De Andorrese keuken is gebaseerd op de Catalaanse gastronomie en heeft enkele invloeden vanuit Italië en Frankrijk. De Andorrese keuken haalt haar smaken en aroma's uit de bergen en valleien en focust op lokale producten. Hierbij kun je denken aan vis, vlees (spek, konijn, lam, geit), groenten, graan en vruchten. In oude berghuizen, ook wel borda genoemd, heeft u de grootste kans om Andorrese specialiteiten uit te proberen, zoals de Trinxat, everzwijnragout, bloedworst en hazenpeper.
Uit eten gaan is doorgaans iets goedkoper dan in Nederland. Uiteraard hangt dit af van het restaurant dat u kiest, maar gemiddeld kunt u uitgaan van het volgende:
Eten en drinken
Lunch : ca. € 13,00
Diner : ca. € 30,00
Flesje water : ca. € 1,40
Flesje fris : ca. € 1,80
Glas bier (lokaal) : ca. € 2,00
De bovenstaande bedragen zijn richtbedragen en deze kunnen wijzigen.