NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Kenia
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Kenia
Kenia bevindt zich in het oosten van Afrika en is gevuld met rijke culturele mozaïek en prachtige natuurlijke schoonheid. Met Nairobi als hoofdstad, is Kenia een land vol etnische diversiteit. De Maasai en Kikuyu zijn de meest bekende etnische groepen van het land.
De natuur in Kenia is zeker de moeite waard met adembenemende uitgestrekte savannes, het wereldberoemde Masai Mara reservaat en de prachtige toppen van de Mount Kenya.
De cultuur uit zich in levendige dansen, traditionele ambachten en bruisende markten. De bevolking omarmt zowel eeuwenoude tradities als moderne vooruitgang, wat te zien is in de opkomende technologische sector en de groeiende economie.
Een paar van's werelds meest iconische wildreservaten, zoals de Serengeti en Amboseli, bieden een onvergetelijke safari-ervaring in Kenia.
Kortom, er valt veel te beleven in Kenia en het is een prachtige bestemming om te ontdekken.
Nairobi
Nairobi is een mooie en open stad met talrijke bomen, parken en grote boulevards. Het is de hoofdstad van Kenia. De stad ligt aan de gelijknamige rivier in het zuiden van het land. De naam Nairobi komt van het Masai Ewaso Nyirobi, dat koele wateren betekent.

In Nairobi ligt de internationale luchthaven Jomo Kenyatta International Airport, de grootste luchthaven van Oost- en Centraal Afrika. In 2006 verwerkte het 4,4 miljoen reizigers. Onder meer KLM, Kenya Airways en British Airways landen hier.

Winkelen
De stad heeft een hypermodern winkelcentrum, dat zich vooral richt op het koopkrachtige westerse publiek. Uvindt hier kleding, tassen en nog veel meer in alle prijsklassen.
Maar u kunt bijvoorbeeld ook gaan winkelen op één van de lokale markten van Nairobi, bijvoorbeeld in Westlands. Er zijn veel stalletjes die tezamen een grote markt maken. De handelswaar bestaat uit, onder andere, Afrikaanse kunst, houtsnijwerk, Afrikaanse manden, Afikaanse sieraden en nog veel meer zelfgemaakte producten. Onderhandelen over de prijs is méér dan aan te raden.

Carnivore Restaurant
Aan restaurants, nachtclubs, en discotheken is geen gebrek in Nairobi. Een van de beroemdste restaurants van Afrika is het Carnivore Restaurant in Nairobi. Hier kunt u diverse soorten vlees eten, Hier kunt u veel verschillende soorten vlees eten, waaronder antilope, gnoe, hartebeest, ostrich, zebra, of krokodil, e.a. Het vlees wordt gebraden aan grote spiesen en door de af- en aanlopende obers aan tafel afgesneden. Heeft u voldoende gegeten dan kunt u het vlaggetje op de (lege?) schaal op tafel zetten. Hiermee geeft u aan dat u echt voldoende heeft gegeten.

Karen Blixen museum
Voor diegene die bekend zijn met de speelfilm en de auteur van "Out of Africa". Het geeft enigszins een beeld van de tijd waarin Karen Blixen heeft geleefd. Een aantal ornamenten van de film zijn opgesteld in de tuin. De naam Blixen leeft nog steeds voort in Kenya en zeker in deze omgeving.

National Museum
Hier kunt u kennis maken met de fauna, cultuur en historie van Kenya en de mensheid. U hoeft hier geen uren door te brengen, maar de schilderijen- en dierengalerijen zijn prachtig. U krijgt hier een inzicht in het leven van de mens in de oudheid en veel informatie over de huidige bevolking van Kenia en hun strijd om onafhankelijkheid. Op de bovenverdieping moet u zeker niet de schilderijen van Joy Adamson overslaan. Nairobi
Mombasa (Diani Beach & Mswambweni)
Mombasa is de op één na grootste stad van Kenia en heeft een belangrijke zeehaven. Mombasa bestaat uit twee stadsdelen die door een brug met elkaar zijn verbonden. Het grootste deel van de stad ligt op Mombasa-eiland. In het noorden en zuiden zijn de prachtige witte stranden waar het heerlijk vertoeven is met de vele restaurantjes en barretjes. Interessant is Fort Jesus, in de oude binnenstad, gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen. Bezoek ook eens een markt waar van alles te koop is, een aanrader is Machnon Marketplace die dagelijks is geopend. Ongeveer 20 kilometer ten noorden van Mombasa liggen de ruïnes van Jumba la Mtwana. In de 13e eeuw vestigden Swahili vissers zich in dit stadje. Zo zijn er nog meer ruïnes te vinden langs de kust zoals de Mnarani Ruins bij Kilifi.
Masai Mara Nationaal Park
Zuidwest Kenia is het thuisland van de Masai; erg individuele mensen die nog steeds waarde hechten aan traditie en rituelen als onderdeel van hun dagelijks leven. In het centrum van dit gebied ligt het Masai Mara Game Reserve, door velen beschouwd als het beste wildreservaat van Afrika.

De Mara bestaat uit 1672 km² open vlaktes, bosland en oeverbossen. Doordat het grenst aan de vlaktes van de Serengeti, kent de Mara een ongekend aantal dieren. De uitgestrekte vlaktes worden bevolkt door kuddes zebra, giraffe, gazelle en topi. In de acaciabossen leeft een overvloed aan vogels en apen. Olifanten en buffels waden in het brede Musiara moeras, terwijl de rivieren Mara en Talek boordevol zijn met nijlpaarden en krokodillen.

Ieder jaar is de Mara het toneel van 's werelds grootste natuurspektakel: de grote wildebeestmigratie vanuit de Serengeti. Van juli tot oktober brengt de belofte van regen en vers gras in het noorden meer dan 1.3 miljoen wildebeesten samen in één gigantische kudde die de ene horizon met de andere verbindt.
Bij de Mara Rivier komen ze samen op de oevers voordat ze de sprong wagen en zich door het woeste water heenworstelen naar de overkant, vol van razernij in hun gevecht tegen de stroming en de wachtende krokodillen. De wildebeesten werpen hun jongen in de Mara, niet alleen vanwege hun zoektocht naar vers gras, maar vanwege de roofdieren die de kuddes volgen.

De Mara werd ook wel het Koninkrijk der Leeuwen genoemd aangezien deze koninklijke en krachtige jagers deze graslanden domineren. Cheetah’s worden eveneens veel gespot in de Mara, net als de hyena en de kleinere roofdieren zoals de jakhals.

De Mara is een ontzagwekkend natuurwonder, een plaats waar Masai krijgers de vlaktes delen met jagende leeuwen, een plaats van machtige kuddes en tijdloze levenscycli door dood en geboorte. Masai Mara Nationaal Park
Lake Nakuru Nationaal Park
Nakuru biedt de bezoeker één van de beste bekende beelden van Kenia: duizenden flamingo’s, tezamen een massieve zwerm vormend, omzomen het zoutwatermeer. Een levendig roze tapijt kleurt het water, terwijl u ademloos het beeld van de flamingo’s in u opneemt.

Het meer is wereldberoemd geworden vanwege deze vogels, die het meer bezoeken om zich te voeden met de algen die zich op de meerbedding bevinden. Ze bewegen heen en weer, eten en af en toe vliegen ze op en kleuren de lucht boven het meer roze. Het meer is buitengewoon variabel in grootte – variërend van 5 tot 30 km² in omvang.

Maar Nakuru heeft meer dan alleen flamingo’s. Dit is een groot National Park en een belangrijk reservaat voor neushoorns. Zowel de zwarte als de witte neushoorns leven hier en worden vaak gezien terwijl ze rusten onder de acacia’s aan de oevers van het meer. Het park zit vol met wild. Er zijn grote kuddes waterbokken, zebra’s, buffels, de bedreigde Rothschild giraffen en nog veel meer. Dit is één van de beste plekken in Kenia om luipaard te zien en er zijn diverse grote roedels leeuwen.

De omgeving van het meer verkennen wordt altijd beloond en er zijn bossen, kliffen, watervallen en nog meer te vinden. Lake Nakuru
Samburu Nationaal Park
Dit park, gelegen op ongeveer vijf uur rijden ten noorden van Nairobi, vormt een eenheid met Buffalo Springs- en Shaba National Reservaat. Ze liggen alle drie aan de Ewaso Nyiro rivier. In het noorden is het landschap droog en wordt de savanne onderbroken door lage berghellingen.

In dit gebied leven de Samburu, een nomadenvolk dat verwant is aan de Masai. Indien de gelegenheid zich voordoet kunt u de Samburu bezoeken en kennismaken met hun levenswijze. Zelfs voor het taaie Samburu volk is het hier moeilijk overleven. Het gebied rond de oevers van de rivier de Ewaso Nyiro (Samburu naam voor “bruin water”) is daarentegen veel groener en hier zult u dan ook vele verschillende vogelsoorten aantreffen.

Het reservaat staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe, Grevy zebra’s, Beisa oryx en de giraffe gazelle. In het noordelijk gedeelte, waar de rivier door rotsachtige heuvels en een smalle vlakte stroomt, leven veel luipaarden. U kunt hier ook meer dan 400 soorten vogels aantreffen, waaronder de Somalië struisvogel (met de blauwe nek). Natuurlijk kunt u ook leeuwen, cheeta’s, luipaarden en olifanten tegenkomen, en héél misschien, een met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Samburu Nationaal Park
Aberdare Nationaal Park
Het Aberdare National Park is opgericht in 1950 ter bescherming van de beboste hellingen en moerassen van de Aberdare Mountains.

Hoewel in het park olifanten, leeuwen, neushoorns, zwarte luipaarden en de mooie maar moeilijk te benaderen bongo antilope te vinden zijn, wordt het nauwelijks bezocht door safaribedrijven en individuele reizigers. Er is een aantal redenen hiervoor te noemen, één daarvan is dat de grote hoeveelheid regen de wegen in modderpoelen verandert en dat u een 4x4 nodig heeft om waar dan ook te komen, waardoor het park vaak gesloten is in het regenseizoen.
Daarnaast zorgt het dichtbegroeide bos ervoor dat het wild moeilijk te zien is. Tenslotte bestaat de enige accommodatie hier uit twee luxe boomlodges, met uitzondering van de kampeerplaatsen met minimale faciliteiten.

Desondanks zijn de lodges tevens de hoofdattractie van Aberdare. Zowel Treetops als The Ark is op palen gebouwd naast een verlichte drinkpoel. De check-in vindt plaats in de Aberdare Country club voor The Ark en het Outspan Hotel voor Treetops waarna u per bus naar de lodge wordt gebracht. Treetops is één van de bekendste hotels van Kenia omdat hier in 1952 de Britse Prinses Elizabeth te horen kreeg dat haar vader was gestorven en zij daardoor de troon zou bestijgen. Vanuit The Ark kunt u echter meer dieren zien, met name 's nachts.

Dieren spotten bij nacht wordt zo serieus genomen dat er in iedere kamer een bel hangt die geluid wordt als er een ongewoon dier bij de drinkpoel verschijnt. Olifant, buffel, neushoorn, luipaard en bosbok zijn regelmatige bezoekers. Het hotel is gebouwd op dezelfde hoogte als de omringende boomtoppen. Aberdares Nationaal Park
Victoria Meer
Het Victoriameer in Kenia is het grootste zoetwater meer van Afrika en ligt op ongeveer 1,100 meter hoogte. Het meer is nergens dieper dan 85 meter en vormt de bron van de rivier de Nijl. Aan het meer liggen drie landen: Kenia, Tanzania en Oeganda. Kenia heeft het kleinste aandeel aan het water maar desondanks is er voor de handel een druk netwerk van waterwegen tussen de steden en dorpen die allen langs de oevers van het meer liggen ontwikkeld. Victoria Meer