NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Andorra
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Andorra
Andorra is een prachtig land gelegen in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige natuur en de vele outdoor activiteiten die er te doen zijn, zoals skiën, wandelen en mountainbiken. Een populaire bezienswaardigheid is het Casa de la Vall, het voormalige hoofdkwartier van de Algemene Raad van Andorra. Dit prachtige gebouw dateert uit de zestiende eeuw en is een belangrijk symbool van de democratische geschiedenis van het land. Het is ook een mooi voorbeeld van de traditionele Andorrese architectuur. Andorra heeft ook indrukwekkende kerken en kloosters. Deze gebouwen zijn niet alleen prachtig van buitenaf, maar hebben ook veel historische betekenis en zijn belangrijke religieuze centra in het land. Ten slotte mag een bezoek aan de hoofdstad Andorra la Vella niet ontbreken. Het is een bruisende stad met veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden, evenals verschillende musea en kunstgalerijen. Het is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de prachtige architectuur. Al met al heeft Andorra veel te bieden voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en natuur.

Ontdek hieronder meer over een aantal plaatsen en bezienswaardigheden in Andorra, en bekijk onze afwisselende rondreizen!
Andorra La Vella
Andorra la Vella is de hoofdstad van Andorra. Het is een kleine, maar wel de grootste stad van Andorra. De stad is gelegen in een komvormige vallei, omgeven door de prachtige gebergtes van de Pyreneeën. De hoofdstad van Andorra staat ook wel bekend als taxfree winkelparadijs. Het centrum is rijk aan verschillende warenhuizen, wat het een goede bestemming om te winkelen maakt.

Het oude centrum van Andorra la Vella is het bezoeken zeker waard. Het centrum karakteriseert zich door oude en authentieke straatjes en huizen. Het parlementshuis Casa de la Vall en de kerken Sant Esteve en Sant Andreu zijn populaire bezienswaardigheden en zeker een bezoekje waard. Andorra la Vella
Bezienswaardigheden in Andorra La Vella
Andorra, Pyreneeën
Pyreneeën
Andorra is gelegen in het hart van de Pyreneeën. Andorra is het kleinste en door de ligging het hoogste staatje van Europa. De Pyreneeën strekt zich, naast Andorra, over Frankrijk en Spanje uit. Het gebergte vormt de natuurlijke grens van deze landen. De Pyreneeën zijn ongeveer 430 kilometer lang. Andorra staat bekend om de verborgen topjes omringt door het schitterende omgeving die de Pyreneeën met zich meebrengt.
Andorra la Vella, Sant Esteve Church
Sant Esteve Kerk
De Sant Esteve kerk, ook wel de kerk van Sint Stefanus genoemd, kenmerkt zich door sierlijke houten versieringen. De kerk is dateert uit de twaalfde eeuw en is in Romaanse stijl gebouwd. Naast de houten versieringen, beschikt de kerk over een stenen klokkentoren. Het is mogelijk om de kerk te betreden, hier kunt u vervolgens de grote orgel en roosvenster bewonderen.
Andorra la Vella, Casa de la Valle
Casa de la Valle
Casa de la Valle is een van de bekendste bezienswaardigheden van Andorra la Valle. Het gebouw bestaat sinds 1580. Het parlement van Andorra is hier sinds 1702 gevestigd. Het is mogelijk om verschillende historische documenten en kunstwerken te bekijken om een groter beeld van de geschiedenis van Andorra te geven.
Les Escaldes
Les Escaldes, ook wel Escaldes genoemd, is een dorpje vlakbij Andorra la Vella. De bezienswaardigheden van Andorra la Vella en Les Escaldes zijn door de kleine afstand ook eenvoudig te combineren. De naam van het dorp is afgeleid van de hoeveelheid warmwaterbronnen die er voorkomen. De Romeinen gebruikten ze voor medische doeleinden. De natuurlijke thermale waterbron van Escaldes, Roc du Metge, levert haar bronwater aan het Caldea spa.

Naast de warmwaterbronnen beschikt Les Escaldes over kerken, historische gebouwen en museums. In de zomer zijn de verschillende hiking paden zeer populair. De ligging van Escaldes biedt een schitterend uitzicht over de bergen.
Les Escaldes, Caldea Spa
Bezienswaardigheden in Les Escaldes
Andorra, Les Escaldes, Caldea Spa
Caldea Spa
Zin om uzelf eens goed te verwennen? Bij Caldea Spa in Les Esclades kunt u heerlijk genieten van één van de thermische massages of ga buiten in een bubbelbad met uitzicht van de Pyreneeën. Verder beschikt de spa over thermaal water, binnen- en buiten lagunes, een sauna en Indo-Romeinse baden.