Rondreizen Laos

Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Laos

Boottocht Mekong Delta

Vanaf de grens van Thailand is het ideaal om per boot de machtige Mekong Rivier af te dalen naar de koloniale stad Luang Prabang. U stapt aan boord van een traditionele Laotiaanse boot en laat de oevers aan u voorbij trekken en passeren weelderige jungle. Onderweg kunt u op willekeurige plaatsen en bezoek brengen aan diverse Hmong-dorpen. Na een overnachting zakt u verder de Mekong af. Onderweg ziet u de Pac Ou grotten. Pac Ou herbergt duizenden boeddhabeeldjes die de Laotiaanse koningen vanaf de zeventiende eeuw jaarlijks hebben bijgezet. U vaart ook langs dorpjes waar de befaamde lao lao (nationale hartversterker) wordt gebrouwen.

Luang Prabang

Luang Prabang is één van de vele UNESCO Werelderfgoed plaatsen in Zuidoost Azië, en met recht! Niet alleen de overweldigende hoeveelheid tempels zijn de moeite waard, ook de pracht ervan is oogverblindend! Naast tempels kunt u genieten van een schitterende natuur, een verfijnde keuken en het meest belangrijke Boeddhabeeld van Laos. Ook kunt u hier het best in de ochtend vroeg opstaan om de vele lokale monniken de aalmoezen ronde te zien doen.

Kuang Si watervallen

Prachtige trapsgewijze watervallen op ongeveer 25 kilometer buiten de stad Luang Prabang. Hier kunt u verkoeling zoeken in de vele waterpoelen. De weg die naar de watervallen leidt, slingert langs uitgestrekte teakboomplantages en enkele pittoreske Hmong dorpjes.

Avondmarkt Luang Prabang

Vergeet zeker niet de gezellige avondmarkt van Luang Prabang te bezoeken. Het is een fijne, kleurrijke wirwar van lokale kraampjes waar traditionele stammen hun eigen waren verkopen. De kraampjes zijn kleurrijk versierd en verlicht met peertjes.

Vang Vieng

Dit pittoreske dorp is prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en omgeven door steil gekanteld karstgebergte. U kunt in dit natuurrijke gebied schitterende wandelingen maken en grotten bezoeken. Tevens kunt u tegen zonsondergang een lokaal bootje huren om u de rivier af te zakken. De restaurants aan de oevers van de Nam Song lenen zich bij uitstek om de zon achter de immense gebergten te zien verdwijnen.

Patuxai Victorie Poort

Een erg bijzonder bouwwerk in de hoofdstad van Laos. De Patuxai Victorie Poort is de Aziatische uitvoering van de Arc de Triomphe, en dateert uit de koloniale tijd.

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam