Anuradhapura
Yala nationaal park
Galle fort
Theevelden, Nuwara Eliya
Sigiriya
Polonnaruwa
Trincomalee
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Sri Lanka

Naar alle rondreizen Sri Lanka

Klimaat

Sri Lanka kent een warm, tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 °C in de kustgebieden. In de hoger geleden gebieden, zoals Nuwara Eliya, is het aanzienlijk koeler. Hier is de gemiddelde temperatuur 16 °C.

Sri Lanka kent twee moessonperiodes. Van mei tot en met augustus is het regentijd in het zuidwesten van het eiland en van oktober tot en met januari in het noordoosten. Tijdens de moessonperiode valt de regen in korte, hevige stortbuien, waarna de zon weer volop schijnt. Het is dus niet zo dat het in het natte seizoen onophoudelijk regent.

Walvissen en dolfijnen in Sri Lanka

Het hele jaar door zijn er zowel bij de oost- en zuidkust verschillende soorten dolfijnen te zien. De grootse kans op walvissen te zien heeft u echter bij de oostkust. Sri Lanka is een van de beste bestemmingen ter wereld om blauwe vinvissen te spotten. Door een verbod is de zee rondom Sri Lanka voor een lange periode met rust gelaten. Daardoor hebben de walvissen jarenlang rust gehad. De meest bijzondere walvis die u bij Sri Lanka kunt spotten is de blauwe vinvis. De grote walvissoorten hebben zo hun eigen periodes wanneer deze bij Sri Lanka zijn te zien. Wij hebben de volgende beste reisperiodes voor walvissen op een rij gezet:

Beste tijd: feb - apr. voor de grotere walvissen (oostkust)
Beste tijd: dec - mrt voor de zuidkust

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis