Het bruisende Ho Chi Minh City
Het bruisende Ho Chi Minh City
Logeren middenin de Mekong Delta
Logeren middenin de Mekong Delta
Boottocht over de Parfumrivier in Hué
Boottocht over de Parfumrivier in Hué
Koloniaal Hoi An
Koloniaal Hoi An
Koele hooglanden van Dalat
Koele hooglanden van Dalat

Het Warme Zuid-Vietnam

Privéreis | 16 dagen v.a.
2066i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-08-2023
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Overnachten in een prachtige lodge, midden in de Mekong Delta
Stadsbezoek Hué, inclusief boottocht over de Parfumrivier
De koele hooglanden van Dalat
Heerlijke dagen in Hoi An, opgenomen in Werelderfgoedlijst van Unesco
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan

Bruisend Ho Chi Minh, groene Mekong Delta en witte stranden

Vietnam is ongeveer 3000 km lang, hierdoor is er een groot verschil in klimaat van noord naar zuid. Waar de temperatuur in de winterperiode in Noord-Vietnam onder het vriespunt kan komen, is het in Zuid-Vietnam een stuk aangenamer. Start de reis in metropool Ho Chi Minh, vaar door de Mekong Delta, ontdek verschillende stranden aan de kustlijn en fiets door het gezellige Hoi An!

"'De reis naar Vietnam was een onvergetelijke ervaring. Prachtig land met ontzettend vriendelijke bevolking. Mooie, leerzame en ontspannen excursies onder leiding van excellente gidsen. Hele goede chauffeurs in het hectische verkeer van dit land. Prachtige hotels met uitstekende voorzieningen. Schoon en met zeer behulpzaam personeel. '"

Vis

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Ho Chi Minh City

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Ho Chi Minh City, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Ho Chi Minh City

vn_saigon.jpg
Aankomst in Ho Chi Minh City
Ontmoeting met uw gids
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting in Ho Chi Minh City

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin het centrum op loopafstand van vele winkeltjes en restaurantjes. Op weg naar uw hotel rijdt u langs de highlights van Ho Chi Minh City; een eerste kennismaking met deze bruisende stad! Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam en is nu uitgegroeid tot een moderne metropool. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u heerlijk bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat.

DAG
03

Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels

vn_al_cuchi.jpg
Vrije dag in Ho Chi Minh City
Optionele excursie naar de beruchte Cu Chi Tunnels
Tweede overnachting in Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u geheel op eigen gelegenheid de stad verkennen of een optionele excursie boeken naar de beruchte Cu Chi Tunnels. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt allereerst naar het plaatsje Tay Ninh, het centrum van Cao Dai, waar de bevolking een uniek geloof heeft die elementen van verschillende andere godsdiensten in zich verenigt. Hier vindt rond het middaguur vaak een bijzondere ceremonie plaats waaraan u deel kunt nemen. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi tunnels, welke dateren uit de Vietcong Tijd. Een beroemd stelsel van tunnels van waaruit de Vietcong de Amerikaanse troepen bestreed. De tunnels waren tijdens de oorlog onderdeel van een ingenieus netwerk van ca. 250 kilometer met ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

DAG
04

Ho Chi Minh City – Mekong Delta/Cai Be (ca. 115 km / 2-3 uur)

Criteo - Thailand, Vietnam & Cambodja
Vertrek Ho Chi Minh City
Fietstocht door de Mekong Delta
Vietnamese kookworkshop
Overnachting in de Mekong Delta

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City om naar Cai Be te rijden. Deze plaats ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land.

In de middag maakt u een mooie fietstocht door de Mekong van ongeveer 10 kilometer langs vele dorpjes, landerijen en maakt u kennis met de traditionele leefwijze! Uiteraard kunt u onderweg, in overleg met uw gids, altijd mooie fotostops maken. In de namiddag komt u terug bij uw lodge waar u voor uw eigen eten mag zorgen. Hier start een gezellige kookworkshop waarin u alles leert over de Vietnamese keuken en de diverse specerijen, gevolgd door een overheerlijk zelfgemaakt diner.

DAG
05

Cai Be - Vinh Long - Can Tho (ca. 75 km / 2-3 uur)

vn_al_mekongdrijvende markt.jpg
Wandeling over lokale plantage
Lunch in de lodge
Boottocht naar Vinh Long
Overnachting Can Tho

In de ochtend begint u de dag weer fris en bezoekt u een lokaal fabriekje waar o.a. rijstpapier wordt gemaakt. Ook maakt u een wandeling over een fruitplantage waar u kennismaakt met de diverse tropische fruitsoorten die hier groeien. Na een goed verzorgde lunch stapt u aan boord van een sampan en vaart u richting Vinh Long. Hier staat de transfer al voor u klaar om u naar uw hotel in Can Tho te brengen. Can Tho is de grootste stad in de Mekong Delta en u heeft alle tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier.

DAG
06

Can Tho/Mekong Delta - Ho Chi Minh City (ca. 175 km / 3-4 uur)

Boottocht naar de drijvende markt van Cai Rang
Lunch bij traditionele monniken
Overnachting Ho Chi Minh City

Na het ontbijt wordt u in een roeibootje over kleine zijriviertjes van de Mekong gevaren, wat prachtige foto’s oplevert! U bevindt zich al snel middenin een bijzonder tafereel. De drijvende markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Hierdoor weet iedereen wat hij/zij verkoopt en handel wordt direct met elkaar gedreven tot alle goederen verkocht zijn. Bezichtig hierna de 100 jaar oude Binh Thuy Huis, gebouwd in koloniale stijl. U sluit uw bezoek in de Mekong Delta af op de lokale markt van Can Tho. Daarna vertrekt u naar Ho Chi Minh City en stopt u onderweg voor een heerlijke lunch in de Phuoc Long Pagode. Deze pagode staat bekend om de mooie collectie antiek en de uitstekende lunch (vegetarisch) die de monniken voor u bereiden. Een echte ervaring! In de namiddag komt u aan in Ho Chi Minh City voor uw overnachting.

DAG
07

Ho Chi Minh City - Dalat

vn_al_dalattribe.jpg
Vlucht van Ho Chi Minh City naar Dalat
Fietstocht door de binnenlanden van Dalat (ca. 30 km / 3-4 uur)
Bezoek aan de koffieshop met de beste koffie van de regio
K'ho etnische minderheid
Bezoek aan de Elephant Waterval en een traditionele zijdefabriek
Overnachting Dalat

Vandaag wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Dalat. Na aankomst zult u merken dat Dalat een bijzondere stad is door het koelere klimaat en de diverse flora en fauna uniek is voor Vietnam. In de Franse tijd werd Dalat ook wel “klein Parijs” genoemd. In Dalat wordt u door uw Engelssprekende gids en chauffeur opgehaald en kunt u eerst even bijkomen in het hotel.

In de middag maakt u kennis met de binnenlanden van Dalat door middel van een fietstocht van ca. 30 km. Samen met uw gids fietst u naar bijzondere plekken, met als eerst een bezoek aan de Snake Pass. Hier kunt u adembenemende foto’s maken van prachtige vergezichten! Ook bezoekt u een koffieshop waar de beste koffie van de regio wordt geserveerd. Uw gids zal u alles bijbrengen over de boeren, het planten, het verbouwen en het oogsten van de koffie op de uitgestrekte koffieplantages. U rijdt verder naar diverse dorpen waar de oudste stammen van Vietnam leven, de K'ho etnische minderheid, waar uw gids u alles zal vertellen over de traditionele levensstijl en culturen. Bij één van de families kunt u meehelpen met vissen, een erg bijzondere lokale belevenis! Tevens bezoekt u één van de mooiste watervallen van Dalat, de Elephant Waterval, en stopt u bij een traditionele zijdefabriek om te leren hoe zijderupsen gehouden worden, hoe het kweken werkt en hoe de zijde uit de cocons gehaald wordt. De avond heeft u ter vrije besteding in Dalat, waar u tevens overnacht.

DAG
08

Dalat - Nha Trang (ca. 135 km / 3-4 uur)

vn_al_nhatrang_zoutboeren_sunset_196920401.jpg
Stadstour Dalat
Mooie route van Dalat naar Nha Trang
Eerste overnachting Nha Trang

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor de stadstour. U brengt een bezoek aan het zomerpaleis van keizer Bao Dai, het Truc Lam Meer en het oude treinstation van Dalat, dat nog door de Fransen is gebouwd. Ook brengt u een bezoek aan het Hang Nga Crazy House, dat ook wel sprookjeshuis wordt genoemd. Een bijzonder architectonisch werk van een Vietnamese kunstenaar.

U verlaat de stad en rijdt via een prachtige route, waarbij we ruim 1000 meter hoogteverschil overwinnen, naar de gemoedelijke badplaats Nha Trang. Nha Trang is de perfecte locatie om te ontspannen aan witte zandstranden en een verfrissende duik te nemen is het heldere zeewater. Ook veel Vietnamezen komen naar Nha Trang om te genieten van hun vakantie. Naast strand zijn hier tevens vele leuke winkels, fijne restaurants en enkele beachclubs.

DAG
09

Nha Trang

vn_al_nhatrang.jpg
Vrije dag in Nha Trang
Snorkel-boottocht Tri Nguyen Aquarium/Mun Island (optionele excursie)
Tweede overnachting in Nha Trang

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag en kunt u lekker van het strand genieten. Ook kunt u kiezen voor een leuke excursie om de dag mee te vullen. Gaat u bijvoorbeeld mee op de boottocht naar het Tri Nguyen Aquarium. Het is een iconische constructie in de vorm van een zeepokken bezaaid piratenschip. Daarna bezoekt u Mun eiland, bekend om de wilde tropische bossen, lange stranden en kristalhelder water. Geniet van het mooie landschap en de mogelijkheid om verschillende activiteiten te doen. Zo kunt u snorkelen om het onderwaterleven te bekijken. U bezoekt daarna het Mieu vissersdorp en krijgt een bijzonder kijkje in het leven van de lokale vissers. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

DAG
10

Nha Trang - Hué

vn_trein_han_hue.jpg
Vrije dag in Nha Trang
Heerlijk bijkomen aan het strand of het zwembad
Nachttrein naar Hué (20:04 – 10:10 uur)

Ook vandaag heeft u een heerlijke dag om bij te komen van alle opgedane indrukken en te genieten aan het zwembad of het strand. Aan het einde van de dag wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar het treinstation van Nha Trang gebracht, waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U overnacht in de trein.

In de nachttrein slapen maximaal 4 personen per treincoupé. Het verblijf aan boord van de trein is op indeling. Bent u met minder dan 4 personen dan kan het voorkomen dat de coupé gedeeld wordt met andere reizigers. Wij raden u aan om uw eigen snacks en drinken mee te nemen aan boord van de trein.

DAG
11

Hué

VN_AL_DANANG_BEACH
Aankomst Hué
Vrije middag Hué
Eerste overnachting Hué

U ontbijt in de trein en in de loop van de ochtend arriveert u in Hué. Hier staat de transfer al op u te wachten, om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Trek erop uit, strijk neer op een terrasje of kom nog even bij van de treinreis. Aan u de keus! Morgen heeft u een leuk en indrukwekkend programma op de planning staan.

DAG
12

Hué

VN_AL_HUE2
Boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode
Uitgebreid bezoek aan de Keizerlijke Citadel
Tweede overnachting in Hué

Vandaag maakt u samen met uw gids een boottocht over de Parfum Rivier naar de Thien Mu Pagode. Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. De Thien Mu Pagode staat ook wel bekend als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. Vervolgens bezoekt u de 19e-eeuwse tombe van Tu Duc. Opvallend dat de keizer het enorme mausoleum complex voor zijn dood (1885) gebruikte en elders begraven ligt. Ervaar de harmonie tussen de architectuur en het omringende landschap en stel u voor hoe Tu Duc uren doorbracht in het theehuis bij het water.

‘s Middags maakt u een stadstour door Hué. Bezichtig de Verboden Paarse Stad, ooit het ommuurde privéterrein van de keizerlijke familie. Tot slot verkent u het Luc Bo cultuurcentrum. Hier komt u meer te weten over de traditionele ambachten en wat de lokale bevolking doet om deze eeuwenoude ambachten tot op de dag van vandaag in leven te houden. Onder begeleiding van een lokale kunstenaar ervaart u zelf hoe de iconische Vietnamese hoed, papieren lotusbloemen en de kleurrijke vliegers worden gemaakt. Tijdens uw bezoek langs de ambachten van Vietnam kan het proces van het maken van de bekende lantaarns uiteraard niet ontbreken. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is! U overnacht weer in Hué.

DAG
13

Hué - Hoi An (ca. 125 km / 3-4 uur)

Hoi An lampionnen
Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pass (Wolkenpas)
Bezoek aan het Cham Historisch Museum
Stadswandeling Hoi An
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje Hoi An via de bekende Hai van Pass: de mooiste weg van Vietnam. Deze pass wordt ook wel de Wolkenpas genoemd. Onderweg zult u genieten van spectaculaire vergezichten over de bergen, de zee, idyllische strandjes en kleine dorpjes. U bezoekt het Cham Historisch Museum in Danang met oude opgravingen uit het Champa tijdperk, waarna u door de Marble Mountains rijdt met prachtige grotten en tempels. In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadswandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen. U verblijft de komende 3 nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
14

Hoi An

vn_al_cuadaistrand.jpg
Vrije dag in Hoi An
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Tweede overnachting Hoi An

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag in Hoi An die u geheel naar wens kunt invullen. Hoi An is een gezellig plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw, waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid de prachtige omgeving verkennen per fiets, nogmaals de mooie binnenstad bezoeken of naar het tropische strand gaan. Een heerlijke dag vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. U wordt bij uw hotel in Hoi An opgehaald en rijdt in circa één uur naar het religieuze centrum van het voormalige Champa Koninkrijk. In een weelderige groene vallei staan tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e en 13e eeuw waar uw Engelssprekende gids u alles over kan vertellen. Op de weg terug naar Hoi An bezoekt u Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Leeuw Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8ste eeuw. Een bijzondere dag vol eeuwenoude historie. U bent aan het einde van de middag terug in uw hotel.

Ook kunt u een excursie maken waarbij u een dagje meedraait bij de rijstboer. De precieze werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. Met een lokale gids gaat u op een uniek avontuur. Leer over het gehele proces van hoe rijst haar eindproduct bereikt. Begin de dag met een tochtje op een waterbuffel en neem deel aan het ploegen, harken, zaaien, planten, slijpen en het scheiden van de rijst of het maken van rijstmeel. Eén van de meest interessante onderdelen van de dag is het bereiden van een overheerlijke maaltijd met de lokale familie. U zult mooie knapperige pannenkoeken maken die worden geserveerd met een koel drankje. Drink een kopje thee of fris met de boeren en luister naar hun verhalen over het leven op het platteland alvorens terug te keren naar uw hotel. Een unieke kans om meer over het lokale leven en het belangrijkste exportproduct van Vietnam te leren!

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
15

Hoi An - Danang - Amsterdam

vn_al_japansebrug.jpg
Vertrek Hoi An
Transfer naar de luchthaven van Danang
Terugvlucht naar Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Amsterdam

Vandaag landt u in Amsterdam en is er een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis door Vietnam!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
16 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

22-04-2016

'We hebben genoten van een fijne, perfect geregelde reis. Veel gezien, heerlijk gegeten en we kregen echt een VIP-behandeling van de gidsen en de chauffeurs.'

Corry de Vries, Barendrecht

16 dagen Het Warme Zuid-Vietnam: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Binnenlandse vlucht Ho Chi Minh City - Dalat
Ruimbagage
Nachttrein Nha Trang - Hué in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus op dag 2, 4 t/m 8, 10 t/m 13 en 15
Engelssprekende gids van dag 2, 4 t/m 8 en 10 t/m 13
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
3 x lunch en 1 x diner
Stadsrondrit langs de bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City
Tocht per traditionele sampan door de Mekong Delta, incl. een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang
Kookworkshop bij een gastgezin in de Mekong Delta
Een fietstocht door de Mekong Delta
Stadsbezoek aan Dalat incl. het Bao Dai Zomerpaleis, het Truc Lam Meer en het Nang Nga Crazy House*
Bezoek aan traditionele bergstammen, koffieplantages en een waterval op de weg naar Dalat*
Stadsbezoek aan Hué incl. boottocht over de Parfum Rivier, de Thien Mu Pagode, de Keizerlijke tombe van Tu Duc en de Verboden Stad*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes*
Heerlijk strandverblijf Nha Trang en Hoi An
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 40 p.p. (omgerekend ca. 1.025.180 VND p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
16 opties
Open+