Taman Negara
Kuala Lumpur
Perhentian Island
Koloniaal Malacca
Cameron Highlands
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Maleisië

Bako Nationaal Park / Semonggoh Reservaat

my_al_borneoapen.jpg

Bako National Park is een van de oudste nationale parken van Borneo en ligt op een schiereiland ten noorden van Kuching. Alleen per boot kunt u het nationaal park bezoeken. De grillige rotsformaties, mangrove en jungle maken dit gebied tot een beschermd National Park. Duik dieper de jungle in en ga op zoek naar de meest bekende inwoner van Bako: de neusaap (Proboscis aap). Deze aap zorgt voor een glimlach op uw gezicht door de grappige, lange neus die ze hebben. De grootte van de neus verschilt per leeftijd en geslacht, zo heeft het mannetje de grootste neus. Lopend door het oerwoud met het dichte bladerdak komt u nog veel meer diersoorten tegen!

Mulu Nationaal Park

my_mulu.jpg

Het Mulu National Park is het grootste nationale park op Sarawak. De berg Gunung Mulu domineert het Gunung Mulu National Park doordat hij 2376 meter boven de zeespiegel uit steekt. De bekendste bezienswaardigheden die het park te bieden heeft zijn de kalksteen grotten. Iedere grot heeft zijn eigen lokale naam gekregen. Sarawak Chamber is 1000 meter breed en ongeveer 120 meter hoog en is daarmee de grootste ondergrondse grot van de wereld. Het langste grottenstelsel van Zuid-Oost Azië heeft de naam Clearwater Cave. Niet alle grotten mogen bezocht worden door toeristen, maar de grotten die u wel mag bezoeken zijn voorzien van trappen, paden en plankieren, zodat u ze veilig kunt bezoeken. U zult dan met een zaklamp of lantaarn in het schemerlicht de prachtige stalagmieten en stalactieten aanschouwen.

Selingan Island

Selingan Turtle Island

Tijdens uw verblijf in Maleisië is het de zeker de moeite waard om voor de kust bij Sandakan, het Turtle Island Selingan te bezoeken. Het eiland ligt in een beschermd gebied en u heeft een grote kans om zowel de karet- als de soepschildpad tegen te komen. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost-Azië en de ranger zal u in de avond meenemen om de schilpadden te zien die hun eieren komen leggen. Een hele bijzondere en unieke ervaring!

Sepilok Rehabilitation Center

Orang Oetan

Het Sepilok Orang Oetan Reservaat brengt u in contact met de bedreigde orang oetan. Het is gelegen in een prachtig regenwoud nabij Sandakan. De orang oetans in het reservaat zijn bevrijd uit gevangenschap, gered uit delen van het oerwoud die gekapt zijn of achtergelaten door hun ouders. Het doel van het reservaat is de orang oetans leren te overleven in de jungle, zodat zij weer terug geplaatst kunnen worden in het wild. Zo ziet u hoe de apen leren om in bomen te klimmen, nesten te bouwen en voedsel te verzamelen.

Abdul Rahman Maritime Park

my_al_abdulrahman.jpg

Manukan Island beschikt over één van de mooiste koraalriffen van het natuurreservaat Tunku Abdul Rahman Maritime Park. U kunt hier schitterend snorkelen en duiken. Geniet van de prachtige onderwaterwereld, de witte zandstranden en heerlijke ontspannen dagen op Manukan Island. U kunt naar hartenlust gaan snorkelen, duiken, kajakken, wandelen, zonnen op het strand of relaxen met een goed boek.

Bilit Nationaal Park

my_al_borneoapen.jpg

Bilit Nationaal Park is de oudste en één van de kleinste nationale parken in Sabah. Het park ligt op ongeveer 125 km van de stad Sandakan; wat het één van de makkelijkste parken maakt om te bereiken. Eén van de hoogtepunten van het park zijn de neusapen (proboscis). Elke avond begeven ze zich naar de rivieroever om voedsel te verzamelen en zich voor te bereiden voor de nacht (ze slapen meestal hoog in de bomen langs de rivieroevers).

Mount Kinabalu

my_al_kinabalu.jpg

De Kinabalu is de op één na hoogste berg van Zuidoost-Azië en torent uit boven de jungle. Het is mogelijk om een redelijk zware trekking naar de top te maken. U wandelt langs verschillende vegetatiezones naar boven. Op de top heeft u een schitterend uitzicht over de jungle van Borneo.

Kuala Lumpur

my_al_kualalumpur4r.jpg

Kuala Lumpur is een smeltkroes van Aziatische culturen. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien. Breng o.a. een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtige gebouwen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation en de Petronas Twin Towers. Kuala Lumpur leert u het beste te voet kennen, zeker in de kleine straatjes van Chinatown en het Little India met mystieke sferen.

Taman Negara Nationaal Park

my_al_tamanpark.jpg

Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld, nog ouder dan de Amazone in Latijns-Amerika. Het is het grootste nationale park van Maleisië. Het regenwoud is vooral bekend om de prachtige flora, u kunt er enorm veel plantsoorten bewonderen. Er zijn veel wandelroutes in het grote park en ook kunt u deelnemen aan een canopy tour.

Koloniaal Malakka

MY_MALAKKA

Malakka was ooit dé plaats waar de Nederlandse Gouverneur verbleef tijdens de koloniale tijd. In deze tijd hebben de Nederlanders veel prachtige monumenten gebouwd, zoals het stadhuis en de kerk. Ook de Portugezen hebben hun stempel gedrukt op deze bijzondere stad met o.a. Porta de Santiago en de St. Pauls kathedraal. Ook bevindt zich hier de Cheng Hoong Temple, de enige tempel waar de drie grootste overtuigingen van het Chinese geloof (het taoïsme, boeddhisme en confucianisme) zich onder een dak bevinden. U kunt heerlijk wandelen over de Jonker straat, langs de oevers van de Malakka rivier en de bekende avondmarkt bezoeken.

Georgetown Penang

penang2.jpg

Penang wordt ook wel ‘Parel van de Oriënt’ genoemd. Het eiland is met het vasteland verbonden door een 13 kilometer lange brug. Georgetown is de bekendste plaats op het eiland. U kunt uitstekend op eigen gelegenheid de oude koloniale stad ontdekken. 's Avonds vindt u langs de boulevard vele stalletjes met lokale lekkernijen waar Penang beroemd door is. Hier kunt u heel voordelig en heerlijk eten.

Cameron Highlands

my_al_cameronhighlands_195343844.jpg

De Cameron Highlands zijn erg vruchtbare hoogvlaktes op het vaste land van Maleisië, vaak bezocht op weg naar het eiland Penang. Het gebied is uniek met uitgestrekte theevelden en de beroemde theefabriek ‘Boh Tea Estate’. Ook zijn er vele groenten en fruit velden zoals de vele aardbeien plantages.

Langkawi Eiland

MY_AL_Langkawi_STR_116615794

Een prachtige archipel bestaande uit circa 99 eilandjes waar u heerlijk kunt snorkelen, duiken en uitrusten. De ongerepte stranden en de helderblauwe zee met de lokale vissersbootjes in samenspel met de jungle en de steile rotsen, geven de eilandengroep een idyllische uitstraling.
Het hoofdeiland Langkawi is het enige eiland waar u verschillende mooie hotels zult vinden, maar vanaf dit eiland kunt wel de diverse kleinere eilanden bezoeken. Langkawi heeft een kleine 'hoofdstad' Kuah, de stad is gezellig en heeft diverse restaurants, bars en winkeltjes. Langkawi is ideaal voor rustzoekers die willen genieten van de natuur.

Perhentian Island

my_al_perhentian_strand_128288918.jpg

Een paradijsje. Geniet in eenvoudige sferen van zon, zee en strand. Voor duik- en snorkelliefhebbers is het hier zeker een paradijs. Het eiland ligt in het beroemde Marine Nationaal Park, wat bekend staat als een van de betere duikregio's in Azië!

Belum Rainforest

my_belumbloem.jpg

Het Bélum Rainforest is nog een rustig stuk regenwoud dat nog door weinig Nederlanders wordt bezocht. Hier leven onder andere de neushoornvogel en de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. U kunt hier vele leuke excursies maken zoals bootsafari’s, safari’s en kanotochten.