Palenque
Palenque
Tulum
Tulum
Chichén Itzá
Chichén Itzá
Bacalar
Bacalar
Ek Balam
Ek Balam

In de voetsporen van de Maya's

Privéreis | 15 dagen v.a.
2343i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
03-05-2025
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 175,00 korting

Zomersale!i

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

(inclusief 175,00 korting)

Voorwaarden Zomersale

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groepsreizen en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Zomersale!i
Rondreizen > Rondreizen Mexico > Privéreizen Mexico > In de voetsporen van de Maya's
Bezoek beroemde Maya-ruïnes: Balamkú, Uxmal en Tulum
Bezoek aan één van de zeven wereldwonderen: Chichén Itzá
Verken de moerasgebieden van Palizada
Zwemmen in cenotes en watervallen
Genieten in paradijselijk Bacalar en zonnig Playa del Carmen
Huurauto inclusief allrisk verzekering (€0 eigen risico)

Kleurrijke steden, schitterende natuur & eeuwenoude Maya-steden

Tijdens deze reis door Yucatán & Chiapas treedt u in de voetsporen van de Maya’s. Ontdek de eeuwenoude Maya-ruïnes, waaronder één van de zeven wereldwonderen: Chichén Itzá. Bewonder de kleurrijke, moderne en fotogenieke steden van Valladolid, Mérida en Izamal. Wandel langs de moeraslandschappen van Palizada. Zwem in schitterende cenotes en in de watervallen van Roberto Barrios. Geniet in paradijselijk Bacalar. Eindig uw reis met een heerlijke Mexicaanse cocktail aan het strand van Playa del Carmen.

"Een diverse reis om de interessante Maya-cultuur van Yucatán en Chiapas te ontdekken. Tijdens deze afwisselende reis maakt u niet alleen kennis met de cultuur van Mexico, maar reist u ook door de schitterende natuur en de fotogenieke Golf van Mexico. Cultuur, natuur en stranden, perfect voor een eerste kennismaking met Mexico!"

Veerle Valentijn - Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Aankomst in Cancún

Aankomst luchthaven
Aankomst Cancún
Ophalen huurauto
Overnachting in Cancún

Vandaag start uw indrukwekkende reis naar Yucatán & Chiapas. Droom aan boord alvast over alle geweldige avonturen die u zult gaan beleven, waaronder het bezoek aan verschillende Maya-steden, heerlijke stranden en het zwemmen in verschillende cenotes en watervallen. Na aankomst op de luchthaven van Cancún haalt u uw huurauto op om vervolgens naar uw hotel in Cancún te rijden. Maak een bezoek aan het centrum van Cancún om kennis te maken met verschillende Mexicaanse gerechten en Mexicaanse muziek.

DAG
02

Cancún - Ek Balam - Valladolid (ca. 200 km)

Maya-stad Ek Balam
Bezoek aan Ek Balam
Struinen door kleurrijk Valladolid
Overnachting in Valladolid

Vertrek na het ontbijt vanuit Cancún naar Valladolid, de ideale stad om het binnenland van Yucatán te ontdekken. Voordat u aankomt in de stad, maakt u een tussenstop bij de archeologische stad Ek Balam (zwarte jaguar). De oude Maya-stad staat bekend om de goed bewaarde ruïnes midden in de jungle. Het is mogelijk om de hoogte tempel, Acropolis, te beklimmen. Bij aankomst van de top van deze tempel heeft u een spectaculair uitzicht over de andere ruïnes. Neem na het bezoek aan de ruïnes ook zeker een frisse duik in de Ek Balam Cenote. U zult in de namiddag aankomen in de kleurrijke stad Valladolid. Struin door de charmante straten en loop langs de verschillende bezienswaardigheden van deze stad.

DAG
03

Valladolid - Chichén Itzá - Yokdzonot - Mérida (ca. 120 km)

MX_AL_CHICHENITZA
Bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, Chichén Itzá
Verfrissende duik in de cenote van Yokdzonot
Aankomst in ‘witte stad’ Mérida
Overnachting in Mérida

Na het ontbijt vertrekt u naar het nabijgelegen Chichén Itzá, één van de zeven wereldwonderen en tevens één van de best bewaarde Maya-steden. Deze prachtige Maya-stad mag tijdens uw rondreis door Mexico zeker niet ontbreken en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Chichén Itzá staat veelal bekend om de beroemde Kukulkan Tempel, El Castillo. Deze tempel telt 365 treden, die voor elke dag van het jaar staan. Bezoek ook de vele andere indrukwekkende gebouwen van de stad, zoals het nonnenklooster, het adelaarsplatform, de graftombe van de hogepriester en de tempels. Na het bezoek aan de Maya-stad rijdt u verder richting Méruda. Neem onderweg een verfrissende duik of relax in één van de hangmatten bij de schitterende cenote van Yokdzonot. In de namiddag zult u aankomen in de witte stad Mérida, de hoofdstad van de staat Yucatán. Verken het elegante stadscentrum in prachtige neoklassieke architectuur. Wandel door de kleine straatjes, ontdek de vele musea en eet in een van de vele restaurants. Heeft u de Mexicaanse taco’s al geprobeerd?

DAG
04

Mérida

MX_AL_CELESTUN
Vrije dag in Mérida
Overnachting in Mérida

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden. U kunt de dag doorbrengen in de stad, waar u de mooie hoogtepunten zoals de kathedraal, Plaza Grande (centrale plein) en het paleis van Montejo zeker zult tegenkomen. Of maak een uitstapje met de auto om de omgeving te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stadjes Sisal of Celestún, allebei gelegen aan de Golf van Mexico. Tijdens een boottocht in het Celestún National Park kunt u genieten van ontelbare flamingo’s en ruim 200 verschillende vogelsoorten. Heeft u genoten van de cenotes in Ek Balam of Yokdzonot? Maak dan zeker een bezoek aan de cenote van Santa Bárbara of Muykuiché. Geniet ’s avonds van het heerlijke Mexicaanse eten rondom de Plaza Grande in Mérida. Geniet van het levendige straatbeeld met Mexicaanse muziek.

DAG
05

Mérida - Uxmal - Campeche (ca. 240 km)

MX_AL_CAMPECHE
Bezoek aan de Maya-stad Uxmal
Aankomst historische havenstad Campeche
Overnachting Campeche

Na het ontbijt rijdt u naar de oude Maya-koninkrijkstad Uxmal, waar u de grote Piramide van de Tovenaar, Nunnery Quadrangle en het Paleis van de Gouverneur zult tegenkomen. Volgens de legende is de Piramide van de Tovenaar in één nacht gebouwd door een dwerg (met behulp van zijn moeder en een heks). In de middag komt u aan in de historische havenstad van Campeche. Struin door het stadscentrum en de gekleurde straatjes. Verken de overblijfselen van de vestingmuur en verdedigingstoren uit de 16e eeuw. Heeft u al de Mexicaanse drankjes al geproefd? Tequila, Margarita, Tia Maria, Corona en Sol zijn bekende drankjes die uit Mexico afkomstig zijn.

DAG
06

Campeche – Isla Aguada – Palenque (ca. 450 km)

MX_AL_ISLADEPAJAROS
Bezoek Isla Aguada
Aankomst Palenque
Eerste overnachting in Palenque

Vandaag rijdt u van Campeche naar Palenque. Rij langs de fotogenieke kust van de Golf van Mexico. Maak een kleine omweg om Isla Aguada te bezoeken. Stap bij aankomst aan boord voor een boottocht langs de gehele lagune. Op Isla de Pájaros (vogeleiland) zijn tientallen verschillende vogelsoorten te vinden. Blijf goed om u heen en spot verschillende vogels waaronder fregatvogels, reigers en pelikanen. Maak een korte stop op een afgelegen zandeiland. Heerlijk om even te ontspannen! Vervolgens rijdt richting uw hotel in Palenque, waar u in de avond zult aankomen.

DAG
07

Palenque

MX_AL_ROBERTOBARRIOS
Bezoek de Maya-stad Palenque
Verken de schitterende watervallen van Roberto Barrios
Overnachting in Palenque

Bezoek vandaag de prachtige archeologische Maya-stad Palenque, de oude hoofdstad van het Maya-koninkrijk. Het feit dat de grootste Maya-koning aller tijden hier heeft gewoond, maakt de stad zo bijzonder. De stad ligt op de hellingen van de Chiapas gebergte en heeft een unieke ligging in het regenwoud. Tijdens een wandeling door de stad zult u de schitterende Tempel van de Inscripties tegenkomen. Beklim de Tempel van het Kruis om een waanzinnig uitzicht te krijgen over de andere tempels en opgravingen. Rijdt na het bezoek aan de Maya-stad naar de watervallen van Roberto Barrios. Neem vooral uw zwemspullen mee! Bij deze prachtige watervallen heeft u de mogelijkheid een verfrissende duik te nemen in het heerlijke water. Omringt door veel groen zijn deze watervallen een natuurlijk paradijs!

DAG
08

Palenque - Palizada (ca. 120 km)

MX_AL_PALIZADA
Verken de moerasgebieden van Palizada
Overnachting Palizada

Vandaag rijdt u vanuit Palenque naar het kleurrijke dorpje Palizada. Palizada is omgeven in moerasgebieden van de rivieren Palizada, Usumacina en Grijalva. Palizada kent een rijk verleden in de export van natuurlijke houtverf naar Europa, in ruil voor import van tegels uit Frankrijk. Dit is hedendaags nog goed terug te zien op de daken van de verschillende herenhuizen. Maak een bezoekje aan het lokale museum over de geschiedenis van het dorp.

DAG
09

Palizada - Balamkú - Bat Cave - Chicanná (ca. 400 km)

MX_AL_BALAMKU
Rijdt via de Calakmul Biosphere Reserve
Bezoek aan archeologische stad Balamkú
Spot duizenden vleermuizen in de Bat Cave
Overnachting Chicanná

Vandaag rijdt u naar Chicanná, via de regio van het Calakmul Biosphere Reserve. Het reservaat is duizenden vierkante kilometers groot en bevindt zich vlakbij de grens van Guatemala. Het gebied is enkele decennia geleden door de UNESCO uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed. Bezoek de archeologische stad van Balamkú, bekend van de stenen maskers en figuren die verstopt zijn in de hoofdtempel. Vervolgens rijdt u verder richting Chicanná, waar u tijdens de zonsondergang de vleermuisgrot langs de snelweg kunt bezoeken. Hier kunt u duizenden vleermuizen observeren die uit hun schuilplaats "ontsnappen" in de donkere avondhemel - wat een spektakel!

DAG
10

Chicanná - Bacalar (ca. 150 km)

MX_AL_KOHUNLICH
Bezoek Maya-stad Chicanná
Bezoek aan Chetumal of Kohunlich
Overnachting Bacalar

Rij vanuit Chicanná richting de culturele regio van Río Bec, die een speciale stijl markeert van de historische architectuur van de Maya-tempels. Maak een bezoek aan de Maya-stad Chicanná. Deze staat bekend om een fascinerend stuc- en steenwerk rond de grote poort naar een ceremonieel plein. Vervolgens heeft u twee verschillende mogelijkheden om de route te vervolgen; bezoek de archeologische stad Kohunlich, waar u grote stenen maskers zult zien. Of rijdt door naar Chetumal om het Museum van Maya-cultuur te bezoeken voordat u aankomt in Bacalar en uw hotel voor de overnachting. Boek bij de receptie van het hotel een boottocht over de Bacalar lagune voor de volgende dag.

DAG
11

Bacalar

MX_AL_BACALAR
Boottocht op de lagune van Bacalar
Bezoek het oude lagunefort
Overnachting in Bacalar

Vroeg uit de veren! Vertrek in de vroege ochtend om per boot de lagunes van Bacalar op te gaan. Geniet van het schitterende uitzicht over de gevarieerde tinten blauw en turquoise water. Neem ook een kijkje in de magische stad Bacalar en bekijk het oude lagunefort met het kleine historische museum.

DAG
12

Bacalar - Tulum - Playa del Carmen (ca. 275 km)

MX_AL_TULUM
Bezoek Maya-stad Tulum
Rij via de Caribische Kust
Eerste overnachting in de badplaats

Op weg naar het noorden voor de strandbestemmingen aan de Caribische kust van Mexico, bezoekt u voor de laatste keer een archeologische stad. Deze keer de Maya-stad Tulum, prachtig gebouwd door de Maya-cultuur op de hoge randen boven het witte strand en het turquoise gekleurde water van de zee! Door de unieke ligging zal deze Maya-stad zich daarom ook zeker onderscheiden! Vervolgens rijdt u via de Caribische kust naar uw eindbestemming Playa del Carmen, waar u tijd heeft om te genieten van welverdiende momenten aan het strand. Playa del Carmen is een geliefde badplaats. Het fraaie vroegere vissersdorp heeft zijn relaxte uitstraling duidelijk behouden. De gemoedelijke vakantiesfeer spreekt veel mensen aan. Geniet in de middag heerlijk aan het strand met één van de Mexicaanse drankjes, zoals Margarita, Corona of Tia Maria.

DAG
13

Playa del Carmen

MX_AL_PLAYADELCARMEN
Vrije dag
Ontspan en geniet van zon, zee en strand

Een heerlijke vrije dag in Playa del Carmen. Geniet van zon, zee en strand. Nip van een tropisch drankje bij het gezellige hotelzwembad, trakteer uzelf op een massage, wandel langs de vloedlijn, of installeer u onder een parasol op het strand en kijk uit over de Caribische Zee. Het heldere groen en blauw van het water vormen een fenomenaal contrast met het witte fijne zandstrand, dat geleidelijk afloopt in zee.

DAG
14

Playa del Carmen - Cancún (ca. 75 km)

MX_AL_PLAYADELCARMEN
Vertrek Playa del Carmen
Inleveren huurauto
Terugvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en maak nog enkele foto’s van Playa del Carmen. Wat heeft u hier genoten. Vandaag neemt u helaas afscheid van Mexico. U rijdt naar het vliegveld in Cancún en levert uw huurauto in. U overnacht in het vliegtuig tijdens de vlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Aankomst

Aankomst terugvlucht
Aankomst op de luchthaven

Aankomst op de luchthaven. Einde van een unieke reis door Yucatán & Chiapas. ¡Viva México!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen In de voetsporen van de Maya's: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage met KLM, Aero Mexico & Air Europa (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Entreegelden
Quintana Roo Sanitary en Tourist Tax (zie Praktische informatie)
Eventuele optionele excursies (zie Extra’s)
Entreegelden tot bezienswaardigheden
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen In de voetsporen van de Maya's: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Cancún

Aankomst luchthaven
Aankomst Cancún
Ophalen huurauto
Overnachting in Cancún

Vandaag start uw indrukwekkende reis naar Yucatán & Chiapas. Droom aan boord alvast over alle geweldige avonturen die u zult gaan beleven, waaronder het bezoek aan verschillende Maya-steden, heerlijke stranden en het zwemmen in verschillende cenotes en watervallen. Na aankomst op de luchthaven van Cancún haalt u uw huurauto op om vervolgens naar uw hotel in Cancún te rijden. Maak een bezoek aan het centrum van Cancún om kennis te maken met verschillende Mexicaanse gerechten en Mexicaanse muziek.

Weetje

Wanneer u met Aeroméxico vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Cancún aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.

DAG
02

Cancún - Ek Balam - Valladolid (ca. 200 km)

Maya-stad Ek Balam
Bezoek aan Ek Balam
Struinen door kleurrijk Valladolid
Overnachting in Valladolid

Vertrek na het ontbijt vanuit Cancún naar Valladolid, de ideale stad om het binnenland van Yucatán te ontdekken. Voordat u aankomt in de stad, maakt u een tussenstop bij de archeologische stad Ek Balam (zwarte jaguar). De oude Maya-stad staat bekend om de goed bewaarde ruïnes midden in de jungle. Het is mogelijk om de hoogte tempel, Acropolis, te beklimmen. Bij aankomst van de top van deze tempel heeft u een spectaculair uitzicht over de andere ruïnes. Neem na het bezoek aan de ruïnes ook zeker een frisse duik in de Ek Balam Cenote. U zult in de namiddag aankomen in de kleurrijke stad Valladolid. Struin door de charmante straten en loop langs de verschillende bezienswaardigheden van deze stad.

Weetje

De inheemse Mexicanen worden niet graag op de foto gezet. Ze geloven namelijk dat een foto een stuk van hun ziel weghaalt.

Weetje

Een cenote is een grot of poel gevuld met fris en helder water, gelegen in de Mexicaanse staat Yúcatan. In Yúcatan zijn duizenden (geregistreerde en niet-geregistreerde) cenotes te vinden. De Yokdzonot cenote is prachtig én het is mogelijk om rondom de cenote te wandelen voor een goed uitzicht van bovenaf!

DAG
03

Valladolid - Chichén Itzá - Yokdzonot - Mérida (ca. 120 km)

MX_AL_CHICHENITZA
Bezoek aan één van de zeven wereldwonderen, Chichén Itzá
Verfrissende duik in de cenote van Yokdzonot
Aankomst in ‘witte stad’ Mérida
Overnachting in Mérida

Na het ontbijt vertrekt u naar het nabijgelegen Chichén Itzá, één van de zeven wereldwonderen en tevens één van de best bewaarde Maya-steden. Deze prachtige Maya-stad mag tijdens uw rondreis door Mexico zeker niet ontbreken en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Chichén Itzá staat veelal bekend om de beroemde Kukulkan Tempel, El Castillo. Deze tempel telt 365 treden, die voor elke dag van het jaar staan. Bezoek ook de vele andere indrukwekkende gebouwen van de stad, zoals het nonnenklooster, het adelaarsplatform, de graftombe van de hogepriester en de tempels. Na het bezoek aan de Maya-stad rijdt u verder richting Méruda. Neem onderweg een verfrissende duik of relax in één van de hangmatten bij de schitterende cenote van Yokdzonot. In de namiddag zult u aankomen in de witte stad Mérida, de hoofdstad van de staat Yucatán. Verken het elegante stadscentrum in prachtige neoklassieke architectuur. Wandel door de kleine straatjes, ontdek de vele musea en eet in een van de vele restaurants. Heeft u de Mexicaanse taco’s al geprobeerd?

DAG
04

Mérida

MX_AL_CELESTUN
Vrije dag in Mérida
Overnachting in Mérida

Vandaag heeft u een vrije dag te besteden. U kunt de dag doorbrengen in de stad, waar u de mooie hoogtepunten zoals de kathedraal, Plaza Grande (centrale plein) en het paleis van Montejo zeker zult tegenkomen. Of maak een uitstapje met de auto om de omgeving te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de stadjes Sisal of Celestún, allebei gelegen aan de Golf van Mexico. Tijdens een boottocht in het Celestún National Park kunt u genieten van ontelbare flamingo’s en ruim 200 verschillende vogelsoorten. Heeft u genoten van de cenotes in Ek Balam of Yokdzonot? Maak dan zeker een bezoek aan de cenote van Santa Bárbara of Muykuiché. Geniet ’s avonds van het heerlijke Mexicaanse eten rondom de Plaza Grande in Mérida. Geniet van het levendige straatbeeld met Mexicaanse muziek.

Goed om te weten

In Mérida liggen de prijzen op lokale marktjes soms lager dan bijvoorbeeld aan de kust. Haalt u hier voordeel uit en shop uw Mexicaanse souvenirtjes alvast hier.

DAG
05

Mérida - Uxmal - Campeche (ca. 240 km)

MX_AL_CAMPECHE
Bezoek aan de Maya-stad Uxmal
Aankomst historische havenstad Campeche
Overnachting Campeche

Na het ontbijt rijdt u naar de oude Maya-koninkrijkstad Uxmal, waar u de grote Piramide van de Tovenaar, Nunnery Quadrangle en het Paleis van de Gouverneur zult tegenkomen. Volgens de legende is de Piramide van de Tovenaar in één nacht gebouwd door een dwerg (met behulp van zijn moeder en een heks). In de middag komt u aan in de historische havenstad van Campeche. Struin door het stadscentrum en de gekleurde straatjes. Verken de overblijfselen van de vestingmuur en verdedigingstoren uit de 16e eeuw. Heeft u al de Mexicaanse drankjes al geproefd? Tequila, Margarita, Tia Maria, Corona en Sol zijn bekende drankjes die uit Mexico afkomstig zijn.

DAG
06

Campeche – Isla Aguada – Palenque (ca. 450 km)

MX_AL_ISLADEPAJAROS
Bezoek Isla Aguada
Aankomst Palenque
Eerste overnachting in Palenque

Vandaag rijdt u van Campeche naar Palenque. Rij langs de fotogenieke kust van de Golf van Mexico. Maak een kleine omweg om Isla Aguada te bezoeken. Stap bij aankomst aan boord voor een boottocht langs de gehele lagune. Op Isla de Pájaros (vogeleiland) zijn tientallen verschillende vogelsoorten te vinden. Blijf goed om u heen en spot verschillende vogels waaronder fregatvogels, reigers en pelikanen. Maak een korte stop op een afgelegen zandeiland. Heerlijk om even te ontspannen! Vervolgens rijdt richting uw hotel in Palenque, waar u in de avond zult aankomen.

Goed om te weten

In de maanden mei en juni is het ook mogelijk om dolfijnen te spotten bij Isla de Pájaros.

DAG
07

Palenque

MX_AL_ROBERTOBARRIOS
Bezoek de Maya-stad Palenque
Verken de schitterende watervallen van Roberto Barrios
Overnachting in Palenque

Bezoek vandaag de prachtige archeologische Maya-stad Palenque, de oude hoofdstad van het Maya-koninkrijk. Het feit dat de grootste Maya-koning aller tijden hier heeft gewoond, maakt de stad zo bijzonder. De stad ligt op de hellingen van de Chiapas gebergte en heeft een unieke ligging in het regenwoud. Tijdens een wandeling door de stad zult u de schitterende Tempel van de Inscripties tegenkomen. Beklim de Tempel van het Kruis om een waanzinnig uitzicht te krijgen over de andere tempels en opgravingen. Rijdt na het bezoek aan de Maya-stad naar de watervallen van Roberto Barrios. Neem vooral uw zwemspullen mee! Bij deze prachtige watervallen heeft u de mogelijkheid een verfrissende duik te nemen in het heerlijke water. Omringt door veel groen zijn deze watervallen een natuurlijk paradijs!

DAG
08

Palenque - Palizada (ca. 120 km)

MX_AL_PALIZADA
Verken de moerasgebieden van Palizada
Overnachting Palizada

Vandaag rijdt u vanuit Palenque naar het kleurrijke dorpje Palizada. Palizada is omgeven in moerasgebieden van de rivieren Palizada, Usumacina en Grijalva. Palizada kent een rijk verleden in de export van natuurlijke houtverf naar Europa, in ruil voor import van tegels uit Frankrijk. Dit is hedendaags nog goed terug te zien op de daken van de verschillende herenhuizen. Maak een bezoekje aan het lokale museum over de geschiedenis van het dorp.

DAG
09

Palizada - Balamkú - Bat Cave - Chicanná (ca. 400 km)

MX_AL_BALAMKU
Rijdt via de Calakmul Biosphere Reserve
Bezoek aan archeologische stad Balamkú
Spot duizenden vleermuizen in de Bat Cave
Overnachting Chicanná

Vandaag rijdt u naar Chicanná, via de regio van het Calakmul Biosphere Reserve. Het reservaat is duizenden vierkante kilometers groot en bevindt zich vlakbij de grens van Guatemala. Het gebied is enkele decennia geleden door de UNESCO uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed. Bezoek de archeologische stad van Balamkú, bekend van de stenen maskers en figuren die verstopt zijn in de hoofdtempel. Vervolgens rijdt u verder richting Chicanná, waar u tijdens de zonsondergang de vleermuisgrot langs de snelweg kunt bezoeken. Hier kunt u duizenden vleermuizen observeren die uit hun schuilplaats "ontsnappen" in de donkere avondhemel - wat een spektakel!

DAG
10

Chicanná - Bacalar (ca. 150 km)

MX_AL_KOHUNLICH
Bezoek Maya-stad Chicanná
Bezoek aan Chetumal of Kohunlich
Overnachting Bacalar

Rij vanuit Chicanná richting de culturele regio van Río Bec, die een speciale stijl markeert van de historische architectuur van de Maya-tempels. Maak een bezoek aan de Maya-stad Chicanná. Deze staat bekend om een fascinerend stuc- en steenwerk rond de grote poort naar een ceremonieel plein. Vervolgens heeft u twee verschillende mogelijkheden om de route te vervolgen; bezoek de archeologische stad Kohunlich, waar u grote stenen maskers zult zien. Of rijdt door naar Chetumal om het Museum van Maya-cultuur te bezoeken voordat u aankomt in Bacalar en uw hotel voor de overnachting. Boek bij de receptie van het hotel een boottocht over de Bacalar lagune voor de volgende dag.

DAG
11

Bacalar

MX_AL_BACALAR
Boottocht op de lagune van Bacalar
Bezoek het oude lagunefort
Overnachting in Bacalar

Vroeg uit de veren! Vertrek in de vroege ochtend om per boot de lagunes van Bacalar op te gaan. Geniet van het schitterende uitzicht over de gevarieerde tinten blauw en turquoise water. Neem ook een kijkje in de magische stad Bacalar en bekijk het oude lagunefort met het kleine historische museum.

Goed om te weten

Op woensdag is het meer Bacalar 'gesloten' om het meer te beschermen en de natuur te laten herstellen. Het is op deze dag niet toegestaan om te varen, zeilen, suppen en kajakken.

DAG
12

Bacalar - Tulum - Playa del Carmen (ca. 275 km)

MX_AL_TULUM
Bezoek Maya-stad Tulum
Rij via de Caribische Kust
Eerste overnachting in de badplaats

Op weg naar het noorden voor de strandbestemmingen aan de Caribische kust van Mexico, bezoekt u voor de laatste keer een archeologische stad. Deze keer de Maya-stad Tulum, prachtig gebouwd door de Maya-cultuur op de hoge randen boven het witte strand en het turquoise gekleurde water van de zee! Door de unieke ligging zal deze Maya-stad zich daarom ook zeker onderscheiden! Vervolgens rijdt u via de Caribische kust naar uw eindbestemming Playa del Carmen, waar u tijd heeft om te genieten van welverdiende momenten aan het strand. Playa del Carmen is een geliefde badplaats. Het fraaie vroegere vissersdorp heeft zijn relaxte uitstraling duidelijk behouden. De gemoedelijke vakantiesfeer spreekt veel mensen aan. Geniet in de middag heerlijk aan het strand met één van de Mexicaanse drankjes, zoals Margarita, Corona of Tia Maria.

DAG
13

Playa del Carmen

MX_AL_PLAYADELCARMEN
Vrije dag
Ontspan en geniet van zon, zee en strand

Een heerlijke vrije dag in Playa del Carmen. Geniet van zon, zee en strand. Nip van een tropisch drankje bij het gezellige hotelzwembad, trakteer uzelf op een massage, wandel langs de vloedlijn, of installeer u onder een parasol op het strand en kijk uit over de Caribische Zee. Het heldere groen en blauw van het water vormen een fenomenaal contrast met het witte fijne zandstrand, dat geleidelijk afloopt in zee.

DAG
14

Playa del Carmen - Cancún (ca. 75 km)

MX_AL_PLAYADELCARMEN
Vertrek Playa del Carmen
Inleveren huurauto
Terugvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en maak nog enkele foto’s van Playa del Carmen. Wat heeft u hier genoten. Vandaag neemt u helaas afscheid van Mexico. U rijdt naar het vliegveld in Cancún en levert uw huurauto in. U overnacht in het vliegtuig tijdens de vlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Aankomst

Aankomst terugvlucht
Aankomst op de luchthaven

Aankomst op de luchthaven. Einde van een unieke reis door Yucatán & Chiapas. ¡Viva México!

Goed om te weten

Wilt u graag langer aan het strand blijven? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘verlengen/vervangen’ vindt u meer informatie.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
15 dagen In de voetsporen van de Maya's: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan in goede Middenklasse hotels worden geboekt. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Cancún
Fairfield Inn & Suites Cancún Airport
Viersterren
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, zwembad
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, bar
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, kamer
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, restaurant
 • Fairfield Inn & Suites Cancún Airport, lounge
Fairfield Inn & Suites Cancún Airport bevindt zich in de buurt van culturele hoogtepunten, waaronder Teatro Xbalamqué en Teatro de Cancún. Maak een bezoek aan bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Lad Ruinas del Rey en San Migualito. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant, bar en fitnesscentrum. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een TV, gratis WIFI, föhn en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Valladolid
Hotel Mesón del Marqués
Vijfsterren
 • Hotel Mesón del Marqués, zwembad
 • Hotel Mesón del Marqués, terras
 • Hotel Mesón del Marqués, restaurant
 • Hotel Mesón del Marqués, kamer
 • Hotel Mesón del Marqués, lounge en bar
Hotel Mesón del Marqués, gelegen in de magische stad Valladolid, wordt gezien als één van de meest traditionele en romantische hotel van de stad. Het hotel is gebouwd in een oud herenhuis uit de 17e eeuw ligt direct aan het centrale plein. Het hotel combineert de oude elegantie met het moderne comfort. De oude wijken en de winkelstraat zijn goed te bereiken vanuit het hotel. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant, een dakterras en een bar met lounge.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WIFI, een TV, een föhn en een badkamer met badkamer of douche.
Meer info >
Mérida
Hotel Caribe
Driesterren
Het prachtige Hotel Caribe ligt in het historische centrum van Mérida, op ca. 3 minuten lopen van het grote plein. Het hotel biedt een rustige tuin en zwembad om uit de drukte van de stad te kunnen ontsnappen. Het hotel ligt op steenworp afstand van de winkels en restaurants, maar u kunt er ook voor kiezen om een hapje te eten of een drankje te drinken in het hotel. Het bijbehorende restaurant El Rincon biedt heerlijke streekgerechten. De receptie is 24 uur per dag geopend en u kunt gebruik maken van roomservice. De kamers zijn voorzien van gratis WIFI, airconditioning, een kluisje, gratis toiletartikelen en een haardroger.
Meer info >
Campeche
Hotel Castelmar
Driesterren
 • Campeche
 • MX_AC_KA_Kamer Hotel Castelmar
 • Hotel Castelmar
 • Campeche
 • Hotel Castelmar
Hotel Castelmar is gevestigd in een gerestaureerd en kleurrijk gebouw uit het jaar 1800. Op loopafstand vindt u het historische centrum van Campeche, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en de zee. In de omgeving van het hotel zijn er leuke winkeltjes, gezellige bars en restaurants te vinden. Dit mooie hotel beschikt over knusse patio's met zitjes, een compact zwembad met ligstoelen op het terras en gratis WiFi. De ruime gastenkamers zijn in traditionele stijl ingericht met originele plavuizen vloeren en houten meubels. Ze beschikken over televisie, airco en eigen badkamer.
Meer info >
Palenque
Hotel Nututún
Drieenhalve ster
 • Hotel Nututun
 • Hotel Nututun
 • Hotel Nututun
 • Palenque
 • Hotel Nututun
 • MX_AC_Hotel Nututun_zwembad
 • Hotel Nututun
 • Hotel Nututun
 • Hotel Nututun
Gelegen naast de Chacamax de rivier vindt u het Nututún hotel. Het hotel is een goed uitgangspunt om een bezoek te brengen aan de Maya-Ruïnes, het bijzondere regenwoud, Nationaal Park Palenque én de watervallen van Misol-Ha. Daarnaast biedt het hotel faciliteiten waaronder een buitenzwembad, een natuurlijke spa om te ontspannen en een restaurant waar u kunt genieten van internationale en Mexicaanse gerechten. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WIFI, een TV en een eigen badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Palizada
Rancho San Román
Driesterren
 • Rancho San Román, omgeving
 • Rancho San Román, kamer
 • Rancho San Román, tuin
 • Rancho San Román, restaurant
Rancho San Román ligt in het moerasgebied Palizada. Reserva de la Biosfera Pantanos de Centla is een mooi bezienswaardigheid in de buurt van het hotel en deze is zeker een bezoekje waard. Het hotel beschikt over een bar, lounge en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis WIFI en badkamer met douche.
Meer info >
Chicanná
Chicanná Ecovillage Resort
Driesterren
 • Chicanna Eco exterieur
Chicanná Ecovillage Resort is een ecologische, zelfvoorzienende accommodatie, waar de natuur onaangetast blijft. Een heerlijke plek om uw batterij weer op te laden na een dag rijden of een bezoek aan een van de archeologische plaatsen in de omgeving. De Murcielagos vulkaan ligt vlakbij het resort. Het hotel beschikt over een restaurant en zwembad. Alle kamers zijn voorzien van een balkon, uitzicht op de tuin en badkamer met douche.Het resort is strategisch gelegen bij het Calakmul reservaat, op circa 8 kilometer van het dorpje Xpuhil. Een prima uitvalsbasis voor oude Maya-steden zoals Chicanna, Becán en Xpuhil met hun karakteristieke bouwstijl.Het resort beschikt over een receptie met lobby, La Palpa Restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd, La Biosfera Restaurant met internationale en Mexicaanse keuken, bar, zwembad met zonneterras met ligbedden, internetfaciliteiten en parkeerplaats.Het hotel heeft 42 kamers, comfortabel ingericht met plafondventilator, badkamer met bad of douche en balkon of terras.
Meer info >
Bacalar
Villas Ecotucán
Driesterren
 • Villas Ecotucan, cabaña
 • Villas Ecotucan, strand
 • Villas Ecotucan, kamer
 • Villas Ecotucan, kayak
 • Villas Ecotucan, strand
Aan de oevers van de lagune van Bacalar ligt het idyllische Villas Ecotucán. Het bijzondere aan dit hotel is dat het milieuvriendelijk en duurzaam is. Zo wekt het ecologische hotel haar eigen energie op met zonnepanelen, wordt regenwater opgevangen en opgeslagen en wordt er zoveel mogelijk gerecycled. Daarnaast is natuurlijk de ligging ook erg bijzonder: u waant zich in de natuur en u bevindt zich direct aan het helder blauwe water van de lagune.
Villas Ecotucán is een oase aan rust. Er is een tuin met terras aanwezig en u kunt gebruik maken van de kajaks om heerlijk over het water te paddelen.
De kamers van Villas Ecotucán bevinden zich in cabañas. Deze huisjes zijn bedekt met rieten daken en blenden goed met de omgeving. De eenvoudige kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, ventilator, klamboe, en terras met hangmat.
Meer info >
Playa del Carmen
Hotel Playa Maya by MIJ
Viersterren
 • Hotel Playa Maya by MIJ, kamer
 • Hotel Playa Maya by MIJ, zwembad & hot tub
 • Hotel Playa Maya by MIJ, strand
 • Hotel Playa Maya by MIJ, strand Playacar
 • Hotel Playa Maya by MIJ, zwembad
Hotel Playa Maya by MIJ is ideaal gelegen aan het strand van Playa del Carmen. Neem een duik vanaf het strand Playa del Carmen of Playacar of bezoek populaire bezienswaardigheden Viajes 307 en Zona Arqueologica Playa del Carmen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, restaurant, bar en hot tub. Alle kamers beschikken over airconditioning, gratis WIFI, TV, föhn en badkamer met bad of douche.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen of door te kiezen voor een luxer strandhotel. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Trakteer uzelf: verleng en vervang uw strandhotel ( 1 t/m 3 van 3 opties )
U kunt uw strandverblijf per dag verlengen en tegelijkertijd kiezen voor meer luxe en comfort. We bieden diverse mooie opties. Onder ‘data & prijzen’ en vervolgens ‘boek nu’ kunt u de meerprijs bekijken en naar wens nachten bijboeken. De meerprijs geldt voor het gehele strandverblijf, dus ook voor de stranddagen die al in de rondreis zijn inbegrepen.
Hotel Playa Maya by MIJ, zwembad & hot tub
Playa del Carmen - Hotel Playa Maya by MIJ
Viersterren
Hotel Playa Maya by MIJ is ideaal gelegen aan het strand van Playa del Carmen. Neem een duik vanaf het strand Playa del Carmen of Playacar of bezoek populaire bezienswaardigheden Viajes 307 en Zona Arqueologica Playa del...
Meer info
meerprijs
Vervangen
meerprijs p.p. v.a.0
Vervangen en
2 nachten verlengen
meerprijs p.p. v.a.206
Beachscape Kin Ha Villas & Suites, tuin
Cancún - Beachscape Kin Ha Villas & Suites
Driesterren
Beachscape Kin Ha ligt in een prachtige omgeving en biedt rechtstreeks toegang tot het strand waar je uitstekend kunt snorkelen en zwemmen!
Meer info
meerprijs
Vervangen
meerprijs p.p. v.a.-8
Vervangen en
2 nachten verlengen
meerprijs p.p. v.a.194
HM Playa del Carmen, zwembad
Playa del Carmen - HM Playa del Carmen
Viersterren
HM Playa Del Carmen heeft haar inrichting geïnspireerd op de Caribische Zee en de tradities van de Maya. Het hotel heeft een zeer gunstige ligging en de omgeving biedt diverse mogelijkheden tot vermaak en ontspanning.
Meer info
meerprijs
Vervangen
meerprijs p.p. v.a.-116
Vervangen en
2 nachten verlengen
meerprijs p.p. v.a.14
15 dagen In de voetsporen van de Maya's: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
15 dagen In de voetsporen van de Maya's: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Mogelijke toeslag tijdens Semana Santa (Pasen) & Kerst & Oud en Nieuw

Reist u tijdens Semana Santa (Pasen) of tijdens Kerst en Oud & Nieuw kan er mogelijk een toeslag van toepassing zijn.

2023
17 Dec 2023 – 06 Jan 2024 (Kerstvakantie in Mexico)

2024
22 Maart – 06 April 2024 (Paasvakantie in Mexico)
15 Dec 2024 – 05 Jan 2025 (Kerstvakantie in Mexico)

Quintana Roo Tourist & Sanitary Tax

Quintana Roo Tourist Tax
In Mexico moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De Quintana Roo Tourist Tax geldt voor de overnachtingen in Playa del Carmen, Cancún en Bacalar. Onder voorbehoud van wijzigingen zijn de kosten ca. 5 USD* per kamer per nacht.

Quintana Roo Sanitary Tax
Alle toeristen die vanaf de luchthaven van Cancún vertrekken moeten de zogenaamde Quintana Roo Sanitary Tax betalen. Deze belasting kan ter plaatse worden betaald in dollars (ca. 11 USD* per persoon) of kan vooraf online voldaan worden. Klik hier voor de website van VISITAX

*Deze kosten kunnen tussentijds wijzigen.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Mexico. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Mexico
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

15 dagen In de voetsporen van de Maya's: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Cancún

02Cancún - Ek Balam - Valladolid

03Valladolid - Chichén Itzá - Yokdzonot - Mérida

04Mérida

05Mérida - Uxmal - Campeche

06Campeche – Isla Aguada – Palenque

07Palenque

08Palenque - Palizada

09Palizada - Balamkú - Bat Cave - Chicanná

10Chicanná - Bacalar

11Bacalar

12Bacalar - Tulum - Playa del Carmen

13Playa del Carmen

14Playa del Carmen - Cancún

15Aankomst

Bewaar reis Boek nu