Bergstammen van Sapa
Bergstammen van Sapa
Halong Bay
Halong Bay
Grotten van Phong Nha
Grotten van Phong Nha
Phan Thiet
Phan Thiet
Koloniaal Hoi An
Koloniaal Hoi An

Van Sapa via Hanoi en Hoi An naar de Mekong Delta

Privéreis | 21 dagen v.a.
2734i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-09-2024
Reisduur
21dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Azië Voordeelwekeni

Voorwaarden Azië Voordeelweken

- Deze actie loopt van 18 juli t/m 6 augustus 2024
- Geldig op nieuwe boekingen voor groeps- en privéreizen naar Azië met vertrek in 2024 en 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Azië Voordeelweken

- Deze actie loopt van 18 juli t/m 6 augustus 2024
- Geldig op nieuwe boekingen voor groeps- en privéreizen naar Azië met vertrek in 2024 en 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Azië Voordeelwekeni
Rondreizen > Rondreizen Vietnam > Privéreizen Vietnam > Van Sapa via Hanoi en Hoi An naar de Mekong Delta
Ontmoet kleurrijke stammen in paradijselijk Sapa
Overnachten op een jonk in fabelachtig Halong Bay
Bezoek aan de imposante Phong Na grotten
De Mekong Delta ontdekken per traditionele sampan
Heerlijke stranddagen in Phan Thiet/Mui Ne
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan

Authentiek Vietnam

Deze rondreis neemt u mee naar minder bekende plaatsen in Vietnam en geeft een kijkje in de unieke levenswijze van diverse etnische volkeren. Bezoek lokale markten en laat u verwonderen door het assortiment. Er is een afwisseling van verschillende vervoersmiddelen, zo gaat u per trein naar Sapa, vaart u door Halong Bay en kunt u fietsen door UNESCO’s Werelderfgoed Hoi An. Voordat u de Mekong Delta bezoekt heeft u eerst een paar ontspannen dagen op het strand van Phan Thiet/Mui Ne. Een afwisselende reis waarin u Vietnam van noord tot zuid ontdekt!

"Een tot in de puntjes verzorgde reis waar we nog lang met heel veel genoegen aan zullen terugdenken. Wat een prachtig land en wat een fantastische mensen."

A.C.M. van Kampen

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Hanoi

Luchthaven check in
Heenvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Eindelijk is het zover: uw prachtige rondreis door Vietnam gaat van start! Vandaag vertrekt u met het vliegtuig naar de hoofdstad Hanoi. Lees in het vliegtuig uw programma van de komende weken nog eens door. Wat waanzinnig dat u dit prachtige land gaat ontdekken! U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst in Hanoi

VN_AL_Hanoi_vrouw_manden_149016695
Aankomst in Hanoi
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiger
Eerste overnachting in Hanoi

Vanuit het vliegtuigraampje ziet u al dat Hanoi een miljoenenstad is. Op de luchthaven staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten. U rijdt direct naar uw hotel, nabij het oude centrum van de stad. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de aangewezen persoon voor leuke en handige tips!

Vandaag heeft u geen druk programma, maar de rest van de dag tijd om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen. Kies ’s avonds voor één van de sfeervolle restaurants in het oude stadscentrum. Dit alles op loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi - Lao Cai

Hanoi
Stadstour door Hanoi incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling door het oude stadscentrum
Tocht in traditionele riksja’s (ca. 1 uur)
Traditionele waterpoppenshow in het theater
Nachttrein naar Lao Cai

Na het ontbijt wordt u door de Engelssprekende gids opgehaald voor een bezoek aan de mooiste plekken van Hanoi. U ziet onder meer (de buitenkant van) het Mausoleum van Ho Chi Minh, het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’ en de beroemde ‘One Pillar’ Pagode. Bekijk het Etnologische Museum, een interessant museum over 54 verschillende etnische groepen in de Vietnamese samenleving. Of breng een bezoek aan Hoa Lo Hilton, een gevangenis voor politieke gevangenen tijdens de Franse koloniale tijd en Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Vietnamoorlog.

’s Middags bezoekt u de binnenplaatsen en wandelt u door de mooie tuinen van de bekende Tempel van de Literatuur. Ooit was dit de eerste universiteit van Vietnam. Hierna zal uw gids u meenemen voor een gezellige stadswandeling door het oude stadscentrum, langs het Hoan Kiem meer en naar de Ngoc Son tempel met de herkenbare rode brug. Verken de nauwe straatjes en zie hoe de inwoners hun ambachten uitoefenen in kleine boetieks langs de straat. U vindt deze bedrijvigheid vast bijzonder om te zien! Hierna stapt u in een traditionele riksja en rijdt u door de smalle straatjes en langs het meer. Als afsluiting gaat u naar een traditionele waterpoppenshow. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio, begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten. Een leuke dag en een goede eerste kennismaking met dit bijzondere land! Aan het einde van de dag wordt u naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op de nachttrein naar Lao Cai.

DAG
04

Lao Cai - Sapa

Sapa, uitzicht
Aankomst in Lao Cai
Wandelen door weelderige rijstvelden en langs traditionele Black Hmong-huizen
Bezoek aan het Ta Van dorp
Overnachting in Sapa

Vroeg in de ochtend komt u aan in Lao Cai, waar u wordt opgewacht door uw lokale Engelssprekende gids. De gids brengt u naar het bergdorpje Sapa. Vandaag maakt u kennis met verschillende pittoreske dorpjes en kleurrijke volkoren in de Sapa-vallei. Afhankelijk van uw aankomsttijd in Lao Cai staat er een ontbijt voor u klaar in een lokaal restaurant of in uw hotel.

Na het ontbijt brengt u de dag door om verschillende pittoreske dorpen van de Sapa-vallei te ontdeken. U start in het pittoreske Y Linh Ho, een dorp gelegen in het weelderige groen van het Hoang Lien Son-gebergte en loop vervolgens door de rijstvelden naar Lao Chai, langs traditionele Black Hmong-huizen. In het dorpje Ta Van ontmoeten we even later het Giay-volk dat hier woont. Leuk om te zien hoe deze minderheid leeft. Uw gewone leven thuis voelt heerlijk ver weg. Bezoek ‘s middags een etnisch dorpje (bijvoorbeeld Cat Cat) of verken het kleine centrum van Sapa met zijn vele restaurants en winkeltjes op eigen gelegenheid. Overnachting in Sapa.

DAG
05

Sapa - Lao Cai - Hanoi

meisje Sapa
Bezoek aan één van de kleurrijke regionale markten
Vertrek uit Sapa
Nachttrein naar Hanoi

Vandaag is een erg bijzondere dag. In de regio vinden diverse markten plaats waar de vele inheemse volkeren bij elkaar komen om hun eigen handelswaar te verkopen. Sommigen stammen moeten vele uren, of zelfs dagen, lopen om bij de markt te komen. Op de markt zijn vele regionale producten te zien, kan men traditioneel geweven kleding kopen en kan men zelfs naar de kapper. Er is een heuse veemarkt, maar het is ook vooral een ontmoetingsplaats voor de lokale mannen en vrouwen.

Met uw gids vertrekt u al vroeg naar één van de lokale etnische markten (Cốc Ly, Can Cau of Bac Ha markt) om handwerk en andere producten van regionale inwoners te bekijken. Misschien vindt u hier wel mooie souvenirs. U maakt samen met uw gids een korte wandeling naar een lokaal dorpje in de buurt waar hij u meer informatie zal geven over het dagelijks leven van de inheemse volkeren evenals hun leefomgeving. De middag is ter vrije besteding. Aan het einde van dag wordt u teruggebracht naar het treinstation van Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi.

DAG
06

Hanoi - Halong Bay (ca. 175 km / 3 - 4 uur)

vn_al_halongbay2.jpg
Aankomst in Hanoi
Boottocht door de fabelachtige Halong Bay
Overnachting aan boord van de jonk in Halong Bay

Aangekomen in Hanoi wordt u naar uw hotel gebracht, waar u kunt ontbijten en de eventuele achtergelaten bagage kunt ophalen. Vervolgens rijdt u verder naar Halong Bay, een bijzonder hoogtepunt van deze reis. In Halong Bay gaat u aan boord van een traditionele jonk, waarmee u door de fabelachtige baai vaart. Het zal u niet verbazen dat Halong Bay is opgenomen op in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U overnacht in een comfortabele hut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai.

De jonk vaart langs krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden, maar ook vele grotten. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. ‘s Avonds is er een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht en de ondergaande zon.

DAG
07

Halong Bay - Hoa Lu - Ninh Binh (ca. 230 km / 5 - 6 uur)

vn_al_ninhbinh.jpg
Ontwaken tussen de kalksteenrotsen in Halong Bay
Vertrek uit Halong Bay
Rit door één van de mooiste gebieden van Vietnam
Bezoek Hoa Lu
Overnachting in Ninh Binh

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade. Onderweg geniet u nog één laatste keer van de indrukwekkende omgeving.

Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten. U rijdt vandaag een prachtige route langs rijstvelden op weg naar Ninh Binh. Onderweg bezoekt u de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam: Hoa Lu. Hoa Lu was de hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Le Dynastie rond het jaar 1000. De stad is omringd door ruige krijtsteenrotsen en rivieren die een natuurlijke barrière vormden tegen tegenstanders. ‘s Middags komt u aan in Ninh Binh, waar u overnacht.

DAG
08

Ninh Binh - Vinh (ca. 200 km / 4 uur)

Sampan
Vertrek uit Ninh Binh
Sampan-boottocht door Tam Coc (ca. 2 uur)
Stop bij de Phat Diem kathedraal
Overnachting in Vinh

Na het ontbijt reist u wederom naar de historische stad Hoa Lu. Hier stapt u in een klein traditioneel roeibootje (sampan) voor een ontspannen boottocht door Tam Coc. Een schitterend gebied, dat ook wel ‘het Halong Bay op het vasteland’ wordt genoemd. De prachtige kalkstenen rotspieken die uit het landschap omhoog rijzen en de eindeloze spectaculaire rijstterrassen vormen een onbeschrijflijk plaatje. Laat u rustig over de smalle riviertjes peddelen en geniet van de imposante natuur, het mysterieuze moeras, de grotten waar u langs vaart en de buitengewoon vriendelijke bevolking langs de kant.

Terug aan wal reist u verder naar Vinh. Onderweg maakt u een stop bij de Phat Diem kathedraal. De bijzondere architectuur van de kerk is een mix van Vietnamese en Europese invloeden. Aan het einde van de middag arriveert u in Vinh, waar u vanavond overnacht.

DAG
09

Vinh – Dong Hoi – Phong Nha (ca. 245 km / 5 uur)

Phong Nha Grot
Vertrek uit Vinh
Bewonder de Phong Nha-grotten (Ke Bang Nationaal Park)
Overnachting in Phong Nha

Vandaag rijdt u zuidwaarts, het dagelijks leven van het landelijke kustgebied trekt aan u voorbij. U ziet rijstvelden, dorpjes, zandduinen en de imposante Ngang Pass. In de middag bezoekt u de indrukwekkende Phong Nha-grotten in het Ke Bang Nationaal Park, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Laat u overweldigen! De Phong Nha-grotten zijn waarschijnlijk één van de mooiste en meest typerende voorbeelden van het complexe Karst-landschap in Zuidoost-Azië. Sommige behoren tot de grootste natuurlijke grotten ter wereld. U maakt een tocht van ongeveer 40 minuten over de rivier om bij de Uot-grot te komen, waarna u te voet verder zal gaan. Houdt er rekening mee dat niet elke grot even makkelijk bereikbaar is. Overnachting in Phong Nha.

DAG
10

Phong Nha - Hué (ca. 200 km / 4 uur)

Thien Mu
Vertrek uit Phong Nha
Historische Vredesbrug en Vinh Moc-tunnels bezichtigen
Ontdek de Verboden Paarse Stad
Boottocht over de Parfum Rivier (Song Huong-rivier)
Overnachting in Hué

Na een vroeg ontbijt reist u naar Hué. Een interessante rit: onderweg bezoekt u twee historische plekken. Eerst stopt u bij de Hien Luong-brug over de Ben Hai-rivier - ooit onderdeel van de scheidingslijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam (1954-1976). De ‘Vredesbrug’ is tegenwoordig een belangrijk symbool voor de hereniging van Vietnam. Wandel over de brug, bekijk de monumenten en stel u voor hoe hier vroeger propaganda naar de overkant schalde via grote luidsprekers. Dan rijdt u verder naar de Vinh Moc-tunnels, een ondergronds tunnelnetwerk gebouwd als toevluchtsoord voor dorpsbewoners uit het noordelijke deel van de DMZ (Demilitarized Zone: een bufferzone tussen Noord- en Zuid-Vietnam). Bekijk de krappe kamers en medische ruimtes en bedenk hoe mensen hier soms dagen schuilden tijdens bombardementen.

In de middag komt u aan in Hué, de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam. U bezoekt de Verboden Paarse Stad, ooit het ommuurde privéterrein van de keizerlijke familie. Ook maakt u een boottocht over de Parfum Rivier (Song Huong-rivier). Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode (ook wel ‘Linh Mu’), is één van de oudste pagodes van Vietnam. Deze werd in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in 1963 in Ho Chi Minh City in brand stak. Struin over de kleurrijke Dong Ba markt; de grootste markt van Hué waar van alles te koop is. Overnachting in Hué.

DAG
11

Hué - Danang - Hoi An (ca. 135 km / 3 - 4 uur)

vn_al_hoian_straatje_152586782.jpg
Vertrek uit Hué
Tocht over de Hai Van Pass (Wolkenpas)
Stadswandeling door Hoi An
Workshop traditionele lampionnen maken
Eerste overnachting in Hoi An

Vanmorgen bezoekt u de 19e-eeuwse tombe van Tu Duc. Opvallend dat de keizer het enorme mausoleumcomplex voor zijn dood (1885) gebruikte en elders begraven ligt. Ervaar de harmonie tussen de architectuur en het omringende landschap en stel u voor hoe Tu Duc uren doorbracht in het theehuis bij het water.

Hierna is het tijd om Hué achter te laten en reist u naar het karakteristieke stadje Hoi An. Onderweg houdt u een korte pauze bij Lang Co. Hier heeft u de mogelijkheid naar het toilet te gaan en even de benen te strekken. Dan reist u verder over de Hai Van Pass (Wolkenpas), met uitzicht over bergen, zee, idyllische strandjes en kleine dorpen. Wat een adembenemend mooie kustweg! Natuurlijk kunt u een fotostop maken. Na deze mooie rit komt u in de loop van de dag aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadswandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met kleurrijke lampionnen, een sfeervol geheel! U sluit de dag af in een atelier waar u uw eigen lampion zult maken. Een leuk souvenir voor thuis! U verblijft de komende drie nachten in Hoi An.

DAG
12

Hoi An

Vrije dag in Hoi An
Dagje meedraaien met de rijstboer (optionele excursie)
Bezoek het oude Tempelcomplex van My Son (optionele excursie)
Zonsondergang aanschouwen op de Thu Bon Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting in Hoi An

Hoi An is een ontspannen plaatsje, dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft vandaag een vrije dag. Maak zeker gebruik van de gratis fiets die het hotel voor u beschikbaar stelt. Fiets op eigen gelegenheid lekker naar het strand, maak een fietstocht door de rijstvelden en het platteland rond Hoi An, of bezoek nogmaals het historische centrum op de fiets. De plaatselijke bevolking is uiterst vriendelijk, u kunt rekenen op verrassende ontmoetingen!

Er zijn vanuit Hoi An verschillende optionele excursies mogelijk. Wat dacht u van een dagje meelopen op een lokale Vietnamese boerderij (optionele excursie)? Hierbij leert u alles over het verbouwen van rijst, werkt u een stukje mee op het platteland en maakt u kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. De dag begint gelijk goed met een tochtje op de rug van een waterbuffel! Op de boerderij leert u ook overheerlijke, krokante Vietnamese pannenkoeken maken. Uiteraard krijgt u daar een verkoelend drankje bij.
U kunt vandaag ook een excursie maken naar de eeuwenoude tempels van My Son (optionele excursie) en de prachtige ruïnes bekijken uit de tijd van de Champa-dynastie, met invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme. Deze tempels, uit de 7e tot en met de 13e eeuw, zijn anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe zag in Vietnam.
Of maak tijdens zonsondergang een boottocht op de Thu Bon Rivier. Aan u de keus, er is genoeg te doen. In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
13

Hoi An

vn_al_hoa_myson3.jpg
Vrije dag in Hoi An
Beschikking over een fiets
Kookworkshop (optionele excursie)
Cam Thanh fietstocht & Thanh Dong Biologische Boerderij (optionele excursie)
Derde overnachting in Hoi An

Vandaag heeft u nog een heerlijke dag die u zelf in kunt delen. Wilt u graag iets bijzonders meemaken, dan kunt u deelnemen aan één van de leuke en interessante optionele excursies. Neem met een (internationale) groep deel aan een gezellige kookworkshop en komt meer te weten over de geheimen, geuren, smaakmakers en tradities van de Vietnamese keuken. Of maak een interessante tocht naar een lokaal dorp. U begint met een fietstocht van ongeveer 6 km. Onderweg stopt u bij de waterkokospalmen, rijstvelden en een garnaal- en visboerderij om meer te leren over de landbouwactiviteiten in en rondom Hoi An. Slenter vanavond weer op uw gemak door de met lampionnen vrolijk verlichte straten. Een ontspannen afsluiting van uw vrije dag in Hoi An.

DAG
14

Hoi An – Danang – Binh Thuan / Phan Thiet

vn_al_phanthiet.jpg
Vrije dag in Hoi An
Avondtransfer naar het treinstation in Danang
Nachttrein naar Binh Thuan/Phant Thiet

Uw laatste dag in Hoi An is aangebroken. U kunt deze dag naar eigen wens invullen, alvorens u doorreist naar Phan Thiet. Vanavond wordt u naar het treinstation in Danang gebracht. Hiervandaan vertrekt de nachttrein naar Binh Thuan (Phan Thiet).

In de nachttrein slapen maximaal 4 personen per treincoupé. Het verblijf aan boord van de trein is op indeling. Bent u met minder dan 4 personen dan kan het voorkomen dat de coupé gedeeld wordt met andere reizigers. Wij raden u aan om uw eigen snacks en drinken mee te nemen aan boord van de trein.

DAG
15

Phan Thiet / Mui Ne

Strand Vietnam
Aankomst in Binh Thuan
Transfer naar Phan Thiet/Mui Ne
Palmbomen & tropisch strand
Eerste overnachting in Phan Thiet/Mui Ne

Rond het middaguur komt u aan op het treinstation van Binh Thuan. Hier staat uw chauffeur u al op te wachten. Hij brengt u in ca. 45 minuten naar de badplaats Phan Thiet waar u zult verblijven aan het strand van Mui Ne. Hier heeft u de gelegenheid om te genieten van diverse restaurantjes, bars, winkeltjes en het prachtige strand, omzoomd met palmbomen. Mui Ne is ongeveer 10 kilometer lang. Aan het strand vindt u diverse resorts met aan de andere kant van de smalle kustweg diverse restaurantjes en barretjes. Phan Thiet is het naastgelegen vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt.

DAG
16

Phan Thiet / Mui Ne

vn_al_muine.jpg
Vrije dag in Phan Thiet/Mui Ne
Adembenemende Fairly Stream (optionele excursie)
Tweede overnachting in Phan Thiet/Mui Ne

Vandaag een heerlijke vrije dag in Phan Thiet. U kunt op eigen gelegenheid Phan Thiet verkennen. Wilt u graag iets zien van de omgeving, dan kunt u deelnemen aan een optionele excursie. Kies bijvoorbeeld voor een excursie aan de Fairly Stream. Het is adembenemend mooi. U maakt samen met een gids een wandeling door een ondiep beekje, tussen prachtige rotsformaties door. Het is heerlijk om uzelf op deze manier te verfrissen met het warme water tussen uw tenen door, genietend van de natuur. Onderweg naar de Stream stopt u bij een lokaal vissersdorp om meer te leren over het landbouwleven van de bewoners. Op de terugweg bezoekt u 2 zandduinen: de witte en gele duinen. Optioneel is het mogelijk om hier een jeepsafari te maken.

DAG
17

Phan Thiet / Mui Ne - Ho Chi Minh City (ca. 215 km / 5 uur)

vn_al_hochiminhcity2.jpg
Vertrek uit Phan Thiet
Stadstour door Ho Chi Minh City
Eerste overnachting in metropool Ho Chi Minh City

Vanaf de kust reist u naar de bruisende miljoenenstad Ho Chi Minh City, de grootste stad van Vietnam. In de middag gaat u direct op pad om deze bijzondere stad te ontdekken. U brengt een bezoek aan het Herenigingspaleis, wat nu een museum is. In het oude centrum bezoekt u de Notre Dame-kathedraal. Wist u dat een groot deel van de rode bakstenen die zijn gebruikt bij de bouw van de kathedraal helemaal uit Parijs komen? Ook het Opera House en het oude koloniale postkantoor komen aan bod tijdens deze indrukwekkende tour. Misschien wilt u bij het postkantoor wel een leuk kaartje naar familie of vrienden sturen? Bezichtig ook het Oorlogsmuseum en ervaar de heftige geschiedenis van de Vietnamoorlog. De beelden in het museum geven een schokkende kijk op deze periode en de gidsen vertellen vaak over hun persoonlijke ervaringen. Een indrukwekkend bezoek! Na de stadstour kunt u de stad verder op eigen gelegenheid verkennen. Het verkeer is al een bezienswaardigheid op zich. Bijzonder hoe de vele scooters, auto’s en bussen kris kras door de straten rijden. Geniet ’s avonds op eigen gelegenheid van een diner in één van de vele leuke restaurants in de stad.

DAG
18

Ho Chi Minh City / Cu Chi-tunnels

vn_al_cuchi.jpg
Vrije dag in Ho Chi Minh City
Cu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting in Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u een vrije dag in Ho Chi Minh City. Ontspan in het hotel en kom bij van de vele reisindrukken tot nu toe of bezoek op eigen gelegenheid enkele highlights of mooie verborgen plekken van de stad. Ga winkelen in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waant u zich bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vindt u hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bestel bij een van de eetstalletjes binnen in de markt een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.

Bent u geïnteresseerd in het roerige oorlogsverleden van Vietnam? Maak dan zeker een indrukwekkende optionele excursie naar de beruchte Cu Chi-tunnels. Eerst bezoekt u Tay Ninh, de bakermat van het Cao Dai-geloof – een unieke religie die elementen van verschillende godsdiensten in zich verenigt. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong. Vanuit hier voerden zij aanvallen uit op de Amerikaanse troepen. Fascinerend hoe het ingenieuze netwerk van maar liefst 250 kilometer de ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabrieken met elkaar verbond.

Struin ‘s avonds de winkels en straatstalletjes nog eens af voor leuke souvenirs en sluit de dag af met een lekker diner naar keuze op eigen gelegenheid.

DAG
19

Mekong Delta (ca. 225 km / 4 - 5 uur)

vn_al_mekongdrijvende markt.jpg
Fietstocht langs plantages en traditionele dorpen
Per traditionele sampan de Mekong Delta verkennen
Overnachting in Ho Chi Minh City

Op bezoek in het hart van de Mekong Delta, wat een bijzondere ervaring! Vanuit Ho Chi Minh City wordt u opgehaald om naar Cai Thia te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land.

Aangekomen in Cai Thia stapt u op de fiets om de omgeving in de Mekong Delta te verkennen. Hier staat u oog in oog met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. Vervolgens gaat u aan boord van een lokale ferry en vaart u naar een kleine fabriek waar bakstenen nog met de hand gemaakt worden. De fietstocht eindigt bij het Ut Kiet House, één van de meest traditionele huizen in Vietnam omgeven door fruit- en bloementuinen. Hier geniet u van een heerlijke vers bereide lunch.

In de middag gaat u aan boord van een traditionele sampan en vaart dwars door de Delta. Per roeibootje bezoekt u de tuin van Mr. Chin waar u kunt genieten van heerlijke verse soorten Vietnamees fruit begeleid door traditionele muziek uit deze regio. Vanuit Cai Be rijdt u weer terug naar Ho Chi Minh City.

DAG
20

Ho Chi Minh City - Amsterdam

vn_al_hochiminhcity.jpg
Vrije dag in Ho Chi Minh City
Vertrek uit Ho Chi Minh City
Terugvlucht

De laatste dag van uw rondreis door Vietnam is aangebroken. Vandaag heeft u tijd om de laatste inkopen te doen op de bedrijvige Binh Tay Markt of nog even heerlijk te lunchen. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald om naar de luchthaven van Ho Chi Minh City te gaan voor uw terugvlucht naar naar Amsterdam.

DAG
21

Aankomst in Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst in Amsterdam

Vandaag landt u weer in Amsterdam. U heeft een onvergetelijke tijd gehad in Vietnam waarin u het land écht heeft leren kennen. De mooie foto’s herinneren u aan de prachtige hoogtepunten die u tijdens de reis heeft gezien. De thuisblijvers zijn vast benieuwd naar uw ervaringen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
4 opties
Open+
+Extra's
20 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
21 dagen Van Sapa via Hanoi en Hoi An naar de Mekong Delta: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Nachttrein Hanoi – Lao Cai v.v. in een 4-persoonscouchette, met bed en airco