepunt een uitstekende wijnkaart. In het hotel is ook een wellnesscentrum aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen.

Sluit meer info

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Trinidad by Night

Trinidad - Trinidad by Night

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de...

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de gemaakte reservering). De nacht wordt vervolgd in La Casa de la Trova, waar kunt genieten van salsa, rumba en son muziek. Bewonder hier ook zeker de flitsende salsadansers! Aan het einde van de excursie brengt uw gids u terug naar uw accommodatie.

Alleen mogelijk vanaf 18 jaar.
Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
Deze excursie is aan het begin van uw reis te boeken bij de reisleider.Minimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $49 vanaf 2 personen
- ca. $39 vanaf 4 personen
- ca. $29 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Trinidad Percussie Instrumenten

Trinidad - Percussie en salsa les in Trinidad

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de ...

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de Salsa-voorouders). Ook krijgt u een presentatie over de vier basisinstrumenten van de Cubaanse percussie. Leer verschillende ritmes te herkennen wanneer deze instrumenten bespeeld worden. Hierna is het tijd om de heupjes los te gooien! U leert verschillende basispassen van de Rumba en de link met Salsa. In de salsa les leert u vier verschillende basis salsa danspassen en aan het einde van de les danst u op een georganiseerde choreografie van een Cubaanse dans.

Vertrek: Maandag tot en met vrijdag in de ochtend of namiddag
Duur: 1.5 uur
Inclusief: Engelssprekende gidsMinimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $42 vanaf 2 personen
- ca. $37 vanaf 4 personen
- ca. $36 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Vissen Varadero

Varadero - Diepzeevissen Varadero

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt ...

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt u verschillende vissen.

Vertrek: dagelijks vanaf 08:00 AM.
Duur: 5 uur
Inclusief: transfer van/naar La Marina, snack aan boordMinimaal 2 personen - Prijzen per persoon:
- ca. $270 vanaf 2 personen
- ca. $147 vanaf 4 personen
- ca. $181 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Varadero, duiken

Varadero - Duiken in Varadero

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richtin...

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richting het duikgebied. U heeft de mogelijkheid om op twee verschillende plekken te duiken (gebaseerd op de kennis van de klanten). Geniet hier zeker van de onderwaterwereld van Cuba! Rond het middaguur keert u terug naar de jachthaven en vervolgens richting het hotel.

Minimale leeftijd: 18 jaar of ouder
Vertrek: dagelijks (alleen mogelijk in de ochtenden om 08:00 uur)
Duur: 3 uur
Voorwaarden: Duikbrevet verplicht en moet worden getoond. Test in het zwembad als de laatste duik ouder is dan een jaar. Geen prijskorting bij gebruik van eigen apparatuur.
Inclusief: Duikapparatuur, Engelstalige gidsMinimaal 2 personen - Prijs per persoon ca. $87

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Cuba reist u met een Cubaanse Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Havana

Vertrek luchthaven
Heenvlucht
Ontmoeting met Nederlandssprekende reisleider
Overnachting in Havana

Voormalige koloniale steden, paradijselijke stranden, aanstekelijke muziek, dans, rum, sigaren en klassieke auto’s: begrijpelijk dat Cuba zo’n geliefde vakantiebestemming is. Nog even en ook u maakt kennis met de unieke eilandsfeer. Op de luchthaven staat de lokale Nederlandssprekende reisleider al op u te wachten. Per transfer worden we naar ons hotel in Havana gebracht. Overnachting in Havana.

Goed om te weten

Bij aankomst ontvangt u een WiFi kaart om de eerste berichten naar huis te sturen.

DAG
02

Havana

Havana, Oldtimers
Stadswandeling Havana (ca. 3 uur)
Tour per oldtimer door de stad (ca. 2 uur)
Welkomstdiner in een lokale 'paladar'
Overnachting in Havana

Een geweldige eerste dag! Vandaag maken we kennis met Havana: één van de mooiste steden van Cuba. Na het ontbijt neemt de reisleider u mee op een rustige stadswandeling. Prettig om Havana lopend te bekijken, zo ervaren we het leven op straat van dichtbij. We gaan eerst naar Oud-Havana. U begrijpt vast waarom UNESCO deze wijk tot Werelderfgoed uitriep. We zien er prachtige kerken, stadspaleizen en sfeervolle pleinen, zoals het door oude gebouwen en musea omgeven Plaza de Armas. We bezoeken het Palacio del Segundo Cabo met een interessante afdeling over de invloed van de Nederlandse cartografie.

Na een lichte lunch (inclusief) stappen we in kleurrijke oldtimers. Wat een ervaring om in deze legendarische auto’s door Havana te rijden! We flaneren over de Paseo del Prado en de Malecón Boulevard, en rijden langs statige herenhuizen in de chique wijk Miramar, zien parken in de groene wijk Vedado en passeren het sprookjesachtige bos langs de Almendares-rivier. Eind van de middag zijn we terug in het hotel. ’s Avonds genieten we samen van een welkomstdiner in een paladar (lokaal restaurant). Gezellig om elkaar zo wat beter te leren kennen.

Weetje

De reden dat u zoveel oldtimers uit de jaren vijftig ziet rijden in Cuba, is dat Fidel Castro de verkoop van Amerikaanse auto’s van vóór de revolutie (1959) verbood. De Buicks, Pontiacs en Chryslers vormen tegenwoordig een toeristische trekpleister.

DAG
03

Havana - Viñales (ca. 190 km)

Viñales
Natuurwandeling door de groene Silenciovallei (ca. 2,5 uur)
Bezoek tabaksplantage: ontdek het geheim achter de Cubaanse sigaren
Overnachting in Viñales

We verruilen het levendige Havana voor weelderige natuur. Op naar de Viñalesvallei, dé tabaksregio van Cuba – een hoogtepunt volgens vele reizigers. Wat een prachtig ongerept gebied! Betoverd bekijken we de vele ‘mogotes’ (kalksteenheuvels), die als ronde bulten uit het groene landschap omhoog rijzen. Het tempo van het alledaagse leven ligt hier duidelijk lager dan in de stad. Misschien ziet u onderweg boeren die met een os het land bewerken, of passeren we plattelandsbewoners op paardenkarren. Tijdens een wandeling door de beeldschone Silencio-vallei ervaren we de natuurlijke schoonheid in alle rust. Heerlijk, zoveel groen om ons heen. Onze lunch in de rustieke Agroecológica El Paraíso (inclusief) is minstens zo relaxt. Op de gezellig gedekte tafel staan verschillende schalen met eten. Vooral de lokaal verbouwde biologische producten proeft u vast graag – u kijkt zelfs uit op de moestuin! Tot slot bezoeken we een tabaksplantage. Natuurlijk willen we alles te weten komen over de wereldberoemde Cubaanse sigaren. Wie weet rolt u hier zelf wel een perfecte Cubaanse sigaar? Vanavond logeren we in een comfortabel hotel in de Viñalesvallei.

Weetje

Cubanen maken jaarlijks zo’n 350 miljoen sigaren. Sigaarmerken als Cohiba en Montecristo zijn wereldberoemd. Een ‘goede’ sigaar veert mee als je hem indrukt. Pas na 9 maanden training mag iemand zich professioneel sigarenroller noemen.

DAG
04

Viñalesvallei - Las Terrazas (ca. 120 km)

Las Terrazas
Verfrissende duik in de waterval van Soroa
Bezoek aan voormalig koffieplantage
Duik in de natuurlijke baden Baños del San Juan
Overnachting in Las Terrazas

Met onze zwemspullen stappen we ’s morgens in de bus. We gaan op weg naar het groene Las Terrazas, waar we vanavond slapen. Onderweg maken we drie leuke tussenstops. Eerst stappen we uit bij de mooie waterval in Soroa. Trek gerust uw zwemkleding aan als u wilt, de poel onderaan de waterval is heerlijk verfrissend. Houd uw zwemspullen hierna nog even bij de hand. Na een interessant bezoek aan een voormalige koffieplantage, rijden we naar de natuurlijke baden van Baños de San Juan – een geliefde plek om even af te koelen. Stap gerust in een van de natuurlijke baden bij de verschillende kleine watervallen. Volgens de Cubanen verlengen de bijzondere mineralen in het water je leven met één dag. Leuk om te weten! Vervolgens rijden we door naar Las Terrazas. Veel mensen zien Las Terrazas als het voorbeeld van de groene revolutie: een groot herbebossingsproject veranderde de ooit kale heuvels van het omliggende Sierra del Rosario-gebied in een groene oase. Prachtig, die palmen, varens, orchideeën en andere tropische vegetatie. De vele vogelgeluiden zullen u als muziek in de oren klinken! Kijk goed om u heen. Misschien ziet u wel een bijzondere vogel, zoals een felgekleurde inheemse kolibrie, of luidkeels zingende Cubaanse trogón.

Goed om te weten

In de avond is er een cocktail workshop in het hotel en kunt u meedoen aan één van de bekendste Cubaanse spellen: Domino.

DAG
05

Las Terrazas - Cienfuegos (ca. 360 km)

Cuba, Zapata
Zwemmen tussen tropische vissen in Cueva de los Peces
Overnachting in Cienfuegos

We verlaten Las Terrazas. Vanavond slapen we in de charmante historische havenstad Cienfuegos. We rijden via het Zapata-schiereiland. Dit enorme moerasgebied met mangroves is het meest veelzijdige wildreservaat van de Caribbean: een paradijs voor natuurliefhebbers. Let goed op de omgeving! Wie weet heeft u geluk en ziet u roze flamingo’s, bontgekleurde papegaaien, of één van de beschermde krokodillen die hier leven. Via de Varkensbaai (geen stop) rijden we naar Cueva de los Peces. In Cueva de los Peces nemen we een verfrissende duik in de 70 meter diepe cenote. In het doorzichtige blauwe water zwemmen schitterende tropische vissen! Hierna rijden we door naar de eindbestemming van vandaag, Cienfuegos. Overnachting in Cienfuegos.

Weetje

Bij de Varkensbaai vond in april 1961 de mislukte invasie plaats waar rechtse Cubaanse bannelingen, gesteund door de Amerikaanse CIA, probeerden om het linke bewind van Fidel Castro omver te werpen.

DAG
06

Cienfuegos - Sancti Spiritus (ca. 148 km)

Cuba, Cienfueogos
Stadstour Cienfuegos: nostalgische sfeer proeven
Verborgen parel: lokale boerenmarkt bezoeken in Sancti Spiritus
Overnachting in Sancti Spiritus

We beginnen de dag met een stadstour door Cienfuegos: de ‘Parel van het Zuiden’. Een passende koosnaam. Cienfuegos heeft prachtige historische huizen, elegante villa’s en paleizen, een malecón (wandelboulevard) langs de baai en één van de aantrekkelijkste winkelstraten van Cuba. We zien onder andere Parque José Martí, Teatro Tomás Terry, Palácio de Gobierno en Palácio del Valle. Dan rijden we naar het wat afgelegen Sancti Spíritus, waar we een lokale boerenmarkt bezoeken. We genieten van het authentieke karakter van Sancti Spíritus. De gebouwen, pleinen en bruggen ademen nog duidelijk de sfeer van een rijk verleden. Kijk rustig rond op de markt, het is een ideale plek om het alledaagse lokale leven van dichtbij te ervaren. Overnachting in Sancti Spiritus.

Weetje

Cubanen houden van flirten. Mannen noemen een vrouw die zij aantrekkelijk vinden vaak ‘manguita’ – afgeleid van de in Cuba ooit schaarse, populaire mangovrucht.

DAG
07

Sancti Spiritus – Bayamo – Santiago de Cuba (ca. 524 km)

Cuba, Santiago de Cuba
Tussenstop in het authentieke Bayamo
Overnachting Santiago de Cuba

Vandaag vertrekken we naar het swingende Santiago de Cuba – de meest ‘Cubaanse’ stad van het eiland. Het is de stad waar de revolutie begon. We hebben een lange rit voor de boeg. We maken een tussenstop in de stad Bayamo: de geboorteplaats van Carlos Manuel Céspedes, Cuba’s ‘vader des vaderlands’.

Bayamo speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsoorlogen met Spanje. Bekijk de historische gebouwen die de stadsbrand in 1869 overleefden en proef de authentieke sfeer. Het voelt net alsof de tijd hier stilstond: paardenkarren zijn duidelijk nog steeds een alledaags lokaal vervoersmiddel in Bayamo. Na het bezoek aan Bayamo rijden we door naar ons hotel in Santiago de Cuba. Deze bruisende stad is de bakermat van veel muzieksoorten en dansstijlen. Dat merk je meteen: op veel plekken in de stad hoor je live muziek en zie je mensen dansen. Overnachting in Santiago de Cuba.

DAG
08

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba
Highlights van Santiago de Cuba samen verkennen
Vrije middag
Overnachting in Santiago de Cuba

Op verkenning in Santiago de Cuba. We maken een wandeling door het centrum. Geniet van het levendige Parque Céspedes, het centrale stadsplein, waar jong en oud komen flaneren, roddelen, flirten of gewoon ontspannen. De omliggende gebouwen zorgen voor een bijzondere sfeer op het plein. Bewonder de kathedraal waar Cuba’s veroveraar Diego Velázquez mogelijk begraven ligt en bekijk het stadhuis waar Fidel Castro het Cubaanse volk voor het eerst toesprak. Slenter door de straatjes rond het plein, langs het carnavalsmuseum, Casa de la Trova en Bacardí-museum. Wat een levendige stad! De begraafplaats Ifigenia fascineert u vast: de statige witte grafmonumenten van presidenten, muziekidolen en andere prominente Cubanen geven de plek een bijzondere uitstraling. Tot slot bezoeken we het imposante, net buiten de stad gelegen fort El Morro. Ontdek tijdens uw vrije middag nog meer bijzondere plekken in Santiago de Cuba. De stad kent een rijke geschiedenis: Fidel Castro riep de Cubaanse Revolutie uit, Don Facundi Bacardí begon zijn imposante rum-imperium en de Cubaanse son-muziek ontstond hier.

Weetje

Santiago de Cuba ligt tegenover Jamaica en Haïti: dit verklaart de Caraïbische sfeer. De inwoners staan erom bekend dat ze van feesten houden. Het echte alledaagse Cubaanse leven ervaar je hier sterker dan in het nog bekendere Havana.

DAG
09

Santiago de Cuba – El Cobre – Playa Guardalavaca (ca. 186 km)

Cuba, Playa Guardalavaca
Bezoek bedevaarsoord: El Cobre Basiliek bewonderen
Verblijf o.b.v. all inclusive in Playa Guardalavaca
Overnachting in Playa Guardalavaca

Na het ontbijt stappen we in de bus. Eerst rijden we van Santiago de Cuba naar het nabijgelegen El Cobre: de meest heilige plaats op Cuba. Uiteraard bezoeken we hier de beroemde basiliek, die voluit Basílica Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Caridad del Cobre heet – het bedevaartsoord van Cubanen en vele katholieken wereldwijd. Meerdere pausen en beroemdheden bezochten deze plek. Cubaanse atleten offerden hier zelfs hun Olympische medailles aan de beschermheilige van Cuba, de Maagd der Barmhartigheid. Ook indrukwekkend: Ernest Hemingway liet zijn Nobelprijs achter in de Basílica, als geschenk aan het Cubaanse volk. We zien de mooie kerk al van veraf op een heuvel liggen. Een prachtige plek. Geniet van het weidse uitzicht, bewonder het imposante bouwwerk, bekijk de zwarte Madonna en zie hoe Cubaanse gelovigen haar aanbidden. In de middag arriveren we in Playa Guardalavaca. Het langgerekte zandstrand met palmbomen en doorzichtige blauwe zee versterken ongetwijfeld uw vakantiegevoel. Bestel een koel drankje en geniet van dit heerlijke rustmoment tijdens de reis. Overnachting in Playa Guardalavaca.

DAG
10

Playa Guardalavaca – Camagüey (ca. 265 km)

Camaguey, Fietstaxi
Rondrit door Camagüey in een fietstaxi
Overnachting in Camagüey

We reizen door naar het historische Camagüey. De stad behoort tot de best bewaarde en grootste historische centra van het eiland. Kenmerkend voor Camagüey zijn de ‘tinajones’, de terracotta kruiken waarin mensen regenwater opvangen. U ziet ze veel in de stad. Na aankomst maken we een stadstour met een fietstaxi (‘bicitaxi’). Een ideale manier om de kronkelige straatjes, prachtige pleinen, oude kerken, kathedraal en huizen van Camagüey te verkennen. Het 16e-eeuwse centrum voelt aan als een doolhof! Grappig genoeg heeft dit juist een praktische oorzaak: het labyrintachtige stratenplan diende vroeger om de piraten die Camagüey vaak aanvielen te misleiden. Overnachting in Camagüey.

Weetje

Camagüey (UNESCO Werelderfgoed) lag oorspronkelijk dichter bij de kust. Vanwege de vele piratenaanvallen verplaatste de stad beetje bij beetje richting het binnenland.

DAG
11

Camagüey – Trinidad (ca. 260 km)

Manaca Iznaga
Tussenstop: uitzicht bekijken vanaf de Manaca Iznaga-toren
Historisch Trinidad verkennen
Overnachting in Trinidad

Via Valle de los Ingenios, een vallei vol uitgestrekte suikerrietplantages, rijden we naar Trinidad. Bij de oude plantage Manaca Iznaga stappen we uit. Beklim hier als u wilt de 45 meter hoge monumentale toren van waaruit plantagehouders hun land en slaven in de gaten hielden. Vanaf de top heeft u een weids uitzicht over de omgeving. Dan rijden we naar het mooie Trinidad – een grote favoriet van reizigers. De 16e-eeuwse stad is net een sfeervol openluchtmuseum, met zijn felgekleurde huizen, geplaveide straatjes en autovrije centrum met paarden. Na aankomst verkennen we samen het oude centrum van Trinidad. We wandelen over de Plaza Mayor met het gele San Francisco klooster. We bezoeken het Museo Romantico. Het museum is ondergebracht in een schitterend huis, het Palacio Brunet. Dit bouwwerk dateert uit de achttiende eeuw. De tentoongestelde objecten geven een goed beeld weer van hoe de rijkere klasse in het Cuba van de achttiende eeuw leefden. Vanaf de bovenste verdieping hebben we een prachtig uitzicht over Trinidad. Een leuk vooruitzicht: de komende twee nachten logeren we in een sfeervolle, comfortabele ‘casa particular’, de Cubaanse variant van een bed & breakfast. Geweldig om zo kennis te maken met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen!

Goed om te weten

Uw kamer in de ‘casa particular’ (bed & breakfast) in Trinidad heeft een privébadkamer en airconditioning of fan.

DAG
12

Trinidad

Cuba, Trinidad
Afkoelen bij de idyllische El Cubano-waterval
Vrije middag in Trinidad
Overnachting in Trinidad

Trek ’s ochtends uw wandelschoenen aan en pak uw zwemspullen. We gaan de natuur in. Na het ontbijt brengt onze privéchauffeur ons naar de prachtig glooiende Escambray-heuvels, die u al zag liggen vanuit Trinidad. Hier volgen we een betoverende wandelroute naar de El Cubano-waterval. De middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld door de kleurrijke kleine straten en geniet van zwoele Cubaanse muziek op een terras. Proef eventueel canchánchara, een typisch Cubaans drankje op basis van rum, honing en citroensap: minder bekend dan cuba libre, maar volgens liefhebbers net zo lekker. Overnachting in Trinidad.

Weetje

De ritmische klanken van traditionele volkse muzieksoorten als trova en son – de meerstemmig gezongen muziekstijl werd wereldwijd bekend dankzij de Buena Vista Social Club, Cuba’s succesvolste band ooit.

DAG
13

Trinidad – Santa Clara – Varadero (ca. 328 km)

Cuba, Santa Clara
Mausoleum van Che Guevara in Santa Clara bezichtigen
Vrije middag Varadero
Afscheid van Nederlandssprekende reisleider
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

In de ochtend verlaten we Trinidad en rijden we door naar Santa Clara, bekend vanwege Ernesto ‘Che’ Guevara. Hier bracht Guevara in 1958 de beslissende slag toe aan het leger van Batista. De weg naar Havana lag hierna voor hem open – de revolutie zegevierde en Fidel Castro kwam aan de macht. We bezichtigen het mausoleum van Che Guevara en bedenken hoeveel hij betekende voor de Cubaanse geschiedenis. Bijzonder dat zijn stoffelijke resten hier pas sinds 1997 begraven liggen. De guerrillastrijder stierf maar liefst dertig jaar eerder in Bolivia. Vervolgens rijden we verder naar het paradijselijke Varadero.

U kijkt vast uit naar het heerlijke toetje van de rondreis: ons all-inclusive verblijf aan het paradijselijke strand van Varadero. Een droomplek! De badplaats staat bekend om zijn 21 kilometer lange hagelwitte zandstrand en azuurblauwe zee. De mooie onderwaterwereld voor de kust en de diverse watersportfaciliteiten maken het ideale vakantieplaatje af. Na aankomst nemen we afscheid van onze Nederlandssprekende reisleider. In Varadero is een lokale Engelssprekende gids aanwezig die u desgewenst bijstaat tot aan uw vertrek. Geniet de komende vrije dagen van uw ontspannen strandverblijf!

Goed om te weten

Het mausoleum van Che Guevara is gesloten op maandag. De reisleider zorgt ter plaatse voor een alternatief.

Weetje

Cuba libre, een mix van rum en cola, is wereldberoemd. Het ontstond rond 1900, toen de Amerikanen Cuba bevrijdden van de Spanjaarden. Een officier bestelde in een bar een cola met rum, en proostte met zijn soldaten op een vrij Cuba: Cuba libre!

DAG
14

Varadero

Duiken in Varadero
Vrije dag in Varadero
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Een heerlijke vrije dag in Varadero. Geniet van het mooie strand, de blauwe zee en de fantastische temperaturen. Ook een dag bij het zwembad van uw hotel met een drankje in uw hand behoort tot de mogelijkheden. U kunt ook vandaag weer kiezen om deel te nemen aan één van de leuke optionele excursies.

DAG
15

Varadero

Cuba, Varadero
Vrije dag in Varadero
Derde overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Nog een volle dag om van het tropische Varadero te genieten. Pak nog een dagje strand, boek een leuke optionele excursie of bezoek de souvenirmarkt van de badplaats. In het centrum vindt u verschillende marktkramen met souvenirs, schilderijen, tassen maar ook producten gemaakt van hout, kokosnoot, schelpen en kralen.

DAG
16

Varadero

Varadero
Vrije dag in Varadero
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Een vrije dag om te genieten van de zon, de zee en het strand. Wat een vakantiegevoel!

DAG
17

Varadero

Onderwaterwereld Varadero
Vrije dag in Varadero
Overnachting in Varadero (all-inclusive strandresort)

Geniet van uw laatste volledige dag aan het strand van Varadero. Maak nog een laatste verfrissende duik en geniet van een heerlijke cocktail.

DAG
18

Vertrek vanuit Varadero (ca. 170 km)

Varadero strand auto
Vertrek Varadero
Terugvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Beleef uw laatste heerlijke vakantiemomenten in Varadero op uw eigen manier. Koop bijvoorbeeld nog wat mooie souvenirs, ontspan bij het zwembad, of maak uw laatste vakantiefoto’s van het weergaloze uitzicht op zee. Dan spoelen we het zand uit onze haren en pakken we onze bagage in. Aan het eind van de middag rijden we met een privétransfer naar het luchthaven in Havana. Vanaf hier vliegen we terug. Tijdens de vlucht hebben we volop gelegenheid om na te genieten: we overnachten in het vliegtuig.

DAG
19

Aankomst in Nederland

Aankomst luchthaven
Aankomst

Met een ontspannen vakantiegevoel landen we op de luchthaven. De komende tijd denkt u vast met heimwee terug aan de highlights, mooie verborgen plekken, hartelijke bevolking, zwoele muziek, warmbloedige dans en tropische stranden. Na deze rondreis weet u zeker: Cuba’s imago van ideaal vakantie-eiland klopt helemaal!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Upgraden

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Luxer genieten? Trakteer uzelf.

Meer luxe en comfort tijdens uw strandverblijf van uw rondreis? Kies dan uit diverse mooie opties. De meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze vindt u door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. Daar kunt u ook boeken.

Hotel Meliá Varadero

Varadero

-

Hotel Meliá Varadero

Vijfsterren

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en co...

per persoonvanaf 95
117
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en comfortabele kamers die allemaal een privé balkon hebben.

Het resort ligt aan een prachtige kustlijn die kliffen, wit zand en zeer kalm water combineert. Meliá Varadero ligt een paar meter van de Varadero Golf Club vandaan.

De kamers in het hotel beschikken over airconditioning, TV, minibar, balkon en badkamer met bad en/of douche.

Op de begane grond van het centrale gebouw bevindt zich restaurant Fuerteventura waar u kunt genieten van internationale en Cubaanse gerechten. Voor een lichte maaltijd en lekkere cocktails op een dag dat u aan het genieten bent van het strand, kunt u terecht bij bar Varadero.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of de zee of kom helemaal tot rust in het wellness centrum.

Liever toch wat meer actie en teamwork? Het resort heeft tennis- en beachvolleybal velden waar u gebruik van kunt maken. Er zijn ook talloze bordspellen en een intensief programma met dagelijkse activiteiten aanwezig. 's Avonds zorgen de themashows voor een gezellige tijd.

8

09-03-2024

9

09-03-2024

Net hotel, wel heel grootschalig. Gelukkig is er in kleinere restaurants te reserveren.

Sluit meer info

Hotel Paradisus Varadero

Varadero

-

Hotel Paradisus Varadero

Vijfsterren

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstek...

per persoonvanaf 117
139
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstekend animatieprogramma. Dit 5-sterren eco-resort ligt in een prachtig strandgebied en is de perfecte keuze voor een vakantie in Cuba.

Dit 5-sterren resort heeft direct toegang tot Varadero Beach. Bent u het strand even zat? Aan de andere kant van het resort bevindt zich het natuurreservaat Varahicacos. Hier kunt u eeuwenoude grotten bezoeken.

De aantrekkelijke kamers beschikken allemaal over een balkon met uitzicht over de zee of mooie tuinen, airconditioning, TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.

Paradisus Varadero Resort & Spa heeft toegang tot het Varadero Beach. Daarnaast beschikt het hotel ook over een aantal verschillende zwembaden. Het grootste zwembad beschikt zelfs over een poolbar. Restaurant Turey is een à la carte restaurant waar elegantie en verfijning de boventonen voeren. In restaurant Ara geniet u van een aantrekkelijk internationaal buffetmenu in een informele sfeer met showcooking. In restarant Vento kunt u genieten van een smakelijke mediterrane keuken met als hoogtepunt een uitstekende wijnkaart. In het hotel is ook een wellnesscentrum aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen.

Sluit meer info

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Trinidad by Night

Trinidad - Trinidad by Night

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de...

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de gemaakte reservering). De nacht wordt vervolgd in La Casa de la Trova, waar kunt genieten van salsa, rumba en son muziek. Bewonder hier ook zeker de flitsende salsadansers! Aan het einde van de excursie brengt uw gids u terug naar uw accommodatie.

Alleen mogelijk vanaf 18 jaar.
Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
Deze excursie is aan het begin van uw reis te boeken bij de reisleider.Minimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $49 vanaf 2 personen
- ca. $39 vanaf 4 personen
- ca. $29 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Trinidad Percussie Instrumenten

Trinidad - Percussie en salsa les in Trinidad

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de ...

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de Salsa-voorouders). Ook krijgt u een presentatie over de vier basisinstrumenten van de Cubaanse percussie. Leer verschillende ritmes te herkennen wanneer deze instrumenten bespeeld worden. Hierna is het tijd om de heupjes los te gooien! U leert verschillende basispassen van de Rumba en de link met Salsa. In de salsa les leert u vier verschillende basis salsa danspassen en aan het einde van de les danst u op een georganiseerde choreografie van een Cubaanse dans.

Vertrek: Maandag tot en met vrijdag in de ochtend of namiddag
Duur: 1.5 uur
Inclusief: Engelssprekende gidsMinimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $42 vanaf 2 personen
- ca. $37 vanaf 4 personen
- ca. $36 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Vissen Varadero

Varadero - Diepzeevissen Varadero

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt ...

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt u verschillende vissen.

Vertrek: dagelijks vanaf 08:00 AM.
Duur: 5 uur
Inclusief: transfer van/naar La Marina, snack aan boordMinimaal 2 personen - Prijzen per persoon:
- ca. $270 vanaf 2 personen
- ca. $147 vanaf 4 personen
- ca. $181 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Varadero, duiken

Varadero - Duiken in Varadero

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richtin...

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richting het duikgebied. U heeft de mogelijkheid om op twee verschillende plekken te duiken (gebaseerd op de kennis van de klanten). Geniet hier zeker van de onderwaterwereld van Cuba! Rond het middaguur keert u terug naar de jachthaven en vervolgens richting het hotel.

Minimale leeftijd: 18 jaar of ouder
Vertrek: dagelijks (alleen mogelijk in de ochtenden om 08:00 uur)
Duur: 3 uur
Voorwaarden: Duikbrevet verplicht en moet worden getoond. Test in het zwembad als de laatste duik ouder is dan een jaar. Geen prijskorting bij gebruik van eigen apparatuur.
Inclusief: Duikapparatuur, Engelstalige gidsMinimaal 2 personen - Prijs per persoon ca. $87

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Cuba reist u met een Cubaanse Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Reizen naar en door Cuba was een ervaring om nooit te vergeten. Deze reis bracht ons naar een hele andere wereld, waar zowel koloniale steden, prachtige natuur, sfeervolle muziek en een gastvrije bevolking centraal staan. In deze reis waren allerhand ...

Reizen naar en door Cuba was een ervaring om nooit te vergeten. Deze reis bracht ons naar een hele andere wereld, waar zowel koloniale steden, prachtige natuur, sfeervolle muziek en een gastvrije bevolking centraal staan. In deze reis waren allerhande extraatjes inbegrepen, maar vooral de fantastische gids, Iovanni, en de uitstekende chauffeur, Juanca, gaven deze reis dit tikkeltje extra. Kortom een echte aanrader!

Meer info >

Minder info >

9

Van Roy, groepsreis Kleurrijk Cuba

Wij vonden het erg leuke reis, waar je onwijs veel ziet van het land en de mensen. Genieten van de Cubaanse muziek, drankjes en gezelligheid. Zoveel indrukken opgedaan. Voordeel bij deze reis is, dat al veel in de prijs inbegrepen zit. Om het gehele ...

Wij vonden het erg leuke reis, waar je onwijs veel ziet van het land en de mensen. Genieten van de Cubaanse muziek, drankjes en gezelligheid. Zoveel indrukken opgedaan. Voordeel bij deze reis is, dat al veel in de prijs inbegrepen zit. Om het gehele eiland te zien, moet je helaas wel veel in de bus zitten. En wij hadden Havana graag een dagje meer willen bezoeken. De groep was ook qua grote erg prettig. De reisleider (Adrian) en buschauffeur waren toppers.

Meer info >

Minder info >

8

Trouwen, groepsreis Kleurrijk Cuba

18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Gran Hotel, binnenplaats
 • Gran Hotel, zwembad
 • Gran Hotel, kamer
 • Gran Hotel, entree
 • Gran Hotel, restaurant

Camagüey

Gran Hotel

Driesterren

Gran Hotel ligt in het hart van het historisch centrum van Camagüey. De perfecte uitvalbasis om de omliggende straten, pleinen en winkelgebieden te ontdekken. Het gebouw is elegant en heeft een centrale binnenplaats. Daarnaast beschikt het hotel over een buffetrestaurant, cafetaria, bar, een zwembad én gratis WiFi. In de avonden vindt er live entertainment plaats. De kamers zijn comfortabel en beschikken over airconditioning, een badkamer met een douche en haardroger, een kluisje en een televisie.

 • Gran Hotel, binnenplaats
 • Gran Hotel, zwembad
 • Gran Hotel, kamer
 • Gran Hotel, entree
 • Gran Hotel, restaurant

Camagüey

Gran Hotel

Driesterren

Gran Hotel ligt in het hart van het historisch centrum van Camagüey. De perfecte uitvalbasis om de omliggende straten, pleinen en winkelgebieden te ontdekken. Het gebouw is elegant en heeft een centrale binnenplaats. Daarnaast beschikt het hotel over een buffetrestaurant, cafetaria, bar, een zwembad én gratis WiFi. In de avonden vindt er live entertainment plaats. De kamers zijn comfortabel en beschikken over airconditioning, een badkamer met een douche en haardroger, een kluisje en een televisie.

 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union

Cienfuegos

Hotel La Unión

Viersterren

Dit indrukwekkende hotel is niet alleen prachtig van de buitenkant maar ook de binnenkant met de gezellige binnenplaatsen en het zwembad is meer dan sfeervol. Hotel La Unión is een uitstekend startpunt voor een bezoek aan de historische wijk van Cienfuegos, de baai en de verschillende bezienswaardigheden. Op slechts een steenworp afstand vindt u de kathedraal en het Terry Theater. En dicht bij het José Marti park, één van de meest centrale plekken in de stad. De ruime kamers hebben een balkon met uitzicht op de stad of de binnenplaats. In de bar op het terras geniet u in de avond van livemuziek.

 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union
 • Hotel La Union

Cienfuegos

Hotel La Unión

Viersterren

Dit indrukwekkende hotel is niet alleen prachtig van de buitenkant maar ook de binnenkant met de gezellige binnenplaatsen en het zwembad is meer dan sfeervol. Hotel La Unión is een uitstekend startpunt voor een bezoek aan de historische wijk van Cienfuegos, de baai en de verschillende bezienswaardigheden. Op slechts een steenworp afstand vindt u de kathedraal en het Terry Theater. En dicht bij het José Marti park, één van de meest centrale plekken in de stad. De ruime kamers hebben een balkon met uitzicht op de stad of de binnenplaats. In de bar op het terras geniet u in de avond van livemuziek.

 • Hotel Melía Cohiba, zwembad
 • Hotel Melía Cohiba, badkamer
 • Hotel Melia Cohiba, lobby
 • Hotel Melía Cohiba, cafe

Havana

Hotel Meliá Cohiba

Vijfsterren

Hotel Melía Cohiba is een luxe en comfortabele accommodatie in Havana met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Op deze plek bent u van alle gemakken voorzien. Zo heeft het hotel een prachtige lobby met receptie, 7 bars en 4 restaurants, waaronder een poolbar, een sigarenbar en een theaterrestaurant, live entertainment, een zwembad met een zonneterras, een sauna en een jacuzzi, wellnessfaciliteiten (tegen betaling), fitness, was- en stomerijservice en tot slot gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van een prachtig uitzicht, een kluisje, een badkamer met bad en/of douche, airconditioning en gratis wifi. Het hotel ligt in een rustige w ...

Hotel Melía Cohiba is een luxe en comfortabele accommodatie in Havana met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Op deze plek bent u van alle gemakken voorzien. Zo heeft het hotel een prachtige lobby met receptie, 7 bars en 4 restaurants, waaronder een poolbar, een sigarenbar en een theaterrestaurant, live entertainment, een zwembad met een zonneterras, een sauna en een jacuzzi, wellnessfaciliteiten (tegen betaling), fitness, was- en stomerijservice en tot slot gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van een prachtig uitzicht, een kluisje, een badkamer met bad en/of douche, airconditioning en gratis wifi. Het hotel ligt in een rustige wijk, ongeveer 3 kilometer van het centrum van Havana. De welbekende boulevard 'Malecón' bevindt zich direct aan het hotel.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Melía Cohiba, zwembad
 • Hotel Melía Cohiba, badkamer
 • Hotel Melia Cohiba, lobby
 • Hotel Melía Cohiba, cafe

Havana

Hotel Meliá Cohiba

Vijfsterren

Hotel Melía Cohiba is een luxe en comfortabele accommodatie in Havana met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Op deze plek bent u van alle gemakken voorzien. Zo heeft het hotel een prachtige lobby met receptie, 7 bars en 4 restaurants, waaronder een poolbar, een sigarenbar en een theaterrestaurant, live entertainment, een zwembad met een zonneterras, een sauna en een jacuzzi, wellnessfaciliteiten (tegen betaling), fitness, was- en stomerijservice en tot slot gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van een prachtig uitzicht, een kluisje, een badkamer met bad en/of douche, airconditioning en gratis wifi. Het hotel ligt in een rustige w ...

Hotel Melía Cohiba is een luxe en comfortabele accommodatie in Havana met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Op deze plek bent u van alle gemakken voorzien. Zo heeft het hotel een prachtige lobby met receptie, 7 bars en 4 restaurants, waaronder een poolbar, een sigarenbar en een theaterrestaurant, live entertainment, een zwembad met een zonneterras, een sauna en een jacuzzi, wellnessfaciliteiten (tegen betaling), fitness, was- en stomerijservice en tot slot gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van een prachtig uitzicht, een kluisje, een badkamer met bad en/of douche, airconditioning en gratis wifi. Het hotel ligt in een rustige wijk, ongeveer 3 kilometer van het centrum van Havana. De welbekende boulevard 'Malecón' bevindt zich direct aan het hotel.

Meer info >

Minder info >

 • La Moka Hotel, exterieur
 • La Moka Hotel, zwembad
 • La Moka Hotel, kamer
 • La Moka Hotel, badkamer
 • La Moka Hotel, lobby

Las Terrazas

La Moka Hotel

Drieenhalve ster

Hotel La Moka ligt midden in het Natuurpark Sierra del Rosario, één van de meest bijzondere hotels van het land. Omgeven door de beboste heuvels van het natuurreservaat Las Terrazas, is het moeilijk te zeggen waar deze Ecolodge ophoudt en waar het bos begint. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een radio, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en/of bad. Daarbij beschikken alle kamers over een balkon of terras. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie, een bar, restaurant, zwembad, wasservice, een tennisbaan en fitness. Er is WiFi tegen betaling. Hotel La Moka ligt op 1 kilometer ...

Hotel La Moka ligt midden in het Natuurpark Sierra del Rosario, één van de meest bijzondere hotels van het land. Omgeven door de beboste heuvels van het natuurreservaat Las Terrazas, is het moeilijk te zeggen waar deze Ecolodge ophoudt en waar het bos begint. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een radio, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en/of bad. Daarbij beschikken alle kamers over een balkon of terras. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie, een bar, restaurant, zwembad, wasservice, een tennisbaan en fitness. Er is WiFi tegen betaling. Hotel La Moka ligt op 1 kilometer van het stadscentrum van Las Terrazas en vlakbij wandelroutes.

Meer info >

Minder info >

 • La Moka Hotel, exterieur
 • La Moka Hotel, zwembad
 • La Moka Hotel, kamer
 • La Moka Hotel, badkamer
 • La Moka Hotel, lobby

Las Terrazas

La Moka Hotel

Drieenhalve ster

Hotel La Moka ligt midden in het Natuurpark Sierra del Rosario, één van de meest bijzondere hotels van het land. Omgeven door de beboste heuvels van het natuurreservaat Las Terrazas, is het moeilijk te zeggen waar deze Ecolodge ophoudt en waar het bos begint. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een radio, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en/of bad. Daarbij beschikken alle kamers over een balkon of terras. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie, een bar, restaurant, zwembad, wasservice, een tennisbaan en fitness. Er is WiFi tegen betaling. Hotel La Moka ligt op 1 kilometer ...

Hotel La Moka ligt midden in het Natuurpark Sierra del Rosario, één van de meest bijzondere hotels van het land. Omgeven door de beboste heuvels van het natuurreservaat Las Terrazas, is het moeilijk te zeggen waar deze Ecolodge ophoudt en waar het bos begint. De eenvoudige kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een radio, televisie, minibar (tegen betaling) en een eigen badkamer met douche en/of bad. Daarbij beschikken alle kamers over een balkon of terras. Het hotel beschikt over 24-uurs receptie, een bar, restaurant, zwembad, wasservice, een tennisbaan en fitness. Er is WiFi tegen betaling. Hotel La Moka ligt op 1 kilometer van het stadscentrum van Las Terrazas en vlakbij wandelroutes.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, strand
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, kamer
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, zwembad
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, badkamer
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, restaurant

Playa Guardalavaca

Hotel Sol Rio de Luna y Mares

Viersterren

Hotel Sol Rio de Luna y Mares ligt op dé perfecte locatie voor een heerlijk verblijf. Het hotel bevindt zich in Holguín aan één van de mooiste stranden van het oosten van Cuba. Tegelijkertijd is het hotel gelegen in het nationaal park Bahía de Naranjo. Het hotel beschikt over twee zwembaden, restaurants, bars, gratis WiFi, een wellnesscentrum en in de avond kunt u swingen op Cubaanse muziek. Er zijn tal van sporten en watersporten te doen, waaronder duiken en vissen. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de tuinen en de bergen vanaf uw terras. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, airconditioning, een minibar en gratis Wi ...

Hotel Sol Rio de Luna y Mares ligt op dé perfecte locatie voor een heerlijk verblijf. Het hotel bevindt zich in Holguín aan één van de mooiste stranden van het oosten van Cuba. Tegelijkertijd is het hotel gelegen in het nationaal park Bahía de Naranjo. Het hotel beschikt over twee zwembaden, restaurants, bars, gratis WiFi, een wellnesscentrum en in de avond kunt u swingen op Cubaanse muziek. Er zijn tal van sporten en watersporten te doen, waaronder duiken en vissen. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de tuinen en de bergen vanaf uw terras. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, airconditioning, een minibar en gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, strand
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, kamer
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, zwembad
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, badkamer
 • Hotel Sol Rio de Luna y Mares, restaurant

Playa Guardalavaca

Hotel Sol Rio de Luna y Mares

Viersterren

Hotel Sol Rio de Luna y Mares ligt op dé perfecte locatie voor een heerlijk verblijf. Het hotel bevindt zich in Holguín aan één van de mooiste stranden van het oosten van Cuba. Tegelijkertijd is het hotel gelegen in het nationaal park Bahía de Naranjo. Het hotel beschikt over twee zwembaden, restaurants, bars, gratis WiFi, een wellnesscentrum en in de avond kunt u swingen op Cubaanse muziek. Er zijn tal van sporten en watersporten te doen, waaronder duiken en vissen. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de tuinen en de bergen vanaf uw terras. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, airconditioning, een minibar en gratis Wi ...

Hotel Sol Rio de Luna y Mares ligt op dé perfecte locatie voor een heerlijk verblijf. Het hotel bevindt zich in Holguín aan één van de mooiste stranden van het oosten van Cuba. Tegelijkertijd is het hotel gelegen in het nationaal park Bahía de Naranjo. Het hotel beschikt over twee zwembaden, restaurants, bars, gratis WiFi, een wellnesscentrum en in de avond kunt u swingen op Cubaanse muziek. Er zijn tal van sporten en watersporten te doen, waaronder duiken en vissen. De comfortabele kamers bieden uitzicht op de tuinen en de bergen vanaf uw terras. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, airconditioning, een minibar en gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Don Florencio,spabad
 • Hotel Don Florencio, Lobby
 • Hotel Don Florencio, Kamer
 • Hotel Don Florencio, Terras
 • Hotel Don Florencio, Bezienswaardigheid

Sancti Spíritus

Hotel Don Florencio

Drieenhalve ster

Hotel Don Florencio werd heropend na een grondige reconstructie om de 500ste verjaardag van de stad Sancti Spiritus te vieren. Het hotel is vernoemd naar de voormalige eigenaar, een rijke landeigenaar uit de twintigste eeuw, die besloot om een majestueus herenhuis te bouwen aan wat nu de boulevard is. Het hotel ligt dan ook in een drukke straat (alleen voetgangers) in het hart van Sancti Spiritus. Het hotel wordt omgeven door winkels, restaurants en op een steenworp afstand van het populaire Parque Serafin Sanchez. Het hotel biedt een perfecte uitvalsbasis om de stad en zijn geschiedenis te leren kennen. De kamers zijn voorzien van airconditi ...

Hotel Don Florencio werd heropend na een grondige reconstructie om de 500ste verjaardag van de stad Sancti Spiritus te vieren. Het hotel is vernoemd naar de voormalige eigenaar, een rijke landeigenaar uit de twintigste eeuw, die besloot om een majestueus herenhuis te bouwen aan wat nu de boulevard is. Het hotel ligt dan ook in een drukke straat (alleen voetgangers) in het hart van Sancti Spiritus. Het hotel wordt omgeven door winkels, restaurants en op een steenworp afstand van het populaire Parque Serafin Sanchez. Het hotel biedt een perfecte uitvalsbasis om de stad en zijn geschiedenis te leren kennen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar (tegen betaling), televisie, een kluisje en een eigen badkamer met douche. Het hotel biedt ook roomservice (tegen betaling).

Meer info >

Minder info >

 • Sancti Spiritus
 • cu_al_ss_plaza_ka.jpg
 • Hotel Plaza
 • Sancti Spiritus
 • Sancti Spiritus
 • Sancti Spiritus
 • Hotel Plaza
 • Hotel Plaza

Sancti Spíritus

Hotel Plaza

Driesterren

Hotel Plaza is centraal gelegen in het historische centrum van Sancti Spiritus. Het in 1843 gebouwde hotel was in eerste instantie een herenhuis, maar tegen 1914 was het getransformeerd tot een cafetaria, banketbakker, pension en ontmoetingsplaats voor de belangrijke landeigenaren. Pas veel later werd het heropend als hotel nadat het was gerenoveerd naar de originele glorie. Het is een klein hotel dat beschikt over een receptie, lobby, restaurant en bar. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en balkon of terras.

 • Hotel del Rijo
 • Hotel del Rijo
 • Sancti Spiritus
 • Sancti Spiritus

Sancti Spíritus

Hotel del Rijo

Driesterren

Hotel del Rijo is een kleinschalig hotel in koloniale stijl. Tijdens de 19e eeuw was dit gebouw de residentie van de beroemde arts Don Rudesindo García Rijo. Sinds 2001 is het een hotel en één van de mooiste gebouwen van de stad. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en bar. De kamers zijn gelegen rondom een binnenplaats en voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

 • Hotel Don Florencio,spabad
 • Hotel Don Florencio, Lobby
 • Hotel Don Florencio, Kamer
 • Hotel Don Florencio, Terras
 • Hotel Don Florencio, Bezienswaardigheid

Sancti Spíritus

Hotel Don Florencio

Drieenhalve ster

Hotel Don Florencio werd heropend na een grondige reconstructie om de 500ste verjaardag van de stad Sancti Spiritus te vieren. Het hotel is vernoemd naar de voormalige eigenaar, een rijke landeigenaar uit de twintigste eeuw, die besloot om een majestueus herenhuis te bouwen aan wat nu de boulevard is. Het hotel ligt dan ook in een drukke straat (alleen voetgangers) in het hart van Sancti Spiritus. Het hotel wordt omgeven door winkels, restaurants en op een steenworp afstand van het populaire Parque Serafin Sanchez. Het hotel biedt een perfecte uitvalsbasis om de stad en zijn geschiedenis te leren kennen. De kamers zijn voorzien van airconditi ...

Hotel Don Florencio werd heropend na een grondige reconstructie om de 500ste verjaardag van de stad Sancti Spiritus te vieren. Het hotel is vernoemd naar de voormalige eigenaar, een rijke landeigenaar uit de twintigste eeuw, die besloot om een majestueus herenhuis te bouwen aan wat nu de boulevard is. Het hotel ligt dan ook in een drukke straat (alleen voetgangers) in het hart van Sancti Spiritus. Het hotel wordt omgeven door winkels, restaurants en op een steenworp afstand van het populaire Parque Serafin Sanchez. Het hotel biedt een perfecte uitvalsbasis om de stad en zijn geschiedenis te leren kennen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar (tegen betaling), televisie, een kluisje en een eigen badkamer met douche. Het hotel biedt ook roomservice (tegen betaling).

Meer info >

Minder info >

 • Sancti Spiritus
 • cu_al_ss_plaza_ka.jpg
 • Hotel Plaza
 • Sancti Spiritus
 • Sancti Spiritus
 • Sancti Spiritus
 • Hotel Plaza
 • Hotel Plaza

Sancti Spíritus

Hotel Plaza

Driesterren

Hotel Plaza is centraal gelegen in het historische centrum van Sancti Spiritus. Het in 1843 gebouwde hotel was in eerste instantie een herenhuis, maar tegen 1914 was het getransformeerd tot een cafetaria, banketbakker, pension en ontmoetingsplaats voor de belangrijke landeigenaren. Pas veel later werd het heropend als hotel nadat het was gerenoveerd naar de originele glorie. Het is een klein hotel dat beschikt over een receptie, lobby, restaurant en bar. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en balkon of terras.

 • Hotel del Rijo
 • Hotel del Rijo
 • Sancti Spiritus
 • Sancti Spiritus

Sancti Spíritus

Hotel del Rijo

Driesterren

Hotel del Rijo is een kleinschalig hotel in koloniale stijl. Tijdens de 19e eeuw was dit gebouw de residentie van de beroemde arts Don Rudesindo García Rijo. Sinds 2001 is het een hotel en één van de mooiste gebouwen van de stad. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant en bar. De kamers zijn gelegen rondom een binnenplaats en voorzien van airco, minibar, telefoon, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad.

 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, zwembad
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, kamer
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, restaurant
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, uitzicht
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, zwembad

Santiago de Cuba

Hotel Meliá Santiago de Cuba

Vijfsterren

Hotel Meliá Santiago de Cuba is vlakbij het oude centrum van Santiago de Cuba gelegen. Binnen een half uur wandelen, bereikt u het historische stadscentrum. Het 5-sterren hotel heeft een prachtig uitzicht over de stad en beschikt over een ruim aanbod faciliteiten, waaronder 6 restaurants, 4 bars en 3 zwembaden. Een ligbed, parasol of wellness is beschikbaar tegen betaling. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en een föhn, airconditioning, een kluisje en een televisie.

 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, zwembad
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, kamer
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, restaurant
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, uitzicht
 • Hotel Meliá Santiago de Cuba, zwembad

Santiago de Cuba

Hotel Meliá Santiago de Cuba

Vijfsterren

Hotel Meliá Santiago de Cuba is vlakbij het oude centrum van Santiago de Cuba gelegen. Binnen een half uur wandelen, bereikt u het historische stadscentrum. Het 5-sterren hotel heeft een prachtig uitzicht over de stad en beschikt over een ruim aanbod faciliteiten, waaronder 6 restaurants, 4 bars en 3 zwembaden. Een ligbed, parasol of wellness is beschikbaar tegen betaling. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en een föhn, airconditioning, een kluisje en een televisie.

Trinidad

Casas Particulares Trinidad

Tweëenhalve ster

Maak kennis met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen! Sinds 1997 is het door de Cubaanse regering toegestaan om kamers te verhuren aan buitenlandse toeristen. De eigenaren van zo'n 'casa particular', de Cubaanse variant van een bed & breakfast, hebben hiervoor een speciale vergunning. Het is een unieke gelegenheid om te zien hoe de Cubanen thuis leven. Maakt u eens een praatje met uw gastheer/vrouw over het leven op het communistische eiland. Ze maken het u graag naar uw zin tijdens uw verblijf. In de sfeervolle ‘casa particular’ heeft u de beschikking over een eigen kamer met airconditioning of fan en een privé-badkamer. In sommige gevall ...

Maak kennis met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen! Sinds 1997 is het door de Cubaanse regering toegestaan om kamers te verhuren aan buitenlandse toeristen. De eigenaren van zo'n 'casa particular', de Cubaanse variant van een bed & breakfast, hebben hiervoor een speciale vergunning. Het is een unieke gelegenheid om te zien hoe de Cubanen thuis leven. Maakt u eens een praatje met uw gastheer/vrouw over het leven op het communistische eiland. Ze maken het u graag naar uw zin tijdens uw verblijf. In de sfeervolle ‘casa particular’ heeft u de beschikking over een eigen kamer met airconditioning of fan en een privé-badkamer. In sommige gevallen heeft u een eigen ingang. Een typisch Cubaans ontbijt is inbegrepen en in overleg toveren de meeste casas ook nog vaak een heerlijk diner op tafel (optioneel).

Meer info >

Minder info >

Trinidad

Casas Particulares Trinidad

Tweëenhalve ster

Maak kennis met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen! Sinds 1997 is het door de Cubaanse regering toegestaan om kamers te verhuren aan buitenlandse toeristen. De eigenaren van zo'n 'casa particular', de Cubaanse variant van een bed & breakfast, hebben hiervoor een speciale vergunning. Het is een unieke gelegenheid om te zien hoe de Cubanen thuis leven. Maakt u eens een praatje met uw gastheer/vrouw over het leven op het communistische eiland. Ze maken het u graag naar uw zin tijdens uw verblijf. In de sfeervolle ‘casa particular’ heeft u de beschikking over een eigen kamer met airconditioning of fan en een privé-badkamer. In sommige gevall ...

Maak kennis met de beroemde gastvrijheid van de Cubanen! Sinds 1997 is het door de Cubaanse regering toegestaan om kamers te verhuren aan buitenlandse toeristen. De eigenaren van zo'n 'casa particular', de Cubaanse variant van een bed & breakfast, hebben hiervoor een speciale vergunning. Het is een unieke gelegenheid om te zien hoe de Cubanen thuis leven. Maakt u eens een praatje met uw gastheer/vrouw over het leven op het communistische eiland. Ze maken het u graag naar uw zin tijdens uw verblijf. In de sfeervolle ‘casa particular’ heeft u de beschikking over een eigen kamer met airconditioning of fan en een privé-badkamer. In sommige gevallen heeft u een eigen ingang. Een typisch Cubaans ontbijt is inbegrepen en in overleg toveren de meeste casas ook nog vaak een heerlijk diner op tafel (optioneel).

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Melia Las Antillas, zwembad
 • Hotel Meliá Las Antillas, kamer
 • Hotel Meliá Las Antillas, strand
 • Hotel Meliá Las Antillas, restaurant
 • Hotel Meliá Las Antillas, bovenaanzicht

Varadero

Hotel Meliá Las Antillas

Viersterren

Hotel Meliá Las Antillas ligt in de badplaats Varadero, direct aan het strand. De accommodatie biedt een ontspannen sfeer aan zee, maar tegelijkertijd is de plek ook perfect voor het verkennen van andere bestemmingen. Het adults-only resort beschikt over tuinen met natuurlijke vijvers en een zwembad, tal van eetgelegenheden en bars, evenals een uitgebreid animatieprogramma met sport, activiteiten op het water en avondentertainment. De kamers zijn licht, bieden uitzicht op de tuinen, beschikken over een badkamer met douche en/of bad, airconditioning en een terras. Er is gratis WiFi in het gehele resort.

 • Hotel Melia Las Antillas, zwembad
 • Hotel Meliá Las Antillas, kamer
 • Hotel Meliá Las Antillas, strand
 • Hotel Meliá Las Antillas, restaurant
 • Hotel Meliá Las Antillas, bovenaanzicht

Varadero

Hotel Meliá Las Antillas

Viersterren

Hotel Meliá Las Antillas ligt in de badplaats Varadero, direct aan het strand. De accommodatie biedt een ontspannen sfeer aan zee, maar tegelijkertijd is de plek ook perfect voor het verkennen van andere bestemmingen. Het adults-only resort beschikt over tuinen met natuurlijke vijvers en een zwembad, tal van eetgelegenheden en bars, evenals een uitgebreid animatieprogramma met sport, activiteiten op het water en avondentertainment. De kamers zijn licht, bieden uitzicht op de tuinen, beschikken over een badkamer met douche en/of bad, airconditioning en een terras. Er is gratis WiFi in het gehele resort.

 • Hotel Rancho San Vicente, zwembad
 • Hotel Rancho San Vicente, tuin
 • Hotel Rancho San Vicente, kamer
 • Hotel Rancho San Vicente, lobby
 • Hotel Rancho San Vicente, Vinales Vallei

Viñales Vallei

Rancho San Vicente

Driesterren

Hotel Rancho San Vicente bevindt zich in een bosrijk gebied op tien minuten lopen van de Viñales-vallei. De Valle de Viñales is uitgeroepen tot nationaal monument van Cuba. Deze regio staat bekend als dé plek waar de beste sigaren ter wereld vandaan komen. Het bijzondere landschap en de traditionele levensstijl van de lokale bevolking zorgen voor een meer dan indrukwekkend bezoek. Het hotel is eenvoudig, maar heeft een schilderachtige uitstraling. Het beschikt over een buitenzwembad, een ruime tuin, een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie en een eigen badkamer met douche.

 • Hotel Rancho San Vicente, zwembad
 • Hotel Rancho San Vicente, tuin
 • Hotel Rancho San Vicente, kamer
 • Hotel Rancho San Vicente, lobby
 • Hotel Rancho San Vicente, Vinales Vallei

Viñales Vallei

Rancho San Vicente

Driesterren

Hotel Rancho San Vicente bevindt zich in een bosrijk gebied op tien minuten lopen van de Viñales-vallei. De Valle de Viñales is uitgeroepen tot nationaal monument van Cuba. Deze regio staat bekend als dé plek waar de beste sigaren ter wereld vandaan komen. Het bijzondere landschap en de traditionele levensstijl van de lokale bevolking zorgen voor een meer dan indrukwekkend bezoek. Het hotel is eenvoudig, maar heeft een schilderachtige uitstraling. Het beschikt over een buitenzwembad, een ruime tuin, een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie en een eigen badkamer met douche.

+- Upgrade hotels

( 2 opties )+Open-Sluiten
 • Meliá Varadero Zwembad
 • Melia Varadero kamer
 • Meliá Varadero Lounge
 • Meliá Varadero Uitzicht
 • Meliá Varadero Overzicht
 • Meliá Varadero Restaurant
 • Meliá Varadero Zwembad

Varadero

Meliá Varadero

Vijfsterren

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en comfortabele kamers die allemaal een privé balkon hebben.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Het resort ligt aan een prachtige kustlijn die kliffen, wit zand en zeer kalm water combineert. Meliá Varadero ligt een paar meter van de Varadero Golf Club vandaan.

Kamers

De kamers in het hotel beschikken over airconditioning, TV, minibar, balkon en badkamer met bad en/of douche.

Faciliteiten

Op de begane grond van het centrale gebouw bevindt zich restaurant Fuerteventura waar u kunt genieten van internationale en Cubaanse gerechten. Voor een lichte maaltijd en lekkere cocktails op een dag dat u aan het genieten bent van het strand, kunt u terecht bij bar Varadero.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of de zee of kom helemaal tot rust in het wellness centrum.

Liever toch wat meer actie en teamwork? Het resort heeft tennis- en beachvolleybal velden waar u gebruik van kunt maken. Er zijn ook talloze bordspellen en een intensief programma met dagelijkse activiteiten aanwezig. 's Avonds zorgen de themashows voor een gezellige tijd.

 • Paradisus Varadero Zwembad
 • Paradisus Varadero Kamer
 • Paradisus Varadero Overzicht
 • Paradisus Varadero Restaurant
 • Paradisus Varadero Uitzicht
 • Paradisus Varadero Restaurant

Varadero

Paradisus Varadero Resort & Spa

Vijfsterren

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstekend animatieprogramma. Dit 5-sterren eco-resort ligt in een prachtig s ...

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstekend animatieprogramma. Dit 5-sterren eco-resort ligt in een prachtig strandgebied en is de perfecte keuze voor een vakantie in Cuba.

Meer info >

Minder info >

Ligging

Dit 5-sterren resort heeft direct toegang tot Varadero Beach. Bent u het strand even zat? Aan de andere kant van het resort bevindt zich het natuurreservaat Varahicacos. Hier kunt u eeuwenoude grotten bezoeken.

Kamers

De aantrekkelijke kamers beschikken allemaal over een balkon met uitzicht over de zee of mooie tuinen, airconditioning, TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.

Faciliteiten

Paradisus Varadero Resort & Spa heeft toegang tot het Varadero Beach. Daarnaast beschikt het hotel ook over een aantal verschillende zwembaden. Het grootste zwembad beschikt zelfs over een poolbar. Restaurant Turey is een à la carte restaurant waar elegantie en verfijning de boventonen voeren. In restaurant Ara geniet u van een aantrekkelijk internationaal buffetmenu in een informele sfeer met showcooking. In restarant Vento kunt u genieten van een smakelijke mediterrane keuken met als hoogtepunt een uitstekende wijnkaart. In het hotel is ook een wellnesscentrum aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen.

18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

U kunt de groepsreis aanvullen en afstemmen op uw persoonlijke reiswensen. Dat kan door individuele upgrades en extra’s aan deze rondreis toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.

De vluchten voor deze groepsreis hebben wij voor de standaard reis zo voordelig mogelijk ingekocht. Indien u een verlenging boekt rekenen wij een vluchttoeslag van € 100,-. Mocht de vluchttoeslag hoger uitvallen, dan wordt dit met u besproken en kunt u alsnog kiezen voor de standaard reis of eventueel van de reis afzien.

+- Upgraden

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Luxer genieten? Trakteer uzelf.

Meer luxe en comfort tijdens uw strandverblijf van uw rondreis? Kies dan uit diverse mooie opties. De meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze vindt u door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’. Daar kunt u ook boeken.

Hotel Meliá Varadero

Varadero

-

Hotel Meliá Varadero

Vijfsterren

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en co...

per persoonvanaf 95
117
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Hotel Meliá Varadero is een all-inclusive 5 sterren vakantieresort gelegen aan het strand met prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad, geweldige eetgelegenheden en comfortabele kamers die allemaal een privé balkon hebben.

Het resort ligt aan een prachtige kustlijn die kliffen, wit zand en zeer kalm water combineert. Meliá Varadero ligt een paar meter van de Varadero Golf Club vandaan.

De kamers in het hotel beschikken over airconditioning, TV, minibar, balkon en badkamer met bad en/of douche.

Op de begane grond van het centrale gebouw bevindt zich restaurant Fuerteventura waar u kunt genieten van internationale en Cubaanse gerechten. Voor een lichte maaltijd en lekkere cocktails op een dag dat u aan het genieten bent van het strand, kunt u terecht bij bar Varadero.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of de zee of kom helemaal tot rust in het wellness centrum.

Liever toch wat meer actie en teamwork? Het resort heeft tennis- en beachvolleybal velden waar u gebruik van kunt maken. Er zijn ook talloze bordspellen en een intensief programma met dagelijkse activiteiten aanwezig. 's Avonds zorgen de themashows voor een gezellige tijd.

8

09-03-2024

9

09-03-2024

Net hotel, wel heel grootschalig. Gelukkig is er in kleinere restaurants te reserveren.

Sluit meer info

Hotel Paradisus Varadero

Varadero

-

Hotel Paradisus Varadero

Vijfsterren

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstek...

per persoonvanaf 117
139
5
86
1

Lees meerSluit meer info

Paradisus Varadero Resort & Spa biedt de perfecte combinatie van een eindeloos strand en een uitzonderlijke natuurlijke omgeving met een heerlijke gevarieerde keuken en een uitstekend animatieprogramma. Dit 5-sterren eco-resort ligt in een prachtig strandgebied en is de perfecte keuze voor een vakantie in Cuba.

Dit 5-sterren resort heeft direct toegang tot Varadero Beach. Bent u het strand even zat? Aan de andere kant van het resort bevindt zich het natuurreservaat Varahicacos. Hier kunt u eeuwenoude grotten bezoeken.

De aantrekkelijke kamers beschikken allemaal over een balkon met uitzicht over de zee of mooie tuinen, airconditioning, TV, kluisje, minibar en badkamer met bad of douche.

Paradisus Varadero Resort & Spa heeft toegang tot het Varadero Beach. Daarnaast beschikt het hotel ook over een aantal verschillende zwembaden. Het grootste zwembad beschikt zelfs over een poolbar. Restaurant Turey is een à la carte restaurant waar elegantie en verfijning de boventonen voeren. In restaurant Ara geniet u van een aantrekkelijk internationaal buffetmenu in een informele sfeer met showcooking. In restarant Vento kunt u genieten van een smakelijke mediterrane keuken met als hoogtepunt een uitstekende wijnkaart. In het hotel is ook een wellnesscentrum aanwezig waar u heerlijk kunt ontspannen.

Sluit meer info

+- Extra's

( 4 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 4 van 4 opties )

Trinidad by Night

Trinidad - Trinidad by Night

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de...

Ervaar Trinidad by Night! Samen met uw gids loopt u richting de Floridita Bar, waar een heerlijke cocktail voor u klaarstaat. Geniet van Cubaanse muziek bij La Casa de la Musica, Rincón de la Salsa OF Palenque de los Congos Reales (afhankelijk van de gemaakte reservering). De nacht wordt vervolgd in La Casa de la Trova, waar kunt genieten van salsa, rumba en son muziek. Bewonder hier ook zeker de flitsende salsadansers! Aan het einde van de excursie brengt uw gids u terug naar uw accommodatie.

Alleen mogelijk vanaf 18 jaar.
Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
Deze excursie is aan het begin van uw reis te boeken bij de reisleider.Minimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $49 vanaf 2 personen
- ca. $39 vanaf 4 personen
- ca. $29 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Trinidad Percussie Instrumenten

Trinidad - Percussie en salsa les in Trinidad

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de ...

Dansen, instrumenten en muziek! Dat staat tijdens deze swingende excursie op het programma. Samen met een Engelssprekende gids wandelt u naar de dansschool, waar u uitleg krijgt over de relatie tussen de Afro-Cubaanse religie en de Rumba (een van de Salsa-voorouders). Ook krijgt u een presentatie over de vier basisinstrumenten van de Cubaanse percussie. Leer verschillende ritmes te herkennen wanneer deze instrumenten bespeeld worden. Hierna is het tijd om de heupjes los te gooien! U leert verschillende basispassen van de Rumba en de link met Salsa. In de salsa les leert u vier verschillende basis salsa danspassen en aan het einde van de les danst u op een georganiseerde choreografie van een Cubaanse dans.

Vertrek: Maandag tot en met vrijdag in de ochtend of namiddag
Duur: 1.5 uur
Inclusief: Engelssprekende gidsMinimaal 2 deelnemers - Prijzen per persoon:
- ca. $42 vanaf 2 personen
- ca. $37 vanaf 4 personen
- ca. $36 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Vissen Varadero

Varadero - Diepzeevissen Varadero

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt ...

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om per transfer te vertrekken naar La Marina. Hier stapt u aan boord van de boot. U wordt geïntroduceerd aan de bemanning en krijgt uitleg over het visgerei. Geniet aan boord van de rust van de zee en hopelijk vangt u verschillende vissen.

Vertrek: dagelijks vanaf 08:00 AM.
Duur: 5 uur
Inclusief: transfer van/naar La Marina, snack aan boordMinimaal 2 personen - Prijzen per persoon:
- ca. $270 vanaf 2 personen
- ca. $147 vanaf 4 personen
- ca. $181 vanaf 6 personen

Meer info

Minder info

Varadero, duiken

Varadero - Duiken in Varadero

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richtin...

Vandaag staat u vroeg op om op duikexcursie te gaan. U wordt door een Engelstalige gids opgewacht in de lobby en vertrekt met openbaar vervoer naar La Marina. Bij aankomst bereidt u alle benodigde uitrusting voor en vertrekt u op een duikboot richting het duikgebied. U heeft de mogelijkheid om op twee verschillende plekken te duiken (gebaseerd op de kennis van de klanten). Geniet hier zeker van de onderwaterwereld van Cuba! Rond het middaguur keert u terug naar de jachthaven en vervolgens richting het hotel.

Minimale leeftijd: 18 jaar of ouder
Vertrek: dagelijks (alleen mogelijk in de ochtenden om 08:00 uur)
Duur: 3 uur
Voorwaarden: Duikbrevet verplicht en moet worden getoond. Test in het zwembad als de laatste duik ouder is dan een jaar. Geen prijskorting bij gebruik van eigen apparatuur.
Inclusief: Duikapparatuur, Engelstalige gidsMinimaal 2 personen - Prijs per persoon ca. $87

Meer info

Minder info

18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs
18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs

Reisleiding Cuba

In Cuba reist u met een Cubaanse Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleider is woonachtig in Cuba en heeft hierdoor ook schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Cuba leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Afwijkend programma 17- & 18-daagse reis

Tijdens de 17-daagse verblijft u 2 nachten minder in Varadero. Tijdens de 18-daagse verblijft u 1 nacht minder in Varadero. De rest van de rondreis blijft ongewijzigd.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Cuba boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Fooienpot
In Cuba is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot (inclusief foor voor de chauffeur) voor deze reis is ca. € 36 per persoon (ca. 973 Cubaanse Peso of CUP, afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse in CUP betalen. De reisleider vertelt u waar u euro's kunt inwisselen. De fooien voor de reisleider zelf is niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hem/haar bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden. Een richtbedrag is ca. € 2 (of ca. 54 CUP) per persoon per dag.

Geldzaken
Sinds januari 2021 heeft Cuba de CUC afgeschaft. De Cubaanse peso (CUP) is vanaf dat moment hét Cubaanse betaalmiddel. Amerikaanse dollars worden niet meer geaccepteerd. In Cuba is de euro een landelijk veelal geaccepteerd betaalmiddel. Muntgeld wordt echter niet geaccepteerd. Op straat, bij casa particulares en paladares hebben Cubanen een sterke voorkeur voor harde currency zoals euro. We adviseren daarom om Euro’s mee te nemen, bij voorkeur in kleine coupures. Een bedrag tussen de 70 en 100 euro per persoon per dag kunt u als richtbedrag aanhouden. Zorgt u er voor dat het briefgeld dat u meeneemt onbeschadigd is. Biljetten met scheurtjes worden vrijwel nergens geaccepteerd.

1) Credit card kan men altijd gebruiken, maar er kunnen extra kosten van toepassing zijn. Credit cards gelieerd aan Amerikaanse banken zijn nog steeds niet toegestaan. Bij gebruik van de credit card wordt gerekend met de officiële, maar voor toeristen ongunstige koers.
2) Neem euro’s mee in kleine coupures; briefjes 5, 10, 20, 50 euro, geen muntgeld. Als u met bijvoorbeeld 50 of 100 euro zou betalen, krijgt u het verschil terug in CUP’s tegen de officiële wisselkoers en dat is onvoordelig!

Eten en drinken

Tijdens de rondreis is elke dag ontbijt, 2 x lunch en 3 x diner inbegrepen. In Varadero verblijft u op basis van all Inclusive. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 7 - 15 per persoon. Op de dagen dat de lunch of het diner niet inbegrepen is, helpt uw reisleider u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Door de aanhoudende wereldproblematiek zijn er in Cuba leveringsproblemen met plastic, voedingsmiddelen en grondstoffen. De menukaarten in Paladares en hotels worden steeds beperkter. Hongerlijden is er tijdens de reis absoluut niet bij, maar het aanbrengen van variatie op de menukaarten wordt lastiger. Gelukkig zijn Cubanen al gewend hier mee om te gaan. De creativiteit van de Cubaanse koks is haast oneindig, waardoor u kunt blijven genieten van de Cubaanse keuken.

Drinkwater in flessen is momenteel moeilijk te krijgen vanwege het tekort aan plastic. In samenwerking met Johnny Jungle – Eco Social Shop kunt u met korting een waterfilterfles bestellen via https://www.johnnyjungle.nl Met een waterfilterfles heeft u te allen tijde de beschikking over schoon drinkwater. Het zuivert 99,99%. En door het kopen van deze duurzame waterfles geeft u automatisch een kind in een ontwikkelingsland een jaar lang schoon drinkwater. De kortingscode (Johnnycuba10) geeft 10% korting op aankoop van de waterfilterfles (exclusief verzendkosten).

Verblijf in een Casa Particular in Trinidad

In Trinidad overnacht u in een casa particular (een Cubaanse B&B). Als groep overnacht u in verschillende casas particulares. Hierbij wordt er wel gekeken dat deze zo dicht mogelijk bij elkaar zijn gelegen. Uw kamer in de ‘casa particular’ (bed & breakfast) in Trinidad heeft een privébadkamer en airconditioning of ventilator.

Accommodaties Cuba

De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service. Graag willen we u er op attenderen dat Cuba een communistisch land is waar de tijd heeft stil gestaan. Hierdoor liggen de standaarden van de hotels lager dan wat wij gewend zijn. Hotels kampen regelmatig met achterstallig onderhoud, elektriciteitsproblemen, gebrek aan (warm) water of het niet beschikbaar/geopend zijn van faciliteiten (zoals bijvoorbeeld het zwembad).

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die al in uw reisprogramma zijn opgenomen, kunt u ervoor kiezen om deel te nemen aan optionele excursies. Deze excursies kunt u ter plaatse via uw reisleiding bijboeken en betalen. De excursies kunt u betalen in euro. Eventuele entreegelden moeten worden voldaan in CUP.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Cuba. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Cuba

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Cuba zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Cuba. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze lokale partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Waar kan ik de groepssamenstelling zien?

Voor onze groepsreizen kunt u op onze website bij Data & Prijzen achter de gewenste vertrekdatum van de reis op het bovenste icoontje Groepssamenstelling klikken. U ziet dan in percentages de leeftijden en het geslacht van de reizigers die zich hebben aangemeld voor deze reis. De definitieve deelnemerslijst ontvangt u bij uw reisbescheiden.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers. Hoeveel deelnemers dit betreft is afhankelijk van de specifieke reis. Dit staat bij iedere groepsreis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen', onder de tabel met vertrekdata.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze familiegroepsreizen is kinderkorting altijd van toepassing. Hoe hoog deze korting is verschilt per reis en ziet u bij de reis aangegeven.

Op onze reguliere groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.
Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgraden/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste groepsreis inzien.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Kan ik als alleenreiziger een kamer met een andere alleenreiziger krijgen?

Nee, als u alleen reist, krijgt u een kamer voor uzelf. Wij werken hierbij niet op indeling.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

18 dagen Cuba Completa (vertrek 2024): altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Havana

02Havana

03Havana - Viñales

04Viñalesvallei - Las Terrazas

05Las Terrazas - Cienfuegos

06Cienfuegos - Sancti Spiritus

07Sancti Spiritus – Bayamo – Santiago de Cuba

08Santiago de Cuba

09Santiago de Cuba – El Cobre – Playa Guardalavaca

10Playa Guardalavaca – Camagüey

11Camagüey – Trinidad

12Trinidad

13Trinidad – Santa Clara – Varadero

14Varadero

15Varadero

16Varadero

17Varadero

18Vertrek vanuit Varadero

19Aankomst in Nederland

Bewaar reis Boek nu