Himba's
Himba's
Sossusvlei
Sossusvlei
Safari Etosha nationaal park
Safari Etosha nationaal park
Cape Cross
Cape Cross
Woestijnolifanten Damaraland
Woestijnolifanten Damaraland

Ontdek 't Land van de Himba's

Privéreis | 17 dagen v.a.
2851i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
17-06-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting


(inclusief 200,00 korting)
Drie dagen volop safarimogelijkheden in Etosha NP
Geniet van de rode zandduinen van Sossusvlei
Ontmoetingen met de lokale bevolking in Kaokoland en Owamboland
Bezoek rotstekeningen en spot woestijnolifanten in Damaraland
Diverse maaltijden inbegrepen
4WD huurauto inclusief Full Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Kennismaken met het traditionele Namibië

Start uw reis in het charmante Windhoek om vervolgens een prachtige route naar de wereldberoemde rode duinen van de Sossvlei te rijden. Echt een hoogtepunt! Vervolgens brengt de route u via de activiteitenstad van Namibië, Swakopmund, naar Damaraland. Hier heeft u de kans oog in oog te staan met de woestijn olifant die hier voorkomt. In Himbaland maakt u kennis met de traditionele Himba’s, een van oorsprong een nomadenvolk die nog altijd volgens oude tradities leven. Daarna is het tijd om dieren te gaan spotten in het bekende Etosha en Waterberg Nationaal Park. Een schitterende einde van uw rondreis.

"Een unieke, once in a lifetime ervaring! Geweldig om het Himbavolk te ontmoeten en te mogen zien hoe zij leven. Primitief, iets wat wij ons niet kunnen voorstellen in Nederland. Erg bijzonder om te mogen meemaken...."

Johannes Klaverman

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst Windhoek
Transfer naar hotel Windhoek
Overnachting Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoek te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet in de loop van de dag of de volgende dag plaatsvinden. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie de route door en uiteraard kunt u nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens de reis assistentie nodig zijn, in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordigers die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

DAG
03

Windhoek - Sesriem (ca. 305 km)

za_al_sossusvlei.jpg
Ontvangst huurauto
Vertrek Windhoek
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Eerste overnachting omgeving Sesriem

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Vandaag verlaat u de hoofdstad om door de Kalahari naar het Namib-Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde rode duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar uw accommodatie in Sesriem brengt. Bij aankomst in uw hotel kunt u deelnemen aan een optionele excursie (aanbod afhankelijk van het hotel waar u verblijft). Zo kunt u veelal begeleide tours boeken door de woestijn per quad of 4x4. De komende twee nachten verblijft u in een hotel aan de rand van het Namib-Naukluft Nationaal Park.

DAG
04

Namib-Naukluft Nationaal Park

na_al_deadvlei.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Namib-Naukluft Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Sesriem

Een vroege start vanuit uw hotel om bij zonsopgang het Namib-Naukluft Nationaal Park te ervaren is aan te raden. De temperatuur is dan nog mild en de contrasten zijn op hun best. Sossusvlei is de topattractie van het park en staat bekend om zijn majestueuze, rode duinen die contrasteren met de witte kleipan. Geniet van de vergezichten en maak onderweg naar Sossusvlei een stop bij Dune 45 (van 80 meter hoog) om ‘s werelds meest gefotografeerde duin te bewonderen. De wandeling (ca. 2,6 kilometer retour) naar Deadvlei is een ‘must’ voor bezoekers. De wereldberoemde foto van de eeuwenoude dode boomstammen met de duinen op de achtergrond is hier genomen. De meer energieke wandelaar heeft de mogelijkheid om Big Daddy (met zijn 325 meter de hoogste duin in dit gebied) te beklimmen. De meeste mensen klimmen tot het eerste plateau (ca. 45 minuten). De top is te bereiken na zo’n 1,5 uur klimmen (afhankelijk van uw fitheid). Neem voldoende water mee als u zich waagt aan deze klim!

Op 5 kilometer van Sesriem kunt u ook een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, de op één na belangrijkste toeristische attractie in het gebied. Deze natuurlijke kloof is gedurende miljoenen jaren gevormd door de Tsauchab-rivier, ongeveer een kilometer lang en tot wel 30 meter diep. Het is één van de weinige plekken dat het hele jaar door water vasthoudt. Maak een wandeling door de canyon en verken de prachtige rotsformaties.

DAG
05

Sesriem - Walvisbaai - Swakopmund (ca. 360 km)

NA_AL_WALVISBAAI
Vertrek Sesriem
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Geniet onderweg van het indrukwekkende landschap en maak een stop bij de flamingo’s van Walvisbaai. Swakopmund, de hoofdstad van de Erongo Regio, ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn. Net zoals Lüderitz aan de zuidkust heeft Swakopmund een Duits karakter door zijn architectuur en gemütlichkeit (een typisch Duitse waardering voor comfort en gastvrijheid). Hier is het genieten van met palmbomen omzoomde straten, promenades langs de zee, restaurants, cafés, kunstgalerijen en musea. Swakopmund is het activiteitencentrum van Namibië. In de woestijn rondom Swakopmund kunt u quadrijden, sandboarden, parasailen, een tocht maken per kameel en nog veel meer.

DAG
06

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken (optioneel)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er zijn allerlei optionele excursies mogelijk om de Namib-woestijn van dichtbij te ervaren. Zo kunt u ‘s ochtends sandboarden of quadbiken, maar zijn beide activiteiten ook met elkaar te combineren. Als u graag meer leert over de Namib-woestijn dan is de Living Desert Tour aan te raden. Tijdens deze populaire excursie verkent u de woestijn per 4x4 en geniet u van zijn vele wonderen. De rijkdom aan lokale flora en fauna zal u verbazen. Enkele van de lokale inwoners die u misschien ontmoet zijn woestijngekko's, schorpioenen, woestijnkameleons en nog veel meer. Uw gids spot de dieren en natuurlijke hoogtepunten van dit schilderachtige landschap terwijl u langs torenhoge zandduinen reist. Geniet ‘s avonds in Swakopmund van de Duitse keuken of maak een keuze uit één van de vele uitstekende visrestaurants.

DAG
07

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

za_al_swak_herero poppen.jpg
Vertrek Swakopmund
Ontdek de traditie van de Herero-vrouwen
Ontmoeting met de woestijnolifant
Eerste overnachting omgeving Twyfelfontein

Onderweg naar Damaraland ziet u al snel een spitse berg uitsteken in het omliggende landschap. Dit is de fotogenieke Spitzkoppe. Daarnaast heeft u vandaag kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero-vrouwen. Deze vrouwen staan bekend om de mooie poppen die ze maken. Deze regio is ook het leefgebied van de woestijnolifant. Dus kijk goed om u heen, want die stoffige rots in de verte, kan net zo goed een olifant zijn! U verblijft de komende twee nachten in het zuiden van het ongerepte Damaraland in de buurt van Twyfelfontein. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waar de bron ligt.

DAG
08

Damaraland

Prehistorische rotstekeningen van de San
Vrije dag
Bezoek de rotstekeningen van Twyfelfontein (optioneel)
Bezoek de Orgelpijpen en het Versteende Woud (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Twyfelfontein

In de omgeving van Twyfelfontein hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunstgalerijen’ gecreëerd. Deze “rock-art” van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud! Op nog geen 10 minuten rijden van Twyfelfontein ligt nog een natuurwonder, de Orgelpijpen (Organ Pipes). Een kloof van 100 meter met talloze pijlers is adembenemend om te zien en ook een bezoek waard. Na al deze indrukken van Twyfelfontein reist u verder naar uw lodge, waar u nog een bezoek kunt maken bij het Versteende Woud (Petrified Forest), waar oude bomen door de eeuwen heen zijn veranderd in fossielen.

DAG
09

Damaraland - Kaokoland (ca. 350 km)

NA_AL_WOESTIJNOLIFANT_OPUWO
Vertrek Damaraland
Mogelijkheid om de beroemde woestijnolifant te zien
Eerste overnachting Opuwo (Kaokoland)

Vandaag rijdt u via Palmweg richting het noorden. Onderweg bestaat de kans dat u oog in oog komt te staan met de woestijnolifant. Deze olifant heeft zich geheel aangepast aan het droge Damaraland en dit is de enige plek ter wereld waar u dit bijzondere dier kunt vinden. In het noorden van Namibië heeft u het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. De weg naar deze unieke regio kan uitdagend zijn, maar met een goede 4WD auto gaat het zeker en wordt u beloond met een zeer bijzonder verblijf. Opuwo is de grootste plaats van Kaokoland en de toegangspoort voor deze regio. Het straatbeeld kenmerkt zich door de traditioneel geklede Herero-vrouw met kleurrijke jurken of de traditioneel geklede Himba. Aan het einde van de middag komt u aan in de lodge, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad en kunt genieten van een mooie zonsondergang.

DAG
10

Kaokoland

Himba
Vrije dag
Bezoek aan de Himba’s (optioneel, ter plaatse te boeken)
Dagexcursie Epupa-watervallen (optioneel, ter plaatse te boeken)
Dagexcursie Ruacana-watervallen (optioneel, ter plaatse te boeken)
Tweede overnachting Opuwo (Kaokoland)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u Kaokoland verder ontdekken. Er zijn verschillende excursies die u vandaag kunt gaan doen. Denk aan de Epupa-watervallen, deze watervallen zijn ongeveer 1,5 kilometer breed en het water valt ongeveer 60 meter naar beneden. De Epupa-watervallen zijn een oase van bos, palmen, vijgenbomen en baobabs. Een leefgebied van vogels, krokodillen, otters en diverse antilopen. Na al de droogte van afgelopen dag is dit een paradijs. Een combinatie van cultuur en natuur vindt u tijdens de excursie naar de Ruacana-watervallen. Deze waterval is maar liefst 120 meter hoog en 700 meter breed. Eén van de grootste watervallen van Afrika. Tijdens deze excursie brengt u ook een bezoek aan het dorp van Chief Kapika, de Himba-leider die pas sinds 2016 wettelijk werd erkend als leider van zijn commune, waar hij al sinds 1982 over regeerde. Houdt u meer van cultuur dan is het bezoek aan één van de elf Himba-dorpen in deze regio een aanrader. De Himba zijn één van de laatste nomadische stammen in Afrika, dus een uniek om hier een bezoek aan te brengen.

DAG
11

Kaokoland - Owamboland (ca. 310 km)

na_ac_ongulaex2.jpg
Vertrek Kaokoaland
Kennismaking met de tradities van het Owambo-volk tijdens een tour door de homestead
Overnachting Ondangwa (Owamboland)

Na het ontbijt vervolgen we onze route landinwaarts en gaan we echt even van de gebaande paden. Ook vandaag reist u over de onverharde wegen van het ongerepte noorden van Namibië. Owamboland wordt niet vaak door toeristen bezocht, wat het zo aantrekkelijk maakt. Het Owambo-volk leeft nog op traditionele wijze en hier maakt u tijdens uw verblijf zeker kennis mee. In de loop van de middag komt u aan in uw accommodatie. Deze lodge is gelegen naast een actief Owambo-dorpje. Alle activiteiten die de lodge aanbiedt staan in teken van dit bijzondere dorpje. Hier krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven van het Owambo-volk in het 'stoffige' noorden en leert u van alles over hun cultuur. Tijdens uw verblijf krijgt u een tour door de homestead (woongemeenschap) en zullen de vrouwen u alles uitleggen over pottenbakken, manden vlechten, het kookproces en de uiteraard het boerenleven. Een unieke ervaring! Ook uw diner staat in teken van de Owambo en u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

DAG
12

Owamboland - Oost-Etosha Nationaal Park (ca. 245 km)

Etosha National Park Leeuwtjes
Vertrek Owamboland
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Oost-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te spotten en is het leefgebied van de zogenoemde Big Four: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft hier niet, waardoor u in dit nationale park niet de gehele Big Five kunt vinden. Het nationale park heeft verder een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U komt in de loop van de ochtend aan. 's Middags kunt u dus al op safari! Uiteraard kunt u bij de lodge ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat om op zoek te gaan naar wild. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is Fisher’s Pan. Als de regen zich in de zoutpan verzamelt, kunt u flamingo's en ooievaars door het ondiepe water zien waden. De Afrikaanse gaper (zwarte ooievaar) en diverse fuutsoorten zijn hier ook te spotten. Na flinke regenbuien vult de ongeveer 4800 km2 grote Etosha-zoutpan zich met water en trekt het een roze wolk van flamingo's aan. De nieuwsgierige vogel komt hier dan met duizenden broeden. Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 4-12 kilometer van de meest oostelijke poort van Etosha Nationaal Park (Von Lindequist Gate).

DAG
13

Oost-Etosha Nationaal Park - Zuid-Etosha Nationaal Park (ca. 200 km)

Giraffen in Etosha Nationaal Park
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Oost-Etosha Nationaal Park
Overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om vanuit de lodge een game drive te maken per 4WD. Met een ranger gaat u het park in op zoek naar wild. De wilde dieren zijn vaak bij de drinkplaatsen te spotten. Tijdens een bezoek heeft u dan ook grote kans om olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en diverse antilopensoorten te zien. Als u geluk heeft spot u luipaarden en cheeta’s. Het is verder de thuisbasis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Zo is de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld hier te vinden.

Vervolgens rijdt u met de huurauto naar Zuid-Etosha Nationaal Park. Onderweg van het oosten naar het zuiden is het aan te raden een stop te maken bij de drinkplaatsen Sueda en Salvadora. Deze schilderachtige drinkplaatsen bieden prachtige vergezichten over de zoutpan en zijn ook goede plekken om cheeta's te spotten. Het nabijgelegen Rietfontein is één van de grotere drinkplaatsen en wordt regelmatig bezocht door leeuwen. Halali en Goas, die ongeveer halverwege tussen de zuidelijke en oostelijke poort liggen, zijn nog twee drinkplaatsen die een bezoek waard zijn. Voor de verlegen en ongrijpbare luipaard bieden deze drinkplaatsen waarschijnlijk de beste kans om ze te spotten. De oase-achtige natuurlijke bron bij Goas is ook een favoriet voor vogelsoorten, zwartkop impala’s en olifanten. Er zijn ook grote aantallen gnoes en zebra’s te vinden.

Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 2-25 kilometer van de meest zuidelijke poort van Etosha Nationaal Park (Andersson’s Gate).

DAG
14

Zuid-Etosha Nationaal Park - Waterberg Plateau Nationaal Park (ca. 245 km)

na_al_waterbergnp.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Zuid-Etosha Nationaal Park
Maak een mooie wandeling in het Waterberg Plateau Nationaal Park (optioneel, ter plaatse te boeken)
Ga op zoek naar het mooie wild tijdens een gamedrive (optioneel, ter plaatse te boeken)
Overnachting Waterberg Plateau Nationaal Park

's Ochtends heeft u nog tijd om van het Etosha Nationaal Park te genieten, waarna u richting het Waterberg Plateau Nationaal Park reist. Dit nationale park ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari in het oosten van Namibië. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis. Vanuit uw kleinschalige lodge kunt u een mooie safari of wandeling boeken.

DAG
15

Waterberg Plateau Nationaal Park - Windhoek (ca. 255 km)

Namibia Craft Market
Vertrek Waterberg Plateau Nationaal Park
Bezoek aan het Namibia Craft Centre voor mooie souvenirs
Drop-off van de huurauto bij het hotel
Overnachting in Windhoek

Vanuit Waterberg rijdt u weer richting Windhoek. Maak bij aankomst in Windhoek een stop bij The Namibia Craft Centre, voordat u naar uw hotel rijdt. In het Namibia Craft Centre verkoopt de lokale bevolking met trots hun handgemaakte producten. Mocht u nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zult u hier zeker niet met lege handen vertrekken. Een leuke stop, om vervolgens door te rijden naar uw hotel. Bij het hotel levert u de huurauto in.

DAG
16

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek3.jpg
Vrije ochtend om Windhoek te ontdekken
Transfer naar luchthaven Windhoek
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan één van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Ontdek 't Land van de Himba's: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer Windhoek luchthaven - hotel v.v.
13 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, en aflever- en ophaalkosten
Meet & Greet in Windhoek
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf net buiten Etosha Nationaal Park
Iedere dag ontbijt
4 x diner bij verblijf in middenklasse hotels en 8 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Kennismaking met de tradities van het Owambo-volk tijdens een tour door de homestead
Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. € 70 p.p. (omgerekend ca. 1200 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
17 dagen Ontdek 't Land van de Himba's: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Luchthaven check in
Vlucht Amsterdam - Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst Windhoek
Transfer naar hotel Windhoek
Overnachting Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoek te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet in de loop van de dag of de volgende dag plaatsvinden. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie de route door en uiteraard kunt u nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens de reis assistentie nodig zijn, in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordigers die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

DAG
03

Windhoek - Sesriem (ca. 305 km)

za_al_sossusvlei.jpg
Ontvangst huurauto
Vertrek Windhoek
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Eerste overnachting omgeving Sesriem

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Vandaag verlaat u de hoofdstad om door de Kalahari naar het Namib-Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde rode duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar uw accommodatie in Sesriem brengt. Bij aankomst in uw hotel kunt u deelnemen aan een optionele excursie (aanbod afhankelijk van het hotel waar u verblijft). Zo kunt u veelal begeleide tours boeken door de woestijn per quad of 4x4. De komende twee nachten verblijft u in een hotel aan de rand van het Namib-Naukluft Nationaal Park.

DAG
04

Namib-Naukluft Nationaal Park

na_al_deadvlei.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Namib-Naukluft Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Sesriem

Een vroege start vanuit uw hotel om bij zonsopgang het Namib-Naukluft Nationaal Park te ervaren is aan te raden. De temperatuur is dan nog mild en de contrasten zijn op hun best. Sossusvlei is de topattractie van het park en staat bekend om zijn majestueuze, rode duinen die contrasteren met de witte kleipan. Geniet van de vergezichten en maak onderweg naar Sossusvlei een stop bij Dune 45 (van 80 meter hoog) om ‘s werelds meest gefotografeerde duin te bewonderen. De wandeling (ca. 2,6 kilometer retour) naar Deadvlei is een ‘must’ voor bezoekers. De wereldberoemde foto van de eeuwenoude dode boomstammen met de duinen op de achtergrond is hier genomen. De meer energieke wandelaar heeft de mogelijkheid om Big Daddy (met zijn 325 meter de hoogste duin in dit gebied) te beklimmen. De meeste mensen klimmen tot het eerste plateau (ca. 45 minuten). De top is te bereiken na zo’n 1,5 uur klimmen (afhankelijk van uw fitheid). Neem voldoende water mee als u zich waagt aan deze klim!

Op 5 kilometer van Sesriem kunt u ook een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, de op één na belangrijkste toeristische attractie in het gebied. Deze natuurlijke kloof is gedurende miljoenen jaren gevormd door de Tsauchab-rivier, ongeveer een kilometer lang en tot wel 30 meter diep. Het is één van de weinige plekken dat het hele jaar door water vasthoudt. Maak een wandeling door de canyon en verken de prachtige rotsformaties.

Goed om te weten

Namib-Naukluft Nationaal Park is open van zonsopgang tot zonsondergang (de beste tijd voor een bezoek is laat in de middag of ‘s ochtends vroeg). De afstand tussen Sesriem en Sossusvlei bedraagt 65 kilometer. De laatste 4 kilometer zijn alleen toegankelijk voor 4x4 huurauto's. Er is een pendeldienst aanwezig dat het vervoer regelt voor mensen zonder 4x4 huurauto. Het vervoer vanaf de parkeerplaats naar Sossusvlei kost ca. € 11 per persoon (omgerekend ca. 180 NAD per persoon (retour), afhankelijk van de wisselkoers).

DAG
05

Sesriem - Walvisbaai - Swakopmund (ca. 360 km)

NA_AL_WALVISBAAI
Vertrek Sesriem
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Geniet onderweg van het indrukwekkende landschap en maak een stop bij de flamingo’s van Walvisbaai. Swakopmund, de hoofdstad van de Erongo Regio, ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn. Net zoals Lüderitz aan de zuidkust heeft Swakopmund een Duits karakter door zijn architectuur en gemütlichkeit (een typisch Duitse waardering voor comfort en gastvrijheid). Hier is het genieten van met palmbomen omzoomde straten, promenades langs de zee, restaurants, cafés, kunstgalerijen en musea. Swakopmund is het activiteitencentrum van Namibië. In de woestijn rondom Swakopmund kunt u quadrijden, sandboarden, parasailen, een tocht maken per kameel en nog veel meer.

DAG
06

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken (optioneel)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er zijn allerlei optionele excursies mogelijk om de Namib-woestijn van dichtbij te ervaren. Zo kunt u ‘s ochtends sandboarden of quadbiken, maar zijn beide activiteiten ook met elkaar te combineren. Als u graag meer leert over de Namib-woestijn dan is de Living Desert Tour aan te raden. Tijdens deze populaire excursie verkent u de woestijn per 4x4 en geniet u van zijn vele wonderen. De rijkdom aan lokale flora en fauna zal u verbazen. Enkele van de lokale inwoners die u misschien ontmoet zijn woestijngekko's, schorpioenen, woestijnkameleons en nog veel meer. Uw gids spot de dieren en natuurlijke hoogtepunten van dit schilderachtige landschap terwijl u langs torenhoge zandduinen reist. Geniet ‘s avonds in Swakopmund van de Duitse keuken of maak een keuze uit één van de vele uitstekende visrestaurants.

Weetje

Een variant op lie-down sandboarden is stand-up sandboarden, ook wel bekend als duneboarden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aangepast snowboard. Het vereist meer vaardigheid dan sandboarden.

DAG
07

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

za_al_swak_herero poppen.jpg
Vertrek Swakopmund
Ontdek de traditie van de Herero-vrouwen
Ontmoeting met de woestijnolifant
Eerste overnachting omgeving Twyfelfontein

Onderweg naar Damaraland ziet u al snel een spitse berg uitsteken in het omliggende landschap. Dit is de fotogenieke Spitzkoppe. Daarnaast heeft u vandaag kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero-vrouwen. Deze vrouwen staan bekend om de mooie poppen die ze maken. Deze regio is ook het leefgebied van de woestijnolifant. Dus kijk goed om u heen, want die stoffige rots in de verte, kan net zo goed een olifant zijn! U verblijft de komende twee nachten in het zuiden van het ongerepte Damaraland in de buurt van Twyfelfontein. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waar de bron ligt.

Weetje

De Himba’s zijn oorspronkelijk nomaden, die voornamelijk leven van hun vee. De vrouwen smeren zich in met otjize, een mengsel van dierenvet en oker wat hun huid een rode tint geeft.

DAG
08

Damaraland

Prehistorische rotstekeningen van de San
Vrije dag
Bezoek de rotstekeningen van Twyfelfontein (optioneel)
Bezoek de Orgelpijpen en het Versteende Woud (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Twyfelfontein

In de omgeving van Twyfelfontein hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunstgalerijen’ gecreëerd. Deze “rock-art” van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud! Op nog geen 10 minuten rijden van Twyfelfontein ligt nog een natuurwonder, de Orgelpijpen (Organ Pipes). Een kloof van 100 meter met talloze pijlers is adembenemend om te zien en ook een bezoek waard. Na al deze indrukken van Twyfelfontein reist u verder naar uw lodge, waar u nog een bezoek kunt maken bij het Versteende Woud (Petrified Forest), waar oude bomen door de eeuwen heen zijn veranderd in fossielen.

DAG
09

Damaraland - Kaokoland (ca. 350 km)

NA_AL_WOESTIJNOLIFANT_OPUWO
Vertrek Damaraland
Mogelijkheid om de beroemde woestijnolifant te zien
Eerste overnachting Opuwo (Kaokoland)

Vandaag rijdt u via Palmweg richting het noorden. Onderweg bestaat de kans dat u oog in oog komt te staan met de woestijnolifant. Deze olifant heeft zich geheel aangepast aan het droge Damaraland en dit is de enige plek ter wereld waar u dit bijzondere dier kunt vinden. In het noorden van Namibië heeft u het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. De weg naar deze unieke regio kan uitdagend zijn, maar met een goede 4WD auto gaat het zeker en wordt u beloond met een zeer bijzonder verblijf. Opuwo is de grootste plaats van Kaokoland en de toegangspoort voor deze regio. Het straatbeeld kenmerkt zich door de traditioneel geklede Herero-vrouw met kleurrijke jurken of de traditioneel geklede Himba. Aan het einde van de middag komt u aan in de lodge, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad en kunt genieten van een mooie zonsondergang.

Goed om te weten

De twee nachten in Opuwo verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit is een unieke accommodatie in deze regio.

DAG
10

Kaokoland

Himba
Vrije dag
Bezoek aan de Himba’s (optioneel, ter plaatse te boeken)
Dagexcursie Epupa-watervallen (optioneel, ter plaatse te boeken)
Dagexcursie Ruacana-watervallen (optioneel, ter plaatse te boeken)
Tweede overnachting Opuwo (Kaokoland)

Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u Kaokoland verder ontdekken. Er zijn verschillende excursies die u vandaag kunt gaan doen. Denk aan de Epupa-watervallen, deze watervallen zijn ongeveer 1,5 kilometer breed en het water valt ongeveer 60 meter naar beneden. De Epupa-watervallen zijn een oase van bos, palmen, vijgenbomen en baobabs. Een leefgebied van vogels, krokodillen, otters en diverse antilopen. Na al de droogte van afgelopen dag is dit een paradijs. Een combinatie van cultuur en natuur vindt u tijdens de excursie naar de Ruacana-watervallen. Deze waterval is maar liefst 120 meter hoog en 700 meter breed. Eén van de grootste watervallen van Afrika. Tijdens deze excursie brengt u ook een bezoek aan het dorp van Chief Kapika, de Himba-leider die pas sinds 2016 wettelijk werd erkend als leider van zijn commune, waar hij al sinds 1982 over regeerde. Houdt u meer van cultuur dan is het bezoek aan één van de elf Himba-dorpen in deze regio een aanrader. De Himba zijn één van de laatste nomadische stammen in Afrika, dus een uniek om hier een bezoek aan te brengen.

Goed om te weten

De excursies naar de watervallen raden wij aan in de wintermaanden van mei tot en met november. De watervallen zijn dan op hun mooist.

DAG
11

Kaokoland - Owamboland (ca. 310 km)

na_ac_ongulaex2.jpg
Vertrek Kaokoaland
Kennismaking met de tradities van het Owambo-volk tijdens een tour door de homestead
Overnachting Ondangwa (Owamboland)

Na het ontbijt vervolgen we onze route landinwaarts en gaan we echt even van de gebaande paden. Ook vandaag reist u over de onverharde wegen van het ongerepte noorden van Namibië. Owamboland wordt niet vaak door toeristen bezocht, wat het zo aantrekkelijk maakt. Het Owambo-volk leeft nog op traditionele wijze en hier maakt u tijdens uw verblijf zeker kennis mee. In de loop van de middag komt u aan in uw accommodatie. Deze lodge is gelegen naast een actief Owambo-dorpje. Alle activiteiten die de lodge aanbiedt staan in teken van dit bijzondere dorpje. Hier krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven van het Owambo-volk in het 'stoffige' noorden en leert u van alles over hun cultuur. Tijdens uw verblijf krijgt u een tour door de homestead (woongemeenschap) en zullen de vrouwen u alles uitleggen over pottenbakken, manden vlechten, het kookproces en de uiteraard het boerenleven. Een unieke ervaring! Ook uw diner staat in teken van de Owambo en u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Goed om te weten

In Ondangwa verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. U verblijft deze nacht in een homestead. Deze homestead heeft beperkte capaciteit, waardoor het kan voorkomen dat er geen plaats is. We zullen dan een hotel in de nabijheid voor u reserveren, maar de activiteiten zoals aangeboden in de homestead worden uiteraard wel voor u geboekt.

DAG
12

Owamboland - Oost-Etosha Nationaal Park (ca. 245 km)

Etosha National Park Leeuwtjes
Vertrek Owamboland
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Oost-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te spotten en is het leefgebied van de zogenoemde Big Four: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft hier niet, waardoor u in dit nationale park niet de gehele Big Five kunt vinden. Het nationale park heeft verder een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U komt in de loop van de ochtend aan. 's Middags kunt u dus al op safari! Uiteraard kunt u bij de lodge ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat om op zoek te gaan naar wild. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is Fisher’s Pan. Als de regen zich in de zoutpan verzamelt, kunt u flamingo's en ooievaars door het ondiepe water zien waden. De Afrikaanse gaper (zwarte ooievaar) en diverse fuutsoorten zijn hier ook te spotten. Na flinke regenbuien vult de ongeveer 4800 km2 grote Etosha-zoutpan zich met water en trekt het een roze wolk van flamingo's aan. De nieuwsgierige vogel komt hier dan met duizenden broeden. Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 4-12 kilometer van de meest oostelijke poort van Etosha Nationaal Park (Von Lindequist Gate).

Weetje

De Etosha-zoutpan beslaat ongeveer 25% van het nationale park en is zo groot dat hij vanuit de ruimte is te zien!

Weetje

De beste tijd om flamingo’s te zien is in januari en februari, wanneer er water in de zoutpan aanwezig is. Meestal hangt de hoeveelheid flamingo's in deze periode af van de hoeveelheid regen die Etosha Nationaal Park is gevallen.

DAG
13

Oost-Etosha Nationaal Park - Zuid-Etosha Nationaal Park (ca. 200 km)

Giraffen in Etosha Nationaal Park
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Oost-Etosha Nationaal Park
Overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om vanuit de lodge een game drive te maken per 4WD. Met een ranger gaat u het park in op zoek naar wild. De wilde dieren zijn vaak bij de drinkplaatsen te spotten. Tijdens een bezoek heeft u dan ook grote kans om olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en diverse antilopensoorten te zien. Als u geluk heeft spot u luipaarden en cheeta’s. Het is verder de thuisbasis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Zo is de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld hier te vinden.

Vervolgens rijdt u met de huurauto naar Zuid-Etosha Nationaal Park. Onderweg van het oosten naar het zuiden is het aan te raden een stop te maken bij de drinkplaatsen Sueda en Salvadora. Deze schilderachtige drinkplaatsen bieden prachtige vergezichten over de zoutpan en zijn ook goede plekken om cheeta's te spotten. Het nabijgelegen Rietfontein is één van de grotere drinkplaatsen en wordt regelmatig bezocht door leeuwen. Halali en Goas, die ongeveer halverwege tussen de zuidelijke en oostelijke poort liggen, zijn nog twee drinkplaatsen die een bezoek waard zijn. Voor de verlegen en ongrijpbare luipaard bieden deze drinkplaatsen waarschijnlijk de beste kans om ze te spotten. De oase-achtige natuurlijke bron bij Goas is ook een favoriet voor vogelsoorten, zwartkop impala’s en olifanten. Er zijn ook grote aantallen gnoes en zebra’s te vinden.

Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 2-25 kilometer van de meest zuidelijke poort van Etosha Nationaal Park (Andersson’s Gate).

DAG
14

Zuid-Etosha Nationaal Park - Waterberg Plateau Nationaal Park (ca. 245 km)

na_al_waterbergnp.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Zuid-Etosha Nationaal Park
Maak een mooie wandeling in het Waterberg Plateau Nationaal Park (optioneel, ter plaatse te boeken)
Ga op zoek naar het mooie wild tijdens een gamedrive (optioneel, ter plaatse te boeken)
Overnachting Waterberg Plateau Nationaal Park

's Ochtends heeft u nog tijd om van het Etosha Nationaal Park te genieten, waarna u richting het Waterberg Plateau Nationaal Park reist. Dit nationale park ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari in het oosten van Namibië. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis. Vanuit uw kleinschalige lodge kunt u een mooie safari of wandeling boeken.

Goed om te weten

Waterberg Plateau is ongebruikelijk onder de Namibische nationale parken, omdat u hier niet zelf mag rondrijden.

Weetje

Okaukuejo is een populaire drinkplaats op zo’n 25 minuten rijden van de Anderssons’s Gate. De olifant, zebra, koedoe en springbok zijn vaak geziene bezoekers. Okondeka is één van de beste drinkplaatsen voor het waarnemen van leeuwen, en de roofdieren zijn hier dan ook vaak te vinden. Deze natuurlijke fontein ligt aan de westkant van de Etosha-zoutpan, op zo’n 45 minuten rijden van de Andersson’s Gate.

DAG
15

Waterberg Plateau Nationaal Park - Windhoek (ca. 255 km)

Namibia Craft Market
Vertrek Waterberg Plateau Nationaal Park
Bezoek aan het Namibia Craft Centre voor mooie souvenirs
Drop-off van de huurauto bij het hotel
Overnachting in Windhoek

Vanuit Waterberg rijdt u weer richting Windhoek. Maak bij aankomst in Windhoek een stop bij The Namibia Craft Centre, voordat u naar uw hotel rijdt. In het Namibia Craft Centre verkoopt de lokale bevolking met trots hun handgemaakte producten. Mocht u nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zult u hier zeker niet met lege handen vertrekken. Een leuke stop, om vervolgens door te rijden naar uw hotel. Bij het hotel levert u de huurauto in.

DAG
16

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek3.jpg
Vrije ochtend om Windhoek te ontdekken
Transfer naar luchthaven Windhoek
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan één van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+