Andalusië
Park Güell: Barcelona
Sevilla
Kustlijn van San Sebastian.
Plaza de Espana: Barcelona
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Spanje

Alcázar

Alcazar Real

Real Alcázar is een van Europa’s oudste Koninklijke Paleizen dat tot de dag van vandaag nog steeds in gebruik is. Het Paleis kent een eeuwenoude historie die u kunt terugvinden in de verschillende architectonische stijlen. Daarnaast kent het Paleis een prachtig uitgestrekte en onderhouden tuin waarin u zou kunnen verdwalen! Architectuurliefhebbers zullen bij een bezoek aan Real Alcázar hun hart kunnen ophalen. Desondanks Real Alcázar niet het paleis is waar de huidige Koning van Spanje verblijft, doet het complex nog steeds dienst als Koninklijk Paleis en als toeristische bezienswaardigheid. Een groot deel van het paleis en de tuinen zijn open voor publiek.

Mirador de Valle

Mirador del Valle

Mirador is het absolute hoogtepunt in Toledo. Mirador del Valle biedt een adembenemend uitzicht op de historische stad Toledo. Het uitzichtpunt is net buiten de stadsgrenzen gelegen, aan de overkant van de rivier. Houdt uw camera maar alvast gereed, want Mirador del Valle is een garantie voor schitterende foto’s!

Koninklijk Paleis

Palacio Real

Palacio Real is het Koninklijk Paleis van Madrid en was jarenlang de koninklijke woonplaats van Felipe VI en zijn familie. Tegenwoordig is het Paleis de werkplaats van de Koning van Spanje en vinden hier belangrijke ceremonies plaats. Palacio Real is het grootste paleis ter wereld. Het Paleis heeft een oppervlakte van 135.000m2 en verdeeld over vier vleugels rond de patio bevinden zich 3418 kamers. Als er geen belangrijke ceremonies plaatsvinden, is het zeker uw tijd waard om de rijkelijk versierde zalen van het Koninklijk Paleis te bezoeken. Het Koninklijke paleis is gebouwd op de plaats waar de Moren in de 9e eeuw hun eerste fort bouwden. Karel III nam in 1764 residentie in dit Koninklijke Paleis. Kunstliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in dit prachtige Paleis. Hier zijn namelijk ook schilderijen te vinden van onder andere, Luis Morales, Juan de Flandes, Goya en Sorolla.

Plaza Mayor

Plaza Mayor Salamanca

Plaza Mayor is gebouwd tussen 1729 en 1755 en wordt beschouwd als het mooiste centrale plein van Spanje. Vooral ’s avonds als het plein wordt verlicht voelt het als een magische plek. Dit 18e -eeuwse plein is gelegen in het centrum van de historische stad Salamanca. De mooie barokke versieringen, het glimmende zandsteen en de gezellige verlichting zorgen ervoor dat Plaza Mayor een levendige ontmoetingsplek is voor zowel lokale inwoners als toeristen. Een bezoek aan Plaza Mayor mag tijdens uw vakantie dan ook absoluut niet ontbreken.

Sagrada Familia

De Sagrada Família

De Sagrada Família, oftewel “De Heilige Familie”: één van de bekendste en meest indrukwekkende bouwwerken van Barcelona en bovendien van Gaudí. De bouw van dit meesterwerk is in 1882 begonnen en het was dé grote droom van de architect om deze kerk af te bouwen. Uitgeschreven bouwplannen waren er niet, want die zaten in zijn hoofd en hij vond het niet nodig deze uit te werken op papier. Maar helaas kwam er aan het leven van Antoni Gaudí vroegtijdig een einde. In juni 1926 werd hij aangereden door een tram, waarna hij twee dagen later overleed aan de gevolgen van het ongeluk. Zijn leerling ging verder met de bouw zoals hij dacht dat het zou moeten. Tot op de dag van vandaag is de Sagrada Família nog niet af. De verwachting is dat deze in 2026 zal worden opgeleverd. De bouw heeft dan in totaal 144 jaar geduurd.

Grotten van Nerja

Grotten van Nerja

De grotten van Nerja zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio Málaga en werden pas rond 1950 per toeval ontdekt. Het grottencomplex wordt ook wel “De Kathedraal van het Paleolithicum” genoemd en staat vooral bekend om de reusachtige stalactieten en stalagmieten die er te vinden zijn, maar ook prehistorisch gereedschap, aardewerk, muurschilderingen en menselijke resten. Bovendien vindt u hier de grootste zuil ter wereld. Deze kalksteengrot heeft een lengte van meer dan vier kilometer en een oppervlakte van ongeveer 35.000 m2. Het is een absolute aanraden om de Grotten van Nerja tijdens uw vakantie te bezoeken.

Kloosterpaleis El Escorial

El Escorial

Net buiten Madrid, in de stad San Lorenzo de El Escorial, ligt het gigantische paleis en kloostercomplex El Escorial. In opdracht van koning Felipe II, werd dit complex tussen 1563 en 1584 gebouwd als laatste rustplek voor zijn vader Carlos V. Hier kon hij dan is gezelschap van geestelijken bidden voor eeuwige rust. Tegenwoordig is de functie van El Escorial multifunctioneel en staat het indrukwekkende gebouw sinds 1984 op de werelderfgoedlijst. Met ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar, is El Escorial één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje. El Escorial heeft een oppervlakte van 13 hectare, een lengte van 200 meter, 16 kilometer aan gangen en meer dan 4000 kamers.

Plaza Obradoiro

Santiago de Compostella

Plaza Obradoiri hoort bij de “must see” plekken van Santiago. Na een wekenlange trektocht zijn de Pelgrims opgelucht als ze vanaf Monte del Gozo (“De Berg der Vreugde”) de stad Santiago zien liggen. Bij aankomst op de Plaza Obradoiro hebben de Pelgrims de tocht volbracht. De pelgrimsroute naar Plaza Obradoiro trekt mensen vanuit de hele wereld. Het plein is een bedevaartsoord waar het beeld van apostel Jacobus, bij het hoofdaltaar van de kathedraal, de Pelgrims staat op te wachten. Alle Pelgrims spreken een wens uit en omarmen het beeld om te bedanken. De Pelgrims brachten Santiago en haar inwoners grote welvaart, wat blijkt uit de vele kerken, pleinen en monumentale huizen.

Castillo de San Sebastian

Castillo de San Sebastián

Castillo de San Sebastián heeft zijn naam te danken aan een kluizenaarshut die in 1457 werd gebouwd door de bemanning van een Venetiaanschip. In deze hut mocht de bemanning verblijven om van de pest te genezen die hun schip had geteisterd. Castillo de San Sebastián is gelegen op een klein eiland in Cádiz en heeft in het verleden meerdere diverse functies gehad. Zo werd het gebruikt als fort voor de verdediging van de stad in de 18e eeuw. In de 19e eeuw werd Juan Bautista Azopardo hier een aantal jaren als krijgsgevangene gehouden. Het eiland werd halverwege de 19e eeuw met de stad verbonden door middel van een dijk. Tegenwoordig doet Castillo de San Sebastián dienst als tentoonstellingsruimte en als locatie voor concerten en andere recreatieve evenementen.

Moskee & oude centrum Córdoba

Cordoba

Córdoba staat bekend om haar rijke geschiedenis. In 206 voor Christus werd de stad veroverd door de Romeinen die de invloed en status van de stad hadden vergroot door Córdoba als hoofdstad te benoemen. De nummer één bezienswaardigheid in deze interessante stad is Mezquita Córdoba. Dit is een Moorse Moskee die na de herovering door de katholieke in 1236 is omgebouwd tot een kathedraal. Het indrukwekkende oude centrum is een wirwar van oude straten rondom de Mezquita. Hier waant u zich in een openluchtmuseum. In het oude deel kunt u veel interessante oudheden terugvinden uit een Romeins, Joods, Arabisch- en Christelijk verleden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het historische centrum door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard!

Alhambra

Het Alhambra

Het eeuwenoude fort Alhambra is één van de meest populaire en bekende gebouwen ter wereld. Het complex trekt dan ook jaarlijks maar liefst 2,4 miljoen bezoekers. Het Alhambra wordt ook wel het "Rode Paleis" genoemd en is door haar lange geschiedenis van vele culturen en invloeden een bijzonder en interessant bouwwerk geworden. Het Alhambra bestaat eigenlijk uit drie delen (met elk een apart toegangsticket). Het is ooit begonnen als een Fort toen Granada nog een Moors Koninkrijk was, onder de heerschappij van de Islamitische Nasrid-dynastie. De bouw van het paleis begon toen de Nasriden aan de macht waren. De royals hebben hier gewoond totdat de Katholieken (de Reconquista), de Nasriden verdreven. De oorspronkelijke naam van Alhambra is “Qasr Al Hamra” wat “Rode Paleis” betekent. Dit veranderde naar Alhambra en de rode kleur bleef.

Aquaduct Segovia

Aquaduct van Segovia

Het indrukwekkende Aquaduct van Segovia is waarschijnlijk gebouwd in het jaar 50 na Christus, in de Romeinse tijd en is merkwaardig goed bewaard gebleven. Het aquaduct kenmerkt zich door zijn indrukwekkende constructie door de twee rijen van bogen. Het is dan ook terecht dat de historische stad Segovia trots is op dit belangrijke monument. Het aquaduct is 28 meter hoog en 728 meter lang en loopt door het historische centrum van Segovia. In 1985 is de oude stad van Segovia en het aquaduct uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.