Moremi Game Reserve
Varen op de Okavango Delta
Makgadikgadi Pans
Baobab bomen
Chobe NP
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Botswana

Naar alle rondreizen Botswana

Klimaat

De seizoenen van Botswana zijn precies tegenovergesteld aan die van Nederland omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt. Samen met Namibië behoort Botswana tot de droogste landen van zuidelijk Afrika. Ondanks het subtropische klimaat is het er toch erg droog. De regen (pula) is zo schaars dat de geldeenheid ernaar is genoemd.

Botswana is het hele jaar goed te bezoeken. Mei tot en met september zijn in principe de beste maanden maar juli tot en met oktober zijn de beste maanden voor een safari. Het is dan warm en veel dieren laten zich zien om water te drinken. In deze periode is het overdag vaak droog en zonnig maar kan het in de nacht afkoelen. Eind november tot en met april is het regenseizoen en lopen de temperaturen op tot 35 graden in Botswana. In de nacht koelt het wel af tot circa 20 graden.

In de maanden juni en augustus is de beste periode om groot wild te spotten in grote parken. De temperatuur ligt dan tussen de 20 en 26 graden. Augustus, september en oktober zijn goede maanden om grote kuddes te zien. In oktober erg warm worden, met temperaturen tot wel 40 graden. Deze periode is geen goede reistijd om de Kalahari te bezoeken. Wel zijn er minder muggen in deze periode en is de Okavango delta op zijn grootst.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis