Royal Palace Bangkok
Krabi
Historisch Ayutthaya
Mae Hong Son
River Kwai
Chiang Mai
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Thailand

Naar alle rondreizen Thailand

Klimaat

Thailand kent een tropisch klimaat. Voor midden en noord Thailand geldt, dat er drie seizoenen te onderscheiden zijn. Allereerst de koelere en drogere maanden van november tot februari, wanneer de temperatuur overdag tussen 18 °C en 31 °C ligt. Ten tweede het warme, droge seizoen van maart tot half juni, wanneer de temperatuur overdag tussen 30 °C en 35 °C is. Tot slot de regentijd, van half juni tot oktober, wanneer de temperatuur overdag tussen 28 °C en 32 °C ligt. Aan het eind van de dag en 's nachts kunnen hevige buien vallen, maar meestal is het de rest van de dag droog.

De beste reistijd voor Zuid Thailand hangt af van de regio. Gaat u naar Phuket en omstreken, dan kunt u het beste reizen tussen november en april. Het is dan droog en zeer aangenaam in Phuket, met een temperatuur van rond de 25 °C. Van mei tot juni en van september tot oktober wordt zon afgewisseld door één à twee verfrissende buien per dag. De natuur is dan prachtig. De warmste maanden zijn april en mei. De temperatuur kan dan oplopen tot 35 °C.

De regio Trang (Krabi) kunt u het beste bezoeken tussen de maanden november en april. In de regio Trang is er één regentijd: tussen mei en oktober. De maand april is de heetste maand met temperaturen die op kunnen lopen tot 35 °C.

De eilanden Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao kunt u het beste bezoeken tussen half december en september. De grote regentijd is tussen oktober en half december. April is de heetste maand. De temperatuur kan dan oplopen tot 40 °C.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis