Buenos Aires
Iguazú watervallen
Península Valdés
Perito Moreno
Purmamarca
Bariloche
Ushuaia
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Argentinië

Naar alle rondreizen Argentinië

Klimaat

Door de uitgestrektheid van het land, zowel in de breedte als in de hoogte, kent het klimaat in Argentinië enorme contrasten. In het uiterste noorden van Argentinië heerst een subtropisch klimaat, in het noordoosten een tropisch klimaat, in de bergen een bergklimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Vuurland heeft een zeeklimaat.

Het Andesgebergte kent winters met veel sneeuwval en extreem lage temperaturen tot wel -39 °C. In het midden van het land, bij Córdoba, kan het in de zomer bloedheet worden, tot boven de 45 °C. Een warme en droge föhnwind (Zonda) blaast over de vlakten ten westen van centraal Argentinië. De Zonda kan aantrekken tot een enorme storm met windsnelheden tot 120 km/h en op grotere hoogte zijn sneeuwstormen niet ongewoon. De Sudestada is een klimatologisch fenomeen karakteristiek voor de omgeving van de Río de la Plata (trechtermond bij de grens met Uruguay). Deze zorgt voor een plotselinge draaiing van de koude zuidenwind naar het zuidoosten, samengaand met een mildere temperatuur en heftige regenval.

De gevarieerdheid van het klimaat en de geografie maken Argentinië het hele jaar door aantrekkelijk voor reizigers. Patagonië is het mildst in de zomer (december–februari) en Buenos Aires kunt u het beste in de lente of herfst bezoeken, want de zomer is daar heet en vochtig. Het hoogseizoen van de skioorden in het noorden is van juni tot oktober.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis