Andalusië
Park Güell: Barcelona
Het Plaza de España: Sevilla
Kustlijn van San Sebastian.
Plaza de Espana: Barcelona
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Spanje

Naar alle rondreizen Spanje

Beste reistijd

Spanje is een groot land, de beste reistijd verschilt dan ook per regio. Een van de belangrijkste redenen dat Spanje zo populair is als vakantie bestemming, is het mediterrane klimaat dat in een deel van het land heerst. In het noorden, heerst een gematigd zeeklimaat en in de rest van Spanje overheersen vooral het gematigd en het warme zeeklimaat. De beste reistijd in Spanje is van mei tot en met oktober, waarin u een aangename tot hete temperatuur met weinig neerslag heeft.

Noord-Spanje
De beste reistijd voor Noord-Spanje limiteert zich niet tot een aantal maanden. Het voor- en najaar zijn goede periodes voor de regio’s als Baskenland, Asturië, Cantabrië en Galicië. In april, mei en juni is het warm en de natuur ik bloei. In de maanden september, oktober en november is de natuur minder in bloei, maar is het weer wel stabieler dan is het voorjaar; u kunt dan nog volop genieten van de zon.

Catalonië
Het weer in deze grote regio kan sterk verschillen. In de zomermaanden is het goed weer om de noordkust te bezoeken. Voor een vakantie in het zuiden van Spanje, zoals een bezoek aan Barcelona is het aan te raden om juist voor of na de zomer te reizen. In deze periode is het nog steeds prachtig weer, maar wel minder heet.

Midden-Spanje
Er heerst een landklimaat in Midden-Spanje, waardoor het er in de zomer heel warm kan worden. De regio kent maar een korte lente, waardoor de temperaturen in het voorjaar al snel oplopen. In de maanden mei en juni kan het hier al heer warm zijn. De maanden april, mei, september, oktober en november zijn het meest gunstig om het midden van Spanje te bezoeken.

Zuid-Spanje
In Zuid-Spanje is het, het hela jaar weer goed weer en zonnig. In de zomer kunnen de temperaturen behoorlijk stijgen en is het erg warm. De beste maanden om op vakantie te gaan in Zuid-Spanje zijn april, mei, juni, september en oktober. In de wintermaanden is het in Zuid-Spanje vaak ook nog aangenaam met een kleine twintig graden.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis