NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Guatemala
Beste reistijd
Beste reistijd Guatemala
De beste reistijd van Guatemala is de periode van november tot en met mei (de droge periode). Het regenseizoen begint in mei en eindigt in oktober, tijdens deze periode kunnen er zware regenbuien vallen. Tijdens het droge seizoen is er de grootste kans op mooi weer.
Klimaat Guatemala
Guatemala ligt in het centrale gedeelte van Midden-Amerika en grenst aan verschillende landen als Belize, El Salvador, Honduras en Mexico. In Guatemala zijn vier verschillende soorten klimaatsoorten. De lage gebieden hebben het tropische klimaat. Het noorden van Guatemala heeft voor een groot gedeelte het tropisch regenwoud klimaat. De centrale, hogere plekken van Guatemala kent een gematigd Chinaklimaat, waar veel natte zomers en droge winters voorkomen. De kustgebieden beschikken over een mix van een tropisch savanneklimaat en tropisch moessonklimaat. Dit wordt bepaald door het neerslagpatroon.

De droge periode van Guatemala is van november tot en met april en het natte seizoen is van mei tot en met oktober. Het natte seizoen wordt in Guatemala gezien als de winter en het droge seizoen als de zomer. Dit is dus precies omgedraaid als er gekeken wordt naar de Nederlandse seizoenen.

Guatemala is gelegen in een orkaanrijk gebied. Van juni tot en met december is het mogelijk dat er orkanen richting het land trekken. Naast orkanen is er in Guatemala ook kans op aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Er zijn vier actieve vulkanen in Guatemala, waaronder de vulkaan Pacaya, die als toeristisch attractie wordt gezien.
Guatemala
Min. ˚C
Max. ˚C
Zonuren (per dag)
Neerslag (mm)


Jan
10
22
8
5

Feb
11
24
8
6

Mrt
12
25
8
10

Apr
13
26
8
32

Mei
14
25
8
109

Jun
14
25
7
255

Jul
14
24
6
196

Aug
14
23
6
191

Sep
13
23
7
233

Okt
13
22
5
98

Nov
12
22
6
33

Dec
11
22
7
13

Disclaimer weer en klimaat: Deze informatie is zo zorgvuldig mogelijk door ons samengesteld aan de hand van klimaatgegevens van meteorologische instituten en weerkundigen. Aan de gegevens op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Het weer biedt immers nooit garanties. De cijfers zijn gebaseerd op het klimaat (lange periode), kunnen per gebied verschillen en is een verwachting van wat er gaat gebeuren. Het weer houdt zich niet aan het klimaat. Het weer kan elk uur of dag veranderen en is wat het daadwerkelijk doet. Kortom: het klimaat is het gemiddelde weer over een bepaalde periode. Het kan dat tijdens uw vakantie het weer anders is dan beschreven.