NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Spanje
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Spanje
Spanje is één van de meest populaire bestemmingen in Europa. De rijke geschiedenis en cultuur, de prachtige bezienswaardigheden en lange zandstranden trekken reizigers van over de hele wereld aan. Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van Spanje is de Sagrada Família in Barcelona, ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. Deze kathedraal is een meesterwerk van gotische en moderne architectuur en is een symbool van de stad geworden. Ook kunt u in Barcelona Park Güell bezoeken, nog een andere creatie van Gaudí. Het park biedt prachtige uitzichten op de stad, en de levendige en kleurrijke mozaïeken zijn een genot voor het oog. In Madrid is het Koninklijk Paleis met barokko architectuur een must-see en in Granada bevindt zich het wereldberoemde Alhambra-paleis, een prachtig Moors fort en paleis. Andere bezienswaardigheden in Spanje zijn onder andere de Mezquita in Córdoba, de kathedraal van Toledo en het Guggenheim-museum in Bilbao. Met zoveel verschillende bezienswaardigheden om te ontdekken, is het geen wonder dat Spanje één van de populairste bestemmingen van Europa is.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in Spanje. Ontdek hieronder meer van de bezienswaardigheden van Spanje en bekijk onze rondreizen!
Sevilla
Als u rondvraagt wat de mooiste stad van Spanje is, dan zult u opvallen dat u ‘Sevilla’ vaak als antwoord krijgt. Dat is niet zonder reden; als u Sevilla bezoekt zal u betoverd raken door de charme en schoonheid van deze stad. De hoofdstad van Sevilla is Andalusië en gelegen in Zuid-Spanje. Het heeft een kleurrijke geschiedenis dat teruggaat tot de Romeinen. U zal in de oude binnenstad vele Arabische invloeden ontdekken. De smalle straatjes en de warmte van de oude wijken zullen zeker indruk op u maken. In Sevilla kunt u genieten van het goede leven. Het hele jaar door zijn er meerdere culturele evenementen en festivals. De binnenstad is een levendige mengeling van zowel locals als toeristen en in alle hoeken van de stad kunt u terecht voor een heerlijke tapas of een Flamenco show.
Bezienswaardigheden in Sevilla
Alcazar Real
Alcázar
Real Alcázar is een van Europa’s oudste Koninklijke Paleizen dat tot de dag van vandaag nog steeds in gebruik is. Het Paleis kent een eeuwenoude historie die u kunt terugvinden in de verschillende architectonische stijlen. Daarnaast kent het Paleis een prachtig uitgestrekte en onderhouden tuin waarin u zou kunnen verdwalen! Architectuurliefhebbers zullen bij een bezoek aan Real Alcázar hun hart kunnen ophalen. Desondanks Real Alcázar niet het paleis is waar de huidige Koning van Spanje verblijft, doet het complex nog steeds dienst als Koninklijk Paleis en als toeristische bezienswaardigheid. Een groot deel van het paleis en de tuinen zijn open voor publiek.
Arcos de la Frontera
Arcos de la Frontera wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Spanje en is gelegen op een enorme rots. De witgeschilderde huizen en kasteelmuren stoppen abrupt op de steile rotswand boven de Río Guadalete. Een doolhof van straatjes vindt u in de oude stad die leiden tot het Castillo de los Arcos, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft over de vallei. Arcos de la Frontera ligt in een gebied dat bekend staat als 'Pueblos Blancos', de beroemde witte dorpen van Andalusië.
Toledo
De middeleeuwse plaats Toledo ligt op een bergtop in de omgeving van Madrid. Toledo is een paradijs voor cultuur-/architectuur- en kunstliefhebbers. Toledo staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verdwaal in de smalle straatjes waar u op uw gemak door heen kunt slenteren van hoogtepunt naar hoogtepunt. Toledo wordt ook wel de stad van de drie culturen genoemd, omdat Joden, Moren en christenen hier lange tijd vredig naast elkaar hebben gewoond. Hierdoor vindt u dan ook christelijke kerken, maar ook prachtig bewaarde moskeeën en synagogen. De Santa Maria Blanca synagoge en de Cristo de la Luz Moskee zijn twee bezienswaardigheden die u absoluut gezien moet hebben tijdens uw bezoek in Toledo.
Bezienswaardigheden in Toledo
Mirador del Valle
Mirador de Valle
Mirador is het absolute hoogtepunt in Toledo. Mirador del Valle biedt een adembenemend uitzicht op de historische stad Toledo. Het uitzichtpunt is net buiten de stadsgrenzen gelegen, aan de overkant van de rivier. Houdt uw camera maar alvast gereed, want Mirador del Valle is een garantie voor schitterende foto’s!
Ávila
In het midden van Spanje ligt op een hoogte van 1132 meter de indrukwekkende stad Ávila aan de oevers van de Adaja rivier. Het is de hoogst gelegen provinciestad van Spanje en vanwege zijn zorgvuldig bewaard gebleven stadscentrum met een rijkdom aan middeleeuwse gebouwen, de dikke en lange stadsmuur en de zeer oude monumenten is Ávila in 1985 tot UNESCO werelderfgoed verklaard. Ávila is de geboortestad van Sint Theresia van Ávila. De heilige Theresia schreef belangrijke theologische werken en is één van de belangrijkste heilige in Spanje. Feesten doen de inwoners van Ávila graag, met in het bijzonder de middeleeuwse feesten die in het teken staan van de christenen, moren en joden die vreedzaam hebben samengewoond. Ávila kent veel gezellige pleinen met terrassen en restaurants.
Madrid
Madrid is centraal gelegen in Spanje en is één van de grootste steden van Europa. Het is een stad van contrasten. Madrid is het economisch, politiek en zakelijk hart van Spanje, en dus tevens de hoofdstad van Spanje. Madrid is een stad die zich kenmerkt door zijn veelzijdigheid; de zon, de heerlijke tapas en de sangria, de bruisende cultuur en indrukwekkende bezienswaardigheden en prachtige historische gebouwen, zoals het koninklijke paleis. Eén van de mooiste pleinen in Madrid is het beroemde Plaza Mayor. Het plein heeft een rijke geschiedenis van stierengevechten, maar is tegenwoordig het decor voor traditionele feesten.
Bezienswaardigheden in Madrid
Palacio Real
Koninklijk Paleis
Palacio Real is het Koninklijk Paleis van Madrid en was jarenlang de koninklijke woonplaats van Felipe VI en zijn familie. Tegenwoordig is het Paleis de werkplaats van de Koning van Spanje en vinden hier belangrijke ceremonies plaats. Palacio Real is het grootste paleis ter wereld. Het Paleis heeft een oppervlakte van 135.000m2 en verdeeld over vier vleugels rond de patio bevinden zich 3418 kamers. Als er geen belangrijke ceremonies plaatsvinden, is het zeker uw tijd waard om de rijkelijk versierde zalen van het Koninklijk Paleis te bezoeken. Het Koninklijke paleis is gebouwd op de plaats waar de Moren in de 9e eeuw hun eerste fort bouwden. Karel III nam in 1764 residentie in dit Koninklijke Paleis. Kunstliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in dit prachtige Paleis. Hier zijn namelijk ook schilderijen te vinden van onder andere, Luis Morales, Juan de Flandes, Goya en Sorolla.
Bilbao
Bilbao is het startpunt van een reis door Spaans Baskenland. Veel reizigers reizen direct verder. Bilbao is misschien niet zo bruisend als het nabijgelegen San Sebastian, maar sinds de komst van het prestigieuze Guggenheim is het zeker een gegronde reden om de stad wat beter te leren kennen. In Bilbao kunt u de Spaanse cultuur proeven, zoals de Baskische hapjes in een pintxosbar. Het hoogtepunt van Bilbao is het Guggenheim Museum. Hier kunt u experimentele moderne kunst en meesterwerken bewonderen van wereldberoemde kunstenaars. De naam Guggenheim komt u dan misschien ook wel bekend voor, want dit is een officiële dependance van het Guggenheim in New York.
Salamanca
In Salamanca is de middeleeuwen nog voelbaar. De stad heeft veel historie en bijna nergens zult u zulke authentieke en antieke bezienswaardigheden tegenkomen, de stad is namelijk al 400 jaar voor Christus gesticht. Salamanca ligt in het midden van Spanje, in het zuidelijke deel van de regio Castilie-Leon, zo’n 200 kilometer ten noordwesten van Madrid, op een kale hoogvlakte aan de rechteroever van de Rio Tormes. De gehele binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft de oudste universiteit van Spanje en er zijn vele historische gebouwen. Naast de prachtige binnenstad heeft de omgeving van Salamanca ook veel te bieden.
Bezienswaardigheden in Salamanca
Plaza Mayor Salamanca
Plaza Mayor
Plaza Mayor is gebouwd tussen 1729 en 1755 en wordt beschouwd als het mooiste centrale plein van Spanje. Vooral ’s avonds als het plein wordt verlicht voelt het als een magische plek. Dit 18e -eeuwse plein is gelegen in het centrum van de historische stad Salamanca. De mooie barokke versieringen, het glimmende zandsteen en de gezellige verlichting zorgen ervoor dat Plaza Mayor een levendige ontmoetingsplek is voor zowel lokale inwoners als toeristen. Een bezoek aan Plaza Mayor mag tijdens uw vakantie dan ook absoluut niet ontbreken.
Barcelona
Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de regio Catalonië. De stad is één van de meest bruisende en levendige steden gelegen aan de Middellandse Zeekust, de Costa Maresme. Het prachtige Barcelona wordt omgeven door een groep heuvels. De stad heeft een rijkdom aan cultuur, kunst en architectuur. Hier komt u dan ook verschillende gebouwen tegen die op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Naast de bovengenoemde rijkdom is Barcelona ook een heerlijke stad om te ontspannen op het strand, te genieten van het heerlijke eten en drinken of om te shoppen. De bekendste bezienswaardigheden in Barcelona zijn de Sagrada Familia (momenteel in de stijgers), Park Güell, Camp Nou en het mooiste concertgebouw van de wereld Palau de la Música Catalana.
Bezienswaardigheden in Barcelona
De Sagrada Família
Sagrada Familia
De Sagrada Família, oftewel “De Heilige Familie”: één van de bekendste en meest indrukwekkende bouwwerken van Barcelona en bovendien van Gaudí. De bouw van dit meesterwerk is in 1882 begonnen en het was dé grote droom van de architect om deze kerk af te bouwen. Uitgeschreven bouwplannen waren er niet, want die zaten in zijn hoofd en hij vond het niet nodig deze uit te werken op papier. Maar helaas kwam er aan het leven van Antoni Gaudí vroegtijdig een einde. In juni 1926 werd hij aangereden door een tram, waarna hij twee dagen later overleed aan de gevolgen van het ongeluk. Zijn leerling ging verder met de bouw zoals hij dacht dat het zou moeten. Tot op de dag van vandaag is de Sagrada Família nog niet af. De verwachting is dat deze in 2026 zal worden opgeleverd. De bouw heeft dan in totaal 144 jaar geduurd.
Malaga
Deze Zuid-Spaanse havenstad heeft een lange en boeiende geschiedenis, vele authentieke tapasbarretjes, gastvrijheid en heerlijke stranden. En dat met een aangename temperatuur het hele jaar door! Strijk neer op een terras op het centrale plein Plaza de la Constitución of bewonder de archeologische resten van het Moorse fort Alcazaba. Populaire stadstranden zijn het la Malagueta en het Playa de la Caleta-strand. Hier vindt u diverse ‘chiringuitos’, strandtentjes waar u heerlijk kunt eten en drinken.
Bezienswaardigheden in Malaga
Grotten van Nerja
Grotten van Nerja
De grotten van Nerja zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio Málaga en werden pas rond 1950 per toeval ontdekt. Het grottencomplex wordt ook wel “De Kathedraal van het Paleolithicum” genoemd en staat vooral bekend om de reusachtige stalactieten en stalagmieten die er te vinden zijn, maar ook prehistorisch gereedschap, aardewerk, muurschilderingen en menselijke resten. Bovendien vindt u hier de grootste zuil ter wereld. Deze kalksteengrot heeft een lengte van meer dan vier kilometer en een oppervlakte van ongeveer 35.000 m2. Het is een absolute aanraden om de Grotten van Nerja tijdens uw vakantie te bezoeken.
Valencia
Valencia is een zonnige en veelzijdige stad. Dankzij de ligging aan de Middellandse zee, het historische stadscentrum en de gastronomische kwaliteiten, biedt deze stad de ideale combinatie van cultuur, culinair en strand. In de wijk Ciutat bevindt zich het historische centrum met prachtige bouwwerken zoals de kathedraal met de gotische klokkentoren El Miguelete. De Mercado Central is hier ook zeker een bezoek waard. In de wijk Camins Al Grau is ‘La Ciudad de las Artes y las Ciencias’ gevestigd, de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Hier vindt u onder meer een operagebouw, planetarium, wetenschapsmuseum en het grootste aquarium van Europa.
Cádiz
Cádiz biedt een ideale mix van relaxen op het strand, gezellige restaurants en bars, winkelen en cultuur snuiven. Dit maakt Cádiz een erg aantrekkelijke plaats voor vele toeristen, terecht, wat er is veel te beleven. Cádiz is een havenplaats en het is één van de weinige steden in Andalusië die niet aan de Middellandse Zee ligt, maar aan de golf van Cádiz. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cádiz is de “Castillo de San Sebastián”. Dit fort heeft een rijk historisch verleden en heeft verschillende functies gehad. Tegenwoordig doet Castillo de San Sebastián dienst als tentoonstellingsruimte en als locatie voor concerten en andere recreatieve evenementen. Cádiz
Bezienswaardigheden in Cádiz
Castillo de San Sebastián
Castillo de San Sebastian
Castillo de San Sebastián heeft zijn naam te danken aan een kluizenaarshut die in 1457 werd gebouwd door de bemanning van een Venetiaanschip. In deze hut mocht de bemanning verblijven om van de pest te genezen die hun schip had geteisterd. Castillo de San Sebastián is gelegen op een klein eiland in Cádiz en heeft in het verleden meerdere diverse functies gehad. Zo werd het gebruikt als fort voor de verdediging van de stad in de 18e eeuw. In de 19e eeuw werd Juan Bautista Azopardo hier een aantal jaren als krijgsgevangene gehouden. Het eiland werd halverwege de 19e eeuw met de stad verbonden door middel van een dijk. Tegenwoordig doet Castillo de San Sebastián dienst als tentoonstellingsruimte en als locatie voor concerten en andere recreatieve evenementen.
Ronda
Ronda verleidt elke bezoeker met haar prachtige riviervalleien, indrukwekkende kloof en adembenemende uitzichten. De kleine stad Ronda is al een grote bezienswaardigheid op zichzelf. Doordat een aantal grootheden veel tijd hebben doorgebracht in Ronda is Ronda een bekende plaats geworden. De schoonheid van de stad is niet te beschrijven, maar absoluut iets wat u met eigen ogen moet waarnemen. Naast het natuurschoon kan er in Ronda ook goed cultuur worden gesnoven, gewinkeld en heerlijk worden gegeten in restaurants.
Córdoba
Córdoba is een stad die u gezien moet hebben. Deze stad bevindt zich in het prachtige Andalusië en heeft enorm veel te bieden. Córdoba is een interessante stad en is in veel opzichten zeer belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het gebied, maar ook Spanje, Portugal en zelfs voor Europa. De belangrijkste en mooiste bezienswaardigheid van Córdoba is de kathedraal van Córdoba. De bouw van de kerk werd in 987 voor Christus voltooid. Het is dan ook erg bijzonder dat deze kathedraal na al de eeuwen nog steeds overeind staat. Het is dan ook terecht dat de kathedraal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In het verleden was de kerk een moskee, sinds 1236 wordt het complex gebruikt als een kerk. Het is een bijzondere plek met een lange geschiedenis om te mogen bewonderen. Córdoba
Granada
De stad Granada ligt tegen de beroemde Sierra Nevada aan. Granada kent vele bezienswaardigheden, maar de meest merkwaardige plek is het Alhambra. Dit paleis stamt uit de middeleeuwen en is zowel van buiten als van binnen zeer bijzonder. Het Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast kunt u in Granada nog een groot aantal andere torens bewonderen, zoals de Torre de Comares, Torre de Mihrab en de Toren van Baltazar de la Cruz. Tickets voor het Alhambra moeten tijdig worden gereserveerd, er mogen namelijk maar een beperkt aantal bezoekers per dag binnenkomen. Alhambra
Bezienswaardigheden in Granada
Het Alhambra
Alhambra
Het eeuwenoude fort Alhambra is één van de meest populaire en bekende gebouwen ter wereld. Het complex trekt dan ook jaarlijks maar liefst 2,4 miljoen bezoekers. Het Alhambra wordt ook wel het "Rode Paleis" genoemd en is door haar lange geschiedenis van vele culturen en invloeden een bijzonder en interessant bouwwerk geworden. Het Alhambra bestaat eigenlijk uit drie delen (met elk een apart toegangsticket). Het is ooit begonnen als een Fort toen Granada nog een Moors Koninkrijk was, onder de heerschappij van de Islamitische Nasrid-dynastie. De bouw van het paleis begon toen de Nasriden aan de macht waren. De royals hebben hier gewoond totdat de Katholieken (de Reconquista), de Nasriden verdreven. De oorspronkelijke naam van Alhambra is “Qasr Al Hamra” wat “Rode Paleis” betekent. Dit veranderde naar Alhambra en de rode kleur bleef.
Nerja & omgeving
Nerja is bekend om haar sfeervolle centrum, de vele stranden, de gezellige restaurants en de bezienswaardigheden welke absoluut de moeite waard zijn om te bewonderen. Bovendien heeft Nerja ook qua cultuur veel te bieden. Het water en strand zijn een belangrijk deel van Nerja en is dan ook dé belangrijkste reden dat veel toeristen Nerja als vakantiebestemming overwegen. De kust beslaat ongeveer zeventien kilometer aan de Costa del Sol en daarmee beslaan stranden de gehele oostelijke deel van de kustlijn. Hier kunt u heerlijk ontspannen, maar ook ondernemende activiteiten ondernemen, zoals watersport. De stad Malaga is slechts op vijftig kilometer afstand van Nerja. Zeer bekend zijn natuurlijk Las Cuevas de Nerja (Grotten van Nerja) en de promenade die gebouwd is tegen de rotsen aan en die zich uitstrekt richting de zee, El Balcón de Europa (Balkon van Europa). Nerja