Andalusië
Park Güell: Barcelona
Het Plaza de España: Sevilla
Kustlijn van San Sebastian.
Plaza de Espana: Barcelona
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Spanje

Alcázar

Real Alcázar is een van Europa’s oudste Koninklijke Paleizen dat tot de dag van vandaag nog steeds in gebruik is. Het Paleis kent een eeuwenoude historie die u kunt terugvinden in de verschillende architectonische stijlen. Daarnaast kent het Paleis ook een prachtige uitgestrekte onderhouden tuin waarin u zou kunnen verdwalen! Architectuur liefhebbers zullen bij een bezoek aan Real Alcázar hun hart kunnen ophalen. Desondanks Real Alcázar niet het paleis is waar de huidige Koning van Spanje verblijft, doet het complex tot de dag van vandaag nog steeds dienst als Koninklijk Paleis en als toeristische bezienswaardigheid. Een groot deel van het paleis en de tuinen zijn open voor publiek.

Mirador de Valle

Mirador is het absolute hoogtepunt in Toledo. Mirador del Valle is een prachtig uitzichtpunt vanaf waar u een adembenemend uitzicht heeft op de historische stad Toledo. Het uitzichtpunt is net buiten de stadsgrenzen gelegen, aan de overkant van de rivier. Houd uw camera maar alvast gereed, want Mirador del Valle is een garantie voor schitterende foto’s!

Koninklijk Paleis

Palacia Real is het Koninklijk Paleis van Madrid en was jarenlang de koninklijke woonplaats van Felipe VI en zijn familie. Tegenwoordig is het Paleis de werkplaats van de Koning van Spanje en vinden hier belangrijke ceremonies plaats. Palacia Real is het grootste paleis ter wereld. Het Paleis heeft een oppervlakte van 135.000m2 en verdeeld in vier vleugels rond de patio bevinden zich 3418 kamers. Als er geen belangrijke ceremonies plaatsvinden, is het zeker uw tijd waard om de rijkelijk versierde zalen van het Koninklijk Paleis te bezoeken. Het Koninklijke paleis is gebouwd op de plaats waar de Moren in de 9e eeuw hun eerste fort bouwden. Karel III nam in 1764 residentie in dit Koninklijke Paleis. Kunstliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in dit prachtige Paleis. Hier zijn namelijk ook schilderijen te vinden van onder andere, Luis Morales, Juan de Flandes, Goya en Sorolla.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is gebouwd tussen 1729 en 1755 en wordt beschouwd als het mooiste centrale plein van Spanje. Vooral ’s avonds als het plein wordt verlicht voelt het als een magische plek. Dit achttiende -eeuwse plein is gelegen in het centrum van de historische stad Salamanca. De mooie barokke versieringen, het glimmende zandsteen en de gezellige verlichting zorgen ervoor dat Plaza Mayor een levendige ontmoetingsplek is voor zowel lokale inwoners als toeristen. Een bezoek aan Plaza Mayor mag tijdens uw vakantie dan ook absoluut niet ontbreken!

Sagrada Familia

De Sagrada Familia (letterlijke betekenis: “De Heilige Familie”) is een wereldberoemd katholieke Basiliek die ontworpen is door de net zo beroemde architect “Antoni Gaudi”. De volledige naam van de Sagrada Familia is “Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Familia” en de bouw is al in 1882 begonnen, waardoor sommige onderdelen alweer gerenoveerd moeten worden. De Sagrada Familia is een gigantische Basiliek en de verwachting is dat het nog zeker 30 tot 80 jaar zal duren voordat hij echt helemaal af is. De Sagrada Familia is ontstaan doordat een boekhandelaar, Josep Maria Bocabelle, in 1866 een Geestelijke Vereniging van Volgelingen van Sint-Jozef oprichtte. Hij ontving veel donaties en daarvan heeft hij een stuk grond van 12.800m2 had gekocht. Op dat stuk grond zou de kerk worden gebouwd, maar de ontwerper en de opdrachtgever kregen al snel ruzie, waardoor “Gaudi” in 1885 de opdracht kreeg. De Sagrada Familia is voor Barcelona wat de Eiffeltoren is voor Parijs: het symbool van de stad en het symbool van het Catalaans modernisme. Jaarlijks trekt de Sagrada Familia meer dan drie miljoen bezoekers!

Grotten van Nerja

De grotten van Nerja zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio Málaga en werden pas eind jaren 1950 per toeval ontdekt! Het grottencomplex wordt ook wel “De Kathedraal van het Paleolithicum” genoemd en staat vooral bekend om de reusachtige stalactieten en stalagmieten die er te vinden zijn, maar ook prehistorisch gereedschap, aardewerk, muurschilderingen en menselijke resten. Bovendien vindt u hier de grootste zuil ter wereld! Deze kalksteengrot heeft een lengte van meer dan vier kilometer en een oppervlakte van ongeveer 35.000 m2. Het is een absolute aanraden om de Grotten van Nerja tijdens uw vakantie te bezoeken!

Kloosterpaleis El Escorial

Net buiten Madrid in de stad San Lorenzo de El Escorial, ligt het gigantische Paleis en Kloostercomplex El Escorial. Dit indrukwekkende Paleis en Klooster werd in opdracht van koning Felipe II tussen 1563 en 1584 gebouwd als laatste rustplek voor zijn vader Carlos V. Hier kon hij dan is gezelschap van geestelijken bidden voor eeuwige rust. Tegenwoordig is de functie van El Escorial multifunctioneel en staat het indrukwekkende gebouw sinds 1984 op de werelderfgoedlijst. Met ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar, is El Escorial een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje. El Escorial heeft een oppervlakte van 13 hectare, een lengte van 200 meter, 16 kilometer aan gangen en meer dan 4000 kamers.

Plaza Obradoiro

Plaza Obradoiri hoort bij de “must see” plekken van Santiago. Na een wekenlange trektocht zijn de Pelgrims opgelucht als ze vanaf Monte del Gozo (“De berg der vreugde”) de stad Santiago zien liggen. Bij aankomst op de Plaza Obradoiro hebben de Pelgrims de tocht volbracht. De pelgrimsroute naar Plaza Obradoiro trekt mensen vanuit de hele wereld. Het plein is een bedevaartsoord waar het beeld van apostel Jacobus, bij het hoofdaltaar van de kathedraal, de Pelgrims staat op te wachten. Alle Pelgrims spreken een wens uit en omarmen het beeld om te bedanken. Tegen de middag vind er een bedevaartsmid plaats in de kathedraal die vol zit met oververmoeide, maar gelukkige Pelgrims. De Pelgrims brachten Santiago en haar inwoners grote welvaart, dit is terug te zien aan de vele kerken, pleinen en monumentale huizen.

Andalusische paardenschool

Door de eeuwen heen vormt de “Andalusiër” nog altijd de norm voor het ideale Spaanse raspaard. Het paardenras werd geprezen door zijn behendigheid en temperament. De rijscholen selecteren veulens die volbloed Andalusisch zijn en traint ze voor vier jaar lang. In die vier jaar tijd worden zij gecoacht in klassieke dressuur, het hoeden van vee en dressuur. Die trainingen worden standgehouden om de typisch Andalusische traditie van verfijnde paardrijkunsten in leven te houden, maar ook om de paarden voor te bereiden op de meest populaire dans shows van Spanje, waarin u paarden kunt zien dansen. Deze dansshows worden jaarlijks in Jerez uitgevoerd en trekken dan ook terecht vele bezoekers! De dansshows zijn een waar spektakel en zijn waarschijnlijk een van de meest memorabele dingen die u zou kunnen zien tijdens een bezoek in Zuid-Spanje. De paarden worden begeleid door typische Spaanse muziek en ruiters in achttiende –eeuwse kostuums. De dans zou u ook met ballet kunnen vergelijken.

Castillo de San Sebastian

Castillo de San Sebastián heeft zijn naam te danken aan een kluizenaarshut die in 1457 werd gebouwd door de bemanning van een Venetiaanschip. In deze hut mocht de bemanning verblijven om van de pest te genezen die hun schip had geteisterd. Castillo de San Sebastián is gelegen op een klein eiland in Cádiz en heeft in het verleden meerdere diverse functies gehad, het werd gebruikt als fort voor verdediging van stad in de 18e eeuw en in de 19e eeuw werd Juan Bautista Azopardo hier een aantal jaren als krijgsgevangene gehouden. Het eiland werd halverwege in de 19e eeuw met de stad verbonden door middel van een dijk. Tegenwoordig doet Castillo de San Sebastián dienst als tentoonstellingsruimte en als locatie voor concerten en andere recreatieve evenementen.

Moskee & oude centrum Córdoba

Córdoba staat bekend om haar ontzettend rijke geschiedenis. In 206 voor Christus werd de stad veroverd door de Romeinen die de invloed en status van de stad hadden vergroot door Córboda als hoofdstad te benoemen. De nummer een bezienswaardigheid in deze interessante stad is Mezquita Córdoba (Moskee – Kathedraal). Dit is een groot Moors Moskee die na de herovering door de katholieke en 1236 is omgebouwd tot een kathedraal. Het indrukwekkende oude centrum is een wirwar van oude straten rondom de Mezquita. Hier waant u zich in een openluchtmuseum. In het oude deel kunt u veel interessante oudheden terugvinden uit een Romeins, Joods, Arabisch- en Christelijk verleden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het historische centrum door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard!

Alhambra

Het eeuwenoude fort Alhambra is een van de meest populaire en bekende gebouwen ter wereld. Het complex trekt dan ook jaarlijks maar liefst 2,4 miljoen bezoekers. Alahambra wordt ook wel het Rode Paleis genoemd en is door haar lange geschiedenis van vele culturen en invloeden een bijzonder en interessant bouwwerk geworden. Het gebouw bestaat eigenlijk uit drie delen (met elk een apart toegangsticket). Alahambra is ooit begonnen als een Fort toen Granada nog een Moors Koninkrijk was, onder de heerschappij van de Islamitsche Nasrid-dynastie. De bouw van het paleis begon toen de Nasriden aan de macht waren. De royals hebben hier gewoond tot dat de Katholieken (de Reconquista), de Nasriden verdreven. De oorspronkelijke naam van Alhambra is “Qasr Alhamra” wat “Rode Paleis” betekent. Dit veranderde naar Alhambra en de rode kleur bleef.

Aquaduct Segovia

Het indrukwekkende Aquaduct van Segovia is waarschijnlijk gebouwd in het jaar 50 na Christus in de Romeinse tijd en is merkwaardig goed bewaard gebleven. Het aquaduct kenmerkt zich door zijn indrukwekkende constructie door de twee rijen van bogen. Het is dan ook terecht dat de historische stad Segovia trots is op dit belangrijke monument! Het aquaduct is 28 meter hoog en 728 meter lang en loopt door het historische centrum van Segovia. In 1985 is de oude stad van Segovia en het aquaduct uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.

Warmwaterbronnen

De warmwaterbronnen van Ourense zijn een absoluut hoogtepunt van de stad. In geen een enkele stad vind u zulke natuurlijke jacuzzi’s als in Ourense. In deze stad kunt u gratis gebruik maken van de minerale warmwaterbronnen (met uitzondering van sommige baden). Doordat Ourense een van de grootste voorraden geothermisch water heeft, zijn er in Ourense meerdere natuurlijke warmwaterbronnen. Het water van de baden ligt tussen de 36 en 50 graden warm. Bovendien zit het water ook vol zuiveren mineralen. Een heerlijke manier om te ontspannen!

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis