Tatev klooster
Armeens heuvellandschap
Khor Virap
Jerevan
Mamarshen

Bezienswaardigheden Armenië

Jerevan

Jerevan

Jerevan is de hoofdstad van Armenië en ook wel bekend als de roze stad. Dit komt door de kleur stenen die gebruikt zijn voor de bouw van de meeste gebouwen. Bezoek 's avonds het Republic square met de 'dansende fonteinen' of het indrukwekkende vrijheidsplein. Northern Avenue is een drukke winkelstraat die deze twee pleinen met elkaar verbindt. In deze gezellige straat staan vaan straatmuzikanten te spelen. Ook heeft Jerevan vele musea zoals het genocide museum, National Art & History museum en het Matenadaran, het instituut voor oude handschriften en manuscripten. Om even uit te rusten na een drukke dag is het overwinningspark een goede plek, met het gigantische beeld van moeder Armenië. Jerevan heeft net als de rest van Armenië vele kerken en kathedralen die u kunt bezoeken.

Khor Virap

Khor Virap

Khor Virap is een klooster aan de Armeense grens bij Turkije en is een van de bekendste bezienswaardigheden van Armenië. Khor Virap was vroeger een bedevaartsoort, want het klooster heeft een prachtig uitzicht op de Ararat berg, waar volgens de evangelie de Ark van Noah landde. Khor Virap geldt als nationaal symbool van Armenië. In het klooster werd Gregorius de Verlichter dertien jaar gevangen gehouden. Toen hij vrij kwam heeft hij de koning in het jaar 301 tot het christendom bekeerd. Hiermee werd Armenië het eerste land dat het christendom als staatsgodsdienst nam.

Tatev Klooster

Tatev Klooster

TaTev is een klooster dat zich bevindt aan de overkant van een ravijn. Vroeger was dit alleen bereikbaar via slechte weggetjes, maar sinds de bouw van een kabelbaan in 2010 is het klooster makkelijk bereikbaar. De kabelbaan is met 5752 meter de langste ter wereld en brengt u in twaalf minuten over de Vorotan kloof naar TaTev. Het TaTev klooster is gebouwd op een basaltplateau met prachtig uitzicht over de vallei. Het klooster bestaat uit verschillende kerken die gebouwd zijn in de negende tot de elfde eeuw. De grootste kerk is de Sint Petrus en Paulus kerk. Verder is er een oude molen en het graf van Grigor Tatevatsi te vinden.