Ballestas eilanden
Ballestas eilanden
Colca Canyon
Colca Canyon
Titicacameer
Titicacameer
Heilige Vallei van de Inca’s
Heilige Vallei van de Inca’s
Machu Picchu
Machu Picchu

Het Beste van Peru

Privéreis | 17 dagen v.a.
2968i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-11-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Boottocht naar de Ballestas-eilanden
Verblijf in de woestijnoase van Huacachina omgeven door zandduinen
Mogelijkheid tot een vlucht over de Nazca-lijnen
4-daags verblijf in La Ciudad Blanca (De Witte Stad), Arequipa
Mogelijkheid tot een 2e bezoek aan Machu Picchu en verlengen in de Amazone

Land van verborgen schatten

Van de raadselachtige Nazca-lijnen tot de ontzagwekkende archeologische en culturele schatten van het Andesgebergte, deze reis toont u al het moois wat Peru te bieden heeft. Spot gigantische condors, ontdek oude ruïnes en geniet van de rust in de Heilige Vallei van de Inca’s, reis per trein naar de majestueuze ruïnes van Machu Picchu en omarm de Inca-cultuur in Cuzco. Tot slot bieden wij avonturiers de mogelijkheid tot het bewandelen van de Inca Trail.

"'Goed georganiseerde reis waarbij NRV ontzorgt! Peru: boeiend land met een grote variatie in cultuur - historie- natuur!'"

Peters

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Lima

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam - Lima
Transfer naar hotel Lima
Eerste overnachting Lima in de wijk Miraflores

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel in de meest chique wijk van Lima (Miraflores) te brengen.

Lima ligt aan de Pacifische Oceaan en werd opgericht door Spaanse conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535. Het werd uiteindelijk de meest belangrijke stad van het Spaanse onderkoninkrijk Peru. Vandaag de dag is Lima het culturele en economische centrum van het land met meer dan acht miljoen inwoners.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Lima

pe_al_san francisco church - lima 2.jpg
Stadstour Lima
Vrije middag
Tweede overnachting Lima in de wijk Miraflores

Vandaag maakt u gedurende een halve dagexcursie nader kennis met Lima. U ziet bezienswaardigheden uit drie historische periodes: pre-Spaanse, koloniale en hedendaagse. U begint de dag met een bezoek aan de moderne buitenwijken van San Isidro en Miraflores. Onderweg ziet u de Huaca Pucllana, een pre-Inca piramidevormige tempel die de moderne beschaving heeft overleefd, en Parque El Olivar met zijn duizenden olijfbomen. In het historische centrum, wat sinds 1991 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bezoekt u het plein Plaza Mayor (ook bekend als Plaza de Armas). Rondom het plein ziet u het presidentiële paleis, de kathedraal, het paleis van de aartsbisschop en het stadhuis. Bewonder de geel gekleurde gebouwen, typische koloniale houten erkers en de centrale fontein. De excursie gaat verder naar het Santo Domingo klooster, waar de overblijfselen van de drie Peruviaanse heiligen Santa Rosa de Lima, San Martín de Porres en San Juan Macías bewaard worden. Aan het einde van de excursie heeft u de keus om te winkelen op de markt ‘mercado indio’ of in het Larcomar winkelcentrum, of terug te keren naar uw hotel.

In de middag heeft u de gelegenheid om de omgeving verder te verkennen. Zo kunt u tijdens een wandeling over de Malecón, een 10 kilometer lang kronkelend wandel- en fietspad, genieten van het uitzicht vanaf de hoog boven de Stille Oceaan gelegen kliffen. Lima staat bekend als de ‘Garden City’ en in de wijk Miraflores zijn de meeste parken te vinden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Parque del Amor, dat veel wegheeft van Park Guëll in Barcelona. Uiteraard zijn er volop winkel- en eetgelegenheden aanwezig. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van het grote culinaire aanbod in één van de vele heerlijke restaurants. Het eten dat wordt geserveerd weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad.

DAG
03

Lima - Ballestas-eilanden - Huacachina

pe_al_paracas 6.jpg
Transfer naar busstation Lima
Lijndienstbus Lima - Paracas (ca. 3,5 uur)
Transfer naar pier Paracas
Boottocht naar de Ballestas-eilanden
Transfer naar busstation Paracas
Lijndienstbus Paracas - Ica (ca. 1 uur)
Transfer naar hotel Huacachina
Overnachting Huacachina

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het busstation gebracht, vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar Paracas. Aan boord van de lijndienstbus ontvangt u een licht ontbijt. Bij aankomst in Paracas wordt u naar de pier gebracht. Vanaf hier vertrekt de boot naar de voor de kust gelegen Ballestas-eilanden. Van dichtbij ziet u de zeeleeuwen, Jan van Genten, pelikanen, pinguïns en andere zeevogels bovenop geërodeerde rotsen. Onderweg heeft ook kans om dolfijnen te spotten. De boot brengt u tot dichtbij de kust en biedt u ook een prachtig uitzicht op de bekende Candelabro geoglief. Deze 150 meter hoge en 50 meter brede kandelaar is uitgehouwen in het zand met een soortgelijke techniek als de Nazca-lijnen. Na afloop heeft u een transfer naar het busstation van Paracas en vertrekt u per lijndienstbus naar Ica. Hier aangekomen heeft u een transfer naar uw hotel gelegen in de woestijnoase van Huacachina, omgeven door zandduinen. Ontspan bij het buitenzwembad of geniet van een drankje bij de bar en beklim in de namiddag de zandduinen voor een schitterende zonsondergang. Als u behoefte heeft aan wat adrenaline en spanning dan kunt u optioneel een buggytocht maken en zandboarden vanaf de duinen.

DAG
04

Huacachina - Nazca

pe_al_oasis of huacachina.jpg
Transfer naar busstation Ica
Lijndienstbus Ica - Nazca (ca. 3 uur)
Transfer naar hotel Nazca
Overnachting Nazca

In de ochtend heeft u een transfer naar het busstation van Ica vanwaar u per lijndienstbus vertrekt naar Nazca. Hier aangekomen wordt u naar het hotel gebracht en kunt u heerlijk ontspannen bij het buitenzwembad. Als u meer wilt weten over de geschiedenis van de Nazca-lijnen kunt u een bezoek brengen aan Museo Didáctico Antonini. Dit archeologisch museum heeft een aantal interessante tentoonstellingen, waaronder een schaalmodel van de Nazca-lijnen. In de avonduren kunt u een bezoek brengen aan het kleine planetarium leggen in hotel DM Hoteles Nasca. Hier geven ze lezingen over de Nazca-lijnen en kunt u planeten zien door de telescoop (mits er geen bewolking is). De relatie tussen de Nazca-lijnen met de sterren en hun positie op het zuidelijk halfrond wordt hier uitgelegd.

DAG
05

Nazca - Arequipa

pe_al_nazca.jpg
Vlucht over de Nazca-lijnen (optionele excursie)
Transfer naar busstation Nazca
Nachtbus Nazca - Arequipa (ca. 11 uur)

Vanochtend kunt u optioneel een vlucht maken over de Nazca-lijnen. De in 1927 door de Peruaanse archeoloog Toribio Mejía Xesspe ontdekte Nazca-lijnen zijn nog een mysterie. Gedacht wordt dat deze tussen 400 en 650 na Christus zijn gemaakt door de Nazca cultuur. De lijnen zijn zo duidelijk zichtbaar doordat ze de roodachtige bovenlaag verwijderde waardoor de lichtgrijze onderlaag tevoorschijn kwam. De ontwerpen variëren van eenvoudige geometrische vormen tot complexe afbeeldingen van dieren. De betekenis van de lijnen wordt al decennia lang besproken. Enkele theorieën zijn dat het irrigatiesystemen of astrologische kalenders zijn of een religieus doeleinde heeft. De beste manier om de lijnen te zien is vanuit een vliegtuig.

In de avond heeft u een transfer naar het busstation, vanwaar u per lijndienstbus naar Arequipa vertrekt.

DAG
06

Arequipa

pe_al_arequipa 3.jpg
Transfer naar hotel Arequipa
Dagkamer Arequipa
Vrije dag
Stadstour Arequipa (optionele excursie)
Eerste overnachting Arequipa

Na een lange busreis wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. Arequipa ligt op een hoogte van 2325 meter in het woestijngebergte en is vrijwel geheel gebouwd uit sillar, een soort witte vulkanische steen. Dit is de reden waarom Arequipa ook wel La Ciudad Blanca (De Witte Stad) wordt genoemd. De stad wordt bewaakt door niet één maar drie dramatische vulkanen en met zijn één miljoen inwoners is Arequipa de tweede grootste stad van Peru. Het staat ook wel bekend als de ‘Stad van de eeuwige lente’. Arequipa is één van de mooiste steden van Peru. Het is dan ook meer dan de moeite waard om hier een paar dagen te spenderen om de stad te verkennen. Het historische centrum van Arequipa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is niet verwonderlijk als u op het centrale plein de prachtige kathedraal ziet met op de achtergrond de 5825 meter hoge besneeuwde El Misti vulkaan. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa is het Santa Catalina klooster. Deze spectaculaire religieuze citadel met verschillende architectonische stijlen uit de 16e tot 19e eeuw heeft een oppervlakte van 20000 m2 en is als het ware een stad binnen de stad. De samenkomst van de Spaans koloniale stijl met inheemse elementen is hier duidelijk zichtbaar. Loop door smalle straatjes en bewonder de kloosters, de tuinen en de witte kerk. Door de kleurrijk geverfde muren en de blauwe lucht is het een waar paradijs voor fotografen. Tijdens de optionele stadstour door Arequipa brengt u een bezoek aan een uitkijkpunt over de stad en de omliggende vulkanen, het centrale plein met de kathedraal en de kerk, en het Santa Catalina klooster.

Naast het prachtige stadsbeeld speelt Arequipa ook een belangrijke rol in de gastronomische renaissance die zich in Peru heeft afgespeeld. Klassieke kruidige gerechten zoals rocoto relleno (gevulde paprika’s), chupe de camarones (garnalensoep) en ocopa (aardappels overgoten met een groene van pepers, kruiden en kaas) zijn allemaal afkomstig uit Arequipa. Breng een bezoek aan één van de vele restaurants in de stad om één van deze heerlijke gerechten te proberen!

DAG
07

Arequipa

Arequipa, Plaza de Armas
Vrije dag
Tweede overnachting Arequipa

Goedemorgen! Heeft u lekker geslapen? Vandaag mag u de gehele dag naar eigen wil invullen. Hoe fijn is dat! U kunt er voor kiezen om Arequipa verder te bezoeken en bezichtigen. Of u kunt ervoor kiezen om te genieten van de vele faciliteiten die het hotel heeft. De keus is volledig aan u! Wat een geweldige rondreis en wat een land! Wat fijn dat u zoveel vrijheid krijgt.

DAG
08

Arequipa - Chivay/Colca Canyon

pe_al_colca canyon - arequipa.jpg
Dagexcursie naar de Colca Canyon
Stops in natuurreservaat Pampa Cañahuas en op de hoogtevlakte Toccra
Ontspanning warmwaterbronnen La Calera
Overnachting Chivay/Colca Canyon

Vanochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor een tweedaagse reis door de Colca Canyon. Geniet onderweg van het majestueuze uitzicht op de El Misti, Chachani en Pichu Pichu vulkanen. In het natuurreservaat Pampa Cañahuas wordt er een stop gemaakt om wilde vicuña’s (één van de vier kameelsoorten van Zuid-Amerika) in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen. Hier bent u op een punt aangekomen dat u zich op zo’n 3400 meter boven de zeespiegel bevindt. Vervolgens komt u aan bij Pata Wasi (Pata = hoog, Wasi = huis), een Andesgemeenschap aan de rand van het reservaat. Hier kunt u genieten van de natuurlijke rotsformaties en het uitzicht op de El Misti en Chachani vulkanen. Om hoogteziekte te voorkomen geniet u hier van een Mate de Coca (kruidenthee van de bladeren van cocaplanten) in een rustiek restaurant.

Vervolg de weg door Toccra, een hoogtevlakte van meer dan 4500 meter hoog, waar trekvogels zijn te vinden bij de lagunes en goede foto’s kunnen worden genomen van de typische altiplano met grazende lama’s en guanaco’s (wilde lama). Op 4820 meter bereikt u Pata Pampa (Pata = hoog, Pampa = land); het hoogste punt van de tour. Hier geniet u van het uitzicht op de Ampato, Sabancaya en Hualca-Hualca vulkanen, en de bergketen Cordillera de Chila met de besneeuwde Mismi berg. Aan de voet van de Mismi is zelfs de bron van de Amazone rivier te vinden! Hierna daalt u af naar 3651 meter en ziet u bij Chivay voor het eerst de spectaculaire terrassen van de Colca vallei. Onderweg krijgt u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Na afloop wordt u naar uw hotel in Chivay gebracht. Hier heeft u de tijd om de belangrijkste stad in de Colca vallei te verkennen.

Na een dag vol indrukken is het heerlijk om te ontspannen in het warme water van de natuurlijke warmwaterbronnen La Calera. Geniet van de omringende bergen en een spectaculaire zonsondergang!

DAG
09

Chivay/Colca Canyon - Puno

pe_al_andean condor in the colca canyon.jpg
Dagexcursie door de Colca Canyon
Bezoek Cruz del Condor en diverse Andesgemeenschappen
Transfer naar hotel Puno
Eerste overnachting Puno

Na een vroeg ontbijt brengt u een uitgebreid bezoek aan de Colca Canyon. Aangekomen bij de beroemde Cruz del Condor heeft u genoeg tijd om te genieten van het uitzicht en ziet u de gigantische condors die zich met de thermische wind mee laten voeren. De meeste condors zijn te zien tussen juni en september. Om u een duidelijker beeld te geven van de diepte van de Colca Canyon; deze is bijna twee keer zo diep als de Grand Canyon!

In de canyon zijn kleine traditionele dorpjes te vinden met veehouders en vrouwen gekleed in de typische kleurrijke Andeskleding. U brengt een bezoek aan het traditionele dorp Pinchollo en het Antahuilque uitkijkpunt. Hier zijn prachtige 1500 jaar oude terrassen te vinden, gebouwd door de Collaguas (een beschaving van vóór de Inca’s). U maakt ook een stop bij het Choquetico uitkijkpunt met zijn hangende graftombes. Hier ziet u hoe de plannen voor de canyon terrassen ter goedkeuring van de berggod Apu zijn uitgehouwen in de rotsen. Tot slot brengt u een bezoek aan de Andesgemeenschap Maca en het dorpje Yanque, met de mooiste kerk in de vallei. Na afloop heeft u de gelegenheid om te lunchen in Chivay (niet inbegrepen) voordat u naar Puno wordt gebracht.

Puno is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Peru en één van de meest interessante plekken van het continent. Er zijn maar weinig steden gelegen aan de oever van een waterlichaam als het Titicacameer; ’s werelds hoogst bevaarbare meer.

DAG
10

Puno

pe_al_the floating and tourist islands of lake titicaca puno.jpg
Vrije dag
Dagexcursie per boor naar de Uros-eilanden & Taquile-eiland (optionele excursie)
Dagexcursie kajakken naar de Uros-eilanden & per boot naar Taquile-eiland (optionele excursie)
Bezoek het archeologisch complex Sillustani (optionele excursie)
Tweede overnachting Puno

Er is van alles te doen in Puno. Vandaag heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan één van de optionele excursies. Maak een dagexcursie op het Titicacameer en vertrek per boot naar de Uros-eilanden. Hier leven de bewoners nog zoals hun voorouders op deze rieteilanden in van riet gebouwde huizen en varen ze in van riet gemaakte boten. Na dit bezoek vaart u af naar Taquile-eiland wat wordt gedomineerde door oude Inca-terrassen. De inwoners staan bekend om hun fijne handgeweven textiel en kleding, dat tot het beste handwerk van Peru wordt gerekend. Na een heerlijke lunch van vers gevangen vis en lokaal geteelde groenten en fruit keert u per boot terug naar Puno. Het is ook mogelijk om naar de Uros-eilanden te kajakken (ca. 1,5 uur) en vervolgens verder te reizen per motorboot. Een andere populaire bezienswaardigheid is het archeologisch complex Sillustani dat op 34 kilometer afstand van Puno is gelegen.

DAG
11

Puno - Cuzco

pe_al_andahuaylillas - cusco.jpg
Transfer naar busstation Puno
Bezoek diverse bezienswaardigheden tussen Puno - Cuzco met de Inka Express bus (ca. 10 uur)
Transfer naar hotel Cuzco
Overnachting Cuzco

’s Ochtends vroeg vertrekt u met de Inka Express bus over de ‘Route van de Zon’ van Puno naar Cuzco. Onderweg zult u versteld staan van de indrukwekkende altiplano, een droog en dor landschap met weids uitzicht, met grazende vicuña’s en lokale gemeenschappen. Onderweg wordt er gestopt bij het INC Pukara museum, de La Raya bergpas, lunch in Sicuani, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas. Vooral Pukara en Andahuaylillas zijn prachtige bezienswaardigheden. Het indrukwekkende Pukara is een getrapte piramide van 3500 jaar oud dat is uitgewerkt door de dorpelingen van Pukara. De beroemde koloniale kerk Andahuaylillas beschikt over een prachtig beschilderd plafond en andere kunstschatten. Onderweg rijdt u over de 4338 meter hoge La Raya bergpas en daalt u af naar een prachtige vallei gecultiveerd met tal van gewassen als maïs en aardappelen. Het is genieten van het prachtige uitzicht over het Andeslandschap, de natuur, kerken en Inca-ruïnes. Dit is veruit de meest leuke manier om van Puno naar Cuzco te reizen!

Bij aankomst in Cuzco wordt u naar uw hotel gebracht. Het is niet voor niets dat Cuzco de ‘Heilige stad van de Inca’s’ wordt genoemd en de archeologische hoofdstad is van het Amerikaanse continent. De schoonheid van een glorieus verleden is duidelijk zichtbaar als u door deze stad loopt.

DAG
12

Cuzco - Ollantaytambo/Heilige Vallei

pe_al_ollantaytambo, sacred valley.jpg
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s
Bezoek lokale markt Pisac
Bezoek Ollantaytambo-ruïnes
Overnachting Ollantaytambo/Heilige Vallei

Tussen Cuzco en Machu Picchu ligt een weelderige vallei bezaaid met oude ruïnes en pittoreske dorpjes. Doordat het gezegend is met veel water en zacht weer, is het een ideale plek voor landbouw. Dat is dan ook de reden waarom de Inca’s zich in deze vallei vestigden. Vandaag de dag maakt de natuurlijke schoonheid, lokale markten, de nabijheid van Cuzco en de toenemende beschikbaarheid van hoogwaardige toeristische diensten deze vallei tot een favoriete plek voor een toeristisch bezoek. Vandaag brengt u een bezoek aan deze mooie en mysterieuze vallei.

De eerste stop is in een textielcentrum, waar u een demonstratie ziet van de lokale textielkunsten en enkele inheemse dieren, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Vervolgens gaat u naar het archeologisch complex Pisac. Hier bezoekt u het lagere deel van het complex, waar het landbouwgebied van de Inca’s en de grootste pre-Spaanse begraafplaats van het Amerikaanse continent zich bevinden. Vervolgens bezoekt u in het kleine dorpje Pisac de ambachtelijke markt die duizenden bezoekers trekt van afgelegen gemeenschappen, gekleed in kleurrijke, traditionele kledij. U vervolgt de route door de Vallei van Urubamba naar de stad Ollantaytambo met het gelijknamige archeologisch complex. Tijdens dit bezoek maakt u kennis met één van de best bewaarde Inca-ruïnes van Peru. Manco Inca (één van de laatste heersers van het Inca-rijk) gebruikte dit complex als fort tijdens de tijd van de Spaanse verovering. Strategisch gelegen in het uiterste westelijke deel van de Heilige Vallei was Ollantaytambo de thuisbasis van de Inca-elite. De enorme, steile terrassen die de spectaculaire Inca-ruïnes van Ollantaytambo bewaken markeren één van de weinige plaatsen waar de Spaanse veroveraars een grote veldslag verloren. De belangrijkste attractie is het fort aan de rand van de nederzetting dat diende als ceremonieel centrum. Andere bezienswaardigheden zijn de torenhoge muur van zes monolieten, de Tempel van de Zon en de Baños de la Ñusta (Prinses Baden), die beide beschikken over prachtige bewerkte stenen. Na afloop wordt u afgezet bij uw hotel van de komende nacht, gelegen in het gezellige plaatsje Ollantaytambo.

DAG
13

Ollantaytambo/Heilige Vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes

Hotel Ferré Machu Picchu, omgeving
Wandeling over de Inca Trail (optionele excursie)
Alternatief: 4 dagen Inca Trail (optioneel)
Alternatief: 4 dagen Lares Trek (optioneel)
Trein Ollantaytambo - Aguas Calientes
Shuttlebus naar Machu Picchu
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Shuttlebus naar Aguas Calientes
Overnachting Aguas Calientes

De Machu Picchu is misschien wel de voornaamste reden waarom u deze rondreis door Peru maakt. U maakt vandaag een leuke treinreis naar Aguas Calientes, de dichtst bij Machu Picchu gelegen stad. Na een klein kwartiertje wandelen naar het station van Ollantaytambo, stapt u in de trein en maakt u een mooie tocht langs besneeuwde bergtoppen en de kolkende Urubamba-rivier. Onderweg maakt u zich alvast een voorstelling van wat u vandaag gaat zien. Er gaat een magische aantrekkingskracht uit van Machu Picchu. Dankzij de geïsoleerde ligging wisten de Inca’s de citadel van Machu Picchu verborgen te houden voor de Spaanse veroveraars, waardoor het niet werd vernietigd. De ‘Verloren Stad van de Inca’s’ bleef eeuwenlang bedekt door vegetatie, tot hij uiteindelijk in 1911 werd ontdekt.

Bij aankomst wordt uw bagage naar het hotel gebracht en vertrekt u met de shuttlebus naar Machu Picchu. Tijdens de rondleiding geeft de gids u gedetailleerde informatie over de stad, de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Om u heen ziet u de overblijfselen van een hoogontwikkelde beschaving, die zijn tijd mijlenver vooruit was. Bewonder de ingenieuze terrassen, de fonteinen en de pleinen. Na het bezoek brengt de shuttlebus u terug naar Aguas Calientes.

DAG
14

Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

pe_al_machu picchu panoramic view.jpg
Vrije ochtend
Mogelijkheid om een extra bezoek aan Machu Picchu te brengen (optionele excursie)
Trein Aguas Calientes - Ollantaytambo
Transfer naar hotel Cuzco
Eerste (nieuwe) overnachting Cuzco

Vandaag heeft u voldoende tijd om Aguas Calientes en de omgeving verder te verkennen. In Aguas Calientes kunt u een bezoek brengen aan het lokale museum wat verdere uitleg geeft over de bouw van Machu Picchu (entreegelden ca. 4 USD), wandelen door de Mandor tuinen naar de waterval (entreegelden ca. 5 USD) of vlinders bewonderen in de vlindertuin (entreegelden ca. 5 USD). In Aguas Calientes heeft u verder de gelegenheid om heerlijk te ontspannen in de warmwaterbronnen van de stad (entreegelden ca. 5 USD). Per trein en bus keert u terug naar uw hotel in Cuzco.

DAG
15

Cuzco

pe_al_plaza de armas, cuzco.jpg
Vrije ochtend
Stadstour Cuzco
Tweede overnachting Cuzco

Cuzco ligt op meer dan 3400 meter hoogte en dit zult u ongetwijfeld voelen. Doe het dus rustig aan en drink veel coca thee. Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Cuzco. Het is als hoofdstad van het oude Inca-rijk ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis naar Peru. In de ‘Navel van de wereld’ is een interessante mix van architectuur te vinden; stukjes Inca muur met uitgebreide kerken en rode pannendaken.

In de middag neemt u deel aan een halve dagexcursie door Cuzco. Allereerst brengt u een bezoek aan de Plaza de Armas ofwel Huacaypata (plein van de krijgers). Dit was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Cuzco. Hier ziet u de kathedraal die deels is gebouwd met de grote stenen van rood graniet, afkomstig uit de Inca-vesting Sacsayhuaman. Bij de Korikancha tempel ziet u de belangrijkste tempel gewijd aan de verering van de zon, waar de muren en vloeren ooit bedekt waren met goud. Hierna reist u door naar de ruïnes boven Cuzco: Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman fort. Sacsayhuaman is een imposant voorbeeld van de militaire architectuur van de Inca’s. Dit fort werd gebouwd met grote platen van graniet die de stad moest beschermen tegen aanvallende troepen uit het oosten. Het meest bijzondere van deze plek zijn de enorme stenen van zes meter die perfect op elkaar passen. Na afloop keert u terug naar uw hotel.

DAG
16

Cuzco - Lima - Amsterdam

pe_al_paragliding in miraflores lima.jpg
Transfer naar luchthaven Cuzco
Vlucht Cuzco - Lima
Vlucht Lima - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Lima (optioneel)
Alternatief: verlenging strandverblijf Piura/Tumbes (optioneel)
Alternatief: verlenging Tambopata Nationaal Reservaat (optioneel)

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
13 opties
Open+
+Extra's
18 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Het Beste van Peru: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Binnenlandse vlucht Cuzco - Lima
Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
23 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Alle transfers
Lijndienstbus Lima - Paracas, Paracas - Ica en Ica - Nazca
Nachtbus Nazca - Arequipa
Toeristische bus Puno - Cuzco
Trein Ollantaytambo - Aguas Calientes v.v.
Shuttlebus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse, superiorklasse of boutique hotels (afhankelijk van uw keuze)
Verblijf in de meest chique wijk van Lima, Miraflores
Dagkamer bij aankomst in Arequipa
Verblijf in de woestijnoase van Huacachina omgeven door zandduinen
2-daags verblijf in de Heilige Vallei
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 1 x diner
Stadstour Lima
Boottocht naar de Ballestas-eilanden
2-daagse excursie door de Colca Canyon
Excursie onderweg van Puno naar Cuzco inclusief bezoek aan het INC Pukara museum, de Inca-tempel Wiracocha in Raqchi en de ‘Sixtijnse Kapel van Zuid-Amerika’, Andahuaylillas
Dagexcursie door de Heilige Vallei van de Inca’s inclusief bezoek aan de Pisac indianenmarkt en de Inca-ruïnes van Ollantaytambo
Rondleiding door de ‘Verloren stad van de Inca’s’, Machu Picchu
Stadstour Cuzco inclusief bezoek aan de ruïnes boven Cuzco (Kenko, Puca Pucara, Tambomachay en het Sacsayhuaman-fort)
Entreegelden volgens programma (bij boeking vanaf maart 2020).
Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Exclusief

Entreegelden: ca. 110 USD p.p. (inclusief bij boeking vanaf maart 2020)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
13 opties
Open+