Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Een kijkje in het reisleven van product manager Judith

NRV’s product manager Judith de Man heeft al veel van de wereld gezien. Van een avontuurlijke reis naar West-Papoea als 12-jarig meisje tot prachtige rondreizen door Australië en Costa Rica. Judith vertelt u in dit blogartikel alles over haar avontuurlijke reiservaringen! Leest u mee?


Even voorstellen

Mijn naam is Judith de Man en ik ben sinds 2014 Product Manager bij NRV. In deze periode ben ik verantwoordelijk geweest voor verschillende bestemmingen. Momenteel ben ik dat voor Costa Rica, Zuid-Amerika, Japan en Zuidelijk Afrika. Ik vind het vooral leuk om nieuwe reizen vanaf het begin tot eind te ontwikkelen. De afgelopen maanden zijn we hier dan ook druk mee in de weer geweest bij NRV. Zo heb ik onlangs maar liefst vier nieuwe privéreizen naar Costa Rica geïntroduceerd. Twee privéreizen zijn speciaal samengesteld voor families. De accommodaties zijn zorgvuldig gekozen én er is zelfs een uniek verblijf in een boomhut inbegrepen. Daarnaast heb ik twee privéreizen opgezet voor reizigers die graag iets korter rondreizen en afsluiten met een langer strandverblijf. Voldoende mogelijkheden dus! 

Hoe mijn liefde voor reizen is ontstaan? Mijn vader werkte vroeger eigenlijk altijd in het buitenland. Hierdoor heb ik als kind al veel van de wereld gezien en zelfs in het buitenland gewoond. Ik mag wel zeggen dat ik ben opgevoed als wereldburger. Inmiddels ben ik Nederland meer gaan waarderen door het reizen. Wanneer je ergens lang verblijft ga je namelijk ook de mindere kanten van een land zien en een kort vakantiebezoek laat juist alleen het beste van een land zien. Ik vind het zelf altijd interessant om wat dieper in een bestemming te duiken.

"Reizen zit in mijn bloed"

Ik heb door mijn achtergrond en werk al aardig wat van de wereld mogen zien. Ik vind het dan ook erg moeilijk om antwoord te geven op de vraag ‘wat is je mooiste reiservaring’. Ik ben het meest op reis geweest naar Amerika en Costa Rica en vind dit dan ook beiden mooie, afwisselende vakantiebestemmingen. Maar als ik dan toch écht moet kiezen dan ga ik voor Australië. Hier heb ik bijna een jaar gewoond na mijn studie en door het hele land gereisd (inclusief Tasmanië). Vooral de Westkust tussen Broome en Darwin was schitterend. Slapen in een swag (slaapzak met matras) naast een vuurtje en onder de sterrenhemel, elke dag douchen onder een waterval, avontuurlijke trekkings maken en dagenlang niemand anders tegenkomen: fantastisch! Maar ook zeilen bij de Whitsundays aan de oostkust van Australië was schitterend. Met een catamaran de meest schitterende eilanden bezoeken, snorkelen vanaf de meest witte stranden die je je maar kunt voorstellen en ’s avonds met een biertje genieten van de sterrenhemel en het gitaarspel van mijn reisgenoot: pure ontspanning!Snorkelen met pijlsnelle pinguïns en enorme zeeschildpadden

Als product manager bij NRV ga ik normaal gesproken ook regelmatig op reis om met mijn lokale agentschappen af te spreken op kantoor, hotels te bezichtigen die wij aanbieden of die wij eventueel in de toekomst willen gaan aanbieden (zowel voor groepen en stellen als families), het lokale vervoer te ervaren en excursies te maken die wij in onze reisprogramma’s opnemen. Mijn meest bijzondere werkreis was zo’n 10 jaar geleden naar Ecuador & de Galápagos-eilanden. Ik reisde toen met een leuke groep Nederlandse en Belgische product managers die voor het eerst kennis maakten met het land. Vooral de Galápagos-eilanden hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Tijdens een meerdaagse cruise, uitstekend begeleid door natuurgidsen, hebben we heerlijk gegeten, genoten van een schitterende zonsondergang vanaf het bovendek en gesnorkeld met speelse zeehonden, pijlsnelle pinguïns én enorme zeeschildpadden. In één woord: wow!


Bariloche: één van de mooiste delen van Patagonië

Patagonië staat ook hoog op mijn lijstje van mooiste plekken die ik heb bezocht. Ik heb in het verleden zowel het Chileense als het Argentijnse deel voor werk mogen bezoeken. Sommige plekken hebben mij echt verbaasd! Zo had ik al verwacht dat het Torres del Paine Nationaal Park prachtig zou zijn, maar had ik een minder goed beeld van Bariloche. Dit is het schitterende merengebied van Argentinië. Achteraf vond ik dit één van de mooiste delen van Patagonië! In Bariloche heb je ontzettend veel gezellige restaurants die vers gevangen forel of een perfect bereide steak serveren. Ook is er geen gebrek aan ijssalons, chocoladewinkels en gezellige barretjes. Vanuit de oever van het Nahuel Huapi-worden allerlei avontuurlijke excursies aangeboden. Er is voldoende te doen tijdens een meerdaags verblijf! 

Onderstaande foto is gemaakt vanaf Cerro Campanario. Op de top van de berg geniet je van een prachtig uitzicht over het merengebied met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Werkelijk schitterend! 


Mijn meest bijzondere reiservaring

Ik heb aan mijn reizen in Australië, Nieuw-Zeeland, Patagonië, Paaseiland en de Galápagos-eilanden erg mooie herinneringen. Maar mijn meest bijzondere reiservaring is denk ik toch wel de trekking die ik heb gemaakt door de Baliem Vallei (West-Papoea). Hier heb ik met mijn familie, een Amerikaanse fotograaf, kok, gids en dragers een week lang doorgebracht. Wij waren één van de eerste blanken die ze hier zagen en in een niet al te ver verleden  waren hier dan ook koppensnellers en kannibalen te vinden. In het begin weet je niet waar je moet kijken, maar al snel raak je gewend aan de schaars geklede mannen en vrouwen. Onderweg slapen in een school, lopen over een ruig terrein, en wilde stromingen oversteken via eenvoudig in elkaar gezette bruggen (die voor je gevoel elk moment in elkaar kunnen storten): deze unieke ervaring heeft  een enorme indruk op mij gemaakt als 12-jarig meisje.


"Het vakantiegevoel begint al wanneer ik op Schiphol sta’’

Ik leef echt toe naar mijn vakanties! Wanneer ik op Schiphol sta begint het vakantiegevoel voor mij al. Ik vind ver vliegen ook helemaal niet erg (ook al doe ik geen oog dicht). Dit is echt onderdeel van mijn vakantie. Ik kom altijd helemaal tot rust tijdens mijn vakanties en vind het heerlijk om veel te zien van de bestemming die ik bezoek. Vooral aan excursies, activiteiten, eten en drinken bezuinig ik niet tijdens mijn vakanties. Als ik ergens ben wil ik wel het gevoel hebben dat ik alles eruit heb gehaald. Verder vind ik het altijd leuk om het verschil te zien in de manier van leven en denken in andere landen.

"Mijn ideale reis is een combinatie van steden, natuur en zon-zee-strand"

Ik ben een vrij relaxte reiziger en probeer meestal niet teveel vast te leggen. Soms regel ik wel al mijn hotels, maar mijn dagelijkse programma bekijk ik met de dag. Dan kan ik zelf bepalen wat ik doe en waar ik zin in heb. Ik heb New York dan ook wel eens bezocht zonder één bezienswaardigheid/attractie te bezoeken. Soms is het gewoon het lekkerst om door een stad te struinen, te shoppen, lekker te eten en te drinken en de sfeer te proeven. Verder ben ik dol op eilanden! Hier kom ik altijd helemaal tot rust. Mijn ideale reis is dan ook een combinatie van steden, natuur en zon-zee-strand.

Ik had een rondreis naar Taiwan en Zuid-Korea reis op de planning staan, dus dat staat voor nu dan ook het hoogst op mijn lijstje. Mocht deze reis dit jaar niet meer lukken, dan wordt het volgend jaar. Ook wil ik ooit nog een keer een lange reis maken over land van Kaapstad naar Victoria Falls (via Namibië en Botswana). Dit zal waarschijnlijk wel wat verder in de toekomst komen te liggen; eerst nog maar even sparen!Meer wereldse verhalen