Moremi Game Reserve
Varen op de Okavango Delta
Makgadikgadi Pans
Baobab bomen
Chobe NP

Bezienswaardigheden Botswana

Moremi Game Reserve

bw_al_moremi.jpg

Moremi Game Reserve ligt aan de Oostelijke kant van de Delta. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Moremi Game Reserve geen nationaal park. Moremi Game Reserve is ontstaan door de inwoners van de Delta die vonden dat zij hun gebied moesten beschermen tegen Europeanen die het gebied ontdekt hadden. In Moremi Game Reserve is dan ook veel Ecotoerisme te vinden. Dit geeft een bijzondere natuurlijke ervaring in een weinig aangetaste natuur. Het reservaat beslaat ongeveer 20 procent van de Okavanga Delta. Veel voorkomende wilde dieren zijn hier olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden en cheeta’s.

Okavango Delta

bw_al_okavango.jpg

De Okavango Delta ligt in Botswana en is de grootste binnenlandse Delta ter wereld. Sinds 2014 staat het gebied ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ooit maakte het gebied onderdeel uit van Makgadikgadimeer maar tegenwoordig mondt deze uit in het zand van de Kalahari. De bevolking van het gebied bestaat uit vijf etnische groepen die elk een eigen identiteit en taal hebben. Elke groep houdt zich bezig met eigen traditionele gewoontes en economieën. Het gebied van de Okavango Delta is ook een thuis voor een groot aantal dieren en vooral daarom trekt het gebied jaarlijks veel bezoekers.

Makgadikgadi Pans

bw_al_makgadik.jpg

Makgadikgadi Pans zijn te vinden in het Noorden van Botswana en zijn met ca. 6.000 vierkante kilometer de grootste zoutvlaktes ter wereld. Deze zoutvlaktes behoorde eerst tot het grootste meer van Afrika, dat gevoed werd door de grootste rivieren, de Okavango, Chobe en Zambezi. Zowel in de droge periode van begin mei tot half november als in de natte periode van half november tot eind april zijn de vlaktes zeer spectaculair om te bezoeken. In de droge periode is het bijvoorbeeld leuk om met een quad over de vlaktes te rijden. Al gauw wordt u omgeven door uitgestrekte vlaktes wat een uniek gevoel geeft. Tijdens de natte periode trekken de enorme zoutvlaktes veel dieren aan zoals vogels, zebra’s, stokstaartjes en andere wilde dieren. Ook uniek zijn de Baobab bomen waarvan Chapman’s Baobab Tree bijvoorbeeld een erg bijzondere is. Dit is één van de grotere Baobab bomen en is dan ook vanaf bijna 20 kilometer afstand al te zien.

Chobe Nationaal Park

bw_al_chobe.jpg

Chobe Nationaal Park is het eerste nationale park van Botswana en het op drie na grootste nationale park. Het park is vooral bekend geworden om de grote olifantenpopulatie. Er is een grote kans olifanten te zien tijdens een boottocht op de Chobe Rivier. Maar ook de kans om nijlpaarden te spotten is er en vele verschillende vogelsoorten. De toegangspoort tot Chobe Nationaal Park is Kasane. In Kasane komt de Chobe samen met de Zambezi en deze stromen samen verder als de Zambezi richting de Victoria Falls.