San Pedro de Atacama
Torres del Paine Nationaal Park
Puerto Natales
Santiago de Chile
Merengebied, Puerto Varas

Bezienswaardigheden Chili

Santiago de Chile

cl_al_santiagodechile3.jpg

Santiago is de hoofdstad van Chili, het smalste land ter wereld. Het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar in deze stad. U vindt er vele historische bouwwerken en interessante musea. De stad ligt zeer strategisch voor vele activiteiten die in de omgeving bekeken of gedaan kunnen worden, waaronder 'n bezoek aan wijnbodega's en wandelen in mooie natuurgebieden. In de wijk Bellavista kunt u uitstekend winkelen in één van de vele boetiekjes en ook het nachtleven is hier bruisend met vele leuke restaurants en bars. De wijk beschikt over de perfecte mix van lekker eten, kunst en entertainment. Vanaf de top van het nabijgelegen Cerro San Cristóbal kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de stad.

Puerto Natales

cl_al_puertonatales.jpg

Puerto Natales is de toegangspoort tot het Torres del Paine Nationaal Park en beschikt hierdoor over vele faciliteiten. U kunt hier heerlijk genieten van lokaal gebrouwen bier of heerlijke wijn in een vriendelijke sfeer. Zoek een uitkijkpunt voor een panoramisch zicht over de stad, het Última Esperanza fjord, de bergen en de haven. Een aanrader is Cerro Dorotea, op zo'n vijf kilometer van de stad. Vanaf hier kunt u een circa anderhalf uur durende wandeling maken over een goed gemarkeerd pad naar Mirador Cerro Dorotea, een 600 meter hoog uitkijkpunt. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over de stad, het Última Esperanza fjord en ziet u de bergen in de verte liggen.

San Pedro de Atacama

cl_al_sanpedrodeatacama.jpg

San Pedro de Atacama is gelegen in een oase in de Atacama woestijn. In de directe omgeving vindt u een spectaculair landschap met vulkanen, gigantische duinen, stomende geisers, warmwaterbronnen, buitenaardse rotsformaties, zoutvlaktes en felgekleurde lagunes bewoond door roze flamingo's en vele andere vogelsoorten. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn het hoogst gelegen geiserveld ter wereld (El Tatio), het maanachtige landschap van de Valle de la Luna (maanvallei) en de zoutvlakte Salar de Atacama en zijn hoogland lagunes. In de avonduren is het aan te raden om te gaan sterrenkijken. In het midden van de woestijn ziet u de sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden namelijk op hun best.

Merengebied, Puerto Varas

ar_al_varas.jpg

Het schilderachtige Puerto Varas, gelegen aan het Llanquihue meer, is de toegangspoort tot het merendistrict. Te allen tijde ziet u de twee besneeuwde vulkanen, Osorno en Calbuco, uittornen boven de stad. In deze ‘stad van rozen’ ziet u mooie tuinen en herkenbare Duitse architectuur. Vanaf Puerto Varas is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het charmante stadje Frutillar of Chiloé eiland, het op één na grootste eiland van Chili met kleurrijke op palen gebouwde huizen en UNESCO Werelderfgoed kerken.

Torres del Paine Nationaal Park

cl_al_torresdelpainenp.jpg

Chileens Patagonië beschikt over het mooiste nationale park van Zuid-Amerika: het Torres del Paine Nationaal Park. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, die uit de steppe omhoog rijzen. Het is met recht de populairste trekpleister van Patagonië. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is zeer populair bij wandelliefhebbers. De wandelpaden in het park lopen door mooie bossen, langs blauwe meren, snelstromende rivieren en gletsjers. Op de zachte hellingen en graslanden van het park leeft een rijke variatie aan wildleven. U ziet hier zoal wilde rhea’s (struisvogelachtige vogels), grazende guanaco’s (wilde lama’s) en hoog vliegende Andescondors. Het landschap is een droom voor de fanatieke wandelaar en het park is goed opgezet. Naast wandelmogelijkheden kunt u hier ook de omgeving verkennen te paard of een excursie maken langs de hoogtepunten van het park.