Lofoten
Noordkaap
Fjorden
Rendieren
Bergen
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Noorwegen

Naar alle rondreizen Noorwegen

Beste reistijd

De zomermaanden, tussen mei en september, zijn de beste reismaanden om Noorwegen te bezoeken. In de zomer is Noorwegen warmer en zonniger dan in de wintermaanden. Noorwegen staat bekend om de lange en lichte dagen in de zomer en de korte en donkere dagen in de winter; dit komt omdat Noorwegen op het Scandinavische schiereiland ligt en dichtbij de noordpoolcirkel.

Noorwegen wordt door het Scandinavisch hoogland onderverdeeld in oost en west. Het klimaat in het oosten is dan ook anders dan in het westen, maar welk gebied u ook bezoekt, de zomer is altijd de beste tijd om naar Noorwegen te reizen. Naast het weer is de beste reistijd ook afhankelijk van uw behoeftes en wat u graag wilt zien. De beste reistijd om het noorderlicht te bewonderen is begin voorjaar of het najaar.

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Het weer in het voorjaar, de lente, is niet goed te voorspellen in Noorwegen. Soms kunt u al vroeg in het voorjaar op een terras zitten, maar in andere jaren kan het ook lang koud blijven. Het is dan ook niet verwonderlijk als sommige delen van Noorwegen in het voorjaar nog met sneeuw zijn bedekt. In het voorjaar kan het ook flink waaien.

Zomer (juli en augustus)
Als u er voor kiest om in het hartje zomer te reizen, kan het weer echt heerlijk zijn. De natuur is ontwaakt na een lange en donkere winterperiode. De natuur staat in bloei en hoogzomer kunnen de temperaturen tussen de 25 en 30 graden liggen.

Najaar (september en oktober)
Het najaar in Noorwegen heeft een romantische charme met zijn bruine, rode en goudgekleurde landschappen. De temperatuur daalt, er komt meer wind en er zal ook meer regen vallen. De dagen worden langzaam korter. Wel kunt u in september de paddenstoelen uit de grond zien schieten en zijn er diverse bessen van de stuiken te plukken.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis