Fish River Canyon
Fish River Canyon
Rode duinen bij Sossusvlei
Rode duinen bij Sossusvlei
Swakopmund
Swakopmund
Himba's
Himba's
Woestijnolifanten Damaraland
Woestijnolifanten Damaraland

Hoogtepunten van Namibië

Privéreis | 17 dagen v.a.
3009i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-10-2024
Reisduur
17dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 200,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 200,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Rondreizen > Rondreizen Namibië > Privéreizen Namibië > Hoogtepunten van Namibië
Spot wild in Etosha NP en bezoek de zandduinen van Sossusvlei
Geniet van de zonsondergang over de Kalahari-woestijn
Bewonder de één-na-langste kloof ter wereld: Fish River Canyon
Ontdek spookstad Kolmanskop en schiereiland Lüderitz
Diverse maaltijden inbegrepen
4WD huurauto inclusief Full Cover verzekering (€ 0 eigen risico)

Uitgestrekt, adembenemend en eindeloos

Stap in de auto en ga op ontdekkingstocht door dit prachtige en uitgestrekte land. Namibië is veelzijdig: droge woestijn, diepe kloven, kleurrijke kustplaatsen, traditionele stammen, rode zandduinen in de Sossusvlei en natuurlijk het wild. Tijdens deze rondreis nemen we u mee naar de Kalahari-woestijn, het natuurwonder Fish River Canyon en kustplaats Swakopmund. Vergeet uw camera niet tijdens het bezoek aan de indrukwekkende Sossusvlei en de Deadvlei. Maak kennis met de Himba-cultuur in Damaraland en ga op zoek naar wild in Etosha Nationaal Park. Bijzonder om zelf door het park te rijden en de dieren van zo dichtbij te zien. Vanuit Etosha rijdt u naar het Waterberg Plateau, een prachtig natuurgebied, voor nog een laatste gamedrive. Afwisselend en uniek - wat is Namibië toch prachtig!

"Deze Namibië reis is een overweldigende ervaring. Zeer afwisselende, spectaculaire landschappen, opvallend veel dieren gezien (ook in woestijngebieden). Goede infrastructuur in brede zin, schoon, veilig en zeer prettige bevolking."

J.H. Dorgelo, Heino

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Windhoek

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Windhoek
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Windhoek

na_al_windhoek.jpg
Aankomst Windhoek
Transfer naar hotel Windhoek
Overnachting Windhoek

Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoek te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan de Meet & Greet in de loop van de dag of de volgende dag plaatsvinden. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie de route door en uiteraard kunt u nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens de reis assistentie nodig zijn, in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordigers die u 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

DAG
03

Windhoek - Kalahari-woestijn (ca. 380 km)

Kalahari woestijn
Ontvangst huurauto
Vertrek Windhoek
Zelfstandige wandeling Kalahari-woestijn (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting omgeving Mariental

's Ochtends wordt de huurauto afgeleverd bij uw accommodatie. Vandaag verlaat u de hoofdstad en rijdt u via Rohoboth en Kalkrand richting het zuiden. U bevindt zich inmiddels in het gebied op de grens met de Kalahari-woestijn. Hier zult u uitgestrekte vlaktes met wisselend kleine rode zandduinen en kameeldoornbomen aantreffen. Dit is het grootste zandgebied ter wereld en niet echt een woestijn, want het omvat de meest uiteenlopende vegetatiezones (van bushland tot semi-aride duinen) en biedt geweldige flora en fauna. ’s Middags kunt u een zelfstandige of begeleide wandeling maken, of een gamedrive boeken door de duinen van de Kalahari-woestijn. U zult verrast zijn door de overvloed aan dieren die leven in dit droge landschap. Giraffen, zebra's, cheeta's en antilopen hebben zich perfect aangepast aan de omgeving. Dit is ook de plek waar de San (Bosjesmannen) zijn te vinden. Ze leven nog net zoals hun voorouders van jagers en verzamelaars. Ze jagen met hun bogen en pijlen, en verzamelen planten, insecten en noten om te eten. Vannacht verblijft u in een lodge in de omgeving van Mariental.

DAG
04

Kalahari-woestijn - Fish River Canyon (ca. 475 km)

za_al_fish river canyon2.jpg
Vertrek Kalahari-woestijn
Zelfstandig bezoek aan Fish River Canyon (optioneel)
Diverse excursiemogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Fish River Canyon

U rijdt via Keetmanshoop naar één van de hoogtepunten van deze reis, Fish River Canyon. De zeldzame kokerbomen bij Keetmanshoop zijn niet alleen kenmerkend voor deze regio, maar ook heel fotogeniek. Kokerbomen komen in geheel zuidelijk Namibië voor, maar nergens is de vorm van een bos zoals hier. In de middag komt u aan bij uw lodge in de Fish River Canyon. Wist u dat na de Grand Canyon in de Verenigde Staten, dit de grootste canyon ter wereld is? De aangename rust, de stilte en het surrealistische landschap zal u keer op keer verbazen, want wat is het hier prachtig! Voor het mooiste plaatje gaat u in de vroege of latere uren op pad. Door de schaduwen die ontstaan wordt de diepte van het natuurspektakel pas echt zichtbaar. Neem uw camera mee! Bij zonsopkomst of zonsondergang maakt u namelijk de mooiste foto’s.

Als u vandaag op tijd in uw accommodatie aankomt kunt u een canyon drive boeken, waarbij een gids u meeneemt naar de mooiste uitkijkpunten van de canyon en u alles vertelt over het bijzondere natuurspektakel. Uiteraard kunt u ook zelfstandig op verkenning gaan. De Fish River Canyon is onderdeel van het door de staat gerunde /Ai-/Ais Richtersveld Transfrontier Park. De ingang van het park ligt bij Hobas, waar bezoekers zich moeten melden. Vanaf hier is het nog zo'n 10 kilometer rijden naar het bekende uitzichtpunt bij Hell's Corner. Geniet van een spectaculair uitzicht over een scherpe bocht in de Visrivier en zijn kloof. De Visrivier is de langste rivier van Namibië. Tijdens het droge seizoen is de rivierbedding vaak helemaal droog of gereduceerd tot slechts af en toe een plas water. De waterpoelen en rotspoelen zijn een toevluchtsoord voor de bergzebra, koedoe, steenbok, gemsbok en springbok. Zij trekken weer roofdieren aan zoals luipaarden, jakhals en bruine hyena's. Ook de ongrijpbare grootoorvos is hier te vinden.

DAG
05

Fish River Canyon - Aus (ca. 305 km)

na_al_luderitz.jpg
Vertrek Fish River Canyon
Mogelijkheid om wilde paarden te zien
Eerste overnachting Aus

In de ochtend verlaat u de Fish River Canyon en rijdt u in noordwestelijke richting Aus. Het landschap dat u passeert lijkt wel een schilderij, omlijst door bergen. In deze regio komen maar liefst drie verschillende ecosystemen samen: de Karoo, de Namib-woestijn en de Nama-Karoo.

Aus, bekend om de wilde paarden, ligt in het Aus-gebergte, aan de rand van de Namib-woestijn. Deze plaats is historisch gezien belangrijk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er een kamp gebouwd voor Duitse krijgsgevangenen. De restanten hiervan zijn nog steeds te zien. Waarschijnlijk heeft de omgeving de grote populatie wilde paarden ook te danken aan de Eerste Wereldoorlog. Het vermoeden is dat een deel van de paarden van de soldaten ontsnapt zijn en in de woestijn terecht zijn gekomen, waar ze vandaag de dag nog steeds leven. Op zo’n 20 kilometer ten westen van Aus, bij Garub, ligt een drinkplaats. Daar is een uitkijkpost waar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving en de paarden. Vanuit Aus kunt u genieten van de omgeving van de Namib-woestijn met prachtige zonsondergangen.

DAG
06

Lüderitz & Kolmanskop

Kerk in Ludertiz
Vrije dag
Geniet van de omgeving van de koloniale kustplaats Lüderitz
Bezoek aan het spookstadje Kolmanskop (optioneel)
Tweede overnachting Aus

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de koloniale kustplaats Lüderitz te bezoeken. Tijdens het rijden is het genieten van het Karoolandschap, met unieke vegetatie (deze woestijn heeft de grootste biodiversiteit ter wereld), ruig granietgebergte, weidse vlaktes en droge rivierbeddingen. Aangekomen in Lüderitz leest u straatnamen als ‘Kirche Strasse’ en ‘Bismarck Strasse’. Het stadje is net als Swakopmund vrij Duits. Breng een bezoek aan het Lüderitz Museum waar u een goed beeld krijgt in de historie van de stad. Of maak een wandeling naar het moderne Waterfront vanwaar u uitzicht heeft op de haven.

Lüderitz ligt ingeklemd tussen het Sperrgebiet (Tsau Khaeb Nationaal Park) in het zuiden en het Namib-Naukluft Nationaal Park in het noorden. Het is de natuurlijke omgeving rond Lüderitz waar het zuiden van Namibië echt tot leven komt. De rotsachtige kustlijn van het schiereiland Lüderitz herbergt flamingo's en pinguïnkolonies, terwijl het aangrenzende Sperrgebiet misschien wel het wildste en meest ongerepte landschap van Namibië is. Er is ook het beroemde verlaten spookstadje Kolmanskop. Er kunnen begeleide of zelfstandige tours worden gedaan. De entreegelden kunt u betalen bij de toegangspoort tot Kolmanskop. Bekijk de verlaten gebouwen en ruïnes die deels bedolven zijn onder woestijnzand – begrijpelijk dat dit een geliefd filmdecor is. Met een beetje fantasie ziet u voor zich hoe dit begin 20e eeuw een bruisend diamantstadje was, waar mijnwerkers en hun gezinnen leefden en naar het café of theater gingen. Om foto's te maken heeft u een vergunning nodig.

DAG
07

Aus - Sesriem (ca. 350 km)

za_al_sossusvlei_31196923.jpg
Vertrek Aus
Op weg naar een hoogtepunt, Sossusvlei
Eerste overnachting omgeving Sesriem

Vandaag rijdt u langs het Namib-Naukluft Nationaal Park richting het noorden. Dit nationale park is de oudste woestijn op aarde en één van de mooiste en meest toegankelijke woestijngebieden ter wereld. In de woestijn creëren landschappen, dieren en planten één van de meest ongelooflijke ecosystemen ter wereld. Het enorme nationale park is groter dan Zwitserland en grenst aan het NamibRand Natuurreservaat, het grootste privé-reservaat in zuidelijk Afrika. In dit park liggen de beroemde rode duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar uw accommodatie in Sesriem brengt. Bij aankomst in uw hotel kunt u deelnemen aan een optionele excursie (aanbod afhankelijk van het hotel waar u verblijft). Zo kunt u veelal begeleide tours boeken door de woestijn per quad of 4x4. De komende twee nachten verblijft u in een hotel aan de rand van het Namib-Naukluft Nationaal Park.

DAG
08

Namib-Naukluft Nationaal Park

na_al_deadvlei.jpg
Vrije dag
Zelfstandig bezoek aan Namib-Naukluft Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting omgeving Sesriem

Een vroege start vanuit uw hotel om bij zonsopgang het Namib-Naukluft Nationaal Park te ervaren is aan te raden. De temperatuur is dan nog mild en de contrasten zijn op hun best. Sossusvlei is de topattractie van het park en staat bekend om zijn majestueuze, rode duinen die contrasteren met de witte kleipan. Geniet van de vergezichten en maak onderweg naar Sossusvlei een stop bij Dune 45 (van 80 meter hoog) om ‘s werelds meest gefotografeerde duin te bewonderen. De wandeling (ca. 2,6 kilometer retour) naar Deadvlei is een ‘must’ voor bezoekers. De wereldberoemde foto van de eeuwenoude dode boomstammen met de duinen op de achtergrond is hier genomen. De meer energieke wandelaar heeft de mogelijkheid om Big Daddy (met zijn 325 meter de hoogste duin in dit gebied) te beklimmen. De meeste mensen klimmen tot het eerste plateau (ca. 45 minuten). De top is te bereiken na zo’n 1,5 uur klimmen (afhankelijk van uw fitheid). Neem voldoende water mee als u zich waagt aan deze klim!

Op 5 kilometer van Sesriem kunt u ook een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, de op één na belangrijkste toeristische attractie in het gebied. Deze natuurlijke kloof is gedurende miljoenen jaren gevormd door de Tsauchab-rivier, ongeveer een kilometer lang en tot wel 30 meter diep. Het is één van de weinige plekken dat het hele jaar door water vasthoudt. Maak een wandeling door de canyon en verken de prachtige rotsformaties.

DAG
09

Sesriem - Walvisbaai - Swakopmund (ca. 360 km)

NA_AL_WALVISBAAI
Vertrek Sesriem
Prachtige route naar de kust
Stop maken bij Walvisbaai om de flamingo’s te zien
Eerste overnachting Swakopmund

Vandaag gaat u via de Gaub en Kuiseb Canyons naar de kustplaats Swakopmund voor de komende twee nachten. Geniet onderweg van het indrukwekkende landschap en maak een stop bij de flamingo’s van Walvisbaai. Swakopmund, de hoofdstad van de Erongo Regio, ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn. Net zoals Lüderitz aan de zuidkust heeft Swakopmund een Duits karakter door zijn architectuur en gemütlichkeit (een typisch Duitse waardering voor comfort en gastvrijheid). Hier is het genieten van met palmbomen omzoomde straten, promenades langs de zee, restaurants, cafés, kunstgalerijen en musea. Swakopmund is het activiteitencentrum van Namibië. In de woestijn rondom Swakopmund kunt u quadrijden, sandboarden, parasailen, een tocht maken per kameel en nog veel meer.

DAG
10

Swakopmund

Swakopmund
Vrije dag
Mogelijkheid om leuke excursies te boeken (optioneel)
Tweede overnachting Swakopmund

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Er zijn allerlei optionele excursies mogelijk om de Namib-woestijn van dichtbij te ervaren. Zo kunt u ‘s ochtends sandboarden of quadbiken, maar zijn beide activiteiten ook met elkaar te combineren. Als u graag meer leert over de Namib-woestijn dan is de Living Desert Tour aan te raden. Tijdens deze populaire excursie verkent u de woestijn per 4x4 en geniet u van zijn vele wonderen. De rijkdom aan lokale flora en fauna zal u verbazen. Enkele van de lokale inwoners die u misschien ontmoet zijn woestijngekko's, schorpioenen, woestijnkameleons en nog veel meer. Uw gids spot de dieren en natuurlijke hoogtepunten van dit schilderachtige landschap terwijl u langs torenhoge zandduinen reist. Geniet ‘s avonds in Swakopmund van de Duitse keuken of maak een keuze uit één van de vele uitstekende visrestaurants.

DAG
11

Swakopmund - Damaraland (ca. 385 km)

Prehistorische rotstekeningen van de San
Vertrek Swakopmund
Ontdek de traditie van de Herero-vrouwen
Ontmoeting met de woestijnolifant
Bezoek de rotstekeningen van Twyfelfontein (optioneel)
Overnachting omgeving Twyfelfontein

Onderweg naar Damaraland ziet u al snel een spitse berg uitsteken in het omliggende landschap. Dit is de fotogenieke Spitzkoppe. Daarnaast heeft u vandaag kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero-vrouwen. Deze vrouwen staan bekend om de mooie poppen die ze maken. Deze regio is ook het leefgebied van de woestijnolifant. Dus kijk goed om u heen, want die stoffige rots in de verte, kan net zo goed een olifant zijn! De komende nacht verblijft u in het zuiden van het ongerepte Damaraland in de buurt van Twyfelfontein. Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waar de bron ligt. In de omgeving van Twyfelfontein hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunstgalerijen’ gecreëerd. Deze “rock-art” van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud!

DAG
12

Damaraland - Zuid-Etosha Nationaal Park (ca. 300 km)

na_al_etosha2.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Overnachting Zuid-Etosha Nationaal Park

Vandaag komt u aan in één van de mooiste natuurreservaten van Afrika. Etosha Nationaal Park is één van ‘s werelds beste parken om wild te spotten en is het leefgebied van de zogenoemde Big Four: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. Enkel de buffel leeft hier niet, waardoor u in dit nationale park niet de gehele Big Five kunt vinden. Het nationale park heeft verder een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 2-25 kilometer van de meest zuidelijke poort van Etosha Nationaal Park (Andersson’s Gate).

DAG
13

Zuid-Etosha Nationaal Park - Oost-Etosha Nationaal Park (ca. 200 km)

Giraffen in Etosha Nationaal Park
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Zuid-Etosha Nationaal Park
Overnachting Oost-Etosha Nationaal Park

Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om vanuit de lodge een game drive te maken per 4WD. Met een ranger gaat u het park in op zoek naar wild. De wilde dieren zijn vaak bij de drinkplaatsen te spotten. Tijdens een bezoek heeft u dan ook grote kans om olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen en diverse antilopensoorten te zien. Als u geluk heeft spot u luipaarden en cheeta’s. Het is verder de thuisbasis van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten. Zo is de grootste populatie zwarte neushoorns ter wereld hier te vinden.

Vervolgens rijdt u met de huurauto naar Oost-Etosha Nationaal Park. Onderweg van het zuiden naar het oosten is het aan te raden een stop te maken bij de drinkplaatsen Sueda en Salvadora. Deze schilderachtige drinkplaatsen bieden prachtige vergezichten over de zoutpan en zijn ook goede plekken om cheeta's te spotten. Het nabijgelegen Rietfontein is één van de grotere drinkplaatsen en wordt regelmatig bezocht door leeuwen. Halali en Goas, die ongeveer halverwege tussen de zuidelijke en oostelijke poort liggen, zijn nog twee drinkplaatsen die een bezoek waard zijn. Voor de verlegen en ongrijpbare luipaard bieden deze drinkplaatsen waarschijnlijk de beste kans om ze te spotten. De oase-achtige natuurlijke bron bij Goas is ook een favoriet voor vogelsoorten, zwartkop impala’s en olifanten. Er zijn ook grote aantallen gnoes en zebra’s te vinden.

Uw verblijf voor de komende nacht ligt tussen de 4-12 kilometer van de meest oostelijke poort van Etosha Nationaal Park (Von Lindequist Gate).

DAG
14

Oost-Etosha Nationaal Park - Waterberg Plateau Nationaal Park (ca. 265 km)

na_al_waterbergnp.jpg
Zelfstandig bezoek aan Etosha Nationaal Park (optioneel)
Diverse safarimogelijkheden (afhankelijk van de lodge waar u verblijft)
Vertrek Oost-Etosha Nationaal Park
Maak een mooie wandeling in het Waterberg Plateau Nationaal Park (optioneel, ter plaatse te boeken)
Ga op zoek naar het mooie wild tijdens een gamedrive (optioneel, ter plaatse te boeken)
Overnachting Waterberg Plateau Nationaal Park

Oost-Etosha Nationaal Park is uitstekend te verkennen met uw huurauto. In de ochtend kunt u ook een safari per 4WD boeken, waarbij u met een ranger het park ingaat op zoek naar wild. Eén van de beste plekken om vogels te spotten is Fisher’s Pan. Als de regen zich in de zoutpan verzamelt, kunt u flamingo's en ooievaars door het ondiepe water zien waden. De Afrikaanse gaper (zwarte ooievaar) en diverse fuutsoorten zijn hier ook te spotten. Na flinke regenbuien vult de ongeveer 4800 km2 grote Etosha-zoutpan zich met water en trekt het een roze wolk van flamingo's aan. De nieuwsgierige vogel komt hier dan met duizenden broeden. Hierna vertrekt u richting het Waterberg Plateau Nationaal Park. Dit nationale park ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari in het oosten van Namibië. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis. Vanuit uw kleinschalige lodge kunt u een mooie safari of wandeling boeken.

DAG
15

Waterberg Plateau Nationaal Park - Windhoek (ca. 255 km)

Namibia Craft Market
Vertrek Waterberg Plateau Nationaal Park
Bezoek aan het Namibia Craft Centre voor mooie souvenirs
Drop-off van de huurauto bij het hotel
Overnachting in Windhoek

Vanuit Waterberg rijdt u weer richting Windhoek. Maak bij aankomst in Windhoek een stop bij The Namibia Craft Centre, voordat u naar uw hotel rijdt. In het Namibia Craft Centre verkoopt de lokale bevolking met trots hun handgemaakte producten. Mocht u nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zult u hier zeker niet met lege handen vertrekken. Een leuke stop, om vervolgens door te rijden naar uw hotel. Bij het hotel levert u de huurauto in.

DAG
16

Windhoek - Amsterdam

na_al_windhoek3.jpg
Vrije ochtend om Windhoek te ontdekken
Transfer naar luchthaven Windhoek
Vlucht Windhoek - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan één van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
17

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
17 dagen Hoogtepunten van Namibië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Transfer Windhoek luchthaven - hotel v.v.
12 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, en aflever- en ophaalkosten
Meet & Greet in Windhoek
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf net buiten Etosha Nationaal Park
Iedere dag ontbijt
3 x diner bij verblijf in middenklasse hotels en 8 x diner bij verblijf in superiorklasse hotels
Uitgebreide routebeschrijving

Exclusief

Entreegelden: ca. € 66 p.p. (omgerekend ca. 1125 NAD, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele extra kosten autohuur (zie autohuurvoorwaarden)
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+