NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Colombia
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Colombia
Colombia is een land doordrenkt met diversiteit en rijk cultureel erfgoed. Het betoverende landschap varieert van uitgestrekte Caribische stranden tot prachtige Andesgebergten, en van tropische regenwouden tot historische steden.
De bruisende hoofdstad Bogotá biedt een mix van historie en moderniteit.
Ook biedt Colombia de weelderige koffieregio's in het binnenland. Dit onthult de geheimen van 's werelds beste koffie en biedt adembenemende vergezichten over prachtig groene plantages.
Natuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. Dit is niet het enige groen wat het land biedt. In het Tayrona National Park aan de Caribische kust, kunt u genieten van het regenwoud wat grenst aan azuurblauwe wateren en witte zandstranden.
Colombia biedt een schat aan culinaire gerechten en hapjes, van de verrukkelijke arepas en empanadas tot verfijnde zeevruchtenschotels en de beroemde Bandeja Paisa.
Dit land heeft een zeer vriendelijke bevolking en bruisende cultuur. Het verwelkomt reizigers met open armen en biedt een ontdekkingsreis vol prachtige ervaringen. Colombia is ongetwijfeld een bestemming waar u herinneringen voor het leven kan maken. Ontdek hieronder meer!
Bogotá
Bogotá is Colombia's kloppende hart, een boeiende en levendige hoofdstad omringt door koele bergtoppen van de Andes. La Candelaria is de meest populaire wijk van Bogotá, hier vindt u prachtige voormalig koloniale gebouwen en musea. Ten noorden van La Candelaria vind u nog meer leuke wijken. Zona Rosa staat bekend om van het wilde nachtleven en in Zona G zijn talrijke restaurants waar u lekker kunt eten zoals het beroemde restaurant Andrés Carne de Res. Op zondag is de wijk Usaquen een aanrader, dan is een markt waar u kleurrijke souvenirs kunt kopen of lokale lekkernijen kunt proeven. Bogotá
Cartagena
Cartagena de Indias beter bekend als Cartagena, omlijst door een prachtige baai, is een van de best bewaarde en meest betoverende steden in Noord- en Zuid-Amerika . Deze sprookjesachtige stad van romantiek, legendes en prachtig bewaard gebleven schoonheid, omringt door een indrukwekkende 13 kilometer lange eeuwenoude koloniale stadsmuur. De oude binnenstad van Cartagena staat op de werelderfgoedlijst van Unesco: een doolhof van geplaveide steegjes, balkons bedekt met bougainville en massieve kerken die hun schaduw werpen over groene pleinen. co_cargatena_oldtown6_alg.jpg
Zipaquirá
Bezienswaardigheden in Zipaquirá
co_saltcathedral2_alg.jpg
De Zoutkathedraal van Zipaquirá
De verbluffende Catedral de Sal van Zipaquirá is een van de meest unieke attracties van het land, de ondergrondse rooms-katholieke kerk is gebouwd in de tunnels van een zoutmijn op 200 meter onder de grond. De kathedraal is opgedeeld in 14 kleine kapellen met elkaar verbonden door tunnels. Elke kapel vertegenwoordigt de kruisweg of de laatste reis van Jezus Christus vóór de kruisiging. De iconen, ornamenten en architectonische details zijn met de hand gesneden in het zoutsteen en alle kappelen en tunnels zijn prachtig verlicht met verschillende kleuren. De kathedraal maakt deel uit van een groter complex, waaronder Parque de la Sal (zoutpark) en een museum voor mijnbouw, mineralogie, geologie en natuurlijke hulpbronnen.
San Agustín
San Agustín, genesteld in de kloof van de Magdelena rivier, is een klein stadje dat niet veel anders is dan de andere kleine steden in Colombia. Het heeft een groot plein dat voortdurend gevuld is met mensen van alle leeftijden, een mengelmoes van lokale winkels en de altijd aanwezige sissende voedselkarren.

San Agustín heeft echter een historisch fenomeen die het onderscheidt van alle andere stadjes. Verspreid over het omliggende platteland vindt u de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Colombia en de overblijfselen van een beschaving die tot op de dag van vandaag grotendeels een mysterie blijft.

Het Archeologisch Park van San Agustín staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de thuisbasis van honderden uitgebreide stenen funeraire beelden en begraafplaatsen van mensen die verdwenen lang voordat de Spanjaarden arriveerden. co_sanagustin_alg.jpg
Bezienswaardigheden in San Agustín
co_sanagustínarcheologicalpark5_alg.jpg
San Agustín Archeologisch Park
Eén van de grootste mysteries van oude beschavingen is te zien in het Archeologisch Park van San Agustin, dat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier, in de zustersteden San Agustín (gesticht op 20 november 1790) en Isnos vindt u de grootste groep religieuze monumenten en megalithische sculpturen in Zuid-Amerika.

Steen is het materiaal dat de beschaving die deze gebieden in het zuiden van Huila bewoonde tussen de eerste en achtste eeuw gebruikte om hun stempel achter te laten op het landschap. Hun erfenis is te zien in het Archeologisch Park van San Agustin. Daar worden reizigers getrakteerd op beelden van goden en mythische beesten die de creativiteit tonen van mensen wiens geheime de wetenschap nog steeds probeert te ontrafelen.
Popayán
Een kleine koloniale stad beroemd om zijn krijtwitte façades (zijn bijnaam is La Ciudad Blanca, of 'de Witte Stad'), Popayán is op Cartagena na de meest indrukwekkende koloniale nederzetting van Colombia's. Gelegen aan de voet van torenhoge bergen in de Valle de Pubenza, was het eeuwenlang de hoofdstad van Zuid-Colombia, voordat Cali het overnam.

Popayán is een universiteitsstad en de studenten geven deze stad een levendig gevoel. Er zijn ook veel musea en kerken te bezoeken. co_popayan2_alg.jpg
Salento/Koffiedriehoek
De koffiedriehoek, lokaal bekend als de 'Eje Cafetero', is een regio in Colombia die aan de westkant van het Andesgebergte ligt en beroemd is geworden vanwege de uitstekende koffieproductie.

De regio staat bekend om de steile hellingen die het gebied moeilijk bereikbaar maken, terwijl het warme en regenachtige klimaat ideaal is voor het verbouwen van koffie. Het meest indrukwekkende deel van de koffieregio ligt tussen de drie belangrijkste steden van Pereira, Armenië en Manizales. Hier zijn de meest opvallende landschappen en de populaire tours en activiteiten te vinden. Een goede uitval basis voor de koffiedriehoek is bijvoorbeeld het landelijk gelegen stadje Salento dat vlakbij de stad Armenië ligt. co_koffiedriehoek2_mtop.jpg
Salento/Cocora Valley
Eén van de populaire stadjes in de koffieregio is Salento. Salento staat bekend om zijn kleurrijke architectuur die dateert uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Veel kenmerken van deze gebouwen, zoals sierlijke bewerkte houten deuren, felgekleurd design en enorme balkons, zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven tot nu toe. Salento heeft ook een geweldig uitkijkpunt, gelegen op de top van 253 trappen, net aan de rand van de stad. co_salento_huisjes2_alg.jpg
Bezienswaardigheden in Salento/Cocora Valley
co_cocoravallei1_alg.jpg
Cocora-vallei
Net buiten Salento, en genesteld tussen velden met avocado's en bergen, ligt Cocora-vallei. De vallei maakt deel uit van het Nationale Natuurpark Los Nevados en is de belangrijkste locatie van de nationale boom, en hoogste palmboom ter wereld, de waxpalmen, evenals een grote verscheidenheid aan andere flora en fauna (sommige met uitsterven bedreigd), die allemaal worden beschermd door de nationale status van het park..

De merkwaardige schoonheid van de vallei is onvermijdelijk. De wax-palmen kunnen 60 meter hoog worden en honderden van deze palmen toren uit boven uitgestrekte groene velden en het grazende vee.
Medellín
Medellín, ooit "de gevaarlijkste stad ter wereld" genoemd, heeft hard gewerkt om zich van het beeld te ontdoen dat verband houdt met drugs, bendegeweld en wapens.

De 'City of Eternal Spring', zoals Colombianen het liefkozend noemen vanwege het gematigde klimaat, is hard op weg een toeristische trekpleister te worden voor lekker eten, trendy bars en natuurlijk koffie van wereldklasse. De op één na grootste stad van Colombia biedt bezoekers de kans om de bruisende, chaotische Colombiaanse cultuur te ervaren te midden van een achtergrond van stijgende bergen en groene koffieplantages.

Hoewel Pablo Escobar misschien wel de meest beruchte bewoner van de stad is, is de Colombiaanse beeldhouwer Fernando Botero misschien wel de meest geliefde. Zijn omvangrijke, wulpse kunst is verspreid over de stad, bijvoorbeeld op Botero Plaza een groot, bruisend plein is dat is gewijd aan het werk van de kunstenaar. En als dat niet genoeg is om u tevreden te stellen, herbergt het nabijgelegen Museum een grote collectie schilderijen van Botero.
co_medellín_boterosquare2_alg.jpg
Santa Marta
De Caribische zee en sneeuw maken Santa Marta een moeilijke plaats om te vergeten. De stad ligt aan de Baai van Santa Marta aan de Caribische Zee, in de uitlopers van de Sierra Nevada, waarvan de besneeuwde toppen op heldere dagen vanaf het strand te zien zijn. De hoofdstad van het departement Magdalena, gesticht in 1525, is een van de oudste steden in Zuid-Amerika.

Vlak bij de geboorteplaats van Gabriel García Márquez, de vader van het magisch realisme, betovert het strand van Santa Marta zich met activiteiten en cultuur, naast andere opties. Hier vinden bezoekers altijd iets te doen: duiken, avontuurlijke sporten en het bezoeken van stranden waar het regenwoud de zee ontmoet; vogels kijken, een historische stadstour en een bezoek aan het hart van de Tayrona-cultuur. co_al_santamarta.jpg
Palomino/Tayrona Nationaal Park
Palamino is een klein dorpje aan de Caribische kust. Langs Palomino's strand met palmbomen vindt u ook vissers die traditionele netten gebruiken, terwijl in het bergachtige achterland de inheemse stammen op een traditionele manier van leven zoals ze al eeuwen doen.

Vanaf het strand van Palomino heeft u een ongelooflijk uitzicht op de Sierra Nevada-bergketen (de hoogst besneeuwde bergen in de buurt van de oceaan ter wereld). Palomino heeft een uitgestrekte kustlijn met twee grote rivieren, de Palomino en Ríos San Salvador, die van de bergen van de Sierra Nevada naar de oceaan lopen en mogelijkheden bieden voor een aantal leuke activiteiten. De rivieren bieden bijvoorbeeld de perfecte omstandigheden voor tuben omdat u zich gemakkelijk van hoog in de bergen naar de oceaan kan laten dobberen op de kleine stroomversnellingen.

Palomino heeft een kleine straat met winkels voor boodschappen en geschenken, evenals restaurants en bars voor heerlijke lokaal geproduceerd voedsel. Het strand ligt op een klein eindje lopen van de hoofdstraat. Het strand is de thuisbasis van lokaal gerunde hostels, restaurants, surfscholen en bars en heeft volleybalnetten en ligbedden. co_palomino_beach_alg.jpg
Bezienswaardigheden in Palomino/Tayrona Nationaal Park
co_tayronapark_strand1_alg.jpg
Tayrona Nationaal Park
Tayrona National Park is een magisch deel van de Caribische kust van Colombia. Aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta, de hoogste kustberg ter wereld, vindt u prachtige uitgestrekte gouden zandstranden omgeven door kokospalmen en dicht regenwoud. Het park strekt zich uit langs de kust van de Bahía de Taganga bij Santa Marta tot aan de monding van de Río Piedras, 35 km naar het oosten, en beslaat zo'n 12.000 hectare land en 3000 hectare koraalrijke zee.

Voor degenen die op zoek zijn naar rust en relaxatie , biedt het Park prachtige stranden en het ontspannende panorama van een intens blauwe zee. Voor degenen die op zoek zijn iets meer actie en spanning zijn er verschillende activiteiten zoals wandelen, snorkelen en duiken. Het park heeft ook archeologische ruïnes van een oude stad van de Tayrona-bevolking.
Neiva/Tatacoa-woestijn
Tatacoa beslaat een groot gebied rond het stadje Villavieja. Het uitgestrekte stuk land is niet bedekt met duinen, zoals te verwachten is, maar eerder met rotsachtige ravijnen die droge labyrinten vormen waarvan de rode en grijze kleuren worden onderbroken door de occasionele groene struik.

Het unieke landschap wordt verklaard door de verkeerde benaming die het karakteriseert: de waarheid is dat de Tatacoa-woestijn helemaal geen woestijn is, maar een droog tropisch bos. Miljoenen jaren geleden was het een weelderig bos vol vegetatie en dieren. Tegenwoordig staan aarde en rotsen waar bomen en bloemen ooit stonden, in contrast met de altijd aanwezige Andes-bergen die in de verte staan.

De stad Neiva ligt op een uurtje rijden van Villavieja waardoor het de perfecte uitvalbasis voor de Tatacoa-woestijn. co_tatacoadesert5_alg.jpg