Bogotá
Cocora-vallei
Koffiedriehoek
Palomino
Cartagena
Tayrona Nationaal Park
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Colombia

Bogotá

co_bogota_bolivarsquar_alg.jpg

Het culturele epicentrum van de Bogotá is La Candelaria, de geplaveide historische binnenstad waar de meeste reizigers naartoe trekken. Hier, vindt u een tal van kostbaar bewaard gebleven koloniale gebouwen dat nu musea, restaurants, hotels en bars zijn geworden tussen de 300-jaar-oude huizen, kerken en kloosters. Bijna alle traditionele attracties van Bogotá zijn hier zoals de Plaza de Bolívar, het wereldberoemde goudmuseum en de prachtige Cerro de Monserrate.

Cartagena

co_cargatena_overview_alg.jpg

Het is een plezier om door de straten van Cartagena te wandelen en de historische schatten te observeren, zoals het Paleis van de Inquisitie en de Klokkentoren, en geniet van de warme en zachte bries die door de parken en over pleinen blaast.

De Zoutkathedraal van Zipaquirá

co_saltcathedral2_alg.jpg

De verbluffende Catedral de Sal van Zipaquirá is een van de meest unieke attracties van het land, de ondergrondse rooms-katholieke kerk is gebouwd in de tunnels van een zoutmijn op 200 meter onder de grond. De kathedraal is opgedeeld in 14 kleine kapellen met elkaar verbonden door tunnels. Elke kapel vertegenwoordigt de kruisweg of de laatste reis van Jezus Christus vóór de kruisiging. De iconen, ornamenten en architectonische details zijn met de hand gesneden in het zoutsteen en alle kappelen en tunnels zijn prachtig verlicht met verschillende kleuren. De kathedraal maakt deel uit van een groter complex, waaronder Parque de la Sal (zoutpark) en een museum voor mijnbouw, mineralogie, geologie en natuurlijke hulpbronnen.

San Agustín Archeologisch Park

co_sanagustínarcheologicalpark5_alg.jpg

Eén van de grootste mysteries van oude beschavingen is te zien in het Archeologisch Park van San Agustin, dat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier, in de zustersteden San Agustín (gesticht op 20 november 1790) en Isnos vindt u de grootste groep religieuze monumenten en megalithische sculpturen in Zuid-Amerika.

Steen is het materiaal dat de beschaving die deze gebieden in het zuiden van Huila bewoonde tussen de eerste en achtste eeuw gebruikte om hun stempel achter te laten op het landschap. Hun erfenis is te zien in het Archeologisch Park van San Agustin. Daar worden reizigers getrakteerd op beelden van goden en mythische beesten die de creativiteit tonen van mensen wiens geheime de wetenschap nog steeds probeert te ontrafelen.

Koffiedriehoek

co_koffiedriehoek2_mtop.jpg

De koffieregio van Colombia strekt zich uit over verschillende provincies van het land en heeft een oppervlakte van bijna 350.000 hectare. De schilderachtige landschappen met groene heuvels en koffieplantages, in combinatie met de traditionele architectuur van terracotta-overdekte boerderij huizen, leidde de UNESCO om het gebied toe te voegen aan de lijst van werelderfgoedlocaties in 2011.

Cocora-vallei

co_cocoravallei1_alg.jpg

Net buiten Salento, en genesteld tussen velden met avocado's en bergen, ligt Cocora-vallei. De vallei maakt deel uit van het Nationale Natuurpark Los Nevados en is de belangrijkste locatie van de nationale boom, en hoogste palmboom ter wereld, de waxpalmen, evenals een grote verscheidenheid aan andere flora en fauna (sommige met uitsterven bedreigd), die allemaal worden beschermd door de nationale status van het park..

De merkwaardige schoonheid van de vallei is onvermijdelijk. De wax-palmen kunnen 60 meter hoog worden en honderden van deze palmen toren uit boven uitgestrekte groene velden en het grazende vee.

Tayrona Nationaal Park

co_tayronapark_strand1_alg.jpg

Tayrona National Park is een magisch deel van de Caribische kust van Colombia. Aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta, de hoogste kustberg ter wereld, vindt u prachtige uitgestrekte gouden zandstranden omgeven door kokospalmen en dicht regenwoud. Het park strekt zich uit langs de kust van de Bahía de Taganga bij Santa Marta tot aan de monding van de Río Piedras, 35 km naar het oosten, en beslaat zo'n 12.000 hectare land en 3000 hectare koraalrijke zee.

Voor degenen die op zoek zijn naar rust en relaxatie , biedt het Park prachtige stranden en het ontspannende panorama van een intens blauwe zee. Voor degenen die op zoek zijn iets meer actie en spanning zijn er verschillende activiteiten zoals wandelen, snorkelen en duiken. Het park heeft ook archeologische ruïnes van een oude stad van de Tayrona-bevolking.

Tatacoa-woestijn

co_tatacoadesert8_alg.jpg

De Tatacoa-woestijn is de op één na grootste droge zone in Colombia en beslaat 330 vierkante kilometer. De Tatacoa-woestijn staat vooral bekend om de rode en okerkleuren van het Cuzco-gebied en de grijze en witte kleuren van Los Hoyos. Deze prachtige kleuren maakt het één van de meest aantrekkelijke natuurlijke omgevingen in het land.