Sevilla
Sevilla
La Alhambra in Granada
La Alhambra in Granada
Costa del Sol
Costa del Sol
Málaga
Málaga
Córdoba
Córdoba

Andalusië Compleet (o.b.v. eigen vervoer)

Privéreis | 15 dagen v.a.
867i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
08-12-2023
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Meivakantie 2024
Uw keuze! Relaxt of juist zo compleet mogelijk door Andalusië
Ontdek de mooiste plekjes van Sevilla, Granada & Córdoba
Witte dorpen: Ronda, Vejer, Arcos en Frigiliana
Natuurschoon in de Sierra Nevada en Parque Nacional de Doñana
Bezoek aan Gibraltar, de Tabernas woestijn en het blauwe dorp Júzcar

Wereldberoemde steden, lieflijke dorpen en de Costa del sol

De meest complete rondreis door Andalusië. Maak het relaxed door de vrije dagen in Sevilla, Córdoba en Granada of ontdek juist meer in dit bijzonder stukje Spanje. Andalusië is ontzettend divers en biedt naast de wereldberoemde steden ook lieflijke witte dorpen als Ronda, Vejer en Arcos. Ook de natuur mag tijdens deze rondreis niet ontbreken. Maak heerlijke wandelingen in de Sierra Nevada, Parque Nacional de Doñana en natuurpark Cabo de Gata-Níjar. Proef sherry in Jerez de la Frontera, kijk uit over het ‘Balkon van Europa’ in Nerja en wandel door het blauwe dorp Júzcar. Ontspannen doet u op het strand van de Costa del Sol. Ontdek Andalusië in alle rust en geheel op eigen tempo. Vergeet ook zeker niet te genieten van een welverdiende siësta.

"Typisch Spaans genieten! Sfeervolle steden, witte dorpen, uitgestrekte natuur en natuurlijk heerlijk Spaans eten. Andalusië is ontzettend divers en heeft elk type vakantieganger veel te bieden!"

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in de Costa del Sol

Malaga
Ontdek het veelzijdige Málaga
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

Voordat u naar de Costa del Sol vertrekt kunt u bijvoorbeeld eerst het veelzijdige Málaga ontdekken. Bezoek historische hoogtepunten zoals het Moorse Alcazaba-paleis en het Gibralfaro-fort. In het autovrije centrum kunt u ook heerlijk shoppen. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel. Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja).

DAG
02

Nerja & Frigiliana

Nerja
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Kronkelende straten en witte huizen in Frigiliana
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

Na een ontspannen ontbijt gaat u weer op pad met als eerste stop het pittoreske dorp Frigiliana. Het witte dorp werd al diverse keren uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. En dat zult u ook niet verbazen wanneer u door het historische Moorse stadscentrum Barribarto loopt. Het straatbeeld wordt gedomineerd door geplaveide straten, bloemen, witte huizen met pastelkleurige deuren en gezellige terrasjes. Vervolgens rijdt u weer richting Nerja. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging; de plek waar de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Een belangrijke bezienswaardigheid is: ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Geniet van een weids uitzicht over de zee, de kustlijn, de rotsen en de kliffen. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
03

Granada & het Alhambra (ca. 95 km)

Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Vertrek na het ontbijt naar het magische Alhambra. Bezichtig dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen. Het wereldberoemde Alhambra wordt ook wel een miniatuurstad genoemd omdat er door de eeuwen heen een tal van bouwwerken is neergezet. De belangrijkste zijn de Nasridische Paleizen en het Christelijk paleis. Een ander hoogtepunt is het oudste gedeelte, de Alcazaba van Alhambra. Vanaf dit fort heeft u een spectaculair uitzicht over Granada. Tijdens uw bezoek wandelt u uiteraard door de groene tuinen vol met rozenstruiken en vijvers met fonteinen. De Generalife van Alhambra wordt ook wel de tuin der tuinen genoemd. Oordeel vandaag zelf! Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn. Het is hier heerlijk rondslenteren en uiteraard vindt u hier diverse terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

DAG
04

Vrije dag in Granada of de Sierra Nevada

Sierra Nevada
Vrije dag in Granada
Wandelen in de Sierra Nevada
Overnachting in Granada

Een heerlijke vrije dag om meer van Granada te ontdekken. Wilt u vandaag de natuur in? Op ongeveer 1 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada. Met name in de maanden mei t/m oktober is de Sierra Nevada ideaal geschikt voor mooie wandelingen. In het nationale park treft u bijzondere fauna als berggeiten, dassen en koningsarenden maar ook een enorme diversiteit bloemen en planten. Overnachting in Granada.

DAG
05

Vrije dag in Granada, Guadix of Almería

Tabernas woestijn
Vrije dag in Granada
Grotwoningen in Guadix
Hollywood westerns in de Tabernas woestijn
Per kajak door natuurpark Cabo de Gata-Níjar
Overnachting in Granada

Een vrije dag in Granada. U kunt uiteraard ook de omgeving verkennen. Op ongeveer een uur rijden ligt de plaats Guadix. De stad is vooral bekend om de grotwoningen waar mensen nog steeds in wonen. Vanaf de Alcazaba heeft u een mooi uitzicht over het sfeervolle Guadix en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Of breng een bezoek aan Almería. Bezienswaardig is het Alcazaba, de schilderachtige zigeunerwijk La Chanca en de kathedraal die destijds mede werd gebouwd ter verdediging tegen piraten. Dichtbij Almería ligt de enige woestijn van Europa ‘Desierto de Tabernas’. Deze woestijn is al meerdere malen gebruikt als filmset voor Hollywood Western films zoals de film ‘The Good, The Bad and The Ugly’. De sets van deze films zijn nu onderdeel van het themapark MiniHolywood Oasys. Bezoek de heerlijke stranden van Almería of het natuurpark Cabo de Gata-Níjar. Het park heeft een bijzonder kustlandschap met rotsen, kliffen, uitgedroogde rivierbeddingen en zoutpannen. Verder heeft het park idyllische stranden, kristalhelder blauw zeewater, bijzondere planten en kleurrijke dieren zoals vele flamingo’s. Een leuke manier om het park te verkennen is per kajak door de baaien van Cabo de Gata.

DAG
06

Granada – Córdoba (ca. 200 km)

Córdoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting Córdoba

Wanneer u vandaag vroeg vertrekt heeft u genoeg tijd om al het moois van Córdoba te ontdekken. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

DAG
07

Vrije dag in Córdoba of Osuna

Córdoba
Vrije dag in Córdoba
Herenhuizen, kerken en smalle straten in Osuna
Overnachting in Córdoba

Een vrije dag in Córdoba. U kunt uiteraard ook de omgeving verkennen. Op ongeveer een uur rijden ligt de plaats Osuna. Het straatbeeld van het heerlijke stadje Osuna wordt bepaald door fraaie herenhuizen, smalle straten en uiteraard diverse historische kerken. De calle San Pedro is door Unesco uitgeroepen tot één van de mooiste straten van het land. De sfeervolle stad kreeg ook veel bekendheid toen het, het toneel vormde voor de populaire serie Game of Thrones. Overnachting in Córdoba.

DAG
08

Córdoba – Carmona – Sevilla (ca. 142 km)

Carmona
Wandel door het labyrint van straatjes in Carmona
Overnachting in Sevilla

In de ochtend zou u nog eventjes Córdoba kunnen bezoeken. Daarna vertrekt u richting Sevilla. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een stop maken in het middeleeuwse Carmona. De stadsmuren, de imposante stadspoorten, de charmante herenhuizen en sfeervolle pleinen maken een bezoek zeker de moeite waard. En dan arriveert u in Sevilla… één van de mooiste steden van Spanje! Er zijn weinig mensen op wie de sfeer en warmte van Sevilla niet een overweldigende indruk maken. In Sevilla verblijft u drie nachten! Als u ’s avonds een hapje gaat eten, is het natuurlijk fantastisch om door de Joodse wijk Santa Cruz van tapasbar naar tapasbar te slenteren en u tegoed te doen aan de vele verschillende smakelijke hapjes.

DAG
09

Sevilla

Sevilla
Het Koninklijk Paleis en de kathedraal van Sevilla
Wandel op uw gemak over het iconische Plaza de España
Woon een typische flamencoshow bij (optionele excursie)
Overnachting in Sevilla

Vandaag heeft u de hele dag om in Sevilla rond te dwalen. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en zoals u vandaag zult ervaren valt daar niet zoveel tegenin te brengen. Verken vandaag de belangrijkste monumenten van Sevilla. Breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis ‘Real Alcázar’, de kathedraal van Sevilla en de Giralda. Wandel langs de oever van de Guadalquivir en ontdek de mooiste plekjes van de Barrio de Santa Cruz, de oude Joodse wijk. Bewonder de indrukwekkende Plaza de España! Het is één van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos. Hierin worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven. Als u ’s avonds nog een flamencoshow (optionele excursie) heeft bekeken voelt u zich werkelijk in het hart van Andalusië! Overnachting in Sevilla.

DAG
10

Vrije dag in Sevilla of Parque Nacional de Doñana

Parque Nacional de Doñana
Vrije dag in Sevilla
Ontspannen in de natuur van Parque Nacional de Doñana
Overnachting in Sevilla

Vandaag even iets heel anders! Breng een bezoek aan één van de mooiste nationale Parken van het land, Parque Nacional de Doñana. U kunt het park op eigen gelegenheid verkennen of één van de georganiseerde excursies boeken. Een startpunt voor het verkennen van het park is het plaatsje El Rocío. Vanuit dit dorp vertrekken ook busjes waarmee u met een gids door het park kunt rijden. Parque Nacional de Doñana is het grootste wildreservaat van Spanje en ook één van de belangrijkste moerasgebieden ter wereld. Maak u klaar voor een schitterende tocht waarop u haast wel zeker herten ziet lopen en wie weet ziet u ook nog otters, wilde zwijnen en de Spaanse lynx. U kunt onderweg een stop maken bij een vogel uitkijkpunt. Het gebied is van groot belang voor (trek)vogels op hun weg naar Afrika. Afhankelijk van het seizoen kunt u vogels als de Ralreiger, de Koornzaadhoen en gieren spotten. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar Sevilla.

DAG
11

Arcos de la Frontera & Jerez de la Frontera (ca. 151 km)

Arcos de la Frontera
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Breng een bezoek aan de beroemde paardenshows of paardentrainingen
Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz

Vanuit Sevilla rijdt u als eerste naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Een bezoek aan de school, met de befaamde Andalusische paarden, in het centrum is een belevenis; is er geen show dan zijn de paardentrainingen vaak te zien.

DAG
12

Cádiz en Vejer de la Frontera

Cádiz
Bezoek aan Cádiz, ook wel Klein Havana genoemd
Vejer de la Frontera: het lievelingetje van het zuiden
Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz

Vertrek vanochtend richting de oudste stad van Spanje, Cádiz. Door de ligging van de stad, op een schiereiland, heeft Cádiz een belangrijke rol gespeeld tijdens de handel met ‘de Nieuwe Wereld’ in de 18e eeuw. De stad wordt ook wel Klein Havana of Havana van Europa genoemd, omdat het veel overeenkomsten heeft met de hoofdstad van Cuba. Maak een ontspannen wandeling door de stad. Onderweg ziet u o.a. de kathedraal van Cádiz, het stadstrand Playa Caleta ingesloten tussen twee kastelen, het Teatro Romano en diverse wachttorens zoals de Torre Tavira. Rij vervolgens verder voor een bezoek aan Vejer de la Frontera, spectaculair gelegen op een groene heuvel. De stad wordt ook wel 'la niña mimada del sur' genoemd: het lievelingetje van het zuiden. Maak een wandeling langs de witte huizen en aanschouw de zandkleurige kerktoren. Vejer staat ook bekend om de Arabische stadsmuren en het kasteel. Het lijkt alsof u in een sprookje bent gestapt en de tijd heeft stilgestaan! Dwaal op uw gemak door de smalle straatjes en steegjes en maak ook zeker een stop op de Plaza de los Pescaitos met de kikkerfontein.

DAG
13

Ronda & Júzcar (ca. 193 km)

Ronda
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Wandelen door het blauw ‘smurfendorp’ Júzcar
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella)

De route naar Ronda is van een uitzonderlijke schoonheid en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema! Ronda ligt bovenop een rots en wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Het wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waarover een brug, de Puente Nuevo, loopt. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. De Moorse muren, de Plaza de Toros (arena), de stadspoort, de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is!
Vervolgens rijdt u verder naar het blauwe ‘smurfendorp’ Júzcar. In dit unieke dorp zijn alle huizen blauw geschilderd, een bijzonder gezicht. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar de Costa del Sol (omgeving van Marbella).

DAG
14

Vrije dag in de Costa del Sol of Gibraltar & Tarifa

Gibraltar
Vrije dag aan de Costa del Sol
Rode telefooncellen en berberapen in Gibraltar
Surfen, walvissen en cultuur in Tarifa
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella)

Een ontspannen vrije dag aan het strand van de Costa del Sol! Geniet van de heerlijke temperaturen, het verrukkelijke eten en het verkoelende briesje. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan Gibraltar & Tarifa. Het eigenaardige Gibraltar is een stukje Groot-Brittannië in het zuiden van Spanje. U vindt hier de kenmerkende rode telefooncellen, fish&chips en de bekende rots van Gibraltar met de berberapen. Rij vervolgens verder naar het surfparadijs Tarifa. Deze kustplaats is behalve een walhalla voor surfers ook gekend voor zijn rijke cultuur. Het is bovendien ook een perfecte plek om (van april t/m oktober) walvissen en dolfijnen te spotten. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
15

Vertrek vanuit de Costa del Sol

Marbella
Vertrek vanuit de Costa del Sol

Vertrek vanuit de Costa del Sol. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Andalusië Compleet (o.b.v. eigen vervoer): altijd de beste prijs

Inclusief

Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Vervoer
Entreegelden
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Fooien
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
6 opties
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Andalusië Compleet (o.b.v. eigen vervoer): altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in de Costa del Sol

Malaga
Ontdek het veelzijdige Málaga
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

Voordat u naar de Costa del Sol vertrekt kunt u bijvoorbeeld eerst het veelzijdige Málaga ontdekken. Bezoek historische hoogtepunten zoals het Moorse Alcazaba-paleis en het Gibralfaro-fort. In het autovrije centrum kunt u ook heerlijk shoppen. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel. Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja).

DAG
02

Nerja & Frigiliana

Nerja
Ontdek het centrum van Nerja en Het Balkon van Europa
Kronkelende straten en witte huizen in Frigiliana
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Nerja)

Na een ontspannen ontbijt gaat u weer op pad met als eerste stop het pittoreske dorp Frigiliana. Het witte dorp werd al diverse keren uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje. En dat zult u ook niet verbazen wanneer u door het historische Moorse stadscentrum Barribarto loopt. Het straatbeeld wordt gedomineerd door geplaveide straten, bloemen, witte huizen met pastelkleurige deuren en gezellige terrasjes. Vervolgens rijdt u weer richting Nerja. Struin door de smalle straatjes met witgekalkte huizen. Het mooie aan Nerja is de ligging; de plek waar de bergen (Sierra Almijara en Sierra Tejeda) en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Een belangrijke bezienswaardigheid is: ‘Het Balkon van Europa’. Het is het uiterste puntje van de boulevard en steekt uit boven de Middellandse Zee. Geniet van een weids uitzicht over de zee, de kustlijn, de rotsen en de kliffen. Overnachting aan de Costa del Sol.

Goed om te weten

Omdat Frigiliana een bergdorp is, zijn er veel trappen en soms ook steile hellingen. Een bezoek aan dit dorp is iets minder geschikt voor mensen die niet zo goed ter been zijn

DAG
03

Granada & het Alhambra (ca. 95 km)

Alhambra
Bezichtig het Alhambra met bijbehorende tuinen
Wandelen door de oude Arabische wijk Albaicín
Overnachting in Granada

Vertrek na het ontbijt naar het magische Alhambra. Bezichtig dit prachtige Moorse paleis met de bijbehorende tuinen. Het wereldberoemde Alhambra wordt ook wel een miniatuurstad genoemd omdat er door de eeuwen heen een tal van bouwwerken is neergezet. De belangrijkste zijn de Nasridische Paleizen en het Christelijk paleis. Een ander hoogtepunt is het oudste gedeelte, de Alcazaba van Alhambra. Vanaf dit fort heeft u een spectaculair uitzicht over Granada. Tijdens uw bezoek wandelt u uiteraard door de groene tuinen vol met rozenstruiken en vijvers met fonteinen. De Generalife van Alhambra wordt ook wel de tuin der tuinen genoemd. Oordeel vandaag zelf! Op de heuvel tegenover het Alhambra vindt u de oude Moorse wijk Albaicín. Los van de bijzondere wijk zelf heeft u vanaf hier een schitterend uitzicht op het Alhambra. Het Albaicín heeft schattige straatjes en pleintjes met witgekalkte huizen waar de Arabische invloeden merkbaar zijn. Het is hier heerlijk rondslenteren en uiteraard vindt u hier diverse terrasjes en restaurants! Overnachting in Granada.

DAG
04

Vrije dag in Granada of de Sierra Nevada

Sierra Nevada
Vrije dag in Granada
Wandelen in de Sierra Nevada
Overnachting in Granada

Een heerlijke vrije dag om meer van Granada te ontdekken. Wilt u vandaag de natuur in? Op ongeveer 1 uur rijden ligt het gebergte Sierra Nevada. Met name in de maanden mei t/m oktober is de Sierra Nevada ideaal geschikt voor mooie wandelingen. In het nationale park treft u bijzondere fauna als berggeiten, dassen en koningsarenden maar ook een enorme diversiteit bloemen en planten. Overnachting in Granada.

DAG
05

Vrije dag in Granada, Guadix of Almería

Tabernas woestijn
Vrije dag in Granada
Grotwoningen in Guadix
Hollywood westerns in de Tabernas woestijn
Per kajak door natuurpark Cabo de Gata-Níjar
Overnachting in Granada

Een vrije dag in Granada. U kunt uiteraard ook de omgeving verkennen. Op ongeveer een uur rijden ligt de plaats Guadix. De stad is vooral bekend om de grotwoningen waar mensen nog steeds in wonen. Vanaf de Alcazaba heeft u een mooi uitzicht over het sfeervolle Guadix en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Of breng een bezoek aan Almería. Bezienswaardig is het Alcazaba, de schilderachtige zigeunerwijk La Chanca en de kathedraal die destijds mede werd gebouwd ter verdediging tegen piraten. Dichtbij Almería ligt de enige woestijn van Europa ‘Desierto de Tabernas’. Deze woestijn is al meerdere malen gebruikt als filmset voor Hollywood Western films zoals de film ‘The Good, The Bad and The Ugly’. De sets van deze films zijn nu onderdeel van het themapark MiniHolywood Oasys. Bezoek de heerlijke stranden van Almería of het natuurpark Cabo de Gata-Níjar. Het park heeft een bijzonder kustlandschap met rotsen, kliffen, uitgedroogde rivierbeddingen en zoutpannen. Verder heeft het park idyllische stranden, kristalhelder blauw zeewater, bijzondere planten en kleurrijke dieren zoals vele flamingo’s. Een leuke manier om het park te verkennen is per kajak door de baaien van Cabo de Gata.

DAG
06

Granada – Córdoba (ca. 200 km)

Córdoba
De magische Mezquita
Struin door de straatjes in de Joodse wijk
Overnachting Córdoba

Wanneer u vandaag vroeg vertrekt heeft u genoeg tijd om al het moois van Córdoba te ontdekken. De stad heeft een lange geschiedenis en was ooit één van de belangrijkste steden van Spanje en zelfs ter wereld. Een hoogtepunt in Córdoba is de indrukwekkende Mezquita. Deze enorme Moskee-Kathedraal, origineel gebouwd als moskee door de Moren, is nog altijd één van de beste voorbeelden van de Moorse architectuur. Het is magisch om te zien hoe de oude architectuur zich vermengt met de kathedraal middenin de moskee. Het hele oude centrum van Córdoba en de Mezquita staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Behalve dat het ontzettend leuk is om in de middeleeuwse Joodse wijk rond te struinen, kunt u een bezoek brengen aan de 'Sinagoga'. Het is de enige overgebleven synagoge uit het begin van de 14e eeuw. Overnachting in Córdoba.

Weetje

Van de 1200 wit en rode zuilen in de Mezquita zijn er 860 over om te bewonderen. De zuilen vallen mooi op als u de Mezquita binnenloopt. Ze brengen u terug naar de tijd van de Moorse overheersing.

DAG
07

Vrije dag in Córdoba of Osuna

Córdoba
Vrije dag in Córdoba
Herenhuizen, kerken en smalle straten in Osuna
Overnachting in Córdoba

Een vrije dag in Córdoba. U kunt uiteraard ook de omgeving verkennen. Op ongeveer een uur rijden ligt de plaats Osuna. Het straatbeeld van het heerlijke stadje Osuna wordt bepaald door fraaie herenhuizen, smalle straten en uiteraard diverse historische kerken. De calle San Pedro is door Unesco uitgeroepen tot één van de mooiste straten van het land. De sfeervolle stad kreeg ook veel bekendheid toen het, het toneel vormde voor de populaire serie Game of Thrones. Overnachting in Córdoba.

DAG
08

Córdoba – Carmona – Sevilla (ca. 142 km)

Carmona
Wandel door het labyrint van straatjes in Carmona
Overnachting in Sevilla

In de ochtend zou u nog eventjes Córdoba kunnen bezoeken. Daarna vertrekt u richting Sevilla. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een stop maken in het middeleeuwse Carmona. De stadsmuren, de imposante stadspoorten, de charmante herenhuizen en sfeervolle pleinen maken een bezoek zeker de moeite waard. En dan arriveert u in Sevilla… één van de mooiste steden van Spanje! Er zijn weinig mensen op wie de sfeer en warmte van Sevilla niet een overweldigende indruk maken. In Sevilla verblijft u drie nachten! Als u ’s avonds een hapje gaat eten, is het natuurlijk fantastisch om door de Joodse wijk Santa Cruz van tapasbar naar tapasbar te slenteren en u tegoed te doen aan de vele verschillende smakelijke hapjes.

Goed om te weten

Het kan een uitdaging zijn om met de auto over de steile hellingen en door smalle straten en steegjes van Carmona te rijden. Het is een waar labyrint met soms scherpe bochten. Laat de auto dan ook in de buurt van Puerta de Sevilla staan en ontdek de stad te voet.

DAG
09

Sevilla

Sevilla
Het Koninklijk Paleis en de kathedraal van Sevilla
Wandel op uw gemak over het iconische Plaza de España
Woon een typische flamencoshow bij (optionele excursie)
Overnachting in Sevilla

Vandaag heeft u de hele dag om in Sevilla rond te dwalen. Veel mensen vinden Sevilla de mooiste stad van Spanje en zoals u vandaag zult ervaren valt daar niet zoveel tegenin te brengen. Verken vandaag de belangrijkste monumenten van Sevilla. Breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis ‘Real Alcázar’, de kathedraal van Sevilla en de Giralda. Wandel langs de oever van de Guadalquivir en ontdek de mooiste plekjes van de Barrio de Santa Cruz, de oude Joodse wijk. Bewonder de indrukwekkende Plaza de España! Het is één van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Aan de kanaalzijde van het Spaanse Paviljoen bevinden zich tientallen nissen, met kleurrijke azulejos. Hierin worden beeltenissen van historische gebeurtenissen, provinciewapens en landkaarten weergegeven. Als u ’s avonds nog een flamencoshow (optionele excursie) heeft bekeken voelt u zich werkelijk in het hart van Andalusië! Overnachting in Sevilla.

Weetje

Mucho calor (bloedheet)! Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot wel 45 graden.

DAG
10

Vrije dag in Sevilla of Parque Nacional de Doñana

Parque Nacional de Doñana
Vrije dag in Sevilla
Ontspannen in de natuur van Parque Nacional de Doñana
Overnachting in Sevilla

Vandaag even iets heel anders! Breng een bezoek aan één van de mooiste nationale Parken van het land, Parque Nacional de Doñana. U kunt het park op eigen gelegenheid verkennen of één van de georganiseerde excursies boeken. Een startpunt voor het verkennen van het park is het plaatsje El Rocío. Vanuit dit dorp vertrekken ook busjes waarmee u met een gids door het park kunt rijden. Parque Nacional de Doñana is het grootste wildreservaat van Spanje en ook één van de belangrijkste moerasgebieden ter wereld. Maak u klaar voor een schitterende tocht waarop u haast wel zeker herten ziet lopen en wie weet ziet u ook nog otters, wilde zwijnen en de Spaanse lynx. U kunt onderweg een stop maken bij een vogel uitkijkpunt. Het gebied is van groot belang voor (trek)vogels op hun weg naar Afrika. Afhankelijk van het seizoen kunt u vogels als de Ralreiger, de Koornzaadhoen en gieren spotten. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar Sevilla.

Goed om te weten

Het is mogelijk om Parque Nacional de Doñana op eigen gelegenheid verkennen. Gedetailleerde informatie over wandel- en fietspaden en uitzichtpunten kunt u verkrijgen bij één van de bezoekerscentra. Wilt u zich helemaal onderdompelen in de natuur van het park, dan is het ook mogelijk om een georganiseerde excursie te boeken. Dit kan bijvoorbeeld via de website van Doñana Reservas.

DAG
11

Arcos de la Frontera & Jerez de la Frontera (ca. 151 km)

Arcos de la Frontera
Het witte dorp Arcos, gelegen op een klif
Kom meer te weten over de sherryteelt en bezoek een sherrybodega
Breng een bezoek aan de beroemde paardenshows of paardentrainingen
Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz

Vanuit Sevilla rijdt u als eerste naar het mooie witte dorp Arcos de la Frontera, gelegen op een spectaculaire klif. Arcos is een pittoresk stadje, waar het islamitische verleden van de stad zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van de stadsmuren en uiteraard het Alcázar. De smalle en schilderachtige straatjes met witgepleisterde huizen, zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Torens, kerken en prachtige uitzichtpunten bijvoorbeeld op de rivier de Guadalete zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die u zult tegenkomen op de witte dorpen route. Natuurlijk is Jerez bovenal beroemd vanwege de sherry (jerez) die hier wordt geproduceerd en die Jerez de la Frontera deels zijn naam gaf. Een bezoek aan één van de vele beroemde bodega’s mag natuurlijk niet ontbreken! Door de sherry is Jerez een bruisende stad die tegelijkertijd een tikje aristocratisch aandoet. De tradities die met de sherryteelt zijn ontstaan hebben ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke Koninklijke ruiterschool heeft (de enorme wijngaarden werden door de eigenaar per paard bezocht). Een bezoek aan de school, met de befaamde Andalusische paarden, in het centrum is een belevenis; is er geen show dan zijn de paardentrainingen vaak te zien.

Weetje

De meeste Sherry’s zijn laag in calorieën (per 50 ml, slechts 58 kcal). Maar dit geldt niet voor de Pedro Ximénez. Per liter wordt hier 400 gram suiker aan toegevoegd. De kleur van deze Sherry is dan ook donker en de smaak is heel erg zoet.

DAG
12

Cádiz en Vejer de la Frontera

Cádiz
Bezoek aan Cádiz, ook wel Klein Havana genoemd
Vejer de la Frontera: het lievelingetje van het zuiden
Overnachting in de omgeving van Jerez of Cádiz

Vertrek vanochtend richting de oudste stad van Spanje, Cádiz. Door de ligging van de stad, op een schiereiland, heeft Cádiz een belangrijke rol gespeeld tijdens de handel met ‘de Nieuwe Wereld’ in de 18e eeuw. De stad wordt ook wel Klein Havana of Havana van Europa genoemd, omdat het veel overeenkomsten heeft met de hoofdstad van Cuba. Maak een ontspannen wandeling door de stad. Onderweg ziet u o.a. de kathedraal van Cádiz, het stadstrand Playa Caleta ingesloten tussen twee kastelen, het Teatro Romano en diverse wachttorens zoals de Torre Tavira. Rij vervolgens verder voor een bezoek aan Vejer de la Frontera, spectaculair gelegen op een groene heuvel. De stad wordt ook wel 'la niña mimada del sur' genoemd: het lievelingetje van het zuiden. Maak een wandeling langs de witte huizen en aanschouw de zandkleurige kerktoren. Vejer staat ook bekend om de Arabische stadsmuren en het kasteel. Het lijkt alsof u in een sprookje bent gestapt en de tijd heeft stilgestaan! Dwaal op uw gemak door de smalle straatjes en steegjes en maak ook zeker een stop op de Plaza de los Pescaitos met de kikkerfontein.

Weetje

Kenners zullen het ongetwijfeld al hebben gezien maar, het Castillo de San Sebastián werd als set gebruikt in de James bondfilm ‘Die Another Day’.

DAG
13

Ronda & Júzcar (ca. 193 km)

Ronda
Lopen over de brug ‘Puente Nuevo’ in Ronda
Wandelen door het blauw ‘smurfendorp’ Júzcar
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella)

De route naar Ronda is van een uitzonderlijke schoonheid en komt voor een groot deel langs natuurpark Sierra de Grazalema! Ronda ligt bovenop een rots en wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië. Het wordt in tweeën gespleten door een gigantische kloof waarover een brug, de Puente Nuevo, loopt. Vanaf de brug heeft u een prachtig uitzicht over de kloof. De Moorse muren, de Plaza de Toros (arena), de stadspoort, de oude kerken en de Mirador (uitzichtpunt) de Aldehuela maken dat uw bezoek aan Ronda onvergetelijk is!
Vervolgens rijdt u verder naar het blauwe ‘smurfendorp’ Júzcar. In dit unieke dorp zijn alle huizen blauw geschilderd, een bijzonder gezicht. Aan het einde van de dag rijdt u verder naar de Costa del Sol (omgeving van Marbella).

DAG
14

Vrije dag in de Costa del Sol of Gibraltar & Tarifa

Gibraltar
Vrije dag aan de Costa del Sol
Rode telefooncellen en berberapen in Gibraltar
Surfen, walvissen en cultuur in Tarifa
Overnachting aan de Costa del Sol (omgeving Marbella)

Een ontspannen vrije dag aan het strand van de Costa del Sol! Geniet van de heerlijke temperaturen, het verrukkelijke eten en het verkoelende briesje. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan Gibraltar & Tarifa. Het eigenaardige Gibraltar is een stukje Groot-Brittannië in het zuiden van Spanje. U vindt hier de kenmerkende rode telefooncellen, fish&chips en de bekende rots van Gibraltar met de berberapen. Rij vervolgens verder naar het surfparadijs Tarifa. Deze kustplaats is behalve een walhalla voor surfers ook gekend voor zijn rijke cultuur. Het is bovendien ook een perfecte plek om (van april t/m oktober) walvissen en dolfijnen te spotten. Overnachting aan de Costa del Sol.

DAG
15

Vertrek vanuit de Costa del Sol

Marbella
Vertrek vanuit de Costa del Sol

Vertrek vanuit de Costa del Sol. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken die u heeft gezien in Andalusië – wat een heerlijke vakantie en wat een fantastische regio. Hasta luego!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+